Ik heb dat niet bewust gedaan. Ik heb eerst tijdje geSonja't, daar toen vanaf gestapt, weer van het padje geraakt en te veel en te raar gegeten, behalve dan dat ik dus wel een gevarieerder repertoire had.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 10:36 schreef Mvr.Poes het volgende:
Ik weet niet hoe ik moet quoten uit het vorige topic, maar echt oprecht bedankt voor alle tips en adviezen![]()
Wat brighteyes schrijft daar herken ik mezelf in, ik zie het inderdaad als keerpunt en wil na de SB periode verder gaan en de voeding op een gezonde manier ophogen.
Waar ik dan benieuwd naar ben, hoe heb jij dat gedaan Brighteyes?
Ik zal hier blijven meelezen en als de kilo's eraf zijn kom ik hier zeker terug voor adviezen om dat op een gezonde manier zo te houden
Dan heb je echt geluk gehad. Het probleem is niet dat ze vies smaken, het probleem is meer dat daarna twee weken lang alles wat je proeft een vies bijsmaakje heeft.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 08:10 schreef BananaPancake het volgende:
Yay Vicky! Ik was ook weer 0,5 lichter vanmorgenGaat altijd hard tijdens de bepaalde periode
![]()
Ik dacht trouwens dat ongeroosterde pijnboompitjes altijd zo'n vieze smaak geven en geroosterde niet, maar dat zal dan wel een misopvatting zijn. Ik heb iig nog nooit last gehad van vies smakende pijnboompitjes.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pijnboompitquote:Pijnboompit
Pitten van Pinus pinea (de Europese parasolden)
Pitten van Pinus koraiensis (algemeen in China)
De pijnboompit is de pit van de parasolden, een soort pijnboom (den).
Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals pesto, maar ook (licht geroosterd) in salades. De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie.
De pitten bevinden zich achter in de kegel, achter de houtachtige "schubben" (zoals in een dennenappel). Door de kegels te schudden komen de pitten vrij. Dit gebeurt tegenwoordig machinaal.
Risico's bij het eten van pijnboompitten
Het eten van bepaalde soorten pijnboompitten kan bij sommige mensen een verstoorde smaak opleveren, die meerdere dagen of weken kan aanhouden. Deze smaakstoornis doet zich pas een of twee dagen na de consumptie voor. Er wordt een bittere, soms metaalachtige smaak ervaren. Dit probleem treedt nooit op bij pijnboompitten van Europese origine, enkel bij een minderheid van de Chinese pijnboompitten (deze zijn te herkennen doordat ze korter en dikker zijn dan Europese pijnboompitten).
Tot voor kort was niet bekend om welke pijnboompittensoort het ging. In verband met de oorzaak werd er, op basis van chromatografisch onderzoek, gesuggereerd dat het zou gaan om triglyceriden die opgebouwd zijn uit C16-C18 onverzadigde vetzuren. Zware metalen, een andere oorzaak van smaakstoornissen, noch pesticidenresidus konden aangetoond worden.[1] De Leidse geneticus Zonneveld, die zelf gevoelig is voor een door het eten van pijnboompitten verstoorde smaaksensatie, ontdekte dat het probleem veroorzaakt wordt door pitten van de Pinus armandii, een kleine, ovale en ietwat grijze pittensooort, die overigens niet op de lijst van eetbare soorten van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties staat.[2]
Zowel uit het onderzoek van Zonneveld als op basis van eerdere gegevens lijkt er tot op heden in alle gevallen geen gevaar voor de volksgezondheid te bestaan. Ook de Nederlandse Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) huldigt dit standpunt.[3] Het Belgisch Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft hierover geen standpunt.
Hoe bedoel je? ATL?quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:19 schreef Stormqueen het volgende:
Persoonlijk record verbroken like a boss!
nee, naar mijn werk gelopen innnn... 37 minuten en 35 secondenquote:
Ik geef er toch een kusje op, okee?quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gewoon een supersonische neus. Ik ruik het al een uur nadat ik asperges heb gegeten. Niet dat ik het daar voor laat. 2 x per week asperges ftw! Ik heb nog nooit vieze pijnboompitten gehad trouwens. Ten eerste omdat die dingen caloriewijs echt ontzettend evil zijn. En ten tweede omdat ik hier al eens had gelezen over die Chinese dingen. Fok!![]()
Gisteren trouwens migraine dus geen badmintonEn ik had er zo'n zin in. Ik ben mezelf zo zat op dit moment. Dagelijks tussentijdse bloedingen, nekpijn, migraine, algehele hooikoortssufheid, tranende ogen, snotterig. En mijn vinger is er volgens mij af aan het rotten ofzo. Ik heb een wondje die maar niet dicht groeit. Het positieve is dat ik het zo zat ben dat ik mezelf niet eens zielig vind. Elluk nadeel hep sn voordeel
![]()
Enniehoe, lijstje dus:
O: Smoothie: banaan, bosvruchten, yoghurtdrink, kwark, lijnzaad, havermout
T: 3 matze met St Moret
S: half uur wandelen
L: Tomatensap, 3 bruin met komijn en rucola
T: Snelle Jelle, appel (met stevig steeltje), olijven
A: Met geitenkaas gevulde courgette, rijst
S: 2 uur aquafit
Nice!quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:33 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
nee, naar mijn werk gelopen innnn... 37 minuten en 35 seconden
Vrijdag deed ik het in 41:12
Precies, dat werkt ook het beste!quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:39 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Nice!
Ik zit zo eens terug te graven en het laagste dat ik me kan herinneren van toen ik echt bewust bezig was gewicht te verliezen was 74,5 en dat moet ergens in 1999-2000 geweest zijn.
Daarvoor weet ik nog wel dat ik toen ik terug kwam van mijn stage in de UK ik rond de 70 woog en dat was eind 96' begin 97.
Anyway... we gaan in stapjes. Terug onder de 90 is nu het eerste doel. Dan 85, dan 80 etc. etc.
dat is echt heel erg afhankelijk van de grootte van je mokquote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand enig idee hoeveel rijst er in een normale mok past?
Keukenweegschaal kopen?quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand enig idee hoeveel rijst er in een normale mok past?
of bij de action voor twee kwartjesquote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:46 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Keukenweegschaal kopen?
Zie ze ook regelmatig bij de kringloopwinkel staan voor een paar euro.
Ik ben gewoon luiquote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:46 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Keukenweegschaal kopen?
Zie ze ook regelmatig bij de kringloopwinkel staan voor een paar euro.
Ja, die gebruik ik ook veel. Hartstikke handig inderdaad. Ik heb 4 grote dingen en 5 kleine geloof ik. De teaspoon past ook nog in mijn kruidenpotjes dus dat is helemaal ideaal.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:52 schreef Brighteyes het volgende:
Ik heb sinds kort maatdingetjes voor alle maten. Kayotic Kitchen gebruikt Amerikaanse maatvoering en dan was ik steeds aan het hannesen hoeveel 1 cup rijst nou is, want als je dat op gewicht doet dan klopt er natuurlijk niks van want een cup bloem is toch echt lichter dan een cup rijst etc. etc.
dus nu heb ik Ikea maatcups voor 100ml, 50 ml etc. Een metalen met Cup, 1/2 cup etc. etc. en 2 weken geleden in Botswana heb ik nog die met 1/2 teaspoon, 1/3 teaspoon etc. gescoord.
Mij maak je niet meer gek met hoeveelheden.
Over portioneren gesproken. Wist je dat een theelepel pindakaas 15 gram bevat? (geen afgestreken theelepel maar gewoon een theelepel pindakaas). Dat moet je echt bruut uitsmeren over je boterham wil je daar je bam mee bedekken. Maar ze geven het wel aan op de pot als "1 portie van 15 gram bevat 5% van de ADH aan caloos". Terwijl een gemiddelde dubbele boterham met pindakaas minstens het driedubbele bevatquote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:52 schreef Brighteyes het volgende:
Ik heb sinds kort maatdingetjes voor alle maten. Kayotic Kitchen gebruikt Amerikaanse maatvoering en dan was ik steeds aan het hannesen hoeveel 1 cup rijst nou is, want als je dat op gewicht doet dan klopt er natuurlijk niks van want een cup bloem is toch echt lichter dan een cup rijst etc. etc.
dus nu heb ik Ikea maatcups voor 100ml, 50 ml etc. Een metalen met Cup, 1/2 cup etc. etc. en 2 weken geleden in Botswana heb ik nog die met 1/2 teaspoon, 1/3 teaspoon etc. gescoord.
Mij maak je niet meer gek met hoeveelheden.
Same here. Ik gebruik veel Amerikaanse recepten, en dan zijn die dingen toch wel erg handig.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 09:52 schreef Brighteyes het volgende:
Ik heb sinds kort maatdingetjes voor alle maten. Kayotic Kitchen gebruikt Amerikaanse maatvoering en dan was ik steeds aan het hannesen hoeveel 1 cup rijst nou is, want als je dat op gewicht doet dan klopt er natuurlijk niks van want een cup bloem is toch echt lichter dan een cup rijst etc. etc.
dus nu heb ik Ikea maatcups voor 100ml, 50 ml etc. Een metalen met Cup, 1/2 cup etc. etc. en 2 weken geleden in Botswana heb ik nog die met 1/2 teaspoon, 1/3 teaspoon etc. gescoord.
Mij maak je niet meer gek met hoeveelheden.
Daarom zei ik ook 'beter niet meer elke dag maar 2-3 keer in de week'.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 10:31 schreef Stormqueen het volgende:
ik zeg niet dat men geen pindakaas moet eten overigens, maar een dubbele boterham met PK die niet superdun is uitgesmeerd levert best veel op aan kcals. En ja, pindakaas bevat veel gezonde vetten en ja, het is gezonder dan frituur, maar nog steeds erg vet, net zo vet als boter ongeveer, en toch iets om even bij stil te staan denk ik
oh, ik doelde ook niet perse op jou, ik dekte me alvast even in voor de eventuele pindakaas / notenmafiaquote:Op dinsdag 5 maart 2013 10:32 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Daarom zei ik ook 'beter niet meer elke dag maar 2-3 keer in de week'.
Wat lief van haarquote:Op dinsdag 5 maart 2013 10:33 schreef clumsy_clown het volgende:
Oh en er staat hier op werk slagroomtaart, waar ik gek op ben, maar heb niet genomen en net zat er iemand met d'r handen heel EEG aan dus nu hoef ik zéker niet meer.
quote:Snel afvallen?
www.yves-rocher.nl/Afvallen
"Ik ben nu op dag 9 en ben al bijna 5 kilo kwijt". Probeer nu!
Wat reviews:quote:
Ik zit even door voedingswaardetabellen te scrollen, maar gewone calve bevat 11 gram KH/100 g en de creamy variant 14 gram KH/100 g. Dat vind ik geen schokkend verschil eigenlijk.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat lief van haarWant nu heb je er helemaal geen trek meer in.
Pindakaas vind ik ook heerlijkAlleen had vriendlief gisteren 'Creamy' pindakaas gekocht
Heb hem al op de kop gegeven dat ik dat spul niet hoef, daar zit allemaal suiker aan toegevoegd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |