De zuren in de wijn breken bindweefsel in het vlees af waardoor het malser/zachter wordt.quote:Op donderdag 4 april 2013 19:35 schreef bl_henkie2 het volgende:
Nog even terugkomen op de riblappen, wat is de functie van het toevoegen van de wijn tijdens het sudderen? De alcohol verdampt, het water in de wijn verdampt, wat blijft er over?
Jaquote:Op donderdag 4 april 2013 19:17 schreef soapie het volgende:
[..]
Oke, wel zelfde soort bereiding toch, uren sudderen????
Heel veel smaak, zuren van de wijn helpen bij het omzetten van bindweefsel in gelantinequote:Op donderdag 4 april 2013 19:35 schreef bl_henkie2 het volgende:
Nog even terugkomen op de riblappen, wat is de functie van het toevoegen van de wijn tijdens het sudderen? De alcohol verdampt, het water in de wijn verdampt, wat blijft er over?
Knolselder, saffraan, foelie, knoflook, laurierblad, bladselder, selderzaad, kummel, rozemarijn, thijm, gedroogde tomaat, salie, lavas, pastinaak..quote:Op zondag 7 april 2013 15:28 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik maak tegenwoordig wel eens een groente/runder boullion dat doe ik met ui,prei,wortel,bleek selderij,peterselie en peper... wat zijn nou leuke toevoegingen of variaties. Of hele andere boullions die ik kan maken?
Peen en ui maken het zoet.quote:Op zondag 7 april 2013 15:44 schreef Bosbeetle het volgende:
Thijm (vergeten te zeggen had ik er ook al in gedaan.. foelie heb ik ook eens geprobeerd maar dat is wel erg zoet...
de rest ga ik eens proberen thanks
Ah misschien was dat die keer dan teveel wortel.. een beetje zoet vind ik wel okay maar niet teveelquote:
Ik laat de Ui daarom wegquote:Op zondag 7 april 2013 15:46 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ah misschien was dat die keer dan teveel wortel.. een beetje zoet vind ik wel okay maar niet teveel
Vacuum verpakt lijkt me dat sowieso geen probleem. Ik zou t doen iig.quote:Op maandag 8 april 2013 18:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Even een houdbaarheidsvraagje, kan vast wel hier ipv er een topic voor te kicken: Ik heb nog 2 fabrieksmatig vacuumverpakte entrecotes liggen die volgens de verpakking vandaag genuttigd moeten worden. Maar ik eet vanavond alleen, nou kan ik dat best op maar woensdag komt beter uit. Dat kan toch nog wel? Wat is de omlooptijd van die dingen, 3 weken of zo?
Goed koude koelkast is dat geen enkel probleemquote:Op maandag 8 april 2013 18:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Even een houdbaarheidsvraagje, kan vast wel hier ipv er een topic voor te kicken: Ik heb nog 2 fabrieksmatig vacuumverpakte entrecotes liggen die volgens de verpakking vandaag genuttigd moeten worden. Maar ik eet vanavond alleen, nou kan ik dat best op maar woensdag komt beter uit. Dat kan toch nog wel? Wat is de omlooptijd van die dingen, 3 weken of zo?
Dit is niet zoveel bijzonders hoor, maar ik gooi liever geen vlees weg. En die houdbaarheidsdatum staat er ook weer niet helemaal voor niks op.quote:Op maandag 8 april 2013 18:33 schreef habitue het volgende:
Worden biefstukken sowieso niet soms een maand lang dry aged?
Die in de winkel is dan hooguit het probleem. Meestal ben ik niet zo voorzichtig, maar met bezoek wat meer en als iets maar een paar dagen in de winkel mag liggen dan is 2 dagen erbij een stuk meer dan wanneer iets maanden houdbaar is.quote:Op maandag 8 april 2013 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed koude koelkast is dat geen enkel probleem
en zins wanneer kan vlees op de kalender kijken? 2 dagen extra maken niet zo veel uit.quote:Op maandag 8 april 2013 19:24 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dit is niet zoveel bijzonders hoor, maar ik gooi liever geen vlees weg. En die houdbaarheidsdatum staat er ook weer niet helemaal voor niks op.
[..]
Die in de winkel is dan hooguit het probleem. Meestal ben ik niet zo voorzichtig, maar met bezoek wat meer en als iets maar een paar dagen in de winkel mag liggen dan is 2 dagen erbij een stuk meer dan wanneer iets maanden houdbaar is.
Vlees hoeft niet op de kalender te kijken om te bederven. Ik snap wel dat er marge op zit, maar als iets 5 dagen na verwerking genuttigd wordt ipv de bedoelde 3 dagen, dan is de kans op bederf groter dan wanneer iets een houdbaarheidsdatum heeft die 3 jaar na de verwerking ligt. Dan maakt 2 dagen inderdaad niets uit. Supermarktgehakt zou ik bijvoorbeeld niet zomaar 3 dagen over datum laten gaan.quote:Op maandag 8 april 2013 20:13 schreef z80 het volgende:
[..]
en zins wanneer kan vlees op de kalender kijken? 2 dagen extra maken niet zo veel uit.
als het vlees altijd koud gelegen heeft is er niets aan de hand.
Gemalen zaken idd niet, bacterien leven aan de oppervlakte en de oppervlakte van een pond gehakt is denk ik minstens duizend keer zo groot dan van een pond steak.quote:Op maandag 8 april 2013 20:20 schreef Weltschmerz het volgende:
. Supermarktgehakt zou ik bijvoorbeeld niet zomaar 3 dagen over datum laten gaan.
Ik ook niet. Of heeeeeeeel misschien, als het goed rook, maar zou het mijn lief of gasten nooit voorzetten. Zonder twijfel, echt nooit.quote:Op maandag 8 april 2013 20:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Supermarktgehakt zou ik bijvoorbeeld niet zomaar 3 dagen over datum laten gaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |