Me 2!quote:Op zondag 24 maart 2013 22:31 schreef Atmosphere82 het volgende:
Dat lijkt me heel lekker Gray! Ik houd echt van pittige dingen qua eten!
Een echte bikkel eet ze rauwquote:Op zondag 28 april 2013 19:55 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Brandnetelpasta! Gratis, gezond, Monsanto - en Nestlévrij!
http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2011/09/brandnetel-pasta.html
Het is eten zoals eten hoort te zijn: het groeit gewoon uit de grond, beschikbaar voor iedereen en deel van het ecosysteem, waar wij ook deel van uit maken.
quote:
Klinkt niet als reclame voor het maken van die kruidenpastillesquote:Op zondag 30 maart 2014 19:40 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Ok... Dit weekend dacht ik eens creatief te zijn. Ik had een mooi recept gevonden over hoe zelf kruidenpastilles te maken: http://de-gulle-aarde.blo(...)lles-zelf-maken.html
Dus ik maak een aftreksel van munt, giet er eenzelfde hoeveelheid honing bij, precies volgens voorschrift en na de boel even te hebben laten doorkoken zou je in kuiltjes die je in een laag poedersuiker hebt gemaakt op een bord of ovenschaal ofzo, het mengsel moeten druppelen. Die pareltjes zouden dan hard moeten worden en dat zijn dan je pastilles.
Helaas is de poging jammerlijk mislukt. Het mengsel was veel te dun. Als ik het zo had gelaten, had ik iig. een lekkere siroop gehad. Ik probeerde het echter in te dikken door suiker bij te gooien en nog veel meer honing en het langer te verwarmen. Het mengsel was weliswaar dikker geworden, maar nog steeds veel te vloeibaar. Bovendien is alle aroma van de munt verdampt, zodat ik nu een pan vol stroop heb.
Jammer, maar ik hoop nog uit te vinden waar het fout is gegaan en anders verdun ik het wel met een aftreksel van allerlei kruiden. Heb ik alsnog diverse soorten kruidensiroop..
Denk dat je niet lang genoeg hebt gekookt:quote:Op zondag 30 maart 2014 19:40 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Ok... Dit weekend dacht ik eens creatief te zijn. Ik had een mooi recept gevonden over hoe zelf kruidenpastilles te maken: http://de-gulle-aarde.blo(...)lles-zelf-maken.html
Dus ik maak een aftreksel van munt, giet er eenzelfde hoeveelheid honing bij, precies volgens voorschrift en na de boel even te hebben laten doorkoken zou je in kuiltjes die je in een laag poedersuiker hebt gemaakt op een bord of ovenschaal ofzo, het mengsel moeten druppelen. Die pareltjes zouden dan hard moeten worden en dat zijn dan je pastilles.
Helaas is de poging jammerlijk mislukt. Het mengsel was veel te dun. Als ik het zo had gelaten, had ik iig. een lekkere siroop gehad. Ik probeerde het echter in te dikken door suiker bij te gooien en nog veel meer honing en het langer te verwarmen. Het mengsel was weliswaar dikker geworden, maar nog steeds veel te vloeibaar. Bovendien is alle aroma van de munt verdampt, zodat ik nu een pan vol stroop heb.
Jammer, maar ik hoop nog uit te vinden waar het fout is gegaan en anders verdun ik het wel met een aftreksel van allerlei kruiden. Heb ik alsnog diverse soorten kruidensiroop..
Tot het gaat koken moet je denk ik flink roeren. Zodra het kookt moet het vuur omlaag, mag je niet meer roeren, maar moet het mengsel wel nog blijven borrelen. Aldus het recept.quote:Zet een andere pan met koud water klaar en leg hierin een koelelement of wat ijsklontjes. Breng nu je kruidenmengsel met de honing aan de kook maar zodra het kookt mag je niet meer roeren! Doe het ook niet in een te kleine pan, het zou kunnen overkoken en van dat plakspul op je kookplaat wordt je absoluut niet gelukkig! Als het kookt zet je de warmtebron iets lager, maar het moet nog wel flink borrelen.
Het kruid-honing mengsel wordt erg heet! Je kunt controleren of het klaar is door af en toe een druppeltje in het ijswater te laten vallen. Als het direct hard wordt en niet meer van vorm te veranderen is, kan het gas uit en kun je snoepjes maken. Meestal is dit na zo'n 10 minuten koken het geval.
quote:De Gulle Aarde7 maart 2013 08:11
Nog vergeten te vertellen: je kunt pas pastilles maken als je suikeroplossing zo'n 150 graden heeft bereikt, anders hou je siroop. Ook lekker natuurlijk ;-)
Ik denk het ook.. Op zich heb ik het lang genoeg laten koken, alleen is het desalniettemin niet heet genoeg geworden. Ik heb het opnieuw geprobeerd met een klein beetje van de stroop. Als dat goed hard wordt, kan ik de pastilles maken.quote:Op zondag 30 maart 2014 22:04 schreef Gray het volgende:
[..]
Denk dat je niet lang genoeg hebt gekookt:
[..]
Tot het gaat koken moet je denk ik flink roeren. Zodra het kookt moet het vuur omlaag, mag je niet meer roeren, maar moet het mengsel wel nog blijven borrelen. Aldus het recept.
Een comment vermeldt ook dit:
[..]
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |