Ja, terwijl dit gewoon een mooi 2 luik over sushi had kunnen zijnquote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Begon mij ook al op te vallen! Ik vond het juist zo leuk omdat ze zich als 'nieuwsgierige consument' opstelden en nu lijkt het meer of ze graag de misstanden willen vinden en als die er niet zijn dan is dat duidelijk jammer.
Staan er nu op. Leuk om oude afleveringen terug te kijken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 18:32 schreef Tourniquet het volgende:
Tof, de oudere seizoenen komen weer beschikbaar via de site, inmiddels staat seizoen 2005 online: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2005
Hopelijk komt de rest ook snel, het eerste seizoen (2003) heb ik volgens mij niet alles van gezien dus ben benieuwd!
SDS?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Mint vind ik dan weer niet zo boeiend... de andere meuk die ze er in stoppen.. op het werk loopt iedereen te miepen over SDS en het zit gewoon in een vrij hoge concentratie in bijna alle tandpasta
Mooiste was dat geblazen glas, dat kon toch niet, kon dus welquote:Op vrijdag 24 mei 2013 12:13 schreef Igen het volgende:
Ze hebben toch altijd al graag een beetje sensatie-tv willen maken? Als ik zo terugdenk aan de afleveringen over de cornflakes, over de mandarijnenpartjes in blik, aan de `blanke´ rozijnen... Destijds werd in dit topic juist geklaagd als er eens een keer géén vermeende misstand aan de kaak werd gesteld.
Maar wat dat betreft heb ik idd liever zo'n programma als De Wilde Keuken ofzo.
En wat is daar het probleem mee?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Natriumdodecylsulfaat
Weet ik het, ik geef alleen aan waar SDS voor staat.quote:
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens.quote:
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:00 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens.
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Na, vooral dat ze hun gebit naar de tering helpen, junks trouwens ookquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:25 schreef Stefan het volgende:
[..]
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsen
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentratiesquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder.
En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijkquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder.
En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
U gaat door voor de koelkast.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:29 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentraties
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodigquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijk
Vandaar ook mijn vragen over SDSquote:
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodig
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:35 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus.
Volgende onderwerp.
dan zal ik het wel gedroomd hebbenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking?
Je kan ook gewoon zout gebruiken, of wat kalk, of dat prettig is, is een tweede.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:46 schreef Bosbeetle het volgende:
Op de tandpasta wiki geven ze het aan als detergentia wat ik zowiezo al niet zo fijn vind om in mijn mond te stoppen Maar ik denk dat je gelijk hebt en dat het om zulke lage concentraties gaat dat er niets aan de hand is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |