abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_125750819
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 08:47 schreef loecje het volgende:

[..]

dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125750950
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:

[..]

Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
degene die warm genoeg wordt ;)
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 10:50:40 #93
91830 MaximusTG
pi_125752091
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:

http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4

Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.

Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.

En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk :P.
pi_125752348
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:50 schreef MaximusTG het volgende:
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:

http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4

Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.

Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.

En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk :P.
_O_

Daarom vraag ik het in dit topic: kenners. Heb ook liever een echte oven natuurlijk, maar dat zit er met de huidige behuizing niet in. Los van de prijs nog. Dank!
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 11:46:18 #95
91830 MaximusTG
pi_125754108
En dr zal trouwens vast wel ergens een combi zijn die wel goed presteert als oven, maar die zal je dan toch echt moeten "ontdekken" in een winkel of zo, dat is zo moeilijk te beoordelen op internet.
Voor wij een fornuis hadden hadden we een kookplaat op gas en een combimagnetron. Man wat een kloteding was dat. Was ook zo'n 60 euro ding van de Blokker geloof ik.
Maakte herrie, kon maar tot 230 graden, maar volgens mij haalde ie dat niet eens.
En het is irritant dat er vaak niet eens een bakplaat bij zit. Ja, alleen zo'n stomme ronde, of zo'n roostertje met korte en lange poten.
Toen nog een tijdje een Tefal grilloventje gehad. Geen magnetronfunctie, die gebruik ik toch nooit. Maar die was eigenlijk weer te klein, heet werd ie wel! Dus dat was slechte warmteverdeling, omdat je eten toch al snel dicht bij het element zat.
En toen een mooi Etna fornuisje gekocht. Prima oven. Daar heel veel pizza in gebakken op mn dikke pizzasteen van chamotte.
Kort uitstapje naar een Bestron pizzaoven gemaakt, maar dat is het niet voor mij.
Omdat:
- Weinig plek voor je pizza, als je volledige oppervlak gebruikt en een beetje van een mooie luchtige, wat hogere rand houd zoals ik dan valt het element precies binnen de rand, waardoor ie niet mooi bruint
- Bruining, gelijkmatig, is sowieso een probleem
- Steen onderin wordt wel loeiheet, maar bovenkant houdt geen warmte vast
- Pizza wordt praktisch gestoomd omdat het vocht dat verdampt nergens heen kan.

Tja, weet niet, ik ga dan liever voor de ruimere thuisoven. Zoals ik het nu voor mekaar heb bakken de pizza's alsnog best snel, 7-8 minuten. Door de goede afstand van het element te kiezen en lang voor te verwarmen bruint de onderkant ook mooi, in dezelfde tijd als de bovenkant.
Langere fermentatie van deeg met weinig gist zorgt voor het afbreken van complexe suikers in de bloem. Dat geeft die mooie bruine vlekken op de rand.

Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is :P.

quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:53 schreef Gripper het volgende:

[..]

Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet :)
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
pi_125755184
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 21:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
pi_125755185
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:

[..]

Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.

Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
het zegt natuurlijk wel iets, goede kwaliteit is meestal duurder.
maar er zijn ook dure ovens waar je uiteindelijk niets mee kan omdat ze niet heet genoeg worden en ook goedkope combi's die wel goed heet worden.

een losse oven wat hier boven al genoemd wordt werkt waarschijnlijk het beste. mocht je wel alles in een toestel willen, kijk dan eens naar een combi-oven ipv een combi-magnetron. daarbij is (meestal) de oven de basis en de magnetron de extra optie.

wanneer het budget moet zijn zou je ook kunnen kijken naar een nette 2ehands.
als student had ik een 2ehands combi oven die goed heet werd. het enige nadeel was dat de achterkant warmer werd dan de voorkant. oplossing was een pizza op het draaiplateau maken of halverwege de plaat omdraaien.
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 12:28:34 #98
91830 MaximusTG
pi_125755523
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
Nou, hoe dikker de steen hoe meer warmte ie vast kan houden. Dan kan je bv makkelijker meerdere pizza's achter elkaar bakken. Kijk gewoon of je dr een kan vinden die past.
Bij de blokker verkopen ze voor een paar euro van die oventhermometers, als je het zeker wil weten.
pi_125755586
ah dat is mischien wel handig ja, zo oven thermometer.
En dan zal ik eens eerst voor een steen gaan kijken voordat ik weer een apparaat aanschaf dat vervolgens werkeloos in de bijkeuken staat omdat het niet aan de verwachtingen voldoet ;)
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 12:43:31 #100
91830 MaximusTG
pi_125755933
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:

  vrijdag 26 april 2013 @ 13:13:10 #101
130803 Gripper
Get a grip
pi_125757041
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is :P.
[..]

Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
Lijkt mij ook fantastisch, een houtoven.
Wij hebben een veranda, nu nog met een stoere gietijzeren kachel eronder. Maar het zou zomaar kunnen dat ik die nog eens vervang door een zelf gemetselde oven... :9


De dames vonden het erg lekker! Ze waren ook goed gelukt, gezellige avond gehad, en met 4 man een stuk of 7 pizza's erdoorheen gejaagd.
Een van de twee stond maar een beetje op die bollen te duwen zonder liefde of gevoel, bij haar viel er een gat in het deeg. De andere wilde zich er niet aan wagen, en vond het prima om alle deegwerk aan mij over te laten, maar ze kon wel perfecte dunne plakjes champ snijden, dus die huur ik vaker in :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 26 april 2013 @ 14:23:53 #102
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125759600
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:

[ link | afbeelding ]
Waar heb je die plank vandaan :o!
Ik heb net een simpel bamboe plankje als schieter bij de wibra gekocht, moet nog steeds een grote hebben.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 14:51:51 #103
91830 MaximusTG
pi_125761424
http://pizzastein.com

Tegelijk met mn steen ;)

8,90 euro voor een schieter, 5,50 verzendkosten, maar dat blijft zo tot en met 10 schieters. Misschien kan je samen met iemand in de buurt bestellen ;).
  vrijdag 26 april 2013 @ 16:17:54 #104
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125765445
Oja die site :o helemaal vergeten, Thanks Maximus TG
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_125828187
Ik denk, ik maak eens deeg volgens het recept van MaximusTG: Holy moly! _O_ Die structuur _O_

Toch vraag ik me af; waarom instant gist en geen verse gist?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † zondag 28 april 2013 @ 14:56:12 #106
91830 MaximusTG
pi_125828549
:) mooi!
Euhm, waarom verse gist en geen instant gist? Je kan het ook omdraaien.
Het is precies hetzelfde beestje, met een, voor een particulier zeker, verwaarloosbaar prijsverschil. En instant gist is gewoon veeeeeel langer houdbaar. Je kunt het altijd in huis hebben. Verse gist heeft geen toegevoegde waarde..
pi_125833346
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 14:56 schreef MaximusTG het volgende:
:) mooi!
Euhm, waarom verse gist en geen instant gist? Je kan het ook omdraaien.
Het is precies hetzelfde beestje, met een, voor een particulier zeker, verwaarloosbaar prijsverschil. En instant gist is gewoon veeeeeel langer houdbaar. Je kunt het altijd in huis hebben. Verse gist heeft geen toegevoegde waarde..
grappig, je zou zeggen dat verse gist meer smaak heeft :P
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † zondag 28 april 2013 @ 18:08:39 #108
91830 MaximusTG
pi_125833681
Nee hoor, helemaal niet. Als je deeg smaak krijgt van de gist, dan gebruik je teveel gist.

http://www.sfbi.com/fresh_yeast_vs_instant_yeast.html

"We would like to dispel the myth that fresh yeast produces better bread than dry yeast. In fact-if used properly-dry yeast will produce the exact same bread as fresh yeast."
pi_125843894
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 18:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nee hoor, helemaal niet. Als je deeg smaak krijgt van de gist, dan gebruik je teveel gist.

http://www.sfbi.com/fresh_yeast_vs_instant_yeast.html

"We would like to dispel the myth that fresh yeast produces better bread than dry yeast. In fact-if used properly-dry yeast will produce the exact same bread as fresh yeast."
Ah, weer wat geleerd!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_125848057
Heb vandaag een stuk travertin weten te scoren. Op Koninginnedag ga ik deze op m'n weber leggen, deze flink opstoken en dan maar eens kijken of ik ook lekkere pizza van de bbq kan toveren.
  † In Memoriam † maandag 29 april 2013 @ 09:08:05 #111
91830 MaximusTG
pi_125855648
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
pi_125856458
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
Het deksel zoveel mogelijk dichthouden.
  maandag 29 april 2013 @ 10:02:52 #113
130803 Gripper
Get a grip
pi_125856578
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
Mits goede gloeiende kooltjes eronder, kun je het in een Weber met de deksel erop met gemak richting de 300 graden krijgen, dus misschien kan ik daarin nog wel betere pizza's maken dan in de gewone oven!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_125856878
dat weet ik wel zeker. Heb hem al eens richting 400 graden gestookt.
pi_125864879
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. :P.

Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.

thnx, ik zal eens kijken als ik in de buurt ben.
We hebben een combi oven van Siemens..geen idee welk type en foto heb ik nu niet, zit op mijn werk :)
pi_125865853
Op zaterdag voor het eerst pizza gebakken. Heb voor mijn verjaardag een pizzasteen gekregen (die ik al lang wou hebben eigenlijk). Het is wel zo één van een kookwinkel, dus duur voor wat het is, maar dat terzijde.

Heb het recept gevolgd, daar kreeg ik 3 gelijke klompen deeg uit, heb er maar 2 van gebruikt. Andere heb ik knoflookbrood van gemaakt. Ik vond het goed gelukt voor de eerste keer. Deeg was wat taai, maar zo hoort het ook te zijn, en lekker krokant (misschien ook iets te dun).

Foto's komen later nog.

Alleen had ik enorm veel moeite om mijn pizza op mijn pizzasteen te krijgen. Had de pizza eerst op mijn plastieken snijplank gelegd om deze dan op de pizzasteen te schuiven. Eerst niet genoeg bloem onder de pizza waardoor deze teveel aan de snijplank plakte, en daarna met teveel schrik de pizza op de steen geschoven (was bang dat de snijplank tegen de warme steen zou komen). Beetje mislukte poging, maar de pizza smaakte er niet minder door.

Tweede pizza ging iets beter, doordat ik de pizza eerst op een stuk bebloemde karton heb gelegd :P

Alleen stond er op de doos van de pizzasteen, dat ik de pizza rechtstreeks op de steen mag asembleren en dan pas in de oven steken. Dan gaat mij het nut van de pizzasteen een beetje verloren... :?
  maandag 29 april 2013 @ 15:27:49 #117
130803 Gripper
Get a grip
pi_125866884
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
Tweede pizza ging iets beter, doordat ik de pizza eerst op een stuk bebloemde karton heb gelegd :P

Alleen stond er op de doos van de pizzasteen, dat ik de pizza rechtstreeks op de steen mag asembleren en dan pas in de oven steken. Dan gaat mij het nut van de pizzasteen een beetje verloren... :?
Op een kartonnetje kan inderdaad prima, want die is goed dun. plastic snijplank is te dik (tenzij je zo'n mooie flexibele hebt?) en kan idd vastkleven aan de hete steen.

Van een plaatje multiplex is trouwens ook een prima schep te maken, zie een bouwtekening in de sig van maximus.

Die gebruiksaanwijzing van die steen moet je maar snel weggooien, die mensen snappen er niks van :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_125868152
Maximus, hoe vaak eet jij eigenlijk pizza? :P
Lol, kzie dat die vraag wel vaker werd gesteld in het verleden :P

Heb je mss ook een goede recept voor Lookbrood? (gemaakt van de pizzadeeg liefst)
Ik heb van mijn 3e bolletje deeg, wat in de oven geroosterde knoflook door gemengd (en ook bloem bij toegevoegd, want te nat). Maar uiteindelijk niet zoveel smaak aan.

Ook het bewaren van deeg, misschien handig om dat ook in de OP te zetten.
Ik zie dat je bv half afgebakken (met tomatensaus) pizza's in de diepvries steek. Maar wat te doen met rauw deeg? En hoe moet je beide dan weer ontdooien, moet je op iets speciaals letten?

[ Bericht 37% gewijzigd door ASSpirine op 29-04-2013 16:36:42 ]
  † In Memoriam † maandag 29 april 2013 @ 16:45:22 #119
91830 MaximusTG
pi_125869976
Pizza bewaren is idd misschien een iets wat nog in de OP erbij kan. Half afgebakken pizza vind ik de makkelijkste manier; je haalt ze eruit, belegd of onbelegd, kan allebei. Dan gewoon zo bevroren en al de oven in, meestal 200 graden of zo. Dan tot de kaas en de rand gebruind is.

Deeg invriezen doe ik eigenlijk nooit. Wat ik zo denk is dat je vooral moet opletten dat je deeg nog niet te ver gerezen is als je het invriest. Want het ontdooien (dat in de koelkast moet gebeuren) duurt natuurlijk ook even. En tijdens dat ontdooien rijst het verder.

Oh, lookbrood - euh, als ik een beetje kijk wordt daar meestal gewoon stokbrood met knoflookboter mee bedoeld? Maar je wil dus de knoflook in het brood?
  dinsdag 30 april 2013 @ 10:56:02 #120
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_125895620
Vanavond gaat hier de pizza op de BBQ

'reportage' volgt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')