abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_125379000
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wilde alleen even melden dat ik dit topic al een tijd op volgen heb staan en met plezier de kneuterige berichtjes lees.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125405942
29o0qwy.jpg

quote:
Koninklijk cadeau voor Amalia spoorloos verdwenen
Waar is het zakdoekje?

„In 97 jaar heb ik zo veel meegemaakt en dan zit ik me nu druk te maken om een geborduurd zakdoekje.” Hoewel Hendrika van Haeften het verdriet kan relativeren, zit het haar al negen jaar dwars. Waar is het zakdoekje van Wilhelmina gebleven dat ze na de geboorte van prinses Amalia hoogstpersoonlijk aan de poort van de Eikenhorst in Wassenaar afleverde?

Door de aankomende abdicatie denkt ze er vaak over na. „Het zijn speciale gelegenheden die de herinnering aan het zakdoekje van Wilhelmina terughalen. Ik had zo graag gewild dat prins Willem-Alexander en prinses MŠxima mijn presentje hadden gekregen.”

Als leerling van de Koningin Emmaschool in Amsterdam was Van Haeften een van de uitverkorenen die tijdens het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina in 1923 op de Dam mocht zingen. „Ik was 7 jaar. We zongen het Wilhelmus en daarna nog een ander lied.” Als dank kregen de jonge scholieren een geborduurd zakdoekje met het portret van het voormalig staatshoofd erop. „Ik heb het nooit gewassen, anders zou de beeltenis slijten.”

Een kleindochter heeft Van Haeften niet. Dus leek het haar negen jaar geleden gepast om het zakdoekje dat ze tachtig jaar bewaarde te schenken aan het pasgeboren prinsesje Amalia. Niet per post, want het risico dat het pakketje niet zou aankomen, wilde ze niet nemen. Ze streek het netjes, verpakte het in een goud papier met een oranje strikje en liet zich door haar zoon naar Wassenaar rijden.

Voor het hek van het landgoed trof ze een portier aan die het pakketje met een uitgebreid begeleidend schrijven voor prins WillemAlexander en prinses MŠxima aannam. „Het was een hele correcte brief”, vertelt ze. „Ik wilde niet riskeren dat het in de prullenbak zou belanden.” Van Haeften ging ervan uit dat het pakketje op de juiste plek was aangekomen, totdat ze op televisie een koningshuisdeskundige hoorde zeggen dat iedereen die een geschenk stuurt bericht krijgt.

„Ik belde naar het ministerie, de marechaussee en de Rijksvoorlichtingsdienst en hoorde dat het pakketje nooit is aangekomen.”

In 2005 ontving ze een brief van de secretaris van prins Willem-Alexander en prinses MŠxima, waarin het voorval zeer wordt betreurd. Het onderzoek dat werd ingesteld door de chef van het Militaire Huis leverde helaas niets op. „Toen heb ik wel een potje zitten janken. Het gaat me niet zozeer om dat zakdoekje. Amalia hoeft het niet eens te gebruiken. Het is de nostalgische waarde die verloren is gegaan. En de brief, recht uit mijn hart geschreven.”

„Schrijven lukt me tegenwoordig niet meer, daarom kan ik niet opnieuw een persoonlijke brief opstellen. Ik zou zo graag willen weten waar het pakketje terecht is gekomen. Heeft iemand mijn brief ooit gelezen? Of loopt iemand anders nu met mijn zakdoekje rond?”

bron
pi_125440783
quote:
Vrouw slaat Friese ambtenaar met hondenriem

Een ambtenaar van de gemeente Heerenveen is mishandeld met een hondenriem. Dat maakte de politie donderdag bekend. De ambtenaar sprak een 27-jarige vrouw uit Joure erop aan dat ze haar hond niet had aangelijnd. De vrouw deelde daarop, onder meer met haar hondenriem, een paar tikken uit. Tijdens het gevecht sneuvelde de bril van de man.

Ondanks waarschuwingen van de bijzonder opsporingsambtenaar liep de vrouw door. De ambtenaar hield haar daarom aan. De politie neemt de zaak hoog op. 'Men moet afblijven van mensen met een publieke taak', aldus een woordvoerder van de politie.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)met-hondenriem.dhtml
Ура для россии
pi_125449218
registreer om deze reclame te verbergen
2njdkrm.jpg

14cwsih.jpg

15xbeu.jpg

2a0hzph.jpg

jkdfz9.jpg

quote:
2hgcn15.jpg

Zijn baasje dumpte chihuahua Pechie letterlijk als oud vuil, maar het dove en bijna blinde hondje is nu de ster van het Rotterdamse dierenasiel. Ruim 25 mensen meldden zich gisteren om het beestje een onbezorgde oude dag te bezorgen.

De komende weken blijft Pechie, een tien-tot twaalfjarig reutje, echter nog even in het asiel. „We moeten twee weken wachten, zodat de eigenaar zich kan melden”, aldus directeur Rinus Hitzert van de Dierenbescherming Rijnmond.

„Maar ze staan in de rij om hem mee naar huis te nemen.”

Pechie werd dinsdagmiddag gevonden in de Tweede Carnissestraat. Een jongeman die de vuilniszak buitenzette, hoorde opeens achter de vuilcontainer een zacht gekreun, afkomstig uit een kattenmandje. Daarin bleek de uitgemergelde Pechie te zitten.

„Het diertje is naar het asiel gebracht, maar wij schrokken van zijn toestand. Het ongecastreerde beestje heeft aan beide ogen staar, is doof, heeft knieproblemen, nog maar ťťn kies in zijn bek en je kunt zijn botten tellen.”

Volgens Hitzert zijn de problemen niet zo groot, dat het diertje geen toekomst meer heeft.

„Als je voor een paar jaar een rustig hondje zoekt om mee te knuffelen, is hij heel geschikt.”

In het dierenasiel lijkt hij goed tot rust te komen. „Veel dieren worden gestrest van die drukte, maar hij ligt heerlijk ontspannen te slapen. Hij hoort natuurlijk al die herrie niet.”

De hond is nog iets schichtig. „Dat komt ook door zijn staar. Hij greep bijvoorbeeld mijn hand toen ik een onverwachte beweging maakte. Maar ja, dan is het een voordeel dat hij niets scherps meer in zijn bek heeft.”

Er is aangifte gedaan bij de dierenpolitie. Hitzert hoopt dat het vorige baasje kan worden opgespoord.

„Het is speculeren waar hij vandaan komt. Misschien was er geen geld voor de dierenarts of vond zijn baasje hem niet leuk meer. Hij is ook niet bepaald moeders mooiste, met zijn ogen en een tong die regelmatig uit zijn bek hangt.”
bron

quote:
’Google-moord’ lokt ramptoeristen

Een huiveringwekkende luchtfoto van een vissteiger in het Koning Beatrixpark in Almere werkt als een magneet op ramptoeristen en internationale media.

Op de foto van Google Maps lijkt het net of twee personen een stoffelijk overschot verslepen, vlak naast een bloedachtig spoor. „Straks heb ik een lijk aan mijn dobber hangen”, stamelt de 13-jarige Aaron, die gisteren op de bewuste steiger zijn hengel uitgooide.

Het tafereel op de luchtfoto is al omgedoopt tot de ’Googlemoord’. „Ik ben de afgelopen dagen via e-mail meermalen benaderd door Amerikaanse media die vragen hadden over de mysterieuze luchtfoto”, vertelt Yorick Brandsma. Ook Almeerse scholieren zijn in de ban van de ’Google-moord’ en fotograferen elkaar met mobieltjes, liggend als lijk op de bewuste steiger. De foto’s delen ze via Facebook en Twitter.

Een woordvoerder van de politie stelde onlangs al geen aanwijzingen te hebben dat de luchtfoto een moord op heterdaad heeft vastgelegd. Brandsma, die een midgetgolfbaan uitbaat tegenover de ’moordsteiger’, kan de steeds groter wordende mythe ontrafelen: „Het betreft een luchtfoto uit 2009. Het voorwerp dat mensen denken te zien, is een hond die even daarvoor het water in is gesprongen en zich droog heeft geschud op de steiger. Dat water oogt als een bloedspoor.”

Brandsma: „Ik geef toe dat ik ook even flink schrok toen ik de foto voor het eerst zag. Ik ben op een mooie dag, toen het water helder was, toch even gaan kijken of er geen lijk onder de steiger dreef. Het zou toch wat zijn als het echt een moord was geweest...”
bron

quote:
Dorp zet zichzelf te koop

Het Achterhoekse dorpje Barchem zet zichzelf vanaf morgen twee dagen lang te koop. Het opmerkelijke initiatief is vooral bedoeld om de dreigende leegloop van het dorp een halt toe te roepen en verdere vergrijzing te voorkomen.

Momenteel staan er ongeveer vijftig huizen en bouwkavels te koop. Met gegevens van een schoolreŁnie zijn oudleerlingen aangeschreven, in de hoop dat oud-Barchemers terugkeren op het oude nest. „Maar we hopen ook anderen voor ons dorp te interesseren”, zegt Hans Nieboer, hoofd van de plaatselijke Barchschole en initiatiefnemer van de actie. PotentiŽle huizenkopers worden met het stoomtreintje Bello langs de leegstaande huizen en bouwkavels gereden. Volgens Nieboer is het goed toeven in Barchem: „We hebben hier veel natuurschoon, een bakker, supermarkt, doehet-zelfzaak, een bloeiend verenigingsleven en openbaar vervoer.”

Volgens Nieboer valt het nu dan ook nog wel mee, maar wil de dorpsgemeenschap met de actie vooral anticiperen op de toekomst. „Onze Barchschole bijvoorbeeld telt 180 leerlingen. Maar dat zal de komende jaren met zo’n 20 procent slinken. Om te voorkomen dat onze voorzieningen in gevaar komen en we over vier, vijf jaar met een probleem zitten.”

Om kandidaten over de streep te trekken, is er een glossy magazine verspreid waarin Barchem zich kleurrijk aanprijst.
bron
  Moderator maandag 22 april 2013 @ 07:59:02 #80
9859 crew  Karina
Woman
pi_125587439
Een grappig, tekstloos nieuwtje, in de Amsterdamse "Baarsjes" waren opeens heel veel groene haasjes te zien:

b3817b70129b2f554e25ce3705c3cd7c.jpg

En een paar gouden:
241e7f0fb300aaf98e0cfa6956f08686.jpg
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_125598527
19a4aw.jpg

23u3riv.jpg

2emmr75.jpg

d8pxh.jpg
nz4af.jpg

quote:
vhezpg.jpg
j9vd5j.jpg

Te midden van de overweldigende bloemenpracht genieten deze meisjes met volle teugen van de voorjaarszon tijdens het Bloemencorso, met bijna een miljoen bezoekers een van de grootste publiekstrekkers van ons land. De bonte stoet vrolijk uitgedoste praalwagens trok zaterdag vanuit Noordwijk door de Bollenstreek richting Haarlem. „We hebben de Bollenstreek weer nadrukkelijk op de kaart gezet”, zegt een tevreden corsovoorzitter Leo van der Zon. De twintig praalwagens waren met onder meer narcissen, tulpen en hyacinten smaakvol opgemaakt rond het thema ’Bon Appetit’. Ook De Telegraaf was met de praalwagen ’Ontbijten en Genieten’ van de partij. Door de koude, droge start van de lente stonden de bloembollen voor het eerst in het 66-jarig bestaan van het corso niet tijdig in bloei. De meeste bloemen waren daarom afkomstig uit Frankrijk.
bron

quote:
2lk5g69.jpg

Dierverzorgster Jacky Munsterman-Hommes van Burger’s Zoo in Arnhem was gisteren in het dierenpark de held van de dag. Ze redde een pasgeboren meisjestapir, toen deze dreigde in het vruchtvlies te stikken.

Het dier was al meer dood dan levend, maar door mond-op-snuitbehandeling en een hartmassage werd het jonge dier alsnog gered.

Munsterman merkte tijdens haar ochtenddienst dat moeder tapir weeŽn had. Toen ze ging kijken, leek een drama zich te hebben voltrokken. „Ik dacht in eerste instantie dat het kindje dood was. Maar toen voelde ik nog een hartslag.” Hierop begon Munsterman met reanimeren en riep ze de hulp van andere verzorgers in. „Als ik een paar minuten later was geweest, had ze het nooit overleefd.”

Met de geluksvogel en haar moeder gaat het goed. Ze dronk gisteren al en zette zelfs al haar eerste stappen. Over de naam zijn de verzorgers het nog niet helemaal eens. Enkelen opteren de naam van Jacky, maar zelf ziet de verzorgster liever een andere naam. „Wilma lijkt me wel een mooie verwijzing naar WillemAlexander en MŠxima”, lachte de heldin.
bron

quote:
o0x73c.jpg

Een verwarde man op een op hol geslagen landbouwmachine heeft politie en militairen in Ede handenvol werk bezorgd.

Omdat het de politie maar niet lukte aan de dollemansrit een einde te maken, riep ze met zwaailichtsignalen de hulp in van een YPR-pantservoertuig, dat vanuit de Prins Maurits Kazerne juist bezig was aan een testrit.

Op een industrieterrein wist het pantservoertuig de verwarde man te stoppen door de tractor te rammen.

De politie overmeesterde de bestuurder vervolgens met pepperspray. Het pantservoertuig had alleen wat schrammen.
bron

quote:
12643o9.jpg

Frater Vlinder luidt de frivole bijnaam die frater Willibrordus geniet. Geniet, want aandacht vindt hij heerlijk: „Het streelt mijn ijdelheid.” Onthutsend eerlijk begaat de broeder een van de zeven zonden. Een hůůfdzonde nog wel. En dan biecht hij ook nog met blijmoedig leedvermaak op dat de anderen in het fraterhuis in De Bilt wel jaloers zullen zijn als ze hem in de krant zien: „Dan zeg ik gewoon dat het allemaal gebakken lucht is, haha.”

Frater Willibrordus is in groene kringen welbekend als de chroniqueur van onze natuur. Per dag houdt hij schriftelijk bij wat er groeit, bloeit, vliegt, ontspruit, ontpopt of uit een ei kruipt. „Van de week in een binnentuin in Zutphen het eerste citroenvlindertje gezien en wat kleine vosjes. Alles is laat deze lente. Ik hoef maar jaren terug te bladeren en ik heb het bewijs. De winter viel me zwaar. Binnen lees ik wel boeken over de natuur, maar dat is het niet. Twee keer was ik zwaar verkouden, in de lappenmand, zo zeggen ze dat. Nu leef ik helemaal op.”

Ruiten Sherlock Holmeshoedje op, steunend op een knoestige wandelstok – „van berkenhout” – gaat hij voor over Landgoed Oostbroek in De Bilt. „Mijn tweede thuis”, zegt hij. Nu de krokusjes opkomen, kan hij weer op de elektrische fiets naar zijn dagbestemming.

Iets in de lucht kwinkeleert, zonder op of om kijken, registreert hij: „Koolmeesje. Net een fietspomp, hoor je wel? Fuut-fuut.” Even later, net zo achteloos: „Specht! Hoor ik de eerste kraanvogel dan is mijn dag goed!” Maar vogels hebben niet zijn voorliefde. En ook bloemetjes, bomen en paddenstoelen leggen het met neuslengten af tegen zijn favorieten: „Vlinders! Die houden me op de been.”

Willibrordus zag 85 lentes geleden in Bussum het levenslicht als Jaap: „Schoolvrienden en familieleden noemen me nog zo. Mijn vader ging met petrolie langs de deur, met kar en paard. Later kocht hij een stukje land met vijf koetjes, we hadden dus zogezegd een gemengd bedrijf. Ik ging vaak mee om te melken. En daar langs de slootkant, daar zag ik een kikkertje.” Een liefde voor de natuur die een leven zou duren.

Jaap trad in bij de Fraters van Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart: „In de volksmond de Fraters van Utrecht. Ja, dat ging toen zo. Of ik het nu in deze tijd zou doen, weet ik niet, maar ik heb het altijd goed gehad en er wordt nu goed voor me gezorgd. Ik ben schoolmeester geworden op de lagere school. Van alle vakken weet ik iets. Ik heb het nooit betreurd dat ik geen biologie ben gaan studeren. Dat is theorie. Het is het mooist om alles in de natuur te zien, ik ben veldbioloog. Ik loop altijd met open ogen en oren rond.”

Het is dat het halve land weet wie frater Willibrordus is, want herkenbaar als zodanig is hij niet in zijn burgermanskloffie met stropdas: „Dat zwarte kleed hebben we al lang geleden afgelegd. Gelukkig. In het begin moest ik er zo aan wennen. Belde je ergens aan, zeiden mensen meteen: dag frater! Ik werd in Borculo geplaatst, dat ging zo, ik had de gelofte van gehoorzaamheid afgelegd.” En daar belandde hij in een klein paradijsje: „Een broeder had er een wilde tuin, ik ben hem meteen mee gaan helpen. En ik heb elke dag opgeschreven wat ik waar zag.”

11 april 2013, 07.52 uur, De Bilt: „De forsythia in bloei.”

Eerste pinksterbloem in bloei, eerste koninginnepage fladdert langs, hť een zwerm kraanvogels! „Ik had een vuistdik boek vol, van jaren her. Een document! Bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit heeft het laatst bij me opgehaald. Zelf. Ik wilde het opsturen maar”, een klein lachje speelt om zijn mondhoeken, „ze waren veel te bang dat het kwijt zou raken bij de post. Ook dat streelt mijn ijdelheid!”

Voor de zondagochtendluisteraars van radioprogramma Vroege Vogels is zijn stem een bekende. Al dertien jaar lang belt hij plichtsgetrouw zijn waarnemingen door naar de Fenolijn: „Vleermuizen gezien!” klinkt het dan plechtstatig. De Fenolijn is genoemd naar fenologie: de studie van jaarlijks terugkerende natuurverschijnselen als de vogeltrek. Voor de radiomakers is de frater een wekelijks terugkerend verschijnsel, zonder Willibrordus is de zondag niet compleet. Hij giechelt er een beetje van: „Die presentatrice, Janine Abbring, doet altijd zo gek!”

Op het landgoed introduceert een vrijwilligster hem bij de twee nieuwe stagiaires als ’onze frater.’ „Hoor je dat? ”nze!” zegt de frater verrukt.

Alles wat groeit en bloeit boeide hem: „En toen kwam het vlindermeisje op mijn pad, zo noem ik haar. Niet zů als mensen denken hoor. Ik mag natuurlijk geen meisje hebben. Met haar enthousiasme over vlinders heeft ze me aangestoken. Zeventien jaar was ze, nu is ze in de dertig en moeder. Ze had een kastje, met poppen en rupsen erin. En een broeder heeft er toen ook zo eentje voor mij getimmerd. Kom eens mee.”

De frater vergeet prompt zijn wandelstok, loopt kwiek vooruit en schuift een zware schuurdeur open. Een kastje met kippengaas. Een foto van een vlinder erop. Vier potjes aarde met korte, kale takjes waar op het oog wat driehoekige dorre blaadjes en wat groene uitlopers aan zitten. Gezichtsbedrog van Moeder Natuur. „Dat zijn de poppen!”

Een man en een vrouw die even interesse tonen, krijgen een instant-college, met beelden uit zijn fotomapje. Willibrordus houdt ze gevangen in zijn gijzelende vlinderenthousiasme. „Ik probeer mensen echt te vermaken, ik noem het altijd mijn show! En dan het liefst hier op de tafel buiten, dat zijn mijn gloriemiddagen. Ik ga ook verzorgingshuizen langs, er zitten hier veel in Zeist en De Bilt. Dan laat ik ook dia’s zien. Ik blijf een oude schoolmeester, ik maak alles aanschouwelijk! Maar nooit langer dan een uur, anders verveel je die oude mensen.”

„Door te kijken weet ik welke vlinders het liefst op de judaspenning zitten en welke juist voorkeur hebben voor brandnetels. Er waren wel zeventig soorten in ons land, maar door het verdwijnen van achtertuintjes zijn het er nog maar vijftig. Weet je dat er ook trekvlinders bestaan, die net als vogels naar Afrika vliegen? De distelvlinder en de atalanta.”

Natuurlijk heeft hij een favoriete vlinder, die zich niet heel toevallig verpopt in zijn kastje: „Het oranjetipje is de mooiste. En die leeft maar vijf dagen. Vlinders leven voor nageslacht. Eitjes – eerst paren natuurlijk – rupsen. Bij mensen kun je door een echo zien of het een meisje of en jongetje wordt, bij het oranjetipje zie je dat aan het einde van de pop. Een oranje tipje op de vleugels, dan is het een mannetje, de vrouwtjes lijken wel koolwitjes. En ze komen rond Koninginnedag uit. Het oranjetipje is tien maanden en ťťn week pop. Fascinerend. Als de vlinders uitkomen en zo wat fladderen, moeten ze even opdrogen. Ik zet ze dan meteen op een bloemetje, dan kunnen ze nectar puren. Dat is een feest!” Frater Willibrordus hervat zijn wandeling. En vergeet prompt weer dat hij eigenlijk met een stok loopt…
bron
pi_125598608
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Onverwachte baby geboren op toilet dokterspost Zwolle
ZWOLLE - Opwinding in de dokterspost in Zwolle, gisterochtend rond acht uur. Een Belgische toeriste had zich gemeld bij de arts met buikpijn, maar schonk tijdens een bezoek aan het toilet ineens het leven aan een baby.

Ze wist niet eens dat ze zwanger was.

Het leven van de 22-jarige Belgische en haar vriend kreeg wel een heel onverwachte wending toen het baby'tje in het toilet viel. In allerijl werden artsen opgetrommeld en werd een ambulance opgeroepen. Dat is daar dichtbij; de ambulance hoefde alleen maar over te steken vanuit het naastgelegen Sophia Ziekenhuis, een onderdeel van de Isala Klinieken in Zwolle.

Met vliegende vaart werden baby en moeder overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel moeder als dochter maakten het verder prima.

Het probleem van het vinden van een passende naam was snel opgelost: het kind kreeg de naam Sophia.
Bron: http://destentor.nl/regio(...)ost-zwolle-1.3779018

"Amai, wij vonden Sophia zeker en vast de beste keuze. Ge noemt uwen dochter toch geen Dokterspost?"
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  Moderator maandag 22 april 2013 @ 15:15:42 #83
9859 crew  Karina
Woman
pi_125599801
Mooi verhaal voor de TLC serie: I did not know I was pregnant.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_125648297
2h6zrz7.jpg

2irasep.jpg

quote:
damhert.JPG

Fries damhert met pijl in kop afgeschoten

De zoektocht naar het Friese damhert met een pijl door zijn kop is ten einde. Een jager heeft het dier maandagavond met een geweer doodgeschoten. Dat maakt de Friese natuurorganisatie It Fryske Gea dinsdag bekend. Het provinciebestuur van Friesland had toestemming gegeven om het beest af te schieten.

De zoektocht naar het beest kwam in een stroomversnelling na publicaties in verschillende media over het beest. „De druk op de jager is de afgelopen dagen opgevoerd”, zegt Ane Zijlstra van de natuurorganisatie.

De jager heeft de pijl uit de kop van het beest gehaald. Volgens de natuurorganisatie gaat het niet om een kruisboogpijl zoals eerder werd geopperd. „Kruisboogpijlen zijn veel korter”, zegt Zijlstra daarover. De pijl is bij de politie ingeleverd voor onderzoek. It Fryske Gea hoopt dat de politie de dader snel vindt.
bron

quote:
sneblu.jpg
rvh6p5.jpg

Linda Reijnen uit Heteren vecht tot de laatste snik voor het lot van haar hond DJ. Ze sloot zich gistermiddag op in een kooi voor de rechtbank in Arnhem en protesteerde tegen het plan om DJ een spuitje te laten geven.

Reijnen werd vorige week door DJ in haar been gebeten toen de Mechelse herder het met haar andere hond aan de stok kreeg. Ze sprong tussenbeide en had dat naar eigen zeggen nooit moeten doen. Buren alarmeerden de politie, die het dier in beslag nam. DJ zou volgens de controleurs ’vals’ zijn, omdat hij vroeger ernstig is mishandeld.

Reijnen is ervan overtuigd dat een training haar hond weer op het rechte pad brengt. Morgen wordt het oordeel over DJ geveld.
bron

quote:
mw772r.jpg

Dolbij is Danny Suk (25) met zijn Appeltje van Oranje. De jonge gastheer van Van der Valk hotel De Cantharel in Apeldoorn schreef De Telegraaf dat hij graag een speldje wilde hebben „omdat het misschien wel ’once in a lifetime’ is dat ik een troonswisseling ga meemaken. Ik denk dat Willem-Alexander best een lange adem heeft, nu hij koning wordt.”

„Ik heb niet mijn hele huis vol met kopjes staan met de afbeeldingen van de Oranjes erop”, grinnikt Danny, „maar ik vind het gewoon een fantastische familie. Zo gewoon, normaal Nederlands. WillemAlexander en MŠxima, twee personen uit twee culturen die met elkaar samenleven en verbondenheid uitstralen. Ik wil ook dat ’samen’-gevoel uitstralen en daarom draag ik 30 april mijn Appeltje van Oranje. Ik moet die dag gewoon werken, maar draag de speld op mijn outfit.”

„Ons hotel kleurt trouwens ook al aardig oranje”, laat Danny zien. „Speciaal voor 30 april hebben we boeketjes voor op tafel laten maken. En de moeder van de eigenaar van De Cantharel, mevrouw Zeeuw van der Laan, is een begenadigd kunstenares. Zij heeft twee portretten van MŠxima geschilderd en die hangen bij ons in de hal bij de receptie.”

En dan maakt de jonge gastheer een sprong naar de actualiteit. „Onze nieuwe koning wil graag verbondenheid uitstralen. Dat we respect hebben voor elkaars leefwijze, achtergrond en opvattingen. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar kunnen elkaar een hand geven in dit kleine kikkerland en in vrede naast elkaar leven. Dat we daar met z’n allen nog flink aan moeten werken, bewees alle commotie rond het Koningslied de afgelopen dagen.”

Bedreigd

„Ik bedoel”, vervolgt Danny, „dat ik me er echt over verbaasd heb dat componist en tekstschrijver John Ewbank naar aanleiding van zijn lied gewoon met de dood is bedreigd. Dat vind ik bizar. Maar ook de dame die via Facebook met een petitie tegen het Koningslied is begonnen, werd doodgewenst. Zo moeten we dus niet met elkaar omgaan.”

Zelf vond Danny het nummer overigens ook niet mooi. „Nee, ik vind dat het veel te droevig begint, alsof er iets ergs is gebeurd. En de raps in het midden, tsja. Maar goed, ik ben gek op de Keltische muziek van Blackmore’s Knights. Die hebben een nummer gemaakt, getiteld ’the crowning of the king’. DAT zou nou een mooi Koningslied zijn geweest…”

Het mag duidelijk zijn: Danny Suk draagt ons koningshuis een warm hart toe. „Ik ben geboren in Groningen en wij moesten vroeger op school de hele geschiedenis van de koninklijke familie uit het hoofd kennen, tot Anna Paulowna aan toe. Ik vind het een prachtige traditie, die in ere gehouden moet worden. Willem-Alexander zal vast en zeker op zijn eigen wijze invulling geven aan een modern koningschap. Hoe dat eruit gaat zien, merken we vanzelf.”
bron

quote:
35mf5ap.jpg

Alsof er niets aan de hand is drinken Maaike (rechts) en Reiny Sangster een cappuccino in het Leidse zonnetje. Scholen bleven gisteren dicht vanwege dreigementen over een schietpartij, waardoor de binnenstad volstroomde met scholieren die genoten van een onverwacht middagje vrij. De dreiging laat de leerlingen niet koud. „Ik heb duizenden berichten via Whatsapp, Facebook en Twitter gekregen. Het dreigement ziet er echt serieus uit”, zegt Maaike Sangster (18), die op het Stedelijk Gymnasium Leiden zit. Ze ontspant samen met haar zusje Reiny (16) op een terrasboot voor het Leidse stadhuis. „Ik ben pas gerust als ze hem hebben opgepakt. Op de sociale media is iedereen ondertussen naar elkaar aan het wijzen. Wie had er ook alweer ruzie met een docent? En wie had vandaag geen zin in een herkansing?”
bron

quote:
idy8wm.jpg

Ze groeien oehoe-oeh oerend hard: de jonge oehoes in de steengroeve van Winterswijk. Gejo Wassink (foto) van Oehoe Werkgroep Nederland is druk bezig met het ringen van de jonge vogels. Het ouderpaartje keek gisteren op veilige afstand toe hoe Wassink omhoog klom om de twee vogels uit hun nest te halen, in een rugzak mee naar beneden nam en een ring omdeed van het vogeltrekstation Arnhem. Verder noteerde Wassink enkele gegevens van het kuikenduo, intussen ruim vier weken oud. De Winterswijkse oehoes vormen overigens een regelrecht kijkcijferkanon. Van deze uiterst zeldzame vogel broeden vijf tot tien paartjes in ons land, maar het Achterhoekse paar is het enige wat een webcam op zich weet gericht. Vogelliefhebbers kunnen zo het wel en wee van het broedende paartje op de voet volgen.
bron

quote:
Streep door maandagpost

Postbezorger PostNL hoeft ook het laatste restje post dat nog op maandag werd rondgebracht niet meer te bezorgen. Minister Kamp (Economische Zaken) wil de zesdaagse bezorgplicht met ingang van 1 januari 2014 uit de postwet schrappen. Dat liet de bewindsman de Tweede Kamer gisteren per brief weten.

Het postbedrijf wil al langer af van de bezorging op maandag, die goed is voor 1 ŗ 2 procent van alle post in een week. De bezorging van rouwkaarten en medische post op maandag blijft wel in stand. Onderzoeksbureau Ecorys becijferde al dat de maatregel niet tot ontslagen hoeft te leiden.

De besparing door het schrappen van de maandagbezorging zal voor het postbedrijf rond de 10 miljoen euro per jaar liggen, schat PostNL zelf. De maatregel maakt deel uit van een pakket dat ervoor moet zorgen dat de postbezorging voor consumenten betaalbaar blijft, zegt een woordvoerder van PostNL. „De minister heeft in dit kader eerder al toestemming gegeven per 1 juli de postzegelprijs met 6 cent te verhogen.”
bron

quote:
Scheids in zijn hemd gezet

Geen grof geweld dit keer op de amateurvoetbalvelden, maar een uitermate beschamende actie aan het adres van de fluitende scheidsrechter Dewdat Rampadarath. Hij werd tot twee keer toe in zijn blote billen gezet op het veld, nadat spelers zijn broek naar beneden trokken.

De wedstrijd tussen de Amsterdamse voetbalclubs RAP en DWS begon al met de nodige irritatie. Rampadarath controleerde de spelerspassen van beide veteranenteams en constateerde dat ťťn DWS-speler geen pas had, terwijl ook de reservespelers niet waren aangemeld op het wedstrijdformulier.

„Ik ben scheidsrechter van de KNVB, dus ik houd me aan de regels. De teamleider van DWS stelde dat niet erg op prijs”, vertelt Rampadarath zijn verhaal.

Aan het eind van de wedstrijd sloeg het noodlot toe voor Rampadarath, toen de geÔrriteerde spelers hem op het veld zijn broek naar beneden trokken. „Ik voelde me zeer gekleineerd. Snel trok ik mijn broek weer omhoog, waarop ze het nog een keer deden! Ik heb de twee heren een rode kaart gegeven en heb een klacht gestuurd naar de KNVB.”

Tuchtcommissie

Hoofd voetbalzaken Jean Bollen van RAP bevestigt het verhaal. „We laten het over aan de tuchtcommissie.” Voorzitter Ties Diekema van DWS kan zich nauwelijks voorstellen dat dit zomaar is gebeurd. „Het is een voorbeeldig team.”
bron

quote:
Irritatie om vrijuit gaan maagchirurg

Nabestaanden Eric ten Caat en Herma Petersen zijn woest nu het Openbaar Ministerie hen heeft laten weten de omstreden maagchirurg Nick R. in een aantal gevallen niet strafrechtelijk te vervolgen. De vader van Ten Caat en de echtgenoot van Petersen overleden na een maagverkleiningsoperatie in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Zeventien nabestaanden en ex-patiŽnten deden aangifte tegen de arts. Negen van die slachtoffers hebben aan deze krant laten weten ook een brief te hebben ontvangen waarin staat dat R. niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Of dat betekent dat justitie volledig afziet van vervolging, staat nog niet vast. Mogelijk dat naar aanleiding van een van de andere aangiftes wel actie wordt ondernomen. Het OM weigert daar iets over te zeggen.

R. werd in 2009 ontslagen door het Scheper Ziekenhuis. Bij de operaties die hij uitvoerde, ontstonden ongebruikelijk veel complicaties. Vijf patiŽnten overleefden een verkleiningsoperatie niet en anderen hielden ernstige klachten over na de ingreep. R. mag in ons land geen operaties meer uitvoeren.

Justitie onderzocht de afgelopen jaren of R. ook strafrechtelijk vervolgd kan worden. Bij de lotgenotengroep voor slachtoffers van de arts komt de beslissing keihard aan. Petersen en Ten Caat leiden samen met een ander slachtoffer deze groep, die er jarenlang voor gevochten heeft om R. aan te pakken. „Ik ben er kapot van”, zegt Herma Petersen uit Meppel, die haar echtgenoot Berry (40) verloor. „Ik heb zwart op wit dat R. fouten heeft gemaakt en toch stelt justitie in de brief dat niet vaststaat dat hij is overleden door het optreden van de arts. Ik vraag me af of ze wel goed onderzoek hebben gedaan”, treurt ze. „Mijn man had nog kunnen leven, dat is zeker.”

„In de brief staat dat het niet zeker is dat mijn vader Gerrit door die operatie is overleden en dat hij mogelijk al een maagontsteking of bacterie had, maar dat is nonsens”, zegt zoon Ten Caat. „Dat mensen fouten maken, dat begrijp ik. Maar deze arts is veelvuldig de mist in gegaan. Ik ben mijn vader kwijt en hij werkt gewoon rustig door in het buitenland.” R. bleek onlangs aan de slag te zijn in een Duits ziekenhuis.
bron

quote:
Fors beknibbeld op uitgaan, luxe en vakantie

Zuinige Nederlander zet auto aan de kant

Ruim zes procent van de Nederlanders heeft de auto eruit gedaan om de economische crisis het hoofd te bieden. Ook wordt er fors bezuinigd op uitgaan, luxe artikelen, buiten de deur eten, abonnementen, kleding en op vakantie gaan.

Maar liefst 70% van de Nederlandse huishoudens heeft het afgelopen jaar flink moeten korten op de uitgaven en de helft van de mensen heeft het gevoel niet nog meer te kunnen bezuinigen dan ze al doen.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichtuing (Nibud) naar bezuinigingstrategieŽn van Nederlanders. „Een kwart van de Nederlanders heeft nog nooit bezuinigd, maar 24% van deze groep denkt dat het komende jaar wel te moeten doen. We zien dat het percentage mensen dat bezuinigt nog nooit zo hoog is geweest als afgelopen jaren. De aanhoudende economische crisis in combinatie met de bezuinigingen van de overheid zijn hiervan de oorzaak”, stelt een woordvoerder.

Autobrancheclubs als de RAI Vereniging en Bovag hekelen de onderzoeksresultaten. „Je praat bijna over een half miljoen auto’s die de deur zijn uitgedaan. Dat verbaast ons, want waar zijn die dan gebleven? Niet bij garages of dealers, want daar is het aantal voertuigen stabiel”, aldus een woordvoerder. „En ik kan me niet voorstellen dat de wagens allemaal particulier verkocht zijn of naar de sloop zijn gebracht…”

„Wij hebben aan 2000 mensen gevraagd hoe ze bezuinigen en daarop kregen we dit antwoord. Vandaar dat wij dat zo naar buiten hebben gebracht. En wat er vervolgens met die voertuigen is gebeurd weten wij ook niet. Wij zijn geen auto-experts en hebben ook geen vervolgvraag gesteld”, aldus de Nibud-zegsvrouw.

Bovenmodaal

Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 60% van de huishoudens met een bovenmodaal inkomen (hoger dan 3200 euro bruto per maand) momenteel bezuinigt. De helft van de mensen kan voor hun gevoel niet meer bezuinigen dan ze al doen. De belangrijkste bezuinigingsstrategie van de Nederlanders die bezuinigen, is producten in de aanbieding kopen. 86% van hen doet dat.
bron

quote:
Scholieren kicken af van limonade

De campagne om Rotterdamse basisschoolkinderen meer water te laten drinken werpt zijn vruchten af. De leerlingen die meedoen aan het waterprogramma van Lekker Fit! drinken gemiddeld een half glas met suiker gezoete drank per dag minder dan eerst.

Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC op twee Rotterdamse basisscholen, de Mr. Van Eijckschool en De Vierambacht.

„Kinderen moeten doorkrijgen dat het veel beter is om water te drinken in plaats van zoete dranken. Dat doen we door de ouders erbij te betrekken”, aldus projectleider Cornelis Krul van Lekker Fit! Water.

Op 88 basisscholen in Rotterdam wordt gewerkt met het programma, opgezet om overgewicht en bewegingsarmoede onder jongeren te bestrijden. Veel kinderen tot 14 jaar zijn te dik.
bron

quote:
Gedumpt

Een 34-jarige vrouw heeft een tijdlang overstuur op de vluchtstrook van de A2 in Maarssen gelopen. De vrouw was door haar vriend uit de auto gezet.

De politie trof de vrouw hevig ontdaan aan langs de kant van de weg. De Heemsteedse was inmiddels maar op de vangrail gaan zitten. In de auto had ze ruzie gekregen met haar vriend.

De agenten hebben haar een lift gegeven naar het station van Breukelen. De vrouw is met het openbaar vervoer naar huis gereisd.
bron

quote:
Verdachte bedankt rechter voor straf

„Hartstikke bedankt.” Deze woorden sprak de 42-jarige Haagse veelpleger Patrick van W., nadat de rechter hem meteen na de zitting achttien maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk, oplegde voor het plegen van bijna twintig inbraken en pogingen daartoe.

Toen de rechtbank de man wees op de mogelijkheid van hoger beroep, antwoordde hij: „Dat hoeft niet, joh.” Van W., die zich verplicht moet laten behandelen voor een stoornis, werd in januari dit jaar door een politiehond in de arm gebeten, nadat hij had ingebroken bij een bedrijf.

Na zijn aanhouding besloot de aan drugs verslaafde Hagenaar op te biechten wat hij op zijn kerfstok had. De politie noteerde in tweede maanden tijd negen inbraken bij met name golfbanen, tennisclubs en automobielbedrijven en negen pogingen.

De man, die zo aan geld wilde komen voor zijn verslaving, kwam elke keer binnen door een baksteen door het raam of toegangsdeur te gooien. De totale schade bedroeg circa vierduizend euro. De buit bleef echter beperkt tot een flesje water, een camera, wat kleingeld en vermoedelijk enkele kentekenbewijzen.

De officier van justitie, die meende dat de Hagenaar voor veel overlast en schade heeft gezorgd, eiste 24 maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast zou Van W., bij wie in 2004 paranoÔde schizofrenie is geconstateerd, verplicht opgenomen moeten worden om af te kicken en een actuele diagnose te kunnen stellen, aldus het OM.

De rechter was echter milder en liet meewegen dat de Hagenaar, die bij een aantal inbraken een bloedspoor achterliet, open kaart heeft gespeeld. De verdachte vond het allemaal best, als hij maar bij psychiatrische instelling De Waag wordt behandeld.
bron

quote:
Schot bij overval op eierbezorger

Eierbezorger Robert-Jan den Toom (22) kreeg gisteren de schrik van zijn leven. Nadat hij eieren had afgeleverd in Rotterdam-West, werd hij belaagd door twee overvallers. Hij was net weer achter het stuur van zijn kleine vrachtwagen gekropen. Er viel zelfs een schot.

De overvallers eisten geld van de nietsvermoedende eierbezorger. De Capellenaar gaf wat hij op zak had, maar blijkbaar vonden de daders dat niet genoeg. Een van hen sloeg hem met een vuurwapen op het hoofd. Het wapen ging hierdoor af.

De kogel schoot in een rechte lijn via het dak van de vrachtwagen door de voorruit van een gezin op de eerste verdieping. Het projectiel eindigde in het plafond. „Als mijn vader dertig centimeter naar voren had gestaan, was hij er misschien niet meer geweest”, aldus de geschrokken bewoner.

De eierhandelaar raakte gewond aan zijn hoofd. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

De ondernemer is erg geschrokken, maar is van plan zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Zijn vader, die ook eieren verkoopt, heeft in zijn jarenlange arbeidsverleden gelukkig nog niet eerder een overval meegemaakt.

De laffe overvallers sloegen na het misdrijf op de vlucht. De politie kon even later een verdachte aanhouden, maar die bleek niets met de overval te maken te hebben.
bron

quote:
Feesten bij de timmerman

Heel groot hoeft zijn bedrijfje nou ook weer niet te worden, want hij heeft er nog een bedrijf naast. Maar trots is Jan Willem van der Lippe wel degelijk op ’Partijtje Timmeren’. Onder die naam verzorgt hij kinderfeestjes waarbij de jarige en zijn of haar gastjes zťlf de meest uiteenlopende timmerwerken in elkaar zetten. Een auto, een vliegtuig, een helikopter, een robot, een dier: onder het toeziend oog van timmerman Van der Lippe maken de jonge feestvierders het allemaal met gemak. „Met name olifanten staan bij hťťl veel Haagse gezinnen in huis”, lacht de 46-jarige Hagenaar.

Van der Lippe, die ook nog een klusbedrijf heeft, begon twee jaar geleden met Partijtje Timmeren. De oorsprong van zijn passie voor het werken met hout gaat echter veel verder terug. In zijn jonge jaren maakte hij namelijk al ruimteschepen en andere creaties voor zijn Playmobil-poppetjes.

Tegenwoordig verzorgt hij in zijn werkplaats aan huis of op locatie gemiddeld een tot enkele partijtjes per maand. Die duren steeds 1,5 tot 2 uur. „Afhankelijk ook van de leeftijd. Bij de allerjongste kinderen helpen mijn zoon en dochter ook mee. Tussendoor eten we even een chipje”, vertelt de enthousiaste Van der Lippe. „Ik probeer de kinderen ook altijd zo veel mogelijk timmertechnieken te laten uitvoeren, zoals aftekenen, zagen, boren en schroeven. En uiteraard krijgen ze na afloop hun werkstuk allemaal mee naar huis!”

bron
  Moderator woensdag 24 april 2013 @ 07:40:32 #85
9859 crew  Karina
Woman
pi_125669436
Graffiti ode aan Nel Veerkamp in Amsterdam Noord
Het streetart collectief Kamp Seedorf heeft in Noord een ode gebracht aan Nel Veerkamp.

Nabij het Buikslotermeerplein prijkt sinds kort een manshoge afbeelding van het gezicht van Nel, vergezeld van de tekst We love Nel.

Nel Veerkamp werd bekend door haar verschijning in het NCRV-programma Man Bijt Hond en de daaropvolgende serie De Veerkampjes. De Amsterdamse overleed in 2010 op 82-jarige leeftijd.

Kamp Seedorf is overigens ook geen onbekende naam in Amsterdam. Zo is het collectief onder meer de drijvende kracht achter de portretten van legendarische Ajacieden rond de Arena.
Bron
d545df5a9fb795125ce056e0f5f39544.jpg
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_125724481
quote:
vy0dvk.jpg

Huilend kwamen de 9-jarige Sam Eijking, Thijs Hoek en Stijn Ossebaar uit De Rijp gistermiddag thuis bij Liesbeth Eijking, begeleid door een politieagent. De vriendjes hadden op hun vrije middag zitten vissen in de sloot om de hoek. Illegaal, zo vond de agent.

Hij schreef een bekeuring van 130 euro uit voor ’vissen zonder schriftelijke toestemming’. De moeders van de drie klasgenootjes zijn met stomheid geslagen. „Had dit niet met een waarschuwing afgedaan kunnen worden?”

De politieman was onverbiddelijk. Jongens van 17 zouden hier immers ook een bon voor krijgen, zei hij.

„Sorry mam, ik wist echt niet dat het niet mocht”, verontschuldigde de geschrokken Thijs zich later bij zijn moeder Carla Hoek. De knullen vissen vaker samen. „Maar alleen als wij in de buurt zijn, want ze durven zelf de vissen niet van de haak te halen”, zegt Carla.

Bij navraag zegt de politie: „De politieman in opleiding dacht juist te handelen, maar zulke jonge kinderen horen hier geen boete voor te krijgen. We zullen excuses aanbieden aan de ouders en de boete wordt ingetrokken.”
bron

quote:
29o3gnb.jpg

Na ruim vijf jaar zoeken naar de Amerikaanse eigenaar van de ’dog tags’ die Mark van de Pol (20) vond in het bos bij Groesbeek, kan hij zijn missie voltooien. Volgende maand overhandigt hij in Oklahoma de naamplaatjes uit de Tweede Wereldoorlog aan de nabestaanden van oorlogsveteraan Harry Brown.

Als 14-jarige puber doorzocht Mark met een metaaldetector het gebied waar in september 1944 operatie Market Garden plaatsvond. De vondst die Mark deed, was wel heel uniek. Een complete set van twee naamplaatjes van Harry Brown, die met zijn 82e Airborne Division de brug over de Maas bij Grave op de Duitsers veroverde. Ondanks biedingen van honderden euro’s die hij kreeg op internet was hij vastbesloten: hij zou de eigenaar opsporen.

Een moeizaam proces, waarbij hij stuitte op privacywetgeving. Een overlijdensadvertentie in de lokale krant hielp hem uiteindelijk verder. Mark nam contact op met de krant en spoorde zo de nabestaanden op.

De nabestaanden waren enorm ontroerd door de Nederlandse jongen die de herinnering aan hun vader wilde terugbrengen. Volgende maand reist Mark af naar Amerika om tijdens de veteranenherdenkingsdag de plaatjes aan de dochters van Brown te overhandigen.
bron

quote:
Speed blijkt groot probleem in Nijkerk

De jeugd in Nijkerk staat wat betreft het gebruik van het verdovende middel speed (amfetamine) boven alle grote Europese steden, op een tweede plaats achter Antwerpen. En het cocaÔnegebruik is zelfs gelijk aan hoofdstad Amsterdam.

Dat blijkt uit het KWR-rioolonderzoek (analyse van de concentratie van drugssporen in afvalwater) bekostigd door de Landelijke Moedige Moeders. „De gemeente heeft oogkleppen op, maar uit dit rapport blijkt dat het erger is dan we dachten. Ik ben erg geschrokken”, zegt Wilma Bothmer, voorzitter van de stichting Moedige Moeders Nijkerk in de NTR-serie ’Onder elkaar’ van komende zaterdag.

Daarin zoomen de tv-makers Mildred Roethof en Annegrť Bosman aanvankelijk in op de verhalen van ervaringsdeskundigen van Volendam, het dorp dat middels een zelfde onderzoek cijfermatig boven grote steden als Milaan en Parijs belandde. De ex-verslaafde Berry Kok probeert als vrijwilliger van Moedige Moeders Volendamse jongeren van hun verslaving af te helpen. „Ik heb mezelf vijftien jaar lang anders voorgedaan, met dure spullen steeds de grote jongen uithangen. Ik stal geld van m’n ouders en zus om ook m’n verslaving te bekostigen”, zegt hij in de uitzending. „En het gaat maar door hier.”

„Het was kommer en kwel. Mijn vrouw was zo ver heen, dat zij, toen Berry in het ziekenhuis lag, wel eens zei: ’Hij zou dood moeten gaan’. Het heeft ons honderdduizenden euro’s gekost”, zegt Koks vader. „Ik ben bijna zeventig, maar moet blijven werken.”

Goos Tuijp, voorzitter van de Moedige Moeders Volendam, wiens zoon gebruikte, vertelt: „Het dealen begint hier al bij twaalfjarigen. Mijn zoon werd vroeger gepest. ’Als ik drugs nam, was ik Jezus, dan kon ik de hele wereld aan’, zei hij. Ik wilde hem wat aandoen. Zeven jaar lang hebben we hem overal in de gaten gehouden. Nu gaat het goed.”

Uit twintig andere plaatsen hebben lokale Moedige Moeders zich verenigd. Bothmer namens Nijkerk: „Onze gemeente houdt zich vast aan de cijfers van de GGD, dat maar drie procent van de jeugd gebruikt. Wij denken eerder aan zeventig procent. Dit probleem doet zich overigens niet alleen in Nijkerk voor. Nederland is een drugsland. Dat zal blijken als meerder plaatsen worden getest.”
bron

quote:
Bewoners Flevoland het meest in het rood

Inwoners van Flevoland hebben van alle provincies het afgelopen jaar het grootste aantal nieuwe schulden opgebouwd. In totaal viel in 2012 bij ruim drie keer zoveel huishoudens in de polder een incassobrief op de deurmat dan het landelijk gemiddelde. Op 7300 van de in totaal 162.000 huisadressen kwam een dwingend betalingsverzoek binnen.

Ook Limburgers en ZuidHollanders hadden moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en raakten veelvuldig in financiŽle moeilijkheden. In de provincie Utrecht blijken mensen het beste met geld om te kunnen gaan en hadden inwoners de minste schulden opgebouwd. Ook in Gelderland en Friesland werden rekeningen netjes betaald.

Dat blijkt uit Schuldenindex 2012 van financiŽle dienstverlener Lindorff.
bron

quote:
Huis te koop op vrijmarkt

Houtens stel bedenkt een ludieke actie

Geen oud speelgoed, kleding en andere tweedehands rommel, maar een woning op de kop tikken tijdens de vrijmarkt op Koninginnedag. Het begon als een geintje, maar Cathelijne en Rene van Weelden gaan toch echt hun woning in Houten tijdens de feestdag te koop aanbieden.

Het echtpaar wilde eerst een kraampje huren op de vrijmarkt in het Imkerspark in de buurt. „We wilden dan foto’s en brochures neerleggen en mensen over de woning vertellen. Helaas was deze traditionele vrijmarkt uitsluitend voor kinderen en daar pasten wij natuurlijk niet tussen.”

Inmiddels heeft het tweetal een andere ludieke actie bedacht. Ze gaan, zoals het op een vrijmarkt hoort, voor hun huis zitten en proberen mensen over te halen om binnen een kijkje te nemen. Daarnaast gaat Rene met grote reclameborden over de vrijmarkt wandelen, om ieders aandacht te trekken.

Zaterdag 6 april was het landelijke Open Huizen Dag, maar omdat Rene en Cathelijne nog met een verbouwing bezig waren om het huis verkoopklaar te maken, kon niemand binnen kijken.

„Dinsdag wordt eigenlijk onze ’Oranje Open Huis Dag”, grapt Cathelijne. „De oranje tompouces en champagne staan klaar.”
bron

quote:
Tweeduizend kliko’s zoek

De gemeente Utrecht heeft vorig jaar 2100 kliko’s moeten afschrijven. Van het merendeel is niet duidelijk waar ze gebleven zijn. De meeste ’verdwenen’ in de wijk Zuilen.

Sowieso sneuvelden 110 kunststof bakken in de vuilniswagens. Deels komt dat door onhandigheid van vuilnismannen. Andere containers die al stuk waren, werden ’opgevreten’ door de vuilniswagen. Dat blijkt uit antwoorden op raadsvragen van de CDA-fractie. Die kreeg signalen van bewoners in Overvecht dat grijze en groene kliko’s, aan de straat gezet voor de vuilnisophaal, niet veel later niet meer aan de stoep stonden.

Het vervangen van de 2100 kliko’s kostte de gemeente 44.000 euro. Ze maken 1,2 procent uit van het totaal aantal afvalbakken. Volgens de gemeente worden de kliko’s op verschillende plekken in de stad teruggevonden: op campings, in wijken waar geen kliko’s thuishoren en bij bedrijven.

CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren is niet tevreden met de antwoorden, omdat niet duidelijk is waar het leeuwendeel van de tweeduizend bakken blijft. Hij sluit diefstal niet uit.
bron

quote:
Wassenaarse (87) jarenlang belazerd door huurder

Meesteroplichter ruÔneert bejaarde

De bejaarde woningverhuurster Trijntje Kast (87) dreigt noodgedwongen haar seniorenwoning in Wassenaar te moeten verlaten nadat zij jarenlang is belazerd door meesteroplichter Hendrik A. De charlatan deed zich voor als succesvol zakenman, maar betaalde geen cent voor het luxe appartement dat hij huurde in het villadorp, waardoor zijn goedgelovige slachtoffer voor tonnen werd gedupeerd.

Een schrale troost is dat de kortgedingrechter in Den Haag binnen twee minuten een einde maakte aan de soap. De gedaagde verscheen niet op de zitting waarna de rechter besloot dat de woning vandaag nog mag worden ontruimd.

Voor de bejaarde eigenaresse heeft de zaak grote impact. Haar eigen woning in de chique seniorenresidentie ’Van Ommerenpark’ moet ze nu mogelijk noodgedwongen verlaten, omdat het door misgelopen huurinkomsten en de mislukte verkoop onbetaalbaar dreigt te worden. „De schade is opgelopen tot 1,5 ton. Zelfs de servicekosten heb ik zelf moeten betalen. Hij heeft mij geplunderd”, vertelt Kast aangeslagen. „Ik heb helemaal geen familie meer die voor me kan zorgen. Soms denk ik wel eens dat hij wilde wachten tot ik dood ben.”

Hendrik A. kwam met de meest mooie verhalen op de proppen om het vertrouwen te winnen dat het allemaal goed zou komen. Zo zou de in AustraliŽ geboren man de hoogste baas worden van een farmaceutisch bedrijf met een salaris van 1 miljoen euro per jaar. Verder zou hij in een voormalige kantoorvilla van John de Mol een mediabedrijf runnen, maar toen de makelaar van mevrouw Kast op onderzoek uitging, bleek het pand in het Gooi gewoon leeg te staan. In totaal zijn ze tien keer voor niets bij de notaris geweest, zogenaamd omdat hij het appartement wilde kopen.

Vertrouwen

De 87-jarige Wassenaarse ziet nu in dat ze te goed van vertrouwen was. Twee jaar geleden waarschuwde de moeder van de oplichter haar al met een emotioneel telefoontje. „Ze belde op met de boodschap dat ik hem absoluut niet moest vertrouwen. Bij haar zijn alle financiŽle documenten gestolen”, vertelt mevrouw Kast, die niets heeft gedaan uit angst voor represailles tegen de moeder. „Straks vermoordt hij haar nog.”

Vorig jaar boog de rechter zich al over de zaak. De advocaat van Hendrik A. beloofde ontruiming en een voorstel om de schade te herstellen. „De volgende dag kwam hij met zijn vriendin de sleutel halen. Ik dacht vanwege de woorden van de advocaat dat het allemaal goed zou komen. Deze man heeft een kwalijke rol gespeeld.”

De woningbezitster stapt naar de deken om een klacht in te dienen tegen de raadsman. Tegen de ’huurder’ heeft ze aangifte van oplichting gedaan.
bron

quote:
Moskee wekt eigen energie op

De Zeister moskee in De Clomp is voor zover bekend de eerste moskee in Nederland met zonnepanelen op het dak. Afgelopen maand zijn er maar liefst zestig geplaatst.

Mohammed Arab, architect en ontwerper van het gebouw, zegt dat deze panelen naast financiŽle voordelen ook een bewustwording zijn voor de moslimgemeenschap. „Binnen de islam is duurzaamheid belangrijk.

De zon is in dienst gesteld van de mensen. Deze zonnepanelen zijn daarom een logisch gevolg voor onze moskee. Hiermee dragen we bij aan een beter milieu.”

Het idee om over te gaan op zonne-energie is terloops tot stand gekomen. Arab: „Het is een maatschappelijk onderwerp en binnen de organisatie hebben we dat opgepakt. Ik weet ook niet waarom andere moskeeŽn hier niet toe overgaan. Ik denk dat het voor hen nog een onbekend terrein is. Daarnaast zijn de kosten voor het plaatsen erg hoog. Dat betaalt zich op de langere termijn wel terug, maar om het in een keer te betalen is veel geld.”

Het streven is om de komende jaren het aantal panelen uit te breiden. Het huidige aantal is naar verwachting voldoende om een derde van het elektriciteitsgebruik te dekken. In de toekomst moet dat 100 procent zijn. In de hal van de moskee komt een display te hangen met daarop de hoeveelheid opgewekte energie.
bron
  Moderator zaterdag 27 april 2013 @ 15:36:55 #87
9859 crew  Karina
Woman
pi_125796492
Gemeente gooit maquette Olympisch Stadion weg
De gemeente heeft een belangrijke maquette van karton uit 1923 van het Olympisch Stadion vernietigd. Dit tot grote teleurstelling van de directie van het stadion en sporthistorici.

De vernietiging blijkt uit e-mails tussen medewerkers van het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA). Ook het Stadsarchief was op de hoogte.

Het OGA meldt in de mails dat de maquette 'in 2D' en 'niet op de juiste schaal' was gemaakt en voor het erfpachtarchief 'niet van belang' was. De maquette was vermoedelijk een voorstudie voor het stadion, die, bevestigde een woordvoerster van het OGA, 'inderdaad is weggegooid.'

Bij het kartonnen model zat een dossier. Daarin stond onder andere een tijdsplanning voor de bouw van het Olympisch Stadion, dat kort voor de Spelen van 1928 werd opgeleverd. De tijdsplanning zou op een voor die tijd moderne manier zijn weergegeven, met lijntjes en schema's. Het is onduidelijk, aldus het OGA, wat met dat dossier is gebeurd.

Studenten, die het OGA hebben geholpen archiefbestanden te digitaliseren, zeggen dat de maquette in 1923 was gemaakt. De studenten hebben bij het OGA aangedrongen op behoud van het origineel. Het OGA zegt 'per ongeluk' is vernietigd en niet is gedigitaliseerd.
Bron
8)7
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_125873164
5koz9w.jpg
wiwx2w.jpg

33fcpp1.jpg

5vqetl.jpg

quote:
262wlts.jpg

Doordat de Chinezen massaal onze voorraden babyvoeding opkopen, is er hier schaarste op de markt ontstaan. Het probleem speelt al enige tijd, maar de laatste weken wordt het voor ouders in toenemende mate moeilijk om poedermelk te verkrijgen.

Na de melkschandalen in eigen land hebben de Chinezen hun oog laten vallen op Europese babyvoeding. Het gevolg is dat de babyvoeding intussen op rantsoen is gegaan. Veel supermarkten en drogisterijen hebben de restrictie gesteld dat klanten maximaal een tot in het uiterste geval drie pakken mogen meenemen.

Briefje

„Ik had natuurlijk van de problemen gehoord”, zegt moeder Sandra VloedgravenBenig uit Deventer, moeder van de zeven maanden oude Brett. „Tot voor kort speelde dit echter nog niet in deze regio. Maar sinds afgelopen week is het ook hier raak. Gisteren nog kon ik bij de drogist niets meer krijgen. Er hing een briefje dat de babyvoeding door de Chinese export slecht te verkrijgen was. Gelukkig zijn we nog geslaagd bij een lokale supermarkt. Daarna hebben we snel rechtstreeks bij de fabrikant een voorraadje besteld. Maar ook daar mag je maar eens in de twee weken maximaal vier pakken bestellen.” Een baby doet gemiddeld een week met een pak voeding.

Intussen is het voor middenstanders steeds moeilijker hun voorraad babyvoeding op peil te houden. „We moeten echt zoeken naar adresjes waar we inkopen kunnen doen”, aldus Pauline TerhŁrne van de DA-vestiging in het Twentse Haaksbergen. Volgens Dagna Hoogkamer van Etos Nederland heeft deze drogist eveneens een limiet gesteld: „Bij ons mogen klanten hooguit drie pakken tegelijk meenemen.”
bron
  woensdag 1 mei 2013 @ 15:08:18 #89
16715 Mylene
*schatje*
pi_125942737
5mkd2o.jpg
301mww1.jpg

18ngnp.jpg
5z4kkj.jpg

Behalve de inhuldiging van Willem-Alexander was het gisteren ook nog gewoon Koninginnedag. Wel kwam door alle plechtigheden de vrijmarkt wat later op gang dan normaal. Overal probeerde de eendaagse marktkooplui een slaatje uit te slaan.

Vaste prik voor de Amsterdammer is ’s ochtends de Apollolaan in Zuid, waar niet alleen allerlei prullaria staan opgesteld, maar ook glas in lood, hele kasten en dure hebbedingen te koop staan. Moet je wel even zoeken, maar dan heb je ook wat.

Amsterdammers Eva Dijk en Bas Kleijn sloegen er maandagochtend om tien uur al hun tentje op. De hond en proviand mee. „Sinds drie jaar staan we hier onze spulletjes te verkopen”, zegt Dijk. „Boormachine, oude afzuigkap… We willen alles kwijt, behalve onze kinderen.”

Even verderop staan twee vrouwen te bekvechten om een dure koffer. Je denkt in een toneelstuk te staan, maar het is echt. Beiden willen niet meer dan een tientje betalen, maar dan komt een derde langs die de dames tot de orde roept. „Zeg dames”, roept ze. „Weten jullie wel wat voor merk dit is?” De verkoper zegt er nog even bij dat-ie slechts ťťn keer is gebruikt. „Voor mij”, zegt ze resoluut, geeft de man vijfentwintig euro en beent weg.

In de Amsterdamse binnenstad is het pas ver na twaalven lekker druk. En die drukte concentreert zich vooral op de Jordaan en de Prinsengracht. Dure sloepen, roeibootjes, of wat daarvoor moet doorgaan, zijn volgestouwd met vrienden, kennissen, drank en hapjes komen voorbij. Lekker een dagje deinen.

bron

64ihvn.jpg

xvqfr.jpg

jkau1e.jpg

In het Vondelpark, dť plek in Amsterdam voor de kindervrijmarkt, gingen de verkopen al voor de officiŽle plechtigheden, goed los. ’s Middags was het pas echt druk, en werden goede zaken gedaan.

Soms zeer fanatiek prijzen de kinderen hun waar en spelletjes aan. Grabbelen, blikjes of eieren gooien, gebakken koekjes eten en naar dansjes kijken, alles levert geld op.

Bij de ingang probeert Oscar Guldemond het als levend Vrijheidsbeeld. Niet bewegen dus, dat werkt het beste. Tekentalent Cees Reijnders (8) maakt met houtskool op een groot vel papier een portret voor twee euro. Lijkt prima.

Rian van Dije (8) en haar nichtje Maud Goezinne (9) doen een buikdans-act. Begeleid door Rians zus Noor op de djembť. De helft van de opbrengst is voor Kika. Hun moeder, die zelf ook les had, heeft het ze geleerd.

bron

quote:
Sprookjes bestaan…
Buitenlandse toeristen genieten vol verbazing van warm oranjefeest

Ze hadden moeite om de juiste woorden te vinden. Vol ongeloof en verbazing keken buitenlandse toeristen naar het enthousiasme, de vrolijkheid en toewijding van de mensen die naar de Dam waren gekomen om de troonswisseling te volgen. Ook in de stad werden ze getroffen door de uitbundige en spontane wijze waarop Nederland feestviert.

„Dit heb ik nog nooit meegemaakt. En geloof me, ik ben echt een globetrotter en ben in tientallen landen geweest. Ook op tijden dat er wat te vieren was, maar this is really crazy”, probeert Silvia Rodrigues uit BraziliŽ haar ongeloof over de massale gekte in Amsterdam onder woorden te brengen.

Ze is niet de enige die vol verwondering de Oranjemenigte, die in de binnenstad is samengestroomd, bekijkt. Vele honderden buitenlandse toeristen weten niet wat hen overkomt. Japanners, Italianen, Duitsers, Amerikanen, Chinezen, Engelsen: allemaal kijken ze met open mond naar die gekke Hollanders, die soms in de gekste creaties hun feestje vieren.

„Wij hebben het carnaval waar iedereen losgaat, maar dit kan echt de vergelijking daarmee met glans doorstaan”, lacht de Braziliaanse. „Ook qua kleding, want het is geweldig om te zien dat bijna iedereen ook uiterlijk wil tonen dat ze iets te vieren hebben. Ja, ik heb ook wat gekocht, want ik vind het wel zo netjes me aan te passen. Maar wat zijn jullie een prachtig warm volk om dit zo met elkaar te vieren.”

„Ik dacht dat sprookjes niet bestonden. Dat koningen, koninginnen en prinsessen alleen in de fantasie leefden. Maar nu ik dit met eigen ogen heb gezien, ben ik verkocht en weet ik dat ze wel degelijk bestaan. Wat lijkt het me heerlijk om in een land te wonen met een koningshuis en paleizen”, zegt Raquelle Mendes uit Mexico. Met haar vriendinnen Jeanet, Maria en Valeria kwam ze maandagavond naar Amsterdam en merkte toen dat er iets bijzonders plaatsvond. „En we zijn feestbeesten en hebben ons daar dan ook op gekleed. We hebben ons haar oranje geverfd en met wel tien bussen hairspray omhoog gespoten. Ja, tussen al die gek uitgedoste Hollanders vallen we nog op ook. Grappig toch?”, lachen de meiden in koor.

Een paar jaar geleden kwamen Paul en Wendy Ross op huwelijksreis naar Amsterdam en ontdekten toen ’Queensday’. „Sindsdien komen we ieder jaar terug, want het is echt uniek wat er dan in jullie land gebeurt. Jullie hebben het zelf niet eens door, maar het is echt ’amazing’ en zo geweldig om mee te maken, dat wij er maanden vooraf al naar uitkijken. Ook nu we sinds drie maanden ouders zijn van onze zoon David, houden we deze traditie in ere. Nee, in Engeland kennen we dit niet. Onze queen Elizabeth is niet zo’n partytijger en viert het in alle rust op Buckingham Palace zonder haar volk…”

„Ik vond het ontroerend om te zien hoe liefdevol jullie afscheid hebben genomen van de koningin en de nieuwe Koning in alle warmte in de armen sluiten. Dat is heel bijzonder mee te maken. Ik ben blij dat mijn gezin dit meebeleeft, want wat hier gebeurt, kun je niet aan een ander overbrengen. Dat moet je zelf voelen, ruiken en ervaren”, meent de openhartige Japanner Masaaki Kadowaki. „Bij ons in Japan gaat het er minder uitbundig aan toe. Daar is alles veel afstandelijker. Jullie kunnen er wat van en of je het wilt of niet, je wordt meegezogen door het enthousiasme en wordt er zelf ook vrolijk van. Zelfs wij stoicijnse Japanners.”

„Ik weet niet wat ik allemaal meemaak. Wat een ongelooflijke mensenmassa en wat is iedereen vrolijk, feestelijk gekleed en lief voor elkaar. Dit is iets wat Poetin absoluut nooit voor elkaar zou krijgen”, stelt de 24-jarige Rus Yaroslav Goelobev, die samen met zijn vriendin Svetlana de troonswisseling op de Dam meemaakt. „Die saamhorigheid van jullie volk rondom het vorstenhuis is echt heel bijzonder. Dat is echt iets om trots op te zijn. Wat dat betreft, kijk ik er met enige jaloezie naar en denk met weemoed terug aan de tijd dat ook in Rusland met een tsaar een vorst aan het hoofd stond.”
bron

quote:
Vuurwerkbom verwoest huis

De schrik van hun leven kregen Nora en Kerst uit Landsmeer, toen ze werden gewekt door een enorme explosie.

Meerdere illegale cobra 6-vuurwerkgranaten, gewikkeld in nylon met stalen nagels erin verwerkt om zo veel mogelijk schade aan te richten, werden dinsdagochtend vroeg bij het stel door de brievenbus naar binnen gegooid. „Het richtte enorm veel schade aan in de hal. Overal lag glas, de woonkamer stond blauw van de rook. De deuren zijn ontzet, het plafond verwoest, jassen en het laminaat stonden in brand”, vertelt Kerst, die niet met zijn achternaam in de krant wil.

„Ik heb geen idee wie het op ons heeft gemunt. Maar voorzichtigheid lijkt me geboden.” Volgens Kerst wordt zijn buurt steeds crimineler. „Vorige week werd er nog een boot gestolen. Maar dit is geen baldadigheid, het lijkt eerder op een aanslag.”

De politie heeft nog geen verdachte op het oog en onderzoekt de zaak.
bron
  vrijdag 3 mei 2013 @ 20:47:16 #90
16715 Mylene
*schatje*
pi_126036121
eq8aip.jpg

Nieuw vijfje langer goed

5vfk7.jpg

quote:
3093o6r.jpg

Kunstwerkjes maken van barbecuevlees is voor slager Jeroen Kroon (21) uit Kudelstaart het leukste wat er is. „De uitdaging is om het zo apart mogelijk te maken”, zegt hij. „Maar natuurlijk is het puur show. Want zeg nu zelf, er is toch niemand die zo’n mooi intensief bewerkt, en dus heel duur, stuk vlees op de barbecue legt.”

Jeroen vormt samen met Tommy Kuijten (23) uit Eindhoven het Nederlandse team voor de ’International Young Butchers Competition 2013’, die vandaag en morgen in het Duitse Frankfurt wordt gehouden. De twee strijden om de Europese titel, nadat ze eerder het Nederlands kampioenschap bij SVO, een opleider voor de voedingssector, hadden gewonnen. Jeroen werd eerste en Tommy ging met de tweede prijs naar huis. Joey Baan (21) uit Heemstede is in Frankfurt reservekandidaat.

Het drietal heeft vrijwel dagelijks getraind. „Nederland werd in 2011 en 2012 kampioen, en daar gaan wij nu dus opnieuw voor”, zegt Marian Lemsom, woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Een van de wedstrijdonderdelen is het maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten.

Jeroen vindt dit het leukste onderdeel. „De uitdaging is om het er zo bijzonder mogelijk te laten uitzien, als een kunstwerk dus. Het is een proces, een beetje van dit, beetje van dat en dan toch maar weer anders”, zegt hij, terwijl hij tijdens de laatste oefensessie druk in de weer is met het vlechten van een matje van reepjes spek en wortel.
bron

quote:
Pil tegen vrouwen

Raar maar waar: er is een medicijn dat mannen immuun maakt voor de charmes van vrouwen. Het gaat om het antibioticum Minocycline.

Dit medicijn, dat normaal gesproken wordt voorgeschreven bij infecties met bacteriŽn, blijkt mannen een rationelere keuze te laten maken in de buurt van verleidelijke vrouwen.

Foto’s

Japanse professoren van de universiteiten van Kuyshu en Waseda onderzochten de geestverruimende effecten van Minocycline onder bijna 100 mannelijke proefpersonen. De helft van hen kreeg het antibioticum en de andere helft een placebo. Vervolgens kregen de deelnemers acht foto’s te zien van verleidelijke dames en moesten ze aangeven hoe betrouwbaar en aantrekkelijk ze hen vonden. Ook mochten ze geld verdelen over de dames, maar dat hoefde niet. De knappe dames werden vervolgens eropaf gestuurd om de mannen toch te verleiden geld aan hen te geven.

Uit de resultaten blijkt dat de vrouwelijke charmes veel minder invloed hadden op mannen die het medicijn ingenomen hadden. Mannen die een placebo namen, gaven steevast meer geld aan knappe vrouwen.
bron

quote:
Meivakantie in eigen land is ondanks kou razend populair

Nederland de hort op

Wolkenvelden, regenbuitjes en nachtvorst… De weersvoorspellingen mogen dan niet mals zijn voor deze tijd van het jaar, Nederland zit er niet mee. Na een uitbundige, laatste Koninginnedag zien onze landgenoten de kans schoon om nog even van de lange meivakantie te genieten. Veel campings zitten al propvol, en ook de pretparken verwachten buitengewone drukte.

Madelon De Munter (18) en Milou Fleurkens (19) uit het Limburgse Heerlen hebben besloten zich niets aan te trekken van het oer-Hollandse weer en zijn een week lang neergestreken op de Amsterdamse Camping Zeeburg. „’s Nachts is het wel een beetje koud, hoor!” zegt Madelon, terwijl zij op een broodje kaas kauwt. De dames zijn net wakker: de avond ervoor hebben ze tot in de late uurtjes de Amsterdamse binnenstad onveilig gemaakt. „We dachten: zo’n Koninginnedag maak je nooit meer mee”, zegt haar vriendin Milou. „Dus laten we, nu het toch meivakantie is, gelijk maar een week in Amsterdam gaan kamperen!”

Of het nu komt door de troonswisseling of niet, een vakantie in eigen land is deze meivakantie razend populair. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) gaan zo’n drie miljoen Nederlanders nu op vakantie, van wie de helft eropuit trekt in eigen land.

Reislustig

„Bungalows, vakantiehuisjes, kamperen: het is allemaal even gewild”, vertelt ThťrŤse Ariaans van NBTC. „Eigenlijk maakt het Nederlanders niet zo uit wat voor weer het is, we zijn een reislustig volkje. Daarbij geven veel scholen de kinderen dit jaar twee weken vrij. Dat is lang genoeg voor de meeste gezinnen om gezellig vakantie te vieren.”

Dat geldt ook voor de familie Van der Weerden uit Maastricht. Gisteren kwam het gezin met haar grote vouwwagen aan op camping Zeeburg. „De wagen zit dit jaar veel voller dan normaal. Ik heb hem helemaal volgestopt met dekens!” lacht moeder Ingrid terwijl ze met haar man de tent uitklapt. „Het kan nog verraderlijk koud worden namelijk. Maar daar trekken we ons niet zo veel van aan, hoor. Het is voor de kinderen de eerste keer dat ze in Amsterdam komen, dus dat is al spannend genoeg.”

Kinderen Mart, Ireen en Janneke lijken niet zo veel moeite te hebben met het vooruitzicht van grimmige kampeernachten. „We gaan deze vakantie toch lekker naar de Amsterdam ArenA!” roept een van hen. Een kinderhand is snel gevuld.

Toch is niet iedereen van plan het Nederlandse weer te trotseren: immers, zo’n anderhalf miljoen Nederlanders vertrekt deze meivakantie richting de zon. „Topbestemming is Turkije. Ook Griekenland wint dit jaar aan populariteit”, weet Frank Oostdam, directeur van reisorganisatie ANVR. „Dit jaar gaat 25 procent meer mensen op vakantie dan vorig jaar in de meivakantie, in zowel binnen- als buitenland. Misschien komt het door het slechte weer van de afgelopen maanden: mensen vinden dat ze een verzetje hebben verdiend.”

Terwijl op Zeeburg de laatste buitenlandse toeristen hun slaapzakken oprollen (de meesten zijn voor een lang weekend naar onze hoofdstad getogen voor een glimp van onze nieuwe Koning), druppelen de Nederlandse vakantievierders binnen. De festivaltentjes maken plaats voor caravans, campers en vouwwagens.

„Heerlijk toch, zo’n weekje vakantie”, zeggen Marie-Josť en Lou, die net komen aanrijden met hun camper. „Wij hebben binnen ’s nachts verwarming, en buiten schijnt overdag een heerlijk zonnetje. En zodra hij achter de wolken verdwijnt, gaan we toch lekker naar het museum?”
bron

quote:
Orgelman het zwijgen opgelegd

De Leidse draaiorgelman Fabian Krul (42) is bruut op de bon geslingerd omdat hij met zijn orgel in een straat speelde waar dat volgens de gemeente Hillegom niet mocht. „Een bekeuring van 180 euro voor het optreden als straatartiest. Terwijl ik al 32 jaar een vergunning heb voor mijn draaiorgel”, briest hij. Krul kreeg de bon gisteren uitgereikt op het gemeentehuis van Hillegom.

De Leidenaar reed zaterdag 20 april met zijn orgel voor het Bloemencorso van de Bollenstreek uit. „Dat doe ik al ook al 32 jaar, van Noordwijk tot Hillegom, en dat gaat altijd goed. Heel gezellig ook. Volgens mijn vergunning moet ik minimaal honderd meter voor het corso uitrijden en daar houd ik mij altijd netjes aan. Zo ook deze keer.”

Toch ging het mis. En wel in de Weeresteinstraat in Hillegom. „Juist op het moment dat honderden mensen gezellig op ’Tulpen uit Amsterdam’ en ’Ik hou van Holland’ stonden mee te zingen en te dansen, dook er een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente op. De man kwam hevig gebarend naar mij toe en schreeuwde dat ik moest stoppen, anders zou ik een bekeuring krijgen. Ik ben gewoon doorgegaan. Ik reed immers op de openbare weg en had een vergunning. Daarbij was het veel te gezellig met al die swingende toeschouwers. Het was ťťn groot feest.”

Gisteren moest Krul naar het gemeentehuis komen, zo niet, dan zou de boa hem ’van zijn bed komen lichten’. „Ik dacht, ik ga erheen, we praten erover en dan is het klaar. Maar nee hoor. Volgens hen staat in de vergunning dat ik overal mag spelen, behalve juist in de Weeresteinstraat. Maar ik kan niet lezen of schrijven, dus had ik deze aanpassing niet gezien.”

Volgens een gemeentewoordvoerder had Krul al eerder een waarschuwing gekregen voor een andere overtreding. „Toen de boa 20 april zag dat hij weer orgelmuziek maakte op een plek waar hij geen vergunning voor had, heeft hij hem bekeurd.”
bron

quote:
Studentenflats binnen de Ring vanaf §59.000

AMSTERDAM – Studentenflatjes binnen de Ring te koop vanaf 59.000 euro. Het lijkt onmogelijk in Amsterdam, maar het blijkt echt te kunnen. Vanaf 9 mei staan in het oude gebouw van Tetterode aan de Willem de Zwijgerlaan in Bos en Lommer 110 van dit soort studio’s te koop. De een is weliswaar wat groter dan de ander, dus ook de prijs loopt op. Maar duurder dan 85.000 euro wordt het niet volgens makelaar Eric Bond van Hoekstra en van Eck. „We zijn de goedkoopste in de markt.” De projectontwikkelaar realiseerde zich dat er aan kantoorruimte geen gebrek meer is in Amsterdam. Er komen alleen maar meer panden leeg te staan. Maar aan betaalbare studentenwoningen is nog steeds een tekort. Daar kon de ontwikkelaar wel wat mee. De studio’s zijn tussen de dertig en de vijfenvijftig vierkante meter groot. „Het is leuk en haalbaar als ouders iets voor hun studerende kind willen kopen. We houden 9 tot en met 12 mei open dagen. Er zijn dan een paar kant en klare studio’s te bezichtigen die door de Ikea zijn ingericht. Maar er is al zoveel belangstelling voor, dat we eigenlijk verwachten dat we de woningen in een klap kwijt zijn.” En mocht de woning toch niet bevallen, dan heeft de koper nog twee jaar om zich te bedenken. „Want we hebben een terugkoopgarantie van 2 jaar.”
bron
  dinsdag 7 mei 2013 @ 18:32:06 #91
16715 Mylene
*schatje*
pi_126181726
9zondc.jpg

20fycuv.jpg

33jmy6u.jpg

34dj66t.jpg

3515so6.jpg

quote:
Kat en baas in het nauw
Een 23-jarige Rijswijker is gisterochtend in alle vroegte in de kraag gevat, toen hij met een zaklamp in de hand op het balkon van zijn buren liep op zoek naar een poes.
Nadat de politie een melding binnenkreeg dat een kerel zich verdacht gedroeg en op verschillende balkons was geklommen, troffen toegesnelde agenten de man aan op de Sir Winston Churchilllaan.
Ze kregen te horen dat hij en zijn vriendin hun kat kwijt waren. In een poging hun geliefde huisdier terug te vinden, waren zij de balkons op geklauterd. De kat werd inderdaad in de buurt aangetroffen.
Nadat het dier weer veilig naar huis was gebracht, moest de poeszoeker wel mee naar het bureau. Hij bleek nog voor pakweg 2500 euro aan boetes open te hebben staan. Die mocht hij direct afrekenen.
bron

quote:
’Werkplaats Schiedam totaal verziekt’

Werknemers van de sociale werkvoorziening van Schiedam, BGS, hebben jarenlang rondgelopen in een totaal verziekte bedrijfscultuur. Pesten, roddel en discriminatie waren aan de orde van de dag.

Er werd illegaal een cafť uitgebaat, bij ziekte werden mensen ’bijna aan het werk geschopt’ en de directeur had scheldnamen voor zijn werknemers.

Dat is de conclusie van de onafhankelijke commissie die in opdracht van de gemeente de bedrijfscultuur onderzocht. Hun oordeel is hard: het gaat niet om enkele incidenten of fouten, maar er is sprake van een structureel probleem.

De zaak kwam een half jaar geleden aan het rollen, na klachten van medewerkers over intimidatie, belangenverstrengeling en misbruik van goederen. Directeur Siep A. en vier medewerkers van BGS werden geschorst, waarna een interim-directeur orde op zaken moest stellen.

De directeur wordt door de commissie beschouwd als de kwade genius. Hij was, aldus het rapport, zo gefocust op het halen van ’zwarte cijfers’ in de boekhouding dat hij de kwetsbaarheid van zijn werknemers vergat. Leidinggevenden misbruikten hun macht, waardoor de werksfeer slecht was.

Ook de gemeente krijgt van de commissie de wind van voren. Ondanks vele signalen is er nooit echt ingegrepen. Het bedrijf was dan wel enkele jaren geleden verzelfstandigd, maar de gemeente had haar zorgtaak serieus moeten nemen. In een reactie stellen burgemeester en wethouders geschrokken te zijn.
bron

quote:
Werkstraf geŽist voor verzwijgen epilepsie

Als de 45-jarige John B. uit Geertruidenberg bij het CBR had gemeld dat hij in september 2010 tijdens het autorijden een epileptische aanval had gehad, zouden de zussen Annie (75) en Lenie Pruijsen (70) uit Werkendam nog geleefd hebben. B. zou na de melding van zijn ziekte dan zijn rijbewijs hebben moeten inleveren.

Enkele maanden later, op 27 januari 2011, botste John B. tijdens weer zo’n aanval op de linkerrijstrook van de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam frontaal op de auto van de dames Pruijsen, die de knal niet overleefden.

De officier van justitie mevrouw Jessica Janssen eiste tegen B. een werkstraf van 140 uur en een rijontzegging van een jaar voor het veroorzaken van een verkeersongeval met de dood tot gevolg. „Het is de verantwoordelijkheid van de epilepsiepatiŽnt om een aanval te melden bij het CBR, maar het is niet wettelijk geregeld. Ik verwijt B. dat hij ongeschikt was om auto te rijden en dat toch gedaan heeft met het trieste resultaat tot gevolg.”

Spijt

„Ik heb een epilepsieaanval gekregen denk ik, maar dat is medisch niet meer te achterhalen”, aldus John B. „Van mijn neuroloog mocht ik drie maanden na mijn aanval weer autorijden. Het spijt me dat ik die mensen zo veel leed heb aangedaan.”

John B. onderging in 2006 een hersenoperatie in verband met een tumor die daarvoor meerdere epileptische aanvallen veroorzaakte. Het CBR gaf B. na de operatie een speciaal rijbewijs (code 101) waarmee John per dag maar vier uur mocht rijden en geen passagiers mocht vervoeren.

Volgens advocaat Ronald Drenth mocht zijn cliŽnt autorijden van zijn neuroloog en bestaat er wettelijk geen meldplicht na een epileptische aanval.
Uitspraak: 19 mei.
bron

quote:
’Levende dode’ blijft raadsel

De ambulancedienst die dit weekeinde een levende man dood verklaarde in Gorinchem, trekt het boetekleed aan. „Wij betreuren als organisatie, bovenal richting de patiŽnt en diens naasten, dat dit heeft kunnen gebeuren”, aldus Jacco van Wingerden van de Regionale Ambulancevoorziening gisteren.

De dienst stelt een diepgravend onderzoek in. De man werd dit weekeinde gevonden op een strandje aan de Merwede. Het is niet bekend hoe het nu met het slachtoffer gaat.
bron

quote:
Amsterdam toch weer ’fietsstad’

De toenemende drukte van alle fietsers in de hoofdstad heeft vooralsnog niet voor een keerpunt gezorgd in de top tien van fijnste fietssteden ter wereld. Opnieuw is Amsterdam uitgeroepen tot beste fietsstad van de wereld.

Het moet zuur zijn voor de Kopenhagenaren. Steevast komt Amsterdam als beste uit de bus, gevolgd door het Deense Kopenhagen. In Amsterdam heersen de fietsers ten opzichte van de auto’s. Ook is het simpelweg de snelste manier om van A naar B te komen en dat zorgt er wel voor dat mensen op de fiets springen.

Het Deense adviesbureau Copenhagenize doet jaarlijks onderzoek naar de fietscultuur in grote steden. Opvallend is dat de top tien op drie na, allemaal uit nieuwkomers bestaat: Utrecht komt op drie binnen en Eindhoven op plaats zes. Het Spaanse Sevilla staat op vier, samen met het Franse Bordeaux. Het eveneens Franse Nantes en het Belgische Antwerpen delen de vijfde plek.
bron
  Moderator vrijdag 10 mei 2013 @ 14:18:38 #92
9859 crew  Karina
Woman
pi_126304414
quote:
Duo krijgt pluim voor helpen taxichauffeur

De politie heeft twee mannen die in april een taxichauffeur te hulp schoten toen hij werd mishandeld beloond met een zilveren pluim.

Het duo schoot op 13 april een taxichauffeur te hulp. De man kreeg het aan de stok met een passagier, die hem op de Vijzelgracht uit zijn taxi duwde en vervolgens met een metalen staaf meerdere malen tegen zijn hoofd sloeg.

De twee mannen schoten de chauffeur te hulp. De verdachte probeerde vervolgens in de taxi te vluchten. Dit lukte niet, waarna hij uitstapte en de chauffeur en zijn twee helpers bedreigde en er vandoor ging.

Het slachtoffer en een van de helpers gingen vervolgens lopend achter de verdachte aan en belden ondertussen 112. Politieagenten die snel ter plaatse kwamen hebben de verdachte aangehouden. De 31 jarige man zit nog vast.

Bron: www.at5.nl
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator zondag 12 mei 2013 @ 15:33:11 #93
9859 crew  Karina
Woman
pi_126387296
Jaloerse zwaan verwondt andere zwaan

De dierenambulance moest gisteren in actie komen vanwege een vechtpartij tussen twee 'rivaliserende' zwanen.

Op de Lijnbaansgracht, ter hoogte van de Spiegelgracht, viel volgens een ooggetuige een 'woedende papazwaan' een vrijgezelle zwaan aan. Die vermeende rivaal zag de boze, klapperende zwaan te laat aan komen vliegen en raakte behoorlijk gewond.

Het slachtoffer werd tot bloedens toe gepikt door de jaloerse papazwaan. De toegetakelde zwaan lag vervolgens 'zo raar' in het water dat de dierenambulance langs kwam. De gewonde vogel werd uit het water gehaald, schoongemaakt en meegenomen naar een dokter.

Bron: www.at5.nl
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 14 mei 2013 @ 09:02:38 #94
16715 Mylene
*schatje*
pi_126465752
2ivmavk.jpg

34oekgh.jpg

quote:
Paniek om feestbom

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gisteren na een bommelding bij voetbalclub WSV in Wormer uitgerukt voor een nepbom.

Een schoonmaker van de club vond een pakketje achter de bebording van een van de velden en waarschuwde de politie. Voor de zekerheid werd daarop de EOD gealarmeerd, die het verdachte pakketje afvoerde. Het bleek een restant te zijn van een feest dat zondagavond op de voetbalvereniging werd gevierd. De nepbom was als grap gebruikt en na het opruimen per ongeluk achtergebleven
bron

quote:
Heterdaadje in vrije tijd

Een politieman heeft in zijn vrije tijd in Enschede een inbreker op heterdaad betrapt.

De man reed over de Noord Esmarkerrondweg toen hij een beruchte inbreker ontwaarde, die rond zeulde met een grote plastic tas vol spullen. De agent vertrouwde het niet en alarmeerde zijn collega’s.

De tas bleek volgepropt met geld, sieraden en een computertablet. Omdat de 47-jarige EnschedeŽr niet kon vertellen hoe hij aan de spullen kwam, werd de tablet nader onderzocht. Het spoor leidde vervolgens naar een 67-jarige vrouw. Behalve dat er bij haar was ingebroken, herkende ze bovendien de spullen in de tas als haar eigendom.
bron

quote:
Dusty redt baasje

De bijna 11-jarige ’vuilnisbak’ Dusty heeft zijn baasje van een dramatische verbrandingsdood gered. „Hij is echt een held”, zegt Wil van Leeuwestijn daags na het inferno in haar woning aan de Beresteinlaan in Den Haag.

Ze voelde zich zondag in de middag niet helemaal lekker en wilde even op bed gaan liggen. „Ik had op de bank gezeten in de woonkamer en had een sigaretje gerookt”, vertelt de Haagse. „Al vrij snel begon Dusty onrustig heen en weer te lopen en te blaffen.”

Omdat de hond echt niet meer te stoppen was, besloot Van Leeuwestijn poolshoogte te nemen. In haar woonkamer zag ze in waarom haar hondje, een kruising tussen een Maltezer en een Schnauzer, tekeer ging. „De bank stond in de fik. Ik heb waarschijnlijk mijn sigaret niet goed uitgedaan. Ik heb meteen de brandweer gewaarschuwd.”

De woonkamer is voorlopig niet meer te betreden. „Zonder Dusty lag ik nu onder de groene zoden. Ik ben hem zo dankbaar.”
bron

quote:
Delft opgeschrikt door konijnenmishandeling

Omwonenden van het Delftse Rijn-Schiekanaal zijn opnieuw opgeschrikt door een ernstig geval van dierenmishandeling. Nadat in maart al diverse mishandelde katten dood uit het water werden gehaald, vond een visser afgelopen week twee overleden konijnen in het kanaal langs de Oostsingel. De buurt is volledig van de kaart door de gruwelijke ontdekking.

„Het is onvoorstelbaar dat iemand zoiets doet”, zegt buurtbewoonster Saskia Schutz. „Ik was er bij toen de visser de diertjes met een schepnet uit het water viste en in een plastic zak deed. De grootste van de twee was helemaal volgelopen. De dieren hebben nog zeker twee dagen aan de waterkant gelegen.”

De Dierenambulance Haaglanden, die de konijnen afgelopen zaterdagavond heeft opgehaald, spreekt van een afschuwelijke zaak. „De dieren waren al vrij lang dood. Op de schedels zat al geen vacht meer en de stank was vreselijk”, zegt woordvoerster Ria de Ruiter. „Voor zover we hebben kunnen vaststellen, gaat het om een moeder en een jonkie van een week oud. Er is gebitsonderzoek nodig geweest om er achter te komen dat het niet om katten ging maar om konijnen.” Volgens de Dierenambulance worden de beestjes hoogstwaarschijnlijk vernietigd. „Omdat er opzet in het spel is, heeft het geen zin om de dieren in afwachting van de eigenaar in de vriezer te bewaren.”

De Dierenbescherming reageert eveneens geschokt. „Iemand die tot dergelijke vreselijke dingen met dieren in staat is, is ook een gevaar voor mensen”, zegt Xandra Asselbergs. „Maar laten we hopen dat deze dieren al dood waren voordat ze in het water werden gegooid.” Volgens Asselbergs zijn dit soort excessen het gevolg van impulsaankopen in een dierenwinkel. „Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: ga naar het asiel als je van je huisdier af wil.”

In Den Haag werden dit weekeinde konijnen langs de weg gezet. De levende maar sterk verwaarloosde dieren zaten in een grote bananendoos, die werd gevonden bij de Haagse markt.
bron
  woensdag 15 mei 2013 @ 18:16:57 #95
16715 Mylene
*schatje*
pi_126543420
15mcsjs.jpg

Het is een raadsel. Andrť en Dian van der List brachten hun hond Droepie vijf weken geleden naar een hondenkennel in Tilburg. Sindsdien ontbreekt van het beestje ieder spoor. Niemand lijkt te weten wat er met het dier gebeurd is. De pensionhouder houdt zijn kaken stijf op elkaar.

„Radeloos worden we ervan”, vertelt Dian. „Wie zijn hond naar een erkend pension brengt, verwacht dat er goed mee om wordt gegaan. Wij worden afgescheept met vage verhalen. We willen weten wat er echt is gebeurd.”

De jackrussellterriŽr belandde in april in de kennel. „Het is een schat van een beest, maar hij kan niet zo goed tegen drukte. Wegens een feestje besloten we hem heel even onder te brengen in een pension hier in de buurt.” Dat was de laatste keer dat ze hun huisdier hebben gezien.

Volgens de kenneleigenaar heeft iemand het hok van Droepie opengemaakt, waarna de hond zou zijn weggerend. Andrť en Dian hebben weinig vertrouwen in die theorie. „Twintig minuten nadat Droepie zou zijn weggelopen, stond de eigenaar al bij ons voor de deur. Hij heeft niet eens gezocht. We willen erover praten, maar op telefoontjes, sms’jes en e-mails reageert hij niet.”

„Het laatste wat we van de pensionbaas hebben gehoord, was: ’Je kunt op een gegeven moment beter stoppen met zoeken.’ De wildste theorieŽn spoken door ons hoofd.”

bron

quote:
’Ygor was mijn alles’

Ook blindengeleidehond dood na uitlaten in Tilburgs park

Zeker vijftien honden legden sinds september vorig jaar plotsklaps het loodje, nadat hun baasjes ze hadden uitgelaten in het naburige Reeshofpark. „Met vermoedens kunnen wij niet zoveel, van vergiftiging moeten we keiharde bewijzen hebben”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Tilburg.

Maar in de wijk Reeshof weten de bewoners wel beter. Het meest recente geval is dat van de zeer slechtziende Nicolle van Laarhoven. Haar blindengeleidehond Ygor, die haar in alles ondersteunde, is dood.

Kapot van verdriet zit Nicolle thuis op de bank. „Ygor was mijn alles. Hij was mijn ogen! Met hem ging ik letterlijk en figuurlijk blindelings de stad in. Voor een wandeling van drie uur van mijn werk naar huis draaide ik mijn hand niet om. Autoraampjes gingen naar beneden: ’Mevrouw, wat heeft u een prachtige hond’, werd me dan verteld. Ygor is acht jaar geworden, hij was twee toen hij hier kwam. Van meet af aan was er een enorme klik. Hij wees me in alles de weg als-ie in functie was, maar zodra het tuigje uit ging, mocht hij hond zijn”, zegt Nicolle met een klein glimlachje.

Hijgen

Tot die dramatische avond. „Tegen half twaalf nog een rondje gemaakt, komen we terug en begint die hond me toch een partij te hijgen. Languit lag-ie in de keuken. Terwijl we recent nog naar de dierenarts zijn geweest voor z’n prikken en controle en toen was alles goed.” Het drama was compleet toen Nicolle met Ygor midden in de nacht medische hulp zocht. Haar maatje overleed in de auto, nog voor de motor was gestart.

„Onze dierenarts, dokter Smarius, zei ook al meteen dat het waarschijnlijk vergiftiging is. Ygors darmen waren leeg, maar overal kwam bloed uit. Een toxicologisch onderzoek hebben we niet laten doen. Tijdrovend en duur.”

Dat bevestigt Smarius: „Er moet sectie worden verricht op de hond en naar ťťn specifiek gif worden gezocht, bijvoorbeeld rattengif. Blijkt het dat niet te zijn, dan moet je weer gaan testen op andere middelen. Er zijn hier in Tilburg meerdere gevallen van vergiftiging, al heb ik die diagnose niet officieel vastgesteld. Er hebben al eens bordjes met ’mogelijk wordt hier gif gestrooid’ bij het Reeshofpark gestaan”, weet Smarius.

Nicolle heeft zich ondertussen bij haar fysiotherapeut opgegeven voor een cursus om weer met een blindenstok te leren lopen. „Ik zal toch iets moeten. Maar mobiel ben ik niet meer. Vrienden en familie helpen me, ze zijn zo lief, maar ik wil het zelf kunnen. Met Ygor kon ik alles aan.”

Op een waarschuwing in de buurtkrant dat er mogelijk opnieuw een gifstrooier aanwezig is, kwamen 600 reacties binnen. „Ik kom niet meer in dat Reeshofpark”, zegt de eigenaresse van een prachtige viervoeter, die op straat aan de wandel is. „We zijn hier doodsbang in de buurt. Straks is je eigen hond aan de beurt.”
bron

quote:
Kans op kortsluiting

Psychiatrische patiŽnten gekort op begeleiding

Twee jaar geleden sprong ze nog van de vierde verdieping van een flat naar beneden. Yvette Ras brak behalve haar nek en armen, alle botten van haar lichaam. Nu maakt ze zich hard voor de belangen van psychiatrische patiŽnten. „Ik wil het kabinet aan het verstand brengen wat de consequenties kunnen zijn van de bezuinigingen op de GGZ. Er komen straks mensen op straat te staan die een gevaar zijn voor de maatschappij.”

In de beschermde woongroep Til Hoeve in Enkhuizen, waar Yvette met elf andere patiŽnten 24 uur per dag zorg krijgt, heerst grote onrust. Op korte termijn moeten acht bewoners de instelling verlaten voor een andere woonvorm. Vier patiŽnten mogen blijven. „Hoewel we allemaal zijn geÔndiceerd voor het hoogste zorgzwaartepakket, zijn we te goed bevonden.”

Yvette is gediagnosticeerd met borderline met schizofrene aspecten en een posttraumatische stressstoornis. „Twee jaar geleden zou het ook goed met me gaan. Toen sprong ik toch van vier hoog naar beneden.”

Bewoonster Nel, gekleed in een blauwe glittertrui en met een paarse zonnebril op haar hoofd, is een van de weinigen die wel mogen blijven. Al beseft ze dat zelf niet. „Sommigen zijn er zo slecht aan toe, dat ze zichzelf nog geen dag kunnen redden. Maar er is ook een andere groep, die goed lijkt, maar onberekenbaar is. Zij kunnen zo weer een terugval krijgen”, aldus een medewerker die anoniem wil blijven.

De meeste bewoners vertrekken naar een begeleide woonvorm, zonder continu toezicht. „Daar mogen ze maximaal twee jaar blijven”, vertelt Yvette die namens haar medebewoners het woord voert. Yvette schetst de gevaren als de begeleiding wordt teruggeschroefd: „Mensen zullen hun medicijnen niet altijd nemen, eerder een terugval krijgen en alsnog in de molen van de gedwongen opname terecht komen. Daar ben ik zelf ook heel bang voor. Ik heb geen grip op mijn ziekte. Er kan ineens kortsluiting ontstaan.” De medebewoners knikken instemmend.

Het personeel steunt de noodkreet van de bewoners. „De gevolgen van de bezuinigingen zijn goed te merken. Contracten worden niet verlengd. Door de wisselende krachten zijn de bewoners vaker gestrest. Een vertrouwensband opbouwen met psychiatrische patiŽnten is van groot belang. Daar zijn vaste gezichten voor nodig.”

Onzekerheid

Lucretia d’Fonseca, directeur maatschappelijke psychiatrie van GGZ Noord-Holland Noord, snapt de onzekerheid van cliŽnten om verder terug te keren in de maatschappij. Ze legt uit dat de bewoners niet weg moeten uit de Til Hoeve omdat er bezuinigd wordt, maar omdat het onderdeel is van een traject. „Ze moeten weer zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen voeren. De indicaties die afgegeven worden, kunnen bijgesteld worden naarmate iemand verbetert. We zijn scherper gaan kijken naar indicaties van patiŽnten. We werken vanuit de visie dat mensen zo veel mogelijk in een ambulante setting geholpen moeten worden. Of het op de lange termijn uiteindelijk ook goedkoper is, moeten we hopen.”

Ook Yvette en haar medebewoners begrijpen dat er bezuinigd moet worden op de zorg. „Maar niet bij hulpbehoevende psychiatrische patiŽnten die al afhankelijk zijn van zorg”, vindt Yvette. „Daar betalen we in de toekomst alsnog de rekening voor.”
bron
  Moderator woensdag 15 mei 2013 @ 22:29:44 #96
9859 crew  Karina
Woman
pi_126557962
Vrouw springt gracht in om poes te redden

Een poes die vanmiddag in de Singelgracht terecht is gekomen, is door een heldhaftige jongedame gered.

Omdat de kat niet kon worden gered met een paraplu of een stuk touw sprong de vrouw het water in om de poes te redden, aldus een ooggetuige.

Bron: www.at5.nl
ad1039e482657e4d1cfc07012c30751f.jpg
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Spellchecker woensdag 22 mei 2013 @ 14:38:05 #97
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_126856772
Componist "Anton aus Tirol" overleden :{

De componist van de Oostenrijkse schlager Anton aus Tirol is op tragische wijze om het leven gekomen. Dat meldde de Oostenrijkse krant Kurier woensdag. De 52-jarige Manfred Padinger kwam onder een trein en overleed aan zijn verwondingen. Met het aprŤs-ski-lied Anton aus Tirol brak de artiest DJ tzi in 1999 door.
De componist zou zondag na een barbecue bij een schlagerzangeres op een perron van het station van het Oostenrijkse PŲlten in slaap zijn gevallen. Hij schrok volgens de politie waarschijnlijk wakker op het moment dat zijn trein vertrok. De politie gaat ervan uit dat hij de trein nog wilde halen en daarbij tussen het perron en het voertuig is gevallen. Hij overleed maandag in het ziekenhuis.

**hare scherpigheid*binge-checker** you are someone else, I am still right here. K-k-kinderachtig
  woensdag 22 mei 2013 @ 17:55:34 #98
16715 Mylene
*schatje*
pi_126866002
2jz9z4.jpg

Gewoon even een slokje koffie drinken zonder het kopje grondig te bestuderen, is er haast niet meer bij. Daarvoor is Truus Klink-Middelkamp uit Nijverdal te zeer in de ban van kopjes; al dan niet met schotel. De 88 lentes tellende Twentse kan ervan in opperste vervoering raken: „Vooral als ze aan de binnenzijde zijn beschilderd.”

Al gaat haar bloed niet van alle kopjes-met-schoteltjes sneller stromen. „Ik spaar alleen van die sierlijke mokkakopjes. Geen idee eigenlijk waarom ze mokkakopjes heten. Wat ik wel weet, is dat ze kleiner zijn dan gewone koffiekopjes. Vermoedelijk omdat de koffie vroeger zo sterk was.”

Stad en land struint ze ervoor af. „Ik sla vooral toe op rommelmarkten. Dat is voor mij juist het leuke aan deze hobby. Kijk, naar een winkel gaan en mooie kopjes kopen da’s geen kunst. Dat kan iedereen. Voor mij is het de sport om over zo’n markt te lopen en de mooie exemplaren eruit te pikken.” In de loop der jaren heeft ze een neusje daarvoor ontwikkeld. „Als ik langs een kraampje loop, zie ik meteen wat ik wil hebben.”

Het verzamelen zit bij haar in de genen. „Mijn twee zussen waren ook echte verzamelaars. De een spaarde peper- en zoutstelletjes, de ander opvallende jampotjes. Ik ging vaak met ze op pad om te helpen zoeken. Waarop ze zeiden dat ik ook maar eens iets moest gaan sparen. Nu vind ik lang niet alles leuk. Totdat ik op een dag zei: ’Mokkakopjes, dŠt moet het worden!’”

Wisselen

In het begin – een slordige twintig jaar geleden – spaarde ze nog zo ongeveer alles wat los en vast zat, maar in de loop der jaren is ze selectiever geworden. Intussen staat de teller op 320 stuks. Een groot deel ervan staat uitgestald in de vitrinekast in haar appartement, het resterende deel ligt opgeslagen in de berging. Als een soort wisseltentoonstelling krijgen de pronkstukjes bij toerbeurt een eervol plekje in de vitrine om vervolgens weer naar de berging te verdwijnen. „Ik vind het leuk om af te wisselen.”

Waar ze vooral van kan genieten, zijn de details. „Vooral als de kopjes van de binnenzijde zijn beschilderd. Veel mensen staan daar niet eens bij stil, maar ik vraag me telkens weer af hoe ze dat toch zo voor elkaar hebben gekregen. Het zijn vaak regelrechte kunstwerken.”

Het meest verknocht is ze echter aan haar Delfts blauwe familiekopjes. Zo’n 120 jaar oude juweeltjes. „Of ze veel waard zijn? Ik heb eigenlijk geen idee. Ik zou er misschien eens mee naar zo’n programma moeten als ’Tussen kunst en kitsch’. Maar ze hebben voor mij vooral grote emotionele waarde. Ze zijn nog van mijn grootmoeder geweest. Deze kopjes hebben extra diepe schoteltjes. Als de koffie dan te warm was, goten ze die in het schoteltje om het vervolgens op te slurpen. Ik zie mijn opa nog zo zitten...”

Ging ze vroeger met haar intussen overleden zussen Annie en Riek op pad, tegenwoordig gaan haar dochters en kleindochters met haar mee. „Mijn kleindochter Linda (28) verzucht wel eens: ’Oma, wat moeten we toch met al die kopjes als u er straks niet meer bent?’ Dan zeg ik tegen haar dat ze de mooiste exemplaren er dan maar uit moeten zoeken en de rest moeten verkopen op rommelmarkten. Waar ik ze heb gekocht. En zo is de cirkel des levens dan weer rond.”

bron

2vc97km.jpg

15duhl3.jpg
  Spellchecker donderdag 23 mei 2013 @ 17:48:04 #99
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_126912188
Georges Moustaki (79) overleden

In de Zuid-Franse stad Nice is woensdag de Franse zanger Georges Moustaki overleden. Hij was 79 jaar oud en leed al jaren aan een longaandoening.

Moustaki werd als Giuseppe (Youssef) Mustacchi uit Grieks-joodse ouders geboren in AlexandriŽ (Egypte). In 1951 vertrok hij naar Parijs, waar hij zijn naam veranderde en chansons ging schrijven voor sterren als Yves Montand, Barbara en Serge Reggani. Ook schreef hij een van Edith Piafs grootste successen, Milord.

In 1968 brak hij zelf door als zanger met het nummer Le MťtŤque (een scheldwoord voor allochtoon), dat ook in Nederland een succes was. In 1982 maakte hij een plaat met de Nederlandse folkgroep Flairck. Moustaki gaf zijn laatste optreden op 8 januari 2009 in Barcelona. Hij had toen al gezondheidsproblemenen en vertelde het publiek dat hij niet zeker wist of hij het concert kon volbrengen. Zijn laatste album, Solitaire, dateert uit 2008.

**hare scherpigheid*binge-checker** you are someone else, I am still right here. K-k-kinderachtig
pi_127173321
quote:
Meisje dood door aanrijding met vrachtwagen

Een 17-jarig meisje is woensdag omgekomen nadat ze met haar fiets in botsing kwam met een vrachtwagen toen zowel zij als de vrachtwagenchauffeur rechtsaf wilde slaan.

Het meisje overleed ter plekke. Dat meldde de politie. Het ongeval gebeurde in Terwolde, het meisje komt uit de gemeente Voorst.
Bron: AD
Ура для россии
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')