Ja, dat leek mij dus ook.quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit last van stank gehad. Volgens mij is dat als je of te heet of te lang in hetzelfde vet bakt. Als je een normale hoeveelheid oliebollen bakt (zeg 2x 500g) dan gaat het echt niet stinken.
Ik snap ook niet waarom steeds alles verkeerd wordt opgevat, ik zeg volgens mij toch nooit "dit is vies en hoe ik het bak is het goed", maar misschien leg ik te weinig leesbare intonatie of gebruik ik te weinig smiles. Ik weet niet wat het is.quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, dat leek mij dus ook.
Nou ja, we zullen zien morgen.
Ik kon het niet goed zien in het filmpje, ging er nou een laagje olie in het muffinblik?quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga die muffinblikdingen eens proberen hier! Lekker low-profile, voor 'n half blik beslag maken en kijken waar 't schip strandt!
In de beschrijving staat van wel ja, 0.5/1cmquote:Op dinsdag 30 december 2014 18:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik kon het niet goed zien in het filmpje, ging er nou een laagje olie in het muffinblik?
Oké bedanktquote:Op dinsdag 30 december 2014 18:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik vind 180 fijner bakken. niet zo snel zwart maar het is proberen en kijken hoe goed de thermometer is in de pan.
Uhuhquote:
Als ze mislukken heb ik jou nog.quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:44 schreef essnhills het volgende:
[..]
Uhuh
Misschien mislukken ze wel
Uren achtereen?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:52 schreef minilot het volgende:
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Ja, ik heb nog niet eens echt goed naar recepten gekeken, alleen bedacht wat ik erin wil. En ook dat ik ze met een ijsschep ga doen omdat ik dat formaat denk ik wel leuker vind dan van die joekels.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef minilot het volgende:
[..]
*boks*
Vind jij het ook zo spannend als ik?
Ik heb zo'n beetje alles dat bestaat al wel gefrituurd, maar oliebollen nooit eerder.
Die indruk krijg ik wel ja, en het resultaat was eergisteren ook best goed toen ik dat deed.quote:Op woensdag 31 december 2014 01:08 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Ja, ik heb nog niet eens echt goed naar recepten gekeken, alleen bedacht wat ik erin wil. En ook dat ik ze met een ijsschep ga doen omdat ik dat formaat denk ik wel leuker vind dan van die joekels.
Ik ben vooral heel blij dat ik voor het eerst in vier jaar weer eens oliebollen kan eten.
Begreep ik het trouwens goed dat het gelijke delen bloem en water/melk/bier moeten zijn? Of wat is volgens jullie nou het ideale basisrecept?
Heel veel. Helemaal geen zout in zoete baksels doen maakt echt een vieze hap! Brr.quote:Op woensdag 31 december 2014 09:42 schreef LintuxCx het volgende:
En zout vergeten, geen idee hoeveel invloed dat heeft.
Ik heb het er halverwege nog bij in gegooid, dat hielp misschien een beetje maar toch waren ze eergisteren echt lekkerder.quote:Op woensdag 31 december 2014 09:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel veel. Helemaal geen zout in zoete baksels doen maakt echt een vieze hap! Brr.
Wel ongewaxte citroen hè. Niet omdat ik het beter weet, maar wel omdat die wax echt geen onschuldige bijenwas isquote:Op woensdag 31 december 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)
[ afbeelding ]
Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken (!), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijnquote:Op woensdag 31 december 2014 11:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wel ongewaxte citroen hè. Niet omdat ik het beter weet, maar wel omdat die wax echt geen onschuldige bijenwas is
quote:Op woensdag 31 december 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn
Daarmee haal je het niet weg, het is echt vieze bende, kijk de Keuringsdienst van Waarde eens terug over citroenen.quote:Op woensdag 31 december 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn
Klopt als een bus, maar boeit me niet zo. Geeuw, offtopic.quote:Op woensdag 31 december 2014 11:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarmee haal je het niet weg, het is echt vieze bende, kijk de Keuringsdienst van Waarde eens terug over citroenen.
En als je groenten vol landbouwgif neemt compenseer je niks hoor![]()
Heb vanavond geen tijd om beslag te maken, zelfs bakken wordt krap. Wordt met twee pannen tegelijk, denk ikquote:Op woensdag 31 december 2014 11:56 schreef djkoelkast het volgende:
Beslag maak ik trouwens pas vanavond, hoeft niet zo lang te rijzen. Heb er wel nu al zin in
Komt de smaak ten goede als je langer laat rijzen op lagere temperatuur, maar ik doe het eigenwijs op de door mij geteste manierquote:Op woensdag 31 december 2014 12:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb vanavond geen tijd om beslag te maken, zelfs bakken wordt krap. Wordt met twee pannen tegelijk, denk ik
En als ik de algemene bereidingswijze en receptuur van oliebollen zo eens bekijk kan het voor het gistbeslag bepaald geen kwaad om zes uur lang op ongeveer 19/20 graden te staan in plaats van één uur op een warmere plek. We zullen zien vanavond.
Ik wist helemaal niet dat dat boerenjongens heettequote:Op woensdag 31 december 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)
[ afbeelding ]
Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken (!), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Applausje!quote:Op woensdag 31 december 2014 13:32 schreef essnhills het volgende:
Zo, ik heb ze ook net gebakkenMet behulp van Koopmans, maar goed, je moet ergens beginnen
[ afbeelding ]
In principe moet je alleen 500 ml water toevoegen, en krenten als je die er doorheen wilt.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Applausje!
Wat zit er nou eigenlijk precies in zo'n pak? Ben wel nieuwsgierig.
Ik zal zo even voor je kijkenquote:Op woensdag 31 december 2014 13:41 schreef minilot het volgende:
Maar dan zit er dus waarschijnlijk bloem, zout, suiker en een rijsmiddel in ofzo?
tarwebloem, suiker, weipoeder, zetmeel (o.a. tarwe), zout, 1,3% gedroogde.bakkersgistquote:
Gist is ook een rijsmiddel.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:47 schreef djkoelkast het volgende:
Oliebollen met rijsmiddel vind ik niet lekker, die smaken echt compleet anders dan met gist.
Die heten "gemak in een pak". Als je dan toch uit een pak bakt neem dan met gist.
Ah ja, weipoeder natuurlijk. Zodat je er geen melk in hoeft te gooien. Aha. Thanks! Was wel benieuwd.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:47 schreef essnhills het volgende:
[..]
tarwebloem, suiker, weipoeder, zetmeel (o.a. tarwe), zout, 1,3% gedroogde.bakkersgist
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |