FOK!forum / Culinesse à gogo / Goed recept chocoladetaart?
#ANONIEMdonderdag 27 juni 2013 @ 19:52
Goede avond,
wie heeft er een écht goed recept van een chocolade taart?! Ik heb nog niet de perfecte gevonden.. dat is met chocolade toch lastiger dan met andere taarten. en geen cake! Echt taart dus.

Kom maar op! :)
ejfaardonderdag 27 juni 2013 @ 19:53
Klote TT
Brummetje_donderdag 27 juni 2013 @ 19:53
Arretjescake!

Is geen cake, maar een soort van taart.
Is errug lekker, maar wel 1 keer per jaar. Zo slecht is het, qua ingrediënten. :P
KolonelKhedaffidonderdag 27 juni 2013 @ 19:54
Ik zet het recept wel even in een spoiler.
SPOILER
:') :')
SPOILER
OMG! Dut verwachtte je vast niet. Met je TT.
devrouwelijkehenkdonderdag 27 juni 2013 @ 19:54
Nu heb ik zin in chocoladetaart. :{
rhubarbjedonderdag 27 juni 2013 @ 19:56
Missisipi mudpie en deze http://1-zoete-recepten.p(...)t-in-een-handomdraai

ik maak hem ook wel eens met 2 lagen: witte en donkere chocola
Ikwilookevenwatzeggendonderdag 27 juni 2013 @ 19:57
Hoi, ik wil hier ook aan deel hebben genomen. :)
Flurrydonderdag 27 juni 2013 @ 20:02
Deze heb ik een paar keer gemaakt, was een groot succes: http://www.foodnetwork.co(...)ke-recipe/index.html
rhubarbjedonderdag 27 juni 2013 @ 20:09
Ik wil deze ook al een hele tijd maken http://www.bbc.co.uk/food/recipes/i_cant_believe_you_made_90494
of een devils food cake
#ANONIEMdonderdag 27 juni 2013 @ 20:14
Madelief wat gaan we doen?
#ANONIEMdonderdag 27 juni 2013 @ 20:17
Yummie ik ga ze ffe goed bekijken, ik ga ook ergens rum of kokos in doen denk ik.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2013 20:30:01 ]
Pietverdrietdonderdag 27 juni 2013 @ 20:17
200 gram Suiker
8 Eieren
50 gram cacao
150 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende cacaomaizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30-40 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
.

Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er 3 dunne plakken van snijden.

Deze plakken besprenkelen met grand marnier

Smelt 150 gram bittere chocolade au bain marie in een rvs schaal, zorg dat het smelt maar niet te heet wordt
Sla 350 cc slagroom stijf in een rvs schaal
Als de chocolade gesmolten is, voeg een flinke eetlepel slagroom toe en envelopeer het er door, zodat het dunner wordt, meng het chocolademengsel met de rest van de slagroom door het met een siliconenspatel om te slaan, maar niet roeren, het moet luchtig blijven.
Bestrijk een plak van de taart met dit chocomengsel, leg er een tweede op en herhaal, leg de derde erop en herhaal, smeer ook de zijkanten in.
Laat dit opstijven in de koelkast.

Deze chocoladetaart heeft het voordeel dat hij niet machtig is, en niet mierzoet is.
Pietverdrietdonderdag 27 juni 2013 @ 20:18
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:17 schreef madeliefff het volgende:
Yummie ik ga ze ffe goed bekijken, ik ga ook sowieso ergens rum of kokos in doen denk ik.
Grand marnier is goddelijk met chocolade
#ANONIEMdonderdag 27 juni 2013 @ 20:18
-

[ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2013 20:29:09 ]
supereekdonderdag 27 juni 2013 @ 20:47
Ik heb de cakes van deze blog vaak gemaakt en ze lukken aardig goed: http://sunnycakez.blogspot.com
Xarynadonderdag 27 juni 2013 @ 20:57
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:53 schreef Brummetje_ het volgende:
Arretjescake!

Is geen cake, maar een soort van taart.
Is errug lekker, maar wel 1 keer per jaar. Zo slecht is het, qua ingrediënten. :P
Omg, dat heb ik ook al lang niet meer gehad o.o Ik ben zowaar het recept vergeten. Iets met half boter, half suiker, en cacao, toch? :P
Taurusdonderdag 27 juni 2013 @ 21:31
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:57 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Omg, dat heb ik ook al lang niet meer gehad o.o Ik ben zowaar het recept vergeten. Iets met half boter, half suiker, en cacao, toch? :P
En koekjes.
Pietverdrietdonderdag 27 juni 2013 @ 21:54
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:31 schreef Taurus het volgende:

[..]

En koekjes.
Verkade knappertjes
#ANONIEMvrijdag 28 juni 2013 @ 12:02
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:54 schreef devrouwelijkehenk het volgende:
Nu heb ik zin in chocoladetaart. :{
Ikwilookevenwatzeggenvrijdag 28 juni 2013 @ 12:10
Wat is er met je mooie TT gebeurt. ;(
#ANONIEMvrijdag 28 juni 2013 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 12:10 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
Wat is er met je mooie TT gebeurt. ;(
Godver! Mijn TT was veel beter :{

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2013 12:40:10 ]
Brummetje_zondag 30 juni 2013 @ 15:24
Arretjescake:

200 gr roomboter
200 gr witte basterdsuiker
200 gr koekjes (maria biscuit)(of meer/minder, wat je zelf wil)
4 eetlepels cacaopoeder
2 eieren
1 zakje vanillesuiker

Zo maak ik 'm.
Tauruszondag 30 juni 2013 @ 16:05
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 15:24 schreef Brummetje_ het volgende:
Arretjescake:

200 gr roomboter
200 gr witte basterdsuiker
200 gr koekjes (maria biscuit)(of meer/minder, wat je zelf wil)
4 eetlepels cacaopoeder
2 eieren
1 zakje vanillesuiker

Zo maak ik 'm.
Ik doe er eigenlijk nooit ei doorheen, mijne brokkelt nooit uit elkaar en volgens mij is dat ei alleen goed om te binden toch? Das dan rauw ook :{
Brummetje_zondag 30 juni 2013 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 16:05 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik doe er eigenlijk nooit ei doorheen, mijne brokkelt nooit uit elkaar en volgens mij is dat ei alleen goed om te binden toch? Das dan rauw ook :{
Of het om te binden is moet je mij niet vragen, geen verstand van. :P En ja, het is rauw ei, maar ben (en word) toch niet zwanger, dus kan best. Zo vaak eten we het niet.

Zo heb ik het leren kennen (en ik ben wat betreft nogal "autistisch", dat ik het maak zoals ik het heb leren kennen en niet anders).
Trustenzondag 30 juni 2013 @ 16:24
http://yummyinmytummy.nl/(...)etse-chocoladetaart/ :9 :9 :9
#ANONIEMzondag 30 juni 2013 @ 16:35
Er is hier in cul een topic: death by chocolate geopend door Fleshwound. Tjek dat eens. Briljante taart!
#ANONIEMzondag 30 juni 2013 @ 17:16
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 16:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Er is hier in cul een topic: death by chocolate geopend door Fleshwound. Tjek dat eens. Briljante taart!
ziet er idd lekker uit
Gitszondag 30 juni 2013 @ 20:13
Als we het toch over chocolade hebben....

kan iemand hier dan gelijk het beste recept voor brownies posten, van die brownies die aan de binnenkant nog een beetje kleverig zijn maar niet te. Het lukt mij alsmaar niet!

:)
Trustenmaandag 1 juli 2013 @ 21:09
quote:
10s.gif Op zondag 30 juni 2013 20:13 schreef Gits het volgende:
Als we het toch over chocolade hebben....

kan iemand hier dan gelijk het beste recept voor brownies posten, van die brownies die aan de binnenkant nog een beetje kleverig zijn maar niet te. Het lukt mij alsmaar niet!

:)
350 gr melkchocolade (is erg belangrijk ze worden echt beter met melk chocolade - trust me ...)
250 gram ongezouten boter
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 geklopte middelgrote eieren
250 gram bruine basterdsuiker
1 bakje ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 graden celcius, hete luchtoven 160 graden.
Beboter een bakblik (ik pak altijd zo'n groot ding waar je ook aardappeltjes of kip in braad of zo) Leg vetvrij papier op de bodem (belangrijk daarmee krijg je ze er na het bakken goed uit)

Smelt chocolade en boter au-bain-marie. Haal van de warmtebron als alles gesmolten is en laat iets afkoelen.

Zeef bloem en bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke romige substantie, en klop dan voorzichtig de suiker erdoor.
Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem.

Doe het geheel in het bakblik en duw de noten 1 voor een onder het mengsel. Ik zet ze er rechtop in en kantel ze dan met een vorkje zodat ze bedekt en goed verdeeld zijn.

Bak 40 - 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is (het is niet zo stevig als cake, komt goed bij het afkoelen). Laat afkoelen in het blik.

Leg na een uurtje of zo een vel vetvrij papier over de brownies, en daarna een snijplank en draai het geheel om.

Je kunt nu voorzichtig het vetvrije papier aan de onderkant van de brownies aftrekken. Draai e.e.a. vervolgens weer om, en snijden maar ...
Gitsdinsdag 2 juli 2013 @ 13:37
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 21:09 schreef Trusten het volgende:

[..]

350 gr melkchocolade (is erg belangrijk ze worden echt beter met melk chocolade - trust me ...)
250 gram ongezouten boter
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 geklopte middelgrote eieren
250 gram bruine basterdsuiker
1 bakje ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 graden celcius, hete luchtoven 160 graden.
Beboter een bakblik (ik pak altijd zo'n groot ding waar je ook aardappeltjes of kip in braad of zo) Leg vetvrij papier op de bodem (belangrijk daarmee krijg je ze er na het bakken goed uit)

Smelt chocolade en boter au-bain-marie. Haal van de warmtebron als alles gesmolten is en laat iets afkoelen.

Zeef bloem en bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke romige substantie, en klop dan voorzichtig de suiker erdoor.
Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem.

Doe het geheel in het bakblik en duw de noten 1 voor een onder het mengsel. Ik zet ze er rechtop in en kantel ze dan met een vorkje zodat ze bedekt en goed verdeeld zijn.

Bak 40 - 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is (het is niet zo stevig als cake, komt goed bij het afkoelen). Laat afkoelen in het blik.

Leg na een uurtje of zo een vel vetvrij papier over de brownies, en daarna een snijplank en draai het geheel om.

Je kunt nu voorzichtig het vetvrije papier aan de onderkant van de brownies aftrekken. Draai e.e.a. vervolgens weer om, en snijden maar ...
tnx. hoe groot is dat bakblik ongeveer?
Trustendinsdag 2 juli 2013 @ 13:41
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 13:37 schreef Gits het volgende:

[..]

tnx. hoe groot is dat bakblik ongeveer?
Ben nu niet thuis om te meten maar ik schat 30 bij 20 o.i.d.? Het maakt opzich niet zoveel uit...heb je een breder blik dan moet het wat korter in de oven (want de laag brownie is dan dunner)
Gitswoensdag 3 juli 2013 @ 18:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 13:41 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ben nu niet thuis om te meten maar ik schat 30 bij 20 o.i.d.? Het maakt opzich niet zoveel uit...heb je een breder blik dan moet het wat korter in de oven (want de laag brownie is dan dunner)
ja daarom vraag ik ook naar het formaat want dat is juist waar het bij mij misgaat, vaak wordt de brownie te droog door te lang in de oven

ik zag vandaag een vorm voor brownies zodat je ze later niet in stukjes hoeft te snijden, heb hem laten liggen want eigenlijk zijn van de ongelijkmattige stukken veel lekkerder :D