abonnement Unibet Coolblue
pi_123388179
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 20:49 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Je kraakt Argo net enorm af, niet echt een stimulans om een aanrader van jou te gaan kijken...
Maar Into the Wild vind je dan weer wel leuk, gelukkig.
On topic, mijn cijfers:
Argo: 9
Into the Wild: 10
Dan heb je het topic niet helemaal begrepen. Men geeft een recensie en jij beslist of je kijkt. Niks meer, niks minder. Op Whatiwatch staan al mijn recensies.

Ontopic!
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  dinsdag 26 februari 2013 @ 22:36:40 #227
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_123389354
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 22:17 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dan heb je het topic niet helemaal begrepen. Men geeft een recensie en jij beslist of je kijkt. Niks meer, niks minder. Op Whatiwatch staan al mijn recensies.

Ontopic!
Ik heb het wel begrepen, maar je kraakt Argo keihard af, twee keer, en geeft hem een 1. Dat vond ik geen recensie meer.
Komt er ook nog een recensie van The Impossible? Lijkt me namelijk ook een mooie film.
pi_123392007
Misery (1990)



Wow, wat een ontzettend goede film is dit zeg. Een zeer beklemmende sfeer, een claustrofobisch kamertje, een afgelegen huis en een erg boeiend en toch ook wel realistisch verhaal. De sneeuw en de winterse plaatjes zijn een enorm pluspunt en zorgen echt voor een geweldige sfeer.

Maar het belangrijkste ben ik misschien nog wel vergeten: het fantastische acteerwerk van zowel James Caan en Kathy Bates. Laatstgenoemde had toch wel een lastige rol om te spelen, maar wat doet ze het goed zeg. Soms is ze hillarisch, op een ander moment kon ze weer schockeren en vaak was ze lekker over de top. Ze zorgt er met haar rol in ieder geval voor dat ik een enorme hekel aan haar kreeg. En dat is alleen maar goed, want dat is natuurlijk ook de bedoeling. Maar ook James Caan acteerde zeer overtuigend en ik leefde wel erg met hem mee. Je zou maar in zo'n situatie terechtkomen zeg, bizar.

Ook het einde vond ik erg goed. Het zal allemaal best een beetje voorspelbaar zijn, maar ik vond het toch wel heel knap dat het eigenlijk de hele tijd geloofwaardig bleef. Echt een geweldige thriller, die geen minuut verveelt en die ik zeker nog eens ga herzien. Ik ben ook van plan om dit boek van Stephen King eens te gaan lezen, hopelijk maakt die net zoveel indruk als deze film.

IMDb cijfer: 7,8
Mijn cijfer: 9
  woensdag 27 februari 2013 @ 03:13:23 #229
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_123397728
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 20:19 schreef Mainport het volgende:
The perks of being a wallflower

[ afbeelding ]

In het begin was ik zwaar sceptisch: weer een introvert jongetje dat niet in staat is zelf vriendjes te maken. Want daar kan de wereld zich zo lekker mee identificeren, zo is het wel. Gelukkig ontstijgt de film dat niveau al heel snel, en weet het geleidelijk de juiste snaren te raken. En zo blijkt maar weer dat de beste chickmagnet een
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
is. Het is echt waar, kijk maar in je omgeving. Als je net zoals ik een grote mond met een klein hartje hebt, is dit wel een film waardoor je geraakt wordt. Erg mooi.
Zojuist gezien. Prima film, helemaal niks mis mee.

En Emma Watson O+ :7 c_/ *; ^)
Tics van je petten.
pi_123407076
Argo


Na de Oscars moest ik de film natuurlijk even kijken. Over het algemeen hecht ik niet zoveel waarde aan de oordelen van AMPAS maar ik moet toch mee kunnen praten. Ze hadden Searching For Sugar Man (geweldig verhaal! 9,5/10) al een Oscar gegeven dus ik had weer enig vertrouwen na het debacle in 2010. Net als in 2010 was het weer een 'America Fuck Yeah!' verhaal, dit zou invloed kunnen hebben op mijn beoordeling.

Het acteerwerk is erg goed, maar met namen als Alan Arkin, John Goodman, Bryan Cranston en Ben Affleck mag jij ook eigenlijk niets anders verwachten. Leuk om Richard Kind zo'n kleine maar sterke rol te zien spelen. Op een paar Iraanse soldaten na is het acteerwerk gewoon om te smullen. Met zo'n interessant verhaal moet dit een mooie film worden. Alle ingrediënten zijn er, zou je zeggen...

Argo krijgt het voor elkaar om me 120 minuten lang niet te verassen. Ze doen wel een aantal pogingen maar telkens op nietszeggende momenten, het verhaal gaat precies zoals je verwacht voordat je de film aanzet. Het wordt eigenlijk nooit spannend, de 'thrill' in thriller is eigenlijk ver te zoeken. Het is geen slechte film, het verhaal zelf is indrukwekkend. Maar ik kreeg het idee dat ik dit al zo vaak voorbij heb zien komen. Het is, naar mijn mening, echt een dertien in een dozijn film. Als je de belangrijkste Oscar weet binnen te slepen verwacht ik er gewoon meer van.

IMDB: 8,0
Ik: 7,0
pi_123418757
De Marathon (2012) - IMDb



Wat een onwijs leuke, grappige en soms ontroerende Nederlandse film.
Waarom krijgen dit soort films geen aandacht, ipv die Ushi crap

7,9 van mij ^O^
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_123419425
red

gepensioneerde cia black-ops agent bruce willis weet een aanslag te verijdelen op zijn leven, en gaat zijn oude (inmiddels ook bejaarde) teamgenoten bij elkaar zoeken om de daders te vinden. en zo stuiten ze op een complot.

veel humor, toffe actie en de acteurs doen het goed. morgan freeman en de knotsgekke john malkovich.

aanrader!
cijfer: dikke 8. :)
pi_123421858
Django: Unchained

Op advies van iemand ging ik deze film kijken, normaal kijk ik van te voren altijd naar een trailer, maar deze ging ik zonder trailer te bekijken gelijk afspelen en kijken. Van te voren wel even gekeken wie er in de film spelen. Het eerste kwartier was ik al flabbercasted dankzij Christoph Waltz, wat een acteur zeg... Dankzij deze film weet ik wie Christoph Waltz is... Echt een geweldige rol gespeeld en heeft de film op sleeptouw genomen.

Het acteerwerk is erg goed. Jamie Fox heeft zijn rol goed gespeeld. Leonardo DiCaprio leek mij een overrated acteur, aangezien ik nooit Titanic gekeken heb en het een overrated film vind, leek hij mij ook een overrated acteur. In Deception vond ik hem wel erg zwak. Bij deze film heeft hij mij echt 180 graden laten draaien qua mening. Wat een vertolking en acteerwerk van DiCaprio kan het niet beschrijven.

Tarantino heeft mij echt laten genieten van de film. De actrice die de personage Broomhilda vertolkte vond ik overigens wel erg zwak acteren.

Imdb: 8,0
Ik: 8,4
pi_123422460
Red Dawn (2012)



Verhaal: USA wordt ingenomen door Noord-Korea ( :') ) en een redneckfamilie wil daar met zijn vriendjes verandering in brengen.

Tot slot: tja, het concept is echt Amerika ten top, lekker zwart maken van huidige vijanden in de wereld, lekker reclame maken voor het leger, en Amerika zelf ophemelen.. Personages zijn oppervlakkig en het verhaal is zo lek als een mandje.
Desalniettemin heb ik mij vermaakt met deze hersenloze film: flinke snelheid in de film, kijkt makkelijk weg, veel actie, lekkere chicks en Chris Hemsworth die z'n best doet om er toch nog wat van te maken.

IMDB: 5.3/10
Ik: 6.0/10
pi_123422844
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 15:33 schreef ArtistA het volgende:
Flight (2012)

[ afbeelding ]

An airline pilot saves a flight from crashing, but an investigation into the malfunctions reveals something troubling.

Drama/138min

Regie: Robert Zemeckis
Cast: Denzel Washington, Nadine Velazquez, Don Cheadle

Een film waarbij Denzel nog is genomineerd voor een Oscar als beste mannelijke hoofdrol, maar het beeldje naar Daniel Day Lewis zag gaan voor zijn rol in Lincoln.
Flight is geen goede film. Hij begint heel sterk, maar eigenlijk wekte dat al meteen argwaan bij me, want hoe ga je de rest van de 138 minuten vol krijgen als je zo sterk van de grond komt.
Wat wel vanaf de eerste seconden opviel, en waarom ik deze review toch wilde schrijven, is het acteerwerk van Denzel. Want o o o, wat zet hij zijn personage weer sterk neer. Je gaat op een gegeven moment zelfs denken dat de film zo slecht is omdat de rest van de cast hopeloos probeert mee te draaien op het onmenselijk hoge acteerniveau van Denzel.
Persoonlijk ben ik geen fan van de man, maar misschien komt het juist wel doordat hij al zijn films in z'n eentje moet dragen.

Toch nog een eervolle vermelding voor Don Cheadle, die weer van betrouwbare waarde blijkt te zijn. Een kleine rol voor John Goodman die zorgt voor een aangename afwisseling in een redelijk saaie film voor de rest.

Waardering
IMDb: 7.3
ArtistA: 7
Ik vond het een topfilm, zeker een 7.5 waard. Wat ik me afvraag, is als ik een topfilm 7.5 geef, wat betekent jouw 7 dan? Je zegt zelf dat je het geen goede film vindt en "dat de film zo slecht is", waarom dan een 7?
pi_123423226
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 19:46 schreef illusions het volgende:

[..]

Ik vond het een topfilm, zeker een 7.5 waard. Wat ik me afvraag, is als ik een topfilm 7.5 geef, wat betekent jouw 7 dan? Je zegt zelf dat je het geen goede film vindt en "dat de film zo slecht is", waarom dan een 7?
Voor de term topfilm vind ik 7,5 nogal laag tenzij je schaal tot 8 loopt. Een topfilm bij mij is 9 of hoger.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_123423519
quote:
2s.gif Op woensdag 27 februari 2013 19:52 schreef Karstman het volgende:

[..]

Voor de term topfilm vind ik 7,5 nogal laag tenzij je schaal tot 8 loopt. Een topfilm bij mij is 9 of hoger.
Ja, kom nou .. :') Een kutfilm met een score van 7 kan dus wel? Dan komt 7.5 dichter bij topfilm in de buurt denk ik dan een 7 bij "slecht".
pi_123423767
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 19:57 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, kom nou .. :') Een kutfilm met een score van 7 kan dus wel? Dan komt 7.5 dichter bij topfilm in de buurt denk ik dan een 7 bij "slecht".
Klopt maar een kutfilm geeft ik dan ook een 2 of een 3 ofzo
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_123424074
quote:
2s.gif Op woensdag 27 februari 2013 20:01 schreef Karstman het volgende:

[..]

Klopt maar een kutfilm geeft ik dan ook een 2 of een 3 ofzo
Naja, dat is ook wel weer zo. :P Mijn stopwoordje is gewoon "top" de laatste tijd. Anyway, ik vond het een goede film, en als je het een slechte film vindt is dan leest een waardering van 7 nogal vreemd.
pi_123424976
Bel elkaar lekker op ofzo..
pi_123425337
Topfilms (>9) dit jaar gezien (topfilms zijn bij mij 8.5+):
1 - March of the Penguins (2005):
WOW. WOW WOW WOW.

Deze docu, opgenomen op Antarctica is een pareltje. Niet alleen door de gruwelijk mooie beelden, de kwaliteit van filmen in zulke omstandigheden is werkelijk fantastisch, maar ook het "verhaal". We volgen de keizerspinguins een heel jaar, dieren die in de moeilijkste omstandigheden op Aarde moeten overleven en doen dat op een manier die alleen de Natuur kan maken. Keihard maar zo mooi.

Terechte Oscarwinnaar deze documentaire. Kijken!!
9.7/10 (IMDB: 7.7/10)

2 - The Matrix Reloaded (2003):
Zie ook de review bij 3: Revolutions.

The Matrix 2: Reloaded is voor mij het beste deel van de trilogie. Grappig genoeg vind ik dat bij Lord of the Rings (Gollem) ook...

In deze prachtfilm zit geen lelijke Gollem. Nee, hier verschijnt naast een heleboel Smithjes en veel meer medespelers dan het eerste deel een toch bijzonder smakelijke dame; Monica Bellucci...

Dat ik die 10 jaar lang in de ban heb gedaan... ?

Alles is even smaakvol en strak. De vechtscenes, de waanzinnig vette filosofie, de links naar de digitale wereld, maar wat voor mij het allergrootste hoogtepunt was, was de snelwegscene. Een ubervette achtervolging en een knappe vechtscene in een. Onderscheidend vermogen kan de Wachowski Bros. noet ontzegd worden. Al zijn het dan broer en zus...

Cloud Atlas verbleekt bij de diepere filosofie van The Matrix Trilogy.
9.6/10 (IMDB: 7.1/10)

3 - Django Unchained (2012):
Na al Tarantino's films gezien te hebben (inclusief zijn schrijversprojectjes) kan ik zeggen dat dit toch de op 2 na beste is. True Romance (verhaal van Tarantino) zal hij niet snel verslaan en ook het wat diversere Inglourious Basterds is net wat beter.

Maar vlak daaronder, ruim voor Pulp Fiction en Jackie Brown komt Django Unchained.

Wat de film zo goed maakt is de humor. Christoph Waltz is een topacteur die we in Inglourious leerden kennen. Hij treedt hier in een soortgelijke rol op, maar krijgt meer tijd van Tarantino. Dat laat hem wat meer ontwikkelen, net als Django (Jamie Foxx) zelf. DiCaprio erbij voor een sterke tegenspeler, mooi.

Sterk zijn ook de beelden en de topmuziek, wat we van Tarantino gewend zijn.

Prima thema (slavernij) op een grappige manier gebracht. Lekker veel genigger, maar als het ergens functioneel is, dan hier wel.

Allemaal kijken dit pareltje. En geef hem maar een mooi gouden beeldje volgende maand.(ok, hij heeft er 2 gekregen, maar niet voor beste film helaas)
9.3/10 (IMDB: 8.6/10)

4 - L.A. Confidential (1997):
Een van de grote films die ik nog niet had gezien. En ik begrijp eigenlijk niet waarom, want L.A. Confidential schittert. De cast is uitstekend met een geweldig acterende Guy Pearce als belangrijkste representant, maar ook de andere bekende goeie acteurs mogen er wezen; Kevin Spacey, Russel Crowe en Danny DeVito. Kim Basinger vind ik altijd wat minder, maar goed.

Topfilm, zeker kijken!
9.3/10 (IMDB: 8.4/10)

5 - The Matrix Revolutions (2003):
The Matrix Trilogy;

Dit hoogtepunt van de filindustrie is eigenlijk niet te beschrijven, die moet je meemaken. Goed beeld, hard geluid, donkere ruimte en wat lekkers te roken bij de hand...

The Matrix heb ik in de afgelopen 13 jaar zo'n 10 keer gezien en was in 2000 nog es "Neo" bij een verkleedfeestje. Inclusief zelfgemaakte guns.

De delen 2 & 3 van de trilogie liet ik on een debiele reden liggen; ik hoorde ooit dat ze bij deel 1 in het niet vielen. Wat dacht ik dom.

Het spektakel van 3: Revolutions is ongeevenaard in de filmgeschiedenis. De schijnbaar unlimited ammo rn monsterregen is waanzinnig vet. De diepere kant van deze magische vertelling zit zoals het hoort bij een trilogie aan het eind. Ook daar doet ie het goed.

Een 6,6 op IMDB, in wat voor snobistische wereld leef je, als dit je matigjes boeit....

De extra 0,4 punt gaf ik na de aftiteling. De allerbeste, vetste muziek ooit. Minutenlang in trance op dit epische nummer. Een zeer waardig einde voor een magisch product.
9.2/10 (IMDB: 6.6/10)

SLECHTE/zwaar tegenvallende films dit jaar:
1 - Argo (2012) (zie boven)
2 - Run, Bitch, Run! (2009):
Bijzonder slap verhaal, en een miskleun op vele vlakken.

De bitches zijn niet lekker (toch minstens een must voor zo'n film), het verhaal onlogisch en de acteerprestaties laag.

Neh, doe maar niet kijken, dit product.

Haalt het niet bij Death Proof of Bitch Slap.
5.0/10 (IMDB: 4.3/10)

3 - Lo Imposible (2012):
Wat een drama. En wat een voorspelbaar verhaal.

Veel teveel drama, veel teveel gericht op "die arme Westerlingen die overspoeld worden door een tsunami" (alsof het lokale leed er niet toe doet) en saai.

Tegenvaller.
6.8/10 (IMDB: 7.6/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_123425605
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 22:36 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Ik heb het wel begrepen, maar je kraakt Argo keihard af, twee keer, en geeft hem een 1. Dat vond ik geen recensie meer.
Komt er ook nog een recensie van The Impossible? Lijkt me namelijk ook een mooie film.
Jij kan helemaal niet vinden of ik een recensie geef of niet. Het is een feit, daar kan je geen mening over hebben. je kan het hoogstens niet eens zijn met mijn recensie, maar dat is een verschil in smaak. Ik kraak jouw 9 ook niet af, al vraag ik me af hoe je dat kan geven.

De andere recensies van goeie films en een paar slechte staan hierboven. Veel plezier ermee.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_123426119
quote:
lekkers te roken bij de hand...
Het spektakel van 3: Revolutions is ongeevenaard in de filmgeschiedenis.
Volgens mij had je wat teveel gerookt....
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_123426287
quote:
10s.gif Op woensdag 27 februari 2013 20:34 schreef habitue het volgende:

[..]

Volgens mij had je wat teveel gerookt....
Echt he :') deel 1 was master _O_ , deel 2 en 3 waren oke, niet meer dan dat.
pi_123426331
quote:
7s.gif Op woensdag 27 februari 2013 20:37 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Echt he :') deel 1 was master _O_ , deel 2 en 3 waren oke, niet meer dan dat.
Deel 1 _O_
Deel 2 ^O^
Deel 3 :O
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 27 februari 2013 @ 20:42:36 #246
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_123426639
My Name is Bruce.

My Name Is Bruce (2007) - IMDb
imdb cijfer 6.3
Mijn cijfer: 5.0

Bruce Campbell, bekend van Evil Dead series, speelt hier een overdreven slechte versie van zichzelf. Ik had zoiets als JCVD verwacht. Er zit een paar leuke cliches en verwijzingen naar zichzelf, maar de films is bar slecht. Alleen voor de fan.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_123429783
Zeg, pubertjes habitue en andreas. Gaan jullie lekker in ONZ andermans recensies zitten veroordelen, doen wij filmkijkers dat wel bij films in dit topic, ok?

De tering, sommige FOK!kers hebben echt geen leven... dat spijt me voor jullie. :W
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_123430114
quote:
14s.gif Op woensdag 27 februari 2013 21:33 schreef El_Matador het volgende:
Zeg, pubertjes habitue en andreas. Gaan jullie lekker in ONZ andermans recensies zitten veroordelen, doen wij filmkijkers dat wel bij films in dit topic, ok?

De tering, sommige FOK!kers hebben echt geen leven... dat spijt me voor jullie. :W
Come on, met zulke oneliners kun je ook wel een reactie verwachten he.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_123430462
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 21:38 schreef habitue het volgende:

[..]

Come on, met zulke oneliners kun je ook wel een reactie verwachten he.
Alleen een doorgewinterde shootergamer (wat ik verre van ben) heeft kogelregens en vliegscenes als in Matrix 3 gezien. Het kan dat dat jou niet boeit, mij wel.

Nog goeie films gezien?

Ik wel:
http://www.icheckmovies.c(...)atin+america/torero/

[ Bericht 11% gewijzigd door El_Matador op 27-02-2013 22:00:15 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_123431462
quote:
6s.gif Op woensdag 27 februari 2013 21:43 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Alleen een doorgewinterde shootergamer (wat ik verre van ben) heeft kogelregens en vliegscenes als in Matrix 3 gezien. Het kan dat dat jou niet boeit, mij wel.

Nog goeie films gezien?
Weinig,

Flight; goed geacteerd, typisch Amerikaans moralistisch einde. 5.5/10

Lincoln (die met die vampiers); Ging wel, aardige actiefilm niet meer niet minder. 6,5/10

Morgen ga ik Django Unchained kijken, hopelijk vind ik die wat leuker!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')