Dat heeft niks meer met sparen te maken maar met valuta handel. De fluctuatie in de currency is veel groter dan de spaarrente die je ontvangt. M.a.w: schopje naar AEXquote:Op dinsdag 12 februari 2013 11:05 schreef Koral het volgende:
Mailing van ICBC welke ik afgelopen weekend ontving. Ga ik toch maar eens over na denken als in euro's geen fatsoenlijke rente meer te behalen valt...
Ik moet nog even aan het idee wennen want ik ga liever op zeker. Alleen dat we ook zeker weten dat we bij de belastingdienst mogen afdragen bevalt me niet. Hier valt mogelijk nog iets te verdienen en in het geval van verlies dan houden we het gewoon nog even aanquote:Op dinsdag 12 februari 2013 11:16 schreef RobertNL het volgende:
Als de koers 1% per jaar negatief uitpakt is je winst wegMaar wellicht is het het risico waard (koers winst is ook mogelijk..)
quote:Op dinsdag 12 februari 2013 11:34 schreef Koral het volgende:
Maar in de tussentijd heb ik wat spreiding voor het geval de euro klapt.
In andere landen hebben ze al een niet te overziene crisissen meegemaakt. Het is inderdaad prettiger als je veel geld hebt, maar ook met wat minder biedt het vroeg of laat mogelijkheden (zolang je het maar voor een faillisement veilig stelt). Een leuk opstartkapitaaltje om elders waar minder narigheid is een nieuwe start te maken bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 14:16 schreef Ill-Skillz het volgende:
ALS, uitgaande van een hypothese, dat ooit zal gebeuren, dan ontstaat er een wereldwijde crisis die niet te overzien is. Dan maken die paar euro's (omgerekend) die jij in een andere valuta hebt staan geen zak uit.
Wat ik bestempel als fantastiepraat is dat de euro gaat 'klappen', en dat het hebben van een relatief klein bedrag in een andere valuta in een dergelijke situatie niet gaat helpen. Wat had een Duitse kolenarbeider in 1929 (de grootste economische crisis ooit en de laatste keer dat een valuta in Europa 'klapte') gehad aan 250 Amerikaanse dollars (relatief gezien ongeveer vergelijkbaar met een bedrag van 2000 euro nu) ? Helemaal niets... aangezien die crisis op mondiaal zo hard om zich heen sloeg dat de dollar ook niet veel meer waard was.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 14:59 schreef Koral het volgende:
[..]
In andere landen hebben ze al een niet te overziene crisissen meegemaakt. Het is inderdaad prettiger als je veel geld hebt, maar ook met wat minder biedt het vroeg of laat mogelijkheden (zolang je het maar voor een faillisement veilig stelt). Een leuk opstartkapitaaltje om elders waar minder narigheid is een nieuwe start te maken bijvoorbeeld.
Maar blijf gerust alle kenners volgen die er belang bij hebben om het aanbod van euro zo groot mogelijk te houden en alles wat ze niet kennen als speculatief beschouwen. Ondertussen is het in vele andere landen in de wereld voor prive personen heel gebruikelijk om rekeningen in verschillende valuta te hebben. Alleen hier doet men er krampachtig over, of bestempelt men het als fantasiepraat.
Het moet niet veel gekker worden.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 19:09 schreef TGV2 het volgende:
Centraal Beheer per 19-02 van 2,2% naar 2,0%.
Het wordt nog gekker: de inflatie gaat naar het hoogste punt sinds 2008quote:
Klopt 3 % verlies doe daar de vrh bij van 1,2 % en trek de "hoge" spaarrente van 2 % er van af.quote:Op woensdag 13 februari 2013 08:24 schreef blomke het volgende:
[..]
Het wordt nog gekker: de inflatie gaat naar het hoogste punt sinds 2008
Moeten van de staat zeker extra cash in huis hebben?quote:Op dinsdag 12 februari 2013 22:23 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Het moet niet veel gekker worden.
SNS de hoogste![]()
Je hypotheekschuld wordt mee opgefroten.quote:Op woensdag 13 februari 2013 10:04 schreef xminator het volgende:
Inflatie stijgt naar drie procent
Lekker.
Maar ik heb geen hypotheekquote:Op woensdag 13 februari 2013 10:22 schreef blomke het volgende:
[..]
Je hypotheekschuld wordt mee opgefroten.
Heb ik (nog?) geen bericht van ontvangen.quote:Op woensdag 13 februari 2013 11:03 schreef Spezza19 het volgende:
Moneyou gaat van 2,2% naar 2,1%.
Slim van ze, aangezien iedereen naar 2% gaat
quote:Op woensdag 13 februari 2013 11:37 schreef blomke het volgende:
[..]
Heb ik (nog?) geen bericht van ontvangen.
quote:We willen je vooraf informeren over de komende rentewijziging. Vanwege ontwikkelingen op de financiële markten is MoneYou genoodzaakt de spaarrente te verlagen.
Renteverlaging MoneYou (Kwartaal) Spaarrekening
De volgende spaarrentes worden per 15 februari aanstaande verlaagd:
•
De rente van de MoneYou Spaarrekening wordt verlaagd van 2,20% naar 2,10%*.
* Variabele rente, effectief op jaarbasis
•
De rente van de MoneYou Kwartaal Spaarrekening wordt verlaagd van 2,20% naar 2,10%*.
De basisrente wordt 1,60% en de bonusrente blijft ongewijzigd 0,50%.
* Variabele rente, effectief op jaarbasis
Renteverlaging MoneYou Deposito Sparen
De volgende spaarrentes worden per 18 februari aanstaande verlaagd:
•
De rente van MoneYou Sparen 6 maanden Vast wordt verlaagd van 2,25% naar 2,15%**.
** Vaste rente, nominaal op jaarbasis
•
De rente van MoneYou Sparen 1 jaar Vast wordt verlaagd van 2,30% naar 2,20%***.
*** Vaste rente, effectief op jaarbasis
Waaraan wil je het uitgeven?quote:Op woensdag 13 februari 2013 15:22 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik verkeer echt in de staat om alles uit te gaan geven.
Slim!quote:Op woensdag 13 februari 2013 16:58 schreef Ill-Skillz het volgende:
Nutteloze consumentenelektronica en vakanties.
Leuk!quote:
Dit is nou net iets wat geen last heeft van inflatie! Juist vandaag een nieuwe Canon camera gekocht: budgetmodel voor 3 tientjes. En die is aanzienlijk beter dan m'n 1800 gulden high-endCanon camera die-ie vervangt! Zeg maar 4% van de prijs van m'n vorige camera. Hetzelfde voor TV 's, monitors, laptops, computers, MP3-spelers, etc.quote:
Je vergeet de risico opslag.quote:Op woensdag 13 februari 2013 17:31 schreef RemcoDelft het volgende:
Laten we vooral niet vergeten dat banken aan risicoloze (!) hypotheken zo 5% pakken. Da's 3% winst per jaar op een bedrag van zeg 250.000 euro. Da's 7500 euro per jaar. 30 jaar lang voor de aflossingsvrije varianten. Da's 90% van het oorspronkelijke bedrag aan WINST. En daar hebben ze misschien een paar uur werk aan gehad...
En dan nog kunnen ze niet zonder belastinggeld om banken te redden
Wat mij betreft wordt het tijd voor PRIVATE banken: wat is er nodig om als Fok-Forum een hypotheekbank op te kunnen richten? 0.1% provisie zou ruim genoeg moeten zijn, zeg maar 7500 euro winst over 30 jaar verspreid. Dus hypotheekrente 4%, spaarrente 3.9%. Of wellicht een fractie meer om wat marge te hebben, zodat mensen niet 30 jaar hoeven te wachten met het opnemen van spaargeld.
Topmerken vind je nog volop op Marktplaats. Waar ik vroeger 'n halve zomervakantie voor zat te bollenpellen in een hete schuur, koop je nu voor 100 - 150 ¤ Denon.quote:Op woensdag 13 februari 2013 18:52 schreef RemcoDelft het volgende:
Uitzondering zijn wellicht goede speakers en versterkers. Hoewel ik al lang niet naar prijzen heb gekeken, kan ik me voorstellen dat dat minder snel daalt. Maar daar staat tegenover dat dat ook dingen zijn die gerust 25+ jaar meegaan.
Ja zit nog bij SNSbank, dát doe je foutquote:Op donderdag 14 februari 2013 12:59 schreef erniee het volgende:
Pas een rekening bij de ICBC geopend en moet nu een x bedrag overmaken ter identificatie. In de handleiding an de ICBC wordt aangegeven dat ik dit moet doen als een buitenlandse overboeking met IBAN en BIC codes etc., omdat ICBC nog niet is aangesloten op het lokale betalingsverkeer.
Ik probeer een betaling te doen via de SNSbank naar de ICBC, maar de SNSbank geeft aan dat het naar een nederlandse rekening is dus dat ik het gewoon via de binnenlandse overschrijving moet doen. Maar wanneer ik dat doe klopt het rekeningnummer niet volgens de snsbank. Doe ik het toch via de buitenlandse manier wordt mijn overschrijving geweigerd, omdat de 'geografische omgeving niet correct is'.
Iemand enig idee wat ik fout doe?
Tja, WestlandUtrecht geeft bijvoorbeeld 2,25% en zo zijn er nog een paar die rond de 2,2% zitten, maar de banken lijken een wijdstrijdje te houden wie het snelst de rente kan verlagen, dus over een maandje kunnen we zo rond of onder die 2% zitten...quote:Op vrijdag 15 februari 2013 08:49 schreef Dirkos1987 het volgende:
Ik heb nu bij regiobank een rente van 2,02 %.
Mede omdat het kantoor hier in de buurt zit en makkelijk via internet geld kan opnemen voor evt noodzaken heb ik hier voor gekozen.
Ik heb er verder weinig verstand van maar zijn er betere opties?
Misschien SNS bank? Daar zit Regiobank toch ook bij dacht ik? Die rente is iets hoger en een kantoor in de buurt is niet echt nodig.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 08:49 schreef Dirkos1987 het volgende:
Ik heb nu bij regiobank een rente van 2,02 %.
Mede omdat het kantoor hier in de buurt zit en makkelijk via internet geld kan opnemen voor evt noodzaken heb ik hier voor gekozen.
Ik heb er verder weinig verstand van maar zijn er betere opties?
Hypotheekrente daalt niet mee.quote:Op donderdag 14 februari 2013 11:36 schreef Tha_Duck het volgende:
En MoneYou is naar 2,1 procent.
Het wordt met de dag wanhopiger
Bij mij is dat logisch, die staat 20 jaar vastquote:
Niet bij MoneYou, maar er zijn een paar banken die - mondjesmaat - de hypotheekrente verlagen. O.a. ING.quote:
Daar ziet het wel naar uit inderdaad. Volgens mij kreeg je bij MoneYou een half jaar geleden nog 2,75% voor een deposito van een jaar.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 10:17 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Tja, WestlandUtrecht geeft bijvoorbeeld 2,25% en zo zijn er nog een paar die rond de 2,2% zitten, maar de banken lijken een wijdstrijdje te houden wie het snelst de rente kan verlagen, dus over een maandje kunnen we zo rond of onder die 2% zitten...
Niets meer van gehoord, zal wel in een la ergens verdwenen zijn dat voorstel.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 09:48 schreef Extraneus het volgende:
De VVD had gezegd dat ze wilde dat spaargeld tot iets van 34.000 euro onbelast zou zijn. Is dat aangenomen? Leek me nou niet echt een breekpunt voor de onderhandelingen.
Maar dan wordt het wel steeds hopelozer. Ik heb het idee dat er in dit topic wel wat 'serieuze' spaarders zijn die ruim boven de 21 duizend nog iets aan spaargeld hebben. Voor het deel boven dat bedrag krijg je straks effectief minder dan een procent rente als de hoogste rente straks 2,1% is (2,1% -/- 1,2% (vermogensbelasting) = 0,9%*). Dus 0,9% spaarrente met een inf;atie van 2,6%. Ik krijg de neiging om het allemaal maar uit te geven...quote:Op zaterdag 16 februari 2013 10:36 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Niets meer van gehoord, zal wel in een la ergens verdwenen zijn dat voorstel.
Je kunt natuurlijk altijd gewoon door blijven sparen. Met voldoende inleg groeit je spaartegoed, ook al zou er een negatief rendement zijn. Er is dan wel minder groei, maar nog steeds groei.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 13:19 schreef Extraneus het volgende:
[..]
Maar dan wordt het wel steeds hopelozer. Ik heb het idee dat er in dit topic wel wat 'serieuze' spaarders zijn die ruim boven de 21 duizend nog iets aan spaargeld hebben. Voor het deel boven dat bedrag krijg je straks effectief minder dan een procent rente als de hoogste rente straks 2,1% is (2,1% -/- 1,2% (vermogensbelasting) = 0,9%*). Dus 0,9% spaarrente met een inf;atie van 2,6%. Ik krijg de neiging om het allemaal maar uit te geven...
Regels zijn niet veranderd... de PvdA wou zelfs deze belasting verhogen voor de hogere vermogens. Zelfs zonder deze belasting kun je niet tegen de inflatie opboksen, deze belasting is echt pure diefstal. Lenen wordt beloond, sparen afgestraft... wat was ook al weer de grote oorzaak van deze crisis?quote:Op zaterdag 16 februari 2013 09:48 schreef Extraneus het volgende:
De VVD had gezegd dat ze wilde dat spaargeld tot iets van 34.000 euro onbelast zou zijn. Is dat aangenomen? Leek me nou niet echt een breekpunt voor de onderhandelingen.
Het leek me zo'n mineur punt dat ik dacht dat dat het wel zou redden.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 13:36 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Regels zijn niet veranderd... de PvdA wou zelfs deze belasting verhogen voor de hogere vermogens.
Ja, precies.quote:Zelfs zonder deze belasting kun je niet tegen de inflatie opboksen, deze belasting is echt pure diefstal. Lenen wordt beloond, sparen afgestraft... wat was ook al weer de grote oorzaak van deze crisis?
We hebben onszelf in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd. De huidige situatie is gevaarlijk, maar het belonen van sparen en het afstraffen van lenen leidt tot minder consumptie en tot economische krimp. We kunnen geen kant op.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 13:36 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Regels zijn niet veranderd... de PvdA wou zelfs deze belasting verhogen voor de hogere vermogens. Zelfs zonder deze belasting kun je niet tegen de inflatie opboksen, deze belasting is echt pure diefstal. Lenen wordt beloond, sparen afgestraft... wat was ook al weer de grote oorzaak van deze crisis?
Ik zit er nu inmiddels ook wel aardig boven ja, heb gelukkig ook wat obligaties en aandelen om de boel in balans te houden maar zo'n spaarrekening leverd je niets op nee maar je moet geld achter de hand hebben.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 13:19 schreef Extraneus het volgende:
[..]
Maar dan wordt het wel steeds hopelozer. Ik heb het idee dat er in dit topic wel wat 'serieuze' spaarders zijn die ruim boven de 21 duizend nog iets aan spaargeld hebben. Voor het deel boven dat bedrag krijg je straks effectief minder dan een procent rente als de hoogste rente straks 2,1% is (2,1% -/- 1,2% (vermogensbelasting) = 0,9%*). Dus 0,9% spaarrente met een inf;atie van 2,6%. Ik krijg de neiging om het allemaal maar uit te geven...
* De berekening zal niet helemaal kloppen misschien (omdat ik niet weet of je die 1,2% gewoon van die rente af kan halen) maar volgens mij komt het redelijk in de buurt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |