Denk niet dat het inderdaad veel goedkoper wordt. Zo heel duur is 25 ¤ nou ook niet voor een digitale weger toch?quote:Op vrijdag 6 december 2013 11:57 schreef depsycholoog het volgende:
[..]
thanks, kan ook niet wachten tot ik 'm heb.
Qua weegschaal bedoelde ik meer of iemand een goedkope tip had op koffiewarenhuis.nl bijvoorbeeld staat er een maar die is meteen 25 euri, of wordt het sowieso niet goedkoper dan dat?
Ik heb er recent ook 1 gekocht, superquote:Op woensdag 24 juli 2013 08:24 schreef Individual het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Kost een tientje en maakt de beste koffie voor thuis, net als de Italianen zelf.
Kijk dat is handigquote:Op dinsdag 26 november 2013 20:30 schreef V2 het volgende:
Naar aanleiding van het verhaal over brewing ratios eens gemeten. En ik zit er totaal naast. Oeps. 16g koffie, voor 2 enkele espresso, en 36g vloeistof in één kopje. Scheelt een factor 2 ongeveer. Werk aan de winkel dus
Niet teveel naar getalletjes kijken zoals iemand al eerder zei. Gewoon lekker koffie gaan zetten en op gevoel aan de knopjes draaien. Ik zet ook niet altijd even lekkere koffie, maar dat is van zoveel dingen afhankelijk. Dat is ook wat espresso-machines leuk maakt (vind ik).quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:32 schreef depsycholoog het volgende:
Is het normaal dat de pompdruk tijdens het zetten heen en weer gaat? Als ik koffie zet dan gaat de druk soms van 12 bar in het begin naar 10 bar, en dan gaat hij daarna soms een paar keer heen en weer tussen 9 en 10 bar, en je hoort de pomp dan ook ook duidelijk anders zoemen. Als een bij die voorbij vliegt zeg maar, een soort doppler effect Volgens de verkoper kan het liggen aan het tampen en het wisselende vetpercentage in de koffieboon, maar ik weet t niet zo zeker.
Iemand ervaring mee?
Koffie lukt goed trouwens, ben verder erg tevreden, hij smaakt wel prima. PID is erg fijn. Geen "stalen" koffie meer.
tip hierbij, om te leren wat "te veel koffie" is: doseer zoals je gewend bent in je portafilter, en leg er een 1 cent muntje op. Dan in de groep zetten, en weer even eruit. Als er geen afdruk in de koffie zit, dan is er genoeg ruimte.quote:Op maandag 16 december 2013 17:07 schreef johnybh het volgende:
Heey,
Dit is toch echt overextractie ... te langzaam. Probeer je maling iets grover te zetten. Als je merkt dat het erg weinig helpt, het aanpassen van je maalstand, kijk dan eens of je niet te veel koffie doseert, waardoor je koffie geen ruimte meer heeft om te wellen. Dit kan ook zo'n verstikkend effect hebben.
Heb je wel een eigen koffiemolen?
Ja dat kan! En mooie espresso's eruit toveren. Maar practice makes perfect. Investeer in een degelijke molen en experimenteer totdat je erbij neervalt. Verse bonen is een MUST!quote:Op woensdag 20 november 2013 10:15 schreef BlueMagic het volgende:
[..]
ja, 2e hands was ik sowieso van plan. kan je met een quickmill degelijk melk opschuimen?
Thanks, maar ben er vrij zeker van dat er niet teveel koffie in heeft gezeten. Maar ach, misschien ook wel.quote:Op maandag 16 december 2013 17:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
tip hierbij, om te leren wat "te veel koffie" is: doseer zoals je gewend bent in je portafilter, en leg er een 1 cent muntje op. Dan in de groep zetten, en weer even eruit. Als er geen afdruk in de koffie zit, dan is er genoeg ruimte.
Verder is een goede richtlijn dat als je hebt getampt, de bovenrand van de tamperschijf gelijk ligt met de rand van het filterbakje. Maar goed, niet elke tamper is even dik.
Toch, zelfs met dezelfde koffie en dezelfde maalstand kan het zijn dat je espresso er anders uitkomt. Koffie wordt ouder, luchtvochtigheid schommelt en dat zijn allemaal factoren die invloed erop hebben. Ook is het zo dat als je wisselt van koffiesoort de maling weer aan moet worden gepast.quote:Op maandag 16 december 2013 17:13 schreef depsycholoog het volgende:
Ja, ook een bezzerra. Het rare is dat ik de maalstand niet of nauwelijks heb aangepast t.o.v. hoe de maler uit de doos kwam, en de eerste kopjes er wel gewoon uit kwamen met dezelfde bonen en dezelfde maalstand. Ook heb ik geprobeerd om echt minder koffie erin te doen, haalde niets uit, en heb verschillende koffiebonen geprobeerd. Voor de duidelijkheid, dat druk wisselen in het begin deed ie dus de eerste paar dagen niet.
Ook is de koffie niet echt superfijn gemalen, je voelt duidelijk korrels. Nja, de koffiemeneer vond de filmpjes in ieder geval ook niet helemaal fris eruit zien, vandaag heeft ups de boel weer opgehaald ter controle.
Dus ik zal t over een week weer proberen.
Het is lastig als je een koffienoob bent en niemand in de buurt hebt die er verstand van heeft
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 6% gewijzigd door depsycholoog op 02-01-2014 23:20:15 ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |