quote:Sambalsoep van Gray:
Pan water (liter), bouillonblokjes naar smaak toevoegen.
100g gehakt toevoegen en rullen in de pan ('losmaken')
1 a 2 rode uien in groffe stukken toevoegen
2 a 3 teentjes knoflook versnipperen en toevoegen
Wanneer het gehakt bruingekleurd is groenten naar keuze toevoegen (let op de bereidingstijden van elke groente!). Zo kan je bijvoorbeeld een handje sperziebonen enkele minuten laten garen tot het beetgaar is, en eventueel later een handje (diepvries)spinazie toevoegen.
Voeg net voordat de laatste groente klaar is 2 a 3 eetlepels sambal oelek toe, laat het nog een minuutje borrelen en voila!
Prima te combineren met mie, dat je 2 a 3 minuten voor het einde toevoegt, zodat het lekker zacht is en je een maaltijdsoep hebt. Zet er wat kroepoek naturel naast.
Ook kan je het serveren met geroosterd stokbrood ernaast en een schaaltje droge witte rijst, om de pittige smaak van sambal te blussen en wat extra vulling mee te geven.
quote:Op zondag 3 februari 2013 14:04 schreef Gray het volgende:
[..]
Pics gaat al niet meer , maar ik zal je wel even lekker maken met de beschrijving.
De eerste zag er ongeveer uit als volgt:
[ afbeelding ]
Grays Gold Sandwich - Twee sneetjes vers tijgerbrood wit, beiden besmeerd met een dunne gemixte laag van Zaanse mayonaise en milde Franse mosterd. Een van de sneetjes beleg je achtereenvolgens met een blad kropsla, dunne plakjes tomaat, komkommer, afgetopt met 2 à 3 plakjes mosterdrollade, gevolgd door een tweede blad kropsla. Leg de tweede snee, met de mayomosterdzijde naar beneden, om de sandwich af te maken en snij het geheel in twee driehoekige delen. Als versiering is een prikkertje met een groene olijf erop leuk. Bon apentiet!
Het volgende broodje had veel weg van:
[ afbeelding ]
The Fat Vegetarian - Beleg een verse snee tijgerbrood wit met een blad kropsla, gevolgd door twee plakken zachte cheddar, plakjes zoetzure augurk, afgemaakt met een enkele laag naturelchips (ik gebruikte ribbel). Leg een tweede snee, besmeerd met Zaanse mayonaise, bovenop het geheel en druk goed aan, zodat de chips verkruimelt en daardoor de sandwich eenvoudiger te eten is. De sla is optioneel.
Voeg dikke plakken vlees toe om de sandwich om te toveren tot The Bad Fatitarian.
Nu eens kijken wat ik kan maken met makreelfilet in zonnebloemolie, boerencamembert, schouderham, romige kruidenkaas, jong belegen Goudse kaas en één of meerdere ingrediënten van hierboven...
quote:Liefdesdrank
Ingrediënten: salaterie, agrimonie, rode dubbele rozen en coelne het sap in gelijke hoeveelheden. Nog even zoveel rode en witte wijn erbij goed mengen.
In de middeleeuwen waren gingen recepten voor liefdesdrank kennelijk al warme broodjes over de toonbank, want er staan er nog véél meer. Deze komt uit Hattem en is in begin jaren daar gevonden. Men weet echter niet wat hij (of zij) met alle ingrediënten bedoelt. Wat is bijv. salaterie? Zou salie kunnen zijn, want dat vinden we wel vaker in dit soort 'liefdesdrankjes'. Coelne kan cunnella zijn, maar dat is niet zeker. Agrimonie is een kruid. Wat dubbele rozen zijn, who knows.
(Bron: Quest Historie, nr 4, 2009)
Met instantsoep bedoelde ik eigenlijk poeder, zoals cup-a-soup...quote:Op zaterdag 16 maart 2013 21:26 schreef Natalie het volgende:
Nog makkelijkere instant soep:
Dit heb je nodig:
- pot zuur/zure saus (Uncle Bens, huismerk, anything will do)
- 2 tot drie zakjes cup a soup tomaat
Gooi dit alles in een soeppan, warm het op, doe er een mok of 1 a 1,5 water bij en breng het aan de kook, en tada.... heerlijk pittige tomatensoep.
Dat valt ook wel te proberen.quote:Op zondag 17 maart 2013 17:29 schreef Atmosphere82 het volgende:
Dat ziet er leuk uit! Ik moest vorig jaar optreden bij een multicultureel festival en daar liet men zien hoe je zelf muntthee kon maken. Daarbij werd ook zo'n soort theepot gebruikt, maar dan een Marokkaanse variant.
Ik zet graag thee op de Engelse manier. Veel losse thee dus en veel melk en suiker. Heerlijkquote:Op vrijdag 22 maart 2013 10:04 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dat valt ook wel te proberen.
Pure zwarte thee (uit het zwarte zee gebied) verdunt met water smaakt anders dan dat uit theezakjes, meer smaak en veel sterker. Men noemt het hier een "medicijn" als je 't onverdund drinkt, maar dan is 't echt sterk spul.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |