Daar zitten ook wel weer punten in. Alhoewel ik nog steeds liever een aandeel koop met een hoop trapped cash dan zonder.quote:Op donderdag 14 februari 2013 10:35 schreef SeLang het volgende:
[..]
Okee, ik snap nu wat je bedoelt. Maar je doet hier wel even een aanname, namelijk dat die cash direct in de prijs zit verwerkt. In hoeverre is dat daadwerkelijk het geval? Ik heb zelf de indruk dat het merendeel daarvan pas wordt ingeprijsd wanneer duidelijk is dat zo'n superdividend daadwerkelijk aanstaande is. In anticipatie daarop loopt de koers dan op. Overtollige cash op de balans an sich heeft maar een beperkte waarde. Soms noteren aandelen zelfs onder de cash waarde. Dat cash die niet wordt uitgekeerd een hoge discount heeft is ook logisch want het wordt vaak gebruikt om waardevernietigende overnames te doen tegen veel te hoge prijzen. Voorbeelden te over.
Ik denk dus dat de invloed op Shiller P/E wel meevalt, maar natuurlijk heeft het invloed. Overigens verwacht ik dat veel van die cash bij de volgende crisis als sneeuw voor de zon verdwijnt en dat sommige bedrijven die de "overtollige"cash te agressief hebben uitgekeerd dan opeens emissies moeten doen om die cash weer terug te halen (zie KPN, ING, etc). En die cyclus middelt zichzelf dus gedeeltelijk weer uit over die 10-jarige periode.
En zoals ik eerder al schreef: het gaat bij een Shiller P/E niet erom of een overwaardering 35% is of 40% maar om een grove indicatie van waardering. Het is geen indicator die je kunt gebruiken om "ritjes" te maken van een paar procent.
Wil maar niet onder de 24.700 zakken.quote:Op woensdag 13 februari 2013 22:18 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Ik hoop dat die nog iets zakt maar voor deze prijs wil ik hem ook al wel.
Slim komt erachter waar onder andere Aviva in het geval Delta Lloyd achterkwam (en daar waren ze nog wel 100% eigenaar van): het Nederlandse stuctuurregime is a bitchquote:Op donderdag 14 februari 2013 11:23 schreef Bayswater het volgende:
De enige reden om KPN over te nemen nu voor Slim is om Blok eruit te werken.
KPN en Imtech blijf ik ver weg van. Imtech gaat nog meer lijken uit de kast trekken. KPN haalt nooit meer hun achterstand in, Scheepbouwer heeft veel te veel de aandeelhouders gepaaid in het verleden met valse beloften en goed dividend.
Wie nietquote:Op donderdag 14 februari 2013 11:53 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Daar zitten ook wel weer punten in. Alhoewel ik nog steeds liever een aandeel koop met een hoop trapped cash dan zonder.
quote:Op donderdag 14 februari 2013 11:54 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Wil maar niet onder de 24.700 zakken.
quote:
De echte crisis gaat nu pas beginnen, zoals Kamp zelf zegt heeft de overheid voorheen alle klappen opgevangen. Daar heb je op termijn echter niets aan als de onderliggende fundamenten niet veranderen, dat was voor de niet-keynesianen natuurlijk allang duidelijk. Wel respect dat Kamp dit eerlijk durft te benoemen. Tot zover de illusie van de almachtige overheid.quote:Kamp: overheid kan crisis niet opvangen.
Minister Henk Kamp van Economische Zaken denkt dat deze crisis anders is dan de crisis van 2008. Daardoor is het niet op te vangen door de overheid en dat gaan burgers merken.
Dat zei de minister in reactie op de nieuwe CBS-cijfers. Daaruit blijkt dat de Nederlandse economie opnieuw is gekrompen in het vierde kwartaal van 2012.
Onhoudbaar
De eerste klappen van de crisis zijn volgens de minister opgevangen door de overheid. "Die het begrotingstekort liet stijgen en die de staatsschuld sterk liet stijgen. En dat is onhoudbaar. Die les die hebben we in het verleden geleerd en anders maken ons de financiėle markten wel duidelijk hoe de situatie is. Nu worden dan ook burgers en bedrijven direct geraakt."
Verslaggever Laurens Boven: "Burgers worden ook direct geraakt door de maatregelen van het ministerie van Kamp zelf. Bijvoorbeeld met lonen die niet meer bij de inflatie aansluiten en de btw-verhoging. De lasten worden verhoogd en dat raakt de inkomenspositie van mensen."
Ik wacht nog heel even..quote:Op donderdag 14 februari 2013 13:11 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]![]()
Net mijn positie vergroot iets onder de 24.7
Op de ny opening zeker?quote:
Een typisch klassiek Buffett bedrijf welquote:Op donderdag 14 februari 2013 14:13 schreef JimmyJames het volgende:
Heinz wordt overgenomen door Buffett.
http://www.zerohedge.com/(...)ransaction-7250share
Jij wintquote:
Wat zou er gebeuren met bestaande HNZ aandeelhouders?quote:Op donderdag 14 februari 2013 14:13 schreef JimmyJames het volgende:
Heinz wordt overgenomen door Buffett.
http://www.zerohedge.com/(...)ransaction-7250share
20% vind ik geen magere premie. Maar past wel in z'n visie.quote:Op donderdag 14 februari 2013 14:29 schreef JimmyJames het volgende:
Hij weet altijd wel een redelijk kleine overnamepremie af te dingen.
Vooralsnog jij!quote:
quote:
Deze http://www.aflac.com/ ?quote:
Ja.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:35 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Deze http://www.aflac.com/ ?
Aha ok ik ben niet zo thuis op de us markt maar waarom heb je deze opgenomen?quote:
Solide fundamentals. Lage debt/equity ratio, EPS in 2007 was $3.11, nu $6.11. 29 jaar achtereenvolgens het dividend verhoogt, lage pay-out ratio.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:39 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Aha ok ik ben niet zo thuis op de us markt maar waarom heb je deze opgenomen?
5 % piigs debt valt nog wel mee al is het wel een risico.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:47 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Solide fundamentals. Lage debt/equity ratio, EPS in 2007 was $3.11, nu $6.11. 29 jaar achtereenvolgens het dividend verhoogt, lage pay-out ratio.
Probleempje met hen is dat hun fixed income portfolio 5% piigs debt is, wat ze eruit aan het werken zijn.
Net income is 8% gestegen in Q4 en de markt reageert met een 9% drop in de marktprijs, dus het leek mij een mooi moment om wat bij te kopen. (Had al een positie in aflac)
Hoezo? Weinig long term debt = goed toch.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:59 schreef Sokz het volgende:
[..]
Heb nooit echt verzekeraars bekeken maar is dit niet vertekend / moeilijk te zeggen?
Dat banken graag investeren in schunnige zaken was natuurlijk al langer bekend, maar dat zowel Aegon als ING voor meer als een half miljard in alleen kernwapens stoppen had ik niet verwacht. ik wist überhaupt niet dat dat zo'n grote business isquote:'Meeste banken investeren in kernwapenmakers'
AMSTERDAM - Zeven Nederlandse banken investeren gezamenlijk ruim anderhalf miljard euro in twintig producenten van kernwapens.
Foto: AFP
Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer, een initiatief van Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefensie, Dierenbescherming en IKV Pax Christi.
Het gaat om ABN AMRO, Aegon, ING, Delta Lloyd, Rabobank Groep, SNS Reaal en Van Lanschot. Drie van de tien onderzochte bankgroepen, ASN, NIBC en Triodos Bank, hadden met geen enkele kernwapenproducent een financiėle relatie.
Bankwijzer
De Eerlijke Bankwijzer liet de financiėle relaties tussen tien Nederlandse bankgroepen en twintig bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, onderhoud en opslag van kernwapens tegen het licht houden door onderzoeksbureau Profundo. Het gaat om bedrijven in de Verenigde Staten, Groot-Brittanniė, Frankrijk en India en het Nederlandse bedrijf Eads.
De onderzoekers vonden bij de vermogensbeheerdochters van ING Groep, Aegon, Rabobank Groep, ABN AMRO, Delta LIoyd, SNS Reaal en Van Lanschot investeringen in kernwapenproducenten.
Zo zou ING aandelen en obligaties beheren van twintig verschillende kernwapenproducenten met een totale waarde van ruim 658 miljoen euro. Aegon beheert aandelen en obligaties van achttien verschillende kernwapenproducenten en bij de Rabobank gaat het om vijftien bedrijven.
Transparantie
De Eerlijke Bankwijzer roept banken op alle vormen van investeringen in bedrijven die zich bezighouden met kernwapens uit te sluiten en duidelijk en transparant te zijn over hun wapenbeleid.
Delta Lloyd liet naar aanleiding van het onderzoek al weten investeringen in kernwapenproducenten voortaan uit te sluiten. Rabobank geeft aan nieuw wapenbeleid te hebben ingevoerd en SNS Reaal zegt nader onderzoek te doen naar het bedrijf waarin een investering gevonden is.
*kuch* 70% van handel in Japan *kuch*quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:47 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Solide fundamentals. Lage debt/equity ratio, EPS in 2007 was $3.11, nu $6.11. 29 jaar achtereenvolgens het dividend verhoogt, lage pay-out ratio.
Probleempje met hen is dat hun fixed income portfolio 5% piigs debt is, wat ze eruit aan het werken zijn.
Net income is 8% gestegen in Q4 en de markt reageert met een 9% drop in de marktprijs, dus het leek mij een mooi moment om wat bij te kopen. (Had al een positie in aflac)
Haha, dat zegt mij dat ze of:quote:Op donderdag 14 februari 2013 22:57 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Hoezo? Weinig long term debt = goed toch.
+ Dat het bedrijf simpel te begrijpen is voor mij, 2 inkomsten bronnen, premiums + fixed income. Kijk voor de lol eens naar AIG jaarverslag, die heeft een sectie over derivaten waar je helemaal duizelig van wordt en wat hen ook bijna de nek omdeed 2008. Heeft Aflac niet.
70% in Japan, wat zeggen ze daar over qua hedges, en qua portfolio en qua technische voorzieningen etc. ? Als je denkt dat Japan op implosiegraadje staat, wil je dan in een bedrijf zitten dat het meerendeel van haar handel in Japan heeft, en ook niet de mogelijkheid heeft om even snel weg te lopen, of het roer om te gooien? Wat is de potentiele groei daar, of is dat net zo'n run-off markt als in NL? Hoe gevoelig zijn ze voor langlevenrisico? En het meest opvallende: als ik kijk naar de verhouding marketcap vs. equity is dat 22:13. Meeste verzekeraars noteren voor minder dan de helft van hun equity. Waarom noteert Aflac circa 3x zo hoog?quote:Banken en verzekeraars maken mij per definitie nerveus, vanwege derivaten en hoge leverage waar ze nog weleens mee willen werken. Het is bij financials veel makkelijker dat er een "idioot" aan het roer komt die eventjes 100 jaar werk in een korte tijd de grond in boort. Dat is nagenoeg onmogelijk bij een >30B consumer staple.
Wat Aflac eigenlijk zegt is: We nemen zo min mogelijk risico, we verwachten niet home run returns, maar dit is het beste wat we kunnen doen in deze economie in Japan en US en met deze rente standen. En dat bevalt me wel. Ook vind ik het prettig als de CEO een flinke positie in het bedrijf heeft. Bij Aflac is Dan Amos meer dan 22 jaar lang CEO en heeft een flinke portie aandelen.
Ik snap dat sommige zich ongemakkelijk voelen bij financials/verzekeraars, maar bij Aflac heb ik wel een goed gevoel, je kan het eens zijn of niet.
Fair Value Estimate $ 65.00quote:Op vrijdag 15 februari 2013 04:15 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Wat zegt morningsstar over Aflac, jaco?
Bear casequote:• Clients, especially in Japan, are very sticky once they purchase policies. Persistency in Japan usually hovers around 95%, as the average customer stays with Aflac for nearly 20 years.
• Japanese demographic trends are working to increase demand for supplemental policies. As the nation gets older they will increasingly demand coverage to augment the state-run health-care system.
• The deregulation of the financial system in Japan has allowed Aflac to sell its policies through banks or the post office, places Japanese customers are used to conducting financial transactions.
• Aflac's payroll deduction system helps enable it to be the low-cost provider for the supplemental policies in which it specializes.
quote:• Once Japan Post is fully privatized, it may choose to issue its own supplemental policies. This could affect Aflac's sales through Japan Post as well as its competitive position.
• Deregulation in Japan has allowed large life insurance companies to compete directly with Aflac in issuing supplemental policies.
• Customer retention is much lower in the U.S. (around 75%) than in Japan. As Aflac attempts to grow in this underpenetrated market, it could have a negative impact on profitability.
Dank.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 05:28 schreef jaco het volgende:
Als het met een economie (Japan) bergafwaarts gaat, betekent het niet automatisch dat elk afzonderlijk bedrijf ook slecht zou gaan scoren.
[..]
Fair Value Estimate $ 65.00
Consider Buying $ 32.50
(Het verschil tussen beiden is de Margin of Safety, voor degene die op safe willen spelen)
Huidige koers $ 48.83
Een samenvatting van de analyse...
Bull case
[..]
Bear case
[..]
Ik heb daar geen problemen mee? De wapenindustie is nu eenmaal ook een industrie.quote:Op donderdag 14 februari 2013 23:25 schreef Shispeed het volgende:
[..]
Dat banken graag investeren in schunnige zaken was natuurlijk al langer bekend, maar dat zowel Aegon als ING voor meer als een half miljard in alleen kernwapens stoppen had ik niet verwacht. ik wist überhaupt niet dat dat zo'n grote business is![]()
Nu ben ik niet zo van het reguleren en verbieden, maar wat mij betreft mag hier wel een stokje voor gestoken worden
quote:Op vrijdag 15 februari 2013 12:11 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Ik heb daar geen problemen mee? De wapenindustie is nu eenmaal ook een industrie.
Kernwapens is dan trouwens nog het beste omdat die toch nooit gebruikt worden.. als het goed is.
Dat slaat nergens opquote:Op vrijdag 15 februari 2013 12:14 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]![]()
Als we geld voor moord en verkrachting betalen kunnen we het ook 'industrie' noemen en is het legitiem...
Dat heeft wel als nadeel dat de vervangscijfers uitermate laag zijn en het dus nooit een echte groei-industrie zal worden!quote:Op vrijdag 15 februari 2013 12:11 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Ik heb daar geen problemen mee? De wapenindustie is nu eenmaal ook een industrie.
Kernwapens is dan trouwens nog het beste omdat die toch nooit gebruikt worden.. als het goed is.
Truequote:Op vrijdag 15 februari 2013 12:19 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Dat heeft als wel nadeel dat de vervangscijfers uitermate laag zijn en het dus nooit een echte groei-industrie zal worden!
Het lijkt me dat het eenieder vrij staat om ethische verantwoordelijkheid te nemen binnen de grenzen van de wet. Wie zegt dat die laatste alles regelt in overeenstemming met je eigen opvattingen en/of dat je zelf niet zou mogen nadenken en geld boven alles zou moeten stellen?quote:Op donderdag 14 februari 2013 23:34 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik snap de redenering van het niet mogen investeren in dit soort zaken niet. Die investeringen vallen (zover ik weer) binnen de wettelijke kaders. Er word dus gekeken naar de moraliteit van dit soort zaken, maar deze moraliteit kun je dan doortrekken naar veel meer sectoren. Mogen 'ze' dan ook niet meer investeren in bierbrouwers, snoepproducenten, sigrettenhandelaren e.d. Alcohol, zwaarlijvigheid en andere zaken die ongezond kunnen zijn hebben een veel grotere negatieve impact op het leven van de gemiddelde mens en zijn qua moraliteit dus veel verwerpelijker.
Bij een investering draait het primair om het te verwachten rendement t.o.v. van het risico, niet meer en niet minder. Laat je niet voor het karretje spannen door de opdrachtgevers van deze onderzoeken.
Hoe normaal is de defensieindustrie eigenlijk en waarom?quote:Op vrijdag 15 februari 2013 12:17 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dat slaat nergens op
De defensieindustrie is een normale industrie een land moet toch ook z'n wapens en alles kunnen kopen. Het nederlandse leger schiet ook niet met klappertjes pistolen.
http://www.ted.com/talks/peter_van_uhm_why_i_chose_a_gun.htmlquote:Op vrijdag 15 februari 2013 12:22 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
Hoe normaal is de defensieindustrie eigenlijk en waarom?
daar ben ik het niet helemaal mee eens, zaken als alcohol, tabak etc. mogen dan schade aan mensen toebrengen, maar brengen aan de andere kant ook 'genot'. bovendien hebben mensen een vrije keuze om dit al dan niet te gebruiken.quote:Op donderdag 14 februari 2013 23:34 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik snap de redenering van het niet mogen investeren in dit soort zaken niet. Die investeringen vallen (zover ik weer) binnen de wettelijke kaders. Er word dus gekeken naar de moraliteit van dit soort zaken, maar deze moraliteit kun je dan doortrekken naar veel meer sectoren. Mogen 'ze' dan ook niet meer investeren in bierbrouwers, snoepproducenten, sigrettenhandelaren e.d. Alcohol, zwaarlijvigheid en andere zaken die ongezond kunnen zijn hebben een veel grotere negatieve impact op het leven van de gemiddelde mens en zijn qua moraliteit dus veel verwerpelijker.
Bij een investering draait het primair om het te verwachten rendement t.o.v. van het risico, niet meer en niet minder. Laat je niet voor het karretje spannen door de opdrachtgevers van deze onderzoeken.
Het is een risico maar als er herstel komt dan ben je spekkoper.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 15:14 schreef JimmyJames het volgende:
Hoe denken jullie over Fugro? Het aandeel is van bijna 55e naar 37,50e gezakt. Ik denk dat ik met oog op de recente uitglijders van imtech en sbm er beter van af kan blijven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |