quote:
Op zondag 30 juni 2013 20:13 schreef Gits het volgende:Als we het toch over chocolade hebben....
kan iemand hier dan gelijk het beste recept voor brownies posten, van die brownies die aan de binnenkant nog een beetje kleverig zijn maar niet te. Het lukt mij alsmaar niet!

350 gr melkchocolade (is erg belangrijk ze worden echt beter met melk chocolade - trust me ...)
250 gram ongezouten boter
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 geklopte middelgrote eieren
250 gram bruine basterdsuiker
1 bakje ongezouten pecannoten
Verwarm de oven voor op 170 graden celcius, hete luchtoven 160 graden.
Beboter een bakblik (ik pak altijd zo'n groot ding waar je ook aardappeltjes of kip in braad of zo) Leg vetvrij papier op de bodem (belangrijk daarmee krijg je ze er na het bakken goed uit)
Smelt chocolade en boter au-bain-marie. Haal van de warmtebron als alles gesmolten is en laat iets afkoelen.
Zeef bloem en bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke romige substantie, en klop dan voorzichtig de suiker erdoor.
Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem.
Doe het geheel in het bakblik en duw de noten 1 voor een onder het mengsel. Ik zet ze er rechtop in en kantel ze dan met een vorkje zodat ze bedekt en goed verdeeld zijn.
Bak 40 - 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is (het is niet zo stevig als cake, komt goed bij het afkoelen). Laat afkoelen in het blik.
Leg na een uurtje of zo een vel vetvrij papier over de brownies, en daarna een snijplank en draai het geheel om.
Je kunt nu voorzichtig het vetvrije papier aan de onderkant van de brownies aftrekken. Draai e.e.a. vervolgens weer om, en snijden maar ...