FOK!forum / Culinesse à gogo / Goedkoop, lekker en gezond koken in je eentje!
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 16:28
Roept u maar. Invriezen geen optie. :*
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 16:34
Define goedkoop
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 16:35
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:34 schreef Brentmeister het volgende:
Define goedkoop
Nou hoeft niet heel erg goedkoop te zijn, maar wat me opvalt als ik ga koken voor mijzelf moet ik altijd zoveel weggooien. Hergebruiken doe ik het toch nooit. Vaak ligt het een week te rotten in de koelkast, en dan kan het zo floep de prullenbak weer in.
MaximusTGwoensdag 28 november 2012 @ 16:37
Zul je toch zelf moeite voor moeten doen. Zie de tientallen andere topics waar hetzelfde gevraagd wordt.
Koken met basisingredienten, geen halffabrikaten. Investeren in basisvoorraad kruiden, bouillon etc.
Veel groenten eten. Boodschappen doen bij bv Lidl.

Hergebruiken zal toch de sleutel zijn in het besparen. Je koop bv voor een aantal recepten die je wil gaan maken de ingredienten. Schrijf dan op wat je overhoudt en puzzel daar iets nieuws van in elkaar. Zo kan je steeds door een paar dingen bij te kopen weer je oude spullen opmaken. En van wat je van die nieuwe dingen weer overhoudt maak je weer wat anders et cetera et cetera..
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 16:37
Tja, de één noemt een euro goedkoop en de ander 10 euro. Maar wat gooi je dan bijvoorbeeld weg?
Flurrywoensdag 28 november 2012 @ 16:39
Heel goedkoop:

Rijst (grote zak kopen bij de toko, eeuwig houdbaar), kipstukken kopen (willekeurig, wat er goedkoop te halen is). Kip aanbraden met wat peper en zout, dan wat water erbij en gaar stoven. Vlees eraf halen, botten en vel kan je nog bouillon van koken. Het vlees weer even roerbakken, groente erbij (whatever er in de aanbieding is) en kruiden (wat je wilt: indonesisch, thais, mexicaans, eat your heart out). Opdienen met de rijst :)
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 16:52
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:37 schreef Brentmeister het volgende:
Tja, de één noemt een euro goedkoop en de ander 10 euro. Maar wat gooi je dan bijvoorbeeld weg?
Nou ik wil bijvoorbeeld kipfilet met aardappels en bloemkool eten. Nou dan kan ik 1 kipfilet, halve zak aardappels en een halve bloemkool weggooien.

gelukkig hebben ze tegenwoordig pakketjes bij de appie, koken voor een heet het. Alleen hebben ze alleen maar kantonese kip.
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:52 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Nou ik wil bijvoorbeeld kipfilet met aardappels en bloemkool eten. Nou dan kan ik 1 kipfilet, halve zak aardappels en een halve bloemkool weggooien.

gelukkig hebben ze tegenwoordig pakketjes bij de appie, koken voor een heet het. Alleen hebben ze alleen maar kantonese kip.
Wtf, halve zak aardappels? Weet je hoe lang je aardappels kan bewaren? En een bloemkool blijft ook echt wel een paar dagen goed.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:39 schreef Flurry het volgende:
Heel goedkoop:

Rijst (grote zak kopen bij de toko, eeuwig houdbaar), kipstukken kopen (willekeurig, wat er goedkoop te halen is). Kip aanbraden met wat peper en zout, dan wat water erbij en gaar stoven. Vlees eraf halen, botten en vel kan je nog bouillon van koken. Het vlees weer even roerbakken, groente erbij (whatever er in de aanbieding is) en kruiden (wat je wilt: indonesisch, thais, mexicaans, eat your heart out). Opdienen met de rijst :)
Klinkt wel simpel. Heb alleen geen kook-interesse-gen meegekregen eigenlijk.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 16:54
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:53 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Wtf, halve zak aardappels? Weet je hoe lang je aardappels kan bewaren? En een bloemkool blijft ook echt wel een paar dagen goed.
Ja maar dan heb ik dus geen zin meer in bloemkool en ligt ie te verrotten in de koelkast. Dat is mijn probleem. Ik weet dus ook nooit of ik die dagen daarna thuis ben of thuis eet. Ik kan eigenlijk alleen maar impulskoken.
Flurrywoensdag 28 november 2012 @ 16:55
Zoals alle goede dingen in het leven kost fatsoenlijk eten óf geld, óf tijd :)
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 16:57
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:54 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ja maar dan heb ik dus geen zin meer in bloemkool en ligt ie te verrotten in de koelkast. Dat is mijn probleem. Ik weet dus ook nooit of ik die dagen daarna thuis ben of thuis eet. Ik kan eigenlijk alleen maar impulskoken.
Dan roerbak (bijvoorbeeld) je het met andere groenten en krijg je een compleet ander gerecht. Je moet je repertoire wat uitbreiden, zoek naar andere gerechten met één bepaald ingredient.
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:00
Waarom is invriezen eigenlijk geen optie?
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:02
http://www.hellofresh.nl/

Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan :)
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:02
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:00 schreef Brentmeister het volgende:
Waarom is invriezen eigenlijk geen optie?
Omdat ik een minivriezertje heb en daar ligt mijn brood in. En een pak kaassoufles, mexicano's en frikadellen.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:03
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/

Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan :)
Wow dat klinkt wel goed man!
Flurrywoensdag 28 november 2012 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/

Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan :)
tientje per dag?!?! wtf :')
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:04
Ok... dus een tientje is toch goedkoop? :')
MaximusTGwoensdag 28 november 2012 @ 17:05
Nou, als TS dat goedkoop vindt kan het topic wel weer dicht
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:05
Ja...
je krijgt elke week een doos met ingrediënten en een receptenboekje.
Het is eten wat de pot schaft maar je maakt het wel zelf klaar.
Het is zat voor 1 persoon ( kan meer maar ik woon als rechtge-aarde fokker alleen ) en je houdt nog over voor de lunch van de volgende dag ook ;)
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/

Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan :)
Zitten er trouwens ook recepten bij? :') Anders wordt dat niets met de ptitim en parpadelle
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:04 schreef Brentmeister het volgende:
Ok... dus een tientje is toch goedkoop? :')
Ik ben vaak gemeen veel geld kwijt bij de super hoor, ik moet van alles hebben van kruiden etc. Vaak sta ik daar en dan denk ik echt wtf heb ik nu dan weer gedaan. Dat is dan 25 euro meneer. :')
MaximusTGwoensdag 28 november 2012 @ 17:06
Ik heb het wel eens bij vrienden op, is goed spul hoor, prima verpakt, bezorgd, goede recepten.
Alleen een beetje decadent imho.
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:07
En het is nog voor 2 personen ook, kan je weer de helft weggooien
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:06 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ik ben vaak gemeen veel geld kwijt bij de super hoor, ik moet van alles hebben van kruiden etc. Vaak sta ik daar en dan denk ik echt wtf heb ik nu dan weer gedaan. Dat is dan 25 euro meneer. :')
Ja kerel, je gooit toch niet een hele pot kruiden door één maaltijd heen of wel dan? :') Jouw probleem is kopen wanneer je het nodig hebt.
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:07
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:06 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb het wel eens bij vrienden op, is goed spul hoor, prima verpakt, bezorgd, goede recepten.
Alleen een beetje decadent imho.
Waarom decadent ?
Is goed spul..vaak biologisch en stukken gezonder dan kant en klaar reut bij de appie..
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:07 schreef helldeskr het volgende:

[..]

Waarom decadent ?
Is goed spul..vaak biologisch en stukken gezonder dan kant en klaar reut bij de appie..
Waarom is het nou weer óf elke dag een voedselpakket laten bestellen óf kant-en-klaar van de appie... supermarkten verkopen ook gewoon groente.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:07 schreef Brentmeister het volgende:
En het is nog voor 2 personen ook, kan je weer de helft weggooien

[..]

Ja kerel, je gooit toch niet een hele pot kruiden door één maaltijd heen of wel dan? :') Jouw probleem is kopen wanneer je het nodig hebt.
Nee maar ik weet na verloop van tijd niet meer wat ik in huis heb. Of ik kies weer wat uit van smulweb waarbij ik als een soort van Kranenborg loop te goochelen en twee drupjes peperdure olie en een half snuifje ander vaag kruid nodig heb.
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:10
Dus je mist fatsoenlijke basisingrediënten en structuur in het opbergen daarvan.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:10
Als ik dit:
http://www.smulweb.nl/rec(...)stjes-en-champignons

bijvoorbeeld wil maken, ziet er super lekker uit. Dan weet ik zeker dat ik dik hard over de 25 euro zit.
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:11
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:09 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Waarom is het nou weer óf elke dag een voedselpakket laten bestellen óf kant-en-klaar van de appie... supermarkten verkopen ook gewoon groente.
Das ook best waar...
maar daar moet je de drive voor hebben ... en de tijd om het recept uit te zoeken en weet ik wat...
Wat baklap zegt is ook waar..nu zitten de kruiden er al bij...vers...ze gaan er alleen vanuit dat je een standaard voorraad hebt van olie enzo ..maar ook dat staat op vrijdag al in een mailtje zodat je dat ff kan checken
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:12
Ga maar eens kijken....en nee ik werk er niet ;)

http://issuu.com/hellofreshglobal/docs/receptenboek_week_30_web/1
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:13
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:10 schreef b4kl4p het volgende:
Als ik dit:
http://www.smulweb.nl/rec(...)stjes-en-champignons

bijvoorbeeld wil maken, ziet er super lekker uit. Dan weet ik zeker dat ik dik hard over de 25 euro zit.
Ja dan kies je ook wat uit.... en die rijsthoeveelheid haal bijvoorbeeld al 3 of 4x uit een pak en geloof me, dat blijft wel goed hoor. Dan doe je geen seranoham of weet ik wat en neem je een wat goedkopere worst of heel iets anders.
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:14
Zomaar een willekeurig recept uitzoeken en dan naar de winkel rennen om precies dát te halen is zo ongeveer het duurste wat je kan doen. En dan ga je ook veel weg moeten gooien ja.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:15
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:14 schreef Brentmeister het volgende:
Zomaar een willekeurig recept uitzoeken en dan naar de winkel rennen om precies dát te halen is zo ongeveer het duurste wat je kan doen. En dan ga je ook veel weg moeten gooien ja.
Ik heb geen gevoel voor smaak ;( Het zal wel weer een pot bolognese met noedels worden vanavond.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 17:16
Maarja ben ook pas om half 8 weer thuis van werk, en dan moet ik nog naar de supermarkt. Vandaar dat misschien zo'n box wel een idee is.
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:16
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:07 schreef helldeskr het volgende:

[..]

Waarom decadent ?
Is goed spul..vaak biologisch en stukken gezonder dan kant en klaar reut bij de appie..
En misschien is het wel decadent, ze mikken inderdaad op de yup..maar volgens de definitie schijn ik dat ook te zijn...
Maar ik bespaar klauwen met poen..ik heb 5 dagen diner en lunch voor 44 euri en ik eet elke dag gevarieerd en gezond...
Ik vind t wel best :)
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:17
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:16 schreef b4kl4p het volgende:
Maarja ben ook pas om half 8 weer thuis van werk, en dan moet ik nog naar de supermarkt. Vandaar dat misschien zo'n box wel een idee is.
Ik zou dat 'goedkoop' in ieder geval uit je TT laten halen, want daar gaat het schijnbaar niet om.
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:18
Gewoon even de proefbox van 34 euri bestellen...
En volgende week terug rapporteren wat je ervan vond :P
MissLunawoensdag 28 november 2012 @ 17:22
Dit maak ik regelmatig als ik alleen moet eten, want het super makkelijk, goedkoop en zowel warm als koud lekker. Ik eet het meestal de eerste dag warm, de tweede koud. :Y).

quote:
Pasta met kip, feta en tomaat.

150 a 200 gr pasta
250 gr kipfilet
Teentjes knoflook naar smaak
Olijfolie
Twee grote tomaten
Feta
Verse of gedroogde basilicum,
2 eetlepels citroensap
Pezo

- Verwarm de oven met een ingevette ovenschaal op 200 graden.
- Snijd de kip in reepjes.
- Pers de knoflook uit.
- Bak de kip in olijfolie samen met de knoflook.
- Kook de pasta al dente.
- Snijd de tomaat en feta in kleine blokjes.
- Doe de pasta in de voorverwarmde schaal met de kip, tomaat, feta en basilicum.
- Voeg de citroensap, een beetje olijfolie, peper en zout toe. Husselen, nog een minuut of tien in de oven en klaar.
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:22
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:16 schreef helldeskr het volgende:

[..]

En misschien is het wel decadent, ze mikken inderdaad op de yup..maar volgens de definitie schijn ik dat ook te zijn...
Maar ik bespaar klauwen met poen..ik heb 5 dagen diner en lunch voor 44 euri en ik eet elke dag gevarieerd en gezond...
Ik vind t wel best :)
Ik begrijp niet helemaal waar je op bespaart, want dit is echt niet goedkoper dan dat je het zelf zou kopen. 2 tenen knoflook? Een zakje met meerdere bollen kost misschien een euro en dat blijft wel een tijd goed. Hetzelfde geldt voor uien, aardappelen en meer. Hier krijg je net genoeg voor de maaltijd.
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:24
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:22 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ik begrijp niet helemaal waar je op bespaart, want dit is echt niet goedkoper dan dat je het zelf zou kopen. 2 tenen knoflook? Een zakje met meerdere bollen kost misschien een euro en dat blijft wel een tijd goed.
True,

Maar ik was net zo'n impulskoper als baklap.
Het kan altijd goedkoper als je strategisch inkoopt, dat ben ik helemaal met je eens.
Maar ik kan / wil/ doe dat niet.
Dit werkt voor mij perfect.
Als het andere voor jou goed werkt ..toppiejoppie ;)
Brentmeisterwoensdag 28 november 2012 @ 17:26
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:24 schreef helldeskr het volgende:

[..]

True,

Maar ik was net zo'n impulskoper als baklap.
Het kan altijd goedkoper als je strategisch inkoopt, dat ben ik helemaal met je eens.
Maar ik / wil/ doe dat niet.
Dit werkt voor mij perfect.
Als het andere voor jou goed werkt ..toppiejoppie ;)
Het maakt mij niks uit wat je doet, en ik betwist de kwaliteit en handigheid ervan ook niet. Echter, zeg jij dat je klauwen met poen bespaart en dat lijkt mij erg sterk. Je betaalt juist extra, en daar krijg je service voor terug.

-edit-

Tja, als je uit een situatie komt waar je maar koopt wanneer het uitkomt, ja ok, dan bespaar je inderdaad, maar dan bespaar je zo'n beetje met elke verandering. Prima als het voor jou goed werkt.
helldeskrwoensdag 28 november 2012 @ 17:31
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:26 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Het maakt mij niks uit wat je doet, en ik betwist de kwaliteit en handigheid ervan ook niet. Echter, zeg jij dat je klauwen met poen bespaart en dat lijkt mij erg sterk. Je betaalt juist extra, en daar krijg je service voor terug.
Ik haalde vaak per dag boodschappen bij de appie en haalde dan een maaltijd salade met een lap vlees vaak nog met een zak gemarineerde aardappeltjes ofzo
Of zo'n roerbakschotel..daar zit vrijwel niks aan qua goede voeding en nog veel vet en suiker ook.
Buiten het feit dat ik ook nog even een euri of 6 neertel in de kantine.
Ik bespaar op deze manier minstens 20 a 25 euri per week vergeleken met mijn vorige patroon.
Dit nog even buiten het feit dat ik nog nooit zoveel verse groenten heb gegeten ;)
En ik zeg niet dat iedereen dit moet doen, maar voor mij als alleen wonende yup met een absolute onkunde wat boodschappen doen betreft is dit de uitkomst.
littledrummergirlwoensdag 28 november 2012 @ 17:47
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/

Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan :)
flink prijzig imho, maar kan me voorstellen dat het voor mensen die zelf geen boodschappen willen doen een uitkomst kan zijn :Y
Erasmowoensdag 28 november 2012 @ 18:42
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Omdat ik een minivriezertje heb en daar ligt mijn brood in. En een pak kaassoufles, mexicano's en frikadellen.
Koop een grotere vriezer.
foodloverwoensdag 28 november 2012 @ 19:48
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:10 schreef b4kl4p het volgende:
Als ik dit:
http://www.smulweb.nl/rec(...)stjes-en-champignons

bijvoorbeeld wil maken, ziet er super lekker uit. Dan weet ik zeker dat ik dik hard over de 25 euro zit.
???
Op de risottorijst na kun je alles uit dit recept bij de Aldi halen.
Ok, een fles olijfolie kost even wat maar je doet een tijdje met zo'n fles.
Met een beetje basisvoorraad moet je onder de 10 euro uitkomen.
Reflectionnewoensdag 28 november 2012 @ 19:53
En eens in de week alle restjes bij elkaar (krieltjes/pasta/rijst maakt niet uit, groente maakt niet uit, gehakt/ham/kip), 2 eieren erbij en een omelet met restjes
foodloverwoensdag 28 november 2012 @ 19:55
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Omdat ik een minivriezertje heb en daar ligt mijn brood in. En een pak kaassoufles, mexicano's en frikadellen.
En die snacks liggen zeker in het originele doosje in die minivriezer, niet even herverpakt in een diepvrieszakje o.i.d. oO<
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 19:59
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:55 schreef foodlover het volgende:

[..]

En die snacks liggen zeker in het originele doosje in die minivriezer, niet even herverpakt in een diepvrieszakje o.i.d. oO<
:@
Pietverdrietwoensdag 28 november 2012 @ 21:00
Dus TS wil goedkoop eten, niet invriezen, iedere dag wat anders en laat na 1 keer bloemkool eten de rest rotten?
A snowflakes chance in hell
kahliewoensdag 28 november 2012 @ 21:39
Als je in je eentje eet en je wil niet extreem veel geld kwijt zijn aan 1-persoonverpakkingen of zo'n freshbox, dan moet je leren hoe je kan combineren.

Met je zak aardappelen kan je de ene dag puree eten, de andere dag gebakken aardappelen en daarna weer gekookte of gratin! Ook aardappelen uit de oven met knoflook, olijfolie, uitjes en rozemarijn is heerlijk. Al koop ik dus geen 5kg zak, maar 2,5kg of 1kg.

Vooral groenten die grote porties vertegenwoordigen voor 1 persoon zoals brocolli, bloemkool, krop sla e.d. combineer ik.

Dus, de ene dag de sla in m'n broodjes gyros, de andere dag in de maaltijdsalade.
De bloemkool de ene dag gekookt (evt. met saus), de andere dag gewokt met kip

Ook kun je kiezen om bijv. groente lasagne te maken met alle resten groenten die je overhoud na 2-3 dagen, aangezien de meeste groenten in de koelkast best lang houdbaar zijn.

Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Pietverdrietwoensdag 28 november 2012 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef kahlie het volgende:

Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Invriezen en gebruiken in bouillon of fond?
kahliewoensdag 28 november 2012 @ 21:47
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen en gebruiken in bouillon of fond?
Oh, kan dat? In m'n bouillon zit het ook vaak, maar heb niet altijd tijd om het te laten trekken. Ik vries meestal alleen maaltijden in die ik zelf heb klaar gemaakt. Groenten e.d. eigenlijk nauwelijks, behalve knoflook. Dank je wel voor de tip :Y
Pietverdrietwoensdag 28 november 2012 @ 21:56
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:47 schreef kahlie het volgende:

[..]

Oh, kan dat? In m'n bouillon zit het ook vaak, maar heb niet altijd tijd om het te laten trekken. Ik vries meestal alleen maaltijden in die ik zelf heb klaar gemaakt. Groenten e.d. eigenlijk nauwelijks, behalve knoflook. Dank je wel voor de tip :Y
Ik maak een keer in de zoveel weken een grote pan fond,
Die vries ik, in ijsklontjeszakjes
kahliewoensdag 28 november 2012 @ 21:57
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak een keer in de zoveel weken een grote pan fond,
Die vries ik, in ijsklontjeszakjes
Morgen wordt als het goed is de grotere koel/vriescombinatie bezorgd en dan kan ik dit soort dingen ook :Y
Extra fond is altijd fijn voor soepen en sauzen.
b4kl4pwoensdag 28 november 2012 @ 22:17
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:57 schreef kahlie het volgende:

[..]

Morgen wordt als het goed is de grotere koel/vriescombinatie bezorgd en dan kan ik dit soort dingen ook :Y
Extra fond is altijd fijn voor soepen en sauzen.
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Pietverdrietwoensdag 28 november 2012 @ 22:25
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
LOL
PKRChampdonderdag 29 november 2012 @ 01:57
Ik heb laatst dus dit ontdekt bij de toko, tom kha soep.
Even op het vuur zetten een beetje groenten en wat kip er door heen en voor de mensen die houden van een beetje pit in het eten een kleine rawit erin en dat serveren met een bord rijst.
kahliedonderdag 29 november 2012 @ 08:39
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Als je je vriezer helemaal of bijna helemaal leeg houdt, dan wel ja. Ik heb een A++ vriezer gekocht, dus zoveel verbruikt hij niet. A+++ was niet mogelijk (moest ik grotere kopen).

Hoeveel je bespaart ligt ook een beetje aan wat je normaal gesproken eet + wat je erin gooit. Als je al heel netjes eet, dan bespaar je alleen op aanbiedingen. Je koopt dan extra vlees in de aanbieding, brood, groentes e.d. Dat kan rustig ook oplopen tot ¤20-30 besparing per maand.

Eet je vaker niet zo netjes (vette hap ergens halen, pizza laten bezorgen), dan heb je je besparing er binnen een half jaar uit ofzo. Vergelijk maar: ¤8-10 pizza laten bezorgen of ¤2 uit je vriezer, ¤20 spareribs laten bezorgen of ¤8 uit je vriezer etc. etc. Een redelijke vriezer kun je al voor ¤300 kopen.

Zelf hou ik ervan om gezonde maaltijden in te vriezen voor lange dagen, rennen voor het sporten en omfg wat voel ik me ziek-dagen. Bakje uit de vriezer, in de magnetron en daar is mijn zelfgemaakte getrokken kippensoep om me weer ok te voelen. Ff gauw wat aardappeltjes koken en m'n zelfgemaakte stoofschotel op piepen en ik heb voldoende bodem om te gaan sporten. Lukt het niet met aardappelen qua tijd, rijst is in 8 mins klaar.
Brentmeisterdonderdag 29 november 2012 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Als jij serieus voor één maaltijd voor 25 euro aan boodschappen gaat doen bij de super en de helft hiervan weggooit kan zo'n vriezertje wel uit hoor :')
Brentmeisterdonderdag 29 november 2012 @ 09:26
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef kahlie het volgende:
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Wat ik erg lekker vind is bleekselderij met ei in sausje met kerrie, geserveerd met rijst.
kahliedonderdag 29 november 2012 @ 09:43
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 09:26 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Wat ik erg lekker vind is bleekselderij met ei in sausje met kerrie, geserveerd met rijst.
Dat klinkt best ok, maar meestal hou ik dus een stengel of 3 over en dat is dan weer niet genoeg voor een echte avond-groenteportie.
Pietverdrietdonderdag 29 november 2012 @ 11:04
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
kahliedonderdag 29 november 2012 @ 11:36
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Oh echt waar? Nooit geweten. Ik vind het gewoon lekker. :o :@
teletubi13donderdag 29 november 2012 @ 12:25
- pot bonen
- rookworst gesneden in plakjes.
- fijn gesneden groente naar keuze (verse sperziebonen of mais of worteltjes ect.....)

kwartiertje stoven

Prima eten als je geen tijd hebt. +/- 4 euro.
helldeskrdonderdag 29 november 2012 @ 12:53
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 12:25 schreef teletubi13 het volgende:
- pot bonen
- rookworst gesneden in plakjes.
- fijn gesneden groente naar keuze (verse sperziebonen of mais of worteltjes ect.....)

kwartiertje stoven

Prima eten als je geen tijd hebt. +/- 4 euro.
Op zich redelijk, maar kom op nou... dat is geen diner..dat is voer.
mr_chuckdonderdag 29 november 2012 @ 13:02
Japanse salade
http://www.smulweb.nl/recepten/1404123/Salade-op-zijn-japans
Heerlijk
lyolyrcdonderdag 29 november 2012 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Geldt dat niet voor groente in het algemeen (met een paar uitzonderingen)? Er zit namelijk vooral veel water en onverteerbare vezels in. Vitamines en mineralen zijn nuttig, maar leveren geen energie. De energieleveranciers (verteerbare koolhydraten, vetten en eiwitten) zijn nauwelijks aanwezig in groente.
Brentmeisterdonderdag 29 november 2012 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 12:53 schreef helldeskr het volgende:

[..]

Op zich redelijk, maar kom op nou... dat is geen diner..dat is voer.
Wanneer gaat iets over van voer in diner?
kahliedonderdag 29 november 2012 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 13:16 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Wanneer gaat iets over van voer in diner?
Bij mij als het de schijf van 5 haalt... in het voorbeeld zit geen rijst, aardappel of pasta om te zorgen dat je voldoende koolhydraten binnen haalt.

Pizza is dus *voer*, tenzij je er salade bij maakt :P Of als het zelfgemaakte pizza is met voldoende groenten erop.
DrParanoiddonderdag 29 november 2012 @ 13:48
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Er bestaat geen eten met negatieve voedingswaarde. Koud water word bijvoorbeeld genoemd als "negatieve voedingswaarde" alleen maar omdat je lichaam moeite moet doen het op lichaamstemperatuur te brengen en het verder geen voedingswaarde toevoegd.

Of je moet karton willen eten, dat valt niet af te breken maar probeert je lichaam wel, dus verbrand je calorieen.
MaximusTGdonderdag 29 november 2012 @ 13:54
Nee, klopt, technisch gezien is het niet goed om te spreken van een negatieve voedingswaarde. Wat we natuurlijk bedoelen is dat je netto aan het verteren van bv bleekselderij geen energie overhoudt. Omdat het minder oplevert dan je nodig hebt om het te verteren.
DrParanoiddonderdag 29 november 2012 @ 14:04
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 13:54 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, klopt, technisch gezien is het niet goed om te spreken van een negatieve voedingswaarde. Wat we natuurlijk bedoelen is dat je netto aan het verteren van bv bleekselderij geen energie overhoudt. Omdat het minder oplevert dan je nodig hebt om het te verteren.
Nog iets meer gefinetuned: Het levert minder op dan dat je nodig hebt om te leven, niet alleen verteren. Verteren lukt prima en er word ongeveer 10% van selderij gebruikt om het te kauwen, doorslikken, verteren. Maar het dekt lang niet het ademen, lopen, zitten, liggen enz.

Je zal rond de 28 kg bleekselderij nodig hebben om te voldoen aan je dagelijkse energiebehoefte, maar het geeft zeker wel extra energie en je eindigt niet op 0 (als je alleen het verteren rekent).
Myraelazondag 2 december 2012 @ 20:05
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 13:41 schreef kahlie het volgende:

[..]

Bij mij als het de schijf van 5 haalt... in het voorbeeld zit geen rijst, aardappel of pasta om te zorgen dat je voldoende koolhydraten binnen haalt.

Pizza is dus *voer*, tenzij je er salade bij maakt :P Of als het zelfgemaakte pizza is met voldoende groenten erop.
In bonen zitten "voldoende" koolhydraten.
kahliemaandag 3 december 2012 @ 17:08
quote:
7s.gif Op zondag 2 december 2012 20:05 schreef Myraela het volgende:

[..]

In bonen zitten "voldoende" koolhydraten.
Voor mij niet.. maar goed, ik eet ook vrij veel, dat is waar.
Erasmomaandag 3 december 2012 @ 17:48
Dan eet je meer bonen.
kahliemaandag 3 december 2012 @ 19:23
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 17:48 schreef Erasmo het volgende:
Dan eet je meer bonen.
Weet je wat dat met de meeste mensen hun darmen doet ;)
Ik eet graag bonen, maar meer dan 300 gram niet :P
Pietverdrietmaandag 3 december 2012 @ 19:31
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 13:48 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Er bestaat geen eten met negatieve voedingswaarde. Koud water word bijvoorbeeld genoemd als "negatieve voedingswaarde" alleen maar omdat je lichaam moeite moet doen het op lichaamstemperatuur te brengen en het verder geen voedingswaarde toevoegd.

Of je moet karton willen eten, dat valt niet af te breken maar probeert je lichaam wel, dus verbrand je calorieen.
Bleekselderij is precies hetzelfde als karton in dat aspect. Wild konijn ook.
DrParanoidmaandag 3 december 2012 @ 20:38
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bleekselderij is precies hetzelfde als karton in dat aspect. Wild konijn ook.
Umm, wil je zeggen dat je van 28kg karton kan leven een dag? Wild konijn valt ook niet in dezelfde catagorie..
Pietverdrietmaandag 3 december 2012 @ 20:52
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 20:38 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Umm, wil je zeggen dat je van 28kg karton kan leven een dag? Wild konijn valt ook niet in dezelfde catagorie..
sigh, nee, dat zeg ik niet.
DrParanoidmaandag 3 december 2012 @ 20:55
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sigh, nee, dat zeg ik niet.
Ok, het feit is, bleekselderij en wild konijn geven + in uiteindelijke energie oplevering, en hebben dus geen negatieve voedingswaarde zoals eerder genoemd. Karton geeft een uiteindelijke - in energie oplevering en heeft dus negatieve voedingswaarde.
Erasmomaandag 3 december 2012 @ 22:47
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 19:23 schreef kahlie het volgende:

[..]

Weet je wat dat met de meeste mensen hun darmen doet ;)
Ik eet graag bonen, maar meer dan 300 gram niet :P
Dat scheten is voor 99% een hoax...

Voor de konijntjes: http://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation
Terrexdinsdag 4 december 2012 @ 00:10
Deze man of vrouw heeft vast geld teveel.

Eten weg gegooien?? haha niet in mijn huis goddamnit!

Even iets over vers, ik las iets over een bloemkool,tja die ga je niet in je eentje op
eten in 1 dag haha.Ik zelf heb daar wel oplossingen voor!

Kooop geen verse groenten meer of althans wat ze als vers verkopen.
Ik ben zelf helemaal into de deepfreeze groenten, Broccoli, bloemkool, sperziebonen, snijbonen.
Lekker makkelijk en net zo lekker, gooi ze dikwijls in de stomer en eerlijk gezegd proef ik geen
verschil tussen zogenaamd vers of vers ingevroren.

Nou zou iemand gaan zeggen ja hallo maar dat is toch veel duurder...NEE!

Pakje Sperziebonen bijv nog geen 70 cent, en wij als gezin van 4 doen
daar soms wel drie keer mee.Dus heel handig voor als je alleen bent.

Don't waste food! koop een vriezer en vries shit in, ik heb zoiezo altijd
die pakjes groenten in me vriesvak en kipfilet en bouten, ook erg handig voor
door de weeks en makkelijk in porties te verdelen.De zakjes van aviko!
Ik ga nu al een tijdje voor de zwitserse schotel! lekker, ff opbakken en je favo
groenten erbij en klaar!

Wees creatief!
Pietverdrietdinsdag 4 december 2012 @ 07:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 00:10 schreef Terrex het volgende:

Pakje Sperziebonen bijv nog geen 70 cent, en wij als gezin van 4 doen
daar soms wel drie keer mee.Dus heel handig voor als je alleen bent.

voor 70 cent sperziebonen en daar met 4 personen 3 keer van eten?
Is dat dan groente of bordversiering?
kahliedinsdag 4 december 2012 @ 10:25
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 22:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat scheten is voor 99% een hoax...

Voor de konijntjes: http://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation
Nou serieus, ik heb er altijd wel extra last van, als ik teveel bruine bonen of kidney bonen eet. Normale hoeveelheid np, maar extra is niet leuk. Ik weet ff niet wat Rabbit Starvation er mee te maken heeft, gezien er in het oorspronkelijke 'recept' gepraat wordt over worst. Das redelijk vet.

En ja, ik eet ook gewoon vlees ja - en vet vlees - ik eet gewoon ook veel groente. Ik eet gewoon veel... en heb een gezond BMI. Snel metabolisme en niet zo'n energie zuinig lijf
kahliedinsdag 4 december 2012 @ 10:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 07:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

voor 70 cent sperziebonen en daar met 4 personen 3 keer van eten?
Is dat dan groente of bordversiering?
Bordversiering. Die pakjes zijn meestal 400 of 500 gram groenten. Je hebt wel 1,5 of 1 kg zakken, maar goed, die zijn dan weer geen 70 ct.
cyberbabdinsdag 4 december 2012 @ 15:06
Je kan ook wraps maken of pannenkoeken, die kan je koud eten als lunch volgende dag.
Je kan kip bakken en een stukje gebakken in de koelkast leggen en daar de volgende dag kipgerecht van maken, kip Siam bijvoorbeeld.
Gehaktbal maken, kan je volgende dag op brood eten.
Spekblokjes van bijv stamppot die je overhoud volgende dag in omelet
Atreides83woensdag 5 december 2012 @ 15:35
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:35 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Nou hoeft niet heel erg goedkoop te zijn, maar wat me opvalt als ik ga koken voor mijzelf moet ik altijd zoveel weggooien. Hergebruiken doe ik het toch nooit. Vaak ligt het een week te rotten in de koelkast, en dan kan het zo floep de prullenbak weer in.
Als je van makkelijk bent, kun je best twee of desnoods drie dagen achter elkaar hetzelfde eten, maar ik vermoed dat jij dat niet wil. Dus je moet gewoon 'leren' te plannen en combineren.

Voorbeeldjes:
Je bloemkool kun je op de eerste dag op zijn Hollands eten, dat twee kun je er soep mee maken en op dag drie iets Indisch. Evt ook roerbakken.

Aardappelen:
- dag één op zijn Hollands (bijvoorbeeld naast de bloemkool).
- dag twee: stamppot.
- dag drie: uit de oven / opbakken.

Kun je gewoon desgewenst de eerste dag koken.....

Gehakt:
dag één: gehaktbal.
dag twee: door de pasta / peulvruchtensoep.
dag drie: hamburger

Als je dan ook nog dat kleine beetje vriesruimte van je gebruikt voor vrij kleine invriesbakjes, heb je altijd nog de mogelijkheid om twee of drie forse één persoons (of kleine twee persoons) porties in te vriezen en kan je brood er ook nog in. Ik heb ook een kleiner vriezer bij de koelkast horend. Daar kunnen echt tientallen dingen in.

Verder bewaartip: knoflook, uien en aardappels zijn héél lang goed te houden, koel en donker bewaren. Kruiden eigenlijk ook (al leveren ze wel steeds wat van hun smaak in). Kruiden niet blootstellen aan direct zonlicht.
Peulvruchten & tomaten op blik: altijd handig.

Inkooptip: koop kleinere verpakking óf ga gewoon naar je groenteboer of een andere plek waar je zelf je hoeveelheid in kunt kopen. Die kilo wortelen van de Lidl krijg je namelijk inderdaad als alleenstaande moeilijk op (tenzij je écht van het plannen bent).

quote:
0s.gif [b]Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef Kahlie
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Los knabbelen is toch een vrouwending? Sowieso met een sausje kan het lekker zijn als snack. Al is het in sommige salades verrassend lekker.

Zelf vond ik het onderstaande recept fantastisch. Je kunt ook wel toe met gewone olijven en 'normale' feta. Andere ingrediënten zijn ook niet persé nodig. Alleen de vijgen en olijfolie, die moeten er gewoon in.

quote:
SALÁTA TOU SELINOU ME SÝKA (Bleekselderijsalade met vijgen, feta en olijven)
Ga je voor het uiterlijk of voor de smaak? Olijven met pit zijn lekkerder, maar zonder kun je ze mooier doorsnijden. De feta kun je ook op het laatst als ‘sneeuw’ over de salade verkruimelen.
1 struik bleekselderij
8 gedroogde, voorgewelde vijgen
ca. 20 Griekse kalamata- olijven
ca. 100 g Griekse schapenfeta
½ bosje dille
2 bosuitjes
1 teen knoflook
6 eetl. olijfolie
2-3 eet. appel- of witte wijnazijn
zout, versgemalen peper
Voorbereiding (ca. 20 minuten, kan ½ dag van tevoren):
Haal de bladeren van de bleekselderij en schil de buitenste stengels met een dunschiller. Snijd de stengels overdwars in heel dunne reepjes. Snijd de steeltjes van de vijgen en snijd ze in kleine reepjes. Halveer de olijven. Snijd de feta in kleine blokjes. Knip de dille’veren’ fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd stengels en bolletjes in dunne ringetjes. Pel de knoflook.
Klop de olijfolie, azijn, uitgeperste knoflook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Meng alle ingrediënten behalve de dille en feta luchtig door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
Bereiding (ca. 2 minuten):
Schep de dille en fetablokjes door de salade en maak pittig op smaak af met zout en peper.
quote:
quote:


[ Bericht 0% gewijzigd door Atreides83 op 05-12-2012 15:46:43 ]
kahliewoensdag 5 december 2012 @ 18:34
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 15:35 schreef Atreides83 het volgende:

Los knabbelen is toch een vrouwending? Sowieso met een sausje kan het lekker zijn als snack. Al is het in sommige salades verrassend lekker.
Kennelijk ben ik niet vrouw genoeg dan ;) Ik heb het eigenlijk nog nooit rauw gegeten. Niet eens aan gedacht.

Klinkt als een goed recept. Ff opslaan :Y
Atreides83zaterdag 8 december 2012 @ 15:46
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 18:34 schreef kahlie het volgende:

[..]

Kennelijk ben ik niet vrouw genoeg dan ;) Ik heb het eigenlijk nog nooit rauw gegeten. Niet eens aan gedacht.

Klinkt als een goed recept. Ff opslaan :Y
:) . Zo wat het dan ook niet bedoeld. Laat even weten wat je van het recept vond. Als je op internet nog verder kijkt zijn er best veel salades die je kunt combineren met bleekselderij. Wel zou ik het vrij fijn snijden omdat het zo hard kauwen is en een vrij sterke smaak kan hebben.
Atreides83zaterdag 8 december 2012 @ 15:50
quote:
14s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:28 schreef b4kl4p het volgende:
Roept u maar. Invriezen geen optie. :*
Lukt het al een beetje om goedkoop, lekker en gezond in je eentje te koken Ts?
b4kl4pzaterdag 8 december 2012 @ 15:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:50 schreef Atreides83 het volgende:

[..]

Lukt het al een beetje om goedkoop, lekker en gezond in je eentje te koken Ts?
Ik blijf nogsteeds hangen op de koken-voor-1 maatlijden en jalapenos wraps van de appie.
Atreides83dinsdag 11 december 2012 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:57 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ik blijf nogsteeds hangen op de koken-voor-1 maatlijden en jalapenos wraps van de appie.
Dat na zoveel goede tips. Het lijkt erop dat je wel graag zo wil koken maar er gewoon geen zin an hebt.
Janus_Boerdinsdag 11 december 2012 @ 11:18
Door de huidige cultuur in de commerciële wereld zijn er velen met dit probleem. Koken vanuit de basis is geen probleem. Let op wat je in huis haalt. Bloemkool is lastiger als broccoli. Prei, Paprika, Ui, Knoflook, Sperziebonen, Witte-, Rode-, Groene kool, Pastinaak, Wortel, dat kun je overal in gebruiken en zorgt ervoor dat je niets weggooit.

Vlees is vaak per stuk te koop, dat is geen probleem.

Kant en klare mixen gewoon niet aanschaffen. Rijst, kipblokjes en verse ingrediënten maakt voor jou een nasi. Pot pastasaus is teveel. Maar van 2 tomaten en wat basis ingrediënten maak je zo een pastasaus.

Het is zo simpel, als je je maar niet laat verleiden door het gemak dat de commercie je zo graag aanpraat.
Weltschmerzdinsdag 11 december 2012 @ 14:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 11:06 schreef Atreides83 het volgende:

[..]

Dat na zoveel goede tips. Het lijkt erop dat je wel graag zo wil koken maar er gewoon geen zin an hebt.
Een OP in elkaar draaien was ook al teveel moeite.
FkTwkGs2012dinsdag 11 december 2012 @ 19:31
http://www.marksdailyapple.com/eat-healthy-food-on-a-budget/
zyntexwoensdag 12 december 2012 @ 14:35
Je kan ook elke dag soep eten die zijn zo rond de 1,60 en euroshopper is precies 1 euro per blik.

Dan doop je nog wat sneetje boterhammen erin als je nog honger heb.
Bonnie123donderdag 13 december 2012 @ 10:21
ik vond ook lastig om voor mezelf te koken en ik krijg zelf sinds kort elke week de box van hello fresh vind het zelf echt heel chill, niet meer hoeven nadenken wat te eten.. en elke keer wat anders dan de kant en klaar maaltijden.. ik heb hem zelf voor de eerste keer met kortingscode besteld die ik op flyer had gekregen, misschien doet die het nog..!! E6UIN42 gewoon proberen
MaximusTGdonderdag 13 december 2012 @ 10:25
Toch zou je bijna net zo makkelijk uit zijn met een verzameling goede recepten per week. Hoef je maar 1 keer per week boodschappen te doen. Die je toch moet doen omdat je ook andere dingen dan alleen voedsel nodig hebt :P.
Bedoel, bij Hello Fresh moet je alsnog alles zelf snijden en koken.
Bonnie123donderdag 13 december 2012 @ 10:35
klopt maar vind koken ook wel leuk en duurt bij die maaltijden niet lang.. heb ik toch het gevoel dat ik nog hele maaltijd zelf op tafel heb gezet die ook nog gezond is, met de afhaalmaaltijden is dat niet altijd het geval ook al ziet het er wel zo uit... ik moest zelf wat bete rop mijn voeding letten vandaar dat ik het heb geprobeerd..
Jahr00ndonderdag 13 december 2012 @ 10:49
rijst+kipfilet+groente klaar toch?
MaximusTGdonderdag 13 december 2012 @ 10:51
@Bonnie123
Nee dat snap ik wel. Maar in feite vind je die maaltijden makkelijk omdat er relatief makkelijke recepten bij zitten, met veel groenten, die relatief snel klaar zijn.
Of is het bij jou dan de bezorgcomponent die het fijnste is? Lijkt mij dat het voor veel mensen vooral is dat ze niet meer na hoeven te denken wat ze gaan eten?

Hmm, als je nou als alternatief eens in samenwerking met een grote supermarktketen een soort van weekmenu opstelt, waar je dan in de supermarkt makkelijk de benodigde spullen kan halen. Gat in de markt :P?
Bonnie123donderdag 13 december 2012 @ 11:12
@ Jahr00n Gaat toch wel beetje vervelen op gegeven moment..
@ Maximus TG combinatie van beiden..!! bij mij was inspiratie vaak ver te zoeken na dag werken dus met die makkelijke recepten toch super chille en nieuwe gerechten en het staat al thuis, wat ik ook erg makkelijk vind..!! Helaas geen tidj om het op te zetten haha maar maak graag gebruik van hello fresh hoe doe jij het dan nu?