En meestal staat er domweg niets op de verpakking naast de aanduiding 'tarwebloem' of 'tarwemeel'.quote:Op zondag 31 maart 2013 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
In Nederland zijn er te weinig soorten makkelijk verkrijgbaar. Gewoon bloem en volkorenbloem, verder komen de meeste supermarkten niet.
Ik heb je lijstje bewaard, vielen dank!
Precies, en erger me daar rot aan, als je geluk hebt kan je aan de voedingswaarde tabel het eiwitgehalte aflezen (gluten->eiwit)quote:Op zondag 31 maart 2013 10:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En meestal staat er domweg niets op de verpakking naast de aanduiding 'tarwebloem' of 'tarwemeel'.
Dat is wel een goede tipquote:Op zondag 31 maart 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Precies, en erger me daar rot aan, als je geluk hebt kan je aan de voedingswaarde tabel het eiwitgehalte aflezen (gluten->eiwit)
Nou, inderdaad.quote:
Dinkel of spelt bloem heeft een glutengehalte van 11-12%quote:
Als je toch gaat CUL / Duitse supermarkt #3quote:Op zondag 31 maart 2013 13:11 schreef Dragonberry het volgende:
Ik moet snel weer eens boodschappen gaan doen in duitsland! Ik heb vorige keer een pak tipo 00 bloem meegenomen en heeeel erg veel spijt dat ik nu dus maar 1 pak heb.. Het staat er nu dus ook al zeker een half jaar, omdat ik het niet op wil maken
Wat voor meel heb je gebruikt?quote:Op zondag 31 maart 2013 13:57 schreef chocolatelover het volgende:
hoi piet of iemand anders, een vraagje. Ik heb vanmorgen scones gemaakt en ze zijn goed gelukt op zicht, lekker niet te droog en niet vochtig vanbinnen. lekker geurtje, lekker kleurtje. Maar ze vallen heel snel uit elkaar, vooral als ze afgekoeld zijn. Waar ligt dit aan, te weinig vocht, te weinig ei?
Hoe gaar een kotelet is, kun je ook met bepalen door het in te drukken en te kijken hoe hard het is.quote:Op zondag 31 maart 2013 21:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nevermind. Worstjes in hun vacuumverpakking een minuutje in een bijna opgewarme waterkoker gehangen en 6 minuten heel zacht gebakken. Ze smaakten heerlijk
Kalfskotelet is 45 minuten op 100 graden gegaan, tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dat had een minuut of 10 korter mogen zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
Zo lang mogelijkquote:Op maandag 1 april 2013 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duidelijk niet lang genoeg. Riblappen, ik zou zeggen minstens 5 uur.
En altijd warm water erbij.
En ik zou op zeker wat extra smaakmakers toevoegen. Bouillon ipv water en/of rode wijn en/of scheutje azijn. En kruidnageltje, laurierblaadje, steranijsje. Van die dingen. Vlees in water, dat kan toch nooit echt lekker worden? Maar goed, dat was de vraag niet. Om het mals te krijgen gewoon langer opzetten. Uiteindelijk wordt het altijd mals. Altijd. De aanhouder wint.
En daarom dus altijd minstens een dag van tevoren klaarmaken, omdat je van tevoren weet hoe lang het gaat duren. Hoe oud dat beest was....
Eigenlijk moet dat goed zijn, ik gebruik voor kruimelig gebak maiszetmeel, geheel of gedeeltelijk om het glutenvorming tegen te gaan. Als je 00 gekneed of geroerd hebt zodat de gluten de stevigheid hebben kunnen vormen zal dat het probleem niet zijn.quote:Op maandag 1 april 2013 14:38 schreef chocolatelover het volgende:
[..]
ik had geen bloem meer, dus heb ik pasta bloem gebruikt. Tipo 00. Kan het daardoor komen?
Dit dus.quote:Op maandag 1 april 2013 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duidelijk niet lang genoeg. Riblappen, ik zou zeggen minstens 5 uur.
En altijd warm water erbij.
En ik zou op zeker wat extra smaakmakers toevoegen. Bouillon ipv water en/of rode wijn en/of scheutje azijn. En kruidnageltje, laurierblaadje, steranijsje. Van die dingen. Vlees in water, dat kan toch nooit echt lekker worden? Maar goed, dat was de vraag niet. Om het mals te krijgen gewoon langer opzetten. Uiteindelijk wordt het altijd mals. Altijd. De aanhouder wint.
En daarom dus altijd minstens een dag van tevoren klaarmaken, omdat je van tevoren NOOIT weet hoe lang het gaat duren. Hoe oud dat beest was....
En koken is koken, water wordt niet veel warmer dan 100graden.quote:Op maandag 1 april 2013 18:59 schreef bl_henkie2 het volgende:
Ik zie dat de ribrunderlappen weer in de aanbieding is in de AH dus mijn vraag, hoe maak je dat het beste klaar?
Wat ik deed was eerst in handelbare stukken snijden, dan gewoon in olie bruin bakken met wat zout en peper en vervolgens water erbij en op hoge vuur koken voor twee uren, ondertussen steeds water toevoegen.O.k. soms op half hoog vuur.
Maar ik krijgt nooit boterzachte vlees. Wat doe ik fout, niet lang genoeg?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |