µ | maandag 15 april 2013 @ 20:05 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
fotostarter | maandag 15 april 2013 @ 20:08 |
Inderdaad. Gewoon over eten en drinken. | |
MaximusTG | woensdag 17 april 2013 @ 18:22 |
Hilarische aflevering over die lianen zeg! Die Maurice Dekkers, geweldig, dat sarcasme druipt er vanaf, maar die vrouw heeft gewoon helemaal niks door! Het hele concept is natuurlijk niks mis mee, behalve dan die giftige varianten. Grootste verbazing blijft nog altijd dat er mensen zijn die dit soort dingen kopen. | |
MrSweets | woensdag 17 april 2013 @ 18:39 |
hahaha ja echt epic | |
Pietverdriet | woensdag 17 april 2013 @ 18:42 |
Jaja, we houden het bij grijstinten En intussen zit ie zich in te houden van het lachen want hij weet dat het geweldige TV wordt. | |
#ANONIEM | woensdag 17 april 2013 @ 21:19 |
Morgen geen uitzending ivm 3fm awards. 3fm awards | |
MrManiak | dinsdag 23 april 2013 @ 13:56 |
Deze week geen KvW maar een aflevering van De Rekenkamer: http://derekenkamer.kro.n(...)everingen/25-04-2013 | |
Felagund | dinsdag 23 april 2013 @ 14:10 |
Over de kosten van de nieuwe koning dus. De eerste Sushi aflevering wordt een week uitgesteld. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 april 2013 @ 14:12 |
De Rekenkamer | |
Frag_adder | dinsdag 23 april 2013 @ 14:58 |
Elke keer als ik hier de nieuwe titel lees denk ik "oh nee wat kan ik nu weer niet eten" wat was er met de mayo? | |
µ | dinsdag 23 april 2013 @ 16:47 |
Ook leuk toch? | |
#ANONIEM | dinsdag 23 april 2013 @ 17:18 |
nee slap aftreksel. Alhoewel keuringsdienst ook achteruit holt. | |
golfer | donderdag 2 mei 2013 @ 14:12 |
Vanavond weer: Afl.: Sushi. Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar Japanse vishapjes zijn zo speciaal niet meer. Op het station, in de supermarkt en zelfs in de diepvries. All you can eat, bij de Chinees die Japans heeft geleerd. De komende weken peutert de Keuringsdienst een rolletje sushi uit elkaar. Een culinaire reis naar de trots van Japan, zonder dat we in Japan terechtkomen. Sushi in de polder. Aangenaam. In dat kader ook een leuk artikel uit De Volkskrant er over: http://www.volkskrant.nl/(...)erbal-verdrong.dhtml | |
Radegast | donderdag 2 mei 2013 @ 20:11 |
Krijgen we de aflevering over de mayonaise nog te zien? | |
µ | donderdag 2 mei 2013 @ 20:13 |
Geschrapt denk ik . | |
dubbeltjeswasgeld | donderdag 2 mei 2013 @ 20:19 |
Ik vraag me af wat ze gaan onderzoeken. Dat sushi in Nederland anders is dan in Japan is logisch. Anders zou sushi nooit aanslaan in nl | |
rene90 | donderdag 2 mei 2013 @ 20:26 |
Ik zit hier in een huisje in de Efteling, en daar hangen aan de lamp een paar van die lianen aan touw | |
Felagund | donderdag 2 mei 2013 @ 20:39 |
Marijn is toch vegetarisch? Of eet ze wel vis? | |
henkde_j | donderdag 2 mei 2013 @ 20:39 |
Nee, ze is van vlees | |
#ANONIEM | donderdag 2 mei 2013 @ 20:42 |
Sushi, nice. | |
henkde_j | donderdag 2 mei 2013 @ 20:42 |
1 kilo voer levert 1 kilo zalm op. Yeah right | |
Tourniquet | donderdag 2 mei 2013 @ 20:44 |
Vegetarisch zeggen mag tegenwoordig ook http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1480/ | |
erikkll | donderdag 2 mei 2013 @ 20:55 |
Huh. Wat is dit nou. Loopt de aflevering nou halverwege af? Waar zijn de labresultaten, waar is de wasabi-vervuiling? | |
erikkll | donderdag 2 mei 2013 @ 20:56 |
Zalm poept niet | |
Felagund | donderdag 2 mei 2013 @ 20:56 |
Volgende week gaat het verder. | |
erikkll | donderdag 2 mei 2013 @ 20:57 |
Noujáá. Dat vergeet ik dus sowieso te kijken. | |
Pietverdriet | donderdag 2 mei 2013 @ 21:03 |
Droogvoer versus natte zalm? | |
dubbeltjeswasgeld | donderdag 2 mei 2013 @ 21:52 |
diepvriessushi lol, wist neit eens dat het bestond | |
golfer | donderdag 2 mei 2013 @ 22:44 |
Want | |
golfer | donderdag 2 mei 2013 @ 22:46 |
Staat in dat artikel in De Volkskrant al voor een groot deel. | |
Snoepje5 | donderdag 2 mei 2013 @ 23:32 |
It's gonna be a million of sushi's. | |
golfer | donderdag 2 mei 2013 @ 23:59 |
corrected. | |
chufi | vrijdag 3 mei 2013 @ 00:07 |
Sushi is Noors | |
golfer | vrijdag 3 mei 2013 @ 01:21 |
Nope, de gebruikte zalm voor sommige varianten wel. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 mei 2013 @ 09:12 |
Hun reisbudget is goed volgens mij. | |
Luigi | vrijdag 3 mei 2013 @ 09:16 |
Viel mij ook al op ja . Verder wel amusant maar nog niet echt schokkend. Dat er van een populair product massa-aftreksels gemaakt worden a la diepvries sushi staat niemand meer van te kijken. Dat die niet zo geweldig is als vers bereide sushi door een ervaren sushi chef, ook niet. Ze gaan nu wel erg de kant op van 'maar is het schadelijk' (vorige keer ook al met die lianen die giftig leken te zijn) als ik de preview van volgende week zag. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 mei 2013 @ 09:20 |
Begreep van wouter klootwijk zijn programma dat het zalmvoer tegenwoordig met paardenbonen wordt gemaakt ipv vis. Artikel wat ik jaaaren geleden las in ik meen scientific american sprak van 3-4 kilo wilde vis per kilo zalm. | |
MrSweets | vrijdag 3 mei 2013 @ 13:01 |
idd niet echt boeiend verhaal dit, wie gaat er nou diepvries sushi kopen ? Dat kan gewoon niet bij zon product, de rijst is er niet voor geschikt, het vocht in de rijst wordt ijs en dan wordt het gewoon heel erg slecht. Net als de sushi van de AH, die valt in je mond helemaal uitelkaar, supper smerige troep. En de kwaliteit van de vis zal ook wel niet zo best zijn. Je spoort gewoon niet als je zoiets koopt. | |
Oscar. | vrijdag 3 mei 2013 @ 13:15 |
en gebruikt geen voedingstoffen! | |
ddx | vrijdag 3 mei 2013 @ 19:48 |
En je betaald er ook nog eens de hoofdprijs voor. | |
MrSweets | vrijdag 3 mei 2013 @ 22:41 |
lol ja echt he, sowieso is in NL sushi vaak veels te duur, 10¤/roll (6-8 stuks) vragen ze maar zo :S Moet je is in NY kijken manhattan (lijkt me ook niet de goedkoopste lokatie) maar daar is het gewoon 3¤/roll ofzo [ Bericht 0% gewijzigd door MrSweets op 04-05-2013 13:39:03 ] | |
ddx | donderdag 9 mei 2013 @ 19:00 |
Wanneer komt sushi aflevering 2 ? Volgens epg en kdvw site komt er vanavond aflevering over melk ? | |
golfer | donderdag 9 mei 2013 @ 19:30 |
De Keuringsdienst van waarde zou donderdag voor de tweede maal zijn tanden zetten in de sushi. Die uitzending is echter verplaatst naar een nog onbekende datum. In plaats daarvan duiken de makers in de melk. Melk is wit, en je kunt het vinden in een blauw-wit kartonnetje in het schap van de supermarkt. Zoveel is zeker. Dat weet, of denkt, ook de Keuringsdienst van waarde. Maar zoals zo vaak in dit programma, blijkt dat ook nu niet helemaal te kloppen. In de maling Er is een pak melk dat je in de maling neemt. Calcium plus heet het. Je denkt aan een koe, maar een kalkmijn heeft er net zoveel mee te maken. Een verwarrend glaasje witte drank, zo vindt de Keuringsdienst. En dus is het hoogtijd voor grondig onderzoek. Sushi De tweede aflevering over sushi, het vervolg op vorige week dat aanvankelijk voor deze donderdag gepland stond, is komen te vervallen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze aflevering wel te zien is. | |
Pietverdriet | donderdag 9 mei 2013 @ 19:39 |
Sushi 2 komt niet? Zou een fabrikant gedreigd hebben? Jammer,had graag de wasabi plantage gezien | |
Luigi | donderdag 9 mei 2013 @ 19:39 |
Ik kan slecht tegen dingen die belooft worden en dan toch niet nagekomen worden. . | |
Oscar. | donderdag 9 mei 2013 @ 19:49 |
Kutje zeg. wat jammer | |
Snoepje5 | donderdag 9 mei 2013 @ 19:51 |
Wat een onzin, ik wil mijn 1 uur tijd terug van vorige week.. | |
Oscar. | donderdag 9 mei 2013 @ 19:52 |
programma duurt een half uur | |
Apekoek | donderdag 9 mei 2013 @ 19:52 |
Damn wil sushi. | |
Oscar. | donderdag 9 mei 2013 @ 20:29 |
begonnen! | |
Oscar. | donderdag 9 mei 2013 @ 20:30 |
melk zonder melk | |
Felagund | donderdag 9 mei 2013 @ 20:32 |
Maar wel met calcium! | |
Oscar. | donderdag 9 mei 2013 @ 20:33 |
warme melk | |
henkde_j | donderdag 9 mei 2013 @ 20:39 |
Beetje lullig om die boer hiermee te belasten | |
remcoP | donderdag 9 mei 2013 @ 20:43 |
Die Italiaan maakt gewoon reclame voor z'n calciumcarbonaat. | |
henkde_j | donderdag 9 mei 2013 @ 20:44 |
Mooie spreker Duimpje omhoog "Yeah, Dutch milk with Italian Calcium | |
remcoP | donderdag 9 mei 2013 @ 20:47 |
"This is one of the purest mines in Italy" | |
remcoP | donderdag 9 mei 2013 @ 20:50 |
Zou dit HaJee zijn? | |
Roolio | donderdag 9 mei 2013 @ 20:50 |
Beetje gedoe om niks dit.. | |
Van_Poppel | donderdag 9 mei 2013 @ 20:51 |
Idd, beetje spijkers op laag water zoeken. | |
remcoP | donderdag 9 mei 2013 @ 20:53 |
En dan nu een reclame voor lactosevrije melk. | |
Felagund | donderdag 9 mei 2013 @ 20:54 |
Ze hebben wel eens betere afleveringen gehad inderdaad. | |
golfer | donderdag 9 mei 2013 @ 21:06 |
Alpro. | |
Stansfield | donderdag 9 mei 2013 @ 22:29 |
Beetje jammer dat die sushi aflevering niet door ging. Had toch graag het vervolg gezien. Want ik word wel heel erg moe van al die Hollanders die sushi nu ineens zo geweldig vinden. En dan lekker all you can eat sushi bij een chinees eten of bij de ah uit de vriezer. | |
Snoepje5 | donderdag 9 mei 2013 @ 22:58 |
Want? Kun je ook over de pizza zeggen. Wordt een beetje moe van al die mensen die de pizza uit italie zo geweldig vinden. Is er ook in diepvries variant bij de AH. Of mag je pizza ook alleen eten van een echte italiaan? | |
Stefan | vrijdag 10 mei 2013 @ 11:11 |
Jammer, geen sushi | |
Bosbeetle | vrijdag 10 mei 2013 @ 11:43 |
Tja sushi is het nieuwe wokken | |
Stefan | vrijdag 10 mei 2013 @ 11:43 |
Prima, all you can eat bij Sumo of Shabu | |
golfer | vrijdag 10 mei 2013 @ 12:18 |
Veel kritiek op Twitter en Facebook op de KvW vanwege het zonder reden afgelasten van Sushi-deel2. Zij die zelf altijd zo openheid en eerlijkheid prediken en nu zonder concrete opgaaf van redenen een uitzending schrappen/aflasten. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 mei 2013 @ 13:04 |
Tuuut, tuuuuuut -> Goedenmiddag, KRO klantenservice, hoe kan ik u van dienst zijn? Goedenmiddag, u Spreekt met Verdriet, ik had een vraag -> ja? Gisteren zou de tweede aflevering van de KVW over sushi worden uitgezonden, maar in plaats daarvan kwam een aflevering over melk, mijn vraag is nu, waarom? -> moment, ik verbind u door.. Tuuuuuuuut, tuuuuuuut, tuuuuuut -> Hallo meneer? Ja? -> de mensen van de KRO programmas zijn er maandag weer, kunt u dan terugbellen? Natuurlijk, goedenmiddag -> goedenmiddag | |
Stansfield | vrijdag 10 mei 2013 @ 14:00 |
Dan eten ze in ieder geval nog zelfgemaakte pizza in italie. Het vergelijken van een diepvriespizza met een zelfgemaakte pizza met goede ingrediënten dat is wat me stoort. Ik word sowieso moe van alle mensen die zo pretentieus doe over eten. | |
ClapClapYourHands | vrijdag 10 mei 2013 @ 14:20 |
DAT DIT KAN IN NEDERLAND!! | |
Pietverdriet | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:10 |
Sushi De nieuwe vlammetjes en bitterballen | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:12 |
ik vond het maar een magere aflevering. de vragen waren ook niet bijster boeiend, en niets onverwachts gezien. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:17 |
Een magere melk aflevering | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:18 |
ja. gelukkig dat die geile slet het presenteerde goeddeels, dat maakte het nog een beetje goed. | |
henkde_j | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:23 |
Wat een hipster post | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:24 |
niet weten dat in cul de beste hipsters zitten | |
Pietverdriet | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:29 |
enige leuke was marijn die voor het eerst rauwe volle melk proefde en er achter kwam hoe lekker dat was. Zelf doorhad hoe het kwam en stadsmeisje zei | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:30 |
ja dat was skattig | |
Pietverdriet | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:34 |
Voor de rest waren ze vooral campina aan het afzeiken. Het zou leuker zijn als ze gewoon feitelijk bleven en niet zo afzeikerig. Gewoon open en eerlijk berichten, niet zo ach wat errug wat die boze fabriek doet. Ze gedragen zich als pubermeisjes die voor het eerst ingredienten declaraties lezen | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:35 |
ben ik volledig met je eens. de vragen waren magertjes en het suggestieve gehalte hoog. er is nu eenmaal veel onzin troep te koop in de winkel, deal with it. | |
ClapClapYourHands | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:37 |
Het was dan ook niet echt een schokkend onderwerp | |
Stefan | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:37 |
Valt t jullie ook altijd op dat hoe liever Marijn klinkt hoe harder de vragen Ze belde vorige week de Sushi producent en klonk zo poeslief, daarna ging ze naar het lab met de sushi | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 mei 2013 @ 18:38 |
gewoon goede journalistieke eigenschap. zolang het op de inhoud gaat prima toch. alleen moeten ze wat boeiendere onderwerpen fixen. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 mei 2013 @ 19:28 |
Wouter Klootwijk laat al een paar jaar zien dat het veel beter en leuker kan. Positief maar toch onthullend. De kinderen van de keuringsdienst waren beter dan de keuringsdienst tegenwoordig is. Dat schattige jochie die de analoogkaas proeft en het echt smerig vindt, | |
Captain_Maximum | vrijdag 10 mei 2013 @ 21:33 |
Dat laatste doe je zelf ook. Anders doet het je niks dat die Hollanders aan de sushi gaan. | |
Teslynd | vrijdag 10 mei 2013 @ 22:27 |
Ik heb ervaren dat je aan de melk recht van de koe kan proeven hoe de koeien er bij staan (op een dikke laag stro of op miezerig strooisel). | |
#ANONIEM | zaterdag 11 mei 2013 @ 09:17 |
Komt de 2e sushi aflevering nog? | |
Pietverdriet | zaterdag 11 mei 2013 @ 09:29 |
Voer ook Koeienzuurkool (silage) of vers gras verbeeld ik me ook te proeven | |
Erasmo | zaterdag 11 mei 2013 @ 12:24 |
Het is zeker te proeven. Ik haal graag mijn melk bij de boer en ik kan proeven wanneer de koeien naar binnen gaan. Oh en die eerste boer in de aflevering heeft trouwens heerlijke karnemelk, kaas en boter. | |
Teslynd | zaterdag 11 mei 2013 @ 21:20 |
Ja, ik denk dat er natuurlijk ook samenhang is tussen voerkeuze en bodembedekkingskeuze. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 mei 2013 @ 23:47 |
Beetje zielig die boer weet zich geen raad met kritische vragen en zn vrouw moet m redden met n ingestampt Campina verhaal. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 mei 2013 @ 23:51 |
Leuk ook die callcentre dude over carageen, die leest het gewoon op van Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Carrageen
| |
Apekoek | zondag 12 mei 2013 @ 00:19 |
idd? | |
Soldier2000 | zondag 12 mei 2013 @ 10:26 |
Volgens mij had de FrieslandCampina vertegenwoordigster meer moeite, ze had soms zo'n blik van, euh euh euh wat moet ik hier nu op zeggen. Al helemaal toen ze die nieuwe melkpak liet zien. Die boer had zich overigens wel even flink vastgepraat, hij zei van dit zijn nu de calcium koeien. Waarmee hij de indruk wekte van, dit zijn nu de speciale koeien die de melk geven die in dat calcium pak zitten. | |
#ANONIEM | zondag 12 mei 2013 @ 10:39 |
ja die ook inderdaad. | |
Walter81 | zondag 12 mei 2013 @ 11:32 |
Hahaha dat merkte ik ook. Hij sprak al met een voorleesstem, en die zin vond ik toen ook meteen op wikipedia. | |
Erasmo | zondag 12 mei 2013 @ 11:40 |
Volgens mij krijgen sommige koeien wel speciaal voer om de samenstelling van de melk aan te passen. Jammer dat ze daar niet verder op in gingen. En die voorlieger van Campina, heerlijk om te zien hoe PR-mensen buiten hun ingestudeerde zinnetjes gedwongen worden en geen idee hebben hoe ze moeten reageren. | |
Soldier2000 | zondag 12 mei 2013 @ 11:49 |
Naar mijn weten kunnen veehouders maar 2 soorten melk leveren; de 'normale' melk, en de 'biologische melk'. 'Biologische' melk is afkomstig van veehouderijen waar geen bestrijdingsmiddelen etc worden gebruikt. Koeien krijgen wel extra mineralen waar die boer het over had, maar dat is om de koeien meer melk te laten produceren, en om het vet gehalte wat omhoog te krikken. Hoe vetter de melk, hoe hoger de melkprijs. Jammer dat ze dat ze steeds fragmenten van dat reclamestukje van FrieslandCampina lieten zien. Ik denk dat ze daar bij FrieslandCampina niet blij mee zijn geweest. Sowieso sloegen ze de plank daarmee mis, een koe maakt de melk, en in de fabriek wordt de melk bewerkt. [ Bericht 5% gewijzigd door Soldier2000 op 12-05-2013 11:55:41 ] | |
#ANONIEM | zondag 12 mei 2013 @ 20:41 |
Als je een echte pizza uit Italie heb gegeten denk je dat wel | |
Pietverdriet | zondag 12 mei 2013 @ 20:54 |
Eensch! | |
Tourniquet | maandag 13 mei 2013 @ 19:03 |
Iemand op Facebook had reactie gehad van de KRO over de verdwenen Sushi-aflevering:
| |
ß | donderdag 16 mei 2013 @ 12:30 |
Vanavond: Een patatje met zonder mayonaise De Keuringsdienst van Waarde gaat deze week op zoek naar de waarheid achter het patatje met. Want wat is dat ‘met’ precies? Geen mayonaise, in ieder geval. Een patatje met is al te vaak een frietje zonder mayo, maar met een klodder fritessaus. Dat blijken twee heel verschillende sauzen te zijn. Chefkok Pierre Wind laat aan De Keuringsdienst zien wat het verschil is: mayo bestaat hoofdzakelijk uit olie en fritessaus uit water. Sauzenfabrikant Remia laat zien dat er met heel weinig olie en heel veel water toch een romige gebonden saus gemaakt kan worden. Xanthaangom, de afscheiding van een bacterie, blijkt water te kunnen binden. De vette mayonaise verandert hiermee in een soort lightproduct. Daarnaast is het voor de producent ook een enorme besparing: olie is een duur ingrediënt, water kost nagenoeg niks. | |
MrManiak | donderdag 16 mei 2013 @ 13:21 |
Ja | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 14:41 |
Fritessaus is echt ranzig. Als je echte mayo gewend bent wil je niet anders dan dat meer. | |
Luigi | donderdag 16 mei 2013 @ 15:36 |
Vlaamse mayo (die vast niet zo heet 'in het echt')... . | |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 15:45 |
Belgische zure mayonaise, jum | |
Luigi | donderdag 16 mei 2013 @ 15:48 |
Ja dat dus. Hier (NL) amper te krijgen helaas. | |
Impry | donderdag 16 mei 2013 @ 16:02 |
Deze koopt m'n moeder altijd, volgens mij bij de Jumbo. Deze ken ik niet, maar lijkt er op dat ze het bij de AH ook hebben. | |
Luigi | donderdag 16 mei 2013 @ 16:03 |
Ik bedoel dus bij de gemiddelde snackbar. Zo'n grote puntzak met goede stevige friet en er dan een kwak zure mayo over... ! | |
Impry | donderdag 16 mei 2013 @ 16:04 |
Dat klopt ja, maar weinig friettenten die het hebben. | |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 16:25 |
De belgische mayo van AH is lekker | |
Luigi | donderdag 16 mei 2013 @ 16:25 |
Ok die gaat op de lijst voor zaterdag dus. . | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 16:26 |
ja van Jumbo is goeie. Verder adviseer ik een pot van de Natuurwinkel. | |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 16:29 |
Waarom? | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 16:43 |
haha niet perse vanwege de winkel maar omdat die lekker is. Zal t merk eens opzoeken. | |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 16:45 |
Heb nog nooit lekkere mayo in de natuurwinkel gevonden, wel lekkere tomatensaus. | |
borisz | donderdag 16 mei 2013 @ 16:54 |
Belse Onze huismayo. | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 17:09 |
deze bv: http://www.boerderijdeloo(...)boter-mayonaise.html | |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 17:11 |
Roombotermayo, dat zie ik voor het eerst | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 17:14 |
Ja en er is er nog één. | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:23 |
het is friet, niet patat | |
Pietepietje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:23 |
| |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:30 |
Het is patat, en geen friet | |
ß | donderdag 16 mei 2013 @ 20:31 |
Jammer dat ze zo vaak de conclusie al in de intro stoppen. | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:31 |
hoef je niet meer te kijken | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:31 |
zou die patat koud zijn | |
Felagund | donderdag 16 mei 2013 @ 20:32 |
Ja, volgens mij al de hele aflevering. | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:32 |
fritesaus | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:33 |
ach mayo of niet, het is toch maar glijmiddel om de patat naar binnen te werken | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:33 |
de frituurchinees | |
OProg | donderdag 16 mei 2013 @ 20:34 |
Eigenlijk is Mayonaise en frietsaus bij mij ook hetzelfde. | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:34 |
even weer reclame maken | |
Felagund | donderdag 16 mei 2013 @ 20:35 |
Mayo is tenminste lekker, ik nam als kind altijd curry bij de patat, maar dat komt denk ik omdat we vooral fritessaus in huis hadden. | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:36 |
Afgelopen donderdag is van het programma “Keuringsdienst van Waarde” de aflevering Melk uitgezonden (NL. 3 rond 20.30 uur). Aflevering Sushi 2, die gepland stond voor deze datum is, wegens een technisch probleem met de band, niet uitgezonden, onze excuses hiervoor. Onder voorbehoud van wijzigingen in het uitzendschema hierbij de nieuwe uitzendvolgorde. 16 mei Aflevering Patatje Met 23 mei Aflevering Sushi 2 30 mei Aflevering Couscous 6 juni Aflevering Barbecue | |
Pietepietje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:36 |
Pierre Wind | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:36 |
ik zou hem echt hoeken als ie de hele tijd in mijn personal space zou komen | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:37 |
gewoon een kopstoot | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:37 |
waarom heeft hij zijn jas nog aan | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:38 |
| |
Roolio | donderdag 16 mei 2013 @ 20:39 |
Beetje raar inderdaad. | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:41 |
zaanse mayonaise uit zo'n ouderwetse ijzeren tube | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:42 |
die is het ook lekkerst | |
Pietepietje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:42 |
Of die van Devos en Lemmens | |
snellejelle | donderdag 16 mei 2013 @ 20:42 |
Marijn | |
InTrePidIvity | donderdag 16 mei 2013 @ 20:43 |
Dat was een kittige outfit inderdaad | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:43 |
ken ik niet, zal eens een keer in de winkel kijken of ik die zie | |
Markeerstift | donderdag 16 mei 2013 @ 20:43 |
Als je zelf mayo maakt gaat ie vast niet lang mee denk ik? | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:45 |
2 tot 3 dagen max | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:47 |
Heeft ze plakkerige vingers? | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:47 |
alsof ze een snotje aan het rollen is | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:48 |
ze is nog uitgescheurd van de bevalling, dus weet wat je zegt | |
Felagund | donderdag 16 mei 2013 @ 20:48 |
Is dat niet al een half jaar geleden? | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:49 |
Ze is wel 3 seizoenen zwanger geweest ofzo | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:49 |
| |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:49 |
en 500 hechtingen later | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:50 |
beter dan die doos uit family guy die 7 seizoenen zwanger was | |
snellejelle | donderdag 16 mei 2013 @ 20:51 |
Frietsaus, geen frietessaus | |
Roolio | donderdag 16 mei 2013 @ 20:51 |
Zeg fritessaus eens normaal.. | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:51 |
patatsaus. | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:51 |
wees blij dat ze geen patatsaus zegt | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:51 |
helemaal trots dat er weinig vet in zit, maar er wel omheen lullen dat er 80 procent water in zit | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:52 |
warenexpert sauzenexpert, wat een droombaan | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:52 |
Doe een rechtzaak dan | |
InTrePidIvity | donderdag 16 mei 2013 @ 20:52 |
Ik vond dat hij vrij open was. Dat is ook wel eens anders met fabrikanten. | |
Felagund | donderdag 16 mei 2013 @ 20:52 |
Piere Wind ziet er ook wel uit alsof hij zo'n emmertje mayonaise kan leegeten | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:53 |
nu komt de aap uit de mouw | |
henkde_j | donderdag 16 mei 2013 @ 20:53 |
Wat een gezeur om dat water | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:54 |
dat gezeur vinden | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:54 |
dat is net zoiets zeggen als 'wat een geuzer over paardenvlees in mijn hamburger ' | |
snellejelle | donderdag 16 mei 2013 @ 20:54 |
spijkers op laag mayonaise zoeken | |
InTrePidIvity | donderdag 16 mei 2013 @ 20:55 |
Kromme vergelijking, fritessaus wordt duidelijk neergezet als een ander product. | |
henkde_j | donderdag 16 mei 2013 @ 20:55 |
| |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 20:55 |
Inderdaad: "fritessaus, u kunt net zo goed water gebruiken" zoiets? | |
snellejelle | donderdag 16 mei 2013 @ 20:55 |
er staat frietsaus op de verpakking en ingrediënten staan er ook gewoon netjes op... | |
Oscar. | donderdag 16 mei 2013 @ 20:56 |
nou doet ze wel heel moeilijk over dat water goedkoop is. Water voor de levensmiddelenindustrie is aanmerkelijk duurder dan kraanwater | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 20:57 |
het ging er ook m dat er fietsaus als maypnaise verkocht word in een frietzaak.. hetzelfde dus | |
Felagund | donderdag 16 mei 2013 @ 20:57 |
Het werd toch als frietje met verkocht? Ze zeiden niet dat het mayonaise was. | |
InTrePidIvity | donderdag 16 mei 2013 @ 21:00 |
Dat is de fabrikant niet aan te rekenen, die levert gewoon een legitiem product met fritessaus. Als een snackbarhouder dat verkoopt als mayonaise, dan zit hij fout en niet de fabrikant. Die fabrikant wordt in de uitzending aangesproken op het gebruik van water, terwijl die geen blaam treft. Niet hetzelfde dus. | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 21:02 |
wel als de slager paardenvlees als biefstuk verkoopt | |
henkde_j | donderdag 16 mei 2013 @ 21:05 |
Niets mis mee. Paardenbiefstuk | |
InTrePidIvity | donderdag 16 mei 2013 @ 21:05 |
Dat is de fabrikant toch niet aan te rekenen? | |
Stickertje | donderdag 16 mei 2013 @ 21:05 |
*verhuisd naar ander topic | |
henkde_j | donderdag 16 mei 2013 @ 21:06 |
*verhuist | |
InTrePidIvity | donderdag 16 mei 2013 @ 21:06 |
| |
Tourniquet | donderdag 16 mei 2013 @ 21:15 |
| |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 21:16 |
Ik heb de aflevering niet gezien maar is de onthulling dan er in snackbars frietsaus wordt gegeven in plaats van mayonaise? | |
ErkendFokker | donderdag 16 mei 2013 @ 21:17 |
Het is echt een suffe aflevering.. | |
Isabeau | donderdag 16 mei 2013 @ 21:17 |
Doen toch bijna alle snackbars? Ik vraag altijd om mayonaise. Hebben ze dat niet, dan zeker geen fritessaus. | |
ddx | donderdag 16 mei 2013 @ 21:24 |
Even noemen ik ken wel iemand die een rechtzaak wilt starten maar er verder niet verder mee gaan ? (of komt er ook een aflevering 2?) Grappig in dat lab die 2 mensen die drankje proeften op de achtergrond. Gewoon lekker zelf mayonaise maken, nadeel dat je veel te veel hebt maar wel lekker | |
Pvoesss | donderdag 16 mei 2013 @ 21:28 |
Ik snap het probleem echt niet.. | |
Snowglobe | donderdag 16 mei 2013 @ 21:39 |
Ik snap het probleem ook niet. Iedereen weet dat je bij de snackbar fritessaus krijgt. Ze knijpen het meestal nog uit de tube, voor je ogen, op de friet, dus dan kan je het ook zien. Bovendien zeikt iedereen over de olie in mayo, maar als dan fritessaus veel water blijkt te bevatten, dan zeikt men ook. Je kan niet alles hebben. | |
Pietverdriet | donderdag 16 mei 2013 @ 21:42 |
Een snackbarzeug zei me ooit dat frietsaus gezonder was toen ik om mayo vroeg, ik zei dat als ik gezond wilde eten niet hier een vette bek kwam halen | |
Snowglobe | donderdag 16 mei 2013 @ 21:45 |
Het bevat minder calorieën, maar het is vooral goedkoper voor hun denk ik.. | |
MaximusTG | donderdag 16 mei 2013 @ 21:50 |
Klopt ja, in feite is het zo dat als je significant minder vet binnenkrijgt in je dieet omdat je altijd fritessaus ipv mayo neemt, dan eet je het uberhaupt al teveel.. | |
golfer | donderdag 16 mei 2013 @ 23:33 |
Ik ga nu even een patatje maken en neem er Zaanse mayonaise bij. Ingrediënten even gecheckt: 80 % plantaardige oliën, dus het mag mayo heten. | |
golfer | donderdag 16 mei 2013 @ 23:33 |
Plantaardige oliën zijn gezond. | |
Radegast | donderdag 16 mei 2013 @ 23:48 |
Zaanse mayonaise, ook mijn favoriet. Al is het bij mij wel zo dat ik daardoor alle andere mayonaise behoorlijk smerig ben gaan vinden, Calvé voorop. Lekkerste is natuurlijk zelfgemaakte mayo, maar die is bij mij zo vaak mislukt dat ik gestopt ben met proberen... | |
ddx | vrijdag 17 mei 2013 @ 00:28 |
Idd na zelfgemaakte heeft de zaanse mayo mijn voorkeur. (en handiger ivm langer bewaren) Ook prima als basis voor andere sausjes. | |
MrManiak | vrijdag 17 mei 2013 @ 11:07 |
Het blijft wel een geweldig persoon op op tv te zien | |
Isabeau | vrijdag 17 mei 2013 @ 11:17 |
Zelfgemaakte mayo ben ik helaas ook geen ster in. Mijn Vlaamse schoonzus neemt regelmatig potten mayonaise uit België mee en die mayo vind ik veel lekkerder dan in Nederland. Zuriger, niet volgestopt met suikers om het zoet te laten smaken. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 12:46 |
Bingo Ieder euro die je besparen kan op inkoop is een euro winst | |
lyolyrc | vrijdag 17 mei 2013 @ 12:57 |
Gisteren had ik na de uitzending nog even op de website van AH gekeken wat er voor de mayonaise en de frietsauzen van Remia gevraagd wordt. De frietsauzen zijn duurder. | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 17 mei 2013 @ 12:58 |
Bij elke snackbar staat er gewoon mayonaise. Als dat geen mayonaise is mag je het niet zo verkopen. Ik vind dat nogal schandalig eigenlijk. Waarom worden de snackbars niet aangepakt? | |
Luigi | vrijdag 17 mei 2013 @ 13:00 |
Ik had een tijdje terug in Nijmegen nog de keuze uit 'zure' mayo en 'gewone' frietsaus. Geloof bij Picolini ofzo? Anyway, zeer goede friet en heerlijk saus! | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 13:07 |
Niet bij de groothandel, daar scheelt frietsaus een euro of 5-10 per 10L emmer tov echte mayo | |
#ANONIEM | vrijdag 17 mei 2013 @ 13:12 |
Ik kom er zelden maar vraag me af of het bij "elke" snackbar zo is. | |
alors | vrijdag 17 mei 2013 @ 13:48 |
Ik heb altijd fritessaus omdat ik er nogal wat van opeet Fritessaus van Remia, heeft maar 100 kcal per 100ml, maar is vind ik wel de lekkerste fritessaus (samen met de Zaanse fritessaus) die ik ken. | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 17 mei 2013 @ 15:15 |
Bij elke snackbar waar ik kom. Je ziet bovendien dat er nog specifiek gevraagd wordt waar 'met' voor staat. Dan wordt er mayonaise gezegd. Zo genoeg gespecificeerd? | |
Frag_adder | vrijdag 17 mei 2013 @ 15:45 |
Hoezo? JE maakt een saus waar weinig vet in zit want daar is vraag naar. Dan ga je toch niet zeiken dat ze het vervangen hebben met water? Waar hadden ze de saus dan op moeten basseren? Lucht? Ik snap niet waarom het een probleem is dat een saus een emulsie is in water in plaats van in olie. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 15:47 |
Prima, maar dan moet je het geen mayonaise noemen, net zoals je margarine geen boter moet noemen en cacaofantasie geen chocolade. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 15:49 |
Zit de aflevering nu te kijken, Pierre Wind is echt een held | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:01 |
Gelul van Remia dat het om het op de markt te brengen om minder Kcal, dat is onzin, het gaat om een kostenbesparing. Daar verzin je vervolgens leuke marketing omheen | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:08 |
Xanthangom in poedervorm, kost als je een kilo koopt tussen de 20 en 25 euro. Koop je het per ton dan kost het ongeveer 2600 Euro per ton, en ik denk dat Remia meer koopt dan per ton, die krijgen waarschijnlijk nog betere prijzen. Bij 0,5% xanthangom in een pot mayonaise van 700 gram kom je op ongeveer een cent aan gom in een pot. | |
golfer | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:43 |
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt. | |
fotostarter | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:51 |
Vind het het ook een nare man. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind. Verder leuke aflevering | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:11 |
Moeite met mensen die je aanraken? | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:11 |
Ja dat toontje van haar, gruwel | |
golfer | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:21 |
Nee, met mensen die zich ongevraagd aan mij opdringen wel. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:26 |
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet op | |
fotostarter | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:52 |
Ja, als ze haar handen desinfecteert... HiHi hij spuit er gewoon wat spul op Jezus christus | |
fotostarter | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:53 |
Ik vind hem heel erg .. hoe zeg ik dat.... aanwezig. Die kopstoot in het begin vond ik wel grappig ! En volgens mij is het wel een man met behoorlijk wat kennis. Geen moeilijk gedoe, gewoon recht door zee. | |
Soldier2000 | vrijdag 17 mei 2013 @ 18:35 |
Marijn heeft haar stem ook niet echt mee. | |
NoCigar | vrijdag 17 mei 2013 @ 18:40 |
Op Tv is het een zeer irritante acteur, die bovendien gewoon totaal niet leuk of grappig is. Nog nepper als fritessaus die als mayonaise verkocht wordt. | |
fotostarter | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:22 |
Mwa.. andere afleveringen is er niks mis mee. Ze deed nu gewoon anders. | |
Isabeau | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:26 |
Ja ja. Dat zei ze ook een paar keer op een wat vervelende toon. Er is overigens niets mis met fritessaus voor de mensen die niet zoveel vet willen eten, maar wel een saus voor bij de patat willen. Alleen nu deden ze of het product de mensen nept of zo, maar op de flessen Remia staat echt niet het woord 'mayonaise'. Het enige neppe er aan is dat mensen in een snackbar denken mayonaise te krijgen en dat niet krijgen. En ik vond het wel slecht van iemand die zei dat bij hun fritessaus en mayonaise hetzelfde waren, maar geen flauw idee had wat het verschil was. | |
fotostarter | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:32 |
Als je niet weet wat het verschil is, is het toch hetzelfde? Hier thuis maak ik hem altijd zelf En mensen die zeggen dat het veel werk is, of moeilijk hebben het nog nooit zelf gemaakt volgens mij | |
µ | vrijdag 17 mei 2013 @ 20:43 |
Ah, de TT klopt weer. Nu kijken. | |
ddx | zaterdag 18 mei 2013 @ 00:31 |
Zo moelijk is het toch niet, gewoon handmixer en rustig olie erbij schenken ? | |
MrManiak | zaterdag 18 mei 2013 @ 12:45 |
Sushi 2 is bevestigd voor 23 mei !! | |
Isabeau | zaterdag 18 mei 2013 @ 13:15 |
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid. | |
fotostarter | zaterdag 18 mei 2013 @ 14:25 |
Welke heb je gebruikt dan? | |
Isabeau | zaterdag 18 mei 2013 @ 14:31 |
Dat weet ik niet meer hoor Waarschijnlijk wat voor handen was (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie...geen idee) | |
lyolyrc | zaterdag 18 mei 2013 @ 14:48 |
Pierre Wind zei nog heel duidelijk in het programma dat je geen olijfolie voor mayonaise moet gebruiken, omdat dat niet te hachelen is. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 mei 2013 @ 15:00 |
Gebruik een zo neutraal mogelijke olie, zoals distelolie, druivenpit of arachideolie. | |
golfer | donderdag 23 mei 2013 @ 15:23 |
Vanavond dus Sushi, deel 2. | |
Apekoek | donderdag 23 mei 2013 @ 15:34 |
Lekker! | |
MrSweets | donderdag 23 mei 2013 @ 16:01 |
Dit ja, niet olijfolie ofzo gebruiken | |
Tourniquet | donderdag 23 mei 2013 @ 18:32 |
Tof, de oudere seizoenen komen weer beschikbaar via de site, inmiddels staat seizoen 2005 online: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2005 Hopelijk komt de rest ook snel, het eerste seizoen (2003) heb ik volgens mij niet alles van gezien dus ben benieuwd! | |
FkTwkGs2012 | donderdag 23 mei 2013 @ 18:39 |
wel leuk om te proberen, majo van 100% olijfolie. dat is zo fucking ranzig | |
alors | donderdag 23 mei 2013 @ 20:24 |
Nu zo. | |
Pietverdriet | donderdag 23 mei 2013 @ 20:30 |
Absoluut | |
Pietepietje | donderdag 23 mei 2013 @ 20:31 |
Wat een mooie beelden van Noorwegen | |
alors | donderdag 23 mei 2013 @ 20:32 |
Ajouad | |
InTrePidIvity | donderdag 23 mei 2013 @ 20:33 |
Spontane ontmoeting | |
Felagund | donderdag 23 mei 2013 @ 20:34 |
Valt mij de afgelopen wel vaker op. | |
alors | donderdag 23 mei 2013 @ 20:34 |
Airshower | |
chufi | donderdag 23 mei 2013 @ 20:35 |
EN helemaal in gedekt, maar geen handschoentjes aan .... | |
alors | donderdag 23 mei 2013 @ 20:39 |
muziekje + slomo alsof het een paradijs is | |
NoCigar | donderdag 23 mei 2013 @ 20:47 |
Wat een vreselijk werk. Ik heb wel eens een dagje kaas en spek op bladerdeeg gelegd, dat werd net zo opgerold als die sushi, maar dat was vreselijk. | |
alors | donderdag 23 mei 2013 @ 20:48 |
Ja ik heb ook altijd medelijden met die mensen aan de lopende band | |
Felagund | donderdag 23 mei 2013 @ 20:48 |
Je zal er maar op 1e kerstdag moeten werken. | |
InTrePidIvity | donderdag 23 mei 2013 @ 20:49 |
Als je geen voldoening uit je werk haalt, dan geniet je meer van de dingen die je daarbuiten doet. Misschien. Ik weet het ook niet. | |
NoCigar | donderdag 23 mei 2013 @ 20:51 |
Er zit toch geen paardenvlees in? | |
InTrePidIvity | donderdag 23 mei 2013 @ 20:52 |
Waarom werd er hier nou zo uitgekeken naar Sushi, Part II? | |
Felagund | donderdag 23 mei 2013 @ 20:53 |
Hadden we hier nu twee delen voor nodig? | |
NoCigar | donderdag 23 mei 2013 @ 20:53 |
Nee, helaas. | |
Pietepietje | donderdag 23 mei 2013 @ 20:54 |
Nu TV / Metropolis TV | |
chufi | donderdag 23 mei 2013 @ 20:54 |
En dit was gewoon een herhaling btw.... | |
ddx | donderdag 23 mei 2013 @ 20:54 |
Begin me steeds meer te irriteren aan kdvw, eerst ruim 5 minuten voorbeschouwing en herhaling van vorige week. En dan tijdens vraaggesprekjes de helft herhalen. En wat hebben we nou geleerd van deze aflevering, dat wasabi die je in de winkel koop niet echt is. Maargoed verder wel vermakelijk programma hoor | |
golfer | donderdag 23 mei 2013 @ 21:21 |
Precies. Je zou verwachten dat er een vreselijke belangrijke onthulling zou worden gedaan, maar het is gewoon allemaal dik in orde. Zowel het zeewier als de vis bleken van goede kwaliteit en met name bij die diepvries fabriekssushi uit Duitsland bleek toch nog dat er veel echt handwerk bij te pas komt. Dat had ik niet verwacht. Enfin, meteen ons lokale mannetje maar even gebeld om straks een portie verse sushi en sashimi te bezorgen. | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 08:42 |
Ik vond het raar dat ze ineens met zo'n onderzoek kwamen , ja we hebben hem laten testen op dit en dat en er kwam niks uit, ik vond de ontdekking dat Zalm Sushi uit Sandinavie kwam en dat we in de fabriek mochten kijken al tof genoeg, dat lab onderzoek leek er bij de haren bijgesleept. | |
Bravebart | vrijdag 24 mei 2013 @ 09:36 |
Ik vond z'n reactie toen hij gebeld werd met de uitslag wel zó raar dat ik de uitkomst dat er niks gevonden was bijna wantrouw | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 09:42 |
Het hele onderzoek sloeg nergens op, want het ging over sushi niet over te hoge waarden in sushi Vond t allemaal vreemd | |
Pietverdriet | vrijdag 24 mei 2013 @ 09:44 |
Het laat zien dat ze willen rellen, ook al is er niets om over te rellen. Maak gewoon een leuk programma over sushi. | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 09:51 |
Ja, maar op t eind die rare toespeling, Marijn krijgt telefoontje uit Nederland, heel raar. En dan de lekkerste sushi van Nederland, Uit een diepvriespakje. De lekkerste haal je vers | |
Isabeau | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:44 |
Daar hou ik ook helemaal niet van Gewoon objectieve tv maken, dan sensatie tv willen maken. | |
Felagund | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:48 |
Dat uitreiken van de tulpen met de mededeling dat ze niets gevonden hadden was ook een beetje awkward. | |
Bosbeetle | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:52 |
Heb het wel gehad met dkvw... was een erg leuk programma totdat ze naar de avro gingen (of iig die andere omroep) nu is het sensatie tv geworden veelal ongegrond. Als de onderwerpen op zijn, zoek dan een betere redactie die wel onderwerpen kan bedenken, of stop met het programma. | |
Bosbeetle | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:53 |
Ik zou wel eens een tandpasta aflevering willen zien trouwens, die maken vaak van die rare claims | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:54 |
| |
Bosbeetle | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:57 |
Mint vind ik dan weer niet zo boeiend... de andere meuk die ze er in stoppen.. op het werk loopt iedereen te miepen over SDS en het zit gewoon in een vrij hoge concentratie in bijna alle tandpasta | |
#ANONIEM | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:58 |
Sinds het bij de KRO zit is de KvW hard achteruit gegaan. | |
Isabeau | vrijdag 24 mei 2013 @ 10:58 |
Begon mij ook al op te vallen! Ik vond het juist zo leuk omdat ze zich als 'nieuwsgierige consument' opstelden en nu lijkt het meer of ze graag de misstanden willen vinden en als die er niet zijn dan is dat duidelijk jammer. | |
borisz | vrijdag 24 mei 2013 @ 12:05 |
KvW is idd minder geworden. Geef mij maar Wouter Klootwijk of De Slag om NL/Brussel met Roland Duong en Teun vd Keuken. | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 12:07 |
Ja, terwijl dit gewoon een mooi 2 luik over sushi had kunnen zijn | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 12:08 |
Ik had trouwens het gevoel dat ze de boel hergemonteerd hadden want die fabriek zat er pas op t eind in. En dat Marijn voor de poort de uitslag krijgt is belachelijk | |
#ANONIEM | vrijdag 24 mei 2013 @ 12:13 |
Ze hebben toch altijd al graag een beetje sensatie-tv willen maken? Als ik zo terugdenk aan de afleveringen over de cornflakes, over de mandarijnenpartjes in blik, aan de `blanke´ rozijnen... Destijds werd in dit topic juist geklaagd als er eens een keer géén vermeende misstand aan de kaak werd gesteld. Maar wat dat betreft heb ik idd liever zo'n programma als De Wilde Keuken ofzo. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-05-2013 12:14:15 ] | |
Felagund | vrijdag 24 mei 2013 @ 22:15 |
Staan er nu op. Leuk om oude afleveringen terug te kijken. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 mei 2013 @ 22:17 |
SDS? | |
Stefan | vrijdag 24 mei 2013 @ 22:38 |
Mooiste was dat geblazen glas, dat kon toch niet, kon dus wel | |
MaximusTG | vrijdag 24 mei 2013 @ 22:49 |
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Natriumdodecylsulfaat | |
Pietverdriet | vrijdag 24 mei 2013 @ 22:57 |
En wat is daar het probleem mee? | |
chufi | zaterdag 25 mei 2013 @ 02:42 |
Mayo Spaans | |
MaximusTG | zaterdag 25 mei 2013 @ 07:17 |
Weet ik het, ik geef alleen aan waar SDS voor staat. | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:00 |
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:23 |
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan. Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder. En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. | |
Stefan | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:25 |
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsen | |
Pietverdriet | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:27 |
Na, vooral dat ze hun gebit naar de tering helpen, junks trouwens ook | |
Bravebart | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:29 |
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentraties | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:30 |
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijk | |
Pietverdriet | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:30 |
U gaat door voor de koelkast. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:32 |
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodig | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:32 |
Vandaar ook mijn vragen over SDS | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:35 |
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus. Volgende onderwerp. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:38 |
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking? | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:41 |
dan zal ik het wel gedroomd hebben | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:46 |
Op de tandpasta wiki geven ze het aan als detergentia wat ik zowiezo al niet zo fijn vind om in mijn mond te stoppen Maar ik denk dat je gelijk hebt en dat het om zulke lage concentraties gaat dat er niets aan de hand is. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:49 |
Je kan ook gewoon zout gebruiken, of wat kalk, of dat prettig is, is een tweede. Waarom hebben mensen zulke angsten voor zaken die ze niet begrijpen en doen ze zo weinig moeite zaken te begrijpen? | |
Bosbeetle | zaterdag 25 mei 2013 @ 11:57 |
Ik begrijp heel goed wat SDS doet en ik heb er ook geen angst voor, ik snap alleen de discrepantie niet tussen het in je mond stoppen en er mee werken. Ik gebruik het dagelijks en zie er vaak het nut niet van in om er zo panisch mee om te gaan, maar dat moet wel volgens de regels. |