abonnement Unibet Coolblue
pi_119469713
Hier verder dus, deel 27 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 17:19:08 #2
91830 MaximusTG
pi_119470529
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 16:55 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Omdat degene voor wie ik het maak echt niet van melkchocolade houdt, alleen van puur of puurder. En ik houd graag de recepten aan in mijn boekje :@ Denk je dat het beter zou gaan met melk dan?
Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?
Kan je het volledige recept anders posten?
Melkchocolade was maar een suggestie. Bedoel, als je pure chocolade neemt en daar toch melk doorheen gaat doen..
pi_119470568
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:19 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?
Kan je het volledige recept anders posten?
Melkchocolade was maar een suggestie. Bedoel, als je pure chocolade neemt en daar toch melk doorheen gaat doen..
Volle melk!

Oh ja, snap ik O+ Maar ik denk dat de melk er niet in gaat om het romiger te maken of de smaak te veranderen, in alle recepten in het boekje moet melk. Even het recept posten :Y
pi_119470752
225 pure chocolade
210 boter
125 melk
125 suiker
vanillesuiker
3 grote eieren
10 bakpoeder
zout

Oven 160
Smelt de chocolade au bain marie. Smelt de boter goudgeel en vooral niet bruin
Voeg eerst de boter en daarna de melk aan de chocolade toe
Meng de suiker, vanillesuiker, eieren op kamertemperatuur
Zeef de bloem, bakpoeder, zout, voeg dit aan de suiker/eiermassa toe.
Voeg daarna het chocolademengsel toe en roer door elkaar.

En dan bakken
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 17:30:00 #5
91830 MaximusTG
pi_119470938
Hmm ja. Ik zit er een beetje op te googlen (whole milk dark chocolate melt separate milk fat)
maar word er niet duidelijker op..
Ik dacht dat het misschien het vet uit de melk is dat scheidt van de rest? Hoe ziet het eruit?
Als dat het is, je kan altijd proberen gewoon door te gaan met het recept.
pi_119471015
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:30 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm ja. Ik zit er een beetje op te googlen (whole milk dark chocolate melt separate milk fat)
maar word er niet duidelijker op..
Ik dacht dat het misschien het vet uit de melk is dat scheidt van de rest? Hoe ziet het eruit?
Als dat het is, je kan altijd proberen gewoon door te gaan met het recept.
Het ziet eruit als korrelige drap met vet erboven, dus het zou ook de boter kunnen zijn, want zó veel vet zit er niet in de melk lijkt me, of het vocht is ervan gescheiden, dat zou ook kunnen.

Gewoon geschifte troep erbij gooien en zien wat er gebeurt? Ik kan het proberen, in het ergste geval moet ik wat ingredienten weggooien
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 17:33:53 #7
91830 MaximusTG
pi_119471055
Hmm, dat klinkt niet zo lekker idd :P. Nou ja, het is niet gestoeld op ervaring met iets soortgelijks, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon?
pi_119471265
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:33 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dat klinkt niet zo lekker idd :P. Nou ja, het is niet gestoeld op ervaring met iets soortgelijks, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon?
Ja, ga het gewoon proberen :Y Dankjewel O+
  woensdag 21 november 2012 @ 20:58:52 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119480478
Wat wil je maken met de melk en de chocolade, renren?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119485702
Piet, ik ga binnenkort twee De Buyer pannen kopen (waarschijnlijk een vispan en een koekenpan) en meen dat jij ooit ergens een tip gaf oven aardappelschillen bakken om ze in te branden. Zou je misschien een korte stap-voor-stap handleiding kunnen geven hoe ik ze het beste in kan laten branden? Kan het ook zonder aardappelschillen trouwens?
pi_119492654
ik heb eens stoofpeertjes bij een marokkaan gegeten. deze had een saus van waarschijnlijk het kookvocht gemaakt dat was zo lekker zoet/bruin/stroperig.

enig idee hoe ik dat kan maken?
vocht helemaal inkoken ofzo? en nog iets toevoegen?
  donderdag 22 november 2012 @ 11:18:50 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119497162
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 02:18 schreef fespo het volgende:
ik heb eens stoofpeertjes bij een marokkaan gegeten. deze had een saus van waarschijnlijk het kookvocht gemaakt dat was zo lekker zoet/bruin/stroperig.

enig idee hoe ik dat kan maken?
vocht helemaal inkoken ofzo? en nog iets toevoegen?
Als je het kookvocht van stoofpeertjes inkookt krijg je een hele mooie siroop, zeker als je wijn of port gebruikt hebt om in te stoven.
Verder gewoon stoofpeertjes recept volgen
(2-3 Kilo giese wildeman schillen, heel laten, steeltjes eraan laten, fles wijn, kopje suiker, (of fles port, geen suiker) kaneel en citroenschil en 2 uur zachtjes laten stoven)
[Optioneel, tonkaboon, beetje nootmuskaat of kruidnagel als je daarvan houdt.]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 november 2012 @ 23:11:37 #13
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_119523418
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
  † In Memoriam † donderdag 22 november 2012 @ 23:32:02 #14
91830 MaximusTG
pi_119524377
Ik zou als je dit serieus meent, eens opzoeken hoe je cannabisboter maakt. De cannabinoiden lossen namelijk het beste op in vetten (of alcohol). Vervolgens kan je natuurlijk allerlei soorten koek en gebak er mee maken.
pi_119526682
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Bakkenmetbaard op youtube.
Serieus. Van crème brûlée tot pepernoten en cappuccino.
  vrijdag 23 november 2012 @ 08:12:59 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119528332
Canabis eet je dan ook niet voor het lekker, maar voor het effect, deze tijd van het jaar denk ik dan aan spacepernoten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119528371
Of spacekace met speculaaskruiden.
Trouwens gisterenavond de peertjes gestoofd in port met rietsuiker en kaneelstokje en wat zijn ze rood geworden :)
Alleen even teveel suiker gebruikt en de citroenschil vergeten, zo te proeven is het erg lekker maar ietwat te zoet.
  vrijdag 23 november 2012 @ 08:26:31 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119528506
Suiker kan je gemakkelijker toevoegen dan weghalen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119528704
Piet, wat is nou een recept dat we absoluut moeten proberen? :)
  vrijdag 23 november 2012 @ 10:02:57 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119530163
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 08:42 schreef _Loki het volgende:
Piet, wat is nou een recept dat we absoluut moeten proberen? :)
Pfff
Ga ik eens over nadenken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119530878
perfecte appeltaart?
  vrijdag 23 november 2012 @ 10:51:19 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119531372
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:33 schreef evo87 het volgende:
perfecte appeltaart?
Is dat een suggestie? Een vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119531438
Een bevel?
Spoilers!
  vrijdag 23 november 2012 @ 10:54:59 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119531464
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een bevel?
Zack! Zack!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119531817
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Ik rook zelf en ben niet zo'n fan van het eten omdat het lastig doseren is vanwege het uitgestelde effect. Maar het is gewoon niet zo heel lekker, dus ik denk dat je het best kan verwerken in iets met vrij sterke smaken en veel zoet. En dus iets wat je in kleine porties kunt eten en dus doseren.

Wietboter maken is niet moeilijk. Hash weet ik niet, ben ik zelf meer een liefhebber van. Ik zou denk ik een sterke boter maken en die dan mengen met een pittige kruidenboter zodat je vooral de echte kruiden proeft. En dan maar stokbroodjes smeren of zo. Zorg wel dat je ook wat anders in huis hebt voor als de vreetkick komt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_119532216
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 11:08 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik rook zelf en ben niet zo'n fan van het eten omdat het lastig doseren is vanwege het uitgestelde effect. Maar het is gewoon niet zo heel lekker, dus ik denk dat je het best kan verwerken in iets met vrij sterke smaken en veel zoet. En dus iets wat je in kleine porties kunt eten en dus doseren.

Wietboter maken is niet moeilijk. Hash weet ik niet, ben ik zelf meer een liefhebber van. Ik zou denk ik een sterke boter maken en die dan mengen met een pittige kruidenboter zodat je vooral de echte kruiden proeft. En dan maar stokbroodjes smeren of zo. Zorg wel dat je ook wat anders in huis hebt voor als de vreetkick komt.
THC-boter met hasj werkt ook :) Maar de smaak is enorm smerig.
pi_119532960
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 08:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Canabis eet je dan ook niet voor het lekker, maar voor het effect, deze tijd van het jaar denk ik dan aan spacepernoten
ik zie een gat in de markt :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_119552133
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is dat een suggestie? Een vraag?
een lompe vraag :P
  † In Memoriam † zaterdag 24 november 2012 @ 19:25:34 #29
91830 MaximusTG
pi_119579481
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:40 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Ja, ga het gewoon proberen :Y Dankjewel O+
En, hoe waren ze nu geworden?
  zaterdag 24 november 2012 @ 22:21:47 #30
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_119584959
Piet, voor zelfgemaakte atjar die ik wil inmaken heb ik een thermometer nodig voor in de pan, ik kan helaas overal alleen kernthermometers vinden. Weet jij/iemand hier waar ik een simpele kan kopen?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  zondag 25 november 2012 @ 08:11:30 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119591228
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 22:21 schreef Maxbet het volgende:
Piet, voor zelfgemaakte atjar die ik wil inmaken heb ik een thermometer nodig voor in de pan, ik kan helaas overal alleen kernthermometers vinden. Weet jij/iemand hier waar ik een simpele kan kopen?
Een winkel waar ze keukenspullen verkopen? Maar wat en hoe wil je Atjar inmaken? Bedoel je wecken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 november 2012 @ 09:34:28 #32
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_119591668
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 08:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een winkel waar ze keukenspullen verkopen? Maar wat en hoe wil je Atjar inmaken? Bedoel je wecken?
Wecken bedoel ik ja. Ik zag net in de etalage hier in de winkelstraat een weck ketel te koop staan, wellicht dat die winkel ook de thermometers verkoopt
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  zondag 25 november 2012 @ 09:41:41 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119591715
Je bedoelt zo'n ding?



Die kun je zelfs bij de Kijkshop halen.
pi_119592198
Ik denk eerder dit:



Nou twijfel ik want beide is natuurlijk gewoon een kernthermometer. Wanneer gebruik je de één en wanneer de ander?
Spoilers!
  zondag 25 november 2012 @ 10:39:17 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119592275
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 09:34 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Wecken bedoel ik ja. Ik zag net in de etalage hier in de winkelstraat een weck ketel te koop staan, wellicht dat die winkel ook de thermometers verkoopt
Ik snap niet waar je een thermometer voor nodig hebt bij het wecken.
Ik doe de potten gewoon in een grote 15 liter pan met water en kook dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 november 2012 @ 11:36:30 #36
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_119593267
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 10:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap niet waar je een thermometer voor nodig hebt bij het wecken.
Ik doe de potten gewoon in een grote 15 liter pan met water en kook dat.
Ah, ok. In het recept stond 90 graden, maar gewoon koken kan dus ook? Dan kan ik vandaag beginnen :)

Ik wil trouwens ook 'zondagse soep' wecken, maar zou het werken om de soepgroenten ongekookt in de pot te gooien als ik ga wecken, denk dat het anders wel heel erg gaar wordt
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_119593308
Maar je haalt je smaak toch voor een deel uit de groenten?
Spoilers!
  zondag 25 november 2012 @ 11:54:52 #38
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_119593722
klopt, maar dat zal in de pot toch ook nog wel gebeuren, of zie ik dat verkeerd?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  zondag 25 november 2012 @ 13:06:56 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119595988
Maak een bouillon met soepgroenten en gebruik die als basis, in de potten stop je dan verse groenten die je weckt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119600515
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

En, hoe waren ze nu geworden?
Ik heb uiteindelijk hulp gekregen van iemand in de keuken en toen is het wel gelukt. O+
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 15:08:32 #41
91830 MaximusTG
pi_119600865
Met het mengen van de chocolade en de melk en boter bedoel je? Wat heeft die dan anders gedaan dan jij ;)?
  zondag 25 november 2012 @ 16:47:51 #42
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_119604939
Ik wil zo visfricassee maken maar ik weet niet zeker of mijn soepkommen ovenbestendig zijn. De soepkommen kunnen wel in de magnetron en vaatwasser. De oven moet op 200 graden, kan ik dit rustig proberen of bestaat de kans dat de soepkommen kapot gaan.
  zondag 25 november 2012 @ 17:09:52 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119605840
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 16:47 schreef student_2.0 het volgende:
Ik wil zo visfricassee maken maar ik weet niet zeker of mijn soepkommen ovenbestendig zijn. De soepkommen kunnen wel in de magnetron en vaatwasser. De oven moet op 200 graden, kan ik dit rustig proberen of bestaat de kans dat de soepkommen kapot gaan.
Aardewerk gaat kapot, porselein of andere keramiek kan er goed tegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 november 2012 @ 17:22:01 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119606353
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 16:47 schreef student_2.0 het volgende:
De soepkommen kunnen wel in de magnetron en vaatwasser.
Als ze ook ovenproof waren hadden ze dat er wel opgezet.
  zondag 25 november 2012 @ 17:54:30 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119607671
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 17:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als ze ook ovenproof waren hadden ze dat er wel opgezet.
Jep, goed punt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage zondag 25 november 2012 @ 22:05:44 #46
4530 crew  Crazy Harry
pi_119619759
Hoi Pietverdriet,

In 2009 plaatste je een reactie met daarin een recept voor amsterdamse uitjes ( CUL / Eigen inmaak en andere conservering ).
Ik heb een vraag over het recept.
Je noemt hierin de kruiden op de volgende manier:

quote:
inmaakkruiden, blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn

Mijn vraag is hoe je hier inmaakkruiden bedoelt. Is dat inmaakkruiden: blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn ?
Of zoals het er letterlijk staat?

Als het het laatste is, kan je dan aangeven welke kruiden vallen onder die inmaakkruiden of waar ik ze kan kopen?
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
  zondag 25 november 2012 @ 22:10:56 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119620120
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 22:05 schreef Crazy Harry het volgende:
Hoi Pietverdriet,

In 2009 plaatste je een reactie met daarin een recept voor amsterdamse uitjes ( CUL / Eigen inmaak en andere conservering ).
Ik heb een vraag over het recept.
Je noemt hierin de kruiden op de volgende manier:

quote:
inmaakkruiden, blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn

Mijn vraag is hoe je hier inmaakkruiden bedoelt. Is dat inmaakkruiden: blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn ?
Of zoals het er letterlijk staat?

Als het het laatste is, kan je dan aangeven welke kruiden vallen onder die inmaakkruiden of waar ik ze kan kopen?
Ik had idd een dubbele punt moeten schrijven.
Verdere kruiden om in te maken zijn oa chili, kummel, dille
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119620532
3 jaar na dato, dat is serieus impressive !
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_119624722
Heeft iemand toevallig een leuk en makkelijk doordeweeks recept met Italiaanse rode saus met gehakt maar zonder pasta?
Ik heb vandaag 4 uur in de keuken gestaan om een 10 liter saus te maken maar er past een bakje niet in de vriezer |:( Ik heb al een keer pasta op het menu staan deze week dus graag iets anders.
Spoilers!
pi_119626282
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand toevallig een leuk en makkelijk doordeweeks recept met Italiaanse rode saus met gehakt maar zonder pasta?
Ik heb vandaag 4 uur in de keuken gestaan om een 10 liter saus te maken maar er past een bakje niet in de vriezer |:( Ik heb al een keer pasta op het menu staan deze week dus graag iets anders.
Paar grote aardappels poffen, kruis aan de bovenkant snijden, beetje openvouwen, saus eroverheen gieten, misschien een lekkere salade erbij :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')