abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 28 april 2013 @ 09:48:07 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125822025
Kruidenplanten heb ik niet voor de sier, maar om kort te houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 april 2013 @ 09:49:43 #102
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_125822042
Ik om ze zo groot mogelijk te laten groeien zodat ik er zo veel mogelijk van kan eten :+ Ik heb dan ook vaak 2 plantjes per soort. Een om op te kweken, een om van te eten.
Spoilers!
  zondag 28 april 2013 @ 12:07:14 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125824214
Iemand trouwens ervaring met het drogen van paprika?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125824545
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand trouwens ervaring met het drogen van paprika?
Als een kralenketting onder een afdak hangen?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_125826110
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand trouwens ervaring met het drogen van paprika?
Wil je paprikapoeder maken?
  zondag 28 april 2013 @ 14:07:25 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125827238
quote:
1s.gif Op zondag 28 april 2013 13:27 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wil je paprikapoeder maken?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 april 2013 @ 14:08:00 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125827254
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 12:26 schreef raptorix het volgende:

[..]

Als een kralenketting onder een afdak hangen?
eerste experiment op die manier beschimmeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125827336
Misschien een paar uur op lage temperatuur in de oven? Zo werkt een droogmachine volgens mij ook en daarmee moet het lukken.
  zondag 28 april 2013 @ 14:16:36 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125827470
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 14:11 schreef Dragonberry het volgende:
Misschien een paar uur op lage temperatuur in de oven? Zo werkt een droogmachine volgens mij ook en daarmee moet het lukken.
Dat kan, heb je dat eens gedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125830214
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Als het lukt hoor ik het graag. :D
pi_125830244
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan, heb je dat eens gedaan?
Nee, maar zo zou ik het wel proberen. Zat er een tijdje geleden ook over na te denken :P
pi_125831167
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand trouwens ervaring met het drogen van paprika?
3 opties
http://keuringsdienstvanw(...)_paprikapoeder_maken
  zondag 28 april 2013 @ 16:41:51 #113
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125831332
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

eerste experiment op die manier beschimmeld
Was de ventilatie wel afdoende?

Je zou eventueel zoiets in elkaar kunnen klussen:

  zondag 28 april 2013 @ 16:50:47 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125831581
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 16:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Was de ventilatie wel afdoende?

Je zou eventueel zoiets in elkaar kunnen klussen:

[ afbeelding ]
Zeker, hing vrij in het trapgat, drie etages hoog, warm en droog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125832445
quote:
1s.gif Op zondag 28 april 2013 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker, hing vrij in het trapgat, drie etages hoog, warm en droog
ik denk als je er een mini ventilator op hangt dat het sowieso stukken sneller gaat. als je de ruimte (=tuin) hebt is zo'n droogkast op de zon wel een tof dingetje :9
pi_125846131
Piet weet jij een goed recept voor aardbeientrifle?
  zondag 28 april 2013 @ 22:33:31 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125846463
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 22:28 schreef icloud het volgende:
Piet weet jij een goed recept voor aardbeientrifle?
Nee, ik er ben geen fan van
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125863768
Piet weet jij hoet dat gerecht heet van door elkaar geklopte soesjes in chocola (tenminste zoiets was het), het is volgens mij italiaans, 1 keer gegeten, en was het lekkerste wat ik ooit heb gegeten.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 29 april 2013 @ 13:58:59 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125864185
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 13:45 schreef raptorix het volgende:
Piet weet jij hoet dat gerecht heet van door elkaar geklopte soesjes in chocola (tenminste zoiets was het), het is volgens mij italiaans, 1 keer gegeten, en was het lekkerste wat ik ooit heb gegeten.
Je bedoeld een berg Soesjes met daarover gesmolten chocolade gegoten?

Profiterole

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125864642
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoeld een berg Soesjes met daarover gesmolten chocolade gegoten?

Profiterole

[ afbeelding ]
Thx, ik herkende de naam gelijk!
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_125982398
Ik heb een doosje ingevroren normale spinazie met bloep en een doosje bladspinazie met bloep, kan ik die gewoon mengen?
  † In Memoriam † donderdag 2 mei 2013 @ 15:37:43 #123
91830 MaximusTG
pi_125982612
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Wat is bloep?
a la creme.
  † In Memoriam † donderdag 2 mei 2013 @ 15:41:03 #125
91830 MaximusTG
pi_125982696
Tuurlijk, kan je gewoon door mekaar flikkeren. Is toch allebei niet lekker.
pi_125982736
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 15:41 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk, kan je gewoon door mekaar flikkeren. Is toch allebei niet lekker.
Waarom vind je het niet lekker?
pi_125982907
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 15:41 schreef icloud het volgende:

[..]

Waarom vind je het niet lekker?
Het is vieze room, een soort ingedikte koffiemelk. Spinazie laat zich best aardig invriezen, verse is wel lekkerder natuurlijk, maar met normale room is diepvriesspinazie ook prima te doen. Hoe het gesneden is maakt natuurlijk niet zoveel uit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125983963
Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen gewone spinazie en bladspinazie en dan vooral het verschil tussen brokken gewone spinazie en brokken bladspinazie?
pi_125985410
wat noem jij gewone spinazie?
voor mij is bladspinazie gewone spinazie dus ik kan het verschil niet uitleggen.
pi_125985544
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 16:51 schreef loecje het volgende:
wat noem jij gewone spinazie?
voor mij is bladspinazie gewone spinazie dus ik kan het verschil niet uitleggen.
Gewone spinazie: http://webwinkel.ah.nl/pr(...)0%C2%A0la+cr%C3%A8me

blad spinazie:http://webwinkel.ah.nl/pr(...)gesneden+deelblokjes

Ziet er allebei hetzelfde uit!!!
pi_125985932
1e: spinazie ą la crčme = spinazie met crčme (vandaar de aanduiding ą la crčme)
2e: gesneden bladspinazie = gesneden spinazie zonder crčme

dus het verschil is hele bladen en gesneden bladen, met a la crčme en zonder a la crčme
  donderdag 2 mei 2013 @ 17:03:07 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125985978
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 15:33 schreef icloud het volgende:
Ik heb een doosje ingevroren normale spinazie met bloep en een doosje bladspinazie met bloep, kan ik die gewoon mengen?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2013 @ 17:03:59 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125986013
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:02 schreef loecje het volgende:
1e: spinazie ą la crčme = spinazie met crčme (vandaar de aanduiding ą la crčme)
2e: gesneden bladspinazie = gesneden spinazie bladen zonder crčme

dus het verschil is hele bladen en gesneden bladen, met a la crčme en zonder a la crčme
Juist
En de lekkerste is de hele bladeren zonder poesjes en pasjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125986080
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Juist
En de lekkerste is de hele bladeren zonder poesjes en pasjes.
dat is voor mij ook de 'gewone' spinazie.
pi_125986273
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:02 schreef loecje het volgende:
1e: spinazie ą la crčme = spinazie met crčme (vandaar de aanduiding ą la crčme)
2e: gesneden bladspinazie = gesneden spinazie zonder crčme

dus het verschil is hele bladen en gesneden bladen, met a la crčme en zonder a la crčme
De tweede was ook met a le creme :) , oke het verschil is dus hele en gesneden bladeren ok nooit geweten.

Bedankt, het was goed te eten al merkte ik gen verschil. :X
  donderdag 2 mei 2013 @ 17:13:18 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125986462
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:05 schreef loecje het volgende:

[..]

dat is voor mij ook de 'gewone' spinazie.
Bijna net zo lekker als vers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125987095
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bijna net zo lekker als vers
verse 1x geprobeerd. na heel goed schoonmaken alsnog zand :(
ik hou het wel bij diepvries.
pi_125987154
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:27 schreef loecje het volgende:

[..]

verse 1x geprobeerd. na heel goed schoonmaken alsnog zand :(
ik hou het wel bij diepvries.
Bij AH verkopen ze die gewoon voorgewassen. Vind het toch echt lekkerder dan diepvries (zeker gesneden uit de diepvries).

En anders in ruim water een poosje laten staan, zodat het zand goed naar de bodem zakt.
pi_125987214
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:35 schreef new_moon het volgende:

[..]

mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..) ;)
Risotto nero :9~
Als jij weet hoe die goed klaar te maken ben je potentieel trouwmateriaal.
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  donderdag 2 mei 2013 @ 17:34:21 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125987403
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:27 schreef loecje het volgende:

[..]

verse 1x geprobeerd. na heel goed schoonmaken alsnog zand :(
ik hou het wel bij diepvries.
Goed wassen in ruim water, maar diepvries hele blaadjes in minder moeite
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2013 @ 17:52:01 #141
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125988116
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.

En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
  donderdag 2 mei 2013 @ 18:20:24 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125989041
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Absoluut, en de reden waarom hele blad spinazie en doppertjes de enige diepvriesgroenten zijn die er hier gekocht worden, zoals tomaten en del monte perzikken het enige blikvoer is.
quote:
En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
Vreselijk, komt er hier niet in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125995826
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:30 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Risotto nero :9~
Als jij weet hoe die goed klaar te maken ben je potentieel trouwmateriaal.
oh hou op, het is zo lekker :9~

Heb het geprobeerd, smaak was redelijk, maar had veuuulste weinig inkt :(
Het kon echt niet tippen aan de zwarte risotto van m'n favo restaurantje (in Kroatie)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  donderdag 2 mei 2013 @ 21:10:51 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125996012
Gewoon pijlstaart inktvis gebakken in zijn eigen inkt, met een beetje zeezout ..
Jum jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125996152
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon pijlstaart inktvis gebakken in zijn eigen inkt, met een beetje zeezout ..
Jum jum
oh ik ga het wel weer een keer proberen, het zal me lukken!
Een keer verse inktvisjes scoren op de markt

Ik wil zulke risotto dat ik er 3 dagen zwarte poep van heb :D
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  donderdag 2 mei 2013 @ 21:21:41 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125996577
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:14 schreef new_moon het volgende:

[..]

oh ik ga het wel weer een keer proberen, het zal me lukken!
Een keer verse inktvisjes scoren op de markt

Ik wil zulke risotto dat ik er 3 dagen zwarte poep van heb :D
Zucht, ik wil weer een week vis eten in kroatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125996629
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zucht, ik wil weer een week vis eten in kroatie
ik ook! yaeyy :9
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125998534
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:06 schreef new_moon het volgende:

[..]

oh hou op, het is zo lekker :9~

Heb het geprobeerd, smaak was redelijk, maar had veuuulste weinig inkt :(
Het kon echt niet tippen aan de zwarte risotto van m'n favo restaurantje (in Kroatie)
Ik heb het wel eens in Portugal gehad, weet eigenlijk niet zeker kan ook Frankrijk zijn. In ieder geval aan de kust.... :9~ Maar damn die had zoveel smaak!
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125998650
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:54 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Ik heb het wel eens in Portugal gehad, weet eigenlijk niet zeker kan ook Frankrijk zijn. In ieder geval aan de kust....:D Maar damn die had zoveel smaak!
met lekkere malse stukjes inktvis en dan heerlijk superzwart. en dan het bord afsoppen met een stukje vers brood
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125998721
quote:
17s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:56 schreef new_moon het volgende:

[..]

met lekkere malse stukjes inktvis en dan heerlijk superzwart. en dan het bord afsoppen met een stukje vers brood
Kan je dat ergens in Nederland krijgen?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125998750
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:57 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Kan je dat ergens in Nederland krijgen?
wat?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125998783
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:57 schreef new_moon het volgende:

[..]

wat?
Risotto nero |:(
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125998834
quote:
7s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:58 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Risotto nero |:(
nee da'moeje zelluf maken jongen...
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125998901
Er is vast een restaurant in NL die het op de kaart heeft staan, even zoeken?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125999203
http://www.parool.nl/wca_(...)rma-Speijkervet.html

quote:
De riso nero met paddenstoelen en parmezaan is smeuļg als risotto (wat hij natuurlijk niet is), met erg mooie saus. Deze chef blijkt een meester in dat soort sausen te zijn (¤8,50/¤14,00 - de kaart zei ¤9,50!).
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125999995
quote:
Geen zwarte risotto, jammer ;)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126000056
quote:
13s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:16 schreef new_moon het volgende:

[..]

Geen zwarte risotto, jammer ;)
Hmm maar waar haal jij dan goeie inktvis?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_126000132
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126000193
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  donderdag 2 mei 2013 @ 22:37:26 #160
97745 Thorical
finding a way
pi_126001423
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
pi_126001425
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
akkoord
Hij weet nog wel een marktje met goede vis :7
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126001663
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:37 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
Ok man, ga ik doen thnx voor de tip!
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 07:51:26 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126010745
Albert Cuyp zou ik ook zeggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126011363
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Ik bak het altijd hard in kleine porties, en maar heel even. Geslonken is klaar, uit de pan en de volgende portie.

quote:
En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
Met gewoon goeie room is het wel lekker vind ik, maar die moet je er dan dus zelf bij doen.

Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 09:10:58 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126011697
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126012079
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Volgens mij bij AH wel, hoor.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bleie op 03-05-2013 09:33:42 ]
pi_126012355
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
Ik ben er niet zo in thuis, de meeste inktvis die ik eet is door een ander op een pizza gelegd, zeer bekwaam weliswaar. Ik weet wel dat het vrij lastig is om het mals te krijgen, dus ik kan me voorstellen dat formaat erg belangrijk is voor de bereiding. Er staat me alleen iets bij van de zeekat dat die veel inkt heeft.

Laatst heb ik een doosje ingevroren pijlinktvisjes gekocht. Ik ben in het algemeen al niet zo tegen het invriezen van vis, en gezien de structuur van inktvis kan ik me niet voorstellen dat die net zo leegloopt als gewone vis bij het ontdooien. Ook heb je bij octopus dat het invriezen juist goed is voor de malsheid van het vlees, en je ze niet meer 2 uur op de Spaanse rotsen hoeft te slaan.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Volgens mij bij AH wel, hoor.
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126013389
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:42 schreef Weltschmerz het volgende:

De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Ah, wij hebben een vrij grote. En ik vind het wel altijd erg lekker, dus ook de moeite van het wassen wel waard. Helaas houdt mijn dochter helemaal niet van spinazie :'( .
  vrijdag 3 mei 2013 @ 11:18:48 #169
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_126014799
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Maakt niet uit. Voor rijst gebruik ik het liefst chipiron dat zijn kliene pijlstaartinkvisjes. Die worden lekker zacht in weinig tijd.

Voor snel in de pan neem ik liever zeekat, die is imho malser...
Siesta & Fiesta!
pi_126019269
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
pi_126020187
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Waar in Zuid-Frankrijk?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126020761
Denk dat het voor de gerechten niet veel uitmaakt, maar nabij Grasse.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 15:57:20 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126025348
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126026409
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
  vrijdag 3 mei 2013 @ 17:23:46 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126028620
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 16:27 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
Een lamsbout? Of een stuk varkensschouder, nek? Kalfsborst? Of doe eens gek, een geitbokje? Volspieken met rozemarijn en knoflook, op peen en ui stukken in de oven laten garen, zou geen vloeistof toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 19:49:59 #176
63722 z80
I fink you freaky
pi_126033534
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
en vervolgens een paar uur tegen een rots/muur geslagen om het lekker mals te krijgen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 20:11:33 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126034449
Nee, da's met octopus.
pi_126083690
piet, de rozemarijn heeft bloempjes. kan ik de rozemarijn dan nog zonder problemen plukken en eten?
  zondag 5 mei 2013 @ 12:05:35 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126085709
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 10:37 schreef rhubarb het volgende:
piet, de rozemarijn heeft bloempjes. kan ik de rozemarijn dan nog zonder problemen plukken en eten?
Ja
Piet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126378015
Een dag later vond ik de bloempjes zelf op m'n bord in restaurant in zuid-frankrijk. Toevallig :)
  zondag 12 mei 2013 @ 12:46:59 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126380939
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 10:57 schreef rhubarb het volgende:
Een dag later vond ik de bloempjes zelf op m'n bord in restaurant in zuid-frankrijk. Toevallig :)
;)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126394682
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
pi_126394789
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!
pi_126394910
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!
:') hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.
pi_126394955
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:07 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

:') hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.
ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.
pi_126395237
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.
Ja maar is het geen probleem om 'm er daarna weer in te doen?
  zondag 12 mei 2013 @ 19:16:58 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126397771
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126399027
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126400909
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.
quote:
Door het invriezen van verse groente wordt de ontwikkeling van bacteriėn in het product stilgelegd, waardoor het product veel langer houdbaar is. Als een diepvriesproduct ontdooit, krijgen de door het vriesproces ‘stilgelegde’ bacteriėn echter weer de kans om zich te ontwikkelen en te vermeerderen. Als het ontdooide product opnieuw wordt ingevroren, worden de tijdens het ontdooien ontstane bacteriėn wel weer stilgelegd, maar ze blijven aanwezig in het product. Bij de 2e keer ontdooien zullen deze bacteriėn zich dan ook versneld ontwikkelen. Als het product te veel bacteriėn bevat, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid (voedselvergiftiging). Daarnaast komt opnieuw invriezen de smaak en de textuur van het product ook niet ten goede.
http://www.oerlemans-food(...)nieuw_invriezen.aspx
pi_126425649
Gisteren terug van een weekendje in Frankrijk, heb ik op de lokale markt, 10kg St Jacobs schelpen gescoord, en dat voor maar 40 euro. In totaal had ik 48 stuks, en gisteren bij het thuiskomen als voorgerecht gegeten. Eventjes aanbakken in boter met peper & zout :9

Nu zit ik nog met ong 24 stuks, krijg ik sowieso nooit op, dus dat wordt deels invriezen.
Maar vanavond ga ik paddestoelen risotto maken, en daarbij enkele st Jacobs vruchten aanbakken.

Volgende vragen:
- Moet ik de koraal losmaken en die minder lang bakken?
- Boter, peper & zout. Maar op het einde wat citroensap toevoegen past er toch wel bij zeker?
- Andere methode om ze te bereiden?
  maandag 13 mei 2013 @ 12:54:53 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126425780
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 12:51 schreef ASSpirine het volgende:

- Moet ik de koraal losmaken en die minder lang bakken?
- Boter, peper & zout. Maar op het einde wat citroensap toevoegen past er toch wel bij zeker?
- Andere methode om ze te bereiden?
1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.
2. Ja
3. Pocheren in wat droge witte wijn, in een visbouillon garen,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126430754
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.
2. Ja
3. Pocheren in wat droge witte wijn, in een visbouillon garen,
Idd, oranje deel. In het Nederlands noemen ze het zo blijkbaar.
  maandag 13 mei 2013 @ 16:55:33 #193
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_126435584
Hmm, ik wist niet eens dat je dat deel ook kan eten :)
  maandag 13 mei 2013 @ 20:30:19 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 13 mei 2013 @ 20:31:46 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126446939
quote:
Robin, je hebt echt talent voor foodfotos
Compliment.
Hoe bevalt je baan inmiddels?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 mei 2013 @ 20:36:56 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126447273
Kutter dan kut. De droombaan werd een nachtmerrie. Maar ik wil het er niet over hebben. We houden dapper vol. ;-)
pi_126478649
Piet, heb je nog een goede tip voor een lekkere zalmmousse als amuse?
pi_126479025
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 20:36 schreef RobinOok het volgende:
Kutter dan kut. De droombaan werd een nachtmerrie. Maar ik wil het er niet over hebben. We houden dapper vol. ;-)
Als je er mee stopt, dan wordt je hier weer actiever, toch? >:)
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 14 mei 2013 @ 15:36:48 #199
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_126480097
een varkensfricandeau-rollade, kan/mag je dat rose eten? Ik dacht dus van niet, maar daar wordt hier in huis aan getwijfeld
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_126483037
Piet, ik ga dalijk een koolvisfiletje bakken. Op de verpakking staat dat het op kabeljauw lijkt, kan ik m dan ook het beste bloemen, of valt hij niet zo uit elkaar? Want ik vind zonder bloem wel lekkerder maar ik ben echt een held in vis kapotmaken..
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')