Woestijnvos | vrijdag 28 december 2012 @ 21:26 |
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)an-Chinese-man.dhtml Overdreven met de kruiding. ![]() | |
DarkAccountant | vrijdag 28 december 2012 @ 21:27 |
Boontje, loontje. | |
datismijnmening | vrijdag 28 december 2012 @ 21:31 |
Vriend van mij ging bij een chinese toko een keer vragen om het extra extra pittig te maken, hij ging speciaal naar achter om iets te halen, vriend heeft de hele avond aan de kraan gehangen ![]() | |
Dagoduck | vrijdag 28 december 2012 @ 21:33 |
Wow ![]() | |
padlarf | vrijdag 28 december 2012 @ 21:34 |
Zo heb ik ooit bij de Turk de fout gemaakt om bij de vraag hoeveel pittige saus ik op mijn kapsalon wilde te antwoorden met 'maak me aan het huilen'. Die gasten moesten wel hard lachen, maar ik moest inderdaad bijna huilen ![]() | |
BansheeBoy | vrijdag 28 december 2012 @ 21:45 |
Ik lach me altijd dood om gasten die eten pittig vinden. Er is bijna niets wat mij aan het schrikken maakt. Eet vrijwel elke dag spaanse pepers. ![]() En sambal pittig noemen. ![]() ![]() | |
Deeltjesversneller | vrijdag 28 december 2012 @ 21:47 |
Het kan mij ook niet pittig genoeg zijn, hoe meer hoe beter. 1x amper meer kunnen ademen omdat ik er zo erg de hik van kreeg ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 december 2012 @ 21:48 |
De standaard sambal in Nederland (oeloek) heeft idd meer weg van ketchup. Maar ook ik heb wel eens bij de Surinamer gevraagd om iets zó pittig, dat het een Suri op ze knieën krijgt. Chef ging vervolgens aan de slag en gaf met een brede lach een klein bakje chutney met een sateprikker om te proeven ![]() 20 minuten later voelde ik nog steeds me lippen niet ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2012 21:49:36 ] | |
__Saviour__ | vrijdag 28 december 2012 @ 21:49 |
Water helpt ook nauwelijks dan. Piperine (in normale peper) en capsaïcine (in Spaanse pepers) zijn zeer slecht in water oplosbaar, maar zijn dat wel in vet. Je vriend had dus beter melk kunnen drinken. Kauwen op een stukje brood helpt ook. | |
BansheeBoy | vrijdag 28 december 2012 @ 21:51 |
Eerlijk is eerlijk. Zo'n Madam Janette bv. is wel extreem. Maar die vind ik ook helemaal niet lekker. ![]() ![]() | |
Nestalgie | vrijdag 28 december 2012 @ 22:00 |
baas ![]() | |
Nestalgie | vrijdag 28 december 2012 @ 22:02 |
ben je altijd zo saai? met je ![]() | |
SeculasStatius | vrijdag 28 december 2012 @ 22:04 |
Iets is pittig, omdat het je smaak papillen sloopt ![]() Voorts is pittigheid in de keuken een gevolg van... slechte hygiëne en armoede. Want pittig spul dood ook bacteriën. Dus daar komt het pittige in een keuken vaak vandaan, een geschiedenis hebben van armoede/ slechte hygiëne. Maak het eten dan maar pittig, worden we tenminste niet ziek. Ow, en ik ben iemand die in normale heinz ketchup het pittige al duidelijk proeft. Zelfs de meest suffe sambal sterf ik van. ![]() Maar ik heb daarom dus wel mijn gehele smaak vermogen ![]() | |
Nestalgie | vrijdag 28 december 2012 @ 22:08 |
Wist ik niet, toch wat geleerd. ![]() | |
BansheeBoy | vrijdag 28 december 2012 @ 22:08 |
En om daarop in te haken, toevallig duw ik net een extreem pittige Spaanse peper mijn huig in. ![]() Wow! ![]() | |
Dagoduck | vrijdag 28 december 2012 @ 22:10 |
Ik ben het hier best wel mee eens. | |
BansheeBoy | vrijdag 28 december 2012 @ 22:14 |
Ongetwijfeld, maar pittig eten heeft ook zo zijn voordelen. Je schijnt er van af te vallen. Spaanse pepers bevatten veel vitamine C én het is lekker. ![]() ![]() | |
venomsnake | vrijdag 28 december 2012 @ 22:19 |
Die vind ik juist lekker ![]() | |
BansheeBoy | vrijdag 28 december 2012 @ 22:22 |
Ze stinken en hebben zo'n nare bijsmaak. Zeker rauw. ![]() ![]() | |
datismijnmening | vrijdag 28 december 2012 @ 22:25 |
Ik wist dat ja, maar dat hebben we toen niet verteld ![]() | |
raptorix | vrijdag 28 december 2012 @ 22:28 |
Spaanse pepers ![]() ![]() ![]() Probeer eens Naga Bhut Jolokia pepers, ongeveer een factoor 150 sterker op de scoville schaal. | |
BansheeBoy | vrijdag 28 december 2012 @ 22:45 |
Kan ik beter meteen mijn maag perforeren en mijn tedere tong in brand steken. ![]() Je kunt ook overdrijven. ![]() | |
DarkAccountant | zaterdag 29 december 2012 @ 01:01 |
Dat is volgens mij uit je duim gezogen. Natuurlijk zal je in Heinz ketchup het pittige al proeven als je niks gewend bent. ![]() Maar ik proef ook qua smaak heel veel verschil tussen verschillende soorten pepers of pittige ingrediënten hoor. Mijn smaakpapillen zijn heus niet kapot, ze kennen het verschil tussen wasabi en een traditionele peper goed genoeg, ook al zijn ze allebei pittig. | |
YuckFou | zaterdag 29 december 2012 @ 02:15 |
Mdm Jeanette extreem vinden ![]() wat een faalhaas ben je toch ook... | |
Kowloon | zaterdag 29 december 2012 @ 02:23 |
Klopt dit wel? Dat het pittig smaakt betekent nog niet dat het ook weefsel weg bijt (corrosief) lijkt mij. | |
ems. | zaterdag 29 december 2012 @ 03:26 |
Zelf weten. | |
Kowloon | zaterdag 29 december 2012 @ 05:09 |
Ik heb het even nagekeken en het bericht kan niet kloppen omdat capsaicine niet corrosief is en slechts de sensatie van een branderig gevoel geeft. Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin#Mechanism_of_action | |
Specularium | zaterdag 29 december 2012 @ 05:29 |
Dus de verhalen over mensen met inwendige brandwonden na het eten van een rauwe habanero kloppen niet? | |
Specularium | zaterdag 29 december 2012 @ 05:31 |
Nu maar hopen dat je eraan overlijdt, ![]() Maar dat zou ik natuurlijk niet zeggen. | |
niels0 | zaterdag 29 december 2012 @ 05:32 |
M'n maag heeft er nooit last van gehad. M'n achterste wel 's-morgens op het toilet. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 december 2012 @ 10:28 |
Precies, bij mij staat ook altijd de Japanse vlag op m'n anus. | |
ietjefietje | zaterdag 29 december 2012 @ 12:31 |
OMG hier een beetje opscheppen over hoe heet je kunt eten....Boeieeeend! | |
Farenji | zaterdag 29 december 2012 @ 12:41 |
In dat restaurant hebben ze waarschijnlijk "chemische pepers" gebruikt. Kunstmatige troep die goedkoper is dan echte peper en die de maagwand wegbijt. Natuurlijke peper kan nooit gaten branden in magen, ook de allerheetste niet. | |
rakotto | zaterdag 29 december 2012 @ 12:44 |
Brood eten helpt tegen verlamde tongen/lippen na het eten van iets scherps. ![]() | |
DarkAccountant | zaterdag 29 december 2012 @ 12:53 |
Voor mij is de vraag eerder of de dokters nu werkelijk een "gat" in zijn maag hebben ontdekt, of dat hij gewoon pijn had door het eten van die peper en bv. een eerdere infectie. Want die journalist kan er natuurlijk wel een verhaal van gemaakt hebben dat heel spectaculair is, als het gewoon iemand was met ernstige maagklachten klinkt het al veel gewoner. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 12:54 |
De man in de OP had gewoon een maagzweer. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 12:55 |
Vertel | |
Farenji | zaterdag 29 december 2012 @ 13:16 |
Iets dat geen peper is maar wel een vergelijkbaar mondgevoel oplevert als capsaicin maar wat agressiever voor de maag is. | |
popolon | zaterdag 29 december 2012 @ 14:43 |
Wat een gelul. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 15:32 |
En dat heb jij zelf verzonnen? | |
Farenji | zaterdag 29 december 2012 @ 15:44 |
Nee, dit is een van de theorieen die in andere media worden geopperd. | |
Weltschmerz | zaterdag 29 december 2012 @ 15:54 |
Sechuan is dan ook geen peper, niet in de zin van capsaïcinehoudend en waarschijnlijk ook niet in botanisch opzicht. Dus misschien kent dat wel schadelijke doses. | |
Kowloon | zaterdag 29 december 2012 @ 17:04 |
Maar er ging ook chilipeper in staat in het bericht. ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 29 december 2012 @ 17:11 |
Dat wil niet zeggen dat dat de veronderstelde oorzaak is. Er zijn best ingredienten waar je teveel van kunt binnenkrijgen. Szechuan is basisch geloof ik, dan zou het best eens iets stuk kunnen maken, heb niet zoveel verstand van maar zuren en basen en de maag lijkt me een geheel wat niet te ver uit evenwicht moet raken. |