abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 4 januari 2013 @ 20:04:10 #1
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121165641
registreer om deze reclame te verbergen
Het enige topic wat ik over deze sporten kon vinden is inmiddels een jaar of 8 oud, dus een nieuw topic is wel op zijn plaats denk ik, zeker zo richting de Spelen in Sochi :)

Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat ik de sporten niet op de voet volg, maar af en toe kijk ik het, en het zijn allemaal toch erg mooie sporten om te zien.
Het lijkt me ook een prima plek om zo de prestaties van de Nederlanders in de gaten te houden, zodat ze al wat bekender zijn tegen de tijd dat we naar de wedstrijden in Sochi zitten te kijken *O*
Bijkomend voordeel is dat we dan ook de toppers al een beetje kennen, ik probeer hier in elk geval de uitslagen van de belangrijkste wedstrijden te plaatsen.

Bij deze sporten is het zo dat er bij wedstrijden 2 runs afgewerkt worden, waarbij de tijden bij elkaar opgeteld worden. Uiteraard wint de snelste totale tijd.

Veel mensen weten het verschil niet tussen rodelen en skeleton, om dat even uit de wereld te helpen: bij het rodelen ligt men op de rug op de slee, terwijl je bij het skeleton juist op je buik, dus head-first, naar beneden gaat.

Rodelen

armin-zoeggeler-514.jpg

Het rodelen bij de mannen wordt gedomineerd door Duitsland, na 4 van de 9 wedstrijden bij de singles staan er Duitsers op de plaatsen 1, 2, 4 en 5 in de World Cup, met Felix Loch op kop. Alleen de Rus Albert Demchenko weet zich daartussen staande te houden. Noemenswaardig is ook de nummer 6, de Italiaanse legende Armin Zöggeler, 2-voudig Olympisch kampioen, 6-voudig wereldkampioen en 10-voudig winnaar van de World Cup, en dat allemaal alleen maar bij de singles.
De doubles worden alleen door de mannen gedaan, daar gaan de Duitsers Wendl en Arlt aan de leiding, zij wonnen tot nu toe alle wedstrijden.
Voor Nederland probeert Dirk Jongkind zich via de Nations Cup te kwalificeren voor de World Cup (als ik het goed begrijp worden die wedstrijden vlak voor de World Cup gehouden, en hoeft alleen de top-15 van de World Cup zich niet te kwalificeren), tot nu toe nog zonder succes.

Bij de vrouwen is hetzelfde beeld zichtbaar, de Duitse dames staan op 1, 2 en 3, aangevoerd door Natalie Geisenberger.
Ergens onderaan staan Melanie en Janika Heinzelmaier namens België, zij hebben allebei alleen meegedaan bij de eerste wedstrijd in Igls. Ik heb nog niks over ze kunnen vinden, echter kwam ik tijdens het zoeken wel een zus van hun tegen, Katrin Heinzelmaier. Zij is ongeveer 16 jaar jong, geboren in Oostenrijk en heeft al namens België meegedaan aan de World Cup (ook alleen in Igls). Bij dit seizoen zie ik haar staan in de stand om de Junior World Cup, met een DNF en een 23e plaats, echter wel voor Oostenrijk.
Als iemand meer informatie heeft over de zussen Heinzelmaier, hoor ik het graag. Anders ga ik zelf ook nog wel even zoeken :)

Skeleton

Kimber-Martins-Dukurs.jpeg

De beste atleet bij de mannen is op dit moment de Let Martins Dukurs, winnaar van het zilver in Vancouver, wereldkampioen bij de laatste twee WK's en hij won de drie vorige seizoenen in de World Cup. Ook dit jaar gaat hij weer aan de leiding, hij won vier van de vijf wedstrijden en eindigde een keer als tweede. De enigen die enigszins (relatief gezien) in de buurt kunnen blijven zijn de Rus Tretjyakov en de oudere broer van Dukurs, Tomass.
Er staan 2 Nederlanders in de ranking, Gert Koetje (die vandaag zijn 23e verjaardag viert *O*) en Lars Arts, beiden doen doorgaans een niveau lager mee dan de World Cup.
Tot een tijd terug hadden we ook nog Peter van Wees die met zijn busje van wedstrijd naar wedstrijd trok, zo nu en dan met de Amerikanen op kon trekken en regelmatig in de top-25 terechtkwam.

Bij de vrouwen zit het iets dichter bij elkaar. De Duitse Marion Thees staat vrij ruim op kop, maar daarachter zitten de Engelse Yarnold, de Duitse Huber, de Amerikaanse Uhlaender en de Canadese Reid niet ver van elkaar af.
Voor Nederland doet Joska le Conté mee in de World Cup, en zeker niet onverdienstelijk. Na 6 wedstrijden staat ze nu op een knappe 17e plaats. Beste plaats is tot nu toe de 11e plek in Whistler, top-8 zal ze een keer moeten halen om naar de Spelen te mogen, dit zou best mogelijk kunnen zijn :)

Bobsleeën

940-zubkov-8col.jpg

Bij de mannen tweemansbob gaat het team van de Amerikaan Steven Holcomb aan de leiding in de World Cup, nadat ze de eerste drie wedstrijden wisten te winnen. Hij wordt gevolgd door de rus Alexander Zubkov en de Canadees Lyndon Rush. Vooral achter Holcomb zit alles bijzonder dicht bij elkaar.
Er staan twee Nederlanders in de stand om de World Cup, aangevoerd door Edwin van Calker op de 20e plaats. Als je je bedenkt dat hij er in Whistler niet bij was (ja, dat is inderdaad de baan waar hij tijdens de Spelen in 2010 toch niet naar beneden ging) is dat een knappe prestatie, dit seizoen heeft zijn team al een 6e en een 9e plek gehaald.
Op de 25e plek staat Ivo de Bruin, die het seizoen begon met een 11e plek in zowel Lake Placid als in Park City.

Bij de viermansbob zien we grofweg dezelfde namen, Zubkov gaat hier ruim aan de leiding, hij won de eerste vier wedstrijden en werd een keer tweede. Hij wordt gevolgd door Holcomb en de Duitsers Arndt en Machata.
Edwin van Calker staat hier op een 38e plek, echter begon hij het seizoen wel knap met twee 11e plaatsen. Ivo de Bruin staat hier op de 61e plaats.

Tot slot het onderdeel waarop Nederland in principe de meeste kans heeft op succes, de tweemansbob bij de vrouwen (volgens mij noemt men het niet de tweevrouwsbob :+).
Ruim aan kop gaat hier de Canadese Kailie Humphries, zij werd met haar team vandaag voor het eerst verslagen, derde, nadat ze de eerste vijf wedstrijden wist te winnen. Ze wordt gevolgd door de Duitse vrouwen Sandra Kiriasis en Cathleen Martini.
Maar nu komt het, op de zesde (!) plaats staat onze eigen Esmé Kamphuis. Op de Olympische baan van Whistler werd ze al vierde dit seizoen, en vandaag wist ze dat in Altenberg te herhalen. Zij is dus zeker in staat om zich gewoon tussen de wereldtop te vestigen, eigenlijk is ze daar zelfs al een beetje een onderdeel van _O_

Zo is het uiteindelijk een erg lang verhaal geworden zie ik nu, maar ik heb in de tijd dat ik hiermee bezig ben geweest zelf al een boel opgestoken over wat op het moment grofweg de krachtsverhoudingen zijn in de verschillende disciplines, iets wat ik anders richting Sochi toch wel zou doen. Nu kan iemand anders zich alvast die moeite besparen :+

Als iemand aanvullingen/opmerkingen/resultaten etc. heeft, posten *O*
En voor vragen over de sport ben ik denk ik niet echt de juiste persoon (ik ben absoluut geen kenner), maar ik zou zeggen, stel ze gewoon en wie weet komt er iemand langs die het wel weet. En anders gaan we gewoon even zoeken :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 4 januari 2013 @ 20:17:40 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121166315
Oh ja, nog even iets wat er wel bij hoort, namelijk het plan voor het weekend.

Van vandaag tot en met zondag zijn we in Königssee aan het rodelen. Vandaag was daar al de wedstrijd in de Nations Cup (zoals gezegd, de kwalificatie voor de World Cup). De eerste 20 plaatsen zich voor de wedstrijd, helaas kwam Dirk Jongkind niet verder dan de 34e plek.

Het bobsleeën en skeleton vinden dit weekend plaats in Altenberg. Bij de tweemansbob bij de vrouwen werden Esmé Kamphuis en Judith Vis knap vierde. De overwinning ging naar het Duitse duo Martini/Schneider, voor hun landgenoten Kiriasis/Bertels en Humphries/Valois uit Canada.
Opmerkelijk en zeer knap, de tweede run van Kamphuis/Vis was het snelste van iedereen! _O_
Elfje Willemsen en Hanna Emilie Mariën kwamen voor België tot de de 10e plaats in een veld van 13.

Joska le Conté haalde een 15e plaats bij het skeleton. Bij haar tweede run zette ze zelfs de 4e tijd neer van iedereen, een hele knappe prestatie :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_121188196
Benieuwd naar Loch ook, vorige wereldbeker leek ie makkelijk te gaan winnen, maar maakte een énorme fout op het einde waardoor die oude Demtsjenko 'de Syberische tijger' nog eens won, ook benieuwd naar de OS volgende jaar bij het herenrodelen. Loch kan wel eens uitgroeien tot één van de allergrootste rodelaars ooit
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 5 januari 2013 @ 13:09:59 #4
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121188570
registreer om deze reclame te verbergen
Tweemansbob bij de mannen in Altenberg is, bij afwezigheid van een aantal toppers, gewonnen door het duo Florschütz/Kuske, gevolgd door Friedrich/Bäcker en Machata/Poser, een geheel Duits podium.

De Belgen Michael Serisé en Lino Vandoorne kwamen tot de 14e plek in een veld van 18 deelnemers.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 9 januari 2013 @ 11:38:17 #5
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121346450
Kan iemand mij vertellen wat de "Training Groups" hier precies betekenen? Ik zie vrouwen, mannen en dubbels door elkaar en Jongkind in dezelfde groep als Loch bijvoorbeeld, etc :P
http://www.fil-luge.org/index.php?id=383&event_id_fk=659&L=

Overigens werd de wedstrijd in Königssee bij de mannen gewonnen door David Möller, zijn eerste zege in 4 jaar. Tweede werd Demchenko, gevolgd door Fischnaller uit Italië, die daarmee zijn eerste individuele podium haalde :)
Voor Loch was het overigens de eerste keer dit seizoen dat hij het podium niet haalde, 4e.

Bij de vrouwen waren het weer de Duitse dames die domineerden. Geisenberger won, voor Schwab en Frisch, die voor het eerst op het podium stond.

De wedstrijd bij de dubbels werd opnieuw met ruime voorsprong gewonnen door de Duitsers Wendl en Arlt, die tot nu toe alle wedstrijden hebben gewonnen dit seizoen. Landgenoten Eggert/Benecken werden tweede, voor de Oostenrijkers Penz/Fischler.

Van 11 t/m 13 januari gaan we rodelen in Oberhof, waar naast de World Cup ook het EK op het programma staat.

Het skeleton in Altenberg werd bij de mannen gewonnen door Martins Dukurs, voor de Duitsers Alexander Kroeckel en Frank Rommel. De broers Martin en Tomass Dukurs blijven aan kop in de World Cup.

De viermansbob in Altenberg was een Duits onderonsje, Maximilian Arndt en zijn team wonnen, voor Manuel Machata en Thomas Florschütz. Net zoals bij de tweemansbob waren ook hier lang niet alle toppers aanwezig.
Michael Serisé en zijn team haalden voor België een 16e plek in een veld van 17.

Van 7 t/m 13 januari staat er bobsleeën en skeleton op het programma bij de World Cup in Königssee.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 januari 2013 @ 11:23:12 #6
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121465153
Wendl/Arlt zijn verslagen in Oberhof :o
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 januari 2013 @ 12:13:19 #7
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121466091
registreer om deze reclame te verbergen
Martins Dukurs oppermachtig bij het skeleton in Königssee, hij wint voor Rommel en Tretjyakov.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 januari 2013 @ 12:52:04 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_121466990
Pareltje Uit de archieven: SPT / Ik wil gaan rodelen. ;)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 januari 2013 @ 13:27:09 #9
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121467966
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 12:52 schreef borisz het volgende:
Pareltje Uit de archieven: SPT / Ik wil gaan rodelen. ;)

:D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 januari 2013 @ 11:44:24 #10
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_121497620
Loch heeft zijn eerste Europese titel te pakken :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 26 januari 2013 @ 10:05:29 #11
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_122061926
Iemand die het WK aan het kijken is? Toen ik inschakelde was er volgens mij iets wat vrij dramatisch klink over Florschütz, maar ik was net te laat. Ik hoorde nog net dat zijn wedstrijd bij de viermansbob in gevaar was...
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 26 januari 2013 @ 10:10:22 #12
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_122061998
Oh, ik begrijp nu dat zijn teamgenoot in de tweemansbob net geblesseerd is geraakt, weet niet of dat voor de run of tijdens het starten was.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 26 januari 2013 @ 14:46:09 #13
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_122070430
Vierde en laatste run bij de "tweevrouwsbob" op het WK is nu bezig, Kamphuis verdedigt de 6e plaats, komt over ongeveer 2 minuten denk ik, is op ARD te zien.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_122071111
Zesde dus. Humphries (CAN) met afstand kampioen.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 26 januari 2013 @ 15:07:41 #15
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_122071254
Klein foutje gemaakt waarmee een 4e of 5e plek misschien nog wel mogelijk was geweest, maar ja, 6e is ook netjes :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_122073952
Wat een baas is die Friedrich zeg, één van de absolute jongeren op dit WK, briljant voorlopig _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 2 februari 2013 @ 13:22:49 #17
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_122374914
Dukurs verliest in de 3e run bijna een halve seconde in de tweede helft van de baan :o
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 3 februari 2013 @ 12:38:37 #18
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_122412897
Arndt met grote voorsprong wereldkampioen bij de viermansbob, voor Zubkov en Holcomb.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 24 februari 2013 @ 14:13:49 #19
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_123275595
Leuk stukje net op ZDF over Albert Demchenko, die gisteren de begeleider was van Viktoria, zijn dochter, bij de World Cup rodelen in Sotchi :)
Ze was erg snel, maar onderweg ging er iets kapot waardoor haar slee niet meer conform de regels was, en dus een DSQ.

Vandaag is het de beurt aan papa Demchenko, eerste keer dat ze allebei in hetzelfde weekend op dezelfde baan naar beneden gaan :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 24 februari 2013 @ 16:35:08 #20
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_123283766
En Duitsland wint de landenwedstrijd in Sochi, dankzij Wendl en Arlt die een relatief grote achterstand op Rusland goed hebben gemaakt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport donderdag 3 oktober 2013 @ 13:09:27 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 1 december 2013 @ 14:18:51 #22
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_133803128
Nu op ZDF live, de estafette bij het rodelen in Winterberg, altijd leuk om te zien :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 1 december 2013 @ 14:21:28 #23
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_133803220
En gelijk een flinke crash voor de vrouw van Slowakije, gelukkig lijkt ze in orde te zijn. Het scheelde niet veel of het leek een beetje op de dodelijke crash van Kumaritashvili in Whistler...
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 1 december 2013 @ 14:40:06 #24
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_133803919
Canadese duo vertrekt even dik een seconde te vroeg, dag podium :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 6 december 2013 @ 21:30:00 #25
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_133998084
Schitterend, Pikus-Pace wint de World Cup skeleton in Park City en gaat echt helemaal uit d'r plaat, niet normaal :D

Verhaaltje erachter: Vorige week veruit de snelste over 2 runs, maar (in haar ogen) onterecht gediskwalificeerd. Nu een week later dus World Cup op haar thuisbaan, opgegroeid op minder dan een uur van de baan. En nu wint ze niet zomaar, ze vernietigt de concurrentie, met name degene die vorige week haar overwinning heeft gejat :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 7 december 2013 @ 22:36:28 #26
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134031865
4mansbob, eerste run: 3 sleeën met exact dezelfde tijd aan de leiding, leuke ontknoping in run 2 :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 15:20:54 #27
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134260732
Zwitserse bob onderuit in bocht 2, na een paar bochten houdt de remmer het voor gezien en laat los, bob komt weer overeind en 1 bocht later weer ondersteboven :')

Livestream:
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 15:32:47 #28
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134260953
Ook vandaag geen top-10 voor Van Calker, of er moet in run 2 een wonder gebeuren.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 20:33:33 #29
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134269286
2e run bij de vrouwen is net begonnen, met Esmé Kamphuis op plaats 11 na 1 run. Elfje Willemsen namens België heel knap op plek 7 _O_

Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_134271652
De bobbers hebben het nog niet dit jaar. Best knullig in een Olympisch seizoen.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 21:43:17 #31
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134272074
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 21:32 schreef marcodej het volgende:
De bobbers hebben het nog niet dit jaar. Best knullig in een Olympisch seizoen.
Kamphuis gaat steeds beter. De 2e run net was echt prima en uiteindelijk een 8e plek, daar mag ze voor nu tevreden mee zijn. Stijgende lijn. Erg leuk dat de Belgische Willemsen ook zo vooruit gaat en nu zelfs 7e (!!) wordt, dat is met haar beperkte middelen echt knap.

De prestaties van de mannen geven ook een klein beetje hoop, vooral weer de tweede runs. De Bruin was daarin 11e, Van Calker 9e, ook daar een stijgende lijn dus. Probleem is wel dat er nu banen komen waar veel Europeanen ook trainen, en ze dus geen voordeel kunnen hebben van "snel leren" zoals op de Noord-Amerikaanse banen.

Morgen trouwens nog de viermansbob in Lake Placid, als Van Calker de lijn door kan trekken moet die top-10 (en dus een ticket voor Sochi) dan eindelijk lukken..
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 22:15:11 #32
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134273299
Wat ik altijd niet snap, is dat vaak alleen Van Calker wordt genoemd in zo'n bobslee. Ik weet bijvoorbeeld helemaal niet wie die andere 3 zijn, best sneu toch ook?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 22:38:48 #33
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134274269
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 22:15 schreef DeLuna het volgende:
Wat ik altijd niet snap, is dat vaak alleen Van Calker wordt genoemd in zo'n bobslee. Ik weet bijvoorbeeld helemaal niet wie die andere 3 zijn, best sneu toch ook?
Bij het Amerikaanse commentaar noemen ze die vaak ook. Vooral tijdens de start, en dat is waar ze ook genoemd moeten worden eigenlijk. Bovendien is het lastig, bij bijvoorbeeld rodelen zijn het doorgaans vaste duo's, maar bij het bobsleeën wisselt het nogal.

De Amerikaanse vrouwen wisselen op het moment volgens mij bijna elke race van remster, omdat ze er nogal veel hebben die allemaal getest moeten worden en die allemaal vechten voor een plek in een slee in Sochi. Sommige remmers/remsters schuiven ook door en worden piloot, Beat Hefti bijvoorbeeld. Van een paar olympische medailles als remmer naar World Cup-winnaar als piloot :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 22:44:08 #34
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134274469
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 22:38 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Bij het Amerikaanse commentaar noemen ze die vaak ook. Vooral tijdens de start, en dat is waar ze ook genoemd moeten worden eigenlijk. Bovendien is het lastig, bij bijvoorbeeld rodelen zijn het doorgaans vaste duo's, maar bij het bobsleeën wisselt het nogal.

De Amerikaanse vrouwen wisselen op het moment volgens mij bijna elke race van remster, omdat ze er nogal veel hebben die allemaal getest moeten worden en die allemaal vechten voor een plek in een slee in Sochi. Sommige remmers/remsters schuiven ook door en worden piloot, Beat Hefti bijvoorbeeld. Van een paar olympische medailles als remmer naar World Cup-winnaar als piloot :)
Ik bedoelde eigenlijk ook meer in nieuwsberichten maar ik snap het wel nu. Vergelijk het wat met estafettes in het zwemmen, daar worden ze altijd alle 4 genoemd, vandaar.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 22:49:10 #35
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134274681
En in atletiek ook, daar leveren ze in principe allemaal dezelfde prestatie (qua afstand dan). De remmer duwt 5 seconden (het Engelse "push athlete" vind ik zelf dan ook wat logischer :+) en aan het eind remt ie de slee af, terwijl de piloot zich naar beneden manouvreert :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:03:53 #36
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134275326
Relay in het rodelen kan ik me nog even niks bij voorstellen :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:05:38 #37
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134275397
Wtf :o
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:06:01 #38
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134275408
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 23:03 schreef DeLuna het volgende:
Relay in het rodelen kan ik me nog even niks bij voorstellen :D
Nu wel? Bord een ram geven en dan mag de volgende, naast een crash is het missen van dat bord trouwens de enige manier om Duitsland niet te zien winnen :+

Zielig voor die Kazachse ;(
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:08:42 #39
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134275518
Even de commentator corrigeren: dubbel moet OOK het doek aanraken bij de finish.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:08:43 #40
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134275519
Oh hey een dubbele :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:12:17 #41
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134275667
Is het nou 1 vrouw en 3 mannen?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:13:29 #42
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134275723
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 23:12 schreef DeLuna het volgende:
Is het nou 1 vrouw en 3 mannen?
Ja. Er zijn wedstrijden voor vrouwen, mannen en dubbels (2 mannen), die zijn in dit onderdeel samengevoegd.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:14:02 #43
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134275744
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2013 23:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja. Er zijn wedstrijden voor vrouwen, mannen en dubbels (2 mannen), die zijn in dit onderdeel samengevoegd.
Aah vandaar
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:22:17 #44
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134276134
Duidelijk dat het Slowaakse dubbel voor het eerst in het team zat, ze zaten al 2 seconden voor de finish rechtop om dat ding aan te tikken :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:24:24 #45
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134276243
Pff die Koreaan _O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:24:30 #46
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134276249
Oehw :o
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:26:32 #47
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134276343
Hoe hij dat nog gered heeft zeg :o
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:26:34 #48
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134276346
Dat ging niet echt makkelijk volgensmij :')
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:34:30 #49
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134276731
Nou, eindelijk Rusland van plaats 1?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:36:58 #50
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134276863
Kut :P
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:38:28 #51
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134276936
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 23:36 schreef DeLuna het volgende:
Kut :P
Nu is het wel echt klaar met Rusland :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:40:56 #52
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134277057
Hehe :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:40:59 #53
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134277061
Baanrecord _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:44:35 #54
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134277242
Dat laatste stuk van Kindl :o
En dan Linger/Linger nog, blij dat ik geen Canadees ben :7
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:45:07 #55
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134277279
:D :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:45:47 #56
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134277315
Oh Amerika nu, daar ben ik wel heel benieuwd naar. Als iemand kan stunten tegen Duitsland zijn zij het denk ik.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:50:20 #57
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134277517
Dan nog Italië (met de vrouw als zwakste schakel) en Duitsland met veruit de beste vrouw ter wereld, de beste man ter wereld en veruit het beste dubbel ter wereld :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zaterdag 14 december 2013 @ 23:57:09 #58
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134277831
Vond de eerste twee nog tegenvallen dan :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:57:24 #59
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134277844
Zo doen Tobias en Tobias dat (Wendl en Arlt) _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 december 2013 @ 23:59:21 #60
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134277921
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 23:57 schreef DeLuna het volgende:
Vond de eerste twee nog tegenvallen dan :D
Ja Geisenberger tegen een super Hansen op haar thuisbaan en Loch in slechte vorm tegen Mazdzer in supervorm op zijn thuisbaan, maar dat dubbel is echt zo veel beter :P

Leuk onderdeel in elk geval :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 14:58:09 #61
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134290285
Zeldzame kans om Joska le Conté bij het skeleton in actie te zien zo:
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:03:44 #62
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300085

Eerste run voor de viermansbob gaat zo van start, met Van Calker op jacht naar de top-8 en dus een ticket voor Sochi.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:05:43 #63
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134300145
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 19:03 schreef heywoodu het volgende:

Eerste run voor de viermansbob gaat zo van start, met Van Calker op jacht naar de top-10 en dus een ticket voor Sochi.
Ik kijk mee :P
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:06:01 #64
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300152
Top-8 trouwens, excuus. Top-10 is voor de tweemansbob :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:07:41 #65
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300208
WTF doet die remmer _O- :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:09:00 #66
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134300256
WTTTTFFFF
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:09:13 #67
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300268
5NBAe.jpg

5NBAr.jpg

En hupsakee hij zit ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:11:56 #68
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300416
Dit kan trouwens wel heel gunstig uitpakken voor Van Calker. Tot nu toe 2 keer 10e geworden op 0.05, en in principe valt Rush daar nu dus voor weg...
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:15:23 #69
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300566
Nou Edwin, kom op. Als het nu niet lukt wordt het heel lastig.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:17:20 #70
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134300634
Is het genoeg denk je?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:17:26 #71
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300641
Dat was een prima run.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:18:22 #72
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300688
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 19:17 schreef DeLuna het volgende:
Is het genoeg denk je?
Ik denk dat ze na de eerste run tussen 10e-12e staan, maar 0.07 winnen en ze pakken al 4 plekken. In elk geval geen fout gemaakt en zo weinig verliezen op Spring en vooral voor Zubkov zitten is echt goed.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:20:44 #73
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134300815
Ik zie trouwens dat er ook 1 van de Letse bobs mist. Nog meer reden om te geloven dat dit DE kans is.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:23:50 #74
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134300957
Die Canadezen langzamer :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:26:24 #75
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301056
Cunningham, Butner, Friedrich en Melbardis zijn de gevaarlijkste sleeën die nog boven staan. Dat zijn degene die eigenlijk net even achter Van Calker moeten komen :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:28:18 #76
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301134
Cunningham al langzamer dus :P
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:30:13 #77
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301226
Butner ook *O*
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:30:16 #78
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301231
Butner ook.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:32:05 #79
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301337
Friedrich ook :D :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:32:13 #80
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301338
En Friedrich.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:33:26 #81
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301403
Normaal gesproken moet 8e-9e dus lukken na run 1, maar die 7e plek vasthouden zou erg fijn zijn. Zubkov een tiende achter ze, die is heel gevaarlijk straks, en voor ze zijn de gaten gelukkig heel klein. Gaat een hele spannende 2e run worden ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:34:36 #82
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301458
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 19:33 schreef heywoodu het volgende:
Normaal gesproken moet 8e-9e dus lukken na run 1, maar die 7e plek vasthouden zou erg fijn zijn. Zubkov een tiende achter ze, die is heel gevaarlijk straks, en voor ze zijn de gaten gelukkig heel klein. Gaat een hele spannende 2e run worden ^O^
Die is ook vanavond?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:35:34 #83
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301503
20.30 :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:38:15 #84
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301642
Ik had gedacht dat een land als Italië wel sneller zou zijn
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:41:05 #85
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301779
Letland 0.01 langzamer :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:41:17 #86
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301786
Hey Melbardis mooi schuin daar ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:42:22 #87
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301829
quote:
11s.gif Op zondag 15 december 2013 19:38 schreef DeLuna het volgende:
Ik had gedacht dat een land als Italië wel sneller zou zijn
Krijg je als je je mooie olympische baan binnen 6 jaar weer weghaalt :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:44:03 #88
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301897
Wat gebeurde daar :')
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:44:47 #89
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134301924
Hij moest even wat op de "push-bar" stompen om dat verrekte ding die bob in te krijgen _O-

En hoe deze Tsjech nou weer de slee ingleed :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:45:44 #90
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134301965
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 19:44 schreef heywoodu het volgende:
Hij moest even wat op de "push-bar" stompen om dat verrekte ding die bob in te krijgen _O-

En hoe deze Tsjech nou weer de slee ingleed :')
Haha ja wtf _O-
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:47:04 #91
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134302018
Ook wel leuk om de Koreanen te volgen, aan het begin van het lange traject naar hun OS in 2018 :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:48:05 #92
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134302056
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 19:47 schreef heywoodu het volgende:
Ook wel leuk om de Koreanen te volgen, aan het begin van het lange traject naar hun OS in 2018 :Y
Een seconde in 4 jaar, zou moeten kunnen toch?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:48:51 #93
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134302088
Makkelijk ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:49:49 #94
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134302130
Die Russen.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:50:01 #95
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134302139
Oei, Zakharov :(

Ga weg man.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 19:50:41 #96
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134302160
Dit was hun 3e slee toch :')
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:51:22 #97
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134302181
Ja en zijn beste resultaat ooit was een keer een 11e plek :{w
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 19:59:47 #98
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134302510
Nou, dat was run 1.

5NEPz.png

Het zit dus echt zo vreselijk dicht bij elkaar rond die 8e plek..

Als het goed is gaan we over een half uurtje verder :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:00:17 #99
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134302535
Spannend hoor. :%
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:03:09 #100
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134302668
Blijven op dezelfde youtubelink? :P
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:04:16 #101
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134302724
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:03 schreef DeLuna het volgende:
Blijven op dezelfde youtubelink? :P
Nee dat wisselen ze per run altijd, zodat ze elke run gelijk kunnen uploaden om later terug te kijken _O_

Dit is hem straks, de timer is al aan het aftellen w/
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:04:45 #102
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134302749
Dank ^O^
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:33:28 #103
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134304204
Hup Nederland *O*
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:33:58 #104
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134304239
En daar gaan we weer.

Trouwens, in de vorige races was vooral de tweede run van Van Calker heel sterk. In Calgary van 13 naar 10 (6e tijd in run 2) en in Park City van 12 naar 10 (5e tijd zelfs in run 2), hopelijk doet hij dat nu weer :P
Hij zal het wel nodig hebben met Melbardis en Zubkov achter hem.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:34:24 #105
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134304265
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:33 schreef heywoodu het volgende:
En daar gaan we weer.

Trouwens, in de vorige races was vooral de tweede run van Van Calker heel sterk. In Calgary van 13 naar 10 (6e tijd in run 2) en in Park City van 12 naar 10 (5e tijd zelfs in run 2), hopelijk doet hij dat nu weer :P
Iedere keer naar 10 ja. Hopen nu niet dus _O- :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:37:32 #106
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134304469
1.51.86, even voor mezelf.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:37:59 #107
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134304501
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 20:37 schreef DeLuna het volgende:
1.51.86, even voor mezelf.
Nou die Japanners moeten ze toch wel kunnen hebben hoor.

Edit: Sorry, was voor jezelf.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:39:06 #108
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134304585
quote:
11s.gif Op zondag 15 december 2013 20:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou die Japanners moeten ze toch wel kunnen hebben hoor.

Edit: Sorry, was voor jezelf.
Dan heb ik even zicht erop, volg dit voor het eerst echt. :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:41:25 #109
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134304740
Voor Van Calker is het in elk geval simpel. Als hij over de streep komt en ze hebben de 1e plek kunnen ze hun ticket naar Sochi boeken.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:42:01 #110
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134304776
Ah, da's makkelijk kijken dus.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:42:41 #111
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134304816
Ja tenzij hij dan 2e staat, dan wordt het rekenen enzo. Maar daar maken we ons dan wel druk om :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:45:32 #112
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134304982
Ah, eindelijk snap ik waarom de stream meer dan een minuut voorliep op de timing. Ik had hem schijnbaar even op pauze gezet en liep een halve minuut extra achter :')

Even F5 gedaan, wil wel zo live mogelijk zijn natuurlijk w/
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:46:26 #113
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134305036
Italianen hebben wel de mooiste helmen
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:50:43 #114
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134305296
Die Zwitsers :o
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:51:51 #115
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134305375
Na de Tsjechen nog 4 en dan moet het gebeuren.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 15 december 2013 @ 20:52:45 #116
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_134305450
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:51 schreef heywoodu het volgende:
Na de Tsjechen nog 4 en dan moet het gebeuren.
Die 4 zijn wel de grootste concurrenten nu. Deze Tjechen hebben al teveel achterstand.
Géén kloon van tvlxd!
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:53:57 #117
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134305533
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:52 schreef Montov het volgende:

[..]

Die 4 zijn wel de grootste concurrenten nu. Deze Tjechen hebben al teveel achterstand.
Zeker, maar voor hem staan er ook een paar die eventueel te pakken zijn.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:55:01 #118
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134305610
Kripps was snel :(
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 15 december 2013 @ 20:55:58 #119
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_134305688
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:55 schreef heywoodu het volgende:
Kripps was snel :(
4 hondersten sneller dan Van Calker in de eerste run.
Géén kloon van tvlxd!
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:56:03 #120
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134305691
Stream loopt vast :')
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:56:50 #121
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134305758
quote:
13s.gif Op zondag 15 december 2013 20:56 schreef DeLuna het volgende:
Stream loopt vast :')
Snel andere browser ofzo pakken dan :{
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:57:11 #122
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134305786
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:55 schreef Montov het volgende:

[..]

4 hondersten sneller dan Van Calker in de eerste run.
Friedrich is daarentegen weg. Nu Zubkov en Melbardis..
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:57:28 #123
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134305805
Pfff op tijd terug
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 20:59:40 #124
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134305959
Zubkov "matig"..
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 20:59:48 #125
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134305969
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:59 schreef heywoodu het volgende:
Zubkov matig..
Beter
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:01:49 #126
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306104
Ah, Melbardis goed :(
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:02:43 #127
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306164
55.17 nodig voor Van Calker, moet een dikke tiende verbeteren dus. Hopen dat ze in elk geval kunnen starten met 5.10 of sneller.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 15 december 2013 @ 21:02:57 #128
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_134306182
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:01 schreef heywoodu het volgende:
Ah, Melbardis goed :(
Zou de 2e tijd zijn geweest in de eerste run.
Géén kloon van tvlxd!
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:04:25 #129
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306289
:{
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:04:25 #130
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306290
Oeh
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:04:44 #131
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306310
1.50.69
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:05:13 #132
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306339
Mijn hoop is vooral gevestigd op/tegen Jackson en Zakharov..
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:05:30 #133
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306354
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:04 schreef DeLuna het volgende:
1.50.69
En voor onderweg: +0.24 tov Melbardis.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:06:28 #134
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306414
Nou, dan die Rus maar.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:06:45 #135
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306439
Fuck
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:09:06 #136
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306601
:(
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:10:17 #137
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306673
Deze slee had dus wat remmers van Zubkov. Die derde (en normaal gesproken minste) slee heeft dat niet, hopelijk kan hij de druk niet aan.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:11:06 #138
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306729
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:10 schreef heywoodu het volgende:
Deze slee had dus wat remmers van Zubkov. Die derde (en normaal gesproken minste) slee heeft dat niet, hopelijk kan hij de druk niet aan.
Je kan dus gewoon wisselen tussen run 1 en 2?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:11:41 #139
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306770
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:11 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Je kan dus gewoon wisselen tussen run 1 en 2?
Nee, ik bedoel remmers die normaal bij Zubkov in de slee zitten, oa vandaar dat Zubkov vandaag wat minder is :P
Maar die zitten nu in die vorige Russische slee, ivm kwalificatie OS enzo.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:12:12 #140
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306802
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:11 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nee, ik bedoel remmers die normaal bij Zubkov in de slee zitten, oa vandaar dat Zubkov vandaag wat minder is :P
Maar die zitten nu in die vorige Russische slee, ivm kwalificatie OS enzo.
Oh dacht al :P
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:13:46 #141
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306905
JAAAAAAAAAAAA
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:13:49 #142
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134306913
JAAAAA
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:14:01 #143
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134306928
EINDELIJK :D *O* *O* *O* *O* *O*

"In your face" tegen al die achterlijke Van Calker haters *O* *O* *O*
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 15 december 2013 @ 21:15:17 #144
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_134307016
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  zondag 15 december 2013 @ 21:15:20 #145
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_134307021
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:14 schreef heywoodu het volgende:
EINDELIJK :D *O* *O* *O* *O* *O*

"In your face" tegen al die achterlijke Van Calker haters *O* *O* *O*
Van Calker kan weer zijn falen etaleren op de Spelen. _O_
Géén kloon van tvlxd!
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 december 2013 @ 21:18:44 #146
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_134307290
Uiteindelijk achtste op 0.01 seconde voor de 9e plek, mag het ook eens meezitten zeg _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_134314427
Mooi.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 januari 2014 @ 17:37:21 #148
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135609915
Voor de liefhebbers:

Om 18.00 begint daar live de 2e run van de World Cup skeleton bij de vrouwen vanuit Innsbruck-Igls :)

Verder komen morgen de mannen in actie, evenals de tweemansbobs. Zondag de viermansbobs en de vrouwen bobsleeërs. Ook allemaal live te zien via hetzelfde kanaal met prima deskundig commentaar :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 januari 2014 @ 19:17:42 #149
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135613286
Even een klein beetje reclame maken :+

[OS 2014] Razend door het ijskanaal
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 17 januari 2014 @ 19:26:27 #150
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_135613590
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:14 schreef heywoodu het volgende:
EINDELIJK :D *O* *O* *O* *O* *O*

"In your face" tegen al die achterlijke Van Calker haters *O* *O* *O*
Mogen we wel weer haten als hij weer faalt in de tweemansbob?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 januari 2014 @ 19:28:08 #151
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135613665
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 19:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Mogen we wel weer haten als hij weer faalt in de tweemansbob?
Wat vindt jij "falen"? Als je een medaille verwacht heb je het sowieso niet begrepen :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 17 januari 2014 @ 19:31:19 #152
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_135613806
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 19:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Wat vindt jij "falen"? Als je een medaille verwacht heb je het sowieso niet begrepen :+
Medaille? Laat me niet lachen, natuurlijk haalt ie dat niet. Hij moet zich eerst maar eens zien te plaatsen, zo niet dan vind ik dat hard falen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 januari 2014 @ 19:34:05 #153
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135613928
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 19:31 schreef Szura het volgende:

[..]

Medaille? Laat me niet lachen, natuurlijk haalt ie dat niet. Hij moet zich eerst maar eens zien te plaatsen, zo niet dan vind ik dat hard falen.
Ah, dus iedereen die in zijn tak van sport niet bij de beste 15 hoort faalt hard. Wat kortzichtig als je het mij vraagt, maar goed :)

Duidelijk is wel dat wij het sowieso niet eens gaan worden :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 17 januari 2014 @ 19:37:37 #154
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_135614091
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 19:34 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah, dus iedereen die in zijn tak van sport niet bij de beste 15 hoort faalt hard. Wat kortzichtig als je het mij vraagt, maar goed :)

Duidelijk is wel dat wij het sowieso niet eens gaan worden :+
Nee als je zwaar onder je mogelijkheden presteert, ook met de beste remmer nog in z'n slee, vind ik dat je faalt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 januari 2014 @ 19:48:27 #155
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135614686
Wat zie jij dan als zijn mogelijkheden? In de viermansbob moet hij sowieso top-10 halen, anders presteert hij inderdaad wel ondermaats. Een tiende plek zou zo ongeveer een nette prestatie voor hem zijn, niet slecht, niet bijzonder.

Overigens ben ik het er wel mee eens dat hij zich "gewoon" moet kunnen kwalificeren in de tweemansbob hoor, maar ik vind het dan weer niet per definitie "hard falen" als hij dat niet doet, zijn basisniveau is daar gewoon een stuk lager.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 17 januari 2014 @ 20:06:00 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_135615580
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 19:48 schreef heywoodu het volgende:
Wat zie jij dan als zijn mogelijkheden? In de viermansbob moet hij sowieso top-10 halen, anders presteert hij inderdaad wel ondermaats. Een tiende plek zou zo ongeveer een nette prestatie voor hem zijn, niet slecht, niet bijzonder.

Overigens ben ik het er wel mee eens dat hij zich "gewoon" moet kunnen kwalificeren in de tweemansbob hoor, maar ik vind het dan weer niet per definitie "hard falen" als hij dat niet doet, zijn basisniveau is daar gewoon een stuk lager.
Wat je zegt, top tien in de viermansbob en zoiets acht ik ook in de tweemansbob mogelijk. Zo'n klassering had al genoeg geweest voor kwalificatie, maar zelfs met Bror van der Zijde achter hem kwam hij amper in de buurt. Ik vind het in ieder geval triest dat De Bruin het eigenlijk beter doet dit seizoen. Geen kwalificatie vind ik falen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 januari 2014 @ 20:25:45 #157
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135616661
Dan zijn we het eigenlijk gewoon wel eens :D

Dacht even dat je ook zo'n figuur was die alleen maar kan roepen dat Van Calker een achterlijke lafaard is die niks durft, maar we zijn het er dus over eens dat hij wel degelijk gewoon potentie heeft voor de top-10 :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 10:04:34 #158
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135634191
Eerste run skeletonmannen uit Innsbruck nu live op ARD ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 10:39:45 #159
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135634806
Nu gevolgd door de tweede (dus beslissende) run van de rodeldubbels uit Altenberg.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 17:04:51 #160
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135645176
Van Calker geeft in elk geval De Bruijn een fiks pak slaag in Innsbruck, redelijk dicht bij de top-12, maar net iets te ver van de top-10 na 1 run.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 17:10:24 #161
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135645352
Gedeeld 16e na run 1, op 0.31 van de top-10. Om 17.45 is de 2e run.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 18:22:18 #162
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135647433
Helaas, tweede run was gewoon niet goed genoeg.

Wel leuk dat de FIBT commentator al het hele seizoen bij elke run van Van Calker zegt dat ie top-8 moet halen, maar dat hij nu mijn zoveelste tweet daarover eindelijk gelezen heeft en ook even netjes heeft uitgelegd dat top-10 genoeg is (en waarom dat zo is) :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 20:41:39 #163
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135653610
Holcomb wint toch weer, voor Hefti en Zubkov. Gaat een mooi duel worden op de OS, tenzij Holcomb weer 100% in vorm is zoals in Noord-Amerika.

Van Calker 16e uiteindelijk. Nog wel vrij dicht bij een paar hogere plaatsen, maar er zijn er helaas gewoon 10-12 die echt boven de rest uitsteken, Van Calker zit in de hele brede groep daarachter die weinig kans hebben om er eens tussen te komen.

De Bruijn trouwens 24e, waardoor Van Calker met de 16e plek in de World Cup nu 1 plek voor De Bruijn staat.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 januari 2014 @ 23:13:20 #165
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135660229
Ja dat was tijdens de trainingen voor de Spelen in 2010.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 19 januari 2014 @ 08:58:21 #166
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_135667240
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:41 schreef heywoodu het volgende:
Holcomb wint toch weer, voor Hefti en Zubkov. Gaat een mooi duel worden op de OS, tenzij Holcomb weer 100% in vorm is zoals in Noord-Amerika.

Van Calker 16e uiteindelijk. Nog wel vrij dicht bij een paar hogere plaatsen, maar er zijn er helaas gewoon 10-12 die echt boven de rest uitsteken, Van Calker zit in de hele brede groep daarachter die weinig kans hebben om er eens tussen te komen.

De Bruijn trouwens 24e, waardoor Van Calker met de 16e plek in de World Cup nu 1 plek voor De Bruijn staat.
0,7 van kwalificatie af, dat is gewoon veel te veel. Maar hij zal wel gewoon mogen starten vanwege de viermansbob.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 09:00:36 #167
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135667256
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 08:58 schreef Szura het volgende:

[..]

0,7 van kwalificatie af, dat is gewoon veel te veel. Maar hij zal wel gewoon mogen starten vanwege de viermansbob.
Dat is zeker te veel. Het is gewoon jammer dat hij zich niet bij de vaste groep kan werken die constant de top-10/12 bepalen :N
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 11:13:35 #168
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135669031
Wat is Geisenberger ongelooflijk veel beter dan de rest.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_135670773
Jammer dat niet een echte estafette is, nu is het gewoon wat achter elkaar aan rodelen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 12:35:35 #170
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135670848
Je kunt ook moeilijk teruggaan om letterlijk een stokje over te gaan geven :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_135670932
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 12:35 schreef heywoodu het volgende:
Je kunt ook moeilijk teruggaan om letterlijk een stokje over te gaan geven :P
Dat snap ik. De baan is ook niet lang genoeg om hem in stukken te delen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_135671186
Niet echt een stevig deurtje. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_135671338
Duitsland. :o

Commentator had winst al vergeven.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 13:11:56 #174
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135672153
Dat is toch wel erg verrassend, en dat verschil met Rusland ook :o

Nou had Rusland volgens mij wel flink profijt van de snel slechter wordende baan, maar toch.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_135672535
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 13:11 schreef heywoodu het volgende:
Dat is toch wel erg verrassend, en dat verschil met Rusland ook :o

Nou had Rusland volgens mij wel flink profijt van de snel slechter wordende baan, maar toch.
Benieuwd wat dat geeft in Sochi :D
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 13:25:34 #176
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135672707
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 13:21 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Benieuwd wat dat geeft in Sochi :D
Als Rusland een hoog startnummer heeft blijft de baan lang goed denk ik, moeten ze al vroeg dan denk ik dat de baan snel slechter wordt. Rara politiepet.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_135672766
quote:
10s.gif Op zondag 19 januari 2014 13:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Als Rusland een hoog startnummer heeft blijft de baan lang goed denk ik, moeten ze al vroeg dan denk ik dat de baan snel slechter wordt. Rara politiepet.
:D
Zie ze overigens ook wel bij de heren, dubbels en vrouwen een medaille winnen hoor ^O^
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 13:29:48 #178
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135672895
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 13:26 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

:D
Zie ze overigens ook wel bij de heren, dubbels en vrouwen een medaille winnen hoor ^O^
Mwah, bij de dubbels? Ze hebben 2 keer een fatsoenlijke wedstrijd gehad dit seizoen, en vorig jaar kwamen ze ook in Sochi niet echt veel beter uit de verf.

Ik vraag me ook af of Ivanova het wel gaat lukken om tussen de Duitsers en Gough te komen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 januari 2014 @ 18:00:32 #179
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135684793
Melbardis wint weer _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 23 januari 2014 @ 17:06:45 #180
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_135856745
Wist helemaal niet dat Joska le Conté bij het Engelse team zit deze winter, die met Rudman en vooral Yarnold dus absoluut wereldtop zijn :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 18:29:20 #181
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_138199357
Skeletoni Frank Rommel heeft zijn carrière beëindigd. Toch een mooie loopbaan, met 2 keer WK-brons en een zilveren medaille. Daarnaast 2 keer tweede en 2 keer derde in de eindstand van de World Cup (zonder een DSQ had hij zelfs de World Cup wel eens gewonnen).
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 18:34:10 #182
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_138199487
Trouwens ook einde carrière voor Thomas Lamparter. In 2006 zat hij in de viermansbob van Martin Annen waarmee ze olympisch brons wonnen. In 2007 zat hij in de viermansbob van Ivo Rüegg en pakten ze de wereldtitel. En tot slot zat hij vorig jaar bij Beat Hefti in de bob toen ze op het WK in eigen land tweede werden.

Leuk detail: Lamparter zat bij de successen in 2006 en 2007 ook in de slee met Hefti, die toen nog remmer was :)

Europees kampioenen Fabienne Meyer en Tanja Mayer, eveneens uit Zwitserland, stoppen er trouwens ook mee. Opvallend, want Meyer won dit seizoen de afsluitende World Cup in Königssee.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 31 maart 2014 @ 19:55:37 #183
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_138373837
Dubbel olympisch en drievoudig wereldkampioenen dubbelrodelen Linger en Linger stoppen ;(

quote:
Die zweifachen Rodel-Olympiasieger Andreas Linger (32) und Wolfgang Linger (31) haben am Sonntag in Wien das Ende ihrer Karriere verkündet. Das Doppelsitzer-Brüderpaar aus Tirol hatte 2006 in Turin und 2010 in Vancouver Gold bei den Winterspielen geholt. Im heurigen Februar in Sotschi eroberten sie nach einer durchwachsenen Saison Silber.

Fünf WM-Medaillen, davon drei in Gold, sieben Mal EM-Edelmetall, 15 Erfolge im Weltcup und einen Gesamtsieg haben sie neben ihren Olympia-Erfolgen zu Buche stehen. Der Traum vom Olympia-Triple ging Mitte Februar in Sotschi nicht in Erfüllung, mit Silber setzten sie nach zwei schwierigen Saisonen dank akribischer Vorbereitung und präzisem Timing aber noch einmal einen Glanzpunkt.

Ausschlaggebend für den Schlussstrich sei einerseits die jeweilige Familiensituation, aber auch die nicht mehr ganz hundertprozentig vorhandene Motivation gewesen. “Wir haben lange überlegt. Es hätten einige Gründe dafür gesprochen, dass wir noch weiterfahren, aber es haben die Gründe, die dagegen sprechen, überwogen”, meinte Wolfgang Linger.

Die vergangenen zwei Jahre waren für das Erfolgsduo nicht nach Wunsch verlaufen, trotzdem lieferten sie in Sotschi noch einmal eine starke Leistung ab und mussten sich nur den deutschen Dominatoren Tobias Wendl/Tobias Arlt geschlagen geben. Ein weiteres Jahr oder gar vier bis zu den nächsten Winterspielen wollten sie aber nicht mehr auf sich nehmen.

Mitentscheidend sei das Familienleben gewesen, gaben die Tiroler zu Protokoll. Andreas wird im Mai 33 und wurde einen Tag nach dem Medaillengewinn in Sotschi erstmals Vater. Sein Bruder ist eineinhalb Jahre jünger und hat bereits zwei Kinder. “Wir haben beide Familie daheim. Es ist nicht einfach, wenn man jeden Winter wochen- und monatelang unterwegs ist”, sagte Wolfgang Linger. “Der andere Grund ist, dass wir gespürt haben, das Feuer brennt nicht mehr so, wie es brennen muss. Wenn wir etwas machen, dann machen wir es zu 100 Prozent. Wir haben gespürt, dass wir nicht mehr bereit sind, dass wir uns schwertun, die 100 Prozent aus uns herauszuholen, und so wollten wir nicht mehr weiterfahren.”

Der Entschluss sei in den letzten Wochen nach einigen Diskussionen gereift. “Die Entscheidung ist nicht von heute auf morgen gefallen. Wir haben die eineinhalb Monate Zeit gebraucht. Es war anfangs auch nicht eindeutig, aber unser gegenseitiges Abtasten hat ergeben, dass wir in eine ähnliche Richtung tendieren. Natürlich hat es aber ein paar Mal Zusammensitzen gebraucht, bis es festgestanden ist”, erläuterte Wolfgang Linger die Entscheidungsfindung.

Sein Bruder ergänzte, dass man relativ schnell auf einen grünen Zweig gekommen sei, obwohl er sich unter Umständen auch die Fortsetzung der Karriere hätte vorstellen können. “Wir haben schnell gemerkt, dass wir ähnlich ticken. Wolfgang ist der entscheidungsfreudigere Typ. Ich hätte mich vielleicht eher in die andere Richtung mitreißen lassen, aber wenn ich ehrlich zu mir selber war, ist es mir ganz tief drinnen ähnlich gegangen. Somit hat das zum langjährigen Miteinander gepasst, dass es keine großen Diskussionen und Kämpfe gegeben hat.”

Natürlich schwinge auch eine Portion Wehmut mit, die WM 2015 in Sigulda – wo das Duo 2003 das erste WM-Gold geholt hat – wäre schon noch reizvoll gewesen. “Aber es geht uns sehr gut mit der Entscheidung und wir freuen uns schon auf das Danach.”

Die Zeit nach der Karriere wollen sie zunächst für Fortbildung, die ihnen als Bundesheer-Angehörige zusteht, nutzen. In welche Richtung es gehen wird, sei noch nicht entschieden. Außerdem soll es zu einer Zusammenarbeit mit dem Österreichischen Verband kommen. “Es hat mit dem ÖRV schon ein sehr gutes Gespräch gegeben. Wir möchten sehr gerne unser Wissen und unsere Erfahrung weitergeben, in welcher Form auch immer. Das wird sich auch in den nächsten Wochen und Monaten weisen”, erklärte Andreas Linger. “Uns wird sicher nicht langweilig, wir freuen uns schon auf den neuen Lebensabschnitt”, fügte er an. Vor allem die Zeit mit der Familie und das Wegfallen des strikten Tagesablaufes werde man in vollen Zügen genießen. Auch die Abhaltung von Management- und Motivationsseminaren ist ein Thema.

Die Fortsetzung der Laufbahn im Einsitzer oder mit einem anderen Partner war hingegen für keinen der beiden eine Option. “Das ist nie zur Diskussion gestanden. Uns Lingers hat es im sportlichen Sinn immer nur zusammen gegeben”, betonte der 32-Jährige.

ÖRV-Sportdirektor Markus Prock bedauerte den Abschied des Parade-Duos natürlich. “Für uns ist jetzt schon ein großes Loch da, wenn die erfolgreichsten Athleten ihre Karriere beenden. Sie waren seit 2003 ein fixer Medaillenlieferant”, meinte Prock, der sich aber auch schon auf die zukünftige Mitarbeit des Duos im Verband freut.
http://www.salzburg24.at/(...)t/apa-s24_1517705614
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 april 2014 @ 09:14:23 #184
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_138789956
Kevin Kuske en Thomas Florschütz gaan uit elkaar. Florschütz wil verder toch nog wel een jaar door, Kuske is van plan t/m 2018 door te gaan en praat nu met Machata en Arndt voor een plek in hun slee.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 20 april 2014 @ 14:54:28 #185
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_139072864
David Möller stopt ermee. Wereldkampioen rodelen in 2004 en 2007, zilver in 2008, brons in 2005. Olympisch zilver in 2010. Van 2005 t/m 2009 vier seizoenen op rij tweede in de World Cup en in 2003/2004 en 2011/12 en 12/13 derde in de eindstand.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 2 juni 2014 @ 18:39:18 #186
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_140639630
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  maandag 2 juni 2014 @ 19:22:25 #187
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_140641313
RIP aan de nabestaanden. -O-
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 14 oktober 2014 @ 18:14:20 #188
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_145538907
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_145539756
Zat al te wachten op je bericht hierover heywoodu. Las het maar mobiel is het lastig topics terugzoeken


Inderdaad wat een held _O_
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_145546885
quote:
Formidabele atleet ja, wat heb ik een respect voor hem _O_
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 oktober 2014 @ 17:22:47 #191
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_145822766
Zubkov kapt er ook maar mee.
Bobsleeheld Zubkov stopt per direct
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:07:04 #192
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_145880010
Geruchten gaan dat Lisa Zubkova (dochter van) voor Duitsland uit wil gaan komen in het skeleton.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 29 november 2014 @ 09:32:16 #193
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147112154
Vandaag begint de World Cup rodelen in het Oostenrijkse Innsbruck-Igls. De vrouwen en dubbels zijn vandaag:

09:45 op ZDF live de 1e run vrouwen
11:15 op Eurosport (en kwartier later op ZDF) live de 2e run bij de vrouwen
12:15 op Eurosport 2 de 1e run bij de dubbels
13:30 op Eurosport int. de 2e run bij de dubbels (ZDF begint 5 minuten later en doet de highlights van de dubbels)

Verder nog even deze hier neergooien:
Stel je vragen aan skeletonster Bos
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 29 november 2014 @ 10:25:03 #194
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147112680
Eitberger verrast Hüfner in de eerste run en geeft slechts 0,05 seconden toe op Geisenberger.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_147113851
Eitberger :D Wat een baangevoel zeg om die achterstand nog om te zetten in een voorsprong _O_
Geisenberger wint alweer met gemak natuurlijk _O-
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 29 november 2014 @ 11:49:14 #196
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147113854
Geisenberger wint met een sterke 2e run, Eitberger maakt bovenin een foutje maar blijft nog nipt tweede, een paar duizendsten voor Hüfner die kijkt alsof haar hele wereld zojuist is ingestort.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 30 november 2014 @ 09:11:41 #197
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147140680
10:15 Eerste run rodelen mannen live op Eurosport 2
Aansluitend de tweede run live, ZDF is daar vanaf 11:40 bij.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 30 november 2014 @ 12:24:50 #198
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147143351
Dominante zege voor Loch in Innsbruck, geeft Dominik Fischnaller en Langenhan het nakijken.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 12 december 2014 @ 17:46:34 #199
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147520550
Francesco Friedrich wint de eerste World Cup bobsleeën van het seizoen (2mansbob), waarmee het drama van Sochi voor de Duitsers nu misschien echt achter de rug is.

Oh, en dit:

NickHopeBBC twitterde op vrijdag 12-12-2014 om 17:25:09 Controversy at the end though with USA bobsleigh bronze medallist Cunningham slowed after running over a fan's hat! http://t.co/yitZA10Zq9 reageer retweet
B4qxGMCCQAIJOaB.jpg:large
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 12 december 2014 @ 20:03:13 #200
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147524547
Yung Sung-bin, die gaat een olympische medaille winnen in het skeleton in 2018, wat een held _O_

20 jaar en bij zijn debuut in de World Cup liet hij net gelijk een vlekkeloze run met topstart zien.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 19 december 2014 @ 22:08:20 #201
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147758604
Vorige week werd Yun Sung-bin na de eerste run (4e) gediskwalificeerd, omdat hij vertrok voor het licht op groen stond. Vandaag de herkansing en na weer een geniale eerste run weer op plek 4. Andere atleten en coaches spreken vol bewondering over hem en zien in hem een ongekend groot talent _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_147767467
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 22:08 schreef heywoodu het volgende:
Yun Sung-bin
Kilian von Schleinitz werd overigens 12de. Hij is de regerende wereldkampioen bij de junioren. Dat is wel heel bijzonder aangezien zijn broer Julian ook al een juniorenwereldtitel op zijn naam heeft staan, maar dan in het rodelen :D

edit: zusje Carolin won in 2013 trouwens zilver op het junioren wk in het rodelen _O- (overigens was ze vorig jaar en ook dit seizoen een pak minder succesvol)

[ Bericht 7% gewijzigd door Columbiafan op 20-12-2014 09:30:13 ]
pi_147767961
Koreanen ook 5de in de 2-mans bob, mooie vooruitzichten voor 2018 inderdaad :)
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 20 december 2014 @ 10:38:15 #204
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147768303
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 09:17 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Kilian von Schleinitz werd overigens 12de. Hij is de regerende wereldkampioen bij de junioren. Dat is wel heel bijzonder aangezien zijn broer Julian ook al een juniorenwereldtitel op zijn naam heeft staan, maar dan in het rodelen :D

edit: zusje Carolin won in 2013 trouwens zilver op het junioren wk in het rodelen _O- (overigens was ze vorig jaar en ook dit seizoen een pak minder succesvol)
Mooie familie :o

In de World Cup rodelen voor junioren hebben we trouwens Viktoria Demchenko (dochter van) maar nu ook Nina Prock (dochter van), talent zit in het bloed in het rodelen :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 20 december 2014 @ 22:43:32 #205
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_147787887
Eerste run in de 4mansbobs in Calgary:


Het is een bijzondere run, want Kaillie Humphries en Elana Meyers Taylor staan zometeen als eerste vrouwelijke piloten ooit aan de start in de 4mans :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_148755993
Waarom wordt er in dit topic nauwelijks gepost?
De Belgische dames doen het zeer goed en net de Nederlandse bob met Marije van Huigenbosch gezien die een top-10 plaats gaan halen in de WB in Königssee.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 16 januari 2015 @ 20:00:30 #207
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148757240
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 19:19 schreef Kingstown het volgende:
Waarom wordt er in dit topic nauwelijks gepost?
De Belgische dames doen het zeer goed en net de Nederlandse bob met Marije van Huigenbosch gezien die een top-10 plaats gaan halen in de WB in Königssee.
9e bij haar World Cup-debuut (?), dat is wel netjes ja (ook al deden er maar 13 mee). En Willemsen gaat ook al hard, 2e zelfs in de tussenstand van de World Cup :o

Gaaf om te zien dat het er schijnbaar uit begint te komen bij Van Huigenbosch, die in 2012 nog goud won op de Jeugd Olympische Spelen (waar Kimberley Bos 3e werd).

Ik ga in elk geval mijn best doen om het weer meer te volgen, het is er eerlijk gezegd een beetje bij in geschoten dit seizoen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 16 januari 2015 @ 20:02:24 #208
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148757296
En nu dit topic toch weer leeft, vandaag was ook het WK rodelen voor junioren, met een aantal opvallende namen:

Lukas Schlierenzauer, broertje van Gregor, werd 13e. Goud ging naar Roman Repilov uit Rusland, voor Tucker West uit de VS en de Oostenrijker Nico Gleirscher.

De Duitse Jessica Tiebel won bij de vrouwen, voor Viktoria Demchenko, jawel, de dochter van ^O^
Sandra Robatscher uit Italië pakte brons, de tiende plek ging naar Nina Prock, dochter van de legendarische Markus Prock.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_148757375
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 20:00 schreef heywoodu het volgende:

9e bij haar World Cup-debuut (?), dat is wel netjes ja (ook al deden er maar 13 mee). En Willemsen gaat ook al hard, 2e zelfs in de tussenstand van de World Cup :o

Gaaf om te zien dat het er schijnbaar uit begint te komen bij Van Huigenbosch, die in 2012 nog goud won op de Jeugd Olympische Spelen (waar Kimberley Bos 3e werd).

Ik ga in elk geval mijn best doen om het weer meer te volgen, het is er eerlijk gezegd een beetje bij in geschoten dit seizoen.
WC-debuut idd. :Y Commentatoren waren erg lovend over haar.
Willemsen vandaag weer tweede geworden en er had zelfs winst ingezeten. Scheelde slechts 4-honderdste
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 16 januari 2015 @ 20:06:54 #210
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148757457
Ik moet zeggen dat het landschap in alle 3 "glijsporten" volgens mij enorm veranderd is na de Spelen. Ik zie niet alles meer, maar als ik kijk zie ik allerlei andere namen in de top meedraaien. Bij de skeletonmannen valt het op zich mee, en bij de vrouwen is het te verklaren door heel veel toppers die ermee gestopt zijn of een sabbatical nemen, maar opvallend vind ik het wel :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_148771545
Nu live de eerste run voor de skeletoni op de ARD.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 17 januari 2015 @ 11:44:02 #212
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148771689
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 11:35 schreef Kingstown het volgende:
Nu live de eerste run voor de skeletoni op de ARD.
Ik ben weer benieuwd naar startnummer 16, Yun Sung-bin :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 17 januari 2015 @ 12:10:33 #213
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148772208
Yun 7e voorlopig, Tregybov op P2 is de grote verrassing :o

En bij het rodelen Wendl/Arlt die Eggert/Benecken eindelijk weer verslaan, met 0,017 seconden :D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 17 januari 2015 @ 22:34:49 #214
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148790817
Dan mis je eens een wedstrijd, wordt Le Conté ineens even zevende :o

Beste World Cup-resultaat ooit Nederlandse skeletonster Le Conté

Dat vind ik echt een ontzettend knappe prestatie. Al jaren meedoen (sinds 2007/2008 of 1 seizoen later), eigenlijk nooit een resultaat halen waarmee je een beetje mee kunt draaien voorin en dan na al die jaren ineens een 7e plek ^O^

[ Bericht 30% gewijzigd door heywoodu op 17-01-2015 22:42:48 ]
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 21 januari 2015 @ 10:31:33 #215
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148901817
Yun Sung-bin is aan het beesten bij de trainingen in St Moritz en zet iedereen voorlopig op meer dan een seconde (Dukurs zelfs op 2+) _O_

Het kan natuurlijk goed zijn dat hij bij de starts als enige volle bak gaat, maar toch, die man heeft zoveel talent.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 23 januari 2015 @ 10:40:27 #216
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148972288
Eerste run van de World Cup in St Moritz bij de mannen: Martins Dukurs de snelste, Yungod tweede op slechts 0,20 seconden _O_

Als het goed is begint om 13:00 de eerste run bij de vrouwen, met Le Conté. Alles uiteraard weer live via bobskeletv:
https://www.youtube.com/channel/UCkr7c8lwpup_LfDV7hOQWsg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 23 januari 2015 @ 10:53:18 #217
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148972563
De Italiaan zit een beetje hoog in "Horseshoe" :o

0674cef68e.jpg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 23 januari 2015 @ 12:32:58 #218
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_148974824
Dukurs wint, Yun pakt de 2e plek :7
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport vrijdag 23 januari 2015 @ 14:07:11 #219
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_148977642
Le Conté 13e in eerste run
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_149659364
Wendl/Arlt wereldkampioen geworden in Sigulda ^O^
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 februari 2015 @ 11:54:38 #221
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_149659392
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 11:53 schreef Columbiafan het volgende:
Wendl/Arlt wereldkampioen geworden in Sigulda ^O^
En een medaille voor Oberstolz/Gruber op hun laatste WK :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_149680091
Geisenberger wereldkampioen bij de dames. Bij de medailleceremonie is blijkbaar de DDR hymne gespeeld voor Wendl/Arlt _O- _O-
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 februari 2015 @ 12:02:24 #223
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_149688505
Semen Pavlichenko pakt de wereldtitel en is de eerste Russische (dus niet Soviet) wereldkampioen ooit _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_149688553
Semen Pavlichenko is wereldkampioen geworden voor Felix Loch, zeer indrukwekkend. ^O^ Loch voor de eerste keer sinds 2009 op een WK/OS verslagen :D
pi_149688584
Toch ook wel hoed af voor Felix Loch die voor de 6de maal op rij bij de top 2 eindigt bij het WK _O_ _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 15 februari 2015 @ 12:07:12 #226
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_149688590
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 12:05 schreef Columbiafan het volgende:
Semen Pavlichenko is wereldkampioen geworden voor Felix Loch, zeer indrukwekkend. ^O^ Loch voor de eerste keer sinds 2009 op een WK/OS verslagen :D
En dan staan vader en zoon Loch lekker heppie de peppie te zijn met het zilver :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 17 februari 2015 @ 12:52:41 #227
438508 Skeletonster
Met Olympische Ambities
pi_149757192
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:53 schreef heywoodu het volgende:
De Italiaan zit een beetje hoog in "Horseshoe" :o

[ afbeelding ]
Deze Italiaan zit op de perfecte plek om met de hoogste snelheid uit Horseshoe te komen, zolang hij maar niet vol het hout raakt omdat hij nog verder omhoog gaat ;)
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 maart 2015 @ 18:19:36 #228
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_150425670
Duitsland is nu echt weer helemaal terug in de wereldtop van het bobsleeën _O_

Mooi :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 2 september 2015 @ 12:33:57 #229
438508 Skeletonster
Met Olympische Ambities
pi_155755899
Hallo allemaal,

De meeste mensen zullen met hun hoofd nog bij de zomer zitten, maar ik zit met de mijne alweer volledig bij de winter. Nog een goed maandje en dan gaat er weer gesleed worden. Wat belangrijke data wat betreft skeleton om in de gaten te houden komend seizoen.

1. 19 & 20 december NK skeleton in Winterberg (ook leuk om van dichtbij de sport te bekijken, mocht je interesse hebben en het is lekker dichtbij.)
2. 22 & 23 januari WK junioren in Winterberg
3. 19, 20 & 21 februari WK in Igls (Oostenrijk)
4. 19 februari Jeugd Olympisch Spelen in Lillenhammer (Noorwegen)

Noteer ze vast in je agenda.

Voor ons start het seizoen al 16 oktober met vertrek naar Lillenhammer voor een trainingskamp van daaruit gaan de Nederlandse atleten door de verschillende wedstrijd circuit in. World Cup, Intercontinental cup, Europa Cup en het kwalificatie traject voor de Jeugd Olympische Spelen.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 2 september 2015 @ 13:13:45 #230
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_155756597
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 12:33 schreef Skeletonster het volgende:
Hallo allemaal,

De meeste mensen zullen met hun hoofd nog bij de zomer zitten, maar ik zit met de mijne alweer volledig bij de winter. Nog een goed maandje en dan gaat er weer gesleed worden. Wat belangrijke data wat betreft skeleton om in de gaten te houden komend seizoen.

1. 19 & 20 december NK skeleton in Winterberg (ook leuk om van dichtbij de sport te bekijken, mocht je interesse hebben en het is lekker dichtbij.)
2. 22 & 23 januari WK junioren in Winterberg
3. 19, 20 & 21 februari WK in Igls (Oostenrijk)
4. 19 februari Jeugd Olympisch Spelen in Lillenhammer (Noorwegen)

Noteer ze vast in je agenda.

Voor ons start het seizoen al 16 oktober met vertrek naar Lillenhammer voor een trainingskamp van daaruit gaan de Nederlandse atleten door de verschillende wedstrijd circuit in. World Cup, Intercontinental cup, Europa Cup en het kwalificatie traject voor de Jeugd Olympische Spelen.
Zijn er Nederlanders bij de nieuwe atleten die zich richten op de Jeugd OS?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 6 september 2015 @ 10:51:33 #231
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_155860900
Er is nu zelfs een heel skeletonteam Nederland dus, die ook met crowdfunding begonnen zijn. Mooi filmpje erbij :Y


Ik moest lachen om dat stukje op de dijk :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 6 september 2015 @ 15:25:05 #232
438508 Skeletonster
Met Olympische Ambities
pi_155865908
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Zijn er Nederlanders bij de nieuwe atleten die zich richten op de Jeugd OS?
Ja er is een zijn 3 atleten

Noelle Venema
Jonas Petit
Bram Zeegers

Hier vindt je meer informatie over de atleten. Klik op biografie!
  zondag 6 september 2015 @ 15:25:43 #233
438508 Skeletonster
Met Olympische Ambities
pi_155865925
quote:
14s.gif Op zondag 6 september 2015 10:51 schreef heywoodu het volgende:
Er is nu zelfs een heel skeletonteam Nederland dus, die ook met crowdfunding begonnen zijn. Mooi filmpje erbij :Y


Ik moest lachen om dat stukje op de dijk :+
Nu heb je voor iedereen die gaat kijken de grap al verklapt. _O-
pi_156754717
Manuel Machata stopt met bobsleeën
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:49:48 #235
438508 Skeletonster
Met Olympische Ambities
pi_156800933
Help skeleton Nederland met de laatste lootjes! Een geslaagde actie geeft een mooie boost voor de start van hun seizoen in Lillehammer zaterdag. De finishlijn is nu echt in zicht!

https://wijzijnsport.nl/c(...)r-de-olympische-top/
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 27 november 2015 @ 12:23:42 #236
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157857301
Om 14:15 begint de World Cup skeleton in Altenberg met run 1 bij de dames. Joska le Conté is weer van de partij :)

Livestream:
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 27 november 2015 @ 14:20:06 #237
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157859423
En we zijn onderweg *O*
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 27 november 2015 @ 16:06:47 #238
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157861595
Le Conté 16e na de eerste run. Tweede run is nu begonnen, ze vertrekt als 6e.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 27 november 2015 @ 16:13:54 #239
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157861763
Klapt 3 keer bijna van de slee af, dat was gewoon slecht.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 27 november 2015 @ 16:22:29 #240
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157861974
Bijzonder indrukwekkend World Cup-debuut van Kim Meylemans, de Belgische _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_157862566
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 16:22 schreef heywoodu het volgende:
Bijzonder indrukwekkend World Cup-debuut van Kim Meylemans, de Belgische _O_
Prachtig inderdaad, benieuwd of dit hier door de media opgepikt wordt. Jammer voor de Duitse vrouwen, maar Loelling is technisch wel erg indrukwekkend. ^O^
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 27 november 2015 @ 16:56:54 #242
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157862692
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 16:50 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Prachtig inderdaad, benieuwd of dit hier door de media opgepikt wordt. Jammer voor de Duitse vrouwen, maar Loelling is technisch wel erg indrukwekkend. ^O^
Lölling heeft zo'n matige start, als ze dat onder de knie weet te krijgen mag Yarnold toch ernstig oppassen.

Deas zorgt overigens voor de eerste World Cup-zege ooit in welke wintersport dan ook voor een sporter uit Wales ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 28 november 2015 @ 09:20:38 #243
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157876049
Ook de mannen beginnen hun skeletonseizoen over een paar minuten :Y

Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 28 november 2015 @ 15:16:34 #244
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157880278
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 29 november 2015 @ 10:57:16 #245
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157895725
Rodelen bij de mannen live op Eurosport 2 nu :Y (met de commentator die heel veel woorden en namen niet uit kan spreken)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 29 november 2015 @ 11:13:37 #246
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157895871
"Pavlichenko" wordt uitgesproken als "Pavlijoeki" en "Pavstaltinenko", schijnbaar.

En "Kindl" heet stiekem "Findl" en de Amerikaan "Mazdzer" heet eigelijk "msfwws".
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 29 november 2015 @ 11:22:26 #247
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_157895975
Felix Loch gediskwalificeerd nadat hij de snelste was :o
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_157896649
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 11:22 schreef heywoodu het volgende:
Felix Loch gediskwalificeerd nadat hij de snelste was :o
:N
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 00:55:09 #249
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158187168
Topresultaat bobsleester Willemsen in World Cup
Skeletonster Le Conté valt tegen, Meylemans maakt indruk

Morgen de mannen skeleton en 2-mansbob + natuurbaanrodelen live op fil-luge.org + rodelen in Park City
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 00:56:14 #250
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158187179
Rodelen is nu ook al bezig trouwens :P
http://liveplus.digotel.com/fil/index.html
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 11:37:35 #251
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158190624
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 12:09:39 #252
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158191040
Strijd om het podium nu, weer eens een hele mooie run van Yun die het op scherp gezet heeft.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 15:00:52 #253
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158193733
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 15:26:28 #254
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158194128
Top-10 nu, nog drie en dan komt Won die de Zuid-Koreaanse opmars in de glijsporten vertegenwoordigt w/
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 15:48:53 #255
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158194628
Francesco Friedrich wint ook race 5 van het seizoen, nog altijd ongeslagen _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 december 2015 @ 23:34:35 #256
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158205162
Rodelen, run 1 van de mannen live met Engels commentaar:
http://liveplus.digotel.com/fil/index.html#
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 00:10:30 #257
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158205987
Albert Demchenko is de coach van de Russen tegenwoordig, had ik helemaal niet meegekregen. Leuk om te zien en het zal ongetwijfeld ook wel te maken hebben met zijn dochter die op begint te komen :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 00:36:16 #258
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158206692
Pavlichenko valt van z'n slee, maar weet 'm op een of andere manier weer onder z'n kont te slingeren en de finish te halen. Wel jammer.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 00:50:18 #259
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158207057
Belachelijk kleine verschillen aan de top:

03c069ecc1.jpg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 01:59:29 #260
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158208164
Mazdzer wint, Amerikanen zijn echt weer ijzersterk op de eigen banen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 13:29:28 #261
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158213446
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 13:55:46 #262
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158214074
Friedrich is eindelijk verslagen w/
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 13 december 2015 @ 14:11:43 #263
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158214476
Door naar het natuurbaanrodelen met Engels commentaar :Y)

http://eversport.tv/alpin(...)-singles-k%C3%BChtai
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 januari 2016 @ 15:55:58 #264
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158930956
Joska le Conté 18e in de eerste run in Lake Placid, vooral het begin ging bijzonder moeizaam. Grote sensatie is de 4e plek van de Australische Jaclyn Narracott :o

Run 2 begint over een paar minuten :)

Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 januari 2016 @ 16:50:26 #265
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158932637
O'Shea haalt op haar 28e voor eigen publiek voor het eerst het podium en wint zelfs, zelden zo'n gelukkige winnares gezien van een World Cup _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 9 januari 2016 @ 14:00:15 #266
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158957100
Volle bak straks in de 4mansslee van Kasjanov en Holcomb.

3382f1b99f.jpg

efae71daa0.jpg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 9 januari 2016 @ 15:37:08 #267
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_158959476
Daar gaan we, eerste vrouwenteam ooit in de viermansbob.

Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 15 januari 2016 @ 23:20:19 #268
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159137599
Sanne Dekker heeft een World Cup-medaille *O*
Het is niet voor Nederland -O-

Eerste World Cup-medaille bobsleester Dekker
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 16 januari 2016 @ 11:41:39 #269
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159145349
De rodelcommentator op Eurosport is weer met een nieuwe uitspraak gekomen voor wereldkampioen Semen Pavlichenko. Dit keer noemde hij hem Slemon Plafliejonko.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159345259
Martins Dukurs gaat voor een zevende keer op rij de WB skeleton winnen, tot dusverre alle wedstrijden dit seizoen gewonnen :D Zul je gaan zien dat Yun hem in Pyeonchang op eigen baan gaat voorblijven (net als Montgomery in Vancouver en Tretiakov in Sochi). _O- Fenomenale atleet _O_ _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 23 januari 2016 @ 23:37:14 #271
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159345632
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 23:28 schreef Columbiafan het volgende:
Martins Dukurs gaat voor een zevende keer op rij de WB skeleton winnen, tot dusverre alle wedstrijden dit seizoen gewonnen :D Zul je gaan zien dat Yun hem in Pyeonchang op eigen baan gaat voorblijven (net als Montgomery in Vancouver en Tretiakov in Sochi). _O- Fenomenale atleet _O_ _O_
Vandaag was het verschil tussen Dukurs - Dukurs en de rest wel heel groot :o

En die laatste bocht in Whistler blijft lastig, gisteren al Tina Hermann die daar loeihard tegen de muur knalde en zich echt stevig pijn deed _O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159375146
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 25 januari 2016 @ 13:47:12 #273
438508 Skeletonster
Met Olympische Ambities
pi_159380283
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 23:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Vandaag was het verschil tussen Dukurs - Dukurs en de rest wel heel groot :o

En die laatste bocht in Whistler blijft lastig, gisteren al Tina Hermann die daar loeihard tegen de muur knalde en zich echt stevig pijn deed _O-
Ja die bocht 16 in whistler is tricky. Zelf nog naar het ziekenhuis geweest voor een paar hechtingen in december, na een aanvaring met de muur daar. Maar los van dat is Whistler wel echt een top baan! Heel gaaf!
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 25 januari 2016 @ 13:50:08 #274
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159380358
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:47 schreef Skeletonster het volgende:

[..]

Ja die bocht 16 in whistler is tricky. Zelf nog naar het ziekenhuis geweest voor een paar hechtingen in december, na een aanvaring met de muur daar. Maar los van dat is Whistler wel echt een top baan! Heel gaaf!
Wat is eigenlijk je lievelingsbaan? En bij welke baan juich je vooral als je in de auto stapt en wegrijdt? :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159386487
whistler zal voor mij altijd verbonden blijven met het ongeluk tijdens de OS :'(
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 30 januari 2016 @ 16:14:31 #276
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159519278
Op het WK rodelen zitten de dames na de eerste run echt bizar dicht bij elkaar _O_

7df3fe850e.png
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159521358
Wat ging Eitberger doen? :X
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_159521400
nog 1 te gaan, gaat Duitsland hier de mist in?

edit: toch niet, Geisenberger wint
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 31 januari 2016 @ 13:07:42 #279
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159538114
Wedstrijd bij de mannen gaat naar de beslissing nu, live op ARD.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 31 januari 2016 @ 13:12:55 #280
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159538271
Turbodrom is zo gaaf, de bocht zelf maar zeker ook de naam _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159538390
Loch wint :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_159538418
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:12 schreef heywoodu het volgende:
Turbodrom is zo gaaf, de bocht zelf maar zeker ook de naam _O_
:Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 31 januari 2016 @ 13:19:01 #283
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159538466
Dat hoogteverschil tussen de Duitsers en Kindl :D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159538872
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:19 schreef heywoodu het volgende:
Dat hoogteverschil tussen de Duitsers en Kindl :D
Loch met een vijfde wereldtitel ^O^ Vorig jaar en in 2011 zilver, zeven medailles op rij dus, bijzonder knap _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 31 januari 2016 @ 14:28:01 #285
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159540712
Even stiekem hopen dat Duitsland eindelijk niet de wereldtitel wint op de estafette, maar goed, dan moet er wel echt iets fout gaan :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 4 februari 2016 @ 09:54:55 #286
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159644263
Voorbeschouwing voor het EK in St Moritz dat morgen begint (volgens mij met Le Conté, zonder Bos):
http://www.ibsf.org/en/ne(...)onships-in-st-moritz

Deze man wordt overigens de olympisch kampioen van Beijing 2022, dan is dat ook alvast duidelijk ^O^

quote:
Wenqiang Geng (CHN)
Is the most successful slider to date in the newly formed Chinese skeleton team.The ten athletes are being coached by Canada’s Jeff Pain, who came second at the 2002 Olympics and won two skeleton World Championships (2003 and 2005).They were selected in China in the summer of 2015 from 121 applicants and 21 sports, and raced their first competitions at the beginning of 2016 in the IBSF European Cup.Wenqiang Geng came 21st and 19th in Königssee, and in St Moritz he was sixteenth of 42 sliders. In the first run, the 20-year-old recorded the sixth fastest start.
De Chinezen zijn echt voor 90% gekozen op startsnelheid (zie je bij hem het duidelijkst terug), maar Yun Sung-bin (olympisch kampioen 2018) laat inmiddels zien dat je stuurkunsten met genoeg training ook de lucht in kunnen schieten _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport vrijdag 5 februari 2016 @ 18:43:35 #287
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_159683943
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 09:54 schreef heywoodu het volgende:
Voorbeschouwing voor het EK in St Moritz dat morgen begint (volgens mij met Le Conté, zonder Bos):
http://www.ibsf.org/en/ne(...)onships-in-st-moritz

Deze man wordt overigens de olympisch kampioen van Beijing 2022, dan is dat ook alvast duidelijk ^O^

[..]

De Chinezen zijn echt voor 90% gekozen op startsnelheid (zie je bij hem het duidelijkst terug), maar Yun Sung-bin (olympisch kampioen 2018) laat inmiddels zien dat je stuurkunsten met genoeg training ook de lucht in kunnen schieten _O_
quote:
Skeletonster Joska le Conté heeft in St. Moritz haar beste wedstrijd van dit seizoen afgewerkt. De 28-jarige Soesterbergse eindigde op de Zwitserse natuurbaan als zesde tijdens het Europees kampioenschap. Slechts één keer in haar loopbaan was ze beter op het EK: in 2012 met de vijfde plaats.

De EK in St. Moritz maakte onderdeel uit van het wereldbekercircuit. In de wereldbekerwedstrijd finishte Le Conté als zevende, een evenaring van haar beste prestatie op dat niveau. Vorig jaar eindigde ze al een keer als zevende bij de World Cup in Königssee.

Oostenrijkse kampioene

De wereldbekerwedstrijd werd gewonnen door de Oostenrijkse Janine Flock, die daarmee ook de Europese titel binnenhaalde. In 2014 was ze ook al de beste van Europa. Flock bleef de Duitse Tina Hermann 0,08 seconde voor. De derde plaats was op 0,09 seconde voor de Zwitserse Marina Gilardoni. Le Conté gaf over twee runs 0,87 seconde toe op Flock.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_159684078
Dukurs 1 en Dukurs 1 ^O^ bijzonder resultaat
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 19:37:01 #289
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159684918
Net pas terug kunnen kijken, maar wat een briljante wedstrijd in St Moritz _O_

Yun die zijn eerste zege pakt door twee ongekend goede onderste helften waar zelfs Dukurs totaal niet aan kon tippen _O_ _O_

Joska die ineens 7e wordt na twee hele strakke runs _O_ _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 6 februari 2016 @ 09:24:45 #290
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159697302
Tweede run bij de rodeldubbels nu live op Eurosport 2. De baan in Sochi ligt er echt dra-ma-tisch bij, belachelijk slecht. De ene na de andere slee in de problemen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 7 februari 2016 @ 15:32:22 #291
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159727903
Wendl/Arlt gaan met 0.66 seconden achterstand op Rusland de baan in bij de estafette en komen uiteindelijk 0.005 tekort :D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159882568
Johannes Lochner, wat een fenomeen is het toch _O_ Niet eens geselecteerd voor de WB dit seizoen bij de Duitsers. Hij startte dus maar in de Europacup waar hij de eerste 12 wedstrijden allemaal won _O- Kwam aan de start op dit WK dankzij zijn juniorenwereldtitel en staat na 2 runs nu duidelijk aan de leiding voor Friedrich en Melbardis. _O_ _O_ _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 13 februari 2016 @ 12:14:42 #293
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159882618
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 12:09 schreef Columbiafan het volgende:
Johannes Lochner, wat een fenomeen is het toch _O_ Niet eens geselecteerd voor de WB dit seizoen bij de Duitsers. Hij startte dus maar in de Europacup waar hij de eerste 12 wedstrijden allemaal won _O- Kwam aan de start op dit WK dankzij zijn juniorenwereldtitel en staat na 2 runs nu duidelijk aan de leiding voor Friedrich en Melbardis. _O_ _O_ _O_
Wat dacht je van Bruce Tasker :D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_159882791
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 12:14 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Wat dacht je van Bruce Tasker :D
Zekers, zo'n WK brengt altijd wel mooie verrassingen met zich mee ^O^
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 14 februari 2016 @ 14:43:17 #295
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159909421
Francesco Friedrich pakt weer de wereldtitel _O_

Tasker 4e in zijn eerste jaar als piloot :D

Landen/teamwedstrijd begint over 20 minuten:

1. Skeleton (M)
2. Bobslee (W)
3. Skeleton (W)
4. Bobslee (M)

Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 14 februari 2016 @ 15:13:03 #296
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_159910422
Tregybov (skeleton, RUS2) schiet bij de start uit de groeven en moet zelfs inhouden, maar gaat niet terug. Had hij wel mogen doen, dus dat is een duur beginnersfoutje..
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 18 februari 2016 @ 09:11:28 #297
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_160010620
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_160035988
Is er op de ard/ZDF uitzending vandaag heywoodu? Of alleen een stream?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 19 februari 2016 @ 09:36:31 #299
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_160036070
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 09:27 schreef komrad het volgende:
Is er op de ard/ZDF uitzending vandaag heywoodu? Of alleen een stream?
ARD :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 20 februari 2016 @ 08:45:35 #300
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_160062764
1 keer raden wie rodelaarster Stramaturaru "Raduka" noemt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 21 februari 2016 @ 11:11:42 #301
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_160087133
Lekker eerlijke omstandigheden bij de World Cup rodelen in Winterberg :')

Het regent, baan is zeiknat en dus is het voor latere starters compleet onmogelijk fatsoenlijk mee te doen. Loch voorlopig nog wel 5e, maar Kindl (nummer twee in de World Cup) staat 26e :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')