Dat ze uitkeringstrekkers met behoud van uitkering naar Polen sturen om daar gras te gaan maaien.quote:Op woensdag 8 mei 2013 17:19 schreef Jamievs het volgende:
Ik ben benieuwd naar waar die 1% groei hem dan in zit. Of worden bijvoorbeeld ‘onze eigen’ loodgieters dan de markt uit gedrukt door de oosterburen van onze oosterburen? Of zijn het de multinationals? Of toch het MKB / kleinzakelijk?
En.. kan ik dan straks in Polen (tegen Poolse tarieven!) een zorgverzekering afsluiten?
Ze gaan de grenzen ook dichtgooien, mensen zoals jij mogen niet emigreren!quote:Op woensdag 8 mei 2013 17:37 schreef datismijnmening het volgende:
Lekker voor de groei van Oost Europa ja![]()
Gooi GVD die grenzen eens dicht
Mensen mogen best emigreren, immigreren mag ook zolang ze vermogen meebrengenquote:Op woensdag 8 mei 2013 17:38 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
Ze gaan de grenzen ook dichtgooien, mensen zoals jij mogen niet emigreren!
en wat is de foutmarge in hun berekening?quote:Op woensdag 8 mei 2013 17:15 schreef arjan1212 het volgende:
Een idee van premier Mark Rutte kan leiden tot een permanente economische groei van ruim 1 procent in de Europese Unie. Dat stelt de denktank Open Europe woensdag..
Kijk naar de markt voor transport. Vroeger was het bijvoorbeeld verboden voor vrachtwagens uit land A om goederen tussen land B en C te vervoeren. Tegenwoordig mag dat wel en dat heeft er voor gezorgd dat transport in Europa veel goedkoper en sneller is geworden. Dat soort stijgingen van productie-effecientie zijn zeer belangrijk voor economische groei. Transport is in de basis ook gewoon een dienst, het verplaatsen van goederen van herkomst naar bestemming voegt waarde aan het product toe, maar is niet iets wat tastbaar is. Voor andere diensten kun je naar mijn mening dus soortgelijke ontwikkelingen verwachten als in de transportwereld als de markt meer open wordt.quote:Op woensdag 8 mei 2013 17:19 schreef Jamievs het volgende:
Ik ben benieuwd naar waar die 1% groei hem dan in zit. Of worden bijvoorbeeld ‘onze eigen’ loodgieters dan de markt uit gedrukt door de oosterburen van onze oosterburen? Of zijn het de multinationals? Of toch het MKB / kleinzakelijk?
quote:Op woensdag 8 mei 2013 17:27 schreef arjan1212 het volgende:
http://openeuropeblog.blo(...)ion-how-to-kick.html
quote:Jesper said...
The proposal is a so called 'supply side solution', it is a solution to a problem where the supply is too costly and therefore trade is limited.
What it is meant to do is to reduce costs. Services are very worker-intensive so to meaningfully cut costs the thing to cut is wages. In essence it is a cut wages proposal. Gustav Blix, who wrote the foreword, comes from a political party which has history of resisting improvements for workers.
Some argue that we're not facing a supply-side problem, they are arguing that we're actually facing a demand-problem. A demand problem is when not enough people earn enough money to be able to afford to buy - in short, they are unemployed or underpaid.
Applying a supply-side solution to a demand problem will not work. What it will do is in the short term it will increase corporate profits but if it is a demand side problem (and I believe it is a demand side problem) then this won't work but it'll continue until either:
1. We're back to slavery
2. We realise that cutting wages will also reduce markets and start dealing with the actual problem - the demand problem
Er ligt helemaal geen echte berekening aan ten grondslag. Het is het bekende geloof dat meer marktwerking leidt tot een betere economie, als gevolg van meer concurrentie. Het houdt natuurlijk geen rekening met tal van verschillen tussen landen, waaronder de sociale zekerheid.quote:Op woensdag 8 mei 2013 20:01 schreef Mr.44 het volgende:
[..]
en wat is de foutmarge in hun berekening?
Dit kan zo niet gesteld worden. Met het toenemen van de productie-efficientie daalt de prijs van de dienst en dat kan voor veel extra economische activiteit zorgen. Ik haal maar weer de transportmarkt er bij, dat is namelijk een markt waar ik veel vanaf weet. Sinds de containerisatie van het goederentransport (jaren 60) en sinds de liberalisatie van transportmarkten wereldwijd (jaren 80 en 90), is de prijs van transport sterk gedaald. Vroeger zou het onmogelijk zijn geweest om vanuit Shanghai voor een paar cent een laptop naar Rotterdam te vervoeren, nu kan dat wel. Open transportmarkten en containerisatie hebben echter voor een gigantisch toename in productie-efficienctie gezorgd in de transportmarkt en dat heeft voor veel economische groei en voor veel werkgelegenheid gezorgd.quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:35 schreef deelnemer het volgende:
[..]
What it is meant to do is to reduce costs. Services are very worker-intensive so to meaningfully cut costs the thing to cut is wages. In essence it is a cut wages proposal.
[..]
Het vrachtwagen transport wordt nu overgenomen door goedkope Poolse chauffeurs. Ik vind het onevenwichtig zoals in de EU voor het bedrijfsleven de voorwaarden worden geregeld om overal te kunnen opereren, terwijl arbeid vaak nationaal gebonden is aan lokale voorwaarden.quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:47 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Dit kan zo niet gesteld worden. Met het toenemen van de productie-efficientie daalt de prijs van de dienst en dat kan voor veel extra economische activiteit zorgen. Ik haal maar weer de transportmarkt er bij, dat is namelijk een markt waar ik veel vanaf weet. Sinds de containerisatie van het goederentransport (jaren 60) en sinds de liberalisatie van transportmarkten wereldwijd (jaren 80 en 90), is de prijs van transport sterk gedaald. Vroeger zou het onmogelijk zijn geweest om vanuit Shanghai voor een paar cent een laptop naar Rotterdam te vervoeren, nu kan dat wel. Open transportmarkten en containerisatie hebben echter voor een gigantisch toename in productie-efficienctie gezorgd in de transportmarkt en dat heeft voor veel economische groei en voor veel werkgelegenheid gezorgd.
Wat heel leuk is als de landen die aan de open markt deelnemen een min of meer gelijke economie gebben.quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:24 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Kijk naar de markt voor transport. Vroeger was het bijvoorbeeld verboden voor vrachtwagens uit land A om goederen tussen land B en C te vervoeren. Tegenwoordig mag dat wel en dat heeft er voor gezorgd dat transport in Europa veel goedkoper en sneller is geworden. Dat soort stijgingen van productie-effecientie zijn zeer belangrijk voor economische groei. Transport is in de basis ook gewoon een dienst, het verplaatsen van goederen van herkomst naar bestemming voegt waarde aan het product toe, maar is niet iets wat tastbaar is. Voor andere diensten kun je naar mijn mening dus soortgelijke ontwikkelingen verwachten als in de transportwereld als de markt meer open wordt.
quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:50 schreef deelnemer het volgende:
Het vrachtwagen transport wordt nu overgenomen door goedkope Poolse chauffeurs.
Jullie missen het punt. De economische winst zit hem echt niet in die paar Euro per uur dat een Poolse chauffeur goedkoper is dan een Nederlandse chauffeur. De winst van een meer open markt zit hem in de toename van de productie-efficiency vanwege schaalvoordelen, netwerkvoordelen (in het transport heel erg belangrijk) en scopevoordelen, niet in de vrij marginale bezuiniging die gerealiseerd kan worden op de loonkosten door een Pool achter het stuur te zetten. De toename van de productie-efficiency zit hem in de beter vulling van de vrachtwagen, niet in uit welk land de chauffeur komt.quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:54 schreef mvdejong het volgende:
Wat heel leuk is als de landen die aan de open markt deelnemen een min of meer gelijke economie gebben.
Maar nu nu mogen Nederlandse chauffeurs, die een huis van 2 ton moeten betalen en een euro betalen voor een brood, concurreren met chauffeurs die in huizen van een halve ton wonen en 25 cent betalen voor een brood.
Ik vind het onevenwichtig zoals in de EU voor het bedrijfsleven de voorwaarden worden geregeld om overal te kunnen opereren, terwijl arbeid vaak nationaal gebonden is aan lokale voorwaarden.quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:55 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Je mist het punt. De winst zit hem echt niet in die paar Euro per uur dat een Poolse chauffeur goedkoper is dan een Nederlandse chauffeur. De winst van een meer open markt zit hem in de toename van de productie-efficiency vanwege schaalvoordelen, netwerkvoordelen (in het transport heel erg belangrijk) en scopevoordelen, niet in de vrij marginale bezuiniging die gerealiseerd kan worden op de loonkosten door een Pool achter het stuur te zetten.
Dat is natuurlijk heerlijk voor de werkgever, die wel degelijk de winst ziet van de goedkopere chauffeurs, en Rutte krijgt vast weer een extra commissariaatje hij een overkoepelende transport-organisatie, maar de Nederlandse chauffeurs staan er wel door op straat. En nu wil Rutte dus zoveel mogelijk andere Nederlanders ook werkeloos maken.quote:Op woensdag 8 mei 2013 22:55 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Je mist het punt. De winst zit hem echt niet in die paar Euro per uur dat een Poolse chauffeur goedkoper is dan een Nederlandse chauffeur. De winst van een meer open markt zit hem in de toename van de productie-efficiency vanwege schaalvoordelen, netwerkvoordelen (in het transport heel erg belangrijk) en scopevoordelen, niet in de vrij marginale bezuiniging die gerealiseerd kan worden op de loonkosten door een Pool achter het stuur te zetten.
Als er iets geen fijne job is, is het wel het zijn van werkgever in de transportwereld.quote:Op woensdag 8 mei 2013 23:00 schreef mvdejong het volgende:
Dat is natuurlijk heerlijk voor de werkgever, die we o degelijk de winst ziet van de goedkopere chauffeurs [..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |