quote:De riso nero met paddenstoelen en parmezaan is smeuļg als risotto (wat hij natuurlijk niet is), met erg mooie saus. Deze chef blijkt een meester in dat soort sausen te zijn (¤8,50/¤14,00 - de kaart zei ¤9,50!).
Geen zwarte risotto, jammerquote:Op donderdag 2 mei 2013 22:04 schreef Toolshed het volgende:
http://www.parool.nl/wca_(...)rma-Speijkervet.html
[..]
Hmm maar waar haal jij dan goeie inktvis?quote:
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen!quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen!
liefst in de buurt van Amsterdam
akkoordquote:Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen!
liefst in de buurt van Amsterdam
Ok man, ga ik doen thnx voor de tip!quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:37 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Ik bak het altijd hard in kleine porties, en maar heel even. Geslonken is klaar, uit de pan en de volgende portie.quote:Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Met gewoon goeie room is het wel lekker vind ik, maar die moet je er dan dus zelf bij doen.quote:En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Volgens mij bij AH wel, hoor.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Ik ben er niet zo in thuis, de meeste inktvis die ik eet is door een ander op een pizza gelegd, zeer bekwaam weliswaar. Ik weet wel dat het vrij lastig is om het mals te krijgen, dus ik kan me voorstellen dat formaat erg belangrijk is voor de bereiding. Er staat me alleen iets bij van de zeekat dat die veel inkt heeft.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.quote:
Ah, wij hebben een vrij grote. En ik vind het wel altijd erg lekker, dus ook de moeite van het wassen wel waard. Helaas houdt mijn dochter helemaal niet van spinaziequote:Op vrijdag 3 mei 2013 09:42 schreef Weltschmerz het volgende:
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Maakt niet uit. Voor rijst gebruik ik het liefst chipiron dat zijn kliene pijlstaartinkvisjes. Die worden lekker zacht in weinig tijd.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Waar in Zuid-Frankrijk?quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Mooi braadstuk uit de oven?quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
Een lamsbout? Of een stuk varkensschouder, nek? Kalfsborst? Of doe eens gek, een geitbokje? Volspieken met rozemarijn en knoflook, op peen en ui stukken in de oven laten garen, zou geen vloeistof toevoegen.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:27 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
en vervolgens een paar uur tegen een rots/muur geslagen om het lekker mals te krijgen.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
Jaquote:Op zondag 5 mei 2013 10:37 schreef rhubarb het volgende:
piet, de rozemarijn heeft bloempjes. kan ik de rozemarijn dan nog zonder problemen plukken en eten?
quote:Op zondag 12 mei 2013 10:57 schreef rhubarb het volgende:
Een dag later vond ik de bloempjes zelf op m'n bord in restaurant in zuid-frankrijk. Toevallig
is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!quote:Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
quote:Op zondag 12 mei 2013 18:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!
ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.quote:Op zondag 12 mei 2013 18:07 schreef Breathtaking het volgende:
[..]hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.
Ja maar is het geen probleem om 'm er daarna weer in te doen?quote:Op zondag 12 mei 2013 18:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.
Jaquote:Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.quote:
quote:Op zondag 12 mei 2013 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.
http://www.oerlemans-food(...)nieuw_invriezen.aspxquote:Door het invriezen van verse groente wordt de ontwikkeling van bacteriėn in het product stilgelegd, waardoor het product veel langer houdbaar is. Als een diepvriesproduct ontdooit, krijgen de door het vriesproces ‘stilgelegde’ bacteriėn echter weer de kans om zich te ontwikkelen en te vermeerderen. Als het ontdooide product opnieuw wordt ingevroren, worden de tijdens het ontdooien ontstane bacteriėn wel weer stilgelegd, maar ze blijven aanwezig in het product. Bij de 2e keer ontdooien zullen deze bacteriėn zich dan ook versneld ontwikkelen. Als het product te veel bacteriėn bevat, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid (voedselvergiftiging). Daarnaast komt opnieuw invriezen de smaak en de textuur van het product ook niet ten goede.
1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.quote:Op maandag 13 mei 2013 12:51 schreef ASSpirine het volgende:
- Moet ik de koraal losmaken en die minder lang bakken?
- Boter, peper & zout. Maar op het einde wat citroensap toevoegen past er toch wel bij zeker?
- Andere methode om ze te bereiden?
Idd, oranje deel. In het Nederlands noemen ze het zo blijkbaar.quote:Op maandag 13 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.
2. Ja
3. Pocheren in wat droge witte wijn, in een visbouillon garen,
Robin, je hebt echt talent voor foodfotosquote:Op maandag 13 mei 2013 20:30 schreef RobinOok het volgende:
Stomen:
[ link | afbeelding ]
Steamed Scallops with Soydressing
Als je er mee stopt, dan wordt je hier weer actiever, toch?quote:Op maandag 13 mei 2013 20:36 schreef RobinOok het volgende:
Kutter dan kut. De droombaan werd een nachtmerrie. Maar ik wil het er niet over hebben. We houden dapper vol. ;-)
Ik druk gerookte zalm door een zeef zodat je een fijne puree hebt, die vermeng ik met geslagen slagroom. Dit doe je in een spuitzak en maak je een toefje van.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 15:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet, heb je nog een goede tip voor een lekkere zalmmousse als amuse?
Het kan, persoonlijk heb ik het liever gaar.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 15:36 schreef Mirjam het volgende:
een varkensfricandeau-rollade, kan/mag je dat rose eten? Ik dacht dus van niet, maar daar wordt hier in huis aan getwijfeld
het bloemen maakt niet uit voor het uit elkaar vallen van de vis. Persoonlijk laat ik de huid er aan en haal hem door de bloem, bak hem op de huid gaar en wentel ik hem maar 1 keer. Het vlokken van kabeljauw is trouwens een teken dat ie erg vers is. Hoe vlokkiger, hoe verser volgens Mark Kurlanskykiquote:Op dinsdag 14 mei 2013 16:36 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik ga dalijk een koolvisfiletje bakken. Op de verpakking staat dat het op kabeljauw lijkt, kan ik m dan ook het beste bloemen, of valt hij niet zo uit elkaar? Want ik vind zonder bloem wel lekkerder maar ik ben echt een held in vis kapotmaken..
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |