Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:36 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
#ANONIEM | donderdag 15 november 2012 @ 20:36 |
Ik wacht op reistafel Lonny. | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:38 |
Je kunt ook gewoon wat Indo's in Nederland opzoeken, maar ja, publieke omroep . | |
svann | donderdag 15 november 2012 @ 20:38 |
Lekkel kloepoek. Maar lusten we het straks nog? | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:39 |
Go-Tan. | |
Isabeau | donderdag 15 november 2012 @ 20:39 |
Is toch gewoon van oa garnalen gemaakt? | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:39 |
Waarom niet? | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:40 |
Waalom? Daalom | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:40 |
plus meel, veel meel | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:40 |
Ze weten altijd ontzettend veel bij die helpdesks/servicebalies. | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:40 |
Garnalenkroepoek wel? | |
chufi | donderdag 15 november 2012 @ 20:40 |
Waarom is de Kroepoek zo lang ? | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:42 |
Ok, toch de goeie plek. | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:42 |
allergisch voor garnalen | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:42 |
Allergisch voor garnalen | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:43 |
Lonny | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:43 |
Lonny | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:43 |
Ik eet alleen cassave kroepoek. | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:43 |
Lonny, fuck yeah. | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:44 |
Hoera, de held! | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:44 |
Jammer dat zijn mandjes niet meer te koop zijn | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:44 |
Daar hebben ze nog nooit van slagbomen gehoord | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:45 |
Die voor de magnetron? | |
#ANONIEM | donderdag 15 november 2012 @ 20:46 |
Lonny laat de boel niet verkroepoeken. | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:46 |
Garnalengehakt | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:46 |
Vond ik altijd te weinig C.q. te duur. | |
Isabeau | donderdag 15 november 2012 @ 20:47 |
Maar waren vergeleken met veel andere k&k maaltijden wel lekker! | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:47 |
| |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:47 |
Een onomapotee dus, grappig. | |
vuvuzela | donderdag 15 november 2012 @ 20:47 |
ongedierte in beeld | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:47 |
klopt, waren erg goed te eten | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:48 |
Rijst was smerig, vlees erg goed. | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:49 |
Die gast in de fabriek praat hem telkens na | |
Erasmo | donderdag 15 november 2012 @ 20:49 |
Het lijken wel oompa-loompa's zo | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:50 |
Talk kroepoek | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:50 |
Wat een robotten zeg. | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:50 |
Lijken wel grote sponzen | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:51 |
Croupouque | |
svann | donderdag 15 november 2012 @ 20:51 |
Grappig, die dikke geleiplakken. | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:51 |
Lonnys lijkt er wel redelijk op na het stomen. | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:52 |
Kan Lonny een kookprogramma krijgen bij Omroep Max ofzo? Zou ik wel kijken. | |
#ANONIEM | donderdag 15 november 2012 @ 20:52 |
Ik ook, reistafel was geweldig. | |
Adelante | donderdag 15 november 2012 @ 20:53 |
Yeah, confiditial | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 20:53 |
Hij wil niet vertellen dat er minder dan 3% garnalen in zit. | |
zoem | donderdag 15 november 2012 @ 20:54 |
Oei, bedrijfsgeheim | |
NoCigar | donderdag 15 november 2012 @ 20:55 |
Is dat niet onhandig om die kroepoek in een wok te frituren, per stuk? Kunnen ze daar niet gewoon een langwerpige frituur voor nemen in een restaurant? Of is dit alleen voor de films. Anders moet er een mannetje het hele weekend kroepoek staan te frituren in zijn eigen wolkje. | |
svann | donderdag 15 november 2012 @ 20:56 |
Nou, dan weet je het wel. Niet meer dan een zweempje garnalen. | |
Pietepietje | donderdag 15 november 2012 @ 20:56 |
Ik denk dat je maar één tegelijk kan doen, anders komen ze misschien op elkaar ofzo. Dan is het in een pan handiger want die is van boven meer open. Leuke uitzending | |
ddx | donderdag 15 november 2012 @ 20:57 |
En dan later welke vind jij het lekkerst ? : 'die met de meeste garnalen' | |
McNulty | donderdag 15 november 2012 @ 20:59 |
Aha... we eten dus gefituurde gestoomde bloem met garnalen aroma. | |
Tourniquet | donderdag 15 november 2012 @ 21:01 |
Leuke aflevering. Leuk meisje bij die Chinees. Wel grappig dat ze in de keuken mochten filmen, de smaakpolitie mocht nooit naar binnen bij de Chinees. | |
henkde_j | donderdag 15 november 2012 @ 21:01 |
Goede aflevering. Mooie strakke beelden ook weer. Deze keer waren ze het statief niet vergeten | |
Specularium | donderdag 15 november 2012 @ 21:02 |
Rob Geus is dan ook een vieze kerel. Ik zou hem ook niet toelaten. | |
golfer | donderdag 15 november 2012 @ 22:07 |
De kleur van kroepoek zegt ook niet alles over gebruik van garnalen, want vorige week nog vuurrode kroepoek in een restaurant gegeten. Die was gemaakt van rode biet. | |
Pietverdriet | donderdag 15 november 2012 @ 22:19 |
Ik moet het echt eens zelf maken. | |
Adames | donderdag 15 november 2012 @ 23:05 |
op elkaar lijkt me niet het probleem, met zo veel chinese restaurants zal je ook vast wel een frituur met schotjes er tussen kunnen bestellen. Ik denk eerder dat het de lucht nodig heeft om luchtig te worden. | |
Blues | donderdag 15 november 2012 @ 23:28 |
Die was gewoon aan het flirten | |
Radegast | vrijdag 16 november 2012 @ 00:12 |
Dat was met de vrouw van Frank Masmeijer toch? Die had twee sterke punten. | |
ß | donderdag 22 november 2012 @ 13:11 |
Vanavond: Peterselie is peperduur Peterselieduur staat niet in de Van Dale. Toch vindt de Keuringsdienst van waarde dat dit wel zou moeten. Peterselie is namelijk ontzettend prijzig. Peper is duur. Het is de reden waarom we dure dingen peperduur noemen. In het schap van de supermarkt, niet ver van de peper, staat echter een kruid dat ook een eigen spreekwoord verdient: peterselie. Peterselie is ook duur, zo blijkt deze week in de Keuringsdienst van waarde. Een potje gedroogde peterselie bevat maar vijf gram. De kiloprijs bedraagt liefst 237 euro. Hoe is dat mogelijk? De Keuringsdienst zoekt het uit. Ze vragen zich af of de Dikke van Dale een woord kan toevoegen: peterselieduur? | |
MaximusTG | donderdag 22 november 2012 @ 13:16 |
Sjesus, wat een stom onderwerp.. Ze hadden hier ook - insert willekeurig potje kruiden/specerijen - is peperduur van kunnen maken. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2012 @ 14:03 |
Pff, als je het los koopt bij Dille en Kamille (tussen de Billen) betaal je een paar euro voor een ons | |
FkTwkGs2012 | donderdag 22 november 2012 @ 17:10 |
waar? | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2012 @ 17:28 |
Dille en kamille, dat staat er toch. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2012 @ 18:55 |
Dille kamille, kruidenwinkels, zit dat niet in iedere binnenstad? | |
NoCigar | donderdag 22 november 2012 @ 20:29 |
Een flinke bos verse platte peterselie bij de Turk voor 99 cent. Om over de peterselievelden in de achtertuin maar te zwijgen. Waarom zou je dat gedroogd kopen, ik dacht altijd dat dat een van de kruiden was waar weinig van over blijft wb smaak als je het droogt. | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:31 |
Kijk eens naar Saffraan ¤30.000 tot ¤40.000 per kilo | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2012 @ 20:33 |
Daar zit per gram keiveel werk in | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:33 |
Dat klopt | |
Isabeau | donderdag 22 november 2012 @ 20:33 |
Wij hebben een Chinees hier met een Smaakpolitie OK-sticker | |
Adames | donderdag 22 november 2012 @ 20:34 |
alleen in arnhem toch edit: nee dus http://www.dille-kamille.nl/nl/content/10/winkels ik ken hem alleen van arnhem, rest van de steden waar ik vaker in de stad ben heeft de winkel niet. | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:39 |
Mooie weegschaal | |
NoCigar | donderdag 22 november 2012 @ 20:40 |
Platte peterselie is echt veel lekkerder dan die smakeloze harde bosjes krulpeterselie. | |
NoCigar | donderdag 22 november 2012 @ 20:42 |
5 ton, zou dat een oogst zijn of maar een gedeelte? | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:42 |
Afhankelijk van de akkergrootte lijkt mij | |
NoCigar | donderdag 22 november 2012 @ 20:43 |
Ja, ik dacht aan die boer net. | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:44 |
Hoeveel hectare had hij staan? | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2012 @ 20:44 |
Er zijn meer van dat soort winkels, http://www.rozemarijnenthijm.nl/ | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:50 |
Efficiënt productielijntje | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:51 |
Dit verklaart wel het eea | |
Piles | donderdag 22 november 2012 @ 20:52 |
Nice try | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 20:52 |
Hoger lager spelletje | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2012 @ 21:02 |
Joop | |
golfer | donderdag 22 november 2012 @ 21:02 |
Joop Br hekke. | |
golfer | donderdag 22 november 2012 @ 21:04 |
De 10 duurste producten in de supermarkt volgens KVW. | |
Piles | donderdag 22 november 2012 @ 21:07 |
Leuk Die Gebakken Lucht ook trouwens | |
Adames | donderdag 22 november 2012 @ 21:08 |
originele namen, maar ook die ken ik niet. als student die maar 1-2 keer per week kookt hou ik me eerlijk gezegd ook niet zo bezig met de verse kruiden. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2012 @ 21:20 |
Memories... Heeft het gesmaakt? | |
henkde_j | donderdag 22 november 2012 @ 21:46 |
Prachtig http://apps.facebook.com/gebakkenlucht/ | |
Piles | donderdag 22 november 2012 @ 21:47 |
Die 0,0006% truffel vond ik ook wel mooi | |
Felagund | donderdag 22 november 2012 @ 21:53 |
Hij kijkt ook precies hetzelfde. | |
alors | donderdag 22 november 2012 @ 21:53 |
Ik vind juist platte peterselie taaier, het heeft wel meer smaak ja. | |
ß | donderdag 29 november 2012 @ 14:09 |
Vanavond: Pampers redt levens Pampers zegt al honderd miljoen vrouwen en baby’s te hebben gered. De Keuringsdienst van waarde wil weten waar al die vrouwen zijn en stapt in het vliegtuig. Vorig seizoen onderzocht de Keuringsdienst van waarde een pak luiers. Het zijn bijzondere luiers, want ze redden levens. Pampers pampert namelijk niet alleen de billetjes van onze baby’s. Luiers zijn liefdadigheid. Het is dikke mik tussen Pampers en Unicef. Koop je een pak luiers, dan gaat er vijf cent naar een Unicef-campagne tegen tetanus. Pampers zegt al honderd miljoen vrouwen en baby's te hebben gered. Natuurlijk is dat reden voor een feestje. Maar de Keuringsdienst van waarde heeft nog een vraag: waar zijn ze precies, al die vrouwen? Deze aflevering van de Keuringsdienst is onderdeel van de week van de Armoede, getiteld Hoezo Armoede. Het is een themaweek van de publieke omroep. | |
Mylene | donderdag 29 november 2012 @ 14:11 |
Is dat niet al een keer geweest? | |
MaximusTG | donderdag 29 november 2012 @ 14:12 |
Dat staat er ook pff, weer dat gezeik met die luiers. En dat terwijl Pampers in de vorige aflevering gewoon eerlijk toegaf dat het gewoon een aantal cent per luier aan promotie wou doen, en dat icm unicef geregeld had. Iets is beter dan niets denk ik dan.. | |
Piles | donderdag 29 november 2012 @ 15:24 |
Zou ook nog een vervolg op komen toch. Werd al aangekondigd toen volgend mij. | |
henkde_j | donderdag 29 november 2012 @ 15:39 |
Beetje zure kijk op de zaak inderdaad. | |
Tomatenboer | donderdag 29 november 2012 @ 19:43 |
Precies. Ik vraag me af of vanavond een herhaling wordt uitgezonden of dat dit het vervolg is op de Pampers-aflevering van de vorige keer. | |
Piles | donderdag 29 november 2012 @ 19:44 |
Doe maar herhaling, ik kan niet kijken vanavond Eerst maar eens kijken waar dat geld terecht komt. | |
Kidney_bean01 | donderdag 29 november 2012 @ 19:53 |
Wilde net vragen: is dit het vervolg op de vorige aflevering? | |
MaximusTG | donderdag 29 november 2012 @ 20:23 |
Ja dus | |
Tomatenboer | donderdag 29 november 2012 @ 20:26 |
Inderdaad een vervolg op de vorige Pampers aflevering volgens mij. | |
MaximusTG | donderdag 29 november 2012 @ 20:32 |
Nu begonnen dus!! | |
Isabeau | donderdag 29 november 2012 @ 20:37 |
En als je nou niet op het vliegtuig stapt, maar dat geld gewoon overmaakt aan Unicef dan doe je nog eens wat nuttigs ipv een bedrijf wat wel geld overmaakt (hoe weinig ook) zo aan de kaak te stellen. | |
Stickertje | donderdag 29 november 2012 @ 20:40 |
gewoon doen net als ik.. helemaal niets aan goede doelen geven. | |
MaximusTG | donderdag 29 november 2012 @ 20:42 |
Vind ik ook! Daarbij maakt brombeer Pronk inderdaad een goed punt, dat we onze 'liefdadigheid' laten afhangen van bedrijven en hoeveel producten je koopt. Dat moet gewoon vanuit publieke middelen. Oftewel, ontwikkelingshulp/samenwerking. Mooie sneer richting Wilders. | |
Stickertje | donderdag 29 november 2012 @ 20:45 |
waar unicef niet komt sterven juist minder mensen http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8455444.stm | |
henkde_j | donderdag 29 november 2012 @ 20:49 |
Die muziek | |
alors | donderdag 29 november 2012 @ 20:51 |
Nobelprijsnominatie | |
henkde_j | donderdag 29 november 2012 @ 20:51 |
Mooie actie | |
Pietverdriet | donderdag 29 november 2012 @ 20:55 |
Je snapt het niet Pampers wil meer luiers verkopen met een hulp aan unicef imago DAHL TV verkoopt zijn programma KVW aan de PO met een kritisch imago Oh en de overheid maakt baantjes bij NGO's en subsidieert andere zaken onder het mom van Ontwikkelingshulp Follow the Money | |
Isabeau | donderdag 29 november 2012 @ 21:02 |
Ik snap het idd niet | |
Pietverdriet | donderdag 29 november 2012 @ 21:09 |
Als je wat voor de derde wereld wilt helpen moet je handelsbarrieres afschaffen en stoppen met landbouwsubsidies Niet ontwikkelingshulp uit overheidsbudgetten geven. | |
golfer | donderdag 29 november 2012 @ 21:57 |
Gesproken als een ware P/VV/D-er. | |
Pietverdriet | donderdag 29 november 2012 @ 22:00 |
Argumenten heb je niet? | |
golfer | donderdag 29 november 2012 @ 22:02 |
Ja hoor. Dezelfde die Jan Pronk al uitsprak. | |
Tomatenboer | donderdag 29 november 2012 @ 22:02 |
Op het ontwikkelingshulp standpunt van Pietverdriet na ben ik het wel met 'm eens. Maar juist de VVD en het CDA zijn de grootste voorstanders van handhaving van de handelsbarrieres van Europa en de landbouwsubsidies. Overigens zit er wel een naar bij-effect bij ontwikkelingshulp en dat is dat landen vaak worden verplicht aan een liberaliseringsagenda mee te werken indien ze ontwikkelingsgeld aannemen. Wat feitelijk inhoudt dat ze de deuren moeten openzetten voor grote multinationals uit het rijkere westen die vervolgens de grondstoffen komen uitbuiten en de winsten wegsluizen en verder niets bijdragen aan de ontwikkeling en de welvaart van een land. Zie oa de documentaire "why poverty" die gisteren is uitgezonden over een groot Zwiters koperwin bedrijf in Zambia. | |
Pietverdriet | donderdag 29 november 2012 @ 22:05 |
Dat was geen argument, niet onderbouwt. Verdiep je eens in wat ontwikkelingssamenwerking daadwerkelijk is ipv wat je denkt dat het is. FYI, ik heb er jarenlang in gezeten | |
golfer | donderdag 29 november 2012 @ 22:49 |
Pronk heeft er ook jaren ingezeten, heeft er misschien nog wel meer verstand van dan jij. Maar goed het is hier geen POL en het gaat over een amusementsprogramma KvW. | |
McNulty | donderdag 29 november 2012 @ 23:54 |
Tja als boeren uit derdewereldlanden zelf aangeven dat ze niet kunnen concureren om de redenen die Piet aangeeft... | |
Pietverdriet | vrijdag 30 november 2012 @ 06:41 |
Pronk weet het beter, de partij heeft altijd gelijk. | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 11:40 |
vanavond: Zalmforel Forel is een soort vis. Die kennen we wel. Zalm is ook een soort vis, die kennen we nog beter. Tot zover klinkt het simpel. Maar er is er nog eentje, die ons in verwarring brengt, namelijk zalmforel. Dat staat op het doosje in de supermarkt. Van binnen ziet het roze als zalm, van buiten lijkt het op forel. Wat is het? De Keuringsdienst vist naar het antwoord. Zalmforel is zalmroze. Een verhaal over vis en een likje verf. | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 11:41 |
Volgens Wikipedia is het gewoon een vissoort: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zalmforel. Ik ben benieuwd hoe ze dit het hele programma leuk gaan houden. | |
Adames | donderdag 6 december 2012 @ 11:56 |
het kuit ervan is ook wel populair | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 11:59 |
Nee dus, het is een regenboogforel. Die voeren ze voer met garnalen erin. Daardoor wordt het visvlees roze. Dat vindt de consument blijkbaar mooi. En omdat roze vis = zalm in hoofd consument noemen ze het zalmforel. En dat zal beter verkopen neem ik aan. Oh noes! Wat erg! Aflevering klaar! | |
Erasmo | donderdag 6 december 2012 @ 13:42 |
Mochten ze willen dat ze garnalen krijgen, veels te duur. Die beesten krijgen normaal pelletvoer met een handje astaxanthine er door. | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 13:49 |
Ook prima , maar dat is denk ik dan de grootste openbaring van de avond. | |
Erasmo | donderdag 6 december 2012 @ 13:56 |
Voor de gemiddelde CUL-bezoeker is het gesneden koek maar ik denk dat het voor consumerend Nederland wat nieuws is. | |
alors | donderdag 6 december 2012 @ 20:29 |
Marijn gaat vissen !! | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 20:30 |
Ik vraag me ook altijd af wat varkenshaas nou is. | |
alors | donderdag 6 december 2012 @ 20:33 |
Haas gedeelte van een varken. Je hebt van koeien ook haas, ossehaas. | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 20:34 |
Weet ik ook wel. Was maar een geintje. | |
rubbereend | donderdag 6 december 2012 @ 20:35 |
Marijn | |
rubbereend | donderdag 6 december 2012 @ 20:36 |
onee hij zit er echt aan | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 20:37 |
Midas | |
Godtje | donderdag 6 december 2012 @ 20:39 |
Vis en ko | |
rubbereend | donderdag 6 december 2012 @ 20:41 |
filmen mag nergens | |
rubbereend | donderdag 6 december 2012 @ 20:42 |
"not aks me why, you understand?" | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 20:43 |
Biologisch zeggen ze, het is nog steeds een legbatterij | |
rubbereend | donderdag 6 december 2012 @ 20:43 |
die poes had er een te pakken | |
Godtje | donderdag 6 december 2012 @ 20:45 |
Daar zegt biologisch dan ook niks over. | |
rubbereend | donderdag 6 december 2012 @ 20:45 |
ik kleine riviertjes stroomopwaarts gaan vissen ook gewoon zo | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 20:46 |
Biologische landbouw en voeding is een verzamelnaam voor landbouwmethoden en voedingsmiddelen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden. | |
Pietverdriet | donderdag 6 december 2012 @ 20:46 |
.????? | |
Pietverdriet | donderdag 6 december 2012 @ 20:48 |
| |
GooseFM | donderdag 6 december 2012 @ 20:48 |
nomnom, zalm met aardolie | |
ß | donderdag 6 december 2012 @ 20:48 |
| |
snellejelle | donderdag 6 december 2012 @ 20:50 |
Slechte blinddoek, hij kijkt er onder door | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 21:03 |
Ik ben het niet live aan het kijken, maar heb je het nu over die kleurstof die uit aardolie gemaakt wordt? Wat boeit dat nou, voedseltechnisch gezien. Oke, het voegt niks toe aan de smaak, maar het is gewoon een natuurlijke stof, die veel in andere vis voorkomt. Al is deze dan kunstmatig geproduceert. Dat het zonde is van de aardolie, dat is een ander verhaal. | |
golfer | donderdag 6 december 2012 @ 21:10 |
Leuk om eerst Nico Waasdorp (visboer uit IJmuiden waar we vaak komen) en vervolgens Imco Binners van Vis en Ko (beste visrestaurant van Haarlem e.o.) te zien. En de mythe van de bijgeschilderde (zalm)forel die niet bestaat is weer doorbroken. Benieuwd hoe lang het nog onder die naam in de supermarkt verkocht blijft worden. | |
Adrie072 | donderdag 6 december 2012 @ 22:13 |
Wat bezoekt een CUL-bezoeker? | |
golfer | donderdag 6 december 2012 @ 22:27 |
de snackbar... | |
Erasmo | donderdag 6 december 2012 @ 22:33 |
Zijn schoonmoeder? Het toilet? | |
Adrie072 | donderdag 6 december 2012 @ 22:40 |
Toen ik jouw reactie las,na het zien vd aflevering, vond ik het indrukwekkend dat de naam astaxanthine jou bekend was en zoals vermeld weet elke CUL-bezoeker dit. Ik had tot voor kort van beide nog nooit gehoord, astaxanthine ken ik nu. Zou je willen uitleggen wat CULinhoudt? | |
Pietepietje | donderdag 6 december 2012 @ 22:43 |
Culinesse à gogo (Afkorting: CUL) | |
Adrie072 | donderdag 6 december 2012 @ 22:51 |
Jaja, merci. | |
penny-wise | donderdag 6 december 2012 @ 22:52 |
Ik werk bij DSM en wij maken een tussenproduct wat uiteindelijk die stof wordt wat die zalm roze maakt. | |
Pietverdriet | donderdag 6 december 2012 @ 22:54 |
Is die kleurstof nog steeds niet toegelaten in de VS? | |
penny-wise | donderdag 6 december 2012 @ 22:54 |
Geen flauw idee eigenlijk. | |
Pietverdriet | donderdag 6 december 2012 @ 22:59 |
Volgens wikipedia is het wel toegestaan als kleurstof maar niet in diervoeders | |
Adrie072 | donderdag 6 december 2012 @ 23:00 |
Misschien simplistisch, maar als aardolie als natuurlijk wordt gezien en algen, kreeftjes etc. ook, vanwaar die afkeer van de 'milieu-freaks' tegen dit verschijnsel. Is astaxanthine schadelijk te noemen voor de gezondheid of is er geen verschil met algen, kreeftjes? | |
penny-wise | donderdag 6 december 2012 @ 23:05 |
Aardolie bestaat uit zoveel producten. Er wordt ook zeep van gemaakt en medicijnen. | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 23:07 |
Het gaat er niet om of je aardolie als 'natuurlijk' of 'chemisch' ziet. Als het product dat je er uit maakt op moleculair niveau identiek is aan hetzelfde product, maar dan gewonnen uit bv garnalen dan maakt dat voor wat je er mee doet dus helemaal niks uit. | |
Adrie072 | donderdag 6 december 2012 @ 23:10 |
Bekend, maar kun/moet je zeggen, dat astaxanthine schadelijk is voor de mens en/of dier? Zo niet, dan kun je het modeverschijnsel verwerpelijk noemen, maar het voorzien in de huidige behoefte een logisch gevolg. | |
Adrie072 | donderdag 6 december 2012 @ 23:12 |
Je was me voor, maar zo zie ik het inderdaad ook. | |
ß | donderdag 13 december 2012 @ 12:33 |
Vanavond: Een Antilliaanse tovertruc met suiker De Keuringsdienst onderzoekt een wonderlijk verhaal over Nederlandse witte suiker die op de Antillen zou veranderen in bruine suiker. De Keuringsdienst ontving een wonderlijke brief van een kijker op Curaçao. Er zou een geheimzinnige fabriek op het eiland staan. Witte suiker afkomstig van Nederlandse polders zou er worden omgetoverd tot bruine rietsuiker. Na deze truc zou de suiker in Hollandse supermarkten terechtkomen. De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het Caraïbisch goud en komt op onverwachte plekken terecht. Het resultaat is een mierzoet verhaal over suiker en verf. | |
ß | donderdag 13 december 2012 @ 12:34 |
Als dit klopt ben ik benieuwd waarom ze het helemaal naar Curaçao verschepen om het te verven. | |
henkde_j | donderdag 13 december 2012 @ 13:01 |
Zal wel een soortgelijke constructie aan vast zitten zoals met de Nederlandse Parmaham | |
Bosbeetle | donderdag 13 december 2012 @ 13:32 |
Ik vind die aardolie praat die scheikundigen houden als ze het over organische synthese hebben altijd zo misplaatst. Maar aan de andere kant vind ik de vragen van de keuringsdienst van waarde ook misplaatst. Als die man zegt het wordt gesynthetiseerd, om dan te vragen wat hij bedoeld . En dan moet hij gaan zeggen we nemen koolwaterstoffen en zetten daar andere groepen aan. Dan gaat de camera even uit en zeggen de filmmakers "dat is te moeilijk hoor voor ons publiek, kun je het makkelijker verwoorden". De stof wordt gemaakt door een grondstof te modificeren "nog te moeilijk" We beginnen met aardolie en met de stukjes daarvan maken we deze nieuwe stof "okay kan er mee door" Teminste ik denk dat het zo gegaan is want ik heb nog nooit een scheikundige zo horen praten. Ik vind het erg jammer dat ze dit programma altijd zo 'versimpelen'. Ik vond het wel een leuke aflevering verder geen idee wat zalmforel was en nu dus wel 'aangekleurde regenboog forel' | |
penny-wise | donderdag 13 december 2012 @ 13:39 |
Zalmforel is forel met een "gemaakte" roze zalmkleur van binnen. Noemen ze dus zalmforel. Volgende keer maken ze kabeljauw roze, heet het zalmkabeljauw | |
MaximusTG | donderdag 13 december 2012 @ 19:19 |
Ik zit een beetje op wiki te browsen; Waar het volgens mij op neer gaat komen is dat ze bietsuiker nemen en die kleuren (maar ook subtiel opsmaken) met melasse van rietsuiker. Moleculair is volledig geraffineerde biet- of rietsuiker identiek (sucrose). Je kan alleen het verschil bepalen door de verhouding koolstofisotopen door een andere manier van koolstoffixatie (de manier waarop de plant suiker maakt met zonlicht) in bieten en riet. | |
ddx | donderdag 13 december 2012 @ 19:44 |
Of hier verboden oid en daar mag het wel. | |
Daksijs | donderdag 13 december 2012 @ 20:24 |
Enig idee wat een container naar Curaçao kost om hem vervolgens weer naar Nederland te brengen? Lijkt mij financieel onhaalbaar eigenlijk | |
ß | donderdag 13 december 2012 @ 20:34 |
Spookbedrijf | |
Daksijs | donderdag 13 december 2012 @ 20:35 |
Jezus wat slecht.. Gehandicapten inzetten voor een stukje film | |
StephanL | donderdag 13 december 2012 @ 20:36 |
Ah daar komt suiker vandaan | |
alors | donderdag 13 december 2012 @ 20:37 |
Ajouad met laarzen | |
alors | donderdag 13 december 2012 @ 20:38 |
Ha bekend lab | |
chufi | donderdag 13 december 2012 @ 20:41 |
Marijn strekt zich uit | |
StephanL | donderdag 13 december 2012 @ 20:44 |
LOL dat is makkelijk | |
Pietepietje | donderdag 13 december 2012 @ 20:45 |
Is zuivere rietsuiker niet wit? | |
KaheemSaid | donderdag 13 december 2012 @ 20:46 |
Inderdaad, dat is niet veel werk. | |
chufi | donderdag 13 december 2012 @ 20:51 |
Onzin , doe een zoetje in mn koffie | |
ß | donderdag 13 december 2012 @ 20:53 |
http://keuringsdienstvanw(...)erhoudende_producten Nooit geweten dat pepermuntjes gewoon suikerklontjes zijn. | |
ddx | donderdag 13 december 2012 @ 20:54 |
Heel spannend maken met misschien spookbedrijf, maar uiteindelijk is er niets aan de hand. (Zouden ze dit zelf verzonnen te hebben om een aflevering te maken ?) | |
Pietverdriet | donderdag 13 december 2012 @ 20:54 |
Suikerklontjes die kunnen branden, steek er maar eens eentje aan | |
Pietverdriet | donderdag 13 december 2012 @ 20:57 |
Maar goed, suiker is dus het nieuwe vet? Goed het is kut voor je gebit, maar suikers zijn, met mate, niet slecht. Je hersenen schreeuwen erom | |
chufi | donderdag 13 december 2012 @ 20:57 |
Ik zou het niet doen | |
ß | donderdag 13 december 2012 @ 21:01 |
Valt tegen. | |
golfer | donderdag 13 december 2012 @ 21:03 |
Het was dus een Broodje Aap-verhaal van die tipgeefster uir Curacao. Het enige dat er voortkwam uit de reportage en het onderzoek is dat beide suikers gewoon hetzelfde zijn en allebei even (on)gezond. Het verhaal dat rietsuiker duurder is omdat het exclusiever zou zijn klopt dus ook niet. | |
ß | donderdag 13 december 2012 @ 21:07 |
Hoe komen ze er eigenlijk bij dat rietsuiker duurder is? Als ik hier kijk is rietsuiker per kg de goedkoopste die erbij staat. | |
alors | donderdag 13 december 2012 @ 21:09 |
Dat wist ik wel, ik was meer verbijsterd door dit plaatje | |
MaximusTG | donderdag 13 december 2012 @ 21:13 |
Bwaha, beter voor je spieren . Blijft grappig wat een onzin er soms verteld wordt. | |
ß | donderdag 20 december 2012 @ 12:55 |
vanavond: Champignons Champignons. Kleine witte paddestoelen, zo lief en onschuldig. Niks daarvan, zegt de vakbond. Arbeiders uit Oost-Europa worden ernstig uitgebuit in Hollandse kwekerijen. Limburgse kwekerijen, beter gezegd. We duiken de duisternis van de champignonschuren in om meer te weten te komen. De Keuringsdienst van Waarde over schimmige schimmels. Het eerste deel van een stemmig tweeluik tijdens de feestdagen. | |
ß | donderdag 20 december 2012 @ 12:56 |
Ik vind het geen onderwerp voor KvW. En dan nog twee afleveringen ook. | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:31 |
Wat is die FNV man er nuchter onder | |
StephanL | donderdag 20 december 2012 @ 20:32 |
Alberto!!!!!!! | |
Stickertje | donderdag 20 december 2012 @ 20:33 |
alberto | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:33 |
Alberto Steegman dit is het dieptepunt | |
Stickertje | donderdag 20 december 2012 @ 20:33 |
heiligschennis! | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:33 |
Dat dit kan, Alberto op 3. | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:34 |
Hij voelt zich wel op zijn gemak om in het donker met een Turk af te spreken. | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:34 |
ja. Dit had nooit naar de KRO gemoeten. | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:35 |
StephanL | donderdag 20 december 2012 @ 20:36 |
Directie is druk | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:36 |
alberto is een keiharde baas | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:37 |
Geweldig echtpaar. | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:37 |
Dat valt wel mee met zijn net-niet-show. | |
Stickertje | donderdag 20 december 2012 @ 20:38 |
ergens willekeurig om informatie vragen... goed voorbereid hoor | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:38 |
Wat doe jij? Ik ben ITC'er. | |
Stickertje | donderdag 20 december 2012 @ 20:39 |
ja maar als er geen uitbuiting is betekent het dat de prijzen van champignons omhoog gaan | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:41 |
Zou mooi zijn als de priester kankerkachellam is. | |
StephanL | donderdag 20 december 2012 @ 20:42 |
the horror | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:42 |
Horen, zien en zwijgen. Zo doen we dat gewoon. | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:43 |
dat vind hij dan ook vooral zelf | |
Andyy | donderdag 20 december 2012 @ 20:44 |
Waar de fuck zijn ze? | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:45 |
Dit herinnert mij eraan dat ik nog een paddo-kweeksetje moet kopen. | |
Snoepje5 | donderdag 20 december 2012 @ 20:45 |
Is t Waalde? Ik dacht altijd keuringsdienst van waarden. | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:47 |
Ik had een keer bij de Chinees champignonnensoep, dacht ik van 'hmmm, lekker dikke soep'. Was het gewoon water met wat paddestoelen en gras erin. | |
Stickertje | donderdag 20 december 2012 @ 20:48 |
lol.. niet meer champignons eten voor een paar polen | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:50 |
Binnenkort Fairtrade champignons, 40 euro per gram. | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2012 @ 20:51 |
als het waar is, is het gewoon een schande natuurlijk. Maar ja dan kan Chinese makelij ook wel weggooien. | |
Specularium | donderdag 20 december 2012 @ 20:53 |
Wij zijn helemaal geen republiek. Maar toch leuk geprobeerd. | |
rubbereend | donderdag 20 december 2012 @ 22:18 |
Alberto in de uitzending, dan is het sowieso een goede aflevering | |
golfer | donderdag 20 december 2012 @ 22:43 |
Iedereen weet toch al jaren van die misstanden bij o.a.champignon- en aspergekwekers? Zolang de inspectie niet echt hard ingrijpt blijft dat gewoon nog jaren zo doorgaan. | |
Adames | vrijdag 21 december 2012 @ 13:00 |
zijn alleen al dit jaar 10 redelijke grote artikels in het landelijk dagblad geweest | |
Tomatenboer | vrijdag 21 december 2012 @ 13:06 |
Wat ik mij dan afvraag is dan het dan gaat over het uitschot van de werkgevers, of dat dit gemeengoed is onder het merendeel van de werkgevers in de land- en tuinbouwsector die Polen inhuren voor hun werkzaamheden. | |
Adames | vrijdag 21 december 2012 @ 13:22 |
volgens mij redelijk vaak, bedrijven die dit soort uitbuiting deden waren toch vaak grote bedrijven die zich in de media hebben geprofileerd als eerlijk. Niet een of andere boer die 3 polen in dienst heeft. http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/50728 http://www.limburger.nl/a(...)UWS01/120809711/1030 http://www.penoactueel.nl(...)onkwekerij-6140.html http://www.ftm.nl/origina(...)hampignonsector.aspx | |
MrSweets | vrijdag 21 december 2012 @ 18:28 |
Wel sick. Maar dit is al vaker in de media geweest idd. Toch raar dat er blijkbaar niks aan gedaan wordt. Btw wel irritant dat ze de heletijd zon "spannend" muziekje eronder hadden omg. | |
MrSweets | vrijdag 21 december 2012 @ 18:33 |
Idd. Pauper omroep | |
Snoepje5 | vrijdag 21 december 2012 @ 23:24 |
Hoe zit dat met dat huis bij die klokkenluider? Lijkt wel of hij ieder moment een aanslag verwacht met die tralies om zijn tuin/huis? | |
Brentmeister | zondag 23 december 2012 @ 13:08 |
Ha, dat is ook precies wat ik dacht | |
Tomatenboer | zondag 23 december 2012 @ 13:10 |
Dat was toch geen klokkenluider? Was gewoon een woordvoerder van vakbond FNV. | |
Pietverdriet | zondag 23 december 2012 @ 14:22 |
limburg, het Alabama van Nederland. | |
Snoepje5 | zondag 23 december 2012 @ 14:23 |
Wat het ook is, ik kon even geen betere naam verzinnen Maar vond het wel erg merkwaardig die tralies. Leek echt net een gevangenis. | |
Lemans24 | zondag 23 december 2012 @ 15:20 |
Inderdaad, eerste uitzending in tijden die ik niet heb afgekeken. Geen reet aan, dat gemaakte maffiasfeertje. | |
Tomatenboer | zondag 23 december 2012 @ 15:22 |
Dat gemaakte mafiasfeertje en die 'Undercover in NL'-achtige manier van verslaggeven spreekt mij ook niet erg aan, maar dat neemt niet weg dat het onderwerp op zich buitengewoon interessant en spraakmakend is (of tenminste zou moeten zijn). | |
Erasmo | maandag 24 december 2012 @ 22:22 |
De sfeer is inderdaad wat overdreven maar het onderwerp mag best wel wat aandacht verdienen... Dat dit kan in Nederland! | |
Tomatenboer | donderdag 27 december 2012 @ 20:12 |
Over een kwartier dus het vervolg over de Champignonnen-mafia. | |
Lemans24 | donderdag 27 december 2012 @ 20:31 |
OK, deel twee van die flauwe dramaserie. Tijd om boodschappen te gaan doen! Ik zal de champignons laten liggen... Hopelijk volgende week weer een leuke aflevering. | |
svann | donderdag 27 december 2012 @ 20:44 |
Nou... flauw? Realiteit toch? In het Westland is ook een jarenlange strijd gevoerd tegen uitgebuite illegalen in de kassen. | |
Tomatenboer | donderdag 27 december 2012 @ 20:46 |
Ik vind het anders relevant genoeg. Genoeg om maatschappelijke ophef over te laten ontstaan eigenlijk. Helaas interesseert het de mensen schijnbaar geen fuck en zijn we al te veel afgestompt en te individualistisch geworden met z'n allen. | |
Lemans24 | donderdag 27 december 2012 @ 21:14 |
Flauw gedramatiseerd in beeld gebracht. Ze hadden het ook op een actuele manier kunnen brengen, zoals de rest van de afleveringen. Het onderwerp vind ik natuurlijk wel belangrijk. Al kijk ik de Keuringsdienst van Waarde zelf alleen vanwege onderwerpen over eten en de kwaliteit daarvan. Die pamperaflevering heb ik dus helemaal overgeslagen, dat interesseert me echt niet. | |
alors | donderdag 27 december 2012 @ 22:45 |
De eerste van de twee aan het terugkijken. Ik blijf die Ersan raar vinden, altijd zo norsig. | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 00:05 |
Wat was er precies niet actueel aan deze afleveringen? Uitbuiting is voorbij? Kerst is geweest? | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 00:10 |
Lijstje van goede champignons verkopende supers: http://keuringsdienstvanw(...)air_produce_keurmerk | |
Lemans24 | vrijdag 28 december 2012 @ 00:16 |
Ik heb het niet over de inhoud, maar de stijl. Actuele manier als in modern. Tweede alinea gaat over de inhoud, staat er duidelijk bij hoor. | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 00:18 |
Wat was er niet modern aan? | |
Snoepje5 | vrijdag 28 december 2012 @ 00:25 |
Volgens mij is er nooit iets actueel aan dit programma. Ja goed, afgelopen keer met de baby vaccins van pampers dan. Maar anders gaat het altijd om random dingen: kroepoek, roze zalm, etc. | |
Lemans24 | vrijdag 28 december 2012 @ 00:31 |
Ik heb het gevoel dat ik nu uit m'n tent gelokt wordt, want in het echte leven had het gesprek er op dit moment niet gezelliger op geworden, omdat ik dat allemaal al eerder gezegd heb. Maar goed: dat sfeertje wat ze gecreëerd hebben doet ontzettend amateuristisch en ouderwets aan. Met die muziek, die belachelijke eerste aflevering waarin niks gebeurde en die vreemde cameravoering. | |
Lemans24 | vrijdag 28 december 2012 @ 00:31 |
Met actueel had ik het dus over de stijl. ("actuele manier") NIET de onderwerpen. | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 00:34 |
Ah, je bent programmamaker en weet het allemaal beter in een andere vorm te gieten? Zoals? | |
Lemans24 | vrijdag 28 december 2012 @ 00:44 |
Zoals hun andere afleveringen, dat zei ik toch ook? | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 00:58 |
Dus even modern met een vast camerastandpunt met een nepachtergrond ze met een oude vaste telefoon laten bellen naar helpdesken van supers en fabrikanten en die hun onzin laten zeggen en dan zelf weer verder bellen met deskundigen en de fabrikanten zelf en dan op pad gaan naar een fabriek in het buitenland die wel wil meewerken aan gefilmd worden omdat ze KvW daar niet kennen? Zo modern en vernieuwend bedoel je? | |
svann | vrijdag 28 december 2012 @ 02:42 |
Ach, die champignons stonden hem gewoon tegen. :p Volgende week weer gewoon over de vetsoort in chocola of de kleur van volkorenbrood. | |
Lemans24 | vrijdag 28 december 2012 @ 04:04 |
Zo modern en eigen, bedoel ik. Quasi retro, dat is hun stijl, dat maakt het leuk. Vernieuwend zeker niet, maar dat hoeft ook niet. | |
Lemans24 | vrijdag 28 december 2012 @ 04:05 |
Nee hoor, champignons vind ik ook interessant, wil wel eens kwikmetingen zien bijvoorbeeld. | |
Snoepje5 | vrijdag 28 december 2012 @ 07:08 |
Duidelijk | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 08:58 |
Dit dus. Hoe radioactief zijn zweedse en poolse hanekammen. | |
plintladdertje | zaterdag 29 december 2012 @ 08:59 |
Lul toch niet vent, Ah verkoopt ook gewoon fairproduce. Ik snap alleen niet dat een minister zich hiermee bemoeit wil hij de hele sector om de zeep helpen? afgelopen jaar is het aantal bedrijven al met 18% gedaald Voortaan producten uithet oostblok dan? Die Polen gaan nog gelijk krijgen ook, over 10 jaar werken jullie bij ons, BAH | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 29 december 2012 @ 09:01 |
Dit hadden ze ook wel in 1 aflevering kwijt gekund. Weinig boeiende beelden. | |
MrSweets | zaterdag 29 december 2012 @ 10:03 |
had makkelijk in 1 aflevering gekund idd. Zeer matige afleveringen van KVW zeg... jammer | |
Snoepje5 | zaterdag 29 december 2012 @ 10:21 |
Moest wel lachen toen die ene (ernest kirisch oid) met zo'n verrekijker in de auto zat. | |
Snoepje5 | zaterdag 29 december 2012 @ 10:23 |
Sector om zeep helpen? Slavernij is een no-go! Er zijn ook bedrijven die het wel kunnen zonder slavernij en onderbetaling. Dus niks om zeep helpen, gewoon de eerlijke telers belonen. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 29 december 2012 @ 10:30 |
Dan zal toch eerst de wet aangepast moeten worden liefje. | |
alors | zaterdag 29 december 2012 @ 11:29 |
Dát idd. En zou het niet zo zijn dat bedrijven op de fles gaan juist vanwege oneerlijke concurrentie? | |
plintladdertje | zaterdag 29 december 2012 @ 12:12 |
Kom op zeg, is je t-shirt of telefoon wel eerlijk, of zelfs je benzine, of computerchip? | |
Erasmo | zaterdag 29 december 2012 @ 12:32 |
Ah het ''Ja maar hun...'' argument. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 29 december 2012 @ 12:47 |
ok dus dan moet dit kunnen volgens jou in nld? heel wat wetjes die aangepast moeten worden dan. | |
Kidney_bean01 | zaterdag 29 december 2012 @ 13:16 |
Hebben meer mensen gisteren Reporter van de KRO gezien over Ryanair? Het leek wel alsof het door dezelfde programmamakers was gemaakt als degene die de champignons afleveringen in elkaar heeft gezet. Zelfde soort 'detective' stijl, veel geblaat en uiteindelijk had het makkelijk in 1 aflevering gekund. | |
golfer | zaterdag 29 december 2012 @ 13:33 |
Lul zelf niet vent. Dat lijstje is niet van mij maar van de programma-site. En verder zie ik geen enkel argument van jou die de slavernijpraktijken veroordeeld? Zit je zelf soms in die sector dat je het zo verdedigd en met 'ja maar.hullie doen het ook'-nonargumenten aankomt? | |
MrSweets | zaterdag 29 december 2012 @ 13:48 |
Ik vond die detective stijl echt tenenkommend jezus. Zitten daar n serieus gesprek te voeren, moet er zon "gevaarlijk" muziekje onder. En dat afspreken met die sbs reporter in de nacht op n parkeerplek pfff kom op he! tis wel echt een serieus onderwerp... | |
plintladdertje | zaterdag 29 december 2012 @ 14:03 |
En als je het niet ziet of weet is het wel goed? | |
plintladdertje | zaterdag 29 december 2012 @ 14:09 |
Ik veroordeel niets, de winnaars maken de regels en de verliezers volgens ze. Niemand zegt dat ze moeten komen laat staan blijven, losers als ze daar intrappen. | |
golfer | zaterdag 29 december 2012 @ 14:12 |
| |
FkTwkGs2012 | zaterdag 29 december 2012 @ 15:11 |
daar zijn geen nl wetten voor. we hebben het hier over iets wat in nl gebeurt, niet in verweggistan. | |
#ANONIEM | zondag 30 december 2012 @ 13:08 |
KvW is altijd een programma met een humoristische noot. En beter met zo'n humoristische overdrijving een ernstig probleem succesvol aankaarten, dan quasi-serieus een fabrikant volledig onterecht in diskrediet te brengen, zoals ze destijds met het ijzer in de cornflakes deden. Nee, ik vind dat ze het hier prima hebben gedaan. Al vind ik afleveringen die gewoon leerzaam zijn, zonder schandalen en zonder 'gevaarlijke muziekjes', ook leuk om naar te kijken. | |
ddx | woensdag 2 januari 2013 @ 21:08 |
hh morgen over filet americain volgens mij ? | |
StephanL | woensdag 2 januari 2013 @ 21:21 |
Al eens gezien ja. | |
fotostarter | donderdag 3 januari 2013 @ 18:24 |
Precies, zoals die uitzendingen van klootwijk. Heerlijke televisie | |
golfer | donderdag 3 januari 2013 @ 18:30 |
Het herhalingenseizoen zijn weer begonnen. | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 19:37 |
Het is altijd enkelvoud. Filet Americain zit bol van de smaakversterkers, maar gaat het daar ook over? | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 19:50 |
Vertel, en wat is daar zo erg aan? | |
TargaFlorio | donderdag 3 januari 2013 @ 19:55 |
En dan zitten we nog midden in de winter. | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 20:03 |
1. het vervlakt je smaak: alles smaakt hetzelfde 2. het kan allergieën en andere gezondheidsklachten veroorzaken 3. het is nep Ik vermijdt die zooi (smaakversterkers) al enige jaren en als ik ze nu -per ongeluk- nog eens binnen krijg, proef ik dat direct. Meestal in een sausje of soep ofzo, die dan meteen niet lekker meer is... | |
#ANONIEM | donderdag 3 januari 2013 @ 20:06 |
Wat smaakversterker wordt genoemd is meestal glutamaat, wat ook van nature voorkomt in bijvoorbeeld tomaten, zeewier en (varkens)vlees. Niet geheel verwonderlijk zijn de negatieve gezondheidseffecten dan ook nooit wetenschappelijk aangetoond. | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 20:13 |
1. Onzin 2. Onzin 3. Onzin Van nature in: Gebonden glutamaat (mg/100 g) Vrij glutamaat (mg/100 g) Melk en melkproducten Koemelk 819 2 Moedermelk 229 22 Gerijpte kaas (type Parmezaan) 9847 1200 Gevogelteproducten Eieren 1583 23 Kip 3309 44 Eend 3636 69 Vlees Rund 2846 33 Varken 2325 23 Vis Kabeljauw 2101 9 Makreel 2382 36 Zalm 2216 20 Groenten Erwten 5583 200 Wortelen 218 33 Ui 208 18 Spinazie 289 39 Tomaten 238 140 Groene pepers 120 32 Het hele punt is, je kan het wel toevoegen, net als zout, maar het komt van nature in heeel veel etenswaren voor. Heb hierboven een lijstje gepost, maar het zit in veel meer levensmiddelen, ook in grote hoeveelheden. (Erwten, oude kaas, droge worsten, hammen, zelfgetrokken boullion, (gedroogde) tomaten) Ik denk dat als je een bijzonder schraal dieet hebt als je de stof wil vermijden, en zoals gezegt er is geen enkele reden voor. Van het zg Chinees restaurant effect is nooit aangetoont dat het veroorzaakt wordt door glutamaat, als het al zou bestaan. Er zijn zat andere oorzaken te bedenken maar iedereen geeft glutamaat de schuld. Je kan bv denken aan slechte kookwijn, slechte hygiene, teveel (slecht) bier, teveel gegeten. Vast staat dat 1) glutamaten in heel veel levensmiddelen voorkomen van nature 2) Niet heel china barst van de koppijn 3) Er nog nooit objectief is aangetoont dat er een verband is 4) Het hele verhaal begon met een stukje geschreven door iemand die niets onderzocht maar gelijk glutamaat de schuld gaf dat hij koppijn had. Enne, leg het verschil eens uit tussen glutamaten die van nature voorkomen in levensmiddelen? het zoveelste topic hierover goed Over Glutamaat (MSG) schreef ik eerder: Het werd voor het eerst geisoleerd in 1908 door Kikunae Ikeda uit Kelp. Dit wordt in Japan al sinds eeuwen gegeten (gedocumenteerd sinds 797) Het hele verhaal over het Chinees restaurant syndroom begon in 1968 toen Robert Ho Man Kwok een brief schreef aan de New England journal of medicine schreef. HIj merkte hier in op dat ie wel eens hoofdpijn had na het bezoek aan een chinees restaurant. ZONDER enige wetenschappelijke research kregen smaakversterkers er de schuld van. Zonder enige research nog enige wetenschappelijke reden. Pas in 1993, let wel, 25 jaar later ! Werd het eerste wetenschappelijke dubbelblinde onderzoek naar smaakversterkers en hoofdpijn gedaan. (Tarasof en Kelly) Ze maakten eerst gehakt van voorgaande onderzoeken, die absoluut onwetenschappelijk bleken, statistiek verkeerd gebruikten. Op basis van het onderzoek van Tarasof en Kelly die twee populaties in 4 groepen verdeelden (mensen die beweerden gevoelig te zijn voor MSG en mensen die dat niet waren, verdeeld in random groepen waar ze MSG kregen en placebos) trek ik wel conclusies. De enige persoon die reageerde was iemand die een placebo kreeg. Er is geen enkel bewijs voor dat MSG hoofdpijn veroorzaakt als ding op zich, het enige verband wat is aangetoont is dan mensen die een tekort hebben aan vitamine B6 hoofdpijn kunnen krijgen indien ze MSG binnen krijgen. (Karl Folkers, uni van Texas) MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens Oh en dan nog iets, glutamaat komt van nature voor in veel zaken als oude kaas, gedroogde tomaten, boullion of stoofvlees die een tijd heeft staan pruttelen, ansjovis, doperwtjes, salami, etc etc Het ontstaat door de afbraak van eiwitten, en geeft de volle rijke smaak die je kent van bv oude kaas, gedroogde tomaten of salami. Sterker nog, je lichaam maakt het zelf. | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 20:20 |
Natuurlijk (salami, oude kaas e.d.) is prima. Maar toegevoegd aan salami is een luie vorm van productie. Ze zijn te beroerd om te laten rijpen, want dat kost tijd en geld. En chips, sauzen, soepen en marinades met smaakversterkers hoef ik ook niet, omdat ze mijn smaak vervlakken. Alles smaakt hetzelfde, ook dingen die helemaal niet zo horen te smaken. Dat is gewoon een feit. Ik wil de natuurlijke smaak proeven, ook als die flauw is! Over gezondheidsproblemen: ik heb er nooit last van gehad, maar dat zou ik ook graag willen voorkomen in de toekomst. Ik vind alles wat kunstmatig is sowieso niets toevoegen aan eten, dus vermijd het graag. Nogmaals: natuurlijke smaak is prima. (ik gebruik dus ook weinig zout en suiker, omdat het de natuurlijke smaak verbloemd. Eet eens gewoon een gekookte aardappel: de eerste keer denk je "oh, wat flauw", na een paar weken weet je niet beter.) [ Bericht 3% gewijzigd door Lemans24 op 03-01-2013 20:25:39 ] | |
Specularium | donderdag 3 januari 2013 @ 20:25 |
Ik eet gewoon alles. | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 20:26 |
Poep is ook best lekker ja. | |
Specularium | donderdag 3 januari 2013 @ 20:26 |
Dat wordt over het algemeen niet als voedsel gezien. | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 20:29 |
Ik eet trouwens ook bijna alles, voeg alleen niet onnodige smaken toe. Hond, cavia, alligator, lama, eendenembryo, zomaar wat delicatessen die ik kan aanraden | |
Specularium | donderdag 3 januari 2013 @ 20:31 |
Ohjee, we gaan weer allemaal dood. | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 20:38 |
Als jij daar gelukkig van wordt | |
Snoepje5 | donderdag 3 januari 2013 @ 21:19 |
Ik heb gister nog een poot van mijn hond gegeten. Indd een aanrader. | |
#ANONIEM | donderdag 3 januari 2013 @ 21:40 |
Oh ja herhaling opgenomen voor niets | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 22:03 |
Als je niet op je voeding let, doe je jezelf tekort. Waarom kijk je überhaupt De Keuringsdienst van Waarden eigenlijk? Dat gaat toch daarover. | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 22:05 |
Ik heb het in de vorm van een soort tapas gegeten, met rijst. In de Filipijnen. Wel apart hoor, zeker omdat er honden aan tafel stonden te schooien om eten... Maar nu weer on-topic! | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 22:29 |
Ik weet waar ik het over heb, ik kan zin en onzin scheiden. KVW heeft ook een aflevering over glutamaat, kijk die eens op uitzending gemist. Je moet je niet laten leiden door emoties, maar door feiten | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 22:30 |
Mijn hont heeft vanavond nog met een poot gegeten | |
Lemans24 | donderdag 3 januari 2013 @ 22:34 |
Ik laad me leiden door smaak, mijn smaak. Niet alles hoeft hetzelfde te smaken, wat mij betreft. En E631 heeft een uitgesproken smaak. Wat je er van kan krijgen, zal MIJ nu worst wezen, maar ja, dat geloof ik ook. | |
Pietverdriet | donderdag 3 januari 2013 @ 22:35 |
Umami, net zoal suiker zoet smaakt |