Broccoli is niet lekkerquote:Op maandag 6 mei 2013 16:56 schreef Mirjam het volgende:
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes![]()
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
Dat ga ik de volgende keer even aankaarten bij de chefquote:Op maandag 6 mei 2013 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broccoli met koriander-, limoen-, chilisausje
Klinkt goed!quote:Op maandag 6 mei 2013 19:16 schreef Farenji het volgende:
Roerbakken met ui, knoflook, spekjes, rode paprika en pepers, afblussen met rode wijn en dan gaar laten stoven.
En dan gorgonzolasaus met spekjes eropquote:
Ik ookquote:Op maandag 6 mei 2013 21:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En dan gorgonzolasaus met spekjes erop
Of gewoon direct opeten. Ik vind iedere maandag hetzelfde eten trouwens wel ernstig saai zeg.
Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt.quote:Op maandag 6 mei 2013 21:53 schreef Spanky78 het volgende:
Ja euh, broccoli is da het minst erge. Wacht maar tot je moet ontbijten met lijnzaad
Kook dan zelf!quote:Op maandag 6 mei 2013 21:52 schreef SgtPorkbeans het volgende:
[..]
Ik ookmaar aangezien paps en mams een beetje aan overgewicht lijden... Krijg ik te horen "ja het is gezond"
en ik ben hartstikke dun
Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?quote:Op maandag 6 mei 2013 22:43 schreef Deliah het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt.
In de war met lintworm waarschijnlijk.quote:Op maandag 6 mei 2013 23:06 schreef Platina het volgende:
[..]
Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooienquote:
Ik kon al koken goen ik 12 was hoorquote:Op dinsdag 7 mei 2013 11:46 schreef SgtPorkbeans het volgende:
[..]
Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien
Dit moet toch lukken hoop ik:quote:Op dinsdag 7 mei 2013 11:46 schreef SgtPorkbeans het volgende:
[..]
Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien
quote:Op dinsdag 7 mei 2013 10:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.
Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.
Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
Maar ik is ik en jij bent jijquote:
Kun gewoon kaas erop en dan met een bodempje water in zo, n speciale bak. Heb je gestoomde broccoli uit de magnetron.quote:
Nee brocolli wordt nu gewoon saaiquote:
Ja sorry hoor! Je bent nou eenmaal niet te vreetnquote:
Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.quote:Op maandag 6 mei 2013 23:06 schreef Platina het volgende:
[..]
Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
wat een bullshit.quote:Op dinsdag 7 mei 2013 18:17 schreef Deliah het volgende:
[..]
Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien.quote:Op dinsdag 7 mei 2013 18:17 schreef Deliah het volgende:
[..]
Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
Serieus?quote:Op dinsdag 7 mei 2013 10:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.
Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.
Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.quote:Op dinsdag 7 mei 2013 20:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien.
Jij claimt, dus kom dan ook eens met bewijs?quote:Op dinsdag 7 mei 2013 21:12 schreef Deliah het volgende:
[..]
Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
flikker op met je bullshitquote:Op dinsdag 7 mei 2013 21:12 schreef Deliah het volgende:
[..]
Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
Ik ben een FOK! Zolderkamerautist... de enige sites die ik bezoek zijn pornosites en FOK!quote:Op dinsdag 7 mei 2013 23:47 schreef Trini-Kwan het volgende:
zo moeilijk is het toch niet om 'recept broccoli' in te typen op google
Tot je broccoli zo zacht is dat'ie te pureren isquote:Op dinsdag 7 mei 2013 22:17 schreef Nouk het volgende:
[..]
Top, ga ik meteen proberen binnenkort. Hoe lang kook je het? Even lang als normaal?
Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai.quote:
Oh dat is het absoluut niet. De soep is van zichzelf al heel glad en romig, en erg vol van smaakquote:Op woensdag 8 mei 2013 10:05 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai.
Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing.quote:
Hopelijk zit ik dan op kamersquote:Op woensdag 8 mei 2013 14:44 schreef Deshain het volgende:
[..]
Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing.
Kan je op maandag iig broccoli tempuras maken.quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
[..]
Hopelijk zit ik dan op kamers![]()
Dan weet ik dat ik iig vaker ga frituren
Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig.quote:Op woensdag 8 mei 2013 18:36 schreef Miracle_Drug het volgende:
Broccoli![]()
Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;
Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.
Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker
zal nog weinig naar broccoli smaken...quote:Op woensdag 8 mei 2013 18:36 schreef Miracle_Drug het volgende:
Broccoli![]()
Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;
Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.
Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgenquote:Op woensdag 8 mei 2013 20:07 schreef citywok het volgende:
[..]
Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig.
niets persoonlijks, maar dat denkt iedere ouderquote:Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen
Voor hoeveel personen? Voor 4 personen zou ik het nog al weinig vinden.quote:Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen
Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af!quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Net broccoli/bloemkoolsoep gemaakt
1 liter kipbouillon (van tablet) Kwart of halve bloemkool, broccoli, half pepertje, teentje knoflook, halve ui, kruimige aardappel. kruiden
Koken, staafmixen, verse kruiden erdoor, room erdoor et voila
Met alleen broccoli wil dit gaat het natuurlijk ook goed maar bloemkool moest ook op ..
Restjes
Soep
Ik heb dit vanavond gemaakt, en het was erg lekker! Supermakkelijk om te maken ook.quote:Op donderdag 9 mei 2013 00:54 schreef Ansu het volgende:
[..]
Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af!
Oke, super.quote:Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 10 mei 2013 19:06 schreef Nouk het volgende:
[..]
Zojuist gemaakt. Erg lekker en supereenvoudig!
quote:Op zaterdag 11 mei 2013 11:47 schreef gewoonkim het volgende:
Makkelijkste oplossing ever:
Aromat
[ afbeelding ]
Beetje subtiel eroverheen strooien en je hebt heerlijke broccoli!
Jaquote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sommige reacties in dit topic maken toch een beetje verdrietig hoor
Oh nee, kijk uit het is de E-nummer politie.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja, dat.
vrijwillig E621 over je eten strooien, bbrrr
Over Glutamaat (MSG) schreef ik eerder:quote:
Mono Natrium Glutamaat in het Nederlandsquote:Op woensdag 15 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens
Je moet het ook niet in de supermarkt kopen.quote:Op maandag 6 mei 2013 16:56 schreef Mirjam het volgende:
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes![]()
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
quote:Op donderdag 16 mei 2013 16:21 schreef budvar het volgende:
Ik gooi altijd een halve zak geraspte kaas over mijn broccoli anders vind ik er ook niet zoveel aan.
Mjah, MSG is dan ook zo ongeveer het hoofdbestanddeel van Cup-A-Soup.quote:Op woensdag 15 mei 2013 15:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Overigens smaakt een theelepel E621 naar Cup a soup van 4 jaar terug. Dat is de voornaamste associatie die ik er mee heb
Met Turkse paprikasaus, ajvarquote:Op maandag 6 mei 2013 16:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Heeft iemand een tip voor een sausje of een andere manier om broccoli lekkerder te maken? Het wordt mij elke maandag voorgeschoteld en het komt me nu wel een beetje mn strot uit!
Alvast bedankt FOK!kers
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |