abonnement Unibet Coolblue
pi_124887403
Nog even terugkomen op de riblappen, wat is de functie van het toevoegen van de wijn tijdens het sudderen? De alcohol verdampt, het water in de wijn verdampt, wat blijft er over?
pi_124887472
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 19:35 schreef bl_henkie2 het volgende:
Nog even terugkomen op de riblappen, wat is de functie van het toevoegen van de wijn tijdens het sudderen? De alcohol verdampt, het water in de wijn verdampt, wat blijft er over?
De zuren in de wijn breken bindweefsel in het vlees af waardoor het malser/zachter wordt.
  donderdag 4 april 2013 @ 20:02:24 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124888427
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 19:17 schreef soapie het volgende:

[..]

Oke, wel zelfde soort bereiding toch, uren sudderen????
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 april 2013 @ 20:03:47 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124888487
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 19:35 schreef bl_henkie2 het volgende:
Nog even terugkomen op de riblappen, wat is de functie van het toevoegen van de wijn tijdens het sudderen? De alcohol verdampt, het water in de wijn verdampt, wat blijft er over?
Heel veel smaak, zuren van de wijn helpen bij het omzetten van bindweefsel in gelantine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124988433
ik had pas het probleem dat mijn scones te droog waren maar ik heb het nog eens geprobeerd met normale bloem en nu ging wel alles goed. Maar toch nog een vraagje, als ik scones maak krijgen ze altijd een knapperige bovenkant, als ik ze haal in de winkel is dat niet het geval. Wel lekker bruin gebakken, maar toch een lekker zachte bovenkant. Kan ik dat zelf ook krijgen of is dat iets wat nu eenmaal zo uit de fabriek komt?
  zondag 7 april 2013 @ 15:17:32 #256
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_124988547
Afdekken met bakpapier misschien?
  zondag 7 april 2013 @ 15:24:11 #257
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_124988845
Halverwegen met een plantenspuit nog wat water op nevelen misschien?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zondag 7 april 2013 @ 15:27:07 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124988988
Bakblik met heet water onderin de oven wil ook erg goed helpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 7 april 2013 @ 15:28:04 #259
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_124989032
Ik maak tegenwoordig wel eens een groente/runder boullion dat doe ik met ui,prei,wortel,bleek selderij,peterselie en peper... wat zijn nou leuke toevoegingen of variaties. Of hele andere boullions die ik kan maken?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 7 april 2013 @ 15:37:49 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124989439
quote:
2s.gif Op zondag 7 april 2013 15:28 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik maak tegenwoordig wel eens een groente/runder boullion dat doe ik met ui,prei,wortel,bleek selderij,peterselie en peper... wat zijn nou leuke toevoegingen of variaties. Of hele andere boullions die ik kan maken?
Knolselder, saffraan, foelie, knoflook, laurierblad, bladselder, selderzaad, kummel, rozemarijn, thijm, gedroogde tomaat, salie, lavas, pastinaak..
Om maar wat te noemen
Verder kan je soyasaus, vissaus, Worcestersaus toevoegen, een ansjovisfiletje, zorgen voor een nog diepere smaak, meer umami.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 7 april 2013 @ 15:44:34 #261
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_124989728
Thijm (vergeten te zeggen had ik er ook al in gedaan.. foelie heb ik ook eens geprobeerd maar dat is wel erg zoet...

de rest ga ik eens proberen thanks :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 7 april 2013 @ 15:45:10 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124989750
quote:
2s.gif Op zondag 7 april 2013 15:44 schreef Bosbeetle het volgende:
Thijm (vergeten te zeggen had ik er ook al in gedaan.. foelie heb ik ook eens geprobeerd maar dat is wel erg zoet...

de rest ga ik eens proberen thanks :D
Peen en ui maken het zoet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 7 april 2013 @ 15:46:39 #263
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_124989818
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2013 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Peen en ui maken het zoet.
Ah misschien was dat die keer dan teveel wortel.. een beetje zoet vind ik wel okay maar niet teveel :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 7 april 2013 @ 16:27:47 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124991522
quote:
2s.gif Op zondag 7 april 2013 15:46 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ah misschien was dat die keer dan teveel wortel.. een beetje zoet vind ik wel okay maar niet teveel :)
Ik laat de Ui daarom weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 april 2013 @ 17:11:19 #265
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124993511
Steranijsje, gedroogde, Chinese champignons, (stukje) gedroogde chilipeper, scheut shaoxing rijstwijn, gember, stukje zoethout. Ook allemaal lekker in een bouillonnetje. Wortel niet. Uh uh, hier nooit meer wortel in de soep.
pi_125039243
Even een houdbaarheidsvraagje, kan vast wel hier ipv er een topic voor te kicken: Ik heb nog 2 fabrieksmatig vacuumverpakte entrecotes liggen die volgens de verpakking vandaag genuttigd moeten worden. Maar ik eet vanavond alleen, nou kan ik dat best op maar woensdag komt beter uit. Dat kan toch nog wel? Wat is de omlooptijd van die dingen, 3 weken of zo?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125039535
Worden biefstukken sowieso niet soms een maand lang dry aged?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 8 april 2013 @ 18:47:22 #268
217702 Lonaa
Honger!
pi_125040008
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 18:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Even een houdbaarheidsvraagje, kan vast wel hier ipv er een topic voor te kicken: Ik heb nog 2 fabrieksmatig vacuumverpakte entrecotes liggen die volgens de verpakking vandaag genuttigd moeten worden. Maar ik eet vanavond alleen, nou kan ik dat best op maar woensdag komt beter uit. Dat kan toch nog wel? Wat is de omlooptijd van die dingen, 3 weken of zo?
Vacuum verpakt lijkt me dat sowieso geen probleem. Ik zou t doen iig.
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 8 april 2013 @ 18:56:32 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125040411
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 18:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Even een houdbaarheidsvraagje, kan vast wel hier ipv er een topic voor te kicken: Ik heb nog 2 fabrieksmatig vacuumverpakte entrecotes liggen die volgens de verpakking vandaag genuttigd moeten worden. Maar ik eet vanavond alleen, nou kan ik dat best op maar woensdag komt beter uit. Dat kan toch nog wel? Wat is de omlooptijd van die dingen, 3 weken of zo?
Goed koude koelkast is dat geen enkel probleem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125041637
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 18:33 schreef habitue het volgende:
Worden biefstukken sowieso niet soms een maand lang dry aged?
Dit is niet zoveel bijzonders hoor, maar ik gooi liever geen vlees weg. En die houdbaarheidsdatum staat er ook weer niet helemaal voor niks op.

quote:
1s.gif Op maandag 8 april 2013 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed koude koelkast is dat geen enkel probleem
Die in de winkel is dan hooguit het probleem. Meestal ben ik niet zo voorzichtig, maar met bezoek wat meer en als iets maar een paar dagen in de winkel mag liggen dan is 2 dagen erbij een stuk meer dan wanneer iets maanden houdbaar is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 8 april 2013 @ 20:05:38 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125043790
Ik zou het echt gewoon aandurven. Ook om het mijn bezoek voor te zetten. En daarin maak ik soms best verschil, dingen die ik zelf gerust nog durf te eten zet ik een ander niet voor.

En hoe langer in je eigen koelkast ipv die in winkel, hoe beter.
  maandag 8 april 2013 @ 20:13:36 #272
63722 z80
I fink you freaky
pi_125044265
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 19:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dit is niet zoveel bijzonders hoor, maar ik gooi liever geen vlees weg. En die houdbaarheidsdatum staat er ook weer niet helemaal voor niks op.

[..]

Die in de winkel is dan hooguit het probleem. Meestal ben ik niet zo voorzichtig, maar met bezoek wat meer en als iets maar een paar dagen in de winkel mag liggen dan is 2 dagen erbij een stuk meer dan wanneer iets maanden houdbaar is.
en zins wanneer kan vlees op de kalender kijken? 2 dagen extra maken niet zo veel uit.
als het vlees altijd koud gelegen heeft is er niets aan de hand.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_125044647
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 20:13 schreef z80 het volgende:

[..]

en zins wanneer kan vlees op de kalender kijken? 2 dagen extra maken niet zo veel uit.
als het vlees altijd koud gelegen heeft is er niets aan de hand.
Vlees hoeft niet op de kalender te kijken om te bederven. Ik snap wel dat er marge op zit, maar als iets 5 dagen na verwerking genuttigd wordt ipv de bedoelde 3 dagen, dan is de kans op bederf groter dan wanneer iets een houdbaarheidsdatum heeft die 3 jaar na de verwerking ligt. Dan maakt 2 dagen inderdaad niets uit. Supermarktgehakt zou ik bijvoorbeeld niet zomaar 3 dagen over datum laten gaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 8 april 2013 @ 20:26:52 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125044987
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 20:20 schreef Weltschmerz het volgende:

. Supermarktgehakt zou ik bijvoorbeeld niet zomaar 3 dagen over datum laten gaan.
Gemalen zaken idd niet, bacterien leven aan de oppervlakte en de oppervlakte van een pond gehakt is denk ik minstens duizend keer zo groot dan van een pond steak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 april 2013 @ 20:28:36 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125045068
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 20:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Supermarktgehakt zou ik bijvoorbeeld niet zomaar 3 dagen over datum laten gaan.
Ik ook niet. Of heeeeeeeel misschien, als het goed rook, maar zou het mijn lief of gasten nooit voorzetten. Zonder twijfel, echt nooit.

En die vacuumverpakte entrecote dus wel...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')