Hartstikke leuk ding dit hoor, maar dan kan je toch net zo goed gewoon een plastic beker een nachtje in de vriezer leggen en dan er vloeistof in mikken en roeren? Daar hoef je toch geen 30 euro voor neer te leggen?quote:Op woensdag 19 juni 2013 21:19 schreef Gits het volgende:
[..]
heb het filmpje gezien
ik wil hem ooooook!!!!
Als je gelijk ijsjes wilt kan dat met de Zoku, dan hoef je geen nachtje te wachten.quote:Op donderdag 27 juni 2013 12:15 schreef msacras het volgende:
[..]
Hartstikke leuk ding dit hoor, maar dan kan je toch net zo goed gewoon een plastic beker een nachtje in de vriezer leggen en dan er vloeistof in mikken en roeren? Daar hoef je toch geen 30 euro voor neer te leggen?
Je moet die zoku er zelf inleggen toch squote:Op donderdag 27 juni 2013 13:09 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Als je gelijk ijsjes wilt kan dat met de Zoku, dan hoef je geen nachtje te wachten.
En als je meerdere laagjes wil maken kan dat ook, terwijl je daar met invriesvormpjes zowat een planning voor moet maken.
Wil je schuine laagjes maken dan bevriest de vloeistof in de Zoku bijna gelijk omdat het ding zo koud is en loopt het niet uit de vorm, terwijl het met die normale bekertjes al snel een kliederboel in je vriezer wordt als je ze schuin probeert te zetten.
Zelfde met fruit aanbrengen, dat vriest gelijk vast aan de binnenkant van de vorm, dat lukt je niet met een gewone beker/gewone ijsvormpjes.
Verwijderen van ijsjes is ook heel makkelijk bij de Zoku, terwijl als ik ijsjes maakte in zo'n ouderwets vriesvormpje ik moest gaan kutten met warm water om ze los te krijgen.
Oftwel; gemak, tijdsbesparing en mooiere ijsjes maken.
Mijn (2-stuks) Zoku neemt net zoveel plek in als een pak ijsjes, dus ik kan hem er gewoon in laten liggen.quote:Op donderdag 27 juni 2013 16:15 schreef AppleOcean het volgende:
[..]
Je moet die zoku er zelf inleggen toch s
dan leg ik er liever een doos ijsjes inquote:Op donderdag 27 juni 2013 16:34 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Mijn (2-stuks) Zoku neemt net zoveel plek in als een pak ijsjes, dus ik kan hem er gewoon in laten liggen.
Nogmaals, het is echt een leuk ding hoor, maar ik zou er gewoon niet zo veel geld voor neer leggen.quote:Op donderdag 27 juni 2013 13:09 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Als je gelijk ijsjes wilt kan dat met de Zoku, dan hoef je geen nachtje te wachten.
En als je meerdere laagjes wil maken kan dat ook, terwijl je daar met invriesvormpjes zowat een planning voor moet maken.
Wil je schuine laagjes maken dan bevriest de vloeistof in de Zoku bijna gelijk omdat het ding zo koud is en loopt het niet uit de vorm, terwijl het met die normale bekertjes al snel een kliederboel in je vriezer wordt als je ze schuin probeert te zetten.
Zelfde met fruit aanbrengen, dat vriest gelijk vast aan de binnenkant van de vorm, dat lukt je niet met een gewone beker/gewone ijsvormpjes.
Verwijderen van ijsjes is ook heel makkelijk bij de Zoku, terwijl als ik ijsjes maakte in zo'n ouderwets vriesvormpje ik moest gaan kutten met warm water om ze los te krijgen.
Oftwel; gemak, tijdsbesparing en mooiere ijsjes maken.
Als ik gewone ijsjes uit de winkel wilde kocht ik natuurlijk niet zo'n dingquote:Op donderdag 27 juni 2013 17:28 schreef AppleOcean het volgende:
[..]
dan leg ik er liever een doos ijsjes in
wat is er mis met winkelijsquote:Op donderdag 27 juni 2013 19:13 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Als ik gewone ijsjes uit de winkel wilde kocht ik natuurlijk niet zo'n ding
Ik zie nergens staan dat er iets mis is met winkelijs ? Ik heb wel m'n eigen redenen om zelf ijs te maken; ik probeer zoveel mogelijk vegan (= oa geen zuivel) te eten. Ik heb ook een vriendin met lactose intolerantie die graag ijs lust. In beide gevallen zou je genoegen kunnen nemen met alleen saai waterijs, maar je kunt ook zelf iets lekkers maken, bv met Alpro mild& creamy soyayoghurt. Ik heb al peer/vanilleyoghurt ijs gemaakt, heerlijk !quote:
Ooh zo. Dan is het wel handig inderdaad.quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:57 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Ik zie nergens staan dat er iets mis is met winkelijs ? Ik heb wel m'n eigen redenen om zelf ijs te maken; ik probeer zoveel mogelijk vegan (= oa geen zuivel) te eten. Ik heb ook een vriendin met lactose intolerantie die graag ijs lust. In beide gevallen zou je genoegen kunnen nemen met alleen saai waterijs, maar je kunt ook zelf iets lekkers maken, bv met Alpro mild& creamy soyayoghurt. Ik heb al peer/vanilleyoghurt ijs gemaakt, heerlijk !
Gisteren heb ik trouwens kersen/rum ijsjes gemaakt
In de slush?quote:Op woensdag 26 juni 2013 19:47 schreef Gits het volgende:
[..]
Heb hem net binnen, wat doe jij er zoal in
Niets... Heerlijk... vandaag nog 1 opquote:
ok ga morgen de sapjes proberen, moet ik hem niet vergeten in de vriezer te zettenquote:Op donderdag 27 juni 2013 22:55 schreef Lamb29 het volgende:
[..]
In de slush?
Sapjes, cola (niet light :p dat plakt haha), chocomel was ook erg lekker (wel flink doorschrapen)
recepten!!!quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:57 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Ik zie nergens staan dat er iets mis is met winkelijs ? Ik heb wel m'n eigen redenen om zelf ijs te maken; ik probeer zoveel mogelijk vegan (= oa geen zuivel) te eten. Ik heb ook een vriendin met lactose intolerantie die graag ijs lust. In beide gevallen zou je genoegen kunnen nemen met alleen saai waterijs, maar je kunt ook zelf iets lekkers maken, bv met Alpro mild& creamy soyayoghurt. Ik heb al peer/vanilleyoghurt ijs gemaakt, heerlijk !
Gisteren heb ik trouwens kersen/rum ijsjes gemaakt
Welke? Die Lijnloos post?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 23:35 schreef Suikertante het volgende:
KJ die gebruik ik wel als Splitvulling en dat werkt natuurlijk prima! Maar hiervoor weet ik het niet.
Op zondag 30 juni 2013 11:30 schreef Suikertante het volgende:
Ja, die had ik ook gebruikt. Die van 17 cent ofzo.quote:Op zondag 30 juni 2013 11:30 schreef Suikertante het volgende:
Nee die goedkope puddinkjes met zo'n vies roomlaagje
Die je in chocola en vanille hebt. Deze, maar dan nóg goedkoper:
[ afbeelding ]
het is blijkbaar een siliconen ijsmal die lang nodig heeft om een ijsje te maken.quote:Op zondag 7 juli 2013 00:22 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Dat lijkt meer een futuristisch sexspeeltje![]()
Dan kun je toch net zo goed normale ijsvormpjes kopen?quote:Op zondag 7 juli 2013 00:23 schreef blow... het volgende:
[..]
het is blijkbaar een siliconen ijsmal die lang nodig heeft om een ijsje te maken.
haha, nee, dit staat erbij, ik dacht, die foto spreekt toch voor zichquote:Op zondag 7 juli 2013 00:22 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Dat lijkt meer een futuristisch sexspeeltje![]()
ondertussen merk ik ook dat je ze er echt gewoon na 8 minuten moet uithalen en niet een hele nacht erin moet laten, daarvan krijg ik ze er soms ook niet uit.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 13:45 schreef Lamb29 het volgende:
Ja in principe wel! Met een tool die erbij zit trek je ze zo los.
Helaas ook een aantal keer meegemaakt (doordat we ermee aan het experimenteren waren qua ingrediënten) meegemaakt dat ze vast blijven zitten...
een hele nacht? Dan zijn ze allang ontdooid manquote:Op woensdag 10 juli 2013 21:46 schreef Gits het volgende:
[..]
ondertussen merk ik ook dat je ze er echt gewoon na 8 minuten moet uithalen en niet een hele nacht erin moet laten, daarvan krijg ik ze er soms ook niet uit.
duh, terug in de vriezer danquote:Op woensdag 10 juli 2013 21:50 schreef blow... het volgende:
[..]
een hele nacht? Dan zijn ze allang ontdooid man
er staat trouwens op hun site dat je hem niet in de vriezer moet flikkeren met een popsicle erin.quote:
ow dat lees ik meestal niet, soms denk ik, laat die ene maar zitten....en dan is het bijna onmogelijk om die eruit te halen....quote:Op woensdag 10 juli 2013 21:52 schreef blow... het volgende:
[..]
er staat trouwens op hun site dat je hem niet in de vriezer moet flikkeren met een popsicle erin.
jep, daarom zou ik altijd wat langer wachten, maar om die reden is het ook niet echt mijn ding.quote:Op woensdag 10 juli 2013 23:31 schreef Lamb29 het volgende:
Neuj idd... Heb ik ook geen problemen mee
Alleen lastig wanneer je na een minuut of 10 denkt.. Hmm die Starbucks Discovery Pop moet zo ongeveer wel klaar zijn... draai schroef schroef... En dan blijft hij vast zitten omdat het stokje los kwam uit de nog niet helemaal bevroren binnenkant
Bij Ikea hebben ze van die plastic ijsvormen die los in een standaard staan. Dan kan je er dus een uitpakken en even onder de kraan houden. Stukken makkelijker!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 13:31 schreef Bleie het volgende:
Zijn ijsjes makkelijk uit zo'n Zoku-ding te krijgen? Ik heb nu van die ouderwetse plasticken vormpjes (van de Hema), en heb daar gisteren enorm mee staan hannesen met warm wat en zo. En mijn dochter vond het allemaal veeeeeel te lang duren.
Haha, ik maak ze straks andersom ! Hier ook nog een tevreden gebruiker.quote:Op zondag 21 juli 2013 16:50 schreef Lijnloos het volgende:
Ja hoor! Net weer heerlijke bananenijskes met stukjes aardbei gemaakt
Ahh dus een aanrader , zag op youtube filmpje hem iemand met chocolademelk doen en dan is het een chocolademilkshake idee ook .quote:Op woensdag 24 juli 2013 16:02 schreef Lamb29 het volgende:
Idd! Ik word nog het meest blij van de slushIJsmaker is geweldig.. Slush is goddelijk (perfecte omschrijving
Lamb! Check mijn vraag!quote:Op woensdag 24 juli 2013 16:06 schreef Lamb29 het volgende:
Jeps en met chocomel smaakt idd heel lekker!
Oh over het hoofd gezien!quote:
Owquote:Op woensdag 24 juli 2013 19:10 schreef Lamb29 het volgende:
[..]
Oh over het hoofd gezien!
Hij moet inderdaad echt rechtop in de vriezer staan anders is de koelvloeistof niet goed verdeeld
Wel is het buitenste gedeelte los, dus alleen de kern hoeft in de vriezer.. dat is dus iets minder hoog dan het gehele geval... Als je wilt kan ik hem even voor je opmeten..
En anders weet je ongeveer waar mijn huis woontKom je hem een keer testen of je het echt wat vindt
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |