200???quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Morgen gaat de pan weer aan, planning is 40-50 stuks!Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
Neem er de tijd voor. Stress is slecht voor de bollen.quote:Op zondag 30 december 2012 19:40 schreef Ziwa het volgende:
Ik ga morgen ook voor het eerst zelf bollen bakken! Dus tvp voor recepten en ervaringen.
Je had zeker geen ijslepel? Je hebt namelijk armpjes aan je bollen en dat krijg je meestal als het deeg van je lepel af valt.quote:
Ik heb nog nooit vette bollen gehad, hangt ook van je beslag af.quote:Op zondag 30 december 2012 21:01 schreef Spanky78 het volgende:
frituren op 170 graden gaat wel, en is ook een stuk gezonder als je aardappelproducten frituurt. Voor oliebollen die wat minder vettig worden is 175-180 toch echt wel prettiger. In principe zorgt een hogere frituurtemperatuur voor minder vetopname.
Jawel, maar enorme plakdeegquote:Op zondag 30 december 2012 21:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je had zeker geen ijslepel? Je hebt namelijk armpjes aan je bollen en dat krijg je meestal als het deeg van je lepel af valt.
die zijn juist lekker, die armpjesquote:Op zondag 30 december 2012 21:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je had zeker geen ijslepel? Je hebt namelijk armpjes aan je bollen en dat krijg je meestal als het deeg van je lepel af valt.
Kenserballequote:Op zondag 30 december 2012 21:27 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
die zijn juist lekker, die armpjes
Tumorbollen
Weet ik joh, was een geintjequote:Op zondag 30 december 2012 22:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dè manier om je bollen uniform in grootte en gewicht te krijgen.
Zelf bladerdeeg maken isquote:Op zondag 30 december 2012 17:56 schreef djkoelkast het volgende:
Oliebollen van een dag oud zijn niet zo lekker meer, ik ga ze echt pas morgenavond bakken, meestal tijdens de laatste top 2000 a gogo.
Ben wel begonnen aan het bladerdeeg voor de appelflappen, het nog boterloze deeg moet eerst 7 uur rusten, dan 3x vouwen met steeds een uur er tussen en dan nog een nachtje rusten voor ik het kan gebruiken.
Op de eerste plaats de smaak en dan de keuze om zelf je grondstoffen te bepalen. Bladerdeeg maak je normaal met harde en zachte tarwe, maar ik heb gekozen voor zachte tarwe en harde spelt. Alle ingrediënten biologisch en omdat ik het Paul Hollywood-recept gebruik zit er ook ei in, die komen van onze eigen kippen.quote:Op maandag 31 december 2012 08:50 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Zelf bladerdeeg maken is, wel veel werk! Vanwaar deze keuze?
Ja leuk! Je bent er goed mee bezig!quote:Op maandag 31 december 2012 11:27 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind het altijd een uitdaging om dingen te maken en ik probeer ze altijd ietsje anders te maken. Met meer smaak of meer structuur/textuur, bijvoorbeeld door vaak volkorenmeel toe te voegen (niet alles, maar een 10% bijvoorbeeld), heb ik ook bij mijn bladerdeeg gedaan. Gewoon om het wat meer spanning te geven, wat meer mondgevoel.
Oliebollen ga ik vanavond aan beginnen, volgens het door mijzelf ontwikkelde recept van een paar jaar geleden (staat nog in het vorige topic). Krenten en rozijnen staan sinds gisteren te wellen in appelsap en cachacha (de rum was op). Ik maak uiteraard ook naturel.
Als ik tijd over heb maak ik ook nog crème brûlée, maar dat is nog niet zeker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |