abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 6 mei 2013 @ 16:54:32 #1
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126134764
Heeft iemand een tip voor een sausje of een andere manier om broccoli lekkerder te maken? Het wordt mij elke maandag voorgeschoteld en het komt me nu wel een beetje mn strot uit!

Alvast bedankt FOK!kers
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  maandag 6 mei 2013 @ 16:54:57 #2
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_126134783
Godengroente!
BEASTMODE
  Moderator maandag 6 mei 2013 @ 16:56:03 #3
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_126134841
Alles smaakt goed met oestersaus.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 6 mei 2013 @ 16:56:50 #4
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_126134877
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes :') :@
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 6 mei 2013 @ 16:58:22 #5
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126134948
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 16:56 schreef Mirjam het volgende:
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes :') :@
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
Broccoli is niet lekker :r
Of het moet gewokt zijn :D
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126134952
1 keer per week, nou poeh poeh. leg er een plakje kaas op en laat t smelten in de oven ^O^
  maandag 6 mei 2013 @ 17:05:17 #7
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_126135238

Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  maandag 6 mei 2013 @ 17:26:20 #9
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_126136211
Mijn oplossing voor alle groentes waar ik geen fan van ben: appelmoes, veel appelmoes :P
  maandag 6 mei 2013 @ 17:41:31 #10
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126136796
Ik heb er gewoon wat shoarmasaus op gemikt :') best nog wel lekker
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  maandag 6 mei 2013 @ 17:42:48 #11
199535 DroogDok
Sandcastle
pi_126136852
Vraag je mama of ze wat anders voor je maakt. Anders kaassaus.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_126137188
Alles is lekker met pindasaus 8-)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_126137247
Laten stoven in tomatensaus met een uitje erdoor :9~
  maandag 6 mei 2013 @ 17:55:17 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 6 mei 2013 @ 18:17:18 #15
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126138118
quote:
Dat ga ik de volgende keer even aankaarten bij de chef :D
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126139603
Een laag satesaus
pi_126140550
Roerbakken met ui, knoflook, spekjes, rode paprika en pepers, afblussen met rode wijn en dan gaar laten stoven.
  maandag 6 mei 2013 @ 19:20:20 #18
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126140750
quote:
14s.gif Op maandag 6 mei 2013 19:16 schreef Farenji het volgende:
Roerbakken met ui, knoflook, spekjes, rode paprika en pepers, afblussen met rode wijn en dan gaar laten stoven.
Klinkt goed!
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  maandag 6 mei 2013 @ 20:24:53 #19
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_126143930
Met brie en pijnboompitten is ook lekker.
  maandag 6 mei 2013 @ 20:28:34 #20
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_126144121
Broccoli heel even koken in zout water, tomaat, tenen knoflook en ketjap
Snijden in plakken, op bakpapier leggen, zout, peper en de knoflook eroverheen prakken, roosteren in de oven
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_126144679
Maak er eens broccoli soep van met kleine spekkies erdoor.
pi_126144752
Roerbakken, inclusief steel.
  maandag 6 mei 2013 @ 21:10:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126146640
Stomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126148885
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Stomen
En dan gorgonzolasaus met spekjes erop ;)

Of gewoon direct opeten. Ik vind iedere maandag hetzelfde eten trouwens wel ernstig saai zeg.
Whatever...
  maandag 6 mei 2013 @ 21:52:05 #25
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126149257
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En dan gorgonzolasaus met spekjes erop ;)

Of gewoon direct opeten. Ik vind iedere maandag hetzelfde eten trouwens wel ernstig saai zeg.
Ik ook :( maar aangezien paps en mams een beetje aan overgewicht lijden... Krijg ik te horen "ja het is gezond" :') en ik ben hartstikke dun :(
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126149323
Ja euh, broccoli is da het minst erge. Wacht maar tot je moet ontbijten met lijnzaad :P
Whatever...
pi_126152716
Broccoli stomen en door een maaltijdsalade doen.
pi_126152762
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:53 schreef Spanky78 het volgende:
Ja euh, broccoli is da het minst erge. Wacht maar tot je moet ontbijten met lijnzaad :P
Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt.
pi_126152792
quote:
1s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:52 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Ik ook :( maar aangezien paps en mams een beetje aan overgewicht lijden... Krijg ik te horen "ja het is gezond" :') en ik ben hartstikke dun :(
Kook dan zelf!
  maandag 6 mei 2013 @ 23:06:10 #30
66083 Platina
78th Element
pi_126154060
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 22:43 schreef Deliah het volgende:

[..]

Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt.
Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
  maandag 6 mei 2013 @ 23:13:38 #31
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_126154472
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 23:06 schreef Platina het volgende:

[..]

Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
In de war met lintworm waarschijnlijk.
pi_126163731
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.

Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.

Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 7 mei 2013 @ 10:37:10 #33
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_126164146
wokken, en koop bij de toko een potje zwarte bonen saus. en dan met rijst erbij.

of natuurlijk alles wat kaas is, smaakt er goed bij.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 11:46:37 #34
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126166326
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 22:44 schreef Deliah het volgende:

[..]

Kook dan zelf!
Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien :')
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126170205
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 11:46 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien :')
Ik kon al koken goen ik 12 was hoor :')
Because you know i'm all about that ass
pi_126170981
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 11:46 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien :')
Dit moet toch lukken hoop ik:

quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 10:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.

Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.

Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_126175203
ik mag het nooit maken van manlief, die lust het niet. Maar ik vind het zelf heerlijk met champignonnensaus.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 15:51:50 #38
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126175272
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 13:39 schreef blow... het volgende:

[..]

Ik kon al koken goen ik 12 was hoor :')
Maar ik is ik en jij bent jij :(
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126175900
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 15:51 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Maar ik is ik en jij bent jij :(
Kun gewoon kaas erop en dan met een bodempje water in zo, n speciale bak. Heb je gestoomde broccoli uit de magnetron.
Because you know i'm all about that ass
pi_126175988
Ook lekker zonder sausje :9
pi_126177656
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:09 schreef Brocco_Li het volgende:
Ook lekker zonder sausje :9
*mental image*
Ja doei.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 16:53:11 #42
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126177981
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:09 schreef Brocco_Li het volgende:
Ook lekker zonder sausje :9
Nee brocolli wordt nu gewoon saai :r
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 17:01:30 #43
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_126178423
Simpele oplossing: slasaus
Eerder genoemde satesaus ook lekker

Moeilijke oplossing:
Zelf wat bechamel saus maken met wat knoflook en zout (dus boter in de pan knoflook bakken, bloem erbij, even roeren, melk erbij, verwarmen tot het dik is.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_126179746
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:53 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Nee brocolli wordt nu gewoon saai :r
Spreek voor jezelf :{w
  dinsdag 7 mei 2013 @ 17:34:30 #45
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126179878
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 17:31 schreef Brocco_Li het volgende:

[..]

Spreek voor jezelf :{w
Ja sorry hoor! Je bent nou eenmaal niet te vreetn :')
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126181289
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 23:06 schreef Platina het volgende:

[..]

Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
pi_126181419
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 18:17 schreef Deliah het volgende:

[..]

Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
wat een bullshit.
Because you know i'm all about that ass
pi_126186417
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 18:17 schreef Deliah het volgende:

[..]

Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien.
Whatever...
pi_126187985
O+ broccoli O+ gaat goed met alles zo ongeveer, zou niet eens kunnen kiezen wat ik 't lekkerst vind :9
Ja doei.
pi_126188656
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 10:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.

Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.

Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
Serieus? :D

Verder niks toevoegen?
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:57:16 #51
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_126188699
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:56 schreef Nouk het volgende:

[..]

Serieus? :D

Verder niks toevoegen?
Een lepel kruidenroomkaas voordat je gaat blenderen erdoor is lekker :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_126189545
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien.
Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
pi_126189757
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:12 schreef Deliah het volgende:

[..]

Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
Jij claimt, dus kom dan ook eens met bewijs?
Whatever...
pi_126189903
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:56 schreef Nouk het volgende:

[..]

Serieus? :D

Verder niks toevoegen?
Nop, thats it. Is heerlijk. :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_126190493
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:12 schreef Deliah het volgende:

[..]

Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
flikker op met je bullshit
Because you know i'm all about that ass
pi_126193813
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nop, thats it. Is heerlijk. :)
Top, ga ik meteen proberen binnenkort. Hoe lang kook je het? Even lang als normaal?
  dinsdag 7 mei 2013 @ 23:47:59 #57
392412 Trini-Kwan
The power is on!
pi_126200049
zo moeilijk is het toch niet om 'recept broccoli' in te typen op google :P
  dinsdag 7 mei 2013 @ 23:57:01 #58
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126200553
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 23:47 schreef Trini-Kwan het volgende:
zo moeilijk is het toch niet om 'recept broccoli' in te typen op google :P
Ik ben een FOK! Zolderkamerautist... de enige sites die ik bezoek zijn pornosites en FOK!
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126200931
Gewoon ruilen met de wortelen van de buren, of eten die later?
pi_126205685
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 22:17 schreef Nouk het volgende:

[..]

Top, ga ik meteen proberen binnenkort. Hoe lang kook je het? Even lang als normaal?
Tot je broccoli zo zacht is dat'ie te pureren is :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_126207351
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nop, thats it. Is heerlijk. :)
Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai.
pi_126208532
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 10:05 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai.
Oh dat is het absoluut niet. De soep is van zichzelf al heel glad en romig, en erg vol van smaak :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_126209746
Ik doe het inderdaad met wat groentebouillon. Vorige week kookte ik twee liter water met 5 blokjes bouillon (één teveel eigenlijk), daarin een broccoli in stukken. Toen deze zacht genoeg was alles geblenderd met twee tenen knoflook. Lekker hoor :9
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_126217516
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:53 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Nee brocolli wordt nu gewoon saai :r
Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing.
  woensdag 8 mei 2013 @ 14:54:01 #65
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_126217924
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 14:44 schreef Deshain het volgende:

[..]

Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing.
Hopelijk zit ik dan op kamers :')
Dan weet ik dat ik iig vaker ga frituren :P
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_126217958
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 14:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Hopelijk zit ik dan op kamers :')
Dan weet ik dat ik iig vaker ga frituren :P
Kan je op maandag iig broccoli tempuras maken.
  woensdag 8 mei 2013 @ 14:56:24 #67
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_126218030
Net broccoli/bloemkoolsoep gemaakt
1 liter kipbouillon (van tablet) Kwart of halve bloemkool, broccoli, half pepertje, teentje knoflook, halve ui, kruimige aardappel. kruiden
Koken, staafmixen, verse kruiden erdoor, room erdoor et voila :9

Met alleen broccoli wil dit gaat het natuurlijk ook goed maar bloemkool moest ook op ..
Restjes O+
Soep O+
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_126227696
Broccoli O+

Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;

Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.

Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker :9
pi_126232300
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 18:36 schreef Miracle_Drug het volgende:
Broccoli O+

Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;

Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.

Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker :9
Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig.
pi_126232405
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 18:36 schreef Miracle_Drug het volgende:
Broccoli O+

Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;

Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.

Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker :9
zal nog weinig naar broccoli smaken...
pi_126232424
veel knoflooksaus en appelmoes ^O^
pi_126233926
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:07 schreef citywok het volgende:

[..]

Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig.
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
pi_126234098
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
niets persoonlijks, maar dat denkt iedere ouder :P en een heel blik soep over 2 broccoli's klinkt wel als een hele lading saus.
  woensdag 8 mei 2013 @ 20:40:47 #74
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_126234112
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
Voor hoeveel personen? Voor 4 personen zou ik het nog al weinig vinden.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_126248388
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 14:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Net broccoli/bloemkoolsoep gemaakt
1 liter kipbouillon (van tablet) Kwart of halve bloemkool, broccoli, half pepertje, teentje knoflook, halve ui, kruimige aardappel. kruiden
Koken, staafmixen, verse kruiden erdoor, room erdoor et voila :9

Met alleen broccoli wil dit gaat het natuurlijk ook goed maar bloemkool moest ook op ..
Restjes O+
Soep O+
Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af!
pi_126288135
quote:
1s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:54 schreef Ansu het volgende:

[..]

Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af!
Ik heb dit vanavond gemaakt, en het was erg lekker! Supermakkelijk om te maken ook.
pi_126311924
Kort koken of stomen, sjalotje fruiten, gekookte broccoli even kort meebakken. Geroosterde pijnboompitten erover, overgieten met een dressing van citroensap, walnootolie, geraspte citroenschil.
pi_126315241
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nop, thats it. Is heerlijk. :)
Zojuist gemaakt. Erg lekker en supereenvoudig! ^O^
  vrijdag 10 mei 2013 @ 19:23:19 #79
66083 Platina
78th Element
pi_126316012
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
Oke, super.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_126318914
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 19:06 schreef Nouk het volgende:

[..]

Zojuist gemaakt. Erg lekker en supereenvoudig! ^O^
*O*

Heerlijk he? Zo bijzonder hoe die smaak veel mooier, complexer is dan die van 'gewoon' broccoli, en hoe romig de soep is zonder toevoeging van room.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_126341066
Makkelijkste oplossing ever:

Aromat



Beetje subtiel eroverheen strooien en je hebt heerlijke broccoli!
pi_126470145
Sommige reacties in dit topic maken toch een beetje verdrietig hoor ;(
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_126470486
Ja ;(
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 11:47 schreef gewoonkim het volgende:
Makkelijkste oplossing ever:

Aromat

[ afbeelding ]

Beetje subtiel eroverheen strooien en je hebt heerlijke broccoli!
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sommige reacties in dit topic maken toch een beetje verdrietig hoor ;(
Ja ;(
QFT.
Ja doei.
  dinsdag 14 mei 2013 @ 11:49:35 #84
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_126470551
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:48 schreef motorbloempje het volgende:

Ja ;(

[..]

[..]

Ja ;(
QFT.
Ja, dat.
vrijwillig E621 over je eten strooien, bbrrr
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_126470636
En zie de '5 blokjes bouillon' eerder ...
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 15 mei 2013 @ 12:44:56 #86
66083 Platina
78th Element
pi_126528210
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ja, dat.
vrijwillig E621 over je eten strooien, bbrrr
Oh nee, kijk uit het is de E-nummer politie.
  woensdag 15 mei 2013 @ 12:54:44 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126528524
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:49 schreef Mirjam het volgende:
E621
Over Glutamaat (MSG) schreef ik eerder:
Het werd voor het eerst geisoleerd in 1908 door Kikunae Ikeda uit Kelp. Dit wordt in Japan al sinds eeuwen gegeten (gedocumenteerd sinds 797)

Het hele verhaal over het Chinees restaurant syndroom begon in 1968 toen Robert Ho Man Kwok een brief schreef aan de New England journal of medicine schreef. HIj merkte hier in op dat ie wel eens hoofdpijn had na het bezoek aan een chinees restaurant.

ZONDER enige wetenschappelijke research kregen smaakversterkers er de schuld van. Zonder enige research nog enige wetenschappelijke reden.

Pas in 1993, let wel, 25 jaar later ! Werd het eerste wetenschappelijke dubbelblinde onderzoek naar smaakversterkers en hoofdpijn gedaan. (Tarasof en Kelly) Ze maakten eerst gehakt van voorgaande onderzoeken, die absoluut onwetenschappelijk bleken, statistiek verkeerd gebruikten.
Op basis van het onderzoek van Tarasof en Kelly die twee populaties in 4 groepen verdeelden (mensen die beweerden gevoelig te zijn voor MSG en mensen die dat niet waren, verdeeld in random groepen waar ze MSG kregen en placebos) trek ik wel conclusies.
De enige persoon die reageerde was iemand die een placebo kreeg.
Er is geen enkel bewijs voor dat MSG hoofdpijn veroorzaakt als ding op zich, het enige verband wat is aangetoont is dan mensen die een tekort hebben aan vitamine B6 hoofdpijn kunnen krijgen indien ze MSG binnen krijgen. (Karl Folkers, uni van Texas)

MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens

Oh en dan nog iets, glutamaat komt van nature voor in veel zaken als oude kaas, gedroogde tomaten, boullion of stoofvlees die een tijd heeft staan pruttelen, ansjovis, doperwtjes, salami, etc etc
Het ontstaat door de afbraak van eiwitten, en geeft de volle rijke smaak die je kent van bv oude kaas, gedroogde tomaten of salami.
Sterker nog, je lichaam maakt het zelf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126535546
Oke, ik zie dat je niet kan koken. Dan heb ik een goeie tip voor je.
Laat je pa/ma gewoon die broccoli koken, niet tot moes aub.

Bak wat uitjes en spekjes uit, gooi die erover.

Lekker!.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_126535759
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens
Mono Natrium Glutamaat in het Nederlands :)

En het is niet dat het kwaad kan, het is alleen een goedkope vervanger voor smaak in producten die anders smaakloos zijn. Vooral een vervanger van rijping.

Haal de kaas van je pizza, en doe er gehard palmvet met E621 en zout op, en het is net kaas. In plaats van bouillon een eetlepel zout en een eetlepel E621.

Het is als kunstmatige toevoeging een nutteloze, en wmb. een belangrijke reden van de smaakverarming die we hier in Nederland hebben.

Overigens smaakt een theelepel E621 naar Cup a soup van 4 jaar terug. Dat is de voornaamste associatie die ik er mee heb :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † donderdag 16 mei 2013 @ 16:21:23 #90
231686 budvar
budvar
pi_126586986
Ik gooi altijd een halve zak geraspte kaas over mijn broccoli anders vind ik er ook niet zoveel aan.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_126613688
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 16:56 schreef Mirjam het volgende:
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes :') :@
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
Je moet het ook niet in de supermarkt kopen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-05-2013 23:17:03 ]
pi_126613714
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2013 16:21 schreef budvar het volgende:
Ik gooi altijd een halve zak geraspte kaas over mijn broccoli anders vind ik er ook niet zoveel aan.
:')
  donderdag 16 mei 2013 @ 23:24:26 #93
66083 Platina
78th Element
pi_126614238
quote:
2s.gif Op woensdag 15 mei 2013 15:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Overigens smaakt een theelepel E621 naar Cup a soup van 4 jaar terug. Dat is de voornaamste associatie die ik er mee heb :)
Mjah, MSG is dan ook zo ongeveer het hoofdbestanddeel van Cup-A-Soup.
pi_126667978
Het is ook niet mijn favoriete groente, maar dat zou ook wel eens kunnen komen omdat het nogal makkelijk sufkookt. Ik heb het idee dat het heel makkelijk nagaart. De stelen vind ik het lekkerst, schillen en in plakjes snijden, insmeren met een beetje olijfolie en dan grillen is erg lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126686463
quote:
1s.gif Op maandag 6 mei 2013 16:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Heeft iemand een tip voor een sausje of een andere manier om broccoli lekkerder te maken? Het wordt mij elke maandag voorgeschoteld en het komt me nu wel een beetje mn strot uit!

Alvast bedankt FOK!kers
Met Turkse paprikasaus, ajvar

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')