Ik kruimel er wel eens een half groentenboullionblokje door maar ook een ansjovis filletje doet het goed. Meestal maak ik mijn pasta saus met bliktomaten omdat ik de zoete verse tomaten te duur vind om stuk te koken .Een stukje wortel organo en wat tijm en rustig laten pruttelen. Met een tomatensaus moet je geen haast hebben.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Ben benieuwd! Ui uiteraard mooi fijnhakken btw, en wat Thorical zegt: tijd nemen, lekker rustig laten pruttelenquote:Op dinsdag 27 november 2012 17:20 schreef the_butler het volgende:
kijk, goede suggesties. Veel ui en knoflook - dat kan geregeld worden. Rode wijn en balsamicoazijn (wit en rood) heb ik ook.
Ik zal het morgen eens proberen, laat ik horen hoe het gegaan is!
Net op, was erg lekker! Nu baal ik dat de rest van de saus die ik heb gemaakt gehaktloos is Omdat ik normaal gesproken liever balletjes eet bij mijn saus of er cannelloni van maak.quote:Op maandag 26 november 2012 00:09 schreef KermitKikker het volgende:
[..]
Paar grote aardappels poffen, kruis aan de bovenkant snijden, beetje openvouwen, saus eroverheen gieten, misschien een lekkere salade erbij
Natuurlijk kan dat, geen probleem.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:17 schreef MissLuna het volgende:
Dit is misschien een beetje een domme vraag, maar wij hebben hier een fles kalfsfond staan. Ik wil zo meteen stoofvlees gaan maken, kan ik dit gebruiken ipv een runderbouillonblokje? Het is niet hetzelfde beest natuurlijk of maakt dat niet uit? .
Ik ben echt een kookleek en vriend is kok geweest, maar wil hem ook wel eens blij maken door voor hem te koken. .
Je zou Rozemarijn en thijm kunnen toevoegen, één of twee ansjovis filetjes, en vergeet niet de saus een tijdje zachtjes te laten pruttelen. Bliktomaten zijn een beter idee dan verse tomaten, zit meer smaak aan. Tomaten die je in NL vers koopt zijn vaak niet rijp en vooral salade tomaten. Deze hebben niet zoveel smaak voor het koken ermee. Beter dan de ei vormige tomaten uit blik te gebruiken.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Piet,
het is tijden geleden dat ik je wat gevraagd heb (laastse keer was voor eendenborst, die nu bijna wekelijks op het menu staat )
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Cheers!
Ik zou eerst de saus maken, helemaal gaar maken, die dan zeven en dan pas het gehakt toevoegen, om alle schillen, pitten etc te verwijderen.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:46 schreef Luigi het volgende:
Ik heet dan wel geen Piet (en kan ook absoluut niet zo goed koken geloof ik) maar ik gebruik altijd dit recept dus als uitgangspunt. Wilde ik gisteren al posten maar ik zat op m'n telefoon en dat ging ff niet zo handig. Verder ook een hele leuke receptensite (vind ik).
Goeie tip. Wat ik verder een nadeel vind van de saus uit dat recept is dat ie, als ik hem precies zo maak, redelijk waterig blijft. Wordt niet echt smeeuig ofzo. Heb je daar nog tips voor?quote:Op woensdag 28 november 2012 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou eerst de saus maken, helemaal gaar maken, die dan zeven en dan pas het gehakt toevoegen, om alle schillen, pitten etc te verwijderen.
Iets minder wijn toevoegen en eventueel een deel van de tomaten vervangen door een blikje/pakje gezeefde tomaten scheelt al flink wat.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:52 schreef Luigi het volgende:
[..]
Goeie tip. Wat ik verder een nadeel vind van de saus uit dat recept is dat ie, als ik hem precies zo maak, redelijk waterig blijft. Wordt niet echt smeeuig ofzo. Heb je daar nog tips voor?
Niet hetzelfde beest? Scheelt een paar jaar, maar verder zie ik niet zoveel verschil.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:17 schreef MissLuna het volgende:
Dit is misschien een beetje een domme vraag, maar wij hebben hier een fles kalfsfond staan. Ik wil zo meteen stoofvlees gaan maken, kan ik dit gebruiken ipv een runderbouillonblokje? Het is niet hetzelfde beest natuurlijk of maakt dat niet uit? .
Ik begin altijd met spekjes, die laat ik uitbakken. Dan daarbij veel knoflook en een flink stuk bleekselderij. Fruiten.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Piet,
het is tijden geleden dat ik je wat gevraagd heb (laastse keer was voor eendenborst, die nu bijna wekelijks op het menu staat )
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Cheers!
Hoe kom ik daar nou bij? .quote:Op woensdag 28 november 2012 11:42 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Niet hetzelfde beest? Scheelt een paar jaar, maar verder zie ik niet zoveel verschil.
Inkoken, wijn anders even seperaat inkoken.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:52 schreef Luigi het volgende:
[..]
Goeie tip. Wat ik verder een nadeel vind van de saus uit dat recept is dat ie, als ik hem precies zo maak, redelijk waterig blijft. Wordt niet echt smeeuig ofzo. Heb je daar nog tips voor?
Zou in het vervolg iig eerst de ui en knof zachtjes fruiten en dan pas de tomaat toevoegen. Verder weet ik niet of het pureren nog veel heeft gedaan met de smaak, maar de ui en knof gewoon goed fijnhakken werkt over het algemeen prima, pureren is niet perse nodig.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:48 schreef the_butler het volgende:
tja, het was al een rode pasta toen ik het de pan in deed, even aan de kook en toen op een heel laag pitje gedaan, dus of de knoflook verbrand is... dat weet ik niet, maar lijkt me sterk.
Mijn gedachtengang was dat ik alles bijna wilde pureren, zodat ik geen stukjes in de saus zou krijgen, is dit de verkeerde aanpak?
De gasten vonden het trouwens heerlijk vanavond, maar de kaas en Chorizo verhulden de smaak van de saus ietswat, ik ben er nog niet blij mee, maar jullie goede adviezen neem ik ter hand en de volgende keer wordt het hopelijk weer wat beter
wat ik wil bereiken is de saus die ik ooit als voorgerecht bij een paar stukken brood kreeg, in een restaurant in Bramhall Engeland, was een erg goed restaurant trouwens - de saus leek te bestaan uit tomaat, verse basilicum en knoflook, maar ik ben nog niet eens dichtbij kwa smaak. Zo eenvoudig als het leek en heerlijk als het smaakte.. en ik kan het (nog) niet namaken, maar dat zal zeker nog komen!
Bekende oorzaken bij mij zijn,quote:Op zaterdag 1 december 2012 04:25 schreef Hagelkaas het volgende:
de saus glijdt altijd meteen van de spaghetti af. Hoe krijg ik hem zo 'sticky' dat hij aan de pasta blijft kleven?
Lepel pastawater en dan nog een minuutje of 5 pruttelen werkt ook goed bij mij, door de starch in het water.quote:Op zaterdag 1 december 2012 07:35 schreef RobinOok het volgende:
De saus op het laatste moment gewoon even binden met een maizenapapje. (1a2 theelepels maizena losgeoert met een eetlepeltje koud water). Net zo makkelijk.
Of aardappelzetmeel, tapioca, pijlwortel, kan ook allemaal. Zetmeel in ieder geval. Starch, in t engels.
Dan is je pasta koud, warm je die dan weer op in de saus?quote:Op zaterdag 1 december 2012 09:12 schreef _Loki het volgende:
[..]
Lepel pastawater en dan nog een minuutje of 5 pruttelen werkt ook goed bij mij, door de starch in het water.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |