abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 22 december 2012 @ 15:14:29 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120633983
Humor bij wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Caesarsalade
quote:
Caesarsalade
Het woord origineel komt momenteel vaak voor in combinatie met brasseriegerechten als salade niçoise, bouillabaisse, crème brûlée en caesar salad. Die laatste salade is in Tijuana uitgevonden door Caesar Cardini (en niet door Julius Caesar, wiens paleis in Las Vegas staat) en Cardini’s sla bestond uit niet meer dan zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.
Vreemd genoeg is inmiddels, ruim een halve eeuw na Cardini’s verscheiden, vrijwel nergens een caesar salad zonder ansjovis te krijgen en doorgaans wordt die geafficheerd als origineel en klassiek, echter zijn variaties op de orgine van Caesar Cardini.
Caesarsalade wordt gemaakt van:
bindsla (Lactuca sativa var. romana)
croutons
knoflook
Parmezaanse kaas
1 gekookt ei
worcestershiresaus


en geen:
mosterd
avocado
tomaat
stukjes spek
knoflook
ansjovis
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120634280
Als t beestje maar een naam heeft ;)

Ik wil hem maken zoals ik hem pas bij vrienden op heb en daar zit dus kip doorheen. Maar ik doe niet aan prefab kruidenzakjes. Heb alles in huis wat Maximus opnoemt, zal er eens iets van mixen.
Spoilers!
pi_120634784
Anders noemden we het qua uitspraak ook geen siesarsalad maar kaisarsalad natuurlijk, net als dat paleis in Vegas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120635047
quote:
Ik heb het eens in Tijuana gegeten, complete happening aan tafel met een kok die het ter plekke bereidde. Super lekker _O_
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:00:48 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120635341
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Maar ik doe niet aan prefab kruidenzakjes..
Nee? Niets om je voor te schamen hoor, heb kerries, garem masala, ras al hanout, wildkruidenmix, 5 spice powder, herbes de provence etc etc

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 22-12-2012 16:19:52 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:10:53 #56
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120635605
Cajunkruiden _O_
Laffe huichelaar
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:19:05 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120635814
Kipkruiden en gehaktkruiden zijn erg makkelijk, alleen meestal erg zout. Je kan ze echter ook zonder zout kopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120635958
Ha, ik zag dat ze bij ons in de supermarkt (jaja, het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik heb geen slager in de buurt), konijnenbouten verkopen vanwege de Kerst. Ga ik dan niet maken, want ik heb het nog nooit gemaakt, maar misschien wel een van de dagen erna. Heb je nog suggesties voor een goed recept?
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:33:32 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120636265
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:23 schreef Bleie het volgende:
Ha, ik zag dat ze bij ons in de supermarkt (jaja, het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik heb geen slager in de buurt), konijnenbouten verkopen vanwege de Kerst. Ga ik dan niet maken, want ik heb het nog nooit gemaakt, maar misschien wel een van de dagen erna. Heb je nog suggesties voor een goed recept?
Niets mis met supermarkten op zich, kom er vaak.
Konijn kruiden met zout, peper, paprikapoeder (gerookt als jehebt)
Wat vetspek uitbakken in een braadpan.
Konijn aanbraden in het spekvet
Als het bruin is, laagzetten wat peen, prei en knoflook erbij, blaadje laurier, foelie.
Blussen met een fles kriekenbier, eetlepel mosterd.
Laten stoven tot gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120636347
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niets mis met supermarkten op zich, kom er vaak.
Konijn kruiden met zout, peper, paprikapoeder (gerookt als jehebt)
Wat vetspek uitbakken in een braadpan.
Konijn aanbraden in het spekvet
Als het bruin is, laagzetten wat peen, prei en knoflook erbij, blaadje laurier, foelie.
Blussen met een fles kriekenbier, eetlepel mosterd.
Laten stoven tot gaar.
Nee, op zich niks mis met supermarkten, maar voor vlees ben je er meestal niet enorm over te spreken ;-)

Anyway, dat klinkt goed, alleen, 'vetspek'? Waar haal ik dat vandaan? Er lagen wel ook hompen runderniervet...
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:41:42 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120636550
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:35 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nee, op zich niks mis met supermarkten, maar voor vlees ben je er meestal niet enorm over te spreken ;-)

Anyway, dat klinkt goed, alleen, 'vetspek'? Waar haal ik dat vandaan? Er lagen wel ook hompen runderniervet...
Gewoon bij de slager of supermarkt. Als ze het niet hebben neem je gerookt gelderlander buikspek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120636567
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon bij de slager of supermarkt. Als ze het niet hebben neem je gerookt gelderlander buikspek.
Ik ga op zoek, dank je!
  zaterdag 22 december 2012 @ 17:50:51 #63
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120638878
Bonjour Pierre !

Heb je wel eens gehoord dat komkommers eerst "uitgeperst" worden alvorens ze te schillen/plakjes maken voor komkommersalade? Zodat ze nog minder waterig zijn?
Zo ja, hoe moet ik me dat "uitpersen" voorstellen? Wringen? :P :|W

(NB: ik heb het dan over een Duitse variant van Gurkensalat (met zure room en uitjes).
... ♥ ik mis je ♥
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:04:42 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120639290
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 17:50 schreef phluphy het volgende:
Bonjour Pierre !

Heb je wel eens gehoord dat komkommers eerst "uitgeperst" worden alvorens ze te schillen/plakjes maken voor komkommersalade? Zodat ze nog minder waterig zijn?
Zo ja, hoe moet ik me dat "uitpersen" voorstellen? Wringen? :P :|W

(NB: ik heb het dan over een Duitse variant van Gurkensalat (met zure room en uitjes).
Je snijdt de schijfjes heel dun, met een schaaf, bestrooi ze met een snuf zout en wat meer suiker en husselt ze om. De osmotische werking trekt water uit de kommer. Laat het een half uurtje staan en pers ze dan met je handen uit. Heerlijk door een duitse kartoffelsalade ook, door de griekse yorhurt met knoflook..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:20:07 #65
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120639764
Dank je! Ga ik morgen proberen!
... ♥ ik mis je ♥
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:25:42 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120639949
Als je de zaadlijsten eruit haalt blijft er nog minder vocht in achter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:49:07 #67
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120640762
Goede aanvullende tip!
Het wordt een zware proef. Want mijn vader beweert dat niemand zo lekker Gurkensalat kan maken als wijlen mijn "Ommi".
... ♥ ik mis je ♥
pi_120640774
Piet, ik heb twee ganzen opgehaald vandaag en die word ik geacht met kerst smakelijk bereid op te dienen. Ze wegen 2,6 en 2,8 kilo.
Ik wou het eenvoudig houden; vullen met appel en pruim, enige tijd in de oven in een bak water en daarna in de oven zonder water.
Betere suggesties?

En de belangrijke vraag: m'n gansjes zijn gestroopt. Geen vel dus. Zal ik ze gewoon zo bloot laten of kan ik ze beter larderen (met rauwe ham?) of nog iets anders?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 18:57:17 #69
91830 MaximusTG
pi_120641070
Dat heet barderen, en het lijkt me dat je dat met spek moet doen?
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:57:34 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120641081
Zo te horen zijn het wilde ganzen? Wilde gans maak je anders klaar. Mijn advies snij de filets uit en marineer ze in rode wijn.
Maak een fond van de karkassen en maak daar met de rode wijn een saus mee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120642533
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo te horen zijn het wilde ganzen? Wilde gans maak je anders klaar. Mijn advies snij de filets uit en marineer ze in rode wijn.
Maak een fond van de karkassen en maak daar met de rode wijn een saus mee
Nee, gewoon tamme ganzen. Maar een luie slachter (en ik had ook geen zin het zelf te doen).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:36:22 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642576
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:35 schreef sigme het volgende:

[..]

Nee, gewoon tamme ganzen. Maar een luie slachter (en ik had ook geen zin het zelf te doen).
Zonde, de huid is zoooo lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:38:06 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642626
Zou ze kruiden, bedekken met spek en dan de oven in.
Ik maak nooit meer gans, mijn vriend krijgt altijd diaree van het vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120642671
Ik neem nog wel eens zelf ganzen en dan slacht ik ze wel netjes.

Mag het barderen ook met rauwe ham? Dat heb ik liggen, van eigen varken. Spek ook wel, maar da's gewoon echt rauw. Is dat beter? Het zout van de ham leek me juist wel wat toevoegen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:42:55 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642772
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:39 schreef sigme het volgende:
Ik neem nog wel eens zelf ganzen en dan slacht ik ze wel netjes.

Mag het barderen ook met rauwe ham? Dat heb ik liggen, van eigen varken. Spek ook wel, maar da's gewoon echt rauw. Is dat beter? Het zout van de ham leek me juist wel wat toevoegen.
Het idee van larderen en barderen is dat je het met vet spek doet, het vet smelt en maakt het vlees sappiger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')