abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_124002861
registreer om deze reclame te verbergen
Een apart topic om klein nieuws te plaatsen. Nieuws dat je zou kunnen verwachten in Hart van Nederland. En in de Telegraaf natuurlijk.

quote:
Immens verdriet om vergiftigde Spikey

1t94ib.jpg

Boos en verdrietig zit Andr van Veen (35) uit Benthuizen naast het computerscherm met daarop de laatste foto van zijn hond Spikey. De 7-jarige jack russell overleed in de nacht van zondag op maandag, nadat hij van een in landbouwgif gedrenkte spons had gegeten die onbekenden over het tuinhek hadden gegooid.

„Had iemand dan zo’n hekel aan hem?” vraagt Andr zich af. „Spikey deed niemand kwaad en wij hebben met niemand ruzie; dus waarom?”

De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart.

Voor Andr en zijn moeder Riek (61) is het dubbel triest dat de jack russell op deze wijze het leven liet. „Mijn man is twee weken geleden ook overleden. En nu moesten we onze Spikey ook nog naar het crematorium laten brengen.”
bron

quote:
Slagboom was dicht!

Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom hoefde zaterdagnacht niet ver te rijden om zich te laten behandelen in het ziekenhuis na een botsing. De Brabander reed op zijn scooter namelijk tegen de slagboom van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal.

Agenten troffen de man om half twee bewusteloos aan bij de oprit van het ziekenhuis. Ondanks de korte afstand die afgelegd moest worden, kwam er een ambulance aan te pas om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Na controle bleek de man ongedeerd te zijn.
bron

2606gsy.jpg

2v1vqjm.jpg

91cwfs.jpg
  woensdag 13 maart 2013 @ 13:38:49 #2
256666 leeell
I know you're lonely
pi_124003031
TT-change naar Non-Nieuws ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  Spellchecker woensdag 13 maart 2013 @ 13:49:41 #3
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_124003501
Bredanaars nog steeds vast in Frankrijk: 'al het brood is op'

BREDA (UPDATE) - Anne van Driel en Sren van Dijnsen uit Breda staan nog steeds ingesneeuwd op de snelweg A1 tussen Parijs en Lille.
Sinds dinsdagochtend half vijf is er geen doorkomen meer aan. Het verkeer staat muurvast. De vooruitzichten zijn slecht, zegt Anne woensdagochtend. "Het is weer gaan sneeuwen. Het lijkt alleen maar erger te worden. Straks staan we hier nog dagen vast."
Het lijkt alleen maar erger te worden. Straks staan we hier nog dagen vast.
Het stel vertrok maandagochtend naar Parijs, waar Sren, die vrachtwagenchauffeur is, naar een klant moest. Aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag vertrokken ze weer richting Nederland. Maar de hevige sneeuwval leidde tot een enorme verkeersopstopping. "Er is geen beweging, hoewel ik zie dat aan de andere kant, in de richting Parijs, het verkeer heel langzaam op gang komt."

Anne vertelt dat ze helikopters van het Rode Kruis heeft gezien. "Ze brengen eten voor mensen die op de snelweg zijn gestrand. Heel veel mensen zitten nog gewoon in hun auto. Wij staan op de parkeerplaats bij een benzinestation en hebben het geluk dat we een bed in de vrachtwagen hebben. In de winkel van het tankstation hier is vrijwel niets meer te krijgen. Al het brood bijvoorbeeld is op."

Anne en Sren doden de tijd met wat rondwandelen, televisie kijken in de vrachtwagen en foto's maken. "Het is heel vervelend. Ik had vandaag naar school gemoeten en ook nog moeten werken."

bron
pi_124003629
registreer om deze reclame te verbergen
Drie bakvissen in katzwijm voor duiven

Het begon met Harrie…

de4cbc.jpg

ENTER, dinsdag

Ze vormen een kleurrijke verschijning in de wondere wereld der gevleugelde vrienden. Een wereld die vooral wordt gedomineerd door oudere mannen. Leonie (16), Wendy (13) en Jessica (11) Eertink uit het Twentse Wierden zijn dan ook bepaald geen grijze duiven…

Duif Harrie was Wendy’s eerste echte grote liefde. En zij deed het virus weer overslaan op haar zussen. De drie meiden staan nu te boek als talentvolle duivenmelksters. Met als voorlopige bekroning de nationale jeugdtitel die Wendy onlangs in de wacht sleepte op het zogenoemde ’nationaal hokkampioenschap, zelfstandig spelend’.

De liefdesvlam voor de duif werd bij toeval aangewakkerd. Wendy: „Hier op de boerderij hebben we kalveren die mas te eten krijgen. Daar komen nogal wat duiven op af. Zwerfduiven, verdwaalde postduiven. Een man hier in het dorp vroeg of we ze voor hem wilden vangen. Kregen een kooitje van hem en gaven ze dan voer en water.”

Er was echter n duif in het bijzonder waarvoor Wendy warme gevoelens koesterde. „Harrie dus. Ik stopte een vrouwtje bij hem in zijn kooi. Die duivenkenner zei dat het nooit wat kon worden, maar een tijdje later waren er jonkies. En van het een kwam het ander.”

Harrie heeft intussen de benen genomen („al zien we ’m hier af en toe nog wel rondvliegen”), maar met zijn nazaten en andere duiven zijn de drie zussen dagelijks volop in de weer. Wendy en Leonie doen de wedstrijden, terwijl Jessica druk is met het verzorgen. „Maar ik heb ook duiven hoor”, zegt de jongste van ’t stel. „Ik hou vooral van bonte duiven. Nee, onze klasgenootjes vinden het maar niks. Die vinden het saai. Maar onlangs heb ik een spreekbeurt gehouden – ik had een 9 – en als je dan meer vertelt over je hobby, zie je dat ze er toch anders naar gaan kijken.” Een goedgevulde vitrine in een hoek van de kamer is de stille getuige van de successen van ’De Drie Musketiers’. Al ging dat met vallen en opstaan, erkent Wendy. „In 2010, mijn eerste jaar, had ik veertien duiven. Een hele dag heb ik op een stoel naast het hok zitten wachten. De volgende dag keerden er slechts vier terug. Wat bleek? Je moet die duiven trainen. Steeds verder met ze weg en ze dan weer loslaten waarna ze terugvliegen. Lappen heet dat. Dat hoorde ik dus later pas. ’Ja, hallo, hadden jullie dat niet even kunnen vertellen?’ zei ik tegen mijn collega-clubleden.”

Vooralsnog slokken de duiven al hun energie op. „Het is erg veel werk”, zegt Leonie. „’s Ochtends een half uur, ’s middags na school anderhalf uur. En we doen alles zelf: voeren, schoonmaken. Onze moeder is alleen maar de taxi. Wanneer we de duiven wegbrengen voor trainingsvluchten.”

Drie bakvissen die in katzwijm vallen voor een duif… Vooralsnog zien ze namelijk liever een fraai uitgedoste doffer dan een stoer opgedoft mannelijk leeftijdsgenootje. Vriendjes hebben ze dan ook nog niet. En als ze ooit voor de keus worden gesteld: het vriendje of de duif? Leonie twijfelt nog maar Wendy is heel resoluut. „Nou, als ik dan moet kiezen, is het niet zo moeilijk. Dan wordt het de duif!”

bron

O+
  Spellchecker woensdag 13 maart 2013 @ 14:00:08 #5
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_124003929
Eten ruilen via internet populair in Brabant

TILBURG - Een fles wijn tegen een pot augurken, of een overgebleven mango omwisselen voor een doosje eieren. Etenswaren ruilen via internet blijkt een populaire bezigheid. De Tilburgse Anne Marie Verkade-Diphoorn bedacht een website waarop mensen eten aanbieden in ruil voor ander eten.
De Tilburgse kwam op het idee door haar eigen kippen die veel eieren legden. Verkade-Diphoorn begon de eieren te ruilen met haar buren. Al snel begon de Tilburgse de website Proviandruil.nl. Die is inmiddels drukbezocht. "Het gaat eigenlijk om spullen die je in je voorraadkast hebt staan, maar waar je nooit iets mee doet", vertelt Anne Marie Verkade-Diphoorn. "Het is zonde om dat weg te gooien."
Onderling contact
Naast het ruilen van eten is onderling contact een belangrijke reden voor het opzetten van de site. "Zoals je vroeger niet alleen bij de buren suiker ging ruilen voor de suiker, maar ook om een praatje te maken." Op Facebook heeft het initiatief inmiddels rond de 400 likes. Brabantse ruilplekken zijn onder meer Tilburg, Den Bosch en Breda.

bron
pi_124056454
quote:
Rechtszaak moord Den Haag weer uitgesteld
Tube tandpasta valt verdachte zwaar

Een tube tandpasta ligt de verdachte van de moord op de 55-jarige Hector Monsalve Mejia uit Den Haag zwaar op de maag. De 28-jarige Belkacem D. uit Algerije slikt alles wat los en vast zit.

Tijdens de zaak tegen D., die gisteren pro forma voor de Haagse rechtbank diende, liet hij weten dat hij een tube tandpasta heeft ingeslikt, die met een operatie verwijderd moet worden.

„Ik loop er al sinds 23 oktober mee. Zo lang wacht ik al op een operatie. Ik heb niet de energie om dit te verdragen”, aldus de verdachte, die gisteren dit keer zonder dwangbuis verscheen.

Inmiddels heeft D., die momenteel in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Maastricht verblijft, via zijn advocaat mr. A. Boumanjal een zaak aangespannen voor de Commissie van Toezicht. Dit om een operatie zo snel mogelijk af te dwingen.

De rechtszaak zou gisteren eigenlijk inhoudelijk dienen, maar het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) is nog niet af. Dat terwijl de verdachte al sinds januari uit het PBC is. Volgens de raadsman komt het zelden voor dat de onderzoekers meer tijd nodig hebben om hun rapport af te ronden. „Het is een ingewikkelde case.”

Vrijspraak

Voor de rechter lichtte Boumanjal al een tipje van de sluier op. Hij gaat wellicht voor vrijspraak van zijn clint omdat hij mogelijk geen opzet had bij het doden van de van oorsprong Colombiaanse Monsalve Mejia.

Het stoffelijk overschot van Hector Monsalve Mejia werd op 23 juni naakt gevonden in zijn woning. Hij bleek te zijn gewurgd met kabels en tape. Het wordt niet uitgesloten dat hij kort voor zijn dood homoseksueel contact heeft gehad. De mogelijke dader werd door de huisgenoot overlopen en er ontstond een worsteling. De man wist echter te ontsnappen.

De zaak staat nu op 15 mei inhoudelijk gepland. De advocaat liet echter weten mogelijk aanvullend onderzoek te willen als de rapportage van het PBC is afgerond.
bron

Damn, hoe krijg je dat voor elkaar? Je zou zeggen dat je dan stikt.
  Spellchecker donderdag 14 maart 2013 @ 19:24:41 #7
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_124059004
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 18:08 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron

Damn, hoe krijg je dat voor elkaar? Je zou zeggen dat je dan stikt.
ik zou zeggen: geef hem een fijne gastroscopie....
pi_124059188
Geniaal Topic dit.
  Moderator donderdag 14 maart 2013 @ 19:28:27 #9
9859 crew  Karina
Woman
pi_124059191
Woonmall Villa Arena gaat de grootste n ook nog eens de zwaarste cupcake ter wereld maken!

Het supergrote kleine gebakje moet een diameter van 145 cm krijgen en blijft er uit zien als een originele cupcake. Daar gaan verschillende bakkersspecialisten voor zorgen. Goed nieuws voor de voorbijganger: een hapje nemen uit de cake mag!

De megacake wordt 23 en 24 maart gebakken omdat de woonmall vanaf 16 maart tot en met de Paasdagen in het teken staat van koken en alles wat daarmee te maken heeft.
Bron

:9~
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_124059292
Kerk deelt 'seksdiploma' uit aan tieners

media_xll_1566586.jpg

Kinderen op retraite hebben van een kerk in Zweden een 'seksdiploma' gekregen. De ouders van de 14-jarigen reageren geschokt. Ze vinden hun kinderen nog te jong voor het hebben van seks.

De tieners hadden de cursus 'Liefde en Seksualiteit' gevolgd in het plekje Rdeby. Na de cursus kregen ze een badge met het opschrift 'geschikt voor seks'. Volgens dominee Mats-Ola Nylen werd de cursus georganiseerd door een man van de Zweedse Vereniging voor Seksuele Opvoeding maar later werd pas duidelijk dat hij al jaren niet meer gewerkt had voor de organisatie.

De ouders fronsten de wenkbrauwen toen hun kinderen terugkwamen van de cursus en ze de badge opmerkten. Helemaal boos zijn ze omdat hun kinderen dingen verteld werd over het geven van blowjobs. 'Het kamp ging om de verschillende aspecten van vriendschappen en relaties', aldus Nylen die nog zegt dat hij zich 'verraden' voelt door de man die een T-shirt droeg van de vereniging tijdens de retraite.

De dominee had gevraagd om de sessie bij te wonen maar daar maakte de man bezwaar tegen. Volgens hem zou de aanwezigheid van de geestelijke 'een remmende' invloed hebben op de deelnemers. Het geven van een diploma voor seks aan jongeren van veertien noemt Nylen, 'het zenden van een gemengd signaal. De wet verbiedt immers het hebben van seks onder de leeftijd van vijftien'.

Josefin Morge van de Zweedse Vereniging voor Seksuele Opvoeding stipt alvast aan dat de organisatie sinds 2007 gestopt is met het uitdelen van 'seksdiploma's'. Hoewel hij niet meer werkt voor de vereniging werd hij al verschillende keren uitgenodigd door de congregatie, weet Pelle Ullholm. 'Jongeren die informatie kregen, gingen er nier niet noodzakelijk meteen mee aan de slag, dat gebeurde vaak op een latere leeftijd.' De man in kwestie was zelf niet bereikbaar voor commentaar

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)it-aan-tieners.dhtml
  Spellchecker donderdag 14 maart 2013 @ 19:37:04 #11
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_124059543
Scholieren dansen met hun opa's en oma's in Breda.

"Pfoe", roept opa Dirk Romijn (71). "Vroeger? Toen danste ik de sterren van de hemel." Maar goed, dat was toen.

Er zijn inmiddels een paar jaartjes en kilootjes bij gekomen. Maar toch. "Het gaat nog prima." Samen met echtgenote Conny van Helden (61) zit de Zevenbergenaar in een dansruimte van het Markenhage in Breda.Op uitnodiging van kleindochter Julie (14). Zij doet, met haar podiumklas, mee aan het project Jo! van het Bredase dansgezelschap De Stilte.

Dat project, zo vertelt Marinka Korff van De Stilte, wordt als proef gehouden op vier scholen. In Breda doet naast Markenhage, het Mencia de Mendozalyceum mee, in Oosterhout het Mgr. Frencken College en in Bergen op Zoom RSG 't Rijks.

bron
pi_124061529
quote:
Honden onder gekleurde douche

168xu8y.jpg

Directeur Erik Mulder van Dierenopvang Amsterdam heeft een droom. Hij wil van zijn opvang het meest toonaangevende asiel van heel Europa te maken. Een asiel met een voorbeeldfunctie voor de rest van de wereld en dat wil hij onder meer bekostigen met sponsorgeld van een wielertocht.

Zo wil Mulder de huidige speelveldjes voor honden aanpakken. „Honden komen vaak maar een uurtje per dag buiten en worden dan losgelaten op een veld zonder iets erop om mee te spelen. Daar raakt een hond heel gefrustreerd van. Zo’n beest moet met de juiste voorwerpen worden uitgedaagd. En dat kan vaak al op een heel gemakkelijke manier anders.”

Zelf heeft het asiel tekeningen liggen van een aantal prachtige speelvelden, waarvan er een al gerealiseerd is. In het midden van de velden moet een speciale sproei-installatie komen die op onverwachte momenten straaltjes licht gekleurd water op alle velden spuit. Mulder: „Daar krijg je ondanks het vervelende feit dat ze in het asiel zitten blije honden van. En blije honden worden weer veel eerder door mensen mee naar huis genomen.”

De medewerkers van het asiel zijn vervolgens van plan hun kennis op bijeenkomsten met asiels vanuit de hele wereld te delen. Maar eerst is Amsterdam aan de beurt. Daarom heeft de organisatie op 11 en 12 mei ’De ronde van DOA’ georganiseerd. Een tocht waarin iedere fietser de vreugde van bewegingsvrijheid beleeft in een rit van 70 kilometer rond Amsterdam. „Een goed, nieuw veld kost 25.000 euro. Dus we hopen dat er veel enthousiaste, gesponsorde mensen meerijden.”
bron
pi_124063950
33ots06.jpg

2pttpop.jpg

20gmo3q.jpg

25z6uzm.jpg

2qm3w5u.jpg

2qmzvih.jpg

2nsymvq.jpg

de781.jpg

15rfxaa.jpg
pi_124065806
Goed topic :D

Meisjes boos over gedumpte cavia's

ZAAMSLAG - Nienke Post uit Zaamslag is op zoek naar de voormalig eigenaar van twee cavia's die zij met een aantal vriendinnen heeft gevonden. De twee diertjes werden gevonden op het ijs in een sloot en leken gedumpt.

De kooi van de dieren stond in de buurt. De 12-jarige Nienke zoekt nu de publiciteit omdat ze vindt dat de vorige eigenaar schuldig is aan dierenmishandeling. Ze heeft ook de politie ingeschakeld.

Dader
Nienke fietste een paar weken geleden 's ochtends met twee vriendinnen over de parallelweg bij Zaamslag, op weg naar school. Daar zagen ze de dieren rondscharrelen, de kooi was opengegaan. Ze heeft de dieren naar huis gebracht en mag ze van haar ouders houden. Nienke en haar vriendinnen hopen dat de dierenpolitie de zaak hoog opneemt en dat de dader zicht meldt.

http://www.omroepzeeland.(...)-cavias#.UUI0gpg2bwo
Ich hock in meinem Bonker
pi_124099447
jgo0pl.jpg

„Breien is gewoon hartstikke leuk. En wanneer je er dan ook nog arme kinderen of daklozen blij mee kunt maken, is het natuurlijk helemaal geweldig”, zegt Alie van den Nouland uit Voorhout. De 91-jarige breister komt samen met Jeanne van den Zanden (82) en vele andere dames wekelijks naar de koffiekamer van woonservicecentrum AgnesStaete in Voorhout om samen te werken aan de langste sjaal van Nederland.

„Voor de gezelligheid, maar natuurlijk ook voor het goede doel”, zegt Van den Nouland. „Hier brei ik voor de lol en thuis ga ik verder voor de meters. Want we willen natuurlijk wel in het Guinness Book of Record.”

„Het is een idee van onze teammanager”, vertelt Nanette Rader, medewerkster van de welzijnsdienst van AgnesStaete. „Breien is leuk om te doen, maar ook goed voor de saamhorigheid. We breien met bewoners van al onze acht huizen van ActiVite, personeel, familieleden, buren en vrijwilligers. En dat moet ook wel, want het is een hele klus. We gaan voor anderhalve kilometer. Het huidige record staat op naam van de Zonnebloem. Zij breiden 1250 meter aan elkaar. Daar willen wij natuurlijk boven uit komen.”

Het Guinness Book heeft wel een paar voorwaarden verbonden aan het project. Alles moet worden gebreid op pendikte vier, er mag alleen wol worden gebruikt en het werk moet een breedte hebben van precies 66 steken. De kleur maakt dan weer niet uit.

De breisters van ActiVite maken ieder lappen van 1.50 meter lang en 30.5 centimeter breed. Alle stukken worden vervolgens aan elkaar gehaakt tot een megasjaal. De klus moet rond oktober van dit jaar zijn geklaard. Volgens Nanette liggen de dames goed op schema. „We houden per huis alles bij. We zijn een maand bezig en zitten nu al op ruim 260 meter totaal. Dus dat gaat vast lukken.”

Jos Went (82) haakt alle lappen aan elkaar. „Haken is wel minder leuk dan breien, maar iemand moet dit toch doen. En zo kan het ook weer makkelijk uit elkaar worden gehaald.” Terwijl de pennen ritmisch tikken en de koffie rijkelijk vloeit, zit bewoonster Vronie Jansen (80) ’stiekem’ aan een spencer te werken. Een donkerblauwe op pen acht. „Zo’n dikke pen breit als de pieten, joh. Ik vind breien heerlijk, ik zou willen dat ik de hele dag niets anders hoefde te doen. Beter dan stoffen. Overdag werk ik aan mijn spencer en ’s avonds aan de sjaal. Breien is heerlijk als afleiding. Je kunt toch niet de hele dag achter het raam zitten te koekeloeren en naar andere mannen zitten kijken”, schatert ze.

bron

Die laatste zin :D.
pi_124107325
Basisscholen zetten massage in tegen pestgedrag

’We zien dat het werkt’

2r5xcw7.jpg

Voordat ze de klas binnenstapt, zegt de massagetherapeute: „Belangrijker dan ooit, deze harmonie. Spanningen tussen jongeren zijn zo toegenomen. Pesten heeft het zelfs tot de politieke agenda’s geschopt. Wie had dat gedacht? Het zijn drukke tijden voor me.”
Als Brenda Pelser-Bijleveld voor het schoolbord van groep zeven van basisschool De Kring staat, verandert een energieke kluwen kinderen binnen vijf minuten in een meditatieve groep. De ene helft ligt met de ogen dicht op het bureaublad terwijl de andere helft hun een massage geeft. Flauwe grappen lijken opgelost. Hier en daar klinkt het zachtjes: „Te hard?” of „Hard genoeg?” Vogelgetwitter fladdert uit de luidspreker van een cd-speler. Pelser loopt rond en geeft met zachte stem aanwijzingen. „En dan nu de rechterkabelbaan en raak de vingertoppen aan.” De masseurs strijken over de armen van hun klasgenootjes. „Nu de vlinder.”
Andere koek dan lezen en schrijven. „Het zijn eenvoudige technieken en strelingen, maar zeer belangrijk”, aldus de charmante vrouw, die als een marskramer door Nederland trekt om haar boodschap over te brengen en taboes te doorbreken. „In deze prestatiemaatschappij wordt te veel vanuit het hoofd gedacht. Aandacht voor je ademhaling en voor je lijf, voor je hart, is onderbelicht. Bij massage, dus ontspanning, komt de stof oxytocine vrij. Dat hormoon maakt ons sociaal en gul.” Het is een theorie die uit de koker komt van de Zweedse hoogleraar Kerstin Uvns-Moberg.
Ruzie
„In Zweden is het pesten op scholen tot onder de n procent gedaald. Ook wij zien dat het werkt”, zegt Gea Boschma. Ze cordineert alle naschoolse activiteiten en ook de massages die nu blijkbaar wonderen verrichten. „Er wordt bijna niet meer gepest hier op school. Iedere week maken we per groep tijd vrij voor deze ontspanningsoefeningen. Kinderen masseren niet alleen hun beste vriendje of vriendinnetje, maar ook degene met wie ze ruzie hebben of hadden. De aanrakingen smeden goede banden.”
De twee vrouwen benadrukken hoe de aanpak juist nu actueel is, met de recente stroom berichten over misbruik, schrijnende zelfmoorden als gevolg van pesten, kinderen die elkaar seksueel intimideren of erger. Berichten die ook goedbedoelde aanrakingen en contacten tussen ouderen en kinderen beladen hebben gemaakt.
Boschma: „We hebben natuurlijk alle ouders op de hoogte gesteld van onze massagemomenten hier op school. Gelukkig stond niemand er afwijzend tegenover.” Brenda Pelser vult aan: „In Friesland en op de Veluwe heb ik wel tegenwerking gehad. Daar hoefde het voor de ouders niet zo nodig. De Oude Pekelaverhalen van eind jaren tachtig waren nog steeds rond, helaas.”
Na de rugmassage volgt de waterval en strijken de handen van de masseurs vanaf het hoofd tot onder aan de rug. Dan lijken de kinderen uit een verre droom te ontwaken en wordt er van plaats gewisseld. De 10-jarige Laurens weet zeker dat dit wonderlijke wekelijkse moment werkt. „Voor de pauze had ik nog ruzie met hem. Na de massage waren we geen vrienden, maar was de ruzie bijgelegd.”

bron

rh7u2q.jpg

Menig automobilist zal zich straks wel even achter de oren krabben bij het zien van de 20 (!) rijbanen brede Ringweg A10 West die een einde moet maken aan het jarenlange fileleed tussen de hoofdstad en de rest van Noord-Holland.
Momenteel wordt er keihard gewerkt aan de aansluitingen tussen de Westrandweg (A5) en de tweede Coentunnel. Zoals deze krant al eerder meldde, verwacht Rijkswaterstaat de nieuwe verbinding onder het Noordzeekanaal op zijn vroegst in mei of juni in gebruik te kunnen nemen. Voor de opening wordt de A10 echter vier dagen lang voor al het verkeer afgesloten.
Onmogelijk
Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het onmogelijk om tijdens de laatste werkzaamheden het doorgaande verkeer voortgang te laten vinden. „We verwachten in vier dagen tijd alle noodzakelijke asfalteringswerkzaamheden af te kunnen ronden. Het verkeer zal in die periode zoveel mogelijk via de IJ- en Zeeburgertunnel worden geleid. Dat zal ongetwijfeld voor de nodige verkeersproblemen zorgen. We zijn nu nog aan het onderzoeken welke periode daar het beste voor in aanmerking komt”, aldus de woordvoerster.
Als beide Coentunnels in 2014 volledig operationeel zijn, telt de A10 tussen de Basisweg en de Nieuwe Hemweg liefst 20 rijstroken en moeten weggebruikers al ruim van tevoren de goede keus maken. Tijdens de ochtendspits zullen zoveel mogelijk banen in zuidelijke richting worden opengesteld terwijl ’s avonds de situatie wordt omgekeerd. Met de aansluitingen van de Westrandweg (A5) zal een groot deel van de A10 West worden ontlast.

bron

34huddi.jpg

Delftse kattenbezitters zijn doodsbang, nadat verscheidene katten afgelopen week dood in het water zijn aangetroffen. De Dierenpolitie vermoedt dat de dieren ten prooi zijn gevallen aan een kattenhater en heeft alle baasjes dringend verzocht hun dier binnen te houden.
De kattenmepper gaat doortrapt te werk en slaat steeds toe bij het water. Inmiddels zijn twee dode katten uit het kanaal gehaald. Een derde kat, waarvan getuigen hebben gezien dat het dier in het water geschopt is, heeft de politie nog niet kunnen vinden. Een vierde slachtoffer werd in dezelfde buurt met zware verwondingen dood op straat aangetroffen. Geen van de katten bleek te zijn gechipt.
Kattenbezitters in de stad zijn radeloos en waarschuwen elkaar met briefjes en via Facebook. „Onze Goku is een echte buitenkat, maar voorlopig mag hij het huis niet uit”, huivert Kelly Bernert.
De Dierenbescherming Haaglanden neemt de zaak hoog op. „Het is van het grootste belang dat deze kattenhater wordt gevonden. Iemand die tot dergelijke verschrikkelijke dingen met dieren in staat is, is ook een gevaar voor mensen”, zegt woordvoerster Diana van der Lely. De Dierenbescherming waarschuwt eveneens de katten niet naar buiten te laten. „Ook niet nu ze tegen het voorjaar weer krols beginnen te worden.”
De Dierenambulance spreekt van een trieste zaak en pleit ervoor alle grachten uit te rusten met touwen, waardoor te water geraakte katten zelf op de kant kunnen klimmen.

bron
  Moderator zaterdag 16 maart 2013 @ 16:42:18 #17
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_124132981
quote:
11s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:20 schreef Misty_eyes het volgende:
16-03-2013

Koningin struikelt op rode loper in Groningen


Koningin Beatrix is bij een bezoek in Groningen onderuit gegaan. Bij de ingang van De Oosterpoort struikelde ze voor het oog van de camera's van de regionale zender RTV Noord. Ze kwam er met de schrik vanaf.

nos & rtvnoord
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_124141300
Droevig einde familiebedrijf

Na anderhalve eeuw verdwijnt de beroemde thee- en koffiewinkel Geels & Co. op de Warmoesstraat.
Trouwe klanten kunnen op 25, 26 en 27 april afscheid nemen van het personeel en Esther Geels, de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1864 door haar betovergrootvader Antonius Geels werd opgericht.
De winkel zat 150 jaar op de Warmoesstraat nummer 67, maar verkaste onlangs naar nummer 155. Het pand moest worden opgeknapt, maar Esther heeft na lang wikken en wegen besloten niet terug te keren naar de oude stek, noch op de nieuwe plek te blijven.
„De vaste lasten zijn bijna niet op te brengen, want de omzet is de afgelopen jaren enorm gekelderd. Er is veel concurrentie van Senseo en Nespresso. En horeca waar we aan leverden, maken steeds meer gebruik van totaalaanbieders, bedrijven die machines, koffie n kop en schotel leveren”, vertelt Esther Geels.

2lbkh2s.jpg
10rjpzs.jpg

„Vorig jaar heb ik veel slapeloze nachten gehad omdat ik het heel moeilijk had met de beslissing om de winkel en het koffiemuseumpje Geels & Co. op de Warmoesstraat te moeten sluiten. En om vijf man personeel, van wie sommigen er al jaren werken, te moeten ontslaan. Maar ik probeer het positief te zien, want we gaan, heel modern, volop verder als webwinkel”, vertelt Esther Geels.
Ze drinkt espresso light met extra Kenia en zomers vaak een koffie uit Guatemala. Haar favoriete thee is ceylon. „Van losse thee uiteraard. Een voorgeproduceerd theezakje komt er bij ons niet in!” lacht ze in het magazijn achter de winkel; niet op Warmoesstraat 67, waar haar betovergrootvader Antonius Geels in 1864 een handeltje in ’koffie, thee en suikerwaren’ begon, maar op nummer 155.
„Dit was bedoeld als tijdelijke oplossing”, vervolgt ze. „Tien jaar geleden bleek dat panden op 67 en 69, beide in bezit van Geels & Co., drastisch aan restauratie toe waren. Het zou een megaproject worden om ze op te knappen. Daarnaast was het normale onderhoud ook al bijna niet meer op te brengen. Ik heb toen in overleg met de familie beide panden verkocht aan de NV Zeedijk (organisatie die panden in het Wallengebied opkoopt om verloedering tegen te gaan, DvD). Die is bezig er momenteel prachtige appartementen van te maken. Op de begane grond zou ik weer terug kunnen keren tegen een heel redelijke huur.”
„Maar ik durf een winkeltje niet meer aan in het huidige economische klimaat. Je huurt casco en moet er een hele nieuwe winkel in bouwen. De omzet is de afgelopen jaren dramatisch gekelderd. Ik merk dat er veel concurrentie is van de Senseo en de Nespresso. En veel horeca waar we aan leverden, maken tegenwoordig gebruik van totaal aanbieders, bedrijven die machines, koffie n kop-en-schotel leveren. En dan gaan er in Amsterdam k nog enkele tientallen coffeeshops dicht. Dat waren nou net de zaken waar wij aan verkopen.”
Het is overigens niet de eerste keer dat Geels & Co. in zwaar weer verkeert. Vanaf de jaren twintig in de vorige eeuw ging het een stuk minder. Een medewerker van Theodorus Geels, Esthers overgrootvader, had hem opgelicht. En ook de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog hakten er in. Voor de oorlog waren er ongeveer 600 koffiebranderijen in Nederland, daarna nog maar een handjevol.
Ook in de jaren tachtig, toen Esther Geels vader Piet-Hein de zaak bestierde, ging het een tijdje minder. De stad verloederde in rap tempo. „In die tijd durfde er bijna niemand door de Warmoesstraat. Ik weet nog dat mijn vader oude klanten aan zijn arm persoonlijk naar het Centraal Station bracht. Mijn vader, die inmiddels is overleden, heeft toen op het punt gestaan de tent te sluiten.”
Gouden tijd
Maar voor Geels was die periode, waarin ze kind was, een gouden tijd. „Naast ons zat een seksshop, waar mijn zus Judith zich dan vergaapte aan een op en neer springende dildo. Niemand deed daar raar over. Het was er gewoon.”
„Judith en ik speelden vaak verstoppertje op zolder tussen de jutezakken met ruwe balen koffie van 60 kilo. Het was een hels karwei om die naar boven te takelen. Op zolder was een luikje waardoor je van het ene naar het andere pand kon kruipen. De koffiebonen werden toen overigens gewoon nog op de Warmoesstraat ambachtelijk gebrand. Daar moest in die periode mee gestopt worden. De gemeente vond het niet meer verantwoord vanwege het grote brandgevaar in zo’n oud pand in de binnenstad. Vanaf de jaren tachtig werd de koffie buiten de stad gebrand.”
De jaren negentig waren de leukste tijd, concludeert Geels nu. „Het was een stuk gezelliger en saamhoriger zonder de massa’s toeristen. Er waren nog allerlei buurtwinkeltjes en iedereen kende elkaar: Joep de wijkagent, Tante Mien, de temeier van het Oudekerksplein. De jongens van de Febo op de Wallen kwamen regelmatig kroketjes brengen als ze koffie kochten. Niet voor de klanten, hoor, maar voor zichzelf. Ik studeerde voor vertegenwoordiger en woonde boven de winkel. Op zaterdag rolde ik na een paar uur slaap naar beneden.”
Verhalen heeft Geels genoeg. „De film ’Keetje Tippel’ van Paul Verhoeven, met Monique van de Ven en Rutger Hauer, uit 1974, werd hier opgenomen. Er heeft ook wel eens iemand van hotel The Grand hier gestaan. Er was een belangrijke gast die hun koffie niet lekker vond. Bleek om Mick Jagger te gaan. Wij hebben espresso donker meegegeven. Geen idee of hij die wel lekker vond.”
Geheime recepten
Geels & Co. ging generaties lang over van vader op zoon – Esther was de eerste vrouw. In 2001 nam ze de zaak over. „Als kind hielp ik al in de winkel met het vullen van thee- en koffiezakjes voor de verkoop. Of maakte melanges; mijn vader had een handgeschreven boek met de geheime recepten. Hoewel mijn zus ook in de winkel hielp, is er eigenlijk nooit sprake van geweest dat zij het bedrijf zou overnemen. Zij werkt in het AMC”, vertelt Esther Geels, zelf moeder van twee zoontjes.
Van vaste klanten, tot politiek, iedereen vindt het vreselijk jammer dat Geels & Co. na 150 jaar uit de Warmoesstraat gaat verdwijnen. „Al moet ik zeggen dat ik de houding van het stadhuis wel lastig vind. Ik heb gehoord dat ze de sluiting unaniem verschrikkelijk vinden, maar ze schenken niet mijn koffie om daarmee een lokale ondernemer te steunen (in de automaten van de gemeente wordt fair trade Max Havelaar-koffie geschonken, DvD). De NV Zeedijk drinkt overigens wel onze koffie.”
Ondanks dat ze het een lange tijd heel moeilijk heeft gehad met de keuze de winkel te sluiten, kijkt Geels toch vol goede moed en positief naar de toekomst met de webwinkel. „Ik ga ook over koffie bloggen. En wie weet, kunnen we ooit weer een thee- en koffiewinkeltje beginnen in de binnenstad.”

bron
pi_124141563
2rz49cx.jpg

2937tc1.jpg

Voor Nederlanders betekent een bezoek aan een bos- en recreatiegebied een moment van geluk. Het strand, de dierentuin, het attractiepark of het bezoek aan een evenement of festival maken de top 5 van uitjes die geluk brengen compleet.
Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder 14.000 landgenoten naar het beleven van geluksmomenten tijdens uitstapjes. Los zijn van de waan van de dag en het samen met anderen een uitje beleven, zijn onlosmakelijk verbonden met het geluksmoment.
Nederlanders hebben zich voorgenomen om dit jaar, naast de gratis uitjes, meer betaalde uitjes te ondernemen. Zo wil 28 procent dat vaker doen dan vorig jaar. Mensen willen vaker naar bos- en recreatiegebieden, zwembaden, strand en musea en dierentuinen. Ook speeltuinen en kinderboerderijen mogen op meer bezoek rekenen.
De prijs-kwaliteitverhouding is voor mensen het belangrijkste aspect bij de keuze van een uitje. Dit naast de sfeer en de gastvrijheid en deskundigheid van personeel.
Wat per persoon wordt uitgegeven, staat onder druk. Wilde 43 procent van de mensen vorig jaar maximaal 50 uitgeven per persoon, in 2013 daalt dat naar 32.
Zo daalt ook het percentage van mensen die meer willen besteden dan 50 (van 17 naar 11 procent in 2013). Het percentage van mensen die maximaal 20 per persoon willen uitgeven, stijgt van 34 naar 41 procent.

bron

Dierenpark Epe bezorgd over lot van diertjes

Apen op brutale wijze gestolen

20ixd1y.jpg
102rrea.jpg

Het personeel van Dierenpark Wissel in het Gelderse Epe is met stomheid geslagen. Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag twaalf bijzondere dwergapen gestolen.
Apenverzorgster Marijke Postel deed gisterochtend de verschrikkelijke ontdekking toen ze bij de dieren wilde gaan kijken. Al snel bleek dat ze een koppel gouden leeuwapen, zes zilveroeistities, drie dwergzijdeapen en een pinchaap kwijt zijn. „Het zijn de meest bijzondere apen die we hier hebben”, treurt Sabine Boucherie, hoofdverantwoordelijke voor de dierencollectie in het park.
Volgens Boucherie hebben de dieven eerst een hek doorgeknipt en daarna de toegangsdeur tot het apenverblijf geforceerd. Omdat de apen bij gevoel van dreiging dicht tegen elkaar aan kruipen, was het vervolgens waarschijnlijk een koud kunstje om ze te vangen.
Aangeslagen
„We zijn zeer bezorgd over het lot van de apen”, aldus Boucherie. Dwergapen zijn moeilijk te verzorgen, omdat ze speciaal voedsel nodig hebben en hoge eisen stellen aan hun verblijf. Omdat de dieren uit warme landen komen, is ook de ijzige kou een bedreiging. De dieren zijn tussen de tien en dertig centimeter groot. „Iedereen hier reageert aangeslagen.”
Ze vreest dat de rovers al in het buitenland zijn en de apen daar in het illegale circuit worden gebracht. Dat zou betekenen dat de kans klein is dat de apen nog worden teruggevonden. Het park heeft nu nog zo’n dertig apen over en gaat in overleg met de andere parken om de collectie weer aan te vullen.
Het park heeft de beveiliging aangescherpt en alarm geslagen bij Nederlandse en Europese collega-dierentuinen, zodat ook zij maatregelen kunnen treffen. Ook is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het park hoopt dat mensen die iets hebben gezien, zich bij de politie zullen melden.

bron

quote:
Grote hond eerder dood
Grote honden zoals labradors en sint-bernardshonden worden statistisch gezien minder oud dan kleinere, zoals chihuahua’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit in de Duitse stad Gttingen, dat gisteren in het vaktijdschrift American Naturalist is verschenen.
Gemiddeld worden grote honden 5 tot 8 jaar, terwijl kleinere soortgenoten 10 tot 14 jaar kunnen leven.
De wetenschappers hebben voor hun onderzoek een Amerikaanse databank geraadpleegd waarin meer dan 50.000 honden van 74 rassen waren geregistreerd.
bron

quote:
Barbecue-zege
De bewoners van de Zocherstraat aan het Vondelpark in stadsdeel West kunnen zich opmaken voor een feestje: op het veldje voor hun huis mag niet meer worden gebarbecued. Stadsdeel Zuid zal de plannen wijzigen. Het veld evenwijdig aan de Amstelveenseweg mag voorlopig nog wel worden gebruikt, maar ook hiervoor wordt naar een andere oplossing gezocht. In mei moet daarvoor een nieuw voorstel op tafel liggen. De bewoners kwamen in het geweer toen Zuid het veldje van de ’dure’ kant van het park verplaatste naar dat deel dat grenst aan West.
bron

quote:
Rechter walgt van horrorfilm met seksslavin
„Het is net een script van een horrorfilm. Het slachtoffer is als seksslavin gebruikt”, gruwde de rechter gisteren bij zijn vonnis tegen Gerrit van den H. (41) en Robbert P, (21), die drie maanden lang de dove en aan drugs verslaafde Freya Svasek op gruwelijke wijze mishandelden en meermaals verkrachtten.
De rechter achtte bewezen dat het duo in de woning van Van den H. in Hoevelaken de kwetsbare vrouw als seksslavin misbruikte, haar uitwerpselen lieten eten, vloeren, asbakken en voeten lieten likken en zwaar mishandelden. Toen Freya in februari 2012 eindelijk werd gevonden door de politie, was ze niet alleen zwaar vervuild, maar was haar kaak bovendien volledig verbrijzeld en miste ze diverse tanden.
Vanwege de gruwelijke feiten en het groot geachte gevaar op recidive besloot de rechter tot het opleggen van een hogere straf dan de officier van justitie had geist. Van den H. verdwijnt negen jaar achter de tralies. Medeverdachte P. wacht zeven jaar celstraf. Beide mannen kregen bovendien tbs opgelegd.
bron

:{
pi_124141785
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 20:41 schreef Mylene het volgende:
Droevig einde familiebedrijf

Na anderhalve eeuw verdwijnt de beroemde thee- en koffiewinkel Geels & Co. op de Warmoesstraat.
Trouwe klanten kunnen op 25, 26 en 27 april afscheid nemen van het personeel en Esther Geels, de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1864 door haar betovergrootvader Antonius Geels werd opgericht.
De winkel zat 150 jaar op de Warmoesstraat nummer 67, maar verkaste onlangs naar nummer 155. Het pand moest worden opgeknapt, maar Esther heeft na lang wikken en wegen besloten niet terug te keren naar de oude stek, noch op de nieuwe plek te blijven.
„De vaste lasten zijn bijna niet op te brengen, want de omzet is de afgelopen jaren enorm gekelderd. Er is veel concurrentie van Senseo en Nespresso. En horeca waar we aan leverden, maken steeds meer gebruik van totaalaanbieders, bedrijven die machines, koffie n kop en schotel leveren”, vertelt Esther Geels.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

„Vorig jaar heb ik veel slapeloze nachten gehad omdat ik het heel moeilijk had met de beslissing om de winkel en het koffiemuseumpje Geels & Co. op de Warmoesstraat te moeten sluiten. En om vijf man personeel, van wie sommigen er al jaren werken, te moeten ontslaan. Maar ik probeer het positief te zien, want we gaan, heel modern, volop verder als webwinkel”, vertelt Esther Geels.
Ze drinkt espresso light met extra Kenia en zomers vaak een koffie uit Guatemala. Haar favoriete thee is ceylon. „Van losse thee uiteraard. Een voorgeproduceerd theezakje komt er bij ons niet in!” lacht ze in het magazijn achter de winkel; niet op Warmoesstraat 67, waar haar betovergrootvader Antonius Geels in 1864 een handeltje in ’koffie, thee en suikerwaren’ begon, maar op nummer 155.
„Dit was bedoeld als tijdelijke oplossing”, vervolgt ze. „Tien jaar geleden bleek dat panden op 67 en 69, beide in bezit van Geels & Co., drastisch aan restauratie toe waren. Het zou een megaproject worden om ze op te knappen. Daarnaast was het normale onderhoud ook al bijna niet meer op te brengen. Ik heb toen in overleg met de familie beide panden verkocht aan de NV Zeedijk (organisatie die panden in het Wallengebied opkoopt om verloedering tegen te gaan, DvD). Die is bezig er momenteel prachtige appartementen van te maken. Op de begane grond zou ik weer terug kunnen keren tegen een heel redelijke huur.”
„Maar ik durf een winkeltje niet meer aan in het huidige economische klimaat. Je huurt casco en moet er een hele nieuwe winkel in bouwen. De omzet is de afgelopen jaren dramatisch gekelderd. Ik merk dat er veel concurrentie is van de Senseo en de Nespresso. En veel horeca waar we aan leverden, maken tegenwoordig gebruik van totaal aanbieders, bedrijven die machines, koffie n kop-en-schotel leveren. En dan gaan er in Amsterdam k nog enkele tientallen coffeeshops dicht. Dat waren nou net de zaken waar wij aan verkopen.”
Het is overigens niet de eerste keer dat Geels & Co. in zwaar weer verkeert. Vanaf de jaren twintig in de vorige eeuw ging het een stuk minder. Een medewerker van Theodorus Geels, Esthers overgrootvader, had hem opgelicht. En ook de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog hakten er in. Voor de oorlog waren er ongeveer 600 koffiebranderijen in Nederland, daarna nog maar een handjevol.
Ook in de jaren tachtig, toen Esther Geels vader Piet-Hein de zaak bestierde, ging het een tijdje minder. De stad verloederde in rap tempo. „In die tijd durfde er bijna niemand door de Warmoesstraat. Ik weet nog dat mijn vader oude klanten aan zijn arm persoonlijk naar het Centraal Station bracht. Mijn vader, die inmiddels is overleden, heeft toen op het punt gestaan de tent te sluiten.”
Gouden tijd
Maar voor Geels was die periode, waarin ze kind was, een gouden tijd. „Naast ons zat een seksshop, waar mijn zus Judith zich dan vergaapte aan een op en neer springende dildo. Niemand deed daar raar over. Het was er gewoon.”
„Judith en ik speelden vaak verstoppertje op zolder tussen de jutezakken met ruwe balen koffie van 60 kilo. Het was een hels karwei om die naar boven te takelen. Op zolder was een luikje waardoor je van het ene naar het andere pand kon kruipen. De koffiebonen werden toen overigens gewoon nog op de Warmoesstraat ambachtelijk gebrand. Daar moest in die periode mee gestopt worden. De gemeente vond het niet meer verantwoord vanwege het grote brandgevaar in zo’n oud pand in de binnenstad. Vanaf de jaren tachtig werd de koffie buiten de stad gebrand.”
De jaren negentig waren de leukste tijd, concludeert Geels nu. „Het was een stuk gezelliger en saamhoriger zonder de massa’s toeristen. Er waren nog allerlei buurtwinkeltjes en iedereen kende elkaar: Joep de wijkagent, Tante Mien, de temeier van het Oudekerksplein. De jongens van de Febo op de Wallen kwamen regelmatig kroketjes brengen als ze koffie kochten. Niet voor de klanten, hoor, maar voor zichzelf. Ik studeerde voor vertegenwoordiger en woonde boven de winkel. Op zaterdag rolde ik na een paar uur slaap naar beneden.”
Verhalen heeft Geels genoeg. „De film ’Keetje Tippel’ van Paul Verhoeven, met Monique van de Ven en Rutger Hauer, uit 1974, werd hier opgenomen. Er heeft ook wel eens iemand van hotel The Grand hier gestaan. Er was een belangrijke gast die hun koffie niet lekker vond. Bleek om Mick Jagger te gaan. Wij hebben espresso donker meegegeven. Geen idee of hij die wel lekker vond.”
Geheime recepten
Geels & Co. ging generaties lang over van vader op zoon – Esther was de eerste vrouw. In 2001 nam ze de zaak over. „Als kind hielp ik al in de winkel met het vullen van thee- en koffiezakjes voor de verkoop. Of maakte melanges; mijn vader had een handgeschreven boek met de geheime recepten. Hoewel mijn zus ook in de winkel hielp, is er eigenlijk nooit sprake van geweest dat zij het bedrijf zou overnemen. Zij werkt in het AMC”, vertelt Esther Geels, zelf moeder van twee zoontjes.
Van vaste klanten, tot politiek, iedereen vindt het vreselijk jammer dat Geels & Co. na 150 jaar uit de Warmoesstraat gaat verdwijnen. „Al moet ik zeggen dat ik de houding van het stadhuis wel lastig vind. Ik heb gehoord dat ze de sluiting unaniem verschrikkelijk vinden, maar ze schenken niet mijn koffie om daarmee een lokale ondernemer te steunen (in de automaten van de gemeente wordt fair trade Max Havelaar-koffie geschonken, DvD). De NV Zeedijk drinkt overigens wel onze koffie.”
Ondanks dat ze het een lange tijd heel moeilijk heeft gehad met de keuze de winkel te sluiten, kijkt Geels toch vol goede moed en positief naar de toekomst met de webwinkel. „Ik ga ook over koffie bloggen. En wie weet, kunnen we ooit weer een thee- en koffiewinkeltje beginnen in de binnenstad.”

bron
Raar verhaal. ze had toch makkelijk de beneden verdieping kunnen terugkopen... en dan dat internetbedrijf vanuit de winkel kunnen runnen..
  zaterdag 16 maart 2013 @ 20:54:57 #21
93076 BaajGuardian
De echte BG, die tof is.
pi_124141881
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 19:24 schreef maily het volgende:

[..]

ik zou zeggen: geef hem een fijne gastroscopie....
gastroscopie is fijner dan colonoscopie, dus geef hem dat 2e maar :)
(heb ze beiden gehad)
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 07:48:13 #22
9859 crew  Karina
Woman
pi_124194642
Honden vergiftigd in het Amsterdamse Bos
De afgelopen tijd zijn er zeker twee honden vergiftigd in het Amsterdamse Bos. n van deze honden is overleden.

Dit laat de Boswachterij aan AT5 weten. De laatste tijd zijn er twee verschillende meldingen binnengekomen van honden met vergiftigingsverschijnselen, meldt het Amsterdamse Bos. Beide honden zijn ziek geworden na een wandeling door het bos. Mogelijk zijn er in het bos vergiftigde worsten verstopt.

Een dierenarts heeft in beide gevallen geconstateerd dat het daadwerkelijk om vergiftiging gaat. De Boswachterij adviseert hondenbezitters alert te zijn tijdens een bezoek aan het bos. In het gebied rond de heuvel wordt geadviseerd om de viervoeter kort aan te lijnen. Boswachters houden de komende tijd extra toezicht.
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 18 maart 2013 @ 15:44:50 #23
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 15:57:22 #24
8781 crew  Frutsel
pi_124209027

quote:
'Standbeeld' verkoopt pestkop vuistslag
In de Australische badplaats Surfers Paradise heeft een straatartiest, met een levend standbeeld-act, een pestkop getrakteerd op een muilpeer. Moe van het getreiter van de man, gaf hij hem een rake vuistslag. Om vervolgens zijn bewegingsloze houding weer aan te nemen. Later gaf hij toe wellicht te ver te zijn gegaan.

David Mulder, al vijf jaar straatartiest in Surfers Paradise, had nog nooit problemen gehad. Tot deze opdringerige man zich aandiende, en David bleef aanraken en tikjes verkocht. Een aantal omstanders vroeg hem daarmee te stoppen.

Natte vinger
Toen de pestkop een natte vinger in Davids oor stopte en hem over zijn neus begon te wrijven, was de maat vol. De artiest verloor zijn zelfbeheersing en haalde uit. Een rechtse hoek maakte een onverwachts einde aan het gepest. Met bloedende mond blies de man de aftocht, en David pakte zijn act weer op.

Achteraf ziet hij in behoorlijk uit zijn rol te zijn gevallen. 'Hij ging in de fout, maar ik ook. Ik had niet zo mogen uithalen, geweld is nooit gerechtvaardigd", stelt hij berouwvol. 'Als ik de man zou tegenkomen, zou ik hem zeker mijn excuses aanbieden.'
pi_124221650
quote:
Nachtplasser overdag

Mensen die meerdere malen per nacht opstaan om te plassen (nycturie) ontwikkelen een slaapstoornis, zijn aanzienlijk minder productief op het werk en ook minder actief in de vrije tijd.

Door nycturie blijkt de productiviteit bij de werkende bevolking met bijna 25 procent af te nemen. Dat komt voort uit onderzoek dat gisteren is gepresenteerd op het Europese Urologie Congres (EAU) in Milaan. Een derde van de personen met nycturie blijft na het plassen wakker en lijdt aan slapeloosheid. De problemen bij deze aandoening zijn zelfs erger dan bij andere chronische aandoeningen zoals astma en COPD (chronische obstructieve longziekte). Bij die ziekten wordt een verlies van werkproductiviteit gemeten van 21 en 19 procent.
bron

quote:
Inbraakgolf Rotterdam

Het aantal inbraken is vorig jaar fors gestegen ten opzichte van 2011. Vooral het oosten en midden van het land en de regio-Rotterdam zijn volgens justitie koplopers.

Slechts 12 procent van de inbraken wordt opgelost. Door middel van buurtpreventie wordt geprobeerd het aantal inbraken verder in te dammen. In Rotterdam werd vorig jaar dagelijks 36 keer ingebroken. Er wordt een speciaal team ingezet om de inbraakgolf een halt toe te roepen.

In Harlingen en Almere zijn onbemande vliegtuigjes ingezet om inbrekers op te sporen.
bron

quote:
Metrobuis open voor wandelaars

ixscpt.jpg

Futuristisch wandelen onder de historische Amsterdamse binnenstad. Voor het eerst konden Amsterdammers op 25 meter diepte van het Damrak naar het Rokin lopen. De duizend toegangskaarten voor het unieke evenement waren binnen enkele uren weggegeven door de bouwers van de Noord/Zuidlijn. Bij de eerste groep waren vooral omwonenden en ondernemers vertegenwoordigd die jarenlang overlast hebben gehad van de aanleg. Tijdens de 800 meter lange voettocht door de geboorde metrotunnels gingen de over het algemeen enthousiaste deelnemers onder de Beurs van Berlage, De Bijenkorf en de Dam door naar het toekomstig station Rokin. Na jaren van tegenslag, vertragingen en een enorme kostenoverschrijding van anderhalf miljard euro gaat het project inmiddels met volle kracht voorwaarts. Het riskante boren is achter de rug, in het IJ zijn de tunneldelen voor de toekomstige metro tussen Amsterdam-Noord en de Zuidas veilig afgezonken. In de herfst van 2017 moet de metro gaan rijden.
bron

quote:
Zoet welkom

33vp1ue.jpg

ohtxua.jpg

Langzaam maar zeker maakt Lage Vuursche zich op voor de komst van koningin Beatrix. De vorstin verhuist in de loop van dit jaar naar de prachtige locatie in de bossen nabij Baarn waar zij in kasteel Drakenstein gaat wonen. De bewoners van de Lage Vuursche zien deze weken vooral in de weekeinden al drommen mensen door de bossen trekken. Dat koningin Beatrix van harte welkom is, blijkt ook uit een bord dat de uitbater van restaurant Het Jagershuis aan de weg heeft geplaatst. Ook afbeeldingen van koningin Beatrix, zoals uit De Telegraaf, zijn te zien achter de ramen in de Lage Vuursche.
bron

35jautu.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')