Dat is dan maar goed ook, gezien je dieet.quote:
vis (zalm, gerookte paling, gerookte makreel), zaziki (met yoghurt van geitenmelk vind ik hem zelfs lekkerder dan met gewone koeienmelk-yoghurt), roomkaas (zelf gemaakt van zachte/smeerbare geitenkaas waar je kruiden doorheen roert), plakjes geitenkaasquote:Op dinsdag 18 december 2012 12:24 schreef AwayTL het volgende:
Als we toch hier bezig zijn, iemand toevallig ideeen voor op stokbrood ter vervanging van een toastje? Tapenade wordt in ieder geval gehaald/gemaakt.
Oee, goede ideeen! mm geitenkaasroomkaas en tzaziki! erg leuke ideeen! De tzaziki zou ik dan ook bij het gourmetten kunnen gebruiken. Yoghurt van geitenmelk is vast niet in de supermarkt verkrijgbaar of wel?quote:Op dinsdag 18 december 2012 15:47 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
vis (zalm, gerookte paling, gerookte makreel), zaziki (met yoghurt van geitenmelk vind ik hem zelfs lekkerder dan met gewone koeienmelk-yoghurt), roomkaas (zelf gemaakt van zachte/smeerbare geitenkaas waar je kruiden doorheen roert), plakjes geitenkaas
Volgens mij is er ook kwark van geiten-/schapen-/paardenmelk te koop. Hiermee kun je dan prima kwarktaart maken. Margarine kun je prima gebruiken voor een dergelijke bodem, het zal alleen niet zo knapperig worden als met roomboter. margarine wordt immers nooit hard. Als je er geld voor (over) hebt zou je eens bij een zuivelboerderij waar ze schapen-/geitenmelk verkopen kunnen informeren of ze ook boter maken. Dat wordt dan dus wel hard in de koelkast en geeft dus een knapperige bodem.
Verder levert de zoekterm 'taart zonder ei' nog aardig wat recepten op via google. Geziet het feit dat je koemelk door aardig wat alternatieven kunt vervangen is koemelkvrij niet zo heel erg lastig. Bij het gebruiken van kant-en-klaarmixen zou ik overigens wel heel goed opletten of er geen melk(bestanddelen) en en/of soja in verwerkt zitten, maar dat zal ik je wel niet hoeven vertellen.
Mijn dochter heeft kma en daardoor ben ik wat creatiever geworden in de keuken. Nou is zij pas 1 dus zaziki en zo is nog niet echt geschikt voor haar. Maar we hebben koemelk en koemelkproducten gewoon compleet geband en dat bevalt ons erg goed.quote:Op dinsdag 18 december 2012 16:34 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Oee, goede ideeen! mm geitenkaasroomkaas en tzaziki! erg leuke ideeen! De tzaziki zou ik dan ook bij het gourmetten kunnen gebruiken. Yoghurt van geitenmelk is vast niet in de supermarkt verkrijgbaar of wel?
Die kant en klaar mixen zijn sowieso al niet wat, ongeacht een allergie..
Hier hetzelfde, maar dan voor 1 die 3 maand is en het nog niet zelf te eten krijgtquote:Op dinsdag 18 december 2012 19:02 schreef SummerBreeze het volgende:
Mijn dochter heeft kma en daardoor ben ik wat creatiever geworden in de keuken. Nou is zij pas 1 dus zaziki en zo is nog niet echt geschikt voor haar. Maar we hebben koemelk en koemelkproducten gewoon compleet geband en dat bevalt ons erg goed.
Geitenyoghurt is overigens gewoon te koop bij de Dirk, Lidl en C1000 hier, dus lijkt overal wel verkrijgbaar te zijn. Ook heel erg lekker gewoon als toetje, met fruit of puur.
...
Donkerbruine Stem: Suiker, het nieuwe vet.....quote:
En ik geloof dat jij huivert bij het 'mager vlees' idee van de huisvrouwen. Dus voor jouw gemoedsrust: ik heb mij helemaal vol gegeten aan kruidnootjes, omdat die wel mogen! Niet bang voor suiker dus. Anders word ik straks veel te magerquote:Op woensdag 19 december 2012 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Donkerbruine Stem: Suiker, het nieuwe vet.....
Kindjes van nog geen jaar volstoppen met geraffineerde suiker is gewoon niet goed.Vandaar diksap dat zoet ik door de natuurlijke fruitsuikers.quote:Op woensdag 19 december 2012 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Donkerbruine Stem: Suiker, het nieuwe vet.....
Sucrose uit appels: joeghei, Rudolf Steiner zei geprezenquote:Op woensdag 19 december 2012 08:23 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Kindjes van nog geen jaar volstoppen met geraffineerde suiker is gewoon niet goed.Vandaar diksap dat zoet ik door de natuurlijke fruitsuikers.
Het heeft niets met 'de lijn' te maken.
Zuchtquote:Op woensdag 19 december 2012 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sucrose uit appels: joeghei, Rudolf Steiner zei geprezen
Sucrose uit bieten: oh gruwel,
Sucrose uit Riet: joeghei, Rudolf Steiner zei geprezen
Suiker uit bieten of appels is lood om oud ijzerquote:
Diksap is ingekookt sap van appels en bestaat hoofdzakelijk uit suiker.quote:Op woensdag 19 december 2012 09:13 schreef SummerBreeze het volgende:
Laat ik mijn post dan even anders formuleren: het volstoppen van een kind onder een jaar (of welk kind dan ook) met TOEGEVOEGDE suikers is niet slim...
Uiteraard wel liever suiker dan zoetstoffen naar mijn mening.
Waar zeg ik dat mijn dochter geen water krijgt? Dat is het enige dat de hele dag voor haar beschikbaar is. Op verjaardagen en andere feestjes krijgt ze inderdaad wel eens wat diksap (en dan ook niet meer dan een paar druppels op een hele beker water).quote:Op woensdag 19 december 2012 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Diksap is ingekookt sap van appels en bestaat hoofdzakelijk uit suiker.
Snap niet waarom je suiker uit appels een goed idee vindt en suiker uit bieten een slecht idee.
Geef je kind gewoon water te drinken, diksap verdunt is slechter voor het gebit dan cola.
Ik geef slechts een voorbeeldquote:Op woensdag 19 december 2012 12:21 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Waar zeg ik dat mijn dochter geen water krijgt? Dat is het enige dat de hele dag voor haar beschikbaar is. Op verjaardagen en andere feestjes krijgt ze inderdaad wel eens wat diksap (en dan ook niet meer dan een paar druppels op een hele beker water).
En waar lees je dat het me om het gebit gaat?
Assumption is the mother of all fuckups!
Wacht wat?quote:Op woensdag 19 december 2012 12:21 schreef SummerBreeze het volgende:
Op verjaardagen en andere feestjes krijgt ze inderdaad wel eens wat diksap (en dan ook niet meer dan een paar druppels op een hele beker water).
dan heb ik jou inderdaad verkeerd begrepen steeds. Excuses. Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat ik persoonlijk het idee heb dat diksap beter is dan kant en klare appelsap omdat in laatstgenoemde ook nog eens extra bietsuikers zijn toegevoegd. Dus naast de 'van nature aanwezige fruitsuikers'(zoals de verpakking meestal vermeld in geval van ongezoete producten).quote:Op woensdag 19 december 2012 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik geef slechts een voorbeeld
Snap nog steeds niet waarom je suiker uit appels wel een goed idee vind, en waarom je nog steeds niet begrijpt dat dit het punt is wat ik de hele maak.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |