Dat is dan maar goed ook, gezien je dieet.quote:
vis (zalm, gerookte paling, gerookte makreel), zaziki (met yoghurt van geitenmelk vind ik hem zelfs lekkerder dan met gewone koeienmelk-yoghurt), roomkaas (zelf gemaakt van zachte/smeerbare geitenkaas waar je kruiden doorheen roert), plakjes geitenkaasquote:Op dinsdag 18 december 2012 12:24 schreef AwayTL het volgende:
Als we toch hier bezig zijn, iemand toevallig ideeen voor op stokbrood ter vervanging van een toastje? Tapenade wordt in ieder geval gehaald/gemaakt.
Oee, goede ideeen! mm geitenkaasroomkaas en tzaziki! erg leuke ideeen! De tzaziki zou ik dan ook bij het gourmetten kunnen gebruiken. Yoghurt van geitenmelk is vast niet in de supermarkt verkrijgbaar of wel?quote:Op dinsdag 18 december 2012 15:47 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
vis (zalm, gerookte paling, gerookte makreel), zaziki (met yoghurt van geitenmelk vind ik hem zelfs lekkerder dan met gewone koeienmelk-yoghurt), roomkaas (zelf gemaakt van zachte/smeerbare geitenkaas waar je kruiden doorheen roert), plakjes geitenkaas
Volgens mij is er ook kwark van geiten-/schapen-/paardenmelk te koop. Hiermee kun je dan prima kwarktaart maken. Margarine kun je prima gebruiken voor een dergelijke bodem, het zal alleen niet zo knapperig worden als met roomboter. margarine wordt immers nooit hard. Als je er geld voor (over) hebt zou je eens bij een zuivelboerderij waar ze schapen-/geitenmelk verkopen kunnen informeren of ze ook boter maken. Dat wordt dan dus wel hard in de koelkast en geeft dus een knapperige bodem.
Verder levert de zoekterm 'taart zonder ei' nog aardig wat recepten op via google. Geziet het feit dat je koemelk door aardig wat alternatieven kunt vervangen is koemelkvrij niet zo heel erg lastig. Bij het gebruiken van kant-en-klaarmixen zou ik overigens wel heel goed opletten of er geen melk(bestanddelen) en en/of soja in verwerkt zitten, maar dat zal ik je wel niet hoeven vertellen.
Mijn dochter heeft kma en daardoor ben ik wat creatiever geworden in de keuken. Nou is zij pas 1 dus zaziki en zo is nog niet echt geschikt voor haar. Maar we hebben koemelk en koemelkproducten gewoon compleet geband en dat bevalt ons erg goed.quote:Op dinsdag 18 december 2012 16:34 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Oee, goede ideeen! mm geitenkaasroomkaas en tzaziki! erg leuke ideeen! De tzaziki zou ik dan ook bij het gourmetten kunnen gebruiken. Yoghurt van geitenmelk is vast niet in de supermarkt verkrijgbaar of wel?
Die kant en klaar mixen zijn sowieso al niet wat, ongeacht een allergie..
Hier hetzelfde, maar dan voor 1 die 3 maand is en het nog niet zelf te eten krijgtquote:Op dinsdag 18 december 2012 19:02 schreef SummerBreeze het volgende:
Mijn dochter heeft kma en daardoor ben ik wat creatiever geworden in de keuken. Nou is zij pas 1 dus zaziki en zo is nog niet echt geschikt voor haar. Maar we hebben koemelk en koemelkproducten gewoon compleet geband en dat bevalt ons erg goed.
Geitenyoghurt is overigens gewoon te koop bij de Dirk, Lidl en C1000 hier, dus lijkt overal wel verkrijgbaar te zijn. Ook heel erg lekker gewoon als toetje, met fruit of puur.
...
Donkerbruine Stem: Suiker, het nieuwe vet.....quote:
En ik geloof dat jij huivert bij het 'mager vlees' idee van de huisvrouwen. Dus voor jouw gemoedsrust: ik heb mij helemaal vol gegeten aan kruidnootjes, omdat die wel mogen! Niet bang voor suiker dus. Anders word ik straks veel te magerquote:Op woensdag 19 december 2012 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Donkerbruine Stem: Suiker, het nieuwe vet.....
Kindjes van nog geen jaar volstoppen met geraffineerde suiker is gewoon niet goed.Vandaar diksap dat zoet ik door de natuurlijke fruitsuikers.quote:Op woensdag 19 december 2012 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Donkerbruine Stem: Suiker, het nieuwe vet.....
Sucrose uit appels: joeghei, Rudolf Steiner zei geprezenquote:Op woensdag 19 december 2012 08:23 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Kindjes van nog geen jaar volstoppen met geraffineerde suiker is gewoon niet goed.Vandaar diksap dat zoet ik door de natuurlijke fruitsuikers.
Het heeft niets met 'de lijn' te maken.
Zuchtquote:Op woensdag 19 december 2012 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sucrose uit appels: joeghei, Rudolf Steiner zei geprezen
Sucrose uit bieten: oh gruwel,
Sucrose uit Riet: joeghei, Rudolf Steiner zei geprezen
Suiker uit bieten of appels is lood om oud ijzerquote:
Diksap is ingekookt sap van appels en bestaat hoofdzakelijk uit suiker.quote:Op woensdag 19 december 2012 09:13 schreef SummerBreeze het volgende:
Laat ik mijn post dan even anders formuleren: het volstoppen van een kind onder een jaar (of welk kind dan ook) met TOEGEVOEGDE suikers is niet slim...
Uiteraard wel liever suiker dan zoetstoffen naar mijn mening.
Waar zeg ik dat mijn dochter geen water krijgt? Dat is het enige dat de hele dag voor haar beschikbaar is. Op verjaardagen en andere feestjes krijgt ze inderdaad wel eens wat diksap (en dan ook niet meer dan een paar druppels op een hele beker water).quote:Op woensdag 19 december 2012 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Diksap is ingekookt sap van appels en bestaat hoofdzakelijk uit suiker.
Snap niet waarom je suiker uit appels een goed idee vindt en suiker uit bieten een slecht idee.
Geef je kind gewoon water te drinken, diksap verdunt is slechter voor het gebit dan cola.
Ik geef slechts een voorbeeldquote:Op woensdag 19 december 2012 12:21 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Waar zeg ik dat mijn dochter geen water krijgt? Dat is het enige dat de hele dag voor haar beschikbaar is. Op verjaardagen en andere feestjes krijgt ze inderdaad wel eens wat diksap (en dan ook niet meer dan een paar druppels op een hele beker water).
En waar lees je dat het me om het gebit gaat?
Assumption is the mother of all fuckups!
Wacht wat?quote:Op woensdag 19 december 2012 12:21 schreef SummerBreeze het volgende:
Op verjaardagen en andere feestjes krijgt ze inderdaad wel eens wat diksap (en dan ook niet meer dan een paar druppels op een hele beker water).
dan heb ik jou inderdaad verkeerd begrepen steeds. Excuses. Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat ik persoonlijk het idee heb dat diksap beter is dan kant en klare appelsap omdat in laatstgenoemde ook nog eens extra bietsuikers zijn toegevoegd. Dus naast de 'van nature aanwezige fruitsuikers'(zoals de verpakking meestal vermeld in geval van ongezoete producten).quote:Op woensdag 19 december 2012 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik geef slechts een voorbeeld
Snap nog steeds niet waarom je suiker uit appels wel een goed idee vind, en waarom je nog steeds niet begrijpt dat dit het punt is wat ik de hele maak.
Dat is niet alleen niet het geval, het is strikt verboden dit te doen.quote:Op woensdag 19 december 2012 12:32 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
dan heb ik jou inderdaad verkeerd begrepen steeds. Excuses. Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat ik persoonlijk het idee heb dat diksap beter is dan kant en klare appelsap omdat in laatstgenoemde ook nog eens extra bietsuikers zijn toegevoegd
Die yoghurt producten met vruchtensmaak bevatten idd veel suiker, maar als je het net zo zoet maakt met diksap voeg je gewoon suiker toe, enige verschil is dat die uit appels komt ipv suikerbieten of suikerriet (of uit mais)quote:Dus naast de 'van nature aanwezige fruitsuikers'(zoals de verpakking meestal vermeld in geval van ongezoete producten).
En mijn gevoel zegt ook dat het mengen van yoghurt met een beetje diksap minder suiker bevat dan kant en klare yoki waar naast vruchtensap ook die extra toegevoegde suikers in zitten.
Maar blijkbaar strookt mijn gevoel niet meer de waarheid.
Als ik een pak appelsap bekijk zie ik altijd 'suiker' op de ingrediëntenlijst staan. Ik ging er eigenlijk vanuit dat dit dat extra suiker was. En niet alleen de van nature aanwezige fruitsuikers. Kan ook zijn dat het suiker uit appel is, maar dan extra. En vooral dat extra is waar ik over val. Ik bedoel zeg maar dat in een pak sap waar het sap van 10 appels in zit evenveel suiker zit als in 13 appels ofzo. Nogmaals, gevoelskwestie dus blijkbaar.quote:Op woensdag 19 december 2012 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is niet alleen niet het geval, het is strikt verboden dit te doen.
[..]
Die yoghurt producten met vruchtensmaak bevatten idd veel suiker, maar als je het net zo zoet maakt met diksap voeg je gewoon suiker toe, enige verschil is dat die uit appels komt ipv suikerbieten of suikerriet (of uit mais)
Jep, gevoelskwestie.quote:Op woensdag 19 december 2012 12:42 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Als ik een pak appelsap bekijk zie ik altijd 'suiker' op de ingrediëntenlijst staan. Ik ging er eigenlijk vanuit dat dit dat extra suiker was. En niet alleen de van nature aanwezige fruitsuikers. Kan ook zijn dat het suiker uit appel is, maar dan extra. En vooral dat extra is waar ik over val. Ik bedoel zeg maar dat in een pak sap waar het sap van 10 appels in zit evenveel suiker zit als in 13 appels ofzo. Nogmaals, gevoelskwestie dus blijkbaar.
Behalve voor het gebit is suiker ook niet perse slecht, je hebt suikers gewoon nodig. Het zetmeel van de rijstwafel wordt trouwens door de enzymen in het speeksel gewoon afgebroken tot suikers.quote:En over dat laatste: ik maak die yoghurt dus helemaal niet zo zoet als kant-en-klaar. We zijn thuis geen zoetliefhebbers. Ook mijn dochter van 1 jaar niet.
Die eet serieus liever een rijstewafel dan een spekkie of speculaasje hebben we rond Sinterklaas gemerkt.
Dan verklaar ik mijzelf hierbij als overtuigd. Laten we het topic weer teruggeven aan TS.quote:Op woensdag 19 december 2012 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, gevoelskwestie.
Je haalt de voedingswaardetabel met de ingredientendeclaratie door elkaar
[..]
Behalve voor het gebit is suiker ook niet perse slecht, je hebt suikers gewoon nodig. Het zetmeel van de rijstwafel wordt trouwens door de enzymen in het speeksel gewoon afgebroken tot suikers.
LOLquote:Op woensdag 19 december 2012 12:51 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Dan verklaar ik mijzelf hierbij als overtuigd. Laten we het topic weer teruggeven aan TS.
Ik heb het recept nog niet helemaal goed gelezen, maar bij het zien van het woord custard gingen mijn alarmbellen af. Hoewel gemaakt met dooiers kunnen er altijd sporen van eiwit achterblijven. Nu weet ik niet hoe heftig de allergie is, maar soms kunnen die sporen al een enorme reactie teweegbrengen.quote:Op woensdag 19 december 2012 12:14 schreef AwayTL het volgende:
Oke, ik snap het niet, maar dat geeft niet. Verder met de verhoudingen.
Ik heb door taart zonder ei te googelen deze basis voor cake gevonden:
225 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram custardpoeder
merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterdsuiker
225 gram boter (in mijn geval dus margarine?)
1 dl. rijstemelk
snuf zout
Dit wilde ik als de bodem doen, maar heb dan natuurlijk niet zoveel nodig aangezien het voor een hele cake is. De helft dan? Ligt natuurlijk aan de grootte van de springvorm..24 in diameter (denk ik)
Voor de bovenkant wilde ik het liefst mango pureren, zeven en dan bij geitenyoghurt doen en dmv gelatine stijf laten worden. Agar Agar is in dit geval wellicht makkelijker, maar hier hebben wij geen natuurwinkel. Ik ga er vanuit dat yoghurt dun wordt bij verhitting, dus dan wilde ik de gelatine zacht laten worden en met een klein beetje warme yoghurt op laten lossen. De opgeloste gelatine dan door de meerderheid van de (nog koude) yoghurt roeren.
Cake bodem eerst laten bakken, dan af laten koelen, yoghurtmengsel er op (eventueel met nog stukjes mango?) en dan alles weer een aantal uur af laten koelen.
Is dit een goed idee? En zo ja, hoe kunnen de verhoudingen van het yoghurtmengsel zijn, zowel de hoeveelheid yoghurt als mango en aantal gelatineblaadjes.
schepjes? Zijn we zandtaartjes aan het bakken?quote:Op woensdag 19 december 2012 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Okay, taartjes bakken ipv met de schepjes slaan
Oh, ik dacht juist gelezen te hebben dat custardpoeder juist was gemaakt voor iemand die ei-allergie hadquote:Op woensdag 19 december 2012 12:54 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Ik heb het recept nog niet helemaal goed gelezen, maar bij het zien van het woord custard gingen mijn alarmbellen af. Hoewel gemaakt met dooiers kunnen er altijd sporen van eiwit achterblijven. Nu weet ik niet hoe heftig de allergie is, maar soms kunnen die sporen al een enorme reactie teweegbrengen.
Schepjes al aan de kant kunnen leggen om even naar de verhoudingen te kijken toevallig?quote:Op woensdag 19 december 2012 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Okay, taartjes bakken ipv met de schepjes slaan
Das wel heel erg lief van de filiaalmanager dan. Ik vind zelf geitenyoghurt iets milder en romiger van smaak.quote:Op woensdag 19 december 2012 15:01 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Oh, ik dacht juist gelezen te hebben dat custardpoeder juist was gemaakt voor iemand die ei-allergie had.
Verder is alleen de koemelkallergie nog maar bewezen. Het kippenei en de soja nog niet, maar aangezien hij last had van de johannesbroodpitmeel is het er nog niet van gekomen om die voedingsstoffen uit te sluiten.
Ik heb verder het idee dat het bij koemelk blijft (gewoon gevoel, geen gefundeerde wetenschap).
En sporen is geloof ik het probleem niet, omdat het eerst nog door mijn systeem gaat.
Net bij de lidl geweest, hier geen geitenyoghurt. Maar dat wordt speciaal voor mij ergens anders besteld, ben benieuwd!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |