Atmosphere82 | woensdag 30 januari 2013 @ 23:45 |
Het leek me wel een leuk idee om hier wat recepten uit te wisselen! Je kunt ze dan denk ik ook makkelijker terugvinden dat in het 'slowchat' topic terug te bladeren. In ieder geval post ik deze week nog de recepten voor de '21 burger' en de 'moederschipsalade' op deze plaats! ![]() | |
Dondermeester | woensdag 30 januari 2013 @ 23:58 |
Had dit topic dan ergens deze week geopend met recepten ipv nu... ![]() O wacht, trut recepten ![]() [ Bericht 28% gewijzigd door Enneacanthus_Obesus op 31-01-2013 09:17:18 ] | |
deadprez | donderdag 31 januari 2013 @ 03:57 |
3 zegels lsd en meer hebben ze hier niet nodig [ Bericht % gewijzigd door Enneacanthus_Obesus op 31-01-2013 09:17:20 ] | |
Enneacanthus_Obesus | donderdag 31 januari 2013 @ 09:19 |
Goed idee! Ik ga zo eens een paar recepten in de OH opzoeken. Misschien dat het inspirerend werkt onder de koks onder ons. 'Vrijmetselaar stoofpot', 'Grey aan het spit' en 'kristalsuikerbol' en dat soort dingen klinkt best grappig. | |
Enneacanthus_Obesus | donderdag 31 januari 2013 @ 09:29 |
Hier is er alvast één:
| |
Atmosphere82 | donderdag 31 januari 2013 @ 12:10 |
Leuk! | |
Gray | maandag 4 februari 2013 @ 00:37 |
| |
Natalie | maandag 4 februari 2013 @ 07:26 |
Ik weet er ook nog wel een paar ![]()
[ Bericht 36% gewijzigd door Natalie op 04-02-2013 14:15:27 ] | |
Gray | maandag 11 februari 2013 @ 18:04 |
Order van de Phoenix Sandwich - Neem twee sneetjes Pain de Madeleine (maisbrood) en gril ze goudbruin in de pan met kruidenboter. Beleg er één met gegrilde kalkoenfilet en besprenkel het naaar smaak met pittige chilisaus of sambal oelek, als je durft. Plaats daarop grove repen gegrilde paprika. Bestrooi het geheel met verse geraspte parmesan. Aftoppen met nog een laag kalkoenfilet, de tweede snee erop en eet smakelijk! | |
Dance99Vv | dinsdag 5 maart 2013 @ 08:51 |
Ik wist dat dit topic ergens moest zijn hier .....en gevonden . Mijn bijdrage aan dit topic, deze recepten komen van Margriet.nl maar vond ze erg leuk en simpel dat ik ze copy past hiernaartoe (voor later) Ik heb ze nog niet gemaakt maar ga dat zeker spoedig doen ![]() De nieuwste trend in de kookwereld is koken… in een mok! De heerlijkste muffins, bananenbrood of zelfs een quiche presenteer je op een gezellige manier door grootmoeders mokken uit de kast te trekken. Het is simpel en dankzij de magnetron hartstikke snel klaar. Lees de lekkerste recepten om mee op de bank te kruipen: Quiche in een mok Ingrediënten (voor één grote mok) 1 ei 1,5 eetlepel melk zout peper 1 sneetje brood 2 theelepels roomkaas ½ plak prosciutto of ham verse tijm of bieslook dijon mosterd Bereidingswijze 1. Klop het ei en de melk met een vork in een mok. Voeg zout en peper naar smaak toe. Trek het brood in kleine stukjes en roer het door het eimengsel. Roer vervolgens de roomkaas erdoorheen. Snij of trek de ham in kleine stukjes en voeg toe. Bestrooi de mok met tijm of bieslook. 2. Zet de mok in de magnetron op een hoge stand. Het duurt ongeveer 70 seconden voor de quiche klaar is. Bestrooi eventueel met nog meer kruiden en serveer met mosterd. Bananenbrood in een mok Ingrediënten (voor één grote mok) boter, om de mok in te vetten 3 eetlepels bloem 1 eetlepel en 1 theelepel suiker 2 eetlepels bruine suiker snufje zout snufje bakpoeder snufje zuiveringszout 1 ei halve theelepel vanille-extract 1 eetlepel zonnebloemolie 1 eetlepel melk 1 rijpe banaan, geprakt Bereidingswijze Vet de mok in met boter. Meng in een kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder en baking soda. Voeg het ei toe en roer totdat het met de droge ingrediënten gemixt is. Voeg het vanille-extract, de olie, melk en banaan toe. Zet de mok maximaal 3 minuten in de magnetron. Na 1,5 minuut kun je al kijken of het klaar is. Laat de mok enkele minuten afkoelen voor je het bananenbrood serveert. | |
Enneacanthus_Obesus | zaterdag 16 maart 2013 @ 20:51 |
Zelfgemaakte instantsoep! Nodig: -250 gram aardappelpuree à la minute -2 zakjes magere melkpoeder* -2 flinke eetlepels bouillonpoeder -2 flinke theelepels gedroogde uisnippers - flinke theelepel peterselie -1/2 theelepel peper -1/2 theelepel tijm -1/2 theelepel kerrie -1 theelepel zout Van alle ingrediënten kun je iets meer of iets minder nemen, andere kruiden toevoegen kan ook, net zoals je smaak is. Alles in een grote bak door elkaar roeren is het enige wat je hoeft te doen! 3 theelepels (of meer als je graag een wat pittiger bakkie hebt ![]() ![]() Lekker als tussendoortje en net zo lekker als de instantsoep die je in de winkel koopt, maar wel veel goedkoper. Hier heb ik het vandaan. Recepten mogen gekopieerd en verder verspreid worden van de eigenaresse: http://de-gulle-aarde.blo(...)soup-zelf-maken.html Hier staat nog een recept over hoe je kruidenpastilles zelf maakt. Makkelijker dan het lijkt. Ik ga het beslist een keer proberen: http://de-gulle-aarde.blo(...)lles-zelf-maken.html | |
Natalie | zaterdag 16 maart 2013 @ 21:26 |
Nog makkelijkere instant soep: Dit heb je nodig: - pot zuur/zure saus (Uncle Bens, huismerk, anything will do) - 2 tot drie zakjes cup a soup tomaat Gooi dit alles in een soeppan, warm het op, doe er een mok of 1 a 1,5 water bij en breng het aan de kook, en tada.... heerlijk pittige tomatensoep. | |
Enneacanthus_Obesus | zaterdag 16 maart 2013 @ 22:04 |
Met instantsoep bedoelde ik eigenlijk poeder, zoals cup-a-soup... Maar dit is ook een leuk recept. Ik meen dat je het er wel eens over gehad hebt. | |
Beathoven | zaterdag 16 maart 2013 @ 22:07 |
- theeblaadjes - veel heet water Giet het water op de theeblaadjes en laat het een minuutje trekken voor een heerlijke kop slappe groene thee. Maar ff zonder gekheid: Turkse Thee ff zo'n theepot systeem kopen ![]() Onderste met water vullen, de bovenste met 3 scheppen zwarte thee. Water koken terwijl de thee erboven in droge toestand iets wordt verhit. Als 't water kookt deels overgieten in de bovenste, water toevoegen in de onderste en opnieuw koken. Vervolgens een een ruime bodem in een theeglas gieten met de bovenste en het water tot de verhouding bij voorkeur toevoegen. Resultaat: Echte thee [ Bericht 33% gewijzigd door Beathoven op 16-03-2013 22:39:30 ] | |
Atmosphere82 | zondag 17 maart 2013 @ 17:29 |
Dat ziet er leuk uit! Ik moest vorig jaar optreden bij een multicultureel festival en daar liet men zien hoe je zelf muntthee kon maken. Daarbij werd ook zo'n soort theepot gebruikt, maar dan een Marokkaanse variant. | |
MrTommygun | donderdag 21 maart 2013 @ 12:13 |
Roerbak groente met spekjes en aardappels: -Groene kool -Wortel -Broccoli of bloemkool (beide mag ook) -Gerookte spekreepjes Kool in reepjes snijden Bloemkool kleine roosjes maken beide even 5 min blancheren De wortel grof raspen Daarna koekenpan op t vuur scheut olijf olie en roerbakken maar. Voeg ook de spekjes toe. Voeg klein beetje peper toe , vaak hoeft zout niet doordat de spekjes al zout zijn) Kook de aardappels en maak ook even een jus. (vaak maken we dan gehaktballen zodat we jus hebben en de volgende dag eten we dan die ballen) | |
3-voud | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:53 |
5de Dimensie-soep: - Beker met water - kwart bouillon blokje 2 minuten in de magentron, roeren. Klaar. Ja, de 5de dimensie is karig en shit. Daar wil je ook niet wezen. | |
Beathoven | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:04 |
Dat valt ook wel te proberen. ![]() Pure zwarte thee (uit het zwarte zee gebied) verdunt met water smaakt anders dan dat uit theezakjes, meer smaak en veel sterker. Men noemt het hier een "medicijn" als je 't onverdund drinkt, maar dan is 't echt sterk spul. ![]() ![]() | |
Atmosphere82 | vrijdag 22 maart 2013 @ 12:25 |
![]() | |
Enneacanthus_Obesus | vrijdag 22 maart 2013 @ 14:36 |
Ik zet graag thee op de Engelse manier. Veel losse thee dus en veel melk en suiker. Heerlijk ![]() | |
Gray | zondag 24 maart 2013 @ 11:02 |
Kabouterkussen Op een ontdooid vierkantje bladerdeeg plaats je een knuistje vol rauwe kipfilet in blokjes. Daaraan voeg je een hoeveelheid kruidenkaas naar keuze toe, met wat groente, bijvoorbeeld spinazie. Of bereid zelf een heerlijk mengsel van ricottakaas met verse kruiden en groenten. Vouw de punten van het deeg over het mengsel in het midden, zodat de punten blijven kleven aan elkaar. Nu lijkt het hapje op een kussentje. ![]() Stop dit 10 minuten in een oven die is voorverwarmd op 180-200 graden en eet smakelijk! Heerlijk met nog wat roerbakgroente ernaast. | |
Enneacanthus_Obesus | zondag 24 maart 2013 @ 11:23 |
Even gebezemd. | |
Gray | zondag 24 maart 2013 @ 12:57 |
Drakenei Ofwel pikante gevulde paprika's. De paprika snij je aan de bovenkant open zodat het een dekseltje wordt. De paprika haal je uiteraard leeg van pitjes en kern. De vulling bestaat uit reeds gekookte tagliatelle of spaghetti, gemengd met een theelepel pesto (groen of rood), een theelepel creme fraiche, champignons, knoflook, gekruimelde cashewnoten, kleine garnaaltjes of stukjes kip, en uiteraard wat drakenvuur in de vorm van rode pepertjes (of jalapenos). De garnaaltjes kan je bakken in een pan, samen met de knoflook en de pepertjes, zodat deze smaken goed mengen. Als je de pasta en de andere ingredienten erdoor roert, dan kan je het later eenvoudig in de paprika's scheppen. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius en opdienen met wat strooikaas, dat lekker over de paprika smelt. Indien pepertjes te pittig zijn, gebruik dan een beetje chilisaus. ![]() | |
Apuleius | zondag 24 maart 2013 @ 13:00 |
![]() | |
Atmosphere82 | zondag 24 maart 2013 @ 22:31 |
Dat lijkt me heel lekker Gray! Ik houd echt van pittige dingen qua eten! ![]() | |
Gray | zondag 24 maart 2013 @ 22:50 |
Me 2! Sambal Oelek kan ik inmiddels bijna met eetlepels opeten, jalapenos zijn al lekker uit het knuistje voor tussendoor. ![]() Weet niet of ik deze al eens eerder postte, maar witte puntjes met daarop gegrilde/gebakken kipfiletstukken (of repen), besmeerd met Zaanse mayo (want lekker zoutig, helaas wel heel vet) en daarop 3 á 4 jalapenos! ![]() | |
MrTommygun | maandag 25 maart 2013 @ 18:39 |
Nu heb k trek k ga noodles pakken | |
tenequa | woensdag 10 april 2013 @ 14:11 |
Heerlijke chocoladecake, waar je echt verslaafd aan kan raken Bereidingstijd: 10-20 minuten Ingrediënten voor 5 personen 200 gram biscuit 200 gram roomboter 200 gram basterdsuiker 2 eieren 2 eetlepels cacao voor degenen die nog goedkoper uit willen zijn kunnen in de plaats van roomboter ook frituurvet nemen. Dit recept heb ik van mijn opoe, omdat die niet zoveel geld had vroeger. Bereidingswijze Boter smelten suiker, cacao, eieren goed mengen biscuitjes breken boter vermengen met suiker cacao en ei.. biscuitjes toevoegen, en goed door roeren aantal uren laten opstijven in de koelkast. (ik doe meestal 12/24 uur) Eet Smakelijk! | |
Enneacanthus_Obesus | zondag 28 april 2013 @ 19:55 |
Brandnetelpasta! Gratis, gezond, Monsanto - en Nestlévrij! http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2011/09/brandnetel-pasta.html Het is eten zoals eten hoort te zijn: het groeit gewoon uit de grond, beschikbaar voor iedereen en deel van het ecosysteem, waar wij ook deel van uit maken. ![]() | |
R0N1N | zondag 28 april 2013 @ 21:59 |
Een echte bikkel eet ze rauw ![]() | |
UcanQuote_me | zondag 28 april 2013 @ 22:06 |
![]() Ik maak er liever soep van... btw behoorlijk lekker met een stokbroodje en kruidenboter. | |
Enneacanthus_Obesus | zondag 30 maart 2014 @ 19:40 |
Ok... Dit weekend dacht ik eens creatief te zijn. Ik had een mooi recept gevonden over hoe zelf kruidenpastilles te maken: http://de-gulle-aarde.blo(...)lles-zelf-maken.html Dus ik maak een aftreksel van munt, giet er eenzelfde hoeveelheid honing bij, precies volgens voorschrift en na de boel even te hebben laten doorkoken zou je in kuiltjes die je in een laag poedersuiker hebt gemaakt op een bord of ovenschaal ofzo, het mengsel moeten druppelen. Die pareltjes zouden dan hard moeten worden en dat zijn dan je pastilles. Helaas is de poging jammerlijk mislukt. Het mengsel was veel te dun. Als ik het zo had gelaten, had ik iig. een lekkere siroop gehad. Ik probeerde het echter in te dikken door suiker bij te gooien en nog veel meer honing en het langer te verwarmen. Het mengsel was weliswaar dikker geworden, maar nog steeds veel te vloeibaar. Bovendien is alle aroma van de munt verdampt, zodat ik nu een pan vol stroop heb. ![]() Jammer, maar ik hoop nog uit te vinden waar het fout is gegaan en anders verdun ik het wel met een aftreksel van allerlei kruiden. Heb ik alsnog diverse soorten kruidensiroop.. | |
Dance99Vv | zondag 30 maart 2014 @ 21:38 |
Klinkt niet als reclame voor het maken van die kruidenpastilles ![]() | |
Gray | zondag 30 maart 2014 @ 22:04 |
Denk dat je niet lang genoeg hebt gekookt: Tot het gaat koken moet je denk ik flink roeren. Zodra het kookt moet het vuur omlaag, mag je niet meer roeren, maar moet het mengsel wel nog blijven borrelen. Aldus het recept. Een comment vermeldt ook dit:
| |
Enneacanthus_Obesus | maandag 31 maart 2014 @ 14:13 |
Ik denk het ook.. Op zich heb ik het lang genoeg laten koken, alleen is het desalniettemin niet heet genoeg geworden. Ik heb het opnieuw geprobeerd met een klein beetje van de stroop. Als dat goed hard wordt, kan ik de pastilles maken. ![]() | |
Enneacanthus_Obesus | maandag 31 maart 2014 @ 14:49 |
Gelukt! Nu heb ik een heleboel stroop om te verwerken tot pastilles in een heleboel smaken ![]() |