abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_127014464
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 22:47 schreef Ang3l het volgende:
[ afbeelding ]


MANIAC

Godvercrisis zeg. Ik heb veel horrors gezien en hak 'n slash of serial killers doen me vaak weinig weer, maar deze had een grimmig sfeertje en een onderhuidse spanning. ook door de manier van filmen, waardoor je jezelf een beetje een zieke voyeur voelt. Nice remake! (origineel niet gezien)
Elijah Wood. :D *adds to watchlist*
pi_127014510
Hij is Jim (Dominic Purcell), een hardwerkende bewaker voor een geldtransport bedrijf die het slachtoffer geworden is van de roofzuchtige investment bankers die zijn spaargeld hebt afgetapt.

Door de financiële ellende kan hij de torehoge medische kosten door zijn vrouw Rosie's
(Erin Karpluk) levensbedreigende ziekte niet betalen. Geadviseerd door zijn effectenmakelaar
verliest hij al zijn geld. Jim zoekt wanhopig een lening van zijn bankier, die weigert.

Een vriend leent hem nog eens 10.000 dollar voor een advocaat die wat vage beloftes doet
maar die 10.000 dollar is hij ook kwijt.

Hij probeert de ellende te verbergen voor zijn vrouw Rosie maar die komt erachter en pleegt
uit wanhoop zelfmoord.

Jim wil alleen nog maar wraak schaft een zooi wapens aan en maait half Wall Street van de kaart.

Tuurlijk mag dat niet, maar stiekum kon ik mij er wel iets bij voorstellen :@

pi_127016074
Na een hele lange tijd:

Taken 2



In een notendop:

Acteur Liam Neeson speelde ex-CIA-agent Bryan Mills, die als bewaker van een popsterretje aan de bak ging. Als zijn dochter, naar wie hij veel te weinig omkeek, tijdens een vakantie in Parijs door een Albanese mensenhandelaar achter de ramen dreigde te worden gezet, zou papa Bryan de Oost-Europeanen wel eens even een lesje leren. Het hele gebeuren speelt zich voornamelijk af in Turkije,Istanbul.

Conclusie:

Het is het vervolg op Taken 1 die goed en snel oogde en onder leiding stond van regisseur Pierre Morel wel bekend van de Transporter films. Ditmaal was Luc Besson mede verantwoordelijk voor het regisseren van dit tweede deel maar daar valt in de praktijk weinig van te merken. Misschien is het decor niet de juiste of de verhaallijn of de actie maar datgene wat je bij het eerste deel had, boeiende, is er een beetje vanaf omdat de acties scènes een beetje standaard overkomen.(zoals in elke film van deze aard) Het is geen saaie of slechte film,meer een standaard actie film waar je er al zoveel van hebt.

6 1/2
/ 10
pi_127016323
OZ THE GREAT AND POWERFUL



hoewel ik me opzich erg vermaakt heb met de film, had ik er meer van verwacht.
De film vermaakt van het begin tot het eind, en is vooral ERG mooi gemaakt...Maar t verhaal is wel aan de erg simpele kant, en ook het acteerwerk van franco is niet super...
Waardoor het eigenlijk niet de ''grootse'' film is die het zou kunnen worden maar geowon een leukee film is voor tussendoor, niet meer niet minder.
7
  zondag 26 mei 2013 @ 11:56:44 #180
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_127017181
Hunger Games

goeie spannende film

een 9,5/10
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 26 mei 2013 @ 12:43:30 #181
277627 Seven.
We are Borg.
pi_127018571
The Impossible onlangs gezien, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een Spaanse familie (in de film neergezet als een Nieuw Zeelandse familie die in Japan woont) gaat op vakantie naar Thailand voor kerst 2004. Op eerste kerstdag slaat het noodlot toe: een enorme tsunami.

Wat ik er over kan zeggen is dat het ZEER realistisch overkomt (indrukwekkende tsunami beelden), dat het zeer emotioneel is, goed acteerwerk zonder al te veel drama. Ik heb verschillende keren jankend voor de TV gezeten. De kindacteurtjes zijn ook allemaal enorm overtuigend. Het verhaal op zich is niet eens bijzonder sterk, ik denk dat duizenden families soortgelijke verhalen hebben. Maar het feit dat dit verhaal eigenlijk voor alle slachtoffers op kan gaan, draagt alleen maar bij aan een drukkend gevoel waardoor je blij bent zelf nooit in zo'n situatie te hebben gezeten.

Deze film krijgt van mij een 9.
Resistance is futile.
  zondag 26 mei 2013 @ 13:14:46 #182
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127019848
The Great Gatsby
Baz Luhrman, Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan die samen aan één film werken. Dat kan niet fout gaan. Luhrman haalt, na het iets mindere Australia, alles uit de kast om terug op het niveau van Moulin Rouge te komen: een all-star cast die sterk acteert, grote sets, prachtige kostuums en een geniale cinematografie. Alles wordt samen gevoegd en het eindresultaat is verbluffend. En na afloop begrijp je meteen waarom de film zo ver over budget ging en de stekker er bijna werd uitgetrokken.

Vanaf het begin ligt het tempo hoog en het duurt dan ook even voor er iets van rust in komt. Dat gebeurt pas op het moment dat, na ruim een half uur alleen over `m te hebben gepraat a la Apocalypse Now, Gatsby (Leonardo DiCaprio) in beeld komt. Het tempo gaat even omlaag en het niveau wordt door zijn aanwezig meteen naar een hoger niveau getild. Daarna gaat het feest eigenlijk pas echt los en wordt het vooral een visueel feest. De extravagante feesten die Gatsby geeft, de manier waarop het in beeld is gebracht, ziet er prachtig uit. Dat is ook direct het einde van een eerste deel waarvan je eigenlijk hoopte dat er geen einde aan zou komen.
Wanneer dan het eigenlijk verhaal begint zakt de film iets in. Gelukkig blijft het wel nog steeds oogstrelend om te zien, en dan vooral de flashbacks van Gatsby en Daisy`s geschiedenis.
Gelukkig wordt het niveau van het eerste deel weer herpakt in de laatste acte, die mooi en bedroevend tegelijk is. De finale is dan ook het mooiste aan de hele film, een (als zodanig bedoelde?)ode aan een heel bekende klassieker uit de film geschiedenis (vermelden welke dat is zou een spoiler zijn).

Het heeft even geduurd voordat we van Luhrman`s nieuwe meesterstuk konden genieten maar het is het wachten meer dan waard geweest.
The Great Gatsby is van begin tot einde genieten van hoogstaande cinema.

IMDB Cijfer: 7,5/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
pi_127021993
Die Brücke (1959)



Die Brücke is een Duitse film over een groep Duitse jongens aan het einde van de tweede Wereldoorlog. De jongens van zo'n 16 jaar oud worden opgeroepen voor militaire dienst in een oorlog die dan allang verloren is. Het is duidelijk, die is een anti-war film.

Persoonlijk bleek dat mij wat te duidelijk. De chaos bij de Wehrmacht staat in de film in schril contrast met het landelijke leven dat werd afgebeeld in het dorp van de jongens, op het onrealistische af.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De jongens komen in dienst en worden ingezet als wachtpost bij een onbelangrijke brug. Het vervolg laat zich raden.

Persoonlijk viel de film mij tegen. Naast de wat houterige acteerprestaties vond ik dat de film te duidelijk haar boodschap wilde overbrengen. Behalve het eerder genoemde voorbeeld is dat het meest duidelijk richting het einde van de film, waar

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uiteindelijk deed de geforceerde moraal af aan de authenticiteit van de film en ik vond het geheel nogal tegenvallen, vooral omdat de film vaak voorkomt in lijstjes met goede WW2 films. Overigens is het alsnog is het wel de moeite waard om een keer te zien, vooral als het genre je aanspreekt.

IMDB: 7.7/10
Ik: 6/10.
  zondag 26 mei 2013 @ 17:26:28 #184
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_127030379
Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1931) - IMDb
Ha, een goede versie van deze horrorklassieker. Heb niet alle verfilmingen van Dr. Jekyll and Mr. Hyde gezien, maar deze lijkt me wel één hele goede. Met de sfeer zit het prima in orde, de transformatie tussen de twee persoonlijkheden ziet er ook redelijk gesmeerd uit en het belangrijkste, het is qua horror bijzonder geslaagd. Mr. Hyde ziet er echt afgrijselijk wanstaltig uit. Regisseur Mamoulian laat de hoofdrolspelers ook diverse malen recht in de camera kijken, zodat je zelf ook mee kunt griezelen. Het is nog een pre-code-film, dus enige expliciteiten kun je dan ook nog mee pikken. Heel niet verkeerd dus! Cijfer: 7,5

Lincoln (2012) - IMDb
Toch vooral een film voor Amerikanen, die mij niet veel doet. En dat terwijl ik de Amerikaanse geschiedenis best interessant vind. De manier waarop Lincoln aangepakt is ook nog wel oke gekozen. In plaats van dat je een droge bio te zien krijgt van Lincoln, wordt op het belangrijkste hoogtepunt (de politieke manoeuvres om slavernij uit te bannen) gefocussed. Het wil echter mij niet beklijven als er zoveel bakkebaarden, opplaksnorren en vreemdsoortige kapsels de revue passeren. Uiteindelijk vond ik Lincoln met al zijn wijsheden in pacht ook niet zo'n tof figuur. Beetje matige film dus. Cijfer: 6,5

Goodbye, Mr. Chips (1939) - IMDb
Hm, films waarbij een compleet mensenleven behandeld wordt met op de achtergrond een geschiedenisles van de alsmaar veranderende wereld, heb ik iets teveel gezien de afgelopen tijd. Robert Donat is leraar op zo'n Harry Potter-achtige school (maar dan zonder die magieshizzle) en zijn leven wordt dus gevolgd. Op een heftige gebeurtenis ergens midden in de film, leidt hij ogenschijnlijk een alleraardigst leven. Het kabbelt allemaal maar wat voort.

Ik zat telkens te denken: is het de moeite waard om dit verhaal te vertellen? Zijn rol is nogal duffig neergezet en op het eind wordt ie met zijn anti-oorlogshouding een halve messias. Anyway het is wel adequaat gemaakt en het bevat zelfs een paar onbedoeld grappige momenten. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_127031814
quote:
2s.gif Op zondag 26 mei 2013 11:56 schreef sararaats het volgende:
Hunger Games

goeie spannende film

een 9,5/10
Dit is wel de meest korte review ooit.
  zondag 26 mei 2013 @ 18:31:35 #186
163216 bioloogje
Meneer Bioloogje voor jou!
pi_127032972
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 18:02 schreef Droathoah het volgende:

[..]

Dit is wel de meest korte review ooit.
En dat terwijl het eigenlijk een niet zo spannende, matige film is. ;)

magere 6,5/10
pi_127064095
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 01:05 schreef golfer het volgende:
The Broken Circle Breakdown (2012) - IMDb
Mooie Belgische film over een banjo in een Bluegrassband spelende man en tattooshop meisje. Krijgen relatie, krijgen kind.
Alles gelukkig totdat kind ziek en dood gaat en daarna komt hun relatie onder druk te staan en elk van hun verwerkt dat op een eigen manier.
Mooie beelden, voor de liefhebbers van bluegrass mooie muziek en soms heel emotioneel.

IMDb: 7,6
Ik: mee eens
Helemaal mee eens... Ik vond die muziek niet eens leuk, maar het klopt in de film en luisterde echt met plezier ernaar. De personages zijn ook briljant uitgezocht. Ik geef het een 8 :)
  maandag 27 mei 2013 @ 14:01:36 #188
277627 Seven.
We are Borg.
pi_127064593
Star Trek: Into darkness

Een slechterik uit het Star Trek universum wordt uit het stof getrokken, en met succes! Star Fleet krijgt te maken met verraad in de eigen rangen. Helaas is deze verhaallijn redelijk slecht neergezet, de redenen waarom dit verraad plaatsvindt wordt niet duidelijk of zelfs aannemelijk. De gevolgen van het verraad zijn echter wel goed neergezet! Captain Kirk en zijn buddies Uhura, Spock, Scotty, Sulu en Chekov zetten de achtervolging in die mogelijk een enorme oorlog zal ontketenen. Sterk acteerwerk door allen, buiten 1 belachelijke emoscene die ze er wat mij betreft uit hadden moeten laten. De special effects zijn erg goed gedaan, er zit de nodige dosis humor en spanning in. Ik denk echter dat niet Trekkies de film minder zullen waarderen omdat ze de achtergrondkennis van de villain niet goed genoeg kennen, en je moet hiervoor eigenlijk ook de originele Star Trek series uit de sixties gezien hebben. Spock Prime (de oude Spock) neemt een bedenkelijke beslissing aangaande het delen van informatie, die je alleen kunt waarderen als je de ontwikkeling van zijn personage hebt gezien.

JJ Abrams heeft met succes inspiratie geput uit het rijke Star Trek verleden en geeft er wederom een leuke twist aan. Ik heb 'm met veel plezier gekeken.

Dikke 8 krijgt 'ie van mij.
Resistance is futile.
  maandag 27 mei 2013 @ 15:47:32 #189
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_127068413
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 19:48 schreef casper019 het volgende:
LE PETIT NICOLAS

Ook gezien na deze tip van jou, erg leuke film ook een 8,5 van mij.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_127081266
Je vais bien, ne t'en fais



Hele sterke franse drama film, De film begint ijzersterk... maar laat gaandeweg in de film helaas wel iets van zn kracht zakken...
De ontknoping daarintegen is weer heel onverwacht, de acteerprestaties zijn uitstekent en ook de titelsong is erg mooi.

Dus zeker een aanrader, maar tja, na zon uber sterk begin verwacht je dat het die kracht vasthoud en dat doet het helaas niet helemaal.. Maar ondanks dat het iets minder wordna het begin blijft het zeker een aanrader om te zien
7.5
pi_127101267
VERLIEFD OP IBIZA



Nu had ik voordat ik de film ging kijken veel negatieve reacties gelezen, maar wou hem toch zien... Dacht dat het wel mee zal vallen want heb wel vaker een NL film gezien die negatieve recensies had en waarmee ik me toch prima vermaakt heb..

Maar deze film slaat alles, dit is een zeldzaam slechte film...
Het verhaal kan je geen verhaal noemen, de film gaat nergens over. De acteerprestaties zijn tenenkrommend slecht, zelfs kabouter plop doet het beter, en de teksten en dialogen zijn ronduit belachelijk..
Ik snap niet dat ik deze film überhaupt heb afgekeken, miss hoopte ik ergens toch dat het nog even leuk of beter zou worden maar nee..
Dus bespaar je tijd en laat de film liggen.
1 omdat het niet lager kan, de 1 voor het lekkere zonnige land waar het gefilmd is dan
pi_127101776
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 11:01 schreef casper019 het volgende:
VERLIEFD OP IBIZA

[ afbeelding ]

Nu had ik voordat ik de film ging kijken veel negatieve reacties gelezen, maar wou hem toch zien... Dacht dat het wel mee zal vallen want heb wel vaker een NL film gezien die negatieve recensies had en waarmee ik me toch prima vermaakt heb..

Maar deze film slaat alles, dit is een zeldzaam slechte film...
Het verhaal kan je geen verhaal noemen, de film gaat nergens over. De acteerprestaties zijn tenenkrommend slecht, zelfs kabouter plop doet het beter, en de teksten en dialogen zijn ronduit belachelijk..
Ik snap niet dat ik deze film überhaupt heb afgekeken, miss hoopte ik ergens toch dat het nog even leuk of beter zou worden maar nee..
Dus bespaar je tijd en laat de film liggen.
1 omdat het niet lager kan, de 1 voor het lekkere zonnige land waar het gefilmd is dan
Even serieus... wat had je anders verwacht? :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 28 mei 2013 @ 12:35:34 #193
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_127104421
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 11:17 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Even serieus... wat had je anders verwacht? :')
Dat geeft hij toch duidelijk aan in de eerste alinea ;)
pi_127108755
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 12:35 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Dat geeft hij toch duidelijk aan in de eerste alinea ;)
Waarom kijk je het dan toch? :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_127108785
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:51 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Waarom kijk je het dan toch? :')
Staat ook in de eerste alinea, lees je wel? :')

Niet dat ik het een slimme zet vond, maar er zijn blijkbaar nog steeds mensen die geloven dat nederlanders goede films kunnen maken :D
pi_127108963
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:52 schreef JDx het volgende:

[..]

Staat ook in de eerste alinea, lees je wel? :')

Niet dat ik het een slimme zet vond, maar er zijn blijkbaar nog steeds mensen die geloven dat nederlanders goede films kunnen maken :D
Ik lees het wel, maar mijn hersenen weigeren het te geloven :P

1 blik op de cast (+ regisseur) is toch al genoeg om dit soort pulp zoveel mogelijk te vermijden?

Ik hoop dat Casper inmiddels is genezen van z'n verwondingen aan zijn ogen :P
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 28 mei 2013 @ 15:09:22 #197
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_127109389
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:52 schreef JDx het volgende:

[..]

Staat ook in de eerste alinea, lees je wel? :')

Niet dat ik het een slimme zet vond, maar er zijn blijkbaar nog steeds mensen die geloven dat nederlanders goede films kunnen maken :D
ik dacht ook dat nederlanders geen fatsoenlijke serie konden maken, maar toen was daar plotseling Penoza. Dus op voorhand iets laten liggen puur omdat het nederlands is, vind ik ook niet verstandig :P

Oz, The Great and Powerful

Prachtig visueel spektakel met redelijk wat humor en een leuke cast. Vond deze geslaagder dan Alice in Wonderland. Het verhaal was wel wat makkelijk maar het tempo zit er goed in waardoor de 2 uur speeltijd aanvoelt als anderhalf uur. En dan heb je het als regisseur gewoon goed gedaan, denk ik.

7.9
pi_127110447
quote:
14s.gif Op maandag 27 mei 2013 14:01 schreef Seven. het volgende:
Star Trek: Into darkness

Een slechterik uit het Star Trek universum wordt uit het stof getrokken, en met succes! Star Fleet krijgt te maken met verraad in de eigen rangen. Helaas is deze verhaallijn redelijk slecht neergezet, de redenen waarom dit verraad plaatsvindt wordt niet duidelijk of zelfs aannemelijk. De gevolgen van het verraad zijn echter wel goed neergezet! Captain Kirk en zijn buddies Uhura, Spock, Scotty, Sulu en Chekov zetten de achtervolging in die mogelijk een enorme oorlog zal ontketenen. Sterk acteerwerk door allen, buiten 1 belachelijke emoscene die ze er wat mij betreft uit hadden moeten laten. De special effects zijn erg goed gedaan, er zit de nodige dosis humor en spanning in. Ik denk echter dat niet Trekkies de film minder zullen waarderen omdat ze de achtergrondkennis van de villain niet goed genoeg kennen, en je moet hiervoor eigenlijk ook de originele Star Trek series uit de sixties gezien hebben. Spock Prime (de oude Spock) neemt een bedenkelijke beslissing aangaande het delen van informatie, die je alleen kunt waarderen als je de ontwikkeling van zijn personage hebt gezien.

JJ Abrams heeft met succes inspiratie geput uit het rijke Star Trek verleden en geeft er wederom een leuke twist aan. Ik heb 'm met veel plezier gekeken.

Dikke 8 krijgt 'ie van mij.
Ik heb gelezen dat het gewoon copy paste 'wrath of khan' is. En dat deze film daarom ook gewoon slecht is.
pi_127110587
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 15:44 schreef Deckard het volgende:

[..]

Ik heb gelezen dat het gewoon copy paste 'wrath of khan' is. En dat deze film daarom ook gewoon slecht is.
Ik vind Copy/Paste te ver gaan. Er zitten een aantal paralellen met WoK in, maar als geheel genomen vind ik juist dat het idee van een alternatieve tijdlijn in de nieuwe ST films best goed doorgevoerd in deze film. Ik vond hem zeer vermakelijk. Dat gezegd hebbende vind ik WoK wel de sterkere film.
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
  dinsdag 28 mei 2013 @ 16:03:39 #200
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_127111094
Oz the Great and Powerful (2013) - IMDb

moet toch even hier iets over zeggen, ik vond hem echt slecht.
heel veel mislukt aan de ze film. de acteurs, het verhaal..

zelfs de overdonderende visuals gaan meerdere keren compleet de mist in (ook letterlijk, lol) dat je gewoon ziet dat het nep is. dat verwacht ik toch niet meer in 2013.

ik ergerde me rot aan mila kunis. op het laatst maakt ze het weer een beetje goed.
china girl was wel een leuk karaktertje. ironisch genoeg een bijrolletje die geen echte acteur is...

het eind van de film is dan wel weer spectaculair, maar om daar nou 2 uur voor door een slechte film heen te moeten bijten... en al na 10 minuten kan je raden dat het zo gaat aflopen. bleh.

miswschien is het beter aan te zien als je 10 bent en er niks van verwachtte, maar van mij krijgt ie een 5.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')