abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 7 april 2009 @ 17:57:59 #26
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67801374
Amsterdamse uitjes joechei!!!!!!
Die zijn zo lekker dat ik niet snap dat ze niet populairder zijn. Vooral omdat ze ook zo goedkoop en simpel zijn om te maken.

Kreeg ze pas opgediend bij m'n broodje kroket en toen was ik Heel Blij.
  dinsdag 7 april 2009 @ 18:15:50 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67801979
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 16:46 schreef Pietverdriet het volgende: eendeeieren in pekel azijn met kruiden,
Waar haal jij verse eendeneieren vandaan dan?
  dinsdag 7 april 2009 @ 18:17:52 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67802041
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 17:57 schreef Leef het volgende:
Amsterdamse uitjes joechei!!!!!!
Die zijn zo lekker dat ik niet snap dat ze niet populairder zijn. Vooral omdat ze ook zo goedkoop en simpel zijn om te maken.

Kreeg ze pas opgediend bij m'n broodje kroket en toen was ik Heel Blij.
Zelfgemaakt zijn ongelofelijk veel lekkerder dan gekocht, is echt een wereld van verschil, zodanig dat me het echt verbaasde dat het zo een verschil is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 april 2009 @ 18:18:25 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67802056
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 18:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waar haal jij verse eendeneieren vandaan dan?
Krijgen ze af en toe van een kennis die een stel eenden heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 7 april 2009 @ 19:45:59 #30
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_67804986
Hier in DLD kun je ook veel ganzeëieren kopen. Heb ze niet geproefd tot nu toe, geen idee of het anders smaakt dan kippeëieren. Ze zijn wel stukken groter!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 9 april 2009 @ 23:42:15 #31
6496 psv
kampioen 2001/2002
pi_67881974
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 10:06 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Ik heb het toevallig een paar maanden geleden nog eens gedaan met Chalotten. Op azijn, suiker, kruidnagel en een blaadje laurier. HEERLIJK! Het duurt alleen vier maanden voordat je ervan kunt gaan genieten...:(
Zou jij dat recept willen delen met mij?, Ik had vroeger een opa die dat ook zo lekker kon maken.(ow en ik weet helemaal niet hoe dat moet of ik welke spullen ik er voor nodig heb) Dus een soort leuke handleiding zou welkom zijn.
"fuk a duk""
  donderdag 9 april 2009 @ 23:45:13 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67882074
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Krijgen ze af en toe van een kennis die een stel eenden heeft.
Aha, ik dacht al.
pi_67887147
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 17:57 schreef Leef het volgende:
Amsterdamse uitjes joechei!!!!!!
Die zijn zo lekker dat ik niet snap dat ze niet populairder zijn. Vooral omdat ze ook zo goedkoop en simpel zijn om te maken.

Kreeg ze pas opgediend bij m'n broodje kroket en toen was ik Heel Blij.

Kan iemand het recept van die overheerlijke amsterdamse uien plaatsen?
  vrijdag 10 april 2009 @ 09:45:27 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67887390
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 09:35 schreef r2d22 het volgende:

[..]

Kan iemand het recept van die overheerlijke amsterdamse uien plaatsen?
amsterdamse uien
Je neemt een kilo of 2-3 uien, niet te groot, die schil je. in een grote plastic bak doen met een deksel, je gooit er een finke hoeveelheid zout op, ongeveer een mok, en een zelfde hoeveelheid suiker.
dit zet je een dag of 3 in de koelkast. Je deksel moet goed sluiten, want dit geurt..
Je leegt dit in de schone gootsteen, en je spoelt de uien goed af, en dan droog je ze grondig af.
Neem Azijn (ongeveer een liter) en een zelfde hoeveelheid water.
hierin doe je inmaakkruiden, blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn.
Je kan blanke azijn nemen, doe er dan een pakje of 2-3 saffraan extra erbij, en breng het met de kruiden en een kopje suiker aan de kook.
Variant, rode uien
Je kan ook rode wijn azijn nemen, of balsamica, en dan laat je de safraan weg.
Af laten koelen, en in een goed afsluitende pot of plastic container doen met de uien,
dit zet je een paar maanden in een donkere kast, of in de kelder, moet koel en donker zijn.
na een maand of twee kan je het al eten, maar na een maand of 4 beginnen ze echt lekker te worden.
De blanke-azijn safraan uien zijn geel geworden en zijn de originele amsterdamse uien
De balsamico uien zijn donker roodbruin geworden (je kan ook rode uien gebruiken voor extra kleur)
Heerlijk, heerlijk
en in een weckpotje een uitermate uniek cadeautje, echt veeel lekkerder dan gekochte uitjes in het zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 april 2009 @ 10:03:29 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67887854
-


Lijst van winkels waar je ze kunt kopen: -

[ Bericht 34% gewijzigd door kanovinnie op 27-08-2013 11:07:00 ]
pi_67888045
Ik zag dat azijn maken hier ook onder valt, dus ik ben schuldig

En mn eigen kruidenbitter
  vrijdag 10 april 2009 @ 10:14:11 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67888142
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 10:03 schreef RobinOok het volgende:
Of je zoekt een winkel waar ze tafelzuren van -verkopen. Die worden volgens mij ook hoog aangeschreven.

Lijst van winkels waar je ze kunt kopen: -
Maak ze een keer zelf en proef het verschil

[ Bericht 22% gewijzigd door Mirjam op 27-08-2013 11:01:11 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 april 2009 @ 10:27:42 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67888581
Nou, nee, liever niet. Ik hou niet van tafelzuren.
  vrijdag 10 april 2009 @ 10:29:15 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67888627
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 10:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik zag dat azijn maken hier ook onder valt, dus ik ben schuldig
Top
quote:
En mn eigen kruidenbitter
Recept?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67892051
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Top
[..]

Recept?
Goedkoopste jenever, en kruiden. En dan is het net wat je wilt. Ik had, als ik het goed herinner, 2 dingetjes kruidnagel, 2 blaadjes laurier, kaneelstokje, 4 stuks steranijs, wat speculaaskruiden, beetje zwarte peper, jeneverbessen (6 ofzo), heel klein beetje (!) sinasappelschil en lavendel, beetje citroenmelisse, dat 3 weken laten staan, en toen ook nog een week met zoethout er bij.

Exacte kruidencombi die ik gebruikt heb staat op mn thuis pc, ik zoek hem vanavond even voor je op
  vrijdag 10 april 2009 @ 13:08:50 #41
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67893812
Leuk!

Recepten voor lekkere zelfgemaakte azijn overigens ook welkom!!
pi_67895041
Verzamel restjes wijn en doe daar een beetje azijn of een azijncultuur bij
pi_67895053
Ah en houd de alcohol onder de 10 procent, anders dood de alcohol je cultuur. Beetje water toevoegen dus.
  vrijdag 10 april 2009 @ 14:00:47 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67895237
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 13:08 schreef Leef het volgende:
Leuk!

Recepten voor lekkere zelfgemaakte azijn overigens ook welkom!!
Is zelfs een (oud) topic over
Zelf azijn maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 april 2009 @ 18:05:00 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_68013381
Net mijn rode wijn azijn weg kunnen gooien, deksel zat niet goed op het vat en het zat vol met fruitvliegjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_68013674
pi_68013705
Ik gebruik een grote fles van ikea voor mijn azijn. Bij thuiskomst bleek die fles rubber-loos te zijn, waardoor hij niet volledig afsluit (er komt wel lucht bij), maar wel vliegvrij blijft
pi_68134203
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 12:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Exacte kruidencombi die ik gebruikt heb staat op mn thuis pc, ik zoek hem vanavond even voor je op
Ben je nou al een keer thuis geweest?

Ben ook wel benieuwd naar dat recept. (en welke goedkoopste jenever neem je dan? merk?)
[an error occurred while processing this directive]
pi_68149180
Ik kook soep van verse tomaat of paprika, die gaat dan heet in de weckfles en die fles zet ik dan nog een poosje in kokend water. Op die manier kan ik het buiten de koelkast lang goed houden.
pi_68150098
Afgelopen jaar augurken ingemaakt. En zuurkool gemaakt, en jam.
Komend jaar hoop ik de voorraadruimte op orde te hebben, de bedoeling is om uiteindelijk een heel jaar te eten van de eigen moestuin .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')