abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_126553104
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2013 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gadver, hij maalt/breekt het maanzaad niet, zo wordt het niets.
Maanzaad in gebak altijd malen, desnoods in een vijzel.
Eh, niet gezien.Ik heb alleen even naar het resultaat gekeken. Weet je zeker dat hij niet al gekneusd maanzaad heeft?

Ik vind zijn filmpjes wle erg leuk, met name omdat hij gewoon laat zien wat hij zelf fout doet.
Whatever...
  woensdag 15 mei 2013 @ 21:54:05 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126555219
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 21:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Eh, niet gezien.Ik heb alleen even naar het resultaat gekeken. Weet je zeker dat hij niet al gekneusd maanzaad heeft?

Ik vind zijn filmpjes wle erg leuk, met name omdat hij gewoon laat zien wat hij zelf fout doet.
Staat niet in het recept iig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126555327
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2013 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Staat niet in het recept iig
Ok, nouja, ik zou het wel kneuzen. Alsnog kun je van zijn filmpjes veel leren, want hij laat alles zien, ookal is hij soms wat slordig.
Whatever...
  woensdag 15 mei 2013 @ 21:57:28 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126555433
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 21:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ok, nouja, ik zou het wel kneuzen. Alsnog kun je van zijn filmpjes veel leren, want hij laat alles zien, ookal is hij soms wat slordig.
Hij is een vakman, maar Nederland heeft geen traditie in maanzaadgebak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126555589
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2013 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij is een vakman, maar Nederland heeft geen traditie in maanzaadgebak
Zeker niet. Toch leuk om naar te kijken :) Onze eigen bakker is net zo goed, maar wat minder creabea....
Whatever...
  woensdag 15 mei 2013 @ 22:05:04 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126556073
Anyway, bij maanzaadgebak het zaad malen en eventueel zeker een kwartier met melk weken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2013 @ 22:20:44 #257
402759 Bronn
/me hand behind back
pi_126557338
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2013 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alternatieve (en veel lekkerder dan gefrituurde ringen) manier voor pijlstaartinkvis bereiden:
Op zijn tunesisch, recept van de moeder van een vriend van mij
De beesten ontkoppen, de inhoud van de tube geheel verwijderen (als je verse hebt, ook de inkt), schoonspoelen en de tube even apart koken in wat water, zodat ook al het vet eruit verdwijnt.
De tentakels kleinsnijden, mengen met een verkruimeld hardgekookt eitje, geraspte kaas en verse peterselie, wat bieslook evt wat andere groene kruiden als basilicum en knoflook, peper, zout,
Olijfolie in een braadpan en de beesten aanbraden. Blik tomaten, blaadje laurier en kappetjes erbij, scheut rode wijn en lekker laten sudderen tot moddergaar.
Serveren met rijst.

Op zijn Dalmatisch (recept van Tante Mara)
De inhoud van de tubes verwijderen maar de inktzak apart houden en de kop laten zitten, is ff een truukje wat ik zo niet in tekst kan uitleggen. Beesten schoonspoelen en droogdeppen, kruiden met zout of liever vegeta en peper. Bakken in Olijfolie tot ie mooi bruint vuur laagzetten, en dan de inkt toevoegen en wat knoflook, wat water erbij (beetje) en de beestjes nog ff sudderen.
Serveren met wat stukken citroen en hompen brood en salade

Babycalamar kan je ook grillen of bakken, lekker op een salade
bedankt Piet, heb het op de eerste manier gedaan (beetje coq au vin achtig) heerlijk
There's no cure for being a cunt
pi_126670028
Piet, ik las laatst dat het lekker(der) is om bij een entrecote het vetrandje voor het bakken eraf te snijden, dit vetrandje dan apart te bakken om daarna de entrecote in het vet van het vetrandje te bakken.

Klopt dat ?
  zaterdag 18 mei 2013 @ 13:00:24 #259
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_126672011
Over entrecote gesproken...

Ik heb een recept wat vraagt om sirloin steak. Volgens de slager is dat entrecote. Maar het vlees wordt in plakjes gesneden, gemarineerd en dan gegrilld. Dat vind ik een beetje zonde van de entrecote. Weet jij een goed alternatief?
  zaterdag 18 mei 2013 @ 14:56:01 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126675836
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 11:50 schreef Cinderella_Man het volgende:
Piet, ik las laatst dat het lekker(der) is om bij een entrecote het vetrandje voor het bakken eraf te snijden, dit vetrandje dan apart te bakken om daarna de entrecote in het vet van het vetrandje te bakken.

Klopt dat ?
Dat kan, hoewel ik het teveel moeite zou vinden, maar nog lekkerder is natuurlijk op de bbq.
Belangrijker dan de vetrand is natuurlijk dat het vlees mooi gemarmerd is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 14:59:35 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126675942
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 13:00 schreef GimmeGore het volgende:
Over entrecote gesproken...

Ik heb een recept wat vraagt om sirloin steak. Volgens de slager is dat entrecote. Maar het vlees wordt in plakjes gesneden, gemarineerd en dan gegrilld. Dat vind ik een beetje zonde van de entrecote. Weet jij een goed alternatief?
Voor het vlees?
Je zou het vlees van de sucade kunnen nemen, deze splitsen, zodat de zeen er uit is. Bij het marineren wat zuur toevoegen zoals citroen of desnoods cola en 24 uur laten marineren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126676314
Simpele vraag waarschijnlijk maar ik twijfel aan mezelf :@.

Als je zelf lasagnevellen maakt welke dikte kan je ze dan het beste doen? Gewoon zo dun mogelijk (op een pastamachine)?

En is het nodig ze nog even te koken?
  zaterdag 18 mei 2013 @ 15:29:53 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126676889
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 15:10 schreef Kandijfijn het volgende:
Simpele vraag waarschijnlijk maar ik twijfel aan mezelf :@.

Als je zelf lasagnevellen maakt welke dikte kan je ze dan het beste doen? Gewoon zo dun mogelijk (op een pastamachine)?

En is het nodig ze nog even te koken?
Zo dun mogelijk, ik maak er een sport van vliesdunne laagjes te maken bij een lasagna, en dan een heleboel
Voorkoken hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126677057
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo dun mogelijk, ik maak er een sport van vliesdunne laagjes te maken bij een lasagna, en dan een heleboel
Voorkoken hoeft niet.
Mooi om mijn eigen gedachte bevestigd te zien worden :@.

Maandag maar es aan de slag dan :)
pi_126677284
Dag Piet,

Ik heb gisteren toegezegd om binnrnkort met een stel vrienden bij mij te BBQ'en.
Nu wil ik alleen niet de hoofdprijs betalen voor vlees.
Wat is nou een goed betaalbaar stuk vlees, maar wat wel heel smaakvol is
bereidingstijd is niet belangrijk.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 15:45:57 #266
37295 Luigi
mario pls
pi_126677363
Pulled pork maken O+.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 15:53:24 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126677529
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 15:43 schreef habitue het volgende:
Dag Piet,

Ik heb gisteren toegezegd om binnrnkort met een stel vrienden bij mij te BBQ'en.
Nu wil ik alleen niet de hoofdprijs betalen voor vlees.
Wat is nou een goed betaalbaar stuk vlees, maar wat wel heel smaakvol is
bereidingstijd is niet belangrijk.
Neem een procureurstuk, dat is zeer smakelijk. Het is het nekvlees van het varken.
Snij daar dobbelstenen van en marineer deze in citroensap, light soya saus ( geen zoete) knoflook, gember, laos, komijn, foelie, peper, sambal, scheut olie.
Laat het zeker 24 uur in de koelkast marineren.
Het zuur van de citroen breekt het bindweefsel af in gelatine, het vlees wordt mooi mals.
Rijg er sate van en grill die op laag vuur langzaam gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126678239
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een procureurstuk, dat is zeer smakelijk. Het is het nekvlees van het varken.
Snij daar dobbelstenen van en marineer deze in citroensap, light soya saus ( geen zoete) knoflook, gember, laos, komijn, foelie, peper, sambal, scheut olie.
Laat het zeker 24 uur in de koelkast marineren.
Het zuur van de citroen breekt het bindweefsel af in gelatine, het vlees wordt mooi mals.
Rijg er sate van en grill die op laag vuur langzaam gaar.
Top. ^O^

Ga eens informeren bij mijn slager.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 16:15:49 #269
37295 Luigi
mario pls
pi_126678294
quote:
8s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 16:15 schreef Luigi het volgende:
Pulled pork :(.
Ook daar ga ik me even im verdiepen
:) :*
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_126679406
Pulled pork is goddelijk. O+ Paar weken geleden in Texas nog gegeten, smaakt nergens zo lekker als daar. :9
  zaterdag 18 mei 2013 @ 17:49:31 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126681286
quote:


Zo verkolen is alles behalve gezond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 17:52:10 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126681374
Zo ziet het er een stuk beter uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126681385
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 22:20 schreef Bronn het volgende:

[..]

bedankt Piet, heb het op de eerste manier gedaan (beetje coq au vin achtig) heerlijk
binnenkort ook eens maken, hoe lang heb je het laten sudderen?
hardcoholic
pi_126681536
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Zo verkolen is alles behalve gezond.
deze ziet er idd tever uit :')

alsof de bbq dikke vlammen heeft gehad :{
hardcoholic
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')