Waarom vind je het niet lekker?quote:Op donderdag 2 mei 2013 15:41 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk, kan je gewoon door mekaar flikkeren. Is toch allebei niet lekker.
Het is vieze room, een soort ingedikte koffiemelk. Spinazie laat zich best aardig invriezen, verse is wel lekkerder natuurlijk, maar met normale room is diepvriesspinazie ook prima te doen. Hoe het gesneden is maakt natuurlijk niet zoveel uit.quote:
Gewone spinazie: http://webwinkel.ah.nl/pr(...)0%C2%A0la+cr%C3%A8mequote:Op donderdag 2 mei 2013 16:51 schreef loecje het volgende:
wat noem jij gewone spinazie?
voor mij is bladspinazie gewone spinazie dus ik kan het verschil niet uitleggen.
Jaquote:Op donderdag 2 mei 2013 15:33 schreef icloud het volgende:
Ik heb een doosje ingevroren normale spinazie met bloep en een doosje bladspinazie met bloep, kan ik die gewoon mengen?
Juistquote:Op donderdag 2 mei 2013 17:02 schreef loecje het volgende:
1e: spinazie à la crème = spinazie met crème (vandaar de aanduiding à la crème)
2e: gesneden bladspinazie = gesneden spinazie bladen zonder crème
dus het verschil is hele bladen en gesneden bladen, met a la crème en zonder a la crème
dat is voor mij ook de 'gewone' spinazie.quote:Op donderdag 2 mei 2013 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Juist
En de lekkerste is de hele bladeren zonder poesjes en pasjes.
De tweede was ook met a le cremequote:Op donderdag 2 mei 2013 17:02 schreef loecje het volgende:
1e: spinazie à la crème = spinazie met crème (vandaar de aanduiding à la crème)
2e: gesneden bladspinazie = gesneden spinazie zonder crème
dus het verschil is hele bladen en gesneden bladen, met a la crème en zonder a la crème
Bijna net zo lekker als versquote:Op donderdag 2 mei 2013 17:05 schreef loecje het volgende:
[..]
dat is voor mij ook de 'gewone' spinazie.
Bij AH verkopen ze die gewoon voorgewassen. Vind het toch echt lekkerder dan diepvries (zeker gesneden uit de diepvries).quote:Op donderdag 2 mei 2013 17:27 schreef loecje het volgende:
[..]
verse 1x geprobeerd. na heel goed schoonmaken alsnog zand
ik hou het wel bij diepvries.
Risotto neroquote:Op zaterdag 27 april 2013 11:35 schreef new_moon het volgende:
[..]
mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..)
Goed wassen in ruim water, maar diepvries hele blaadjes in minder moeitequote:Op donderdag 2 mei 2013 17:27 schreef loecje het volgende:
[..]
verse 1x geprobeerd. na heel goed schoonmaken alsnog zand
ik hou het wel bij diepvries.
Absoluut, en de reden waarom hele blad spinazie en doppertjes de enige diepvriesgroenten zijn die er hier gekocht worden, zoals tomaten en del monte perzikken het enige blikvoer is.quote:Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Vreselijk, komt er hier niet inquote:En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
oh hou op, het is zo lekkerquote:Op donderdag 2 mei 2013 17:30 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Risotto nero![]()
Als jij weet hoe die goed klaar te maken ben je potentieel trouwmateriaal.
oh ik ga het wel weer een keer proberen, het zal me lukken!quote:Op donderdag 2 mei 2013 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon pijlstaart inktvis gebakken in zijn eigen inkt, met een beetje zeezout ..
Jum jum
Zucht, ik wil weer een week vis eten in kroatiequote:Op donderdag 2 mei 2013 21:14 schreef new_moon het volgende:
[..]
oh ik ga het wel weer een keer proberen, het zal me lukken!
Een keer verse inktvisjes scoren op de markt
Ik wil zulke risotto dat ik er 3 dagen zwarte poep van heb
ik ook! yaeyyquote:Op donderdag 2 mei 2013 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zucht, ik wil weer een week vis eten in kroatie
Ik heb het wel eens in Portugal gehad, weet eigenlijk niet zeker kan ook Frankrijk zijn. In ieder geval aan de kust....quote:Op donderdag 2 mei 2013 21:06 schreef new_moon het volgende:
[..]
oh hou op, het is zo lekker![]()
Heb het geprobeerd, smaak was redelijk, maar had veuuulste weinig inkt![]()
Het kon echt niet tippen aan de zwarte risotto van m'n favo restaurantje (in Kroatie)
met lekkere malse stukjes inktvis en dan heerlijk superzwart. en dan het bord afsoppen met een stukje vers broodquote:Op donderdag 2 mei 2013 21:54 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Ik heb het wel eens in Portugal gehad, weet eigenlijk niet zeker kan ook Frankrijk zijn. In ieder geval aan de kust....:D Maar damn die had zoveel smaak!
Kan je dat ergens in Nederland krijgen?quote:Op donderdag 2 mei 2013 21:56 schreef new_moon het volgende:
[..]
met lekkere malse stukjes inktvis en dan heerlijk superzwart. en dan het bord afsoppen met een stukje vers brood
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |