Gelukkig liggen de betaalbare vrijesector- en koopwoningen voor het oprapen.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 08:48 schreef DroogDok het volgende:
Gesubsidieerde woningbouw is bedoeld voor minima, niks mis met huur naar inkomen, als het je niet bevalt kan je particulier huren of kopen
tja, ik zie toch liever niet dat mijn belasting gaat naar subsidie voor mensen die wel.een hogere huur kunnen betalen.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 08:50 schreef Jareth het volgende:
[..]
Gelukkig liggen de betaalbare vrijesector- en koopwoningen voor het oprapen.![]()
De timing is gewoon hondsberoerd.
heb je er verder geen probleem mee dat 'jouw belasting'(quote:Op dinsdag 5 februari 2013 08:52 schreef DroogDok het volgende:
[..]
tja, ik zie toch liever niet dat mijn belasting gaat naar subsidie voor mensen die wel.een hogere huur kunnen betalen.
Maar nu valt die groep natuurlijk wel tussen wal en schip.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 08:52 schreef DroogDok het volgende:
[..]
tja, ik zie toch liever niet dat mijn belasting gaat naar subsidie voor mensen die wel.een hogere huur kunnen betalen.
In principe, ja.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 08:48 schreef DroogDok het volgende:
Gesubsidieerde woningbouw is bedoeld voor minima, niks mis met huur naar inkomen, als het je niet bevalt kan je particulier huren of kopen
mensen met 40.000 bruto krijgen geen subsidie, dat gaat tot maximaal 21.000 brutoquote:Op dinsdag 5 februari 2013 08:52 schreef DroogDok het volgende:
[..]
tja, ik zie toch liever niet dat mijn belasting gaat naar subsidie voor mensen die wel.een hogere huur kunnen betalen.
Indirect wel natuurlijk, de woningen van woningbouwverenigingen zijn gebouwd met publiek geld, daarom is de huur ook zo laag.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 09:11 schreef HD9 het volgende:
[..]
mensen met 40.000 bruto krijgen geen subsidie, dat gaat tot maximaal 21.000 bruto
HRA of Huursubsidie kom je niet zo gauw voor in aanmerking
Dus meer lagere inkomens in huurwoningen zal juist leiden tot meer huursubsidie
nee dat klopt nietquote:Op dinsdag 5 februari 2013 12:49 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Indirect wel natuurlijk, de woningen van woningbouwverenigingen zijn gebouwd met publiek geld, daarom is de huur ook zo laag.
nee met geleend geld van banken en derg, de Staat gaf soms een garantie mee.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 12:49 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Indirect wel natuurlijk, de woningen van woningbouwverenigingen zijn gebouwd met publiek geld, daarom is de huur ook zo laag.
Ok, wist ik niet.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 13:05 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee dat klopt niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Woningcorporatie
omdat woningbouwverenigingen sociale huurwoningen beheren , daar zijn ze voor opgerichtquote:Op dinsdag 5 februari 2013 14:27 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Ok, wist ik niet.
Waarom zijn de huren bij een corporatie dan lagen dan particulier?
geen winstoogmerkquote:Op dinsdag 5 februari 2013 14:27 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Ok, wist ik niet.
Waarom zijn de huren bij een corporatie dan lagen dan particulier?
quote:AMSTERDAM - De inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli van 5 tot 9 procent in de sociale sector, gaat zeer waarschijnlijk niet door.
Volgens Aedes, dat de ruim 350 woningcorporaties in ons land vertegenwoordigt, is invoering niet meer haalbaar, nu de maatregelen voorlopig in de Eerste Kamer gestrand zijn. ''Het is een ingewikkeld proces. Wil je de maatregelen ordelijk invoeren heb je tijd nodig. Die is er niet”, aldus Aedes.
De Nederlandse Woonbond, de belangrijkste vertegenwoordiger van de sociale huurders, is het daarmee eens. Directeur Ronald Paping: ''Je zou op 1 mei alle voorbereidingen al afgerond moeten hebben, omdat je de huurders twee maanden van tevoren moet informeren over hun nieuwe huurprijs."
.
"Tot die tijd moet je van miljoenen huurders hun inkomens gecontroleerd hebben, terwijl dat op dit moment nog niet eens mag. Voor een zorgvuldige invoering is het al te laat."
Scheefwonen
De inkomensafhankelijke huurverhoging, een van de grote bezuinigingen van het tweede kabinet Rutte, is bedoeld om het scheefwonen in sociale woningen tegen te gaan. Ongeveer 15 procent van de huurders verdient eigenlijk teveel om in een sociale huurwoning te mogen wonen en neemt de plaats in van mensen die daar gezien hun inkomen meer recht op hebben.
Daarom heeft de vorige regering sociale huurders die meer dan 43.000 euro verdienen, een extra huurverhoging opgelegd van 5 procent. Voor huishoudens die meer dan 33.000 euro verdienen geldt een extra opslag van 1 procent.
De huidige regering deed daar met een algemene extra huurverhoging voor alle inkomens van 1,5 procent, nog een schepje bovenop.
Inkomensgegevens
Vorig jaar mislukte de invoering, omdat de Belastingdienst te voortvarend de inkomensgegevens van ruim twee miljoen huurders aan de woningcorporaties verstrekte. De rechter oordeelde dat daarmee de privacy van de huurders in het geding was, zolang de wet die de inkomensafhankelijke huurverhoging moet regelen, nog niet door het parlement was.
Maar vooral de Eerste Kamer heeft problemen met de uitvoerbaarheid van het wetsontwerp, dat de huren van ‘rijkere’ bewoners in snel tempo omhoog moet brengen.
Huishoudens die meer dan 33.000 euro verdienen zouden per 1 juli een extra verhoging krijgen van 2,5 procent, terwijl bewoners die al of niet samen meer dan 43.000 euro hebben, een extra verhoging van 6,5 procent voor hun kiezen krijgen. Daar komt de reguliere jaarverhoging van rond de 2,5 procent nog een keer bij.
Elk jaar
Paping: ''Het is de bedoeling dat deze mensen elk jaar zo’n extra huurverhoging krijgen. Dit jaar alles bij elkaar zo’n 9 procent en volgend jaar weer."
"Deze mensen worden als het ware gedwongen te gaan verhuizen. Maar wonen is niet alleen het hebben van een dak boven je hoofd. Het is meer dan dat, je woont ook in een straat, in een buurt waar je graag bent.
"Waar moeten die mensen heen. Zo rijk zijn ze echt niet, zeker als het om tweeverdieners gaat, zit je al snel bij de grenzen van 33.000 of 43.000 euro. De koopkracht voor deze groep staat toch al onder sterke druk.”
Bureaucratie
De woningcorporaties zelf hikken erg tegen de bureaucratie van het plan aan. Ze moeten de inkomens van alle bewoners nagaan, maar ook de bezwaren behandelen die ze daartegen in zullen brengen. Bovendien kan hun inkomenssituatie steeds sterk veranderen door werkloosheid.
De corporaties zouden het probleem van scheefwonen graag zelf aanpakken, door de huur van de bewoners die door allerlei omstandigheden onredelijk laag is, extra te verhogen.
De gemiddelde huur die mensen in een sociale woning betalen, bedraagt 450 euro. Inkomens tot 22.000 (alleenstaande) en 29.000 (meerpersoonshuishouden) kunnen voor huurtoeslag in aanmerking komen. De maximale huur van een huis van een woningcorporatie bedraagt 680 euro.
Woonbondquote:Rutte en Blok spreken elkaar tegen over huurplafond
Premier Rutte en minister Blok spreken elkaar tegen over de woonparagraaf uit het regeerakkoord. Zij leggen de passage over het toepassen van een huurplafond bij huishoudens met een inkomen boven 43.000 euro tegengesteld uit. De bestaande verwarring hierover bij huurders wordt vergroot.
In een brief aan de Tweede Kamer, die deze week verscheen, is minister Blok duidelijk: “In het Regeerakkoord is aangegeven dat voor huishoudens met een inkomen boven 43.000 euro geen maximum geldt”.
www.actiehuuralarm.nl Op zichzelf is dat geen bijzondere opmerking, wat dat staat inderdaad in het regeerakkoord. Opvallend is echter dat premier Rutte enkele weken eerder in de Tweede Kamer het tegenovergestelde zei.
Vanavond vanaf 20.45hr te zien in dit theater: Politiek24quote:Wijziging van Boek 7 BW en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van een tweede categorie huishoudinkomens) 1e TK
Je hoeft helemaal niet weg, je moet alleen wat meer betalen. Als het je niet zint, koop je toch iets.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 17:07 schreef B-FliP het volgende:
Het punt is dat ze dan elk jaar je loon (en dat van je partner) moeten toetsen, en als je een loonsverhoging hebt gehad waarbij je boven het plafond komt mag je volgens onze regering niet meer wonen waar je jaren gewoond hebt. Zit je onder het plafond en krijg je een relatie? Opbokken!
Maar wat gebeurt er als je zonder werk komt te zitten? Of je relatie gaat uit? Krijg je dan weer je woning terug?
Verder wordt sparen steeds moeilijker. Straks mag je fijn extra belasting betalen omdat je spaart. De 1.4% belasting die je nu boven de 20k mag betalen is volgens de mensen in Den Haag niet voldoende, dat je een rente hebt van maar ongeveer 1,5% maakt ze niets uit. Nee dat 'dode vermogen' moet uitgegeven worden, en er zit toch een fictieve (niet bestaande) rente van 4% op? Aldus Den Haag.
Sparen voor grote uitgaven als een auto of een huis word via het beleid bestrafd. Wat voor boodschap mogen we hieruit trekken? Als je leeft alsof morgen niet bestaat en kosten maakt voor de maatschappij maakt het niets uit en word je geholpen. Maar als je eigen geld probeert op te bouwen is dat not done. Als je in een huurwoning zit, en daar met een getoetst salaris bent gaan wonen en ondertussen loonsverhoging hebt gekregen, en je bent aan het sparen voor een koopwoning is dat ongewenst. Nee je moet je in de schulden steken, een hoge hypotheek, en dan mag je genieten van subsidies en voordelen en word je beschermd. Aan het infuus van de banken en de overheid.
Verantwoordelijkheid wordt bestrafd, roekeloosheid beloond. Welkom in Nederland!
Begrijp je wel wat je zegt?quote:Op dinsdag 5 februari 2013 17:52 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Je hoeft helemaal niet weg, je moet alleen wat meer betalen. Als het je niet zint, koop je toch iets.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |