SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van Fok!kersSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 12 alweer!
[ Bericht 6% gewijzigd door MaximusTG op 28-05-2013 12:24:39 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlJagärtrut
ik ben moeKomend weekend heb ik eindelijk weer tijd om te bakken, en Maximus' dezem uit te proberen...zin in! Tis al bijna een maand geleden dat ik voor het laatst gebakken heb, denk ik!Oooh, gelukkig maar ! Ben benieuwd naar de foto's.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 10:37 schreef bloempje-moi het volgende:
In de oven kwam alles goed met het brood! Hij is heerlijk Foto's volgen.
Plaatjes in OP zijn weer geupdate, spreadsheet met recept is toegevoegd, en heb ff een banner in mekaar gedraaid.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlWat, die staat er toch al ?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlmotorbloempje
#AnoniemBinnenkort nieuwe desem maken. Desem die ik had besteld en aangemaakt stonk zo erg dat ik 't niet vertrouwde. Dus maar eens aan de slag met een 'normaal' desem van Reinhart.Ja doei.Ik zou met biologische roggemeel beginnen met vers ananas- of sinaasappelsap!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk krijg vandaag een potje Zuurdesemcultuur van de Weekend Bakery. Ik weet niet eens of ik het lekker vind maar wil dat wel eens proberen.dinsdag 28 mei 2013 @ 15:59:24 #11Adnap
I love Life !zeg klopt het dat bakmaterialen (zoals rijsmandjes) in duitsland voordeliger zijn ? Ga daar toch heen, tot die tijd dan maar ff zonder rijsmandjeI live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't SuusJa, dat is daar zeker iets voordeliger. Maar alleen als je er toch heen moet en het mee kan nemen. Via internet halen de verzendkosten het verschil nagenoeg weer weg.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldinsdag 28 mei 2013 @ 16:23:53 #13Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Moet je ook nog een winkel vinden die het verkoopt. Online bestellen is zoveel gemakkelijker.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 15:59 schreef Adnap het volgende:
zeg klopt het dat bakmaterialen (zoals rijsmandjes) in duitsland voordeliger zijn ? Ga daar toch heen, tot die tijd dan maar ff zonder rijsmandjeIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Volgens mij is deze wel interessant:
http://www.teetraeume.de/Gaerkoerbe/Peddigrohr
10 euro verzendkosten, tot 10 kg.. Ligt er dus aan hoeveel je er wilZin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldinsdag 28 mei 2013 @ 16:55:15 #15Bleie
Foto van mijn versie van Maximus volkorenbrood (met 50% volkoren meel dus). Het rijzen leek bij mij ook niet erg te vlotten, maar in de oven kwam het redelijk goed - hoewel ik het toch nog een behoorlijk massief brood vond. Ik was alleen ongeduldig, dus vrij snel aangesneden. Het smaakte goed, misschien nog iets meer zout.dinsdag 28 mei 2013 @ 16:56:45 #16Adnap
I love Life !Nou eerst maar maar eens één, dus ik ga in dld wel even kijkenquote:Op dinsdag 28 mei 2013 16:27 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij is deze wel interessant:
http://www.teetraeume.de/Gaerkoerbe/Peddigrohr
10 euro verzendkosten, tot 10 kg.. Ligt er dus aan hoeveel je er wilI live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't SuusDe foto doet het niet?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 16:55 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Foto van mijn versie van Maximus volkorenbrood (met 50% volkoren meel dus). Het rijzen leek bij mij ook niet erg te vlotten, maar in de oven kwam het redelijk goed - hoewel ik het toch nog een behoorlijk massief brood vond. Ik was alleen ongeduldig, dus vrij snel aangesneden. Het smaakte goed, misschien nog iets meer zout.
Nou had ik em ook nog een keer gemaakt, en hij leek bij mij nu ook minder hard te rijzen - misschien had ik het water wel iets warmer genomen de eerste keer..Desalniettemin toch een mooi brood geworden. Ik zal het recept nog wel wat tweaken. Maar is sowieso altijd belangrijk zelf in te schatten hoe lang iets nog moet rijzen.
Eerste keer gemengd, en volgende ochtend
Rest ingredienten erdoor gemengd, en kneden
Gekneed en na eerste rijs
Gevormd en in rijsmandje, na rijs in rijsmandje
Gebakken en gebakken.
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldinsdag 28 mei 2013 @ 17:50:00 #18Adnap
I love Life !Mooi !I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't SuusZin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIs dat jouw binnenkant? Hoe doe je dat?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:11 schreef MaximusTG het volgende:
Bedankt!
Binnenkant:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bij mij:
Pff, tja, gewoon; Zoals in mn recept staat.
Even heel gedetailleerd;
- Volkoren meel met gist en water gemengd met lepel, daarna met spatel alles bij elkaar onder in de kom. Folie erover.
- 8 uur later bloem, zout en rest water en pompoenpitten erdoor gemengd. Eerst met lepel, daarna gekneed met deeghaken.
- gekneed tot er een goede glutenontwikkeling had plaats gevonden.
- Weer met spatel alles onder in de kom en afgedekt.
- Rijzen
- Rijsmandje ingebloemd
- Deeg uit kom op bebloemd werkblad
- Snel een strakke bal van gemaakt
- Die uitgedrukt en een batard van gevormd
- In de vorm gedaan
- licht gesprayd met wat water, theedoek erover en nog wat water over de doek gesprayd. Dat herhalen tijdens rijzen, zodat deeg niet uitdroogt.
- Omdat het idd wat langzamer rees dan de eerste keer dat ik deze maakte heb ik wat langer laten rijzen, steeds goed kijken en voelen wat het deed tot ik dacht dat het voldoende was.
- Oven voorverwarmd met steen, met bakplaat onderin de oven
- Toen deeg gerezen was, kan water neergezet, broodschieter.
- wat griesmeel op de schieter, rijsmandje erop omgekeerd.
- Mesje in het water gedoopt, brood snel ingesneden.
- Brood oven in, water uit kan op bakplaat eronder
- nog wat water direct op brood gesprayd.
- 50 minuten gebakken in de oven op 190 graden C
Maar die van jou is toch ook niet zo compact toch? Wat heb jij nu wezenlijk anders gedaan? Waar heb je in laten rijzen? Of los laten rijzen?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk had mn foto direct vanuit Dropbox geplaatst. Dat werkte wel op die computer, maar verder dus niet. Hierbij nogmaals.
Die van mij is inderdaad niet heel compact (en erg lekker!). Ik heb wel wat dingen anders gedaan denk ik. Ten eerste heb ik het niet met een mixer gekneed maar dom genoeg met de hand, wat uiteraard een kliederboel werd. Daarbij heb ik het niet doorgeslagen maar die strech en fold techniek geprobeerd. En ik heb bij gebrek aan een rijsmandje het in een kleine schaal gedaan met een zwaar bebloemde theedoek. Omdat het al laat was en de rijs niet zo voorspoedig verliep als gehoopt, heb ik die schaal in een klein laagje warm water gezet. En in alle stress ben ik de noten vergetenquote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:48 schreef MaximusTG het volgende:
Pff, tja, gewoon; Zoals in mn recept staat.
Even heel gedetailleerd;
- Volkoren meel met gist en water gemengd met lepel, daarna met spatel alles bij elkaar onder in de kom. Folie erover.
- 8 uur later bloem, zout en rest water en pompoenpitten erdoor gemengd. Eerst met lepel, daarna gekneed met deeghaken.
- gekneed tot er een goede glutenontwikkeling had plaats gevonden.
- Weer met spatel alles onder in de kom en afgedekt.
- Rijzen
- Rijsmandje ingebloemd
- Deeg uit kom op bebloemd werkblad
- Snel een strakke bal van gemaakt
- Die uitgedrukt en een batard van gevormd
- In de vorm gedaan
- licht gesprayd met wat water, theedoek erover en nog wat water over de doek gesprayd. Dat herhalen tijdens rijzen, zodat deeg niet uitdroogt.
- Omdat het idd wat langzamer rees dan de eerste keer dat ik deze maakte heb ik wat langer laten rijzen, steeds goed kijken en voelen wat het deed tot ik dacht dat het voldoende was.
- Oven voorverwarmd met steen, met bakplaat onderin de oven
- Toen deeg gerezen was, kan water neergezet, broodschieter.
- wat griesmeel op de schieter, rijsmandje erop omgekeerd.
- Mesje in het water gedoopt, brood snel ingesneden.
- Brood oven in, water uit kan op bakplaat eronder
- nog wat water direct op brood gesprayd.
- 50 minuten gebakken in de oven op 190 graden C
Maar die van jou is toch ook niet zo compact toch? Wat heb jij nu wezenlijk anders gedaan? Waar heb je in laten rijzen? Of los laten rijzen?
Ik heb gisteren overigens mijn rijsmandje ontvangen van de Weekendbakery. Inderdaad wel erg klein. Kleine misrekening dus helaas. Maar kleine broodjes zijn ook lekker!
Daarbij maar meteen een zuurdesemcultuur besteld. Nu is het alleen een beetje alsof ik een hond in huis heb gehaald om vervolgens pas te bedenken hoe ik hem moet verzorgen. Het zit dus nu in een Speculoos-crunchy potje en ik al flink verdubbeld. Maar als ik hem niet meteen gebruik, blijft het dan doorgroeien of stopt het en kan ik het in het potje laten? Het is op basis van roggemeel, maar moet ik hem dan ook voeden met roggemeel of is volkorenmeel dan ook goed. Anders moet ik even desemvoer gaan halenOh, en Levine heeft gisteren net een recept plus uitleg met foto's voor 100% volkorenbrood geplaatst. Ook maar eens proberen binnenkort.
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2013/05/volkorenbrood.htmlwoensdag 29 mei 2013 @ 09:22:26 #25Jagärtrut
ik ben moeje dezem zal niet eeuwig blijven doorgroeien. Ik zou de helft weggooien, hem een keer voeren (wellicht gewoon met gewone bloem), hem een uur of zes de tijd geven te groeien, en dan in de koelkast zetten, totdat je hem wilt gebruiken. Een paar dagen voordat je hem gebruikt uit de koelkast halen, en elke dag eten geven (en de helft weggooien).
Forum Opties Forumhop: Hop naar: