abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_122745259
Mijn vrouw wil al enige tijd een gietijzeren pan, en nu wil ik haar er als verrassing één cadeau doen. Ik heb alleen geen flauw idee welke ik moet nemen. Hij zal waarschijnlijk het meest worden gebruikt om vlees/stoofpotten in te garen, en misschien stamppotten. Nu las ik al dat er verschil zit tussen 100% gietijzer en geëmailleerd, en dat 100% gietijzer beter zou zijn maar dat hij dan wel eerst uitgebrand moet worden o.i.d? En welk formaat is nou een beetje standaard?

Omdat het onze eerste gietijzeren pan zal worden wil ik een niet al te dure nemen, zo tussen de ¤ 50,00 en max. ¤ 75,00 of zo.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mgolovic op 11-02-2013 18:05:46 ]
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
  maandag 11 februari 2013 @ 12:26:50 #2
182806 RaymondK
User icon is Raymondk
pi_122746304
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 11:56 schreef Mgolovic het volgende:
Mijn vrouw wil al enige tijd een gietijzeren pan, en nu wil ik haar er als verrassing één cadeau doen. Ik heb alleen geen flauw idee welke ik moet nemen. Hij zal waarschijnlijk het meest worden gebruikt om vlees/stoofpotten in te garen, en misschien stamppotten. Nu las ik al dat er verschil zit tussen 100% gietijzer en geëmailleerd, en dat 100% gietijzer beter zou zijn maar dat hij dan wel eerst uitgebrand moet worden o.i.d? En welk formaat is nou een beetje standaard?

Omdat het onze eerste gietijzeren pan zal worden wil ik een niet al te duren nemen, zo tussen de ¤ 50,00 en max. ¤ 75,00 of zo.
Gietijzer kan breken he als je er mee slaat :D

:+
pi_122747893
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_122748774
quote:
Waarom is Le Creuset beter dan een andere gietijzeren pan?
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  Official ESF Kreviewer maandag 11 februari 2013 @ 13:50:44 #5
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_122749000
quote:
3s.gif Op maandag 11 februari 2013 13:44 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Waarom is Le Creuset beter dan een andere gietijzeren pan?
Omdat Golfer.
pi_122749092
Creuset is echt heel fijn; al heb ik geen ervaring met andere pannen...

Neem wel een beetje normaal formaat, die dingen zijn al gauw te klein. Zelf heb ik er een van 22 CM, maar een of twee maatjes groter is wel prettiger.
pi_122749164
Mja, misschien zijn het inderdaad hele goede/de beste pannen, maar de ¤ 169,00 die ik op Bijenkorf.nl zie voor een 22cm pan is toch echt boven mijn budget.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122749202
quote:
14s.gif Op maandag 11 februari 2013 13:50 schreef Kreator het volgende:

Omdat Golfer.
Precies!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_122749473
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122750011
Geen Creuset, maar lekker groot en prima binnen het budget: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40131725/

Geëmailleerd is wat gebruikersvriendelijker. Deze kun je gewoon met een sopje afwassen.

Zonder emaille moet je inderdaad inbranden en mag niet met zeep gewassen worden.
  maandag 11 februari 2013 @ 14:28:39 #11
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_122750275
Emaille is best tof, ik durf alleen niet te zeggen of het veilig is om stamppot te prakken in een emaille pan. Heeft iemand hier ervaring mee?
  maandag 11 februari 2013 @ 14:33:52 #12
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122750480
Probeer de Hema eens! Die hebben vaak goede pannen voor weinig!
Siesta & Fiesta!
  maandag 11 februari 2013 @ 14:37:47 #13
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122750616
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:28 schreef Redcoon het volgende:
Emaille is best tof, ik durf alleen niet te zeggen of het veilig is om stamppot te prakken in een emaille pan. Heeft iemand hier ervaring mee?
Waarom zou dat een probleem zijn?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 11 februari 2013 @ 14:40:42 #14
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_122750735
quote:
1s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:37 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Waarom zou dat een probleem zijn?
Misschien ben ik een schijterd, maar ik ben bang dat je met zo'n stamppot stamper het emaille kan beschadigen. Ik weet niet hoeveel geweld zo'n laag kan weerstaan.
  maandag 11 februari 2013 @ 14:42:00 #15
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122750784
Kan echt wel wat hebben.
The love you take is equal to the love you make.
pi_122750797
Het prakken zal niet zo'n probleem zijn, dat wordt meestal gedaan met een staafmixer :X



Mesje kan daarbij nooit de pan raken.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
  maandag 11 februari 2013 @ 14:43:58 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122750843
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:42 schreef Mgolovic het volgende:
Het prakken zal niet zo'n probleem zijn, dat wordt meestal gedaan met een staafmixer :X

[ afbeelding ]

Mesje kan daarbij nooit de pan raken.
Zo maak je babyvoedsel!
The love you take is equal to the love you make.
pi_122750922
Ook niet tot het één papje is natuurlijk, alleen om een gedeelte gedeelte van de groente gemixt te hebben met de aardappelen, en de rest in stukken er door.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122751012
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:46 schreef Mgolovic het volgende:
Ook niet tot het één papje is natuurlijk, alleen om een gedeelte gedeelte van de groente gemixt te hebben met de aardappelen, en de rest in stukken er door.
Niet doen! Dan worden je aardappelen een soort behanglijm! Door het gebruik van een blender/staafmixer, maak je de structuur kapot en dat komt niet ten goede aan de smaak!

Koop gewoon een stamper voor een paar euro bij de hema, werkt perfekt!
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_122751206
quote:
11s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:49 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Niet doen! Dan worden je aardappelen een soort behanglijm! Door het gebruik van een blender/staafmixer, maak je de structuur kapot en dat komt niet ten goede aan de smaak!

Koop gewoon een stamper voor een paar euro bij de hema, werkt perfekt!
[ afbeelding ]
Geef ik er die één bij :)
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122752430
quote:
11s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:49 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Niet doen! Dan worden je aardappelen een soort behanglijm! Door het gebruik van een blender/staafmixer, maak je de structuur kapot en dat komt niet ten goede aan de smaak!

Koop gewoon een stamper voor een paar euro bij de hema, werkt perfekt!
[ afbeelding ]
Als je de goede aardappelen gebruikt niet, zag ik laatst op 24 kitchen. Het valt dus nogal mee. Ik geloofde dat ook altijd.
anonieme razernist
pi_122753288
Maar om terug te komen op de pan:

Geëmailleerd is fijner. 2 redenen:
1 Afwas
2 Email is wit en dan zie je beter of je vlees lichtbruin of donkerbruin is. Tegen een zwarte ondergrond is dat lastiger te zien.

Ik heb beide soorten gehad. En in beide soorten kan je de boerenkool gewoon stampen. Ook goed voor je carbon footprint ;)
pi_122753340
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
  maandag 11 februari 2013 @ 15:50:42 #24
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122753370
Vraag eens aan je vriendin wat voor een ze het liefste wil!
The love you take is equal to the love you make.
pi_122753518
quote:
14s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:50 schreef Lienekien het volgende:
Vraag eens aan je vriendin vrouw :) wat voor een ze het liefste wil!
Liever niet, dan is de verrassing er af he. En ik vermoed dat ze het zelf ook niet precies weet.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
  maandag 11 februari 2013 @ 15:55:26 #26
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122753548
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:54 schreef Mgolovic het volgende:

[..]

Liever niet, dan is de verrassing er af he. En ik vermoed dat ze het zelf ook niet precies weet.
Weet je welke maat je wil hebben? Waar wil ze de pan voor gebruiken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_122753646
quote:
1s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:55 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Weet je welke maat je wil hebben? Waar wil ze de pan voor gebruiken?
Ik zat zelf te denken aan 28 cm. Zal regelmatig vlees in worden gebraden, stoofvlees, en in de winter veel stamppotten.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122753709
28 cm is al vrij groot. Daar kan je met 4 à 5 uit eten. 24/25 cm is meer wat voor een 2-pers huishouden.
  maandag 11 februari 2013 @ 15:59:46 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_122753744
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:48 schreef noutie het volgende:
Maar om terug te komen op de pan:

2 Email is wit en dan zie je beter of je vlees lichtbruin of donkerbruin is. Tegen een zwarte ondergrond is dat lastiger te zien.

Emaille is in allerlei kleuren te maken en te verkrijgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_122753797
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:58 schreef noutie het volgende:
28 cm is al vrij groot. Daar kan je met 4 à 5 uit eten. 24/25 cm is meer wat voor een 2-pers huishouden.
Zijn ook 2 (kleine) kinderen. Die eten natuurlijk niet zo veel maar als er mensen blijven eten is het wel makkelijk dat er voldoende in de pan kan.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122753809
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Emaille is in allerlei kleuren te maken en te verkrijgen.
Zal best, maar je neemt natuurlijk wit of iets van créme ofzo.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:03:55 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_122753932
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:00 schreef noutie het volgende:

Zal best, maar je neemt natuurlijk wit of iets van créme ofzo.
Mijn braadpannen van emaille zijn gewoon zwart:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_122753999
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:00 schreef Mgolovic het volgende:

[..]

Zijn ook 2 (kleine) kinderen. Die eten natuurlijk niet zo veel maar als er mensen blijven eten is het wel makkelijk dat er voldoende in de pan kan.
Dan pak je toch lekker groot. Als je vriendin niet te iel is dan kan het best. Want groter is natuurlijk ook zwaarder.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:19:07 #34
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_122754553
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:05 schreef noutie het volgende:

[..]

Dan pak je toch lekker groot. Als je vriendin niet te iel is dan kan het best. Want groter is natuurlijk ook zwaarder.
Mijn vriendin weigert het om mijn braadpannen af te wassen. :P
  maandag 11 februari 2013 @ 16:23:48 #35
14736 ABundy
I can DO it!
pi_122754763
Ik kwam dit tegen: http://www.spullen.nl/opruiming . Nog 20 uur geldig. Heb er geen verstand van maar past in je budget. Dacht laat ik het maar delen.
pi_122754810
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:23 schreef ABundy het volgende:
Ik kwam dit tegen: http://www.spullen.nl/opruiming . Nog 20 uur geldig. Heb er geen verstand van maar past in je budget. Dacht laat ik het maar delen.
Je bent me net voor :).

http://www.dailyoffers.nl/
pi_122755773
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:23 schreef ABundy het volgende:
Ik kwam dit tegen: http://www.spullen.nl/opruiming . Nog 20 uur geldig. Heb er geen verstand van maar past in je budget. Dacht laat ik het maar delen.
Kenners die hier een blik op kunnen werpen?
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:52:16 #38
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122755896
Een nep-Creuset.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:58:55 #39
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122756120
Die overal op internet veel goedkoper dan de adviesprijs wordt aangeboden.
Siesta & Fiesta!
pi_122759599
Ik denk dat het vooral belangrijk is dat ie ook relatief zwaar is en een dikke bodem heeft, zodat de warmte goed wordt verdeeld. Dat is wel belangrijk voor het zachtjes pruttelen lijkt me. Maar dat is beredeneerd, geen ervaringsfeit.

Zelf heb ik op zich wel een hele goeie, maar die heeft dan weer een kunstof knop op het deksel, waardoor die niet zo in een tamelijk hete oven kan. Dat is misschien ook iets om op te letten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 11 februari 2013 @ 21:24:47 #41
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122768329
vind Staub veel prettiger dan Le Creuset !
wel iets duurder maar onverwoestbaar.
  maandag 11 februari 2013 @ 21:41:03 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122769246
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 21:24 schreef habanero het volgende:
vind Staub veel prettiger dan Le Creuset !
wel iets duurder maar onverwoestbaar.
Wat is het verschil?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 08:19:28 #43
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122778854
Mijn moeder heeft al honderd jaar een Staub en een Creuset. Ik vind het meer van hetzelfde. Ik heb een Creuset. Prima ding, maar volgens mij werkt een goedkopere pan net zo goed.
Siesta & Fiesta!
pi_122778890
Ik heb bij de AH een hackman pan gekocht, en ben daar zeer tevreden over. Was dacht ik onder de 50¤.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_122778954
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 08:19 schreef Bramito het volgende:
Mijn moeder heeft al honderd jaar een Staub en een Creuset. Ik vind het meer van hetzelfde. Ik heb een Creuset. Prima ding, maar volgens mij werkt een goedkopere pan net zo goed.
Dat vroeg ik me dus ook af. Moet ik mijn budget nou verhogen en inderdaad een Creuset kopen, want dat is tenslotte "het beste". Maar wat is daar dan "het beste" aan? Wordt het eten lekkerder? Gaat de pan langer mee? Is de emaille laag krasbestendiger?
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_122779453
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 14:20 schreef Nikos1986 het volgende:
Geen Creuset, maar lekker groot en prima binnen het budget: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40131725/

Geëmailleerd is wat gebruikersvriendelijker. Deze kun je gewoon met een sopje afwassen.

Zonder emaille moet je inderdaad inbranden en mag niet met zeep gewassen worden.
Dit zijn inderdaad fijne pannen voor echt een rotbedrag. Maak er veel gebruik van.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 11:04:13 #47
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122782038
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 08:29 schreef Mgolovic het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me dus ook af. Moet ik mijn budget nou verhogen en inderdaad een Creuset kopen, want dat is tenslotte "het beste". Maar wat is daar dan "het beste" aan? Wordt het eten lekkerder? Gaat de pan langer mee? Is de emaille laag krasbestendiger?
Alle dure dingen die ik heb voor de keuken zijn cadeautjes. (behalve m'n ijsmachine) Als ik zelf iets moet kopen ga ik meestal voor de middenweg. Ik zou zonder twijfel een gietijzeren pan van de Hema of Ikea kopen. De reden dat ik die van de Ikea nooit gekocht heb is omdat die ovaal is. Ik wilde liever een ronde. De Creuset zal wel iets zwaarder zijn, maar de prijs is gewoon belachelijk. Ik zou me aan m'n budget houden.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 12 februari 2013 @ 11:06:39 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122782108
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 08:29 schreef Mgolovic het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me dus ook af. Moet ik mijn budget nou verhogen en inderdaad een Creuset kopen, want dat is tenslotte "het beste". Maar wat is daar dan "het beste" aan? Wordt het eten lekkerder? Gaat de pan langer mee? Is de emaille laag krasbestendiger?
Nee, je hoeft echt geen Staub of Creuset te kopen. Die van de Hema lijkt me wat klein, die van Ikea is inderdaad ovaal. Dan is die uit je linkje nog heel aardig.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 11:07:31 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122782129
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 11:13:02 #50
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122782273
The love you take is equal to the love you make.
pi_122782640
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 08:29 schreef Mgolovic het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me dus ook af. Moet ik mijn budget nou verhogen en inderdaad een Creuset kopen, want dat is tenslotte "het beste". Maar wat is daar dan "het beste" aan? Wordt het eten lekkerder? Gaat de pan langer mee? Is de emaille laag krasbestendiger?
Ik heb zelf een ongemailleerde Emalco en die was ook niet te geef, Le Creuset was me te min.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar die kan ik gewoon op laten staan, het zet niet aan, ik hoef nauwelijks te roeren. Ik heb niet echt een vergelijkingsmateriaal maar ik denk dat dat een kwestie is van ijzerkwaliteit, dikte en eventueel een ander materiaal in de bodem om de warmte beter te spreiden.

Maar het beste is altijd weer een stuk duurder dan het goede adequate. Je hebt ook van die dingen die je boven een vuurtje kan hangen, dat is ook een kwaliteit. En van die dingen die je in de oven kunt gebruiken omdat er helemaal geen kunststof aanzit. Het is op zich ook niet heel raar dat je pas iets duurs koopt als je weet wat je wil door ervaring met iets minders. Dat je dus eerst met een redelijk geprijsde pan een stoofpottenhobby ontwikkelt, en dan naar aanleiding daarvan over een paar jaar weet waaraan je ideale pan moet voldoen. Het lijkt me niet dat een pan van 50 euro onbruikbaar is of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 12:48:04 #52
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122785175
Persoonlijk vind ik Staub beter qua gebruikte materialen of net zo goed als Creuset vroeger was ;)
Maar goed is gewoon smaak.
Ikea of Hema zelfs AH kan prima zijn maar ik hou van dingen die lang mee gaan.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:42:54 #53
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_122800437
Ik heb bij de kringloop een Le Creuset pan (26 cm gok ik) gekocht voor 12,50 euro. Mijn vriendin is er helemaal blij mee. Ze kookt veel Surinaams en Hindoestaans en daar is die meer dan perfect voor. Wij kunnen er makkelijk voor twee dagen in koken.
  woensdag 13 februari 2013 @ 08:22:01 #54
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122818193
Ik een zo goed als ongebruikte Creuset Wok voor 5 euro. Ik gebruik 'm echt nooit.
Zoiets maar dan zonder deksel:


[ Bericht 60% gewijzigd door Bramito op 13-02-2013 08:28:57 ]
Siesta & Fiesta!
pi_122818265
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 19:42 schreef RichardHammond het volgende:
Ik heb bij de kringloop een Le Creuset pan (26 cm gok ik) gekocht voor 12,50 euro. Mijn vriendin is er helemaal blij mee. Ze kookt veel Surinaams en Hindoestaans en daar is die meer dan perfect voor. Wij kunnen er makkelijk voor twee dagen in koken.
Dat is echt een goede deal! Die creuset pannen gaan volgens mij je hele leven mee, dus 12,50 waar je nieuw meer dan het tienvoudige voor betaald...Goede tip, ik ga ook weer eens bij de kringloop kijken!
  woensdag 13 februari 2013 @ 08:31:54 #56
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122818290
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 08:22 schreef Bramito het volgende:
Ik een zo goed als ongebruikte Creuset Wok voor 5 euro. Ik gebruik 'm echt nooit.
Zoiets maar dan zonder deksel:
[ afbeelding ]
Waarom gebruik je 'm nooit?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 13 februari 2013 @ 08:39:38 #57
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122818383
Als je echt wil wokken moet je een plaatstalen wok nemen met zo'n afterburner op een gasfornuis. Ik kook op keramisch en wok sowieso nooit. Ik heb er wel eens paella in gemaakt., ook niet ideaal. Hij staat dus op zolder. Als je 'm op komt halen is ie van jou.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 13 februari 2013 @ 09:46:41 #58
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122819533
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 08:39 schreef Bramito het volgende:
Als je echt wil wokken moet je een plaatstalen wok nemen met zo'n afterburner op een gasfornuis. Ik kook op keramisch en wok sowieso nooit. Ik heb er wel eens paella in gemaakt., ook niet ideaal. Hij staat dus op zolder. Als je 'm op komt halen is ie van jou.
Breng 'm terug naar de kringloop, zou ik zeggen. Dan heeft iemand er nog wat aan!
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 13 februari 2013 @ 09:55:49 #59
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122819728
beetje ver weg....
Siesta & Fiesta!
pi_122951363
Ik heb net bij de kringloop voor twee euro een gietijzeren wok gekocht waarvan de vorige eigenaar duidelijk niet wist hoe hij ermee om moest gaan. Dat ding is waarschijnlijk maar een paar keer gebruikt maar er zitten roestvlekken in. :( Toch maar meegenomen, maar kan ik er nog wat mee? Zijn die plekken te behandelen zodat de wok nog bruikbaar is?
pi_122951663
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 15:34 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb net bij de kringloop voor twee euro een gietijzeren wok gekocht waarvan de vorige eigenaar duidelijk niet wist hoe hij ermee om moest gaan. Dat ding is waarschijnlijk maar een paar keer gebruikt maar er zitten roestvlekken in. :( Toch maar meegenomen, maar kan ik er nog wat mee? Zijn die plekken te behandelen zodat de wok nog bruikbaar is?
Ja hoor, gewoon wegschuren met heet water en een schuurspons of staalspons. Je houdt wel steeds minder pan over als je er een gewoonte van maakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 16 februari 2013 @ 15:56:19 #62
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122952002
Flink schuren en dan flink inoliën.
The love you take is equal to the love you make.
pi_122952260
Schuren als met de hand en een schuurpapiertje erop rossen totdat de roest weg is? Of is een schuursponsje voldoende? :@
pi_122952506
Ik doe het altijd met een staalspons, met een schuurspons is het harder werken, maar schuurpapier zou op zich ook moeten kunnen lijkt me. Wel zorgen dat al het schuursel uit de pan is natuurlijk, goed spoelen en daarna nog een paar keer met keukenrol er overheen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_122952574
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 16:12 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik doe het altijd met een staalspons, met een schuurspons is het harder werken, maar schuurpapier zou op zich ook moeten kunnen lijkt me. Wel zorgen dat al het schuursel uit de pan is natuurlijk, goed spoelen en daarna nog een paar keer met keukenrol er overheen.
Dank! :s)

Update: schoongeschuurd en met olie behandeld. Het ziet er netjes uit. Vanavond test ik hem uit, ben benieuwd of het wat is!

[ Bericht 8% gewijzigd door bloempje-moi op 16-02-2013 17:10:56 ]
  zondag 17 februari 2013 @ 11:48:33 #66
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122980469
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 12:48 schreef habanero het volgende:
Persoonlijk vind ik Staub beter qua gebruikte materialen of net zo goed als Creuset vroeger was ;)
Maar goed is gewoon smaak.
Ikea of Hema zelfs AH kan prima zijn maar ik hou van dingen die lang mee gaan.
Waarom zou een gietijzeren pan van de Ikea minder lang mee gaan?
  zondag 17 februari 2013 @ 21:20:43 #67
119606 habanero
577000 Scoville
pi_123007348
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 11:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waarom zou een gietijzeren pan van de Ikea minder lang mee gaan?
omdat ik niet altijd even zachtzinnig met mijn materiaal omga en naar ervaring IKEA pannen soms kapot gaan. glazuur of emaille is wat harder en stootvaster verder de kleine puntjes zorgen voor een mooier condens afvloeiing vergeleken met Creuset .. maar ja jeetje in the end .. is het een pan ! :) dus pak er een en ga er mee koken
pi_123024500
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 16:15 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dank! :s)

Update: schoongeschuurd en met olie behandeld. Het ziet er netjes uit. Vanavond test ik hem uit, ben benieuwd of het wat is!
Ik was ze altijd zonder sop af, want dan gaat de olie er weer uit neem ik aan. Maar als ik ze dan helemaal droog wil krijgen zodat er geen nieuwe roest ontstaat wordt je theedoek zwart, dus zet ik ze gewoon weer even op het gas tot ze helemaal droog zijn. Maar dat is geen deskundig advies of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123233588
Er is eindelijk een pan, alleen niet in de winkel gekocht. Vlak voor ik er één wilde bestellen vertelde mijn schoonmoeder dat ze nog een oude gietijzeren pan had staan waar ze niks meer mee deed, en of wij die wilde hebben. Het bleek een erfstuk van de opa van mijn vrouw, een ongeëmailleerde Emalco. Schijnt destijds een prijzige pan te zijn geweest.

Nu even schoonmaken ("Wat is hij toch vet op de bodem" - vrouw :D ) en dan eens gaan testen.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
  zaterdag 23 februari 2013 @ 09:57:03 #70
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_123233736
Leuk!
The love you take is equal to the love you make.
pi_123233813
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 09:43 schreef Mgolovic het volgende:
Het bleek een erfstuk van de opa van mijn vrouw, een ongeëmailleerde Emalco. Schijnt destijds een prijzige pan te zijn geweest.
Ik heb er ook zo een en volgens mij was hij destijds best aan de prijs ja.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123234814
Ik zag gisteren deze voor 119 ipv 189 normaal. Zonder twijfelen meegenomen!

Heb er ook voor 't eerst verse spaghettisaus in gemaakt en 't ging perfect. Door het zware deksel kwam er geen zichtbare damp uit waardoor de dampkap niet aan moet (rust!).
Ook kon het vuur af en toe een stand lager t.o.v. normaal in de gewone RVS-pot.

Ik vond 't zijn geld erg waard!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')