Zit daar ook kwark in?quote:Op vrijdag 15 februari 2013 09:49 schreef Milan7 het volgende:
[..]
Bij de Hema in een setje: 3 ronde 500 ml bakjes met gekleurd deksel.
De hoeveelheid kaas komt nog redelijk nauw. Hoe meer hoe lekkerder natuurlijk, maar als het een aaneengesloten laag wordt kan het vocht van de saus en groente niet meer onstnappen, en krijg je pizza met een soort gegratineerde tomatensoep met gekookte salami.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 14:18 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ging er mis dan? Lekkere hobby is het zeker ja! En als je niet té veel erop doet, dan is het nog niet eens zo´n ongezonde maaltijd
Ik zet idd de bakjes gewoon op de kop. Maar ik snap niet wat je bedoelt met vormeloze hoop? Ze zijn natuurlijk afgeplat aan boven en onderkant, maar het bovenaanzicht is gewoon rond. Ik zal echt eens een foto maken als ik het deeg op het werkblad heb liggen.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:34 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
De hoeveelheid kaas komt nog redelijk nauw. Hoe meer hoe lekkerder natuurlijk, maar als het een aaneengesloten laag wordt kan het vocht van de saus en groente niet meer onstnappen, en krijg je pizza met een soort gegratineerde tomatensoep met gekookte salami.
Misschien komt dat bij mij omdat ik het deeg er met de hand uithaal, als je die bakjes op zn kop laatstaan blijft het inderdaad wel rond natuurlijk. Ga ik eens porberen!quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:41 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik zet idd de bakjes gewoon op de kop. Maar ik snap niet wat je bedoelt met vormeloze hoop? Ze zijn natuurlijk afgeplat aan boven en onderkant, maar het bovenaanzicht is gewoon rond. Ik zal echt eens een foto maken als ik het deeg op het werkblad heb liggen.
Maar de bakjes zijn bij mij zo groot, dat het deeg ze voor zeker 3/4 vult als het gerezen is.
Ik heb net deeg gemaakt (nu is het nog beslag eigenlijk: ik doe water met zoveel bloem dat het nog net vloeibaar is, dat laat ik een uurtje staan, en straks gist, zout en nog meer bloem erbij).quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:50 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, nou ja, gewoon normaal. Mix van bloem en griesmeel. Echt waar, probeer het eens!
Ok, hier het resultaat:quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:55 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Ik heb net deeg gemaakt (nu is het nog beslag eigenlijk: ik doe water met zoveel bloem dat het nog net vloeibaar is, dat laat ik een uurtje staan, en straks gist, zout en nog meer bloem erbij).
morgen proberen!
Die lust geen tomaatquote:Op zondag 17 februari 2013 17:55 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
dat is vies, maar blijkbaar vond je moeder jouw saus nog viezer
Dat had ik vroeger ook, ik lustte geen rauwe tomaat, wel ketchup, tomatensoep, tomatensaus enzo. Totdat ik in het buitenland er niet onderuit kwam een tomatensalade te eten, maar die was van echte rijpe tomaten, ik wist niet wat ik proefde.quote:
en met foto's van het deeg. Twee dingen vallen me op: je hebt een bakje met een afgeschuinde onderkant. En de pizza zelf, zo ziet het er bij mij ook ongeveer uit (ik krijg het wel niet zo mooi rond:( ), maar ik rek het nog verder uit dan dat, dus het kan misschien dat ik gewoon minder deeg gebruik.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 18:01 schreef MaximusTG het volgende:
En de screens zijn binnen. Valt me niet tegen, al blijf ik liever op de steen bakken. Maar voor veel mensen als we op vakantie zijn is het ideaal.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Pizza (het zijn er 2) zijn belegd met tomatensaus, chorizo, champignons, paprika en mozzarella.
Lekker krokant met die stukjes eierschaalquote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:52 schreef Studeur het volgende:
Kwam een heel goed filmpje tegen laatst over hoe je snel een pizza maakt. Ik vind dit zelf de beste manier:
Heheheh, die van de fruit salade is ook echt goed.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:52 schreef Studeur het volgende:
Kwam een heel goed filmpje tegen laatst over hoe je snel een pizza maakt. Ik vind dit zelf de beste manier:
Jep, herkenbaarquote:Op woensdag 20 februari 2013 17:39 schreef naomi25 het volgende:
Na lang wachten heb ik eindelijk mijn oven en pizzasteen.
Vandaag de pizza premiere.
Heb recept 2, 1 gebruikt uit de OP gebruikt met de koude rijs.
Gisteren begonnen met het deeg maken. Zag er prima uit, net als op de plaatjes in het forum.
Het vormen ging lastiger. Probeerde mijn knokkels te gebruiken en legde daar het deeg op om het langzaam uit te rekken. Bij de eerste ging het redelijk. Bij de tweede kwamen overal grote gaten. Deeg weer overnieuw bij elkaar gedaan en proberen te vormen maar ging hetzelfde.
Had ook wat moeite om de pizza op de steen te krijgen. (heb nog een schieter) Heb hem nu met maismeel eronder van een plank op de steen proberen te krijgen. Hierdoor werd hij erg vervormt. De pizza smaakte opzich goed maar was niet erg krokant, zoals ik wel had verwacht met de steen. In het midden waar het deeg doorschijnend dun was brak het toen ik de pizza eruit wilde halen.
En daarna.. Ravage in de keuken en een huis dat blauw stond van de rook in de keuken..
Wel eerst uitgebreid laten ontdooien, uitlekken en droogdeppen...quote:Op woensdag 27 februari 2013 01:06 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
Ik heb nog flink wat garnalen in de diepvries liggen, denk dat ik dat morgen eens als beleg ga proberen
Speaking of which; kan je rauw gehakt op de pizza doen, of kan je het beter eerst bakken?quote:Op woensdag 27 februari 2013 10:31 schreef Eben12 het volgende:
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
Ik heb het andersom, ik hou echt wel van vlees, maar zou eigenlijk geen vlees weten wat het goed doet wanneer het liggend op een pizza kort verhit wordt. Terwijl inktvis, garnalen etc het uitstekend doen op een pizza.quote:Op woensdag 27 februari 2013 10:31 schreef Eben12 het volgende:
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
Nee is geen probleem, ik vond het alleen zo opvallend dat ik me afvroeg of jij dat ook had. En omdat je het in YT filmpjes en pizzeria's niet ziet. Het deeg draaiend in de lucht gooien is er echt niet bij zo. Maar goed, je kunt de elasticiteit van het deeg dus blijkbaar zelf bepalen door het uit de koelkast nog een keer op te bollen, en dan zo lang wachten tot het precies de juiste elasticiteit heeft. Maar zoals nu is ook goed, het resultaat was in elk geval prima!quote:@kuifje_fok: ja, deeg kan dan idd vrij slap zijn, op zich alleen maar makkelijk om te vormen, maar je moet dan wel het deeg aan alle kanten ondersteunen als het uitgerekt is. Als je dat vervelend vindt, dan moet je misschien toch opnieuw opbollen na nacht koelkast. Of je laat het bulkrijzen nachts. Dus dan kneed je, zet het geheel een nacht im de koelkast. Dan dag erop eruit, verdelen en opbollen. Moet je wel deeg langer de tijd geven om weer te rijzen. Dan heeft het ook meer tijd om te ontspannen.
In een oven die niet boven de 250 graden uit komtquote:Op woensdag 6 maart 2013 16:33 schreef LintuxCx het volgende:
En wat voor oven bak jij nou in? Ik doe 't nog steeds met een standaard oven die niet boven de 250 graden uit komt.
Same!quote:Op woensdag 6 maart 2013 16:36 schreef Deeltjesversneller het volgende:
moet niet steeds in dit topic kijken als ik honger heb
quote:Op woensdag 6 maart 2013 16:39 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
In een oven die niet boven de 250 graden uit komt.
1337 pizza skillzzzz natuurlijkquote:Op donderdag 7 maart 2013 06:51 schreef LintuxCx het volgende:
[..]vraag me dan toch af hoe je 'm altijd zo mooi bruin krijgt!
Haha, leuke plaat.quote:Op donderdag 7 maart 2013 09:59 schreef cous2 het volgende:
Bedoel je overigens zoiets van klei?
[ afbeelding ]
Hebben we ook al eens gemaakt, was erg lachen alleen werkt dat maar eventjes. Hij is nogal snel stuk en wordt gauw een smeerboel (letterlijk en figuurlijk). Dan kun je beter ff doorsparen en zo'n prefab pizzaoven kopen
Bezorg jij ook?quote:Op donderdag 7 maart 2013 21:17 schreef MaximusTG het volgende:
De pizza van vandaag;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Met champignons, tomatensaus, groene paprika, geraspte mozzarella, en deze worst:
[ afbeelding ]
Best pittig worstje!
ehhh hoe vaak eet jij pizza?quote:Op donderdag 7 maart 2013 21:17 schreef MaximusTG het volgende:
De pizza van vandaag;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Met champignons, tomatensaus, groene paprika, geraspte mozzarella, en deze worst:
[ afbeelding ]
Best pittig worstje!
Haha, naja, de meeste pakketjes worden binnen 24u afgeleverd.quote:Op donderdag 7 maart 2013 15:45 schreef MaximusTG het volgende:
@cous2: Ja, zoiets dergelijks, hoewel dat me volledig van klei lijkt te zijn? Ze maken ze ook vaak met een binnenlaag van klei en daarna lagen leem (mengsel klei en stro). Om het dan weer met klei af te smeren. Als je ze tegen de regen afdekt met een overkapping schijnen ze vrij lang mee te gaan.
Idee leek me iig erg leuk; maar vast en zeker veel werk.
Kosten zijn natuurlijk slechts een fractie van een stenen houtoven. Denk dat als je dat wil je idd net zo goed een prefab kan kopen.
Maar ben benieuwd naar je ervaringen met je pizza-oven. Klinkt leuk zo'n club. Maar waar zet je zoiets neer dan, als je em ook met een andere groep deelt?
Ben je trouwens bekend met het pizzamaking.com forum? Daar staat enorm veel informatie over allerlei soorten pizza. En mods aan huisovens/bbqs. Houtoven tips. Zijn ook veel mensen daar (Amerikanen) die een houtoven op een truck gebouwd hebben, en daar mee rondrijden als mobiele pizzeria (bedrijfsmatig).
@Yuri_Boyka: Haha, en dan je pakketje paar dagen later pas binnenkrijgen. Ontplofte bol deeg eruit. Had ik laatst een keer. Deeg gemaakt om die dag te bakken; Met een poolish die ik sochtends gestart was. Maar had nog deeg over; wou het voor de dag erna bewaren, maar dat was snachts in de koelkast zn container uitgekropen helaas
. Heb nu nieuwe containers gekocht bij de AH; prima maatje 3 voor 3 nog wat, 1 L inhoud:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |