Hebben we nietquote:
Post OPtje maarquote:Op zaterdag 29 december 2012 23:02 schreef 2cv het volgende:
Ja, ik wou er dan ook wat moois van maken
Wat doen we er mee ?
In een koekenpan of in een frituurpanquote:Op zaterdag 29 december 2012 23:14 schreef djkoelkast het volgende:
Maareh als je arachideolie gebruikt stinkt dat dus echt niet. Je moet je vet ook niet te hoog opstoken, rond de 170 graden Celcius is prima.
Altijd in een frituurpan, want een koekenpan is niet diep genoeg en je kunt de temperatuur niet reguleren.quote:Op zaterdag 29 december 2012 23:15 schreef Renesite het volgende:
[..]
In een koekenpan of in een frituurpan
quote:Op zaterdag 29 december 2012 23:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Altijd in een frituurpan, want een koekenpan is niet diep genoeg en je kunt de temperatuur niet reguleren.
Ook met zonnebloemolie ? Maisolie was op, rijstolie peperduur.quote:Op zaterdag 29 december 2012 23:14 schreef djkoelkast het volgende:
Maareh als je arachideolie gebruikt stinkt dat dus echt niet. Je moet je vet ook niet te hoog opstoken, rond de 170 graden Celcius is prima.
Zonnebloemolie is rotzooi, maar als het schoon is stinkt het niet hoor.quote:Op zaterdag 29 december 2012 23:28 schreef 2cv het volgende:
[..]
Ook met zonnebloemolie ? Maisolie was op, rijstolie peperduur.
Frituurpan op gas bedoel je? Beter van niet, en gevaarlijk en moeilijk qua temperatuur. Elektrische frituurpannen kosten 2 tientjes bij de Blokker ofzo en die zijn prima geschikt voor 1x per jaar oliebollen, ik heb er een aparte pan voor.quote:
Ik zou het niet doen, tenzij je een thermometer hebt die je er de hele tijd in kunt hangen.quote:Op zondag 30 december 2012 00:16 schreef Renesite het volgende:
Ja, zo'n grote stevige grote hapjespan/stoofpan voor op een gasstel... hmmm... dat wordt een geknutsel denk ik! Ben benieuwd morgen.
Kan/mag de temperatuur ook hetzelfde blijven bij zonnebleomolie ? Ik vermoed van wel, maar je weet maar nooitquote:Op zondag 30 december 2012 00:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zonnebloemolie is rotzooi, maar als het schoon is stinkt het niet hoor.
Ja gewoon 170 ongeveer, mag best af en toe de 175 aanraken, het moet niet te veel zakken en nooit boven de 180 uitkomen. Geldt voor alle oliën en alle vetten waarin je wat dan ook frituurt. 170 is de optimale temperatuur.quote:Op zondag 30 december 2012 00:19 schreef 2cv het volgende:
[..]
Kan/mag de temperatuur ook hetzelfde blijven bij zonnebleomolie ? Ik vermoed van wel, maar je weet maar nooit
Ok.quote:Op zondag 30 december 2012 16:35 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben klaar. 2 grote schalen oliebollen en 3 schalen beignets.
Gebakken in de schuur in zonnebloemolie. Recepten uit de Wannee.
200???quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Morgen gaat de pan weer aan, planning is 40-50 stuks!Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
Neem er de tijd voor. Stress is slecht voor de bollen.quote:Op zondag 30 december 2012 19:40 schreef Ziwa het volgende:
Ik ga morgen ook voor het eerst zelf bollen bakken! Dus tvp voor recepten en ervaringen.
Je had zeker geen ijslepel? Je hebt namelijk armpjes aan je bollen en dat krijg je meestal als het deeg van je lepel af valt.quote:
Ik heb nog nooit vette bollen gehad, hangt ook van je beslag af.quote:Op zondag 30 december 2012 21:01 schreef Spanky78 het volgende:
frituren op 170 graden gaat wel, en is ook een stuk gezonder als je aardappelproducten frituurt. Voor oliebollen die wat minder vettig worden is 175-180 toch echt wel prettiger. In principe zorgt een hogere frituurtemperatuur voor minder vetopname.
Jawel, maar enorme plakdeegquote:Op zondag 30 december 2012 21:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je had zeker geen ijslepel? Je hebt namelijk armpjes aan je bollen en dat krijg je meestal als het deeg van je lepel af valt.
die zijn juist lekker, die armpjesquote:Op zondag 30 december 2012 21:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je had zeker geen ijslepel? Je hebt namelijk armpjes aan je bollen en dat krijg je meestal als het deeg van je lepel af valt.
Kenserballequote:Op zondag 30 december 2012 21:27 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
die zijn juist lekker, die armpjes
Tumorbollen
Weet ik joh, was een geintjequote:Op zondag 30 december 2012 22:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dè manier om je bollen uniform in grootte en gewicht te krijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |