abonnement Unibet Coolblue
  zondag 31 maart 2013 @ 09:56:03 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124711530
Italie, tarwebloem
tipo 00 ------- gluten. 9,00 %
tipo 0. ------- gluten. 11,00 %
tipo 1 ------- gluten 12,00 %
tipo 2 ------- gluten 12,00 %


Duitsland
Type 405 laag glutengehalte, voor koekjes, etc
Type 550 hoger glutengehalte, one size fits all
Type 812 hoog gluten gehalte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 maart 2013 @ 10:09:35 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124711651
Italie: tipo 00 -- gluten -> 9,00%---- --- VS-->pastry flour --- Duitsland --> type 405 ---Frankrijk--> 40

Italie: tipo 0 -- gluten -> 11,00% --- VS--> all-purpose flour --- Duitsland --> type 550 ---Frankrijk--> 55

Italie: tipo 1 -- gluten ->12,00% --- VS-->. high gluten flour --- Duitsland --> type 812 ---Frankrijk--> 80

Italie: tipo 2 -- gluten ->12,00% --- VS--> first clear flour --- Duitsland --> type 1050 ---Frankrijk--> 110

Italie: Farina integrale di grano tenero -- gluten -> 12,00% --- VS--> white whole wheat --- Duitsland --> type 1600 ---Frankrijk--> 150
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 maart 2013 @ 10:10:25 #203
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124711658
Zou ik Duits type 405 ook voor verse pasta kunnen gebruiken of is het totaal niet vergelijkbaar met tipo 00?

Ik haal mijn tipo 00 dus in Duitsland. Laatste keer had de Marktkauf het niet en heb ik pastamehl gekocht. Nog niet aangebroken trouwens.

Edit: ja dus. Mooi!
Spoilers!
  zondag 31 maart 2013 @ 10:12:31 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124711682
Ergerlijk dat de aanduidingen in NL niet gestandariseerd zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 maart 2013 @ 10:13:44 #205
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124711699
In Nederland zijn er te weinig soorten makkelijk verkrijgbaar. Gewoon bloem en volkorenbloem, verder komen de meeste supermarkten niet.

Ik heb je lijstje bewaard, vielen dank!
Spoilers!
pi_124711719
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
In Nederland zijn er te weinig soorten makkelijk verkrijgbaar. Gewoon bloem en volkorenbloem, verder komen de meeste supermarkten niet.

Ik heb je lijstje bewaard, vielen dank!
En meestal staat er domweg niets op de verpakking naast de aanduiding 'tarwebloem' of 'tarwemeel'.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 maart 2013 @ 10:17:32 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124711742
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 10:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En meestal staat er domweg niets op de verpakking naast de aanduiding 'tarwebloem' of 'tarwemeel'.
Precies, en erger me daar rot aan, als je geluk hebt kan je aan de voedingswaarde tabel het eiwitgehalte aflezen (gluten->eiwit)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124711761
quote:
1s.gif Op zondag 31 maart 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:

Precies, en erger me daar rot aan, als je geluk hebt kan je aan de voedingswaarde tabel het eiwitgehalte aflezen (gluten->eiwit)
Dat is wel een goede tip :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 maart 2013 @ 10:20:55 #209
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124711785
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 10:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat is wel een goede tip :Y
Nou, inderdaad.
Ik heb het als aantekening bij mijn Duitse boodschappenlijst gezet voor het geval ik het nog eens nodig heb.
Spoilers!
  zondag 31 maart 2013 @ 10:22:37 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124711812
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 10:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat is wel een goede tip :Y
Dinkel of spelt bloem heeft een glutengehalte van 11-12%
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124712331
Heel handig lijstje Piet!
pi_124715060
Ik moet snel weer eens boodschappen gaan doen in duitsland! Ik heb vorige keer een pak tipo 00 bloem meegenomen en heeeel erg veel spijt dat ik nu dus maar 1 pak heb.. Het staat er nu dus ook al zeker een half jaar, omdat ik het niet op wil maken :'(
  zondag 31 maart 2013 @ 13:41:49 #213
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124716063
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 13:11 schreef Dragonberry het volgende:
Ik moet snel weer eens boodschappen gaan doen in duitsland! Ik heb vorige keer een pak tipo 00 bloem meegenomen en heeeel erg veel spijt dat ik nu dus maar 1 pak heb.. Het staat er nu dus ook al zeker een half jaar, omdat ik het niet op wil maken :'(
Als je toch gaat ;) CUL / Duitse supermarkt #3
Spoilers!
pi_124716650
hoi piet of iemand anders, een vraagje. Ik heb vanmorgen scones gemaakt en ze zijn goed gelukt op zicht, lekker niet te droog en niet vochtig vanbinnen. lekker geurtje, lekker kleurtje. Maar ze vallen heel snel uit elkaar, vooral als ze afgekoeld zijn. Waar ligt dit aan, te weinig vocht, te weinig ei?

[ Bericht 2% gewijzigd door chocolatelover op 31-03-2013 14:14:02 ]
  zondag 31 maart 2013 @ 14:44:26 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124718695
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 13:57 schreef chocolatelover het volgende:
hoi piet of iemand anders, een vraagje. Ik heb vanmorgen scones gemaakt en ze zijn goed gelukt op zicht, lekker niet te droog en niet vochtig vanbinnen. lekker geurtje, lekker kleurtje. Maar ze vallen heel snel uit elkaar, vooral als ze afgekoeld zijn. Waar ligt dit aan, te weinig vocht, te weinig ei?
Wat voor meel heb je gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 maart 2013 @ 19:18:34 #216
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124727947
Ik heb vier verse blauwhoenderworstjes gekocht. De verkoper zei dat ik ze eerst een minuutje moest laten wellen in de verpakking zodat de natuurdarm niet zou barsten. Ik heb niet doorgevraagd en nou weet ik niet hoe dat moet :{ Ik neem aan dat ik dat doe in warm, niet kokend water?

En voor mijn vriend hebben we een kalfskotelet van 450 gram. Hij wil hem een minuutje per kant grillen en dan met pan en al in de oven doen op 100 graden. Hoe lang moet dat voor een rose resultaat?

Lekker op tijd weer dit voor het eten :D
Spoilers!
  zondag 31 maart 2013 @ 21:10:50 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124732642
Nevermind. Worstjes in hun vacuumverpakking een minuutje in een bijna opgewarme waterkoker gehangen en 6 minuten heel zacht gebakken. Ze smaakten heerlijk O+

Kalfskotelet is 45 minuten op 100 graden gegaan, tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dat had een minuut of 10 korter mogen zijn.
Spoilers!
pi_124756161
quote:
1s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor meel heb je gebruikt?
ik had geen bloem meer, dus heb ik pasta bloem gebruikt. Tipo 00. Kan het daardoor komen?
pi_124762862
quote:
14s.gif Op zondag 31 maart 2013 21:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nevermind. Worstjes in hun vacuumverpakking een minuutje in een bijna opgewarme waterkoker gehangen en 6 minuten heel zacht gebakken. Ze smaakten heerlijk O+

Kalfskotelet is 45 minuten op 100 graden gegaan, tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dat had een minuut of 10 korter mogen zijn.
Hoe gaar een kotelet is, kun je ook met bepalen door het in te drukken en te kijken hoe hard het is.
Hoe hard het moet zijn, kun je benaderen met behulp van je hand: Houdt je duim eerst tegen je wijsvinger, dan tegen je middelvinger en dan tegen je ringvinger. Voel telkens (met je andere hand) de hardheid van het ' kussentje' op je handpalm onder je duim. Medium is ongeveer de hardheid van wanneer je je duim tegen je middelvinger houdt. Rare is ongeveer je duim tegen je wijsvinger en goed doorbakken is je duim tegen je ringvinger.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_124764116
Ik zie dat de ribrunderlappen weer in de aanbieding is in de AH dus mijn vraag, hoe maak je dat het beste klaar?
Wat ik deed was eerst in handelbare stukken snijden, dan gewoon in olie bruin bakken met wat zout en peper en vervolgens water erbij en op hoge vuur koken voor twee uren, ondertussen steeds water toevoegen.O.k. soms op half hoog vuur.
Maar ik krijgt nooit boterzachte vlees. Wat doe ik fout, niet lang genoeg?
  maandag 1 april 2013 @ 19:18:09 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124764674
Ja, duidelijk niet lang genoeg. Riblappen, ik zou zeggen minstens 5 uur.
En altijd warm water erbij.

En ik zou op zeker wat extra smaakmakers toevoegen. Bouillon ipv water en/of rode wijn en/of scheutje azijn. En kruidnageltje, laurierblaadje, steranijsje. Van die dingen. Vlees in water, dat kan toch nooit echt lekker worden? Maar goed, dat was de vraag niet. Om het mals te krijgen gewoon langer opzetten. Uiteindelijk wordt het altijd mals. Altijd. De aanhouder wint.

En daarom dus altijd minstens een dag van tevoren klaarmaken, omdat je van tevoren NOOIT weet hoe lang het gaat duren. Hoe oud dat beest was....

[ Bericht 15% gewijzigd door RobinOok op 01-04-2013 19:29:31 ]
pi_124764935
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duidelijk niet lang genoeg. Riblappen, ik zou zeggen minstens 5 uur.
En altijd warm water erbij.

En ik zou op zeker wat extra smaakmakers toevoegen. Bouillon ipv water en/of rode wijn en/of scheutje azijn. En kruidnageltje, laurierblaadje, steranijsje. Van die dingen. Vlees in water, dat kan toch nooit echt lekker worden? Maar goed, dat was de vraag niet. Om het mals te krijgen gewoon langer opzetten. Uiteindelijk wordt het altijd mals. Altijd. De aanhouder wint.

En daarom dus altijd minstens een dag van tevoren klaarmaken, omdat je van tevoren weet hoe lang het gaat duren. Hoe oud dat beest was....
:Y Zo lang mogelijk :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 1 april 2013 @ 19:44:47 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124765642
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 14:38 schreef chocolatelover het volgende:

[..]

ik had geen bloem meer, dus heb ik pasta bloem gebruikt. Tipo 00. Kan het daardoor komen?
Eigenlijk moet dat goed zijn, ik gebruik voor kruimelig gebak maiszetmeel, geheel of gedeeltelijk om het glutenvorming tegen te gaan. Als je 00 gekneed of geroerd hebt zodat de gluten de stevigheid hebben kunnen vormen zal dat het probleem niet zijn.
Doe anders je recept even
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2013 @ 19:47:13 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124765741
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duidelijk niet lang genoeg. Riblappen, ik zou zeggen minstens 5 uur.
En altijd warm water erbij.

En ik zou op zeker wat extra smaakmakers toevoegen. Bouillon ipv water en/of rode wijn en/of scheutje azijn. En kruidnageltje, laurierblaadje, steranijsje. Van die dingen. Vlees in water, dat kan toch nooit echt lekker worden? Maar goed, dat was de vraag niet. Om het mals te krijgen gewoon langer opzetten. Uiteindelijk wordt het altijd mals. Altijd. De aanhouder wint.

En daarom dus altijd minstens een dag van tevoren klaarmaken, omdat je van tevoren NOOIT weet hoe lang het gaat duren. Hoe oud dat beest was....
Dit dus.
Vooraf 24 uur marineren in straffe rode wijn met wat azijn doet ook wonderen.
Verder moet het vlees het liefst mooi gemarmerd zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2013 @ 19:51:02 #225
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_124765864
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 18:59 schreef bl_henkie2 het volgende:
Ik zie dat de ribrunderlappen weer in de aanbieding is in de AH dus mijn vraag, hoe maak je dat het beste klaar?
Wat ik deed was eerst in handelbare stukken snijden, dan gewoon in olie bruin bakken met wat zout en peper en vervolgens water erbij en op hoge vuur koken voor twee uren, ondertussen steeds water toevoegen.O.k. soms op half hoog vuur.
Maar ik krijgt nooit boterzachte vlees. Wat doe ik fout, niet lang genoeg?
En koken is koken, water wordt niet veel warmer dan 100graden.

Zelf zou ik het vlees overigens liever in een stoofpotje garen, goulash, hachee, etc.
Sowieso geeft dat ook smaak aan het vlees en door de zuren van bijv. de tomaten wordt het vlees ook malser, ook in een uurtje of 2 (al is langer alleenmaar beter)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')