abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_125998901
Er is vast een restaurant in NL die het op de kaart heeft staan, even zoeken?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125999203
http://www.parool.nl/wca_(...)rma-Speijkervet.html

quote:
De riso nero met paddenstoelen en parmezaan is smeuļg als risotto (wat hij natuurlijk niet is), met erg mooie saus. Deze chef blijkt een meester in dat soort sausen te zijn (¤8,50/¤14,00 - de kaart zei ¤9,50!).
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125999995
quote:
Geen zwarte risotto, jammer ;)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126000056
quote:
13s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:16 schreef new_moon het volgende:

[..]

Geen zwarte risotto, jammer ;)
Hmm maar waar haal jij dan goeie inktvis?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_126000132
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126000193
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  donderdag 2 mei 2013 @ 22:37:26 #160
97745 Thorical
finding a way
pi_126001423
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
pi_126001425
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
akkoord
Hij weet nog wel een marktje met goede vis :7
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126001663
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:37 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
Ok man, ga ik doen thnx voor de tip!
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 07:51:26 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126010745
Albert Cuyp zou ik ook zeggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126011363
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Ik bak het altijd hard in kleine porties, en maar heel even. Geslonken is klaar, uit de pan en de volgende portie.

quote:
En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
Met gewoon goeie room is het wel lekker vind ik, maar die moet je er dan dus zelf bij doen.

Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 09:10:58 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126011697
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126012079
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Volgens mij bij AH wel, hoor.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bleie op 03-05-2013 09:33:42 ]
pi_126012355
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
Ik ben er niet zo in thuis, de meeste inktvis die ik eet is door een ander op een pizza gelegd, zeer bekwaam weliswaar. Ik weet wel dat het vrij lastig is om het mals te krijgen, dus ik kan me voorstellen dat formaat erg belangrijk is voor de bereiding. Er staat me alleen iets bij van de zeekat dat die veel inkt heeft.

Laatst heb ik een doosje ingevroren pijlinktvisjes gekocht. Ik ben in het algemeen al niet zo tegen het invriezen van vis, en gezien de structuur van inktvis kan ik me niet voorstellen dat die net zo leegloopt als gewone vis bij het ontdooien. Ook heb je bij octopus dat het invriezen juist goed is voor de malsheid van het vlees, en je ze niet meer 2 uur op de Spaanse rotsen hoeft te slaan.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Volgens mij bij AH wel, hoor.
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126013389
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:42 schreef Weltschmerz het volgende:

De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Ah, wij hebben een vrij grote. En ik vind het wel altijd erg lekker, dus ook de moeite van het wassen wel waard. Helaas houdt mijn dochter helemaal niet van spinazie :'( .
  vrijdag 3 mei 2013 @ 11:18:48 #169
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_126014799
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Maakt niet uit. Voor rijst gebruik ik het liefst chipiron dat zijn kliene pijlstaartinkvisjes. Die worden lekker zacht in weinig tijd.

Voor snel in de pan neem ik liever zeekat, die is imho malser...
Siesta & Fiesta!
pi_126019269
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
pi_126020187
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Waar in Zuid-Frankrijk?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126020761
Denk dat het voor de gerechten niet veel uitmaakt, maar nabij Grasse.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 15:57:20 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126025348
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126026409
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
  vrijdag 3 mei 2013 @ 17:23:46 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126028620
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 16:27 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
Een lamsbout? Of een stuk varkensschouder, nek? Kalfsborst? Of doe eens gek, een geitbokje? Volspieken met rozemarijn en knoflook, op peen en ui stukken in de oven laten garen, zou geen vloeistof toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 19:49:59 #176
63722 z80
I fink you freaky
pi_126033534
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
en vervolgens een paar uur tegen een rots/muur geslagen om het lekker mals te krijgen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 20:11:33 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126034449
Nee, da's met octopus.
pi_126083690
piet, de rozemarijn heeft bloempjes. kan ik de rozemarijn dan nog zonder problemen plukken en eten?
  zondag 5 mei 2013 @ 12:05:35 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126085709
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 10:37 schreef rhubarb het volgende:
piet, de rozemarijn heeft bloempjes. kan ik de rozemarijn dan nog zonder problemen plukken en eten?
Ja
Piet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126378015
Een dag later vond ik de bloempjes zelf op m'n bord in restaurant in zuid-frankrijk. Toevallig :)
  zondag 12 mei 2013 @ 12:46:59 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126380939
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 10:57 schreef rhubarb het volgende:
Een dag later vond ik de bloempjes zelf op m'n bord in restaurant in zuid-frankrijk. Toevallig :)
;)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126394682
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
pi_126394789
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!
pi_126394910
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!
:') hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.
pi_126394955
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:07 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

:') hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.
ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.
pi_126395237
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.
Ja maar is het geen probleem om 'm er daarna weer in te doen?
  zondag 12 mei 2013 @ 19:16:58 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126397771
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126399027
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126400909
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.
quote:
Door het invriezen van verse groente wordt de ontwikkeling van bacteriėn in het product stilgelegd, waardoor het product veel langer houdbaar is. Als een diepvriesproduct ontdooit, krijgen de door het vriesproces ‘stilgelegde’ bacteriėn echter weer de kans om zich te ontwikkelen en te vermeerderen. Als het ontdooide product opnieuw wordt ingevroren, worden de tijdens het ontdooien ontstane bacteriėn wel weer stilgelegd, maar ze blijven aanwezig in het product. Bij de 2e keer ontdooien zullen deze bacteriėn zich dan ook versneld ontwikkelen. Als het product te veel bacteriėn bevat, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid (voedselvergiftiging). Daarnaast komt opnieuw invriezen de smaak en de textuur van het product ook niet ten goede.
http://www.oerlemans-food(...)nieuw_invriezen.aspx
pi_126425649
Gisteren terug van een weekendje in Frankrijk, heb ik op de lokale markt, 10kg St Jacobs schelpen gescoord, en dat voor maar 40 euro. In totaal had ik 48 stuks, en gisteren bij het thuiskomen als voorgerecht gegeten. Eventjes aanbakken in boter met peper & zout :9

Nu zit ik nog met ong 24 stuks, krijg ik sowieso nooit op, dus dat wordt deels invriezen.
Maar vanavond ga ik paddestoelen risotto maken, en daarbij enkele st Jacobs vruchten aanbakken.

Volgende vragen:
- Moet ik de koraal losmaken en die minder lang bakken?
- Boter, peper & zout. Maar op het einde wat citroensap toevoegen past er toch wel bij zeker?
- Andere methode om ze te bereiden?
  maandag 13 mei 2013 @ 12:54:53 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126425780
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 12:51 schreef ASSpirine het volgende:

- Moet ik de koraal losmaken en die minder lang bakken?
- Boter, peper & zout. Maar op het einde wat citroensap toevoegen past er toch wel bij zeker?
- Andere methode om ze te bereiden?
1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.
2. Ja
3. Pocheren in wat droge witte wijn, in een visbouillon garen,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126430754
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.
2. Ja
3. Pocheren in wat droge witte wijn, in een visbouillon garen,
Idd, oranje deel. In het Nederlands noemen ze het zo blijkbaar.
  maandag 13 mei 2013 @ 16:55:33 #193
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_126435584
Hmm, ik wist niet eens dat je dat deel ook kan eten :)
  maandag 13 mei 2013 @ 20:30:19 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 13 mei 2013 @ 20:31:46 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126446939
quote:
Robin, je hebt echt talent voor foodfotos
Compliment.
Hoe bevalt je baan inmiddels?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 mei 2013 @ 20:36:56 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126447273
Kutter dan kut. De droombaan werd een nachtmerrie. Maar ik wil het er niet over hebben. We houden dapper vol. ;-)
pi_126478649
Piet, heb je nog een goede tip voor een lekkere zalmmousse als amuse?
pi_126479025
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 20:36 schreef RobinOok het volgende:
Kutter dan kut. De droombaan werd een nachtmerrie. Maar ik wil het er niet over hebben. We houden dapper vol. ;-)
Als je er mee stopt, dan wordt je hier weer actiever, toch? >:)
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 14 mei 2013 @ 15:36:48 #199
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_126480097
een varkensfricandeau-rollade, kan/mag je dat rose eten? Ik dacht dus van niet, maar daar wordt hier in huis aan getwijfeld
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_126483037
Piet, ik ga dalijk een koolvisfiletje bakken. Op de verpakking staat dat het op kabeljauw lijkt, kan ik m dan ook het beste bloemen, of valt hij niet zo uit elkaar? Want ik vind zonder bloem wel lekkerder maar ik ben echt een held in vis kapotmaken..
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_126483176
Oh ik zie dat er ook nog verschil bestaat met witte en zwarte koolvis.. Dit is zwarte!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 14 mei 2013 @ 16:45:08 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126483415
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 15:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet, heb je nog een goede tip voor een lekkere zalmmousse als amuse?
Ik druk gerookte zalm door een zeef zodat je een fijne puree hebt, die vermeng ik met geslagen slagroom. Dit doe je in een spuitzak en maak je een toefje van.
Dit is vrij zwaar maar lekker. Variant hierop is deze zalmroom te vermengen met stijf geslagen eiwit. Je maakt hem nu lichter, maar ook minder intens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 mei 2013 @ 16:46:39 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126483482
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 15:36 schreef Mirjam het volgende:
een varkensfricandeau-rollade, kan/mag je dat rose eten? Ik dacht dus van niet, maar daar wordt hier in huis aan getwijfeld
Het kan, persoonlijk heb ik het liever gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 mei 2013 @ 16:49:09 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126483589
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 16:36 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik ga dalijk een koolvisfiletje bakken. Op de verpakking staat dat het op kabeljauw lijkt, kan ik m dan ook het beste bloemen, of valt hij niet zo uit elkaar? Want ik vind zonder bloem wel lekkerder maar ik ben echt een held in vis kapotmaken..
het bloemen maakt niet uit voor het uit elkaar vallen van de vis. Persoonlijk laat ik de huid er aan en haal hem door de bloem, bak hem op de huid gaar en wentel ik hem maar 1 keer. Het vlokken van kabeljauw is trouwens een teken dat ie erg vers is. Hoe vlokkiger, hoe verser volgens Mark Kurlanskyki
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')