gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:12 |
Geachte lezers! Voor een aardappelveredelingsbedrijf in het noorden houd ik mij bezig met het onderzoeken van de markt voor een nieuw ras. Dit ras heeft een paarse vleeskleur met een witte rand, en een terugkerend patroon. Binnenkort is dit een aangemeld ras op de rassenlijst. Dit onderzoek vereist een hoop respondenten waarmee ik wil vragen of deze korte pagina door jullie ingevuld kan worden, terwijl de paarse aardappel, en zijn verwerkingen te zien is: http://www.studentenenquete.nl/vragen/index.php?sid=72653&lang=nl Bovenstaand adres is de link voor de pagina. Het kost nog geen 2 min. en is volledig anoniem! Met vriendelijke groet, M. Gnodde Ps: Als ik ik voor jullie kan doen hoor ik het graag! | |
#ANONIEM | donderdag 3 januari 2013 @ 16:15 |
Je link doet het niet ![]() | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:17 |
Nu doet de link het wel. Excuus! dat is inderdaad interessant | |
#ANONIEM | donderdag 3 januari 2013 @ 16:20 |
Korte enquête, ingevuld in ieder geval. Wat ik je alvast kan meegeven is dat grote zaadveredelaars dit soort onderzoeken al eerder hebben gedaan (ook na kweek) en dat het merendeel van de Nederlanders niet geïnteresseerd is in dit soort producten vanwege de, in onze ogen, onaantrekkelijke kleur. ![]() | |
LasTeR | donderdag 3 januari 2013 @ 16:22 |
Done. Wat ziet dat er goor uit zeg, gadverdamme. | |
#ANONIEM | donderdag 3 januari 2013 @ 16:23 |
Ingevuld. Die puree kan nog wel, maar gekookt, gefrituurd of chips zit er echt vies uit ![]() | |
SherlockHolmes | donderdag 3 januari 2013 @ 16:25 |
Gadverdamme. Dat zou ik echt niet door mijn strot kunnen krijgen. -SH | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:27 |
Inderdaad precies wat ik in de verwachtingen heb. Maar dit product heeft een lange procedure doorlopen en gaat toch daadwerkelijk een ras worden, en dit is niet de beslissing van het bedrijf dat het ras ontwikkeld heeft maar door een groot handelshuis voor aardappelen. Deze zullen inderdaad onderzoek gedaan hebben en er iets in zien. Nu wil het bedrijf waar dit onderzoek voor gedaan wordt ook een iets duidelijker beeld van de gekleurde aardappel krijgen. Bedankt! | |
DeLuna | donderdag 3 januari 2013 @ 16:29 |
Ingevuld. Vooral die chips ziet er raar uit. Die puree gaat nog wel. ![]() | |
rechtsom | donderdag 3 januari 2013 @ 16:29 |
ingevuld... Alleen de puree zou ik overwegen, de rest ziet er veel te onnatuurlijk uit (in combinatie met mijn referentiekader dan natuurlijk ![]() | |
GekkePoes | donderdag 3 januari 2013 @ 16:29 |
De kleur zegt me niet zo veel, Hoe is de smaak en struktuur? zijn het vastkokers of kruimelaars? Naast paarse penen, en rode uien, kan je dan een geweldige paarse hutspot maken. Word de aardappel ook rood als je er azijn , citroen of ander zuur bij voegt? | |
Bosbeetle | donderdag 3 januari 2013 @ 16:30 |
Ik vind het wel tof die chips zijn wel grappig ![]() | |
LasTeR | donderdag 3 januari 2013 @ 16:31 |
Die puree gaat nog wel omdat het er grappig uitziet a lá pomme duchesse, maar bij één bak paarse aardappelpuree krijg je ook vast je bedenkingen. | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:32 |
DIk kan begrijpen dat er snel gedacht wordt dat dit gemanipuleerd is, of bewerkt met kleurstoffen. Echter is het een volledig natuurlijk product. | |
SherlockHolmes | donderdag 3 januari 2013 @ 16:34 |
Ik heb niet echt gelezen, maar kun je mij snel uitleggen hoe een aardappel paars wordt, terwijl hij volledig natuurlijk blijft? Hij is toch niet rot ![]() ![]() -SH | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:35 |
De aardappel is een vrij vastkokend type. De smaak is natuurlijk moeilijk te zeggen maar persoonlijk vind ik hem iets zachter van smaak dan een gemiddelde aardappel. Veel verschil zit er niet in. Dat heb ik nog niet ondervonden, ga ik binnenkort proberen! hartelijk dank | |
DeLuna | donderdag 3 januari 2013 @ 16:35 |
Die puree lijkt ook op geprakte rode kool + aardappelen, daarom denk ik ![]() | |
Bosbeetle | donderdag 3 januari 2013 @ 16:36 |
Ik denk dat er best een sterrenrestaurantje is die meer kleur in zijn aardappel wil... Trouwens zijn van die oeraardappels ook niet paarsig soms? | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:38 |
Heel, heel lang geleden was de oeraardappel paars. Door middel van kruising met andere rassen is het gen Anthocyanine doorgegeven, welke de paarse kleur bevat. Het schijnt (nog niet geheel wetenschappelijk bewezen) dat deze aardappel gezonder is. | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:40 |
Klopt helemaal! | |
SherlockHolmes | donderdag 3 januari 2013 @ 16:42 |
Waarom zijn ze die aardappel gaan kruisen, en zijn we niet aan de gewone aardappel gebleven, de paarse? Weet je dat misschien? ![]() -SH | |
Bosbeetle | donderdag 3 januari 2013 @ 16:43 |
Aardappel is van de nachtschade familie dus er komen nogal wat giftige soorten voor (of versies waar je dagen achtereen op tript) ze zullen dat er wel zo veel mogelijk uitgekweekt hebben samen met het paarse kleurtje ![]() | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:47 |
Dit is gedaan door een Aardappelveredelingsbedrijf. Het doel is om een ras te ontwikkelen dat beter is dan een bepaald ander ras. Hier komt een hoop bij kijken, denk aan weersomstandigheden, resistenties en opbrengst. Uit interesse vanuit dit bedrijf is er gespeeld met verschillende rassen en kleuren aardappels. Puur om te kijken of er iets uit komt. toevallig is er dit goede en sterke ras uit gekomen en is dit pas de eerste die op de markt gaat komen, vanuit deze lijn. hopen dat het aanslaat! | |
SherlockHolmes | donderdag 3 januari 2013 @ 16:48 |
Dank voor het duidelijk antwoord. ![]() -SH | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:48 |
Haha die zijn er inderdaad een hoop, heb nog geen bad trip gehad dus het valt mee! | |
ElisaB | donderdag 3 januari 2013 @ 16:48 |
Sorry, maar dit wilde ik ook typen ![]() | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:49 |
geen dank! eerste keer op het forum, vind het nu al leuk ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 16:50 |
Woon niet in Nederland, en persoonlijk vind ik de smaak van aardappels belangrijker. | |
DeLuna | donderdag 3 januari 2013 @ 16:51 |
Dat zeker. Ik vind Chili Con Carne er ook niet lekker uit zien maar dat is het wel. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 16:52 |
Die maak ik trouwens het liefst met Kapucijners | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:52 |
En wat, als deze paarse aardappel daadwerkelijk gezonder is door zijn voedingsstoffen dan de gele aardappel? wat is dan belangrijker? | |
DeLuna | donderdag 3 januari 2013 @ 16:54 |
Dat hangt er natuurlijk vanaf, als het niet te eten is dan ga ik toch voor de gele aardappel. | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:54 |
oké, bedankt. | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 16:55 |
Bewijs eerst de gezondheidsclaim maar eens voor je die gebruikt, dat is trouwens EU wetgeving, je mag helemaal niet een gezondheidsclaim uiten als dat niet keihard bewezen is. En dan nog vind ik smaak belangrijker. | |
SherlockHolmes | donderdag 3 januari 2013 @ 16:55 |
Kom eens een keertje bij KLB, ONZ etc. Je lacht je rot ![]() -SH | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:58 |
Klopt, dit gebruik ik ook niet? daar zijn ze onder andere op de universiteit van Wageningen mee bezig. | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 16:58 |
KLB? ONZ? zegt mij niks | |
Bosbeetle | donderdag 3 januari 2013 @ 16:58 |
![]() ![]() | |
Bosbeetle | donderdag 3 januari 2013 @ 17:00 |
Je zit nu in F&F het flora en fauna gedeelte (dit had misschien ook in CUL (culinesse a go go) gekund), KLB en ONZ zijn respectievelijk ons klaagbaak en onzin gedeelte ![]() | |
SherlockHolmes | donderdag 3 januari 2013 @ 17:00 |
Klaagbaar en Onzin voor je Leven. De forums. -SH | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 17:01 |
Ah, Het staat op Stapel, sorry bout the pun. Maar waarom kweken jullie niet gewoon een vreselijk lekkere aardappel bij Biemond? Gezondheidsclaims zijn niet zo interessant bij aardappels, mensen die daar vatbaar voor zijn eten zilvervliesrijst en volkorenpasta | |
MinderMutsig | donderdag 3 januari 2013 @ 17:01 |
Waarschijnlijk om dezelfde reden dat men van paarse en witte op oranje wortels is overgestapt. En om dezelfde reden dat de zoete aardappels met wit en oranje vruchtvlees beter verkopen dan de variant met paars vruchtvlees. Dan nog is de smaak doorslaggevend voor mij. Ik vind paarse aardappels best tof en zie ook wel wat leuke creatieve bereidingswijzen voor me maar persoonlijk vind ik deze er gewoon niet zo lekker uitzien. Kan natuurlijk aan de bereiding of de foto liggen maar die gekookte aardappel bijvoorbeeld ziet eruit als of hij de structuur heeft van een kek behangplakseltje en niet van een smakelijke aardappel. Gezonder of niet, als hij inderdaad de structuur heeft die die foto doet vermoeden dan komt hij er hier niet in. Zag ik deze piepers gisteren overigens niet voorbij komen in "Impress your friends" op 24 kitchen? | |
gewoonmarik | donderdag 3 januari 2013 @ 17:05 |
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat de een een heerlijke aardappel vind, eet de ander niet. Dus een overheerlijke aardappel eten is voor niemand hetzelfde. Het lijkt me sterk dat deze aardappel al op 24 kitchen is verschenen. Misschien de Vitelotte Noir? | |
MinderMutsig | donderdag 3 januari 2013 @ 17:06 |
Ik keek maar met een half oog en heb alleen een paarse aardappel voorbij zien komen. ![]() Maar het waren dus truffelaardappels. | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 17:10 |
Dus maken jullie liever een smakeloze aardappel.. Net als bij de levensmiddelen industrie alles naar maggie smaakt. Vreselijk dat ambitieloze. In Frankrijk verdienen boeren in sommige regio's kapitalen met DOC aardappels die gruwelijk lekker zijn, in NL hebben we de opperdoes. Ken trouwens niemand die dat geen heerlijke aardappel vind. Kweek een aardappel die de opperdoes naar de troon steekt. | |
henkde_j | donderdag 3 januari 2013 @ 17:30 |
Waarom in godesnaam paars? Bij paars denk ik aan zoetige smaken. Zoals bosbessen ofzoiets ![]() Maar denk dat er wel mooie dingen mee te doen zijn. Misschien is het handiger om er wat creatieve koks er mee te laten experimenteren en wat fatsoenlijke foto's te laten maken. De foto's die je nu gebruikt zien er niet echt smakelijk uit. ![]() | |
Prof_Hoax | donderdag 3 januari 2013 @ 18:02 |
Wat henkde_j zegt, het ziet er niet echt aanlokkelijk uit. Misschien verwerken in een gerecht voor een beter beeld? Tevens ingevuld, mooie enquete, en goede respons van de poster ![]() Oh welkom op FOK! trouwens, wen er maar aan, je gaat hier niet meer weg ![]() | |
Reemi | donderdag 3 januari 2013 @ 18:08 |
Ingevuld, trekt me niet echt. ![]() | |
mootie | donderdag 3 januari 2013 @ 18:08 |
Ze zien er bijzonder onsmakelijk uit. ![]() | |
henkde_j | vrijdag 4 januari 2013 @ 12:24 |
En zeg even dat Comic Sans op een bedrijfswebsite echt niet kan ![]() | |
Adnap | vrijdag 4 januari 2013 @ 12:28 |
Ingevuld maar ik kreeg spontaan kokhalsneigingen bij het zien van die paarse kleur. Nee doe mij maar gewone piepers, hoewel ik andere kleuren bloemkool dan wel weer eet. | |
Greys | vrijdag 4 januari 2013 @ 14:16 |
Ingevuld ![]() De puree ziet er nog wel uit alsof ik die zou willen eten (denk idd dat restaurants dat best leuk vinden om te presenteren zo), maar vooral de gekookte paarse aardappel vind ik er echt heel erg vies uit zien ![]() | |
wonderer | vrijdag 4 januari 2013 @ 14:31 |
Combineert lekker met de knaloranje sweet potato ![]() | |
oh-oh | vrijdag 4 januari 2013 @ 16:26 |
Ik vind het er lekker uitzien en ik ben er echt benieuwd naar. Ik vind gewone aardappels doorgaans maar vies uitzien dan ook, sweet potato's zien er door de kleur ook al fijner uit ![]() | |
gewoonmarik | vrijdag 4 januari 2013 @ 19:48 |
Nieuwe website is in de maak! bedankt | |
Hangwang | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:01 |
Marik Gnodde | |
monsterd. | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:36 |
Lijkt me wel wat om het te proberen, maar ik zou door de kleur niet in kunnen schatten of zo'n aardappel bedorven is of niet. Nou kook ik zelfden aardappels dus het zou even blijven liggen voordat ik het klaar zou gaan maken, dus moet ik hoe dan ook weten welke kleurveranderingen er optreden bij bederf oid. | |
Barbaaf | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:56 |
Ingevuld. Ook bij mij heeft de puree de voorkeur, ik denk dat dat komt omdat dan de ongelijkmatigheid van de paarse kleur niet opvalt. Bij de gekookte variant zie je het paars ongelijkmatig door het wit schijnen (ongelijk geschild?) waardoor ze er niet uitzien als wat mijn brein bij aardappels verwacht. | |
Sylver_ | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:23 |
Ingevuld ![]() Ik vond met name de gekookte aardappel er niet erg smakelijk uit zien, maar ik vind het vaak wel leuk om nieuwe dingen te proberen, dus ik zou het zeker eens proberen als ik het in de winkel zie liggen. Of ik het vaker zal kopen hangt dan af van de smakelijkheid. Maar als het net zo lekker is als de gewone aardappel en de gezondheidsclaims zijn bewezen, dan zou ik de paarse aardappel boven de bekende aardappel kezen. | |
Erasmo | zaterdag 5 januari 2013 @ 17:16 |
Opzich interessant maar tot ik hem geproefd heb kan ik er geen mening over geven. | |
Resistor | zaterdag 5 januari 2013 @ 17:39 |
Ziet er uit als iets wat je voor de sier bij de Chinees op je bord krijgt. Vogeltje van een wortel, roos van biet, en 'iets' paars van aardappel. 100% van die paarse meuk zou ik nooit eten, maar als je een grote schaal met chips hebt in diverse kleuren (geel 'naturel', oranje 'paprika' en 'paars') zouden een paar paarse chips er niet misstaan. | |
gewoonmarik | zaterdag 5 januari 2013 @ 17:52 |
ja? zeg het eens | |
Sorella | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:56 |
Volgens mij is het dezelfde aardappel als de truffelaardappel die met de kerst bij deka in de winkel lag, was ook paars nl. Als het dezelfde aardappel is dan vind ik er niets aan, te klein, veel putten erin, tamelijk hard en qua smaak vond ik ze niet echt bijzonder. Als het niet dezelfde aardappel is dan heb ik het bovenstaande niet getyped ![]() | |
Dottey | zondag 6 januari 2013 @ 12:26 |
Gedaan -Woon in een dorp (met stadsrechten) -Kleur heeft geen meerwaarde -Ziet er allemaal ranzig uit waarvan de puree nog het minst bedorven (serieus de foto's zijn geen kookfoto's die je zou moeten gebruiken voor "promotie" ) aardappels worden paars-zwartig als ze fink rot zijn... de gekookte versie heeft er veel weg van. -Zal het niet kopen, terwijl ik graag kook en uitprobeer ^^. | |
nikky | zondag 6 januari 2013 @ 12:29 |
Niets mis met paars | |
Lucky_Strike | zondag 6 januari 2013 @ 21:00 |
Ik heb je onderzoek ingevuld. Wat een leuk product zeg, ik hou wel van dit soort aparte dingen. Ik heb pas paarse wortel op, ook heerlijk. Ik heb onlangs bij ons op de Culimarkt ook een nieuw soort aardappel op, Hoeksche Rode. Die is echt verrukkelijk. Mijn favoriet is trouwens een geroosterde aardappel maar dat was geen optie in de enquete ![]() | |
henkde_j | zondag 6 januari 2013 @ 21:15 |
Het lijkt mij best leuk om er eens wat mee te experimenteren ![]() | |
henkde_j | zondag 6 januari 2013 @ 21:19 |
Ah daar maken ze dus ook paarse patat van ![]() ![]() | |
gewoonmarik | maandag 7 januari 2013 @ 14:17 |
Dit is niet de Hoeksche Rooie, deze dankt zijn naam mede aan zijn huidskleur niet aan de vleeskleur. Mogelijk is het de Vitelotte Noir maar ik kan het niet bevestigen. In ieder geval ook niet het ras van dit onderzoek! | |
gewoonmarik | maandag 7 januari 2013 @ 14:17 |
Nog een leuk apparaat/linkje voor de geïnteresseerde: http://www.twistedchips-shop.com filmpje: | |
-Paul- | maandag 7 januari 2013 @ 14:26 |
Hier ben ik het mee eens. De foto's zijn gewoon niet goed. Laat eens goede foto's maken en het ziet er een stuk aantrekkelijker uit. | |
wonderer | maandag 7 januari 2013 @ 14:32 |
Maar dit ziet er wel uit zoals de meeste mensen het thuis zullen krijgen. | |
henkde_j | maandag 7 januari 2013 @ 14:34 |
Hmm het lijkt mij sowieso niet iets waar een behoefte naar is op de consumenten markt. Denk dat de Horeca meer interesse heeft in dit soort producten ![]() | |
gewoonmarik | maandag 7 januari 2013 @ 14:34 |
En hier ben ik het weer mee eens, bewust gekozen voor allemaal dezelfde opmaak zodat er geen kwaliteit verschil en invloed van andere producten bij komt kijken. Op deze manier worden alle bewerkingen op dezelfde manier beoordeeld. | |
henkde_j | maandag 7 januari 2013 @ 14:35 |
Maar dan nog. Het zijn geen fatsoenlijke foto's. Je zou beter moeten weten. | |
DeLuna | maandag 7 januari 2013 @ 14:37 |
Krijg je dan niet het McDonalds effect? al die burgers zien er mooi uit, maar als je het eenmaal voor je hebt liggen is het nog niet eens een 3 waard van die 10 op het plaatje. | |
wonderer | maandag 7 januari 2013 @ 14:37 |
Mijn punt ![]() | |
Erasmo | maandag 7 januari 2013 @ 14:38 |
Dan is er al voor betaald. En smaak is belangrijker. | |
henkde_j | maandag 7 januari 2013 @ 14:38 |
Je hoeft geen kunstgrepen uit te halen om fatsoenlijke foto's te maken. Slechts een juiste belichting. En misschien met wat meer zorg het product presenteren. Met grauw flitslicht zoals gebruikt in de enquete ziet niets er smakelijk uit. En misschien handig om te vragen dit topic naar CUL te schoppen ![]() | |
DeLuna | maandag 7 januari 2013 @ 14:40 |
Klopt, maar als het een hit blijkt te zijn gaat iedereen het uiteindelijk toch wel kopen, ongeacht hoe het eruit ziet. | |
gewoonmarik | maandag 7 januari 2013 @ 14:53 |
Ben inderdaad geen fotograaf. Een cursus lijkt me wel interessant om te volgen (toekomstplannen!). maar ik denk dat het weinig invloed zal hebben op de resultaten van het onderzoek. Lijkt me een goed plan om hem naar de Culinaire afdeling te verplaatsen, hoe regel ik dit? | |
henkde_j | maandag 7 januari 2013 @ 14:56 |
Misschien een idee om eens wat koks uit te nodigen en met een fotograaf wat foto's te maken. Denk dat het wel interessante inzichten kan opleveren voor je onderzoek ![]() Denk namelijk dat het wel degelijk een verschil maakt voor je onderzoeksresultaten. Verzoek voor verplaatsing indienen doe je door op het gele driehoekje boven aan het topic te klikken. | |
wonderer | maandag 7 januari 2013 @ 15:01 |
Maar zijn de onderzoeksresultaten dan nog bruikbaar? Als iemand een prachtige foto kan maken van een stuk gebakken lever zou ik ook blij zeggen dat het er lekker uitziet, maar ik ga daar echt geen lever van kopen want dat vind ik smerig. | |
henkde_j | maandag 7 januari 2013 @ 15:17 |
Ik heb dan ook m'n vraagtekens bij de enquête. Het gaat om de totaalbeleving van het product. | |
-Paul- | maandag 7 januari 2013 @ 17:23 |
Ik heb wat gespeeld met de kleuren. Wat mij betreft ziet het er al zo al een stuk beter uit. Of lijkt het nu totaal niet meer op het product zoals het er in het echt uit ziet? Origineel: ![]() Bewerkt: ![]() | |
MinderMutsig | maandag 7 januari 2013 @ 23:39 |
Psychedelische paars-oranje piepers. Groovy baby! | |
gewoonmarik | dinsdag 8 januari 2013 @ 10:23 |
Wow! spacey! Wel de ideale kleur voor een aardappel waar je van zou kunnen trippen. maar nee, dit is ver van de werkelijkheid. Toch bedankt voor de moeite en het meedenken! wordt gewaardeerd ![]() | |
Greys | woensdag 9 januari 2013 @ 12:51 |
Schopje CUL na overleg met CUL mods en op verzoek van TS ![]() | |
Trini-Kwan | woensdag 9 januari 2013 @ 13:20 |
Ik krijg elke keer een foutmelding na de test, dat ik te lang niet online ben geweest? ![]() Verder lijkt het me culinair wel interessant om met een dergelijke aardappel te experimenteren. Vooral de chips vind ik oogstrelend, mooi als garnering of onderdeel van amuses. | |
Karboenkeltje | woensdag 9 januari 2013 @ 13:30 |
Had ik ook. Derhalve: Fuck de paarse piepers en fuck de enquête. | |
gewoonmarik | woensdag 9 januari 2013 @ 14:15 |
Erg vreemd, heb al veel respons gehad en hij lijkt bij mij gewoon te werken. Toch bedankt voor de moeite | |
Karboenkeltje | woensdag 9 januari 2013 @ 14:19 |
Graag gedaan. Alleen jammer dat je dus niets aan mijn bijdrage hebt. | |
Inschrijven_valt_niet_mee | woensdag 9 januari 2013 @ 14:59 |
Ook hier een foutmelding (Windows 7 en Firefox als browser): FOUT Tot onze spijt is uw sessie verlopen. Of u bent te lang inactief geweest, of u heeft cookies geweigerd in uw browser, of er waren problemen met uw verbinding. Neem contact op met Student En Enquete ( support@studentenenquete.nl ) voor hulp. (Heb overigens geen melding over cookies gezien bij het openen van de pagina.) Heb nog even de enquête bekeken en zag helemaal onderaan dit staan: Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0 Wellicht heeft dat iets met de fouten te maken.. [ Bericht 33% gewijzigd door Inschrijven_valt_niet_mee op 09-01-2013 15:03:07 (extra info toegevoegd) ] | |
gewoonmarik | woensdag 9 januari 2013 @ 16:01 |
Ik zie het staan inderdaad, kan op dit moment ook niet inloggen op het bedieningspaneel. heb al contact opgenomen met de database beheerder | |
Jeroen1990 | woensdag 9 januari 2013 @ 18:10 |
Er bestaat toch al gewoon een Paarse aardappel namelijk de Truffelaardappel? | |
RobinOok | woensdag 9 januari 2013 @ 18:21 |
Hoezo is dat een nieuw ras? Wat is er anders aan dan de bestaande paarse aardappels? ![]() Zoete aardappels | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 18:31 |
Er zijn veel meer paarse aardappelsoorten Er zijn ook rode en gele aardappels | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 18:33 |
Zoete aardappels zijn geen aardappels, zijn familie van de winde, aardappels zijn nachtschade (net als de tomaat) | |
RobinOok | woensdag 9 januari 2013 @ 19:46 |
Joh! | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 20:22 |
Echt! Sta je van te kijken, niet? | |
gewoonmarik | woensdag 9 januari 2013 @ 21:17 |
Er zijn enkele grote verschillen tussen dit nieuwe ras en de aardappelen op de afbeelding. Het patroon is constanter en de kleur is iets donkerder. De vorm is rond ovaal en ook redelijk constant. Daarnaast heeft dit nieuwe ras een erg hoge opbrengst, ten opzichte van bestaande paars vlezige rassen. | |
FkTwkGs2012 | woensdag 9 januari 2013 @ 21:21 |
FOUT Tot onze spijt is uw sessie verlopen. Of u bent te lang inactief geweest, of u heeft cookies geweigerd in uw browser, of er waren problemen met uw verbinding. Neem contact op met Student En Enquete ( support@studentenenquete.nl ) voor hulp. paarse aardappel ![]() ![]() | |
gewoonmarik | woensdag 9 januari 2013 @ 21:31 |
heb er de hele middag en avond al problemen mee gehad, ligt niet aan het programma er achter maar aan de database van de beheerder, en die reageert niet helaas! ik besef dat ik een hoop mis loop, maar er is niks aan te doen van mijn kant helaas.. toch bedankt! | |
Sjeeser | donderdag 10 januari 2013 @ 03:25 |
Misschien een stomme vraag, maar als dit ras zo geweldig is dan kan dat paarse er toch uitgefilterd worden? ![]() | |
Erasmo | donderdag 10 januari 2013 @ 11:06 |
Volgens mij is dat wonderstofje ook wat de aardappel paars maakt. | |
gewoonmarik | donderdag 10 januari 2013 @ 11:32 |
Nee, buiten de paarse aardappel zijn er natuurlijk veel verder gevorderde rassen met andere kwaliteiten e.d. Het gen Anthocyanine geeft de paarse kleur mee. Het doorgeven van genen is niet te bepalen of meten. Daarbij komt dat het van kruising tot ras zo' n 14 jaar duurt door alle jaarlijkse proefvelden, tests, keuringen en vermeerdering. | |
gewoonmarik | donderdag 10 januari 2013 @ 11:33 |
De enquete is weer online en kan weer ingevuld worden! Probleem op de server/database is opgelost. | |
Myraela | donderdag 10 januari 2013 @ 11:46 |
Zolang de smaak niet anders is, zie ik geen reden om van de standaard af te wijken. Zal als kleur accent leuk gebruikt kunnen worden, maar zie het in de standaard Nederlandse keuken niet terug komen. | |
fotostarter | zaterdag 12 januari 2013 @ 09:16 |
FOUT Tot onze spijt is uw sessie verlopen. Of u bent te lang inactief geweest, of u heeft cookies geweigerd in uw browser, of er waren problemen met uw verbinding. Neem contact op met Student En Enquete ( support@studentenenquete.nl ) voor hulp. FUck it, dan maar niet ![]() Tevens ziet het er maar ranzig uit ![]() | |
Bosbeetle | zaterdag 12 januari 2013 @ 10:30 |
Ik vind de afbeelding van jouw icoon trouwens een stuk appeteitelijker dan die in de enquete ![]() Ze hebben iets weg van een citroen kwa patroon... | |
Erasmo | zaterdag 12 januari 2013 @ 11:16 |
Is het trouwens een vroege, normale of late aardappel ts? | |
gewoonmarik | maandag 14 januari 2013 @ 11:30 |
Het is een half-vroeg ras, normaal dus. | |
Bombshell | dinsdag 15 januari 2013 @ 23:55 |
ik zie er de toegevoegde waarde niet van. | |
gewoonmarik | woensdag 16 januari 2013 @ 08:36 |
De link in de OP is weer in de lucht! |