Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?quote:Op woensdag 21 november 2012 16:55 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Omdat degene voor wie ik het maak echt niet van melkchocolade houdt, alleen van puur of puurder. En ik houd graag de recepten aan in mijn boekje Denk je dat het beter zou gaan met melk dan?
Volle melk!quote:Op woensdag 21 november 2012 17:19 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?
Kan je het volledige recept anders posten?
Melkchocolade was maar een suggestie. Bedoel, als je pure chocolade neemt en daar toch melk doorheen gaat doen..
Het ziet eruit als korrelige drap met vet erboven, dus het zou ook de boter kunnen zijn, want zó veel vet zit er niet in de melk lijkt me, of het vocht is ervan gescheiden, dat zou ook kunnen.quote:Op woensdag 21 november 2012 17:30 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm ja. Ik zit er een beetje op te googlen (whole milk dark chocolate melt separate milk fat)
maar word er niet duidelijker op..
Ik dacht dat het misschien het vet uit de melk is dat scheidt van de rest? Hoe ziet het eruit?
Als dat het is, je kan altijd proberen gewoon door te gaan met het recept.
Ja, ga het gewoon proberen Dankjewelquote:Op woensdag 21 november 2012 17:33 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dat klinkt niet zo lekker idd . Nou ja, het is niet gestoeld op ervaring met iets soortgelijks, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon?
Als je het kookvocht van stoofpeertjes inkookt krijg je een hele mooie siroop, zeker als je wijn of port gebruikt hebt om in te stoven.quote:Op donderdag 22 november 2012 02:18 schreef fespo het volgende:
ik heb eens stoofpeertjes bij een marokkaan gegeten. deze had een saus van waarschijnlijk het kookvocht gemaakt dat was zo lekker zoet/bruin/stroperig.
enig idee hoe ik dat kan maken?
vocht helemaal inkoken ofzo? en nog iets toevoegen?
Bakkenmetbaard op youtube.quote:Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Pfffquote:Op vrijdag 23 november 2012 08:42 schreef _Loki het volgende:
Piet, wat is nou een recept dat we absoluut moeten proberen?
Is dat een suggestie? Een vraag?quote:
Zack! Zack!quote:
Ik rook zelf en ben niet zo'n fan van het eten omdat het lastig doseren is vanwege het uitgestelde effect. Maar het is gewoon niet zo heel lekker, dus ik denk dat je het best kan verwerken in iets met vrij sterke smaken en veel zoet. En dus iets wat je in kleine porties kunt eten en dus doseren.quote:Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
THC-boter met hasj werkt ook Maar de smaak is enorm smerig.quote:Op vrijdag 23 november 2012 11:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik rook zelf en ben niet zo'n fan van het eten omdat het lastig doseren is vanwege het uitgestelde effect. Maar het is gewoon niet zo heel lekker, dus ik denk dat je het best kan verwerken in iets met vrij sterke smaken en veel zoet. En dus iets wat je in kleine porties kunt eten en dus doseren.
Wietboter maken is niet moeilijk. Hash weet ik niet, ben ik zelf meer een liefhebber van. Ik zou denk ik een sterke boter maken en die dan mengen met een pittige kruidenboter zodat je vooral de echte kruiden proeft. En dan maar stokbroodjes smeren of zo. Zorg wel dat je ook wat anders in huis hebt voor als de vreetkick komt.
ik zie een gat in de marktquote:Op vrijdag 23 november 2012 08:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Canabis eet je dan ook niet voor het lekker, maar voor het effect, deze tijd van het jaar denk ik dan aan spacepernoten
een lompe vraagquote:Op vrijdag 23 november 2012 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is dat een suggestie? Een vraag?
En, hoe waren ze nu geworden?quote:Op woensdag 21 november 2012 17:40 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Ja, ga het gewoon proberen Dankjewel
Een winkel waar ze keukenspullen verkopen? Maar wat en hoe wil je Atjar inmaken? Bedoel je wecken?quote:Op zaterdag 24 november 2012 22:21 schreef Maxbet het volgende:
Piet, voor zelfgemaakte atjar die ik wil inmaken heb ik een thermometer nodig voor in de pan, ik kan helaas overal alleen kernthermometers vinden. Weet jij/iemand hier waar ik een simpele kan kopen?
Wecken bedoel ik ja. Ik zag net in de etalage hier in de winkelstraat een weck ketel te koop staan, wellicht dat die winkel ook de thermometers verkooptquote:Op zondag 25 november 2012 08:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een winkel waar ze keukenspullen verkopen? Maar wat en hoe wil je Atjar inmaken? Bedoel je wecken?
Ik snap niet waar je een thermometer voor nodig hebt bij het wecken.quote:Op zondag 25 november 2012 09:34 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Wecken bedoel ik ja. Ik zag net in de etalage hier in de winkelstraat een weck ketel te koop staan, wellicht dat die winkel ook de thermometers verkoopt
Ah, ok. In het recept stond 90 graden, maar gewoon koken kan dus ook? Dan kan ik vandaag beginnenquote:Op zondag 25 november 2012 10:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik snap niet waar je een thermometer voor nodig hebt bij het wecken.
Ik doe de potten gewoon in een grote 15 liter pan met water en kook dat.
Aardewerk gaat kapot, porselein of andere keramiek kan er goed tegenquote:Op zondag 25 november 2012 16:47 schreef student_2.0 het volgende:
Ik wil zo visfricassee maken maar ik weet niet zeker of mijn soepkommen ovenbestendig zijn. De soepkommen kunnen wel in de magnetron en vaatwasser. De oven moet op 200 graden, kan ik dit rustig proberen of bestaat de kans dat de soepkommen kapot gaan.
Als ze ook ovenproof waren hadden ze dat er wel opgezet.quote:Op zondag 25 november 2012 16:47 schreef student_2.0 het volgende:
De soepkommen kunnen wel in de magnetron en vaatwasser.
Jep, goed punt.quote:Op zondag 25 november 2012 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als ze ook ovenproof waren hadden ze dat er wel opgezet.
Ik had idd een dubbele punt moeten schrijven.quote:Op zondag 25 november 2012 22:05 schreef Crazy Harry het volgende:
Hoi Pietverdriet,
In 2009 plaatste je een reactie met daarin een recept voor amsterdamse uitjes ( CUL / Eigen inmaak en andere conservering ).
Ik heb een vraag over het recept.
Je noemt hierin de kruiden op de volgende manier:
quote:
inmaakkruiden, blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn
Mijn vraag is hoe je hier inmaakkruiden bedoelt. Is dat inmaakkruiden: blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn ?
Of zoals het er letterlijk staat?
Als het het laatste is, kan je dan aangeven welke kruiden vallen onder die inmaakkruiden of waar ik ze kan kopen?
Paar grote aardappels poffen, kruis aan de bovenkant snijden, beetje openvouwen, saus eroverheen gieten, misschien een lekkere salade erbijquote:Op zondag 25 november 2012 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand toevallig een leuk en makkelijk doordeweeks recept met Italiaanse rode saus met gehakt maar zonder pasta?
Ik heb vandaag 4 uur in de keuken gestaan om een 10 liter saus te maken maar er past een bakje niet in de vriezer Ik heb al een keer pasta op het menu staan deze week dus graag iets anders.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |