#ANONIEM | donderdag 27 juni 2013 @ 19:52 |
Goede avond, wie heeft er een écht goed recept van een chocolade taart?! Ik heb nog niet de perfecte gevonden.. dat is met chocolade toch lastiger dan met andere taarten. en geen cake! Echt taart dus. Kom maar op! ![]() | |
ejfaar | donderdag 27 juni 2013 @ 19:53 |
Klote TT | |
Brummetje_ | donderdag 27 juni 2013 @ 19:53 |
Arretjescake! Is geen cake, maar een soort van taart. Is errug lekker, maar wel 1 keer per jaar. Zo slecht is het, qua ingrediënten. ![]() | |
KolonelKhedaffi | donderdag 27 juni 2013 @ 19:54 |
Ik zet het recept wel even in een spoiler.
| |
devrouwelijkehenk | donderdag 27 juni 2013 @ 19:54 |
Nu heb ik zin in chocoladetaart. ![]() | |
rhubarbje | donderdag 27 juni 2013 @ 19:56 |
Missisipi mudpie en deze http://1-zoete-recepten.p(...)t-in-een-handomdraai ik maak hem ook wel eens met 2 lagen: witte en donkere chocola | |
Ikwilookevenwatzeggen | donderdag 27 juni 2013 @ 19:57 |
Hoi, ik wil hier ook aan deel hebben genomen. ![]() | |
Flurry | donderdag 27 juni 2013 @ 20:02 |
Deze heb ik een paar keer gemaakt, was een groot succes: http://www.foodnetwork.co(...)ke-recipe/index.html | |
rhubarbje | donderdag 27 juni 2013 @ 20:09 |
Ik wil deze ook al een hele tijd maken http://www.bbc.co.uk/food/recipes/i_cant_believe_you_made_90494 of een devils food cake | |
#ANONIEM | donderdag 27 juni 2013 @ 20:14 |
Madelief wat gaan we doen? | |
#ANONIEM | donderdag 27 juni 2013 @ 20:17 |
Yummie ik ga ze ffe goed bekijken, ik ga ook ergens rum of kokos in doen denk ik. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2013 20:30:01 ] | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 20:17 |
200 gram Suiker 8 Eieren 50 gram cacao 150 gram Maizena zakje bakpoeder (optie) snufje zout Vanillearoma of extract Paar druppels citroensap Eieren moet op kamertemperatuur zijn Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost. Meng je meel met het bakpoeder Zeef hier beetje bij beetje de maizena in tot het dikvloeibaar is, niet meer Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat) Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende cacaomaizena door terwijl je dit omslaat. Je hebt nu een hele luchtige massa Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier ca 30-40 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt. eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan. . Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen. Af laten koelen en met een lang mes er 3 dunne plakken van snijden. Deze plakken besprenkelen met grand marnier Smelt 150 gram bittere chocolade au bain marie in een rvs schaal, zorg dat het smelt maar niet te heet wordt Sla 350 cc slagroom stijf in een rvs schaal Als de chocolade gesmolten is, voeg een flinke eetlepel slagroom toe en envelopeer het er door, zodat het dunner wordt, meng het chocolademengsel met de rest van de slagroom door het met een siliconenspatel om te slaan, maar niet roeren, het moet luchtig blijven. Bestrijk een plak van de taart met dit chocomengsel, leg er een tweede op en herhaal, leg de derde erop en herhaal, smeer ook de zijkanten in. Laat dit opstijven in de koelkast. Deze chocoladetaart heeft het voordeel dat hij niet machtig is, en niet mierzoet is. | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 20:18 |
Grand marnier is goddelijk met chocolade | |
#ANONIEM | donderdag 27 juni 2013 @ 20:18 |
- [ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2013 20:29:09 ] | |
supereek | donderdag 27 juni 2013 @ 20:47 |
Ik heb de cakes van deze blog vaak gemaakt en ze lukken aardig goed: http://sunnycakez.blogspot.com | |
Xaryna | donderdag 27 juni 2013 @ 20:57 |
Omg, dat heb ik ook al lang niet meer gehad o.o Ik ben zowaar het recept vergeten. Iets met half boter, half suiker, en cacao, toch? ![]() | |
Taurus | donderdag 27 juni 2013 @ 21:31 |
En koekjes. | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 21:54 |
Verkade knappertjes | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:02 |
| |
Ikwilookevenwatzeggen | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:10 |
Wat is er met je mooie TT gebeurt. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:34 |
Godver! Mijn TT was veel beter ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2013 12:40:10 ] | |
Brummetje_ | zondag 30 juni 2013 @ 15:24 |
Arretjescake: 200 gr roomboter 200 gr witte basterdsuiker 200 gr koekjes (maria biscuit)(of meer/minder, wat je zelf wil) 4 eetlepels cacaopoeder 2 eieren 1 zakje vanillesuiker Zo maak ik 'm. | |
Taurus | zondag 30 juni 2013 @ 16:05 |
Ik doe er eigenlijk nooit ei doorheen, mijne brokkelt nooit uit elkaar en volgens mij is dat ei alleen goed om te binden toch? Das dan rauw ook ![]() | |
Brummetje_ | zondag 30 juni 2013 @ 16:21 |
Of het om te binden is moet je mij niet vragen, geen verstand van. ![]() Zo heb ik het leren kennen (en ik ben wat betreft nogal "autistisch", dat ik het maak zoals ik het heb leren kennen en niet anders). | |
Trusten | zondag 30 juni 2013 @ 16:24 |
http://yummyinmytummy.nl/(...)etse-chocoladetaart/ ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 30 juni 2013 @ 16:35 |
Er is hier in cul een topic: death by chocolate geopend door Fleshwound. Tjek dat eens. Briljante taart! | |
#ANONIEM | zondag 30 juni 2013 @ 17:16 |
ziet er idd lekker uit | |
Gits | zondag 30 juni 2013 @ 20:13 |
Als we het toch over chocolade hebben.... kan iemand hier dan gelijk het beste recept voor brownies posten, van die brownies die aan de binnenkant nog een beetje kleverig zijn maar niet te. Het lukt mij alsmaar niet! ![]() | |
Trusten | maandag 1 juli 2013 @ 21:09 |
350 gr melkchocolade (is erg belangrijk ze worden echt beter met melk chocolade - trust me ...) 250 gram ongezouten boter 50 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 3 geklopte middelgrote eieren 250 gram bruine basterdsuiker 1 bakje ongezouten pecannoten Verwarm de oven voor op 170 graden celcius, hete luchtoven 160 graden. Beboter een bakblik (ik pak altijd zo'n groot ding waar je ook aardappeltjes of kip in braad of zo) Leg vetvrij papier op de bodem (belangrijk daarmee krijg je ze er na het bakken goed uit) Smelt chocolade en boter au-bain-marie. Haal van de warmtebron als alles gesmolten is en laat iets afkoelen. Zeef bloem en bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke romige substantie, en klop dan voorzichtig de suiker erdoor. Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem. Doe het geheel in het bakblik en duw de noten 1 voor een onder het mengsel. Ik zet ze er rechtop in en kantel ze dan met een vorkje zodat ze bedekt en goed verdeeld zijn. Bak 40 - 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is (het is niet zo stevig als cake, komt goed bij het afkoelen). Laat afkoelen in het blik. Leg na een uurtje of zo een vel vetvrij papier over de brownies, en daarna een snijplank en draai het geheel om. Je kunt nu voorzichtig het vetvrije papier aan de onderkant van de brownies aftrekken. Draai e.e.a. vervolgens weer om, en snijden maar ... | |
Gits | dinsdag 2 juli 2013 @ 13:37 |
tnx. hoe groot is dat bakblik ongeveer? | |
Trusten | dinsdag 2 juli 2013 @ 13:41 |
Ben nu niet thuis om te meten maar ik schat 30 bij 20 o.i.d.? Het maakt opzich niet zoveel uit...heb je een breder blik dan moet het wat korter in de oven (want de laag brownie is dan dunner) | |
Gits | woensdag 3 juli 2013 @ 18:49 |
ja daarom vraag ik ook naar het formaat want dat is juist waar het bij mij misgaat, vaak wordt de brownie te droog door te lang in de oven ik zag vandaag een vorm voor brownies zodat je ze later niet in stukjes hoeft te snijden, heb hem laten liggen want eigenlijk zijn van de ongelijkmattige stukken veel lekkerder ![]() |