abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_128424163
Er is hier in cul een topic: death by chocolate geopend door Fleshwound. Tjek dat eens. Briljante taart!
pi_128425570
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 16:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Er is hier in cul een topic: death by chocolate geopend door Fleshwound. Tjek dat eens. Briljante taart!
ziet er idd lekker uit
  zondag 30 juni 2013 @ 20:13:26 #28
272504 Gits
kimmidoll
pi_128431070
Als we het toch over chocolade hebben....

kan iemand hier dan gelijk het beste recept voor brownies posten, van die brownies die aan de binnenkant nog een beetje kleverig zijn maar niet te. Het lukt mij alsmaar niet!

:)
pi_128475381
quote:
10s.gif Op zondag 30 juni 2013 20:13 schreef Gits het volgende:
Als we het toch over chocolade hebben....

kan iemand hier dan gelijk het beste recept voor brownies posten, van die brownies die aan de binnenkant nog een beetje kleverig zijn maar niet te. Het lukt mij alsmaar niet!

:)
350 gr melkchocolade (is erg belangrijk ze worden echt beter met melk chocolade - trust me ...)
250 gram ongezouten boter
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 geklopte middelgrote eieren
250 gram bruine basterdsuiker
1 bakje ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 graden celcius, hete luchtoven 160 graden.
Beboter een bakblik (ik pak altijd zo'n groot ding waar je ook aardappeltjes of kip in braad of zo) Leg vetvrij papier op de bodem (belangrijk daarmee krijg je ze er na het bakken goed uit)

Smelt chocolade en boter au-bain-marie. Haal van de warmtebron als alles gesmolten is en laat iets afkoelen.

Zeef bloem en bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke romige substantie, en klop dan voorzichtig de suiker erdoor.
Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem.

Doe het geheel in het bakblik en duw de noten 1 voor een onder het mengsel. Ik zet ze er rechtop in en kantel ze dan met een vorkje zodat ze bedekt en goed verdeeld zijn.

Bak 40 - 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is (het is niet zo stevig als cake, komt goed bij het afkoelen). Laat afkoelen in het blik.

Leg na een uurtje of zo een vel vetvrij papier over de brownies, en daarna een snijplank en draai het geheel om.

Je kunt nu voorzichtig het vetvrije papier aan de onderkant van de brownies aftrekken. Draai e.e.a. vervolgens weer om, en snijden maar ...
  dinsdag 2 juli 2013 @ 13:37:55 #30
272504 Gits
kimmidoll
pi_128497358
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 21:09 schreef Trusten het volgende:

[..]

350 gr melkchocolade (is erg belangrijk ze worden echt beter met melk chocolade - trust me ...)
250 gram ongezouten boter
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 geklopte middelgrote eieren
250 gram bruine basterdsuiker
1 bakje ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 graden celcius, hete luchtoven 160 graden.
Beboter een bakblik (ik pak altijd zo'n groot ding waar je ook aardappeltjes of kip in braad of zo) Leg vetvrij papier op de bodem (belangrijk daarmee krijg je ze er na het bakken goed uit)

Smelt chocolade en boter au-bain-marie. Haal van de warmtebron als alles gesmolten is en laat iets afkoelen.

Zeef bloem en bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke romige substantie, en klop dan voorzichtig de suiker erdoor.
Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem.

Doe het geheel in het bakblik en duw de noten 1 voor een onder het mengsel. Ik zet ze er rechtop in en kantel ze dan met een vorkje zodat ze bedekt en goed verdeeld zijn.

Bak 40 - 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is (het is niet zo stevig als cake, komt goed bij het afkoelen). Laat afkoelen in het blik.

Leg na een uurtje of zo een vel vetvrij papier over de brownies, en daarna een snijplank en draai het geheel om.

Je kunt nu voorzichtig het vetvrije papier aan de onderkant van de brownies aftrekken. Draai e.e.a. vervolgens weer om, en snijden maar ...
tnx. hoe groot is dat bakblik ongeveer?
pi_128497456
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 13:37 schreef Gits het volgende:

[..]

tnx. hoe groot is dat bakblik ongeveer?
Ben nu niet thuis om te meten maar ik schat 30 bij 20 o.i.d.? Het maakt opzich niet zoveel uit...heb je een breder blik dan moet het wat korter in de oven (want de laag brownie is dan dunner)
  woensdag 3 juli 2013 @ 18:49:50 #32
272504 Gits
kimmidoll
pi_128549849
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 13:41 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ben nu niet thuis om te meten maar ik schat 30 bij 20 o.i.d.? Het maakt opzich niet zoveel uit...heb je een breder blik dan moet het wat korter in de oven (want de laag brownie is dan dunner)
ja daarom vraag ik ook naar het formaat want dat is juist waar het bij mij misgaat, vaak wordt de brownie te droog door te lang in de oven

ik zag vandaag een vorm voor brownies zodat je ze later niet in stukjes hoeft te snijden, heb hem laten liggen want eigenlijk zijn van de ongelijkmattige stukken veel lekkerder :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')