Het ligt eraan wat voor supplementen, maar de meeste doen niks of niet veel voor spiergroei of iets anders.quote:Op woensdag 9 januari 2013 15:59 schreef nickhguitar het volgende:
[..]
Klopt, was ook meteen mijn eerste gedachte:P 1 van de laatste hoofdstukken is supplementen. Dan staat er meteen doodleuk vermeld dat hij vanaf dag 1 5 verschillende pillen en stofjes moest gebruiken, dan vraag ik mij (als leek hierin) dus al meteen af in hoeverre dit zijn fysiek mede bepaalde, waar zou hij zijn geweest zonder deze supplementen?
burn the fat, feed the muscle. Te downloaden als pdfquote:Op donderdag 10 januari 2013 09:40 schreef Questular het volgende:
Ik post mn vraag ook hier ff aangezien hier het bericht minder snel in de meute wegraakt (BB topic)
Ik wil graag eens wat leesvoer over trainen in combinatie met de juiste voeding halen. Niet wetenschappelijk geschreven en niet puur gericht op het Bodybuild gebeuren maar meer uitleg over spiergroepen, oefeningen en voeding. Iemand suggesties?
dank!quote:Op donderdag 10 januari 2013 09:47 schreef stinkie het volgende:
[..]
burn the fat, feed the muscle. Te downloaden als pdf
Waarom overkomt mij dat nou nooit?quote:Op woensdag 9 januari 2013 22:59 schreef MarMar het volgende:
Één troost, de meeste van die mensen blijven straks na januari wel weer thuis
En verder, ze moeten het zelf weten, hun abonnementsgeld, hun manboobs, niet mijn probleem.
Ik verbaas me over het enorme gehalte neptieten wat ik in de douche en de sauna tegenkom op de sportschoolen ik vind ze niet mooi.
Jij mag ook niet met ze meedouchen, ik welquote:Op donderdag 10 januari 2013 10:33 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Waarom overkomt mij dat nou nooit?
Overigens ben ik volgens mij nog nooit een vrouwtje met neptieten tegengekomen tijdens het sporten, alhoewel dat natuurlijk niet altijd even makkelijk te zeggen is. Sport je soms in 't Gooi ofzo?
Dit boek inderdaad.quote:Op donderdag 10 januari 2013 09:47 schreef stinkie het volgende:
[..]
burn the fat, feed the muscle. Te downloaden als pdf
Ies dat gratiesch?quote:Op donderdag 10 januari 2013 09:47 schreef stinkie het volgende:
[..]
burn the fat, feed the muscle. Te downloaden als pdf
Squatten schijnt ook goed voor je knieën te zijn. Zolang je de juiste techniek maar hebt is het niet slecht.quote:Op donderdag 10 januari 2013 11:18 schreef RickoKun het volgende:
Dat kan toch nooit goed voor je knieën zijn
Krijg je juist erg sterke knieen van.quote:Op donderdag 10 januari 2013 11:18 schreef RickoKun het volgende:
Dat kan toch nooit goed voor je knieën zijn
Als je een beetje kan googlen welquote:
Squatten heeft mij best goed geholpen. Vroeger had ik vrij snel last van m'n knieën, tegenwoordig bijna niet meer. Ik krijg alleen last van m'n rug als ik een paar ongeconcentreerde repetities doe en m'n rug niet goed recht houd.quote:Op donderdag 10 januari 2013 11:59 schreef Jahr00n het volgende:
[..]
Squatten schijnt ook goed voor je knieën te zijn. Zolang je de juiste techniek maar hebt is het niet slecht.
ditquote:Op maandag 7 januari 2013 14:28 schreef nickhguitar het volgende:
[..]
Sowieso krachttraining doen. Krachttraining=meer spiermassa=meer verbruik, ook in rust. D.w.z. dat als jij je spieren goed traint (en dan hoef je echt geen BB te worden), dat je dan automatisch meer energie verbrandt.
En nu komt het: Beperk je cardio (of je moet, met alle respect, heel stevig/dik zijn. Dan is het wel in orde). Met te veel cardio (langer dan 20 minuten) bereik je namelijk je doel niet. Je lichaam leert zichzelf dan aan om met minder energie te gaan werken. Kortom: je verbrandt minder in rust en je wil juist het tegenovergestelde.
Dus samengevat: Licht cardio (in ieder geval niet te lang) en flink de gewichten inLiefst 2 a 3 keer per week.
Extra tip: Ga eerst kracht doen en Cardio. Tijdens de krachtsessie verbrand je glucose (suiker) waardoor je tijdens je cardio sneller in je vetverbranding zult gaan zitten.
Ga niet minder eten, maar ga gezonder eten. Lees je eens rustig in over voeding. Het hoeft echt niet tip top in orde te zijn, maar zorg in ieder geval voor balans in je voeding.
Grappig, want dit artikel zegt precies het omgekeerde: cardio is beter voor vetverbranding dan krachttraining.quote:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/aps-fts010213.phpquote:According to Leslie H. Willis, an exercise physiologist at Duke University Medical Center and the study's lead author, "Given our observations, it may be time to seriously reconsider the conventional wisdom that resistance training alone can lead to weight and fat loss."
Bullshit, het was alleen een vergelijking van protocollen met weinig real-life impact. Kijk naar de data in het artikel: massaverlies van 1-2 kilo in die paar weken dat het cohort heeft lopen puffen zegt niks over daadwerkelijke langetermijn resultaten.quote:Op donderdag 10 januari 2013 14:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Grappig, want dit artikel zegt precies het omgekeerde: cardio is beter voor vetverbranding dan krachttraining.
[..]
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/aps-fts010213.php
Vandaar de conclusie van de wetenschappers?quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:02 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Bullshit, het was alleen een vergelijking van protocollen met weinig real-life impact. Kijk naar de data in het artikel: massaverlies van 1-2 kilo in die paar weken dat het cohort heeft lopen puffen zegt niks over daadwerkelijke langetermijn resultaten.
Het beste protocol is de gedragsveranderingen die je zélf op lange termijn kunt maken.
Heb je het überhaupt wel gelezen? Het gaat om 8 maanden, niet om een paar weken. En hoezo heeft het geen 'real-life impact'? Is vet verliezen dan geen real-life impact? En waar je die 1-2 kilo vandaan hebt, kan ik zo 1-2-3 ook niet vinden.quote:According to Leslie H. Willis, an exercise physiologist at Duke University Medical Center and the study's lead author, "Given our observations, it may be time to seriously reconsider the conventional wisdom that resistance training alone can lead to weight and fat loss."
Willis added, "If increasing muscle mass and strength is a goal, then resistance training is required. However, the majority of Americans could experience health benefits due to weight and fat loss. The best option in that case, given limited time for exercise, is to focus on aerobic training. When you lose fat, it is likely you are losing visceral fat, which is known to be associated with cardiovascular and other health benefits."
Ik zie zelfs dat de obese vrijwilligers 8 maanden (!!) in de trial hebben rondgelopen en op het specifieke instructieprotocol van deze studie een miezerige:quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:07 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Vandaar de conclusie van de wetenschappers?
[..]
Dit was dan ook geen poging om het meest effectieve protocol vast te stellen. Dit was slechts een poging om te kijken wat effectiever is om af te vallen: krachttraining of cardio. En zij hebben vastgesteld dat cardio effectiever is.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:13 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Ik zie zelfs dat de obese vrijwilligers 8 maanden (!!) in de trial hebben rondgelopen en op het specifieke instructieprotocol van deze studie een miezerige:
Resistance: +0.6 kg (SD= 2.32)
Aerobic: - 1.8 kg (SD=3.0)
Resistance and aerobic: -1.6 kg (SD=3.2)
[ afbeelding ]
... qua massa zijn veranderd. Faalhazen, inclusief de onderzoekers. Als je mensen met een vetpercentage van 40% in een whopping 8 maanden tijd niet fatsoenlijk kunt laten afvallen is je protocol kut en niet niet relevant voor het echte leven. Qua lichaamsvet heeft de aerobic+resistance groep de beste, nog steeds relatief magere, vooruitgang geboekt.
Lulverhaal om in mainstream media te komen. Zijn eigen data ondersteunt een succesvolle afvalpoging in het echte leven niet.
LEZEN.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Dit was dan ook geen poging om het meest effectieve protocol vast te stellen. Dit was slechts een poging om te kijken wat effectiever is om af te vallen: krachttraining of cardio. En zij hebben vastgesteld dat cardio effectiever is.
Er staat duidelijk dat cardio effectiever is dan krachttraining voor het verliezen van vet. Cardio en krachttraining samen zijn inderdaad nog effectiever, maar dat was de vraag niet. Het ging erom of iemand die slechts tijd heeft voor één onderdeel beter cardio of krachttraining kon doen. Die vraag is ondubbelzinnig beantwoord.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:23 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
LEZEN.
krachttraining + cardio heeft tot de grootste statistisch relevante reductie in lichaamsvet op de protocollen van de wetenschappers geleid. Blijkbaar hadden de onderzoekers aandacht tekort, en hebben ze een lulverhaal opgehangen van: 'maaarrrr als je geen tijd hebt en moet kiezen tussen cardio of krachttraning, dan heeft onze cardioprotocol betere resultaten gegeven'.
Statistisch gezien ja, de klinische relevantie in 8 maanden (!!!) trial tijd is nihil.
quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:29 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Het ging erom of iemand die slechts tijd heeft voor één onderdeel beter cardio of krachttraining kon doen. Die vraag is ondubbelzinnig beantwoord.
Dat je met het cohort van deze trial net een paar gram meer verschil in 8 maanden tijd (!!) weet te meten heeft totaal geen carry-over naar de praktijk.quote:Nickhguitar beweerde namelijk dat cardio minder effectief is voor het verbranden van vet dan krachttraining. Maar het tegenovergestelde is waar.
Leer artikels interpreteren in plaats van op de journalistieke kwaliteiten van de mainstream media te varen, en we hadden deze discussie niet eens gehad hoeven te hebben.quote:Sowieso, doe eens niet zo op je pik getrapt joh. Het lijkt wel alsof je een of ander trauma hebt opgelopen door cardio.
Dat staat uitgebreid beschreven in de 'methode' sectie van het wetenschappelijke artikel. De studie heeft gewoon drie door de onderzoekers opgestelde protocollen met elkaar vergeleken, en toevalligerwijs kwam hun cardioprotocol er beter uit de bus dan hun resistance protocol. En hun cardio + resistance protocol weer beter dan de twee voorgenoemde.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:34 schreef stinkie het volgende:
Zolang niet duidelijk is welke vorm van cardio is beruikt zegt er nog niks, ook niet over benodigde tijd. Daarbij valt op krachttraining ook genoeg af te dingen, want dat zit qua hartslag ook in de cardio (HIIT) zone.
Want jij zult dat vast beter weten dan de onderzoekers.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:38 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Nee, met een fluttrial van maar liefst 8 maanden tijd nog niet eens meer dan 2% verandering in lichaamsvetpercentage weten te verkrijgen vanaf een baseline van ongeveer 40% is klinisch lachwekkend en totaal irrelevant voor wat mensen in het echte leven kunnen bereiken.
Een paar gram meer op een totaal van zo'n 2 kilo. Dat lijkt me toch statistisch significant.quote:[..]
Dat je met het cohort van deze trial net een paar gram meer verschil in 8 maanden tijd (!!) weet te meten heeft totaal geen carry-over naar de praktijk.
Leer artikels interpreteren en zie in dat jouw denkbeelden niet altijd juist zijn.quote:[..]
Leer artikels interpreteren in plaats van op de journalistieke kwaliteiten van de mainstream media te varen, en we hadden deze discussie niet eens gehad hoeven te hebben.
Nee, ik heb minder belangen om in de spotlights te staan van de mainstream media dan deze onderzoekers.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:46 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Want jij zult dat vast beter weten dan de onderzoekers.![]()
Weer fout. Lees de tabel in het artikel:quote:Daarnaast gaat het helemaal niet om absolute vermindering, maar relatieve vermindering t.o.v. de andere methode.
Leer het verschil tussen statistische significantie en klinische relevantie.quote:Een paar gram meer op een totaal van zo'n 2 kilo. Dat lijkt me toch statistisch significant.
Jij maakt verkeerde aannames en trekt verkeerde conclusies, dáár kan ik niet tegen. Ik toon je de data hierboven tot twee keer toe voor je neus en leg uit waarom het klinisch niet relevant is.quote:Maar zeg eens, heb je soms een cardiofobie ofzo? Ik snap niet waarom je anders op zo'n manier probeert een onderzoek onderuit te halen. In plaats van te komen met "het is een flutonderzoek door faalhazen want mensen kunnen veel meer afvallen" zou je ook normaal kunnen uitleggen waarom dat relevant is.
De methodesectie beschrijft helemaal niets. 3 kwartier cardio. Leuk. Welke? Fiets, Loopband, BodyPump (ja meisjes, dat is echt cardio). En ja, met 70-85% max heart rate levert dat idd de meeste verbranding op vergeleken met 3 kwartier op een lagere intensiteit (60%).quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:40 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Dat staat uitgebreid beschreven in de 'methode' sectie van het wetenschappelijke artikel. De studie heeft gewoon drie door de onderzoekers opgestelde protocollen met elkaar vergeleken, en toevalligerwijs kwam hun cardioprotocol er beter uit de bus dan hun resistance protocol. En hun cardio + resistance protocol weer beter dan de twee voorgenoemde.
Jammer dat daaruit dan opeens hierboven levensgrote conclusies worden getrokken als 'het is ondubbelzinnig bewezen dat cardio beter is dan krachttraining'
Sure, dat zal het zijn.quote:Op donderdag 10 januari 2013 15:51 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Nee, ik heb minder belangen om in de spotlights te staan van de mainstream media dan deze onderzoekers.
Oké, ik heb mij onduidelijk uitgedrukt:quote:
Ik doe niets van dat, ik ga slechts af op de aannames en conclusies van mensen die er meer verstand van hebben dan ik.quote:[..]
Jij maakt verkeerde aannames en trekt verkeerde conclusies, dáár kan ik niet tegen. Ik toon je de data hierboven tot twee keer toe voor je neus en leg uit waarom het klinisch niet relevant is.
Jammer dan dat je selectief leest.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:03 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Jij roept dat het faalhazen zijn met een flutonderzoek, maar je hebt nog niets gezegd dat me ervan heeft overtuigd ofwel dat jij meer verstand hebt van deze materie dan de onderzoekers, ofwel dat het onderzoek niet deugt.
Dat is het dan ook, echt.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:03 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Sure, dat zal het zijn.
Ik lees niet selectief, ik lees niets dat relevant is voor de betrouwbaarheid van het onderzoek, en ik zeg je dat. In plaats van dat je me uitlegt waarom je denkt dat het wel relevant is, ga je hautaine posts plaatsen met beledigingen richting onderzoekers, herhaal je de punten waarvan ik zeg dat ik ze niet relevant vind, en beschuldig je mij van vanalles. Zo'n reactie betekent gewoonlijk dat die persoon niet zo'n sterke zaak heeft.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:07 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Jammer dan dat je selectief leest.
Nee hoor.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:13 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Vind je het erg als ik sceptisch blijf?
Laatste keer: als je een groep obese mensen die een lichaamsvetpercentage hebben van 40% (!) in een trial gooit die 8 maanden (!) duurt, en vervolgens raken ze allemaal maar 1-2% lichaamsvet kwijt, en ze blijven obees op 38-39% lichaamsvet, dan heeft een dergelijke trial nul komma nul praktische significantie.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:12 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
ik lees niets dat relevant is voor de betrouwbaarheid van het onderzoek
Want?quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:18 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Laatste keer: als je een groep obese mensen die een lichaamsvetpercentage hebben van 40% (!) in een trial gooit die 8 maanden duurt, en vervolgens raken ze allemaal maar 1-2% lichaamsvet kwijt, en ze blijven obees op 38-39% lichaamsvet, dan heeft een dergelijke trial nul komma nul significantie.
Maar waarom niet? Waarom zou je die resultaten niet kunnen veralgemeniseren? Waarom zou iemand buiten de trial niet ook harder afvallen met slechts cardio dan met slechts krachttraining?quote:Men heeft een statistisch relevant verschil gevonden (dat betekent dat het verschil voor minder dan 5% uit toeval kan ontstaan), maar kun je klinisch gezien (in de praktijk wat het betekent voor mensen buiten de trial die willen afvallen) totaal geen conclusies trekken.
Want het geeft de ineffectiviteit aan van de drie protocollen van de onderzoekers, in plaats van dat het een voorspelling geeft wie succesvol en blijvend afvalt en met welke methode in de open wereld.quote:
Omdat deze resultaten alleen gelden binnen de gebruikte protocollen van de studie. Ik had ook de resistance groep kunnen vergelijken met een andere cohort die Starting Strength gebruikt. Als mijn cohorten groot genoeg zijn, vind ik daar óók statistische significantie in.quote:Maar waarom niet? Waarom zou je die resultaten niet kunnen veralgemeniseren? Waarom zou iemand buiten de trial niet ook harder afvallen met slechts cardio dan met slechts krachttraining?
Volgens mij kan je dat niet anders classifiseren dan een minieme schommeling.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:25 schreef Stereotomy het volgende:
Nogmaals, en dan nu voor de laatste keer: 1-2% bodyfat afvallen in 8 maanden op een beginpercentage van 40% (sorry, maar dan ben je echt, echt zwaar obees en zou alleen het kijken naar een foto van Sonja Bakker al tot afvallen moeten leiden) staat klinisch gezien gelijk aan niet afvallen.
Een betere studie had ook een negatieve controlegroep moeten opnemen: een groep die én geen cardio, én geen krachttraining in die acht maanden heeft gedaan.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:30 schreef Snakey het volgende:
[..]
Volgens mij kan je dat niet anders classifiseren dan een minieme schommeling.
De reden waarom wetenschappers vaak ervoor kiezen geen controlegroep te nemen, is doordat mensen in deze groep uit de ándere groepen moeten komen.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:33 schreef Snakey het volgende:
Dat lijkt mij ook inderdaad. Nutteloos.
Sneaky, maar ook triest. De onwaarheden die ermee de wereld ingeslingerd worden hebben vaak groot effect in de zin van gebruik van betreffende informatie. Zonder dat het effect heeft voor degenen die er irl mee aan de slag gaan.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:35 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
De reden waarom wetenschappers vaak ervoor kiezen geen controlegroep te nemen, is doordat mensen in deze groep uit de ándere groepen moeten komen.
Deze groepen worden dan allemaal kleiner, waardoor de kans op statistische significantie *afneemt*. Zodra je dit niet hebt, wordt je paper een stuk minder interessant om te publiceren, en dát is het ultieme doel, broodwinning, voor wetenschappers.
Altijd erg sneaky dit...
Volgens mij wilden ze helemaal niet de effectiviteit van de protocollen testen. Die protocollen zijn alleen ontworpen om zoveel mogelijk variabelen gelijk te maken tussen de twee methodes van afvallen, om ze eerlijk te kunnen vergelijken.quote:Op donderdag 10 januari 2013 16:25 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Want het geeft de ineffectiviteit aan van de drie protocollen van de onderzoekers, in plaats van dat het een voorspelling geeft wie succesvol en blijvend afvalt en met welke methode in de open wereld.
Is dat niet een beetje het hele idee? Dat er verschil is tussen de twee groepen op het moment dat er statistische significantie is? Statistische significantie is juist bedoeld om natuurlijke variatie uit te sluiten.quote:[..]
Omdat deze resultaten alleen gelden binnen de gebruikte protocollen van de studie. Ik had ook de resistance groep kunnen vergelijken met een andere cohort die Starting Strength gebruikt. Als mijn cohorten groot genoeg zijn, vind ik daar óók statistische significantie in.
Dat is wellicht gelijk de meest irrelevante studie van 2013.quote:Op donderdag 10 januari 2013 14:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Grappig, want dit artikel zegt precies het omgekeerde: cardio is beter voor vetverbranding dan krachttraining.
[..]
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/aps-fts010213.php
Dat was niet het doel van de studie, maar uiteindelijk hebben ze dat wel gedaan, en verder zonder enige gêne een persbericht uitgebracht dat 'als men geen tijd heeft dan is cardio effectiefffververst!!!!'quote:Op donderdag 10 januari 2013 18:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Volgens mij wilden ze helemaal niet de effectiviteit van de protocollen testen. Die protocollen zijn alleen ontworpen om zoveel mogelijk variabelen gelijk te maken tussen de twee methodes van afvallen, om ze eerlijk te kunnen vergelijken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |