Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.quote:Op vrijdag 26 april 2013 08:47 schreef loecje het volgende:
[..]
dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
degene die warm genoeg wordtquote:Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:
[..]
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.
Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
quote:Op vrijdag 26 april 2013 10:50 schreef MaximusTG het volgende:
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:
http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4
Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.
Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.
En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk.
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?quote:Op donderdag 25 april 2013 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.quote:Op donderdag 25 april 2013 21:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
het zegt natuurlijk wel iets, goede kwaliteit is meestal duurder.quote:Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:
[..]
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.
Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
Nou, hoe dikker de steen hoe meer warmte ie vast kan houden. Dan kan je bv makkelijker meerdere pizza's achter elkaar bakken. Kijk gewoon of je dr een kan vinden die past.quote:Op vrijdag 26 april 2013 12:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
[..]
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
Lijkt mij ook fantastisch, een houtoven.quote:Op vrijdag 26 april 2013 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is.
[..]
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
Waar heb je die plank vandaanquote:Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is..
Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.
Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:
[ link | afbeelding ]
grappig, je zou zeggen dat verse gist meer smaak heeftquote:Op zondag 28 april 2013 14:56 schreef MaximusTG het volgende:
mooi!
Euhm, waarom verse gist en geen instant gist? Je kan het ook omdraaien.
Het is precies hetzelfde beestje, met een, voor een particulier zeker, verwaarloosbaar prijsverschil. En instant gist is gewoon veeeeeel langer houdbaar. Je kunt het altijd in huis hebben. Verse gist heeft geen toegevoegde waarde..
Ah, weer wat geleerd!quote:Op zondag 28 april 2013 18:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nee hoor, helemaal niet. Als je deeg smaak krijgt van de gist, dan gebruik je teveel gist.
http://www.sfbi.com/fresh_yeast_vs_instant_yeast.html
"We would like to dispel the myth that fresh yeast produces better bread than dry yeast. In fact-if used properly-dry yeast will produce the exact same bread as fresh yeast."
Het deksel zoveel mogelijk dichthouden.quote:Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
Mits goede gloeiende kooltjes eronder, kun je het in een Weber met de deksel erop met gemak richting de 300 graden krijgen, dus misschien kan ik daarin nog wel betere pizza's maken dan in de gewone oven!quote:Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
thnx, ik zal eens kijken als ik in de buurt ben.quote:Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is..
Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.
Op een kartonnetje kan inderdaad prima, want die is goed dun. plastic snijplank is te dik (tenzij je zo'n mooie flexibele hebt?) en kan idd vastkleven aan de hete steen.quote:Op maandag 29 april 2013 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
Tweede pizza ging iets beter, doordat ik de pizza eerst op een stuk bebloemde karton heb gelegd
Alleen stond er op de doos van de pizzasteen, dat ik de pizza rechtstreeks op de steen mag asembleren en dan pas in de oven steken. Dan gaat mij het nut van de pizzasteen een beetje verloren...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |