LOLquote:Op donderdag 6 december 2012 19:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Deze geboren en getogen Randstedeling zag zaterdag in Twente gewoon een man met een geweer in het wild rondlopen. Ik schrok me rot maar dat blijkt daar normaal te zijn
Oh, en qua hoeveelheid; als je wat zekerheid wil hebben meet je ff de straal en diepte op van de bakjes, reken je de inhoud uit (neem het in decimeters, zit je meteen in liters te rekenen). Reken volume uit, x60. Als je dan zorgt dat je richting dat getal aan bouillon gebruikt om te binden dan heb je met het kippenvlees erbij zeker genoeg.quote:Op donderdag 6 december 2012 20:26 schreef foodlover het volgende:
Piet,
Ik heb beloofd om voor een hapje te zorgen met de kerstborrel.
Ik dacht aan mini pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout. Heb jij een beproefd recept en enig idee hoeveel kip je nodig het om 60 van die ienieminibakjes te vullen?
Uiteraard maak ik het recept eerst een keer voor mezelf, voordat ik het aan mijn collega's voorzet...
Deze bakjes bedoel ik:
[ afbeelding ]
Staat op de verpakking niet hoeveel inhoud ze hebben?quote:Op donderdag 6 december 2012 20:26 schreef foodlover het volgende:
Piet,
Ik heb beloofd om voor een hapje te zorgen met de kerstborrel.
Ik dacht aan mini pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout. Heb jij een beproefd recept en enig idee hoeveel kip je nodig het om 60 van die ienieminibakjes te vullen?
Uiteraard maak ik het recept eerst een keer voor mezelf, voordat ik het aan mijn collega's voorzet...
Deze bakjes bedoel ik:
[ afbeelding ]
(Halve Binnendoorsnede maal pi in het kwadraat)maal diepte in cm is cc inhoud per cup, toch? Reken op 10-15% meer voor de absorptiequote:Op donderdag 6 december 2012 20:35 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Oh, en qua hoeveelheid; als je wat zekerheid wil hebben meet je ff de straal en diepte op van de bakjes, reken je de inhoud uit (neem het in decimeters, zit je meteen in liters te rekenen). Reken volume uit, x60. Als je dan zorgt dat je richting dat getal aan bouillon gebruikt om te binden dan heb je met het kippenvlees erbij zeker genoeg.
Heren, ik ben een Alfa...quote:Op donderdag 6 december 2012 20:54 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, de halve binnendoorsnede (diameter) oftewel de straal maal pi kwadraat maal diepte ja. In cm krijg je dan natuurlijk cm3, maar in dm direct dm3 oftewel liters!
Absorptie is wel een goeie ja.
Zeker, en de rest kan je invriezen.quote:Op donderdag 6 december 2012 21:05 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heren, ik ben een Alfa...
Bedankt voor het meedenken
Als ik nou het recept van Piet eens verdubbel, dan ben ik er wel qua hoeveelheid, toch???
een alpha, die alpha als alfa schrijftquote:Op donderdag 6 december 2012 21:05 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heren, ik ben een Alfa...
Bedankt voor het meedenken
Als ik nou het recept van Piet eens verdubbel, dan ben ik er wel qua hoeveelheid, toch???
echt waarquote:Op donderdag 6 december 2012 22:00 schreef MaximusTG het volgende:
alfa is anders wel hoe we dat in het Nederlands schrijven
nee hoor, back to lekkere receptenquote:Op donderdag 6 december 2012 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen taalnazisme in dit topic aub
Wat betreft de ragout: Vandaag de ingrediënten gehaald en morgen of zondag maar eens uitproberen volgens jouw recept.quote:Op donderdag 6 december 2012 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker, en de rest kan je invriezen.
Let wel op, mirikswortel kan nogal varieren van heetheid, dus beetje bij beetje toevoegen en proeven.
Voordeel is wel dat het maar even brand en dan weg is itt sambal.
Eigenlijk vers, maar dat zal ik je niet aandoen, verse mierikswortel raspen. Verstopte neus is dan wel weg..quote:Op vrijdag 7 december 2012 17:09 schreef foodlover het volgende:
[..]
Wat betreft de ragout: Vandaag de ingrediënten gehaald en morgen of zondag maar eens uitproberen volgens jouw recept.
Ik heb zo'n potje mierikswortel van Kühne gehaald, die bedoel je toch?
Ben benieuwd naar het resultaat!
[ afbeelding ]
Groengeverfd met spinaziepoeder eten de meeste mensen het bij sushi.quote:Op vrijdag 7 december 2012 18:26 schreef Erasmo het volgende:
Heerlijk bij sommige runderbaksels, mierikswortel.
het vervelendste is nog dat je het nog 3x slechter van je handen afkrijgt als bijv knoflook. als je niet oppast ruik je het nog een dagquote:Op vrijdag 7 december 2012 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eigenlijk vers, maar dat zal ik je niet aandoen, verse mierikswortel raspen. Verstopte neus is dan wel weg..
LOL
Nee, potje is prima. Let op, wel blijven proeven of het niet te pittig wordt, niet alles er in 1 keer bij doen. Mierikswortel kan zo scherp zijn dat je er van traant.
Truffel en doodsimpel?quote:Op zaterdag 8 december 2012 10:52 schreef timmmmm het volgende:
[..]
het vervelendste is nog dat je het nog 3x slechter van je handen afkrijgt als bijv knoflook. als je niet oppast ruik je het nog een dag
Foodlover: mocht de ragput niet helemaal naar wens zijn als je hem maakt, heb ik nog wel een receptje voor je. champignon/kip, met truffeltapenade erdoor. doodsimpel, lekker, maar het lijkt net luxe :p
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |