abonnement Unibet Coolblue
pi_123096848
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:52 schreef Studeur het volgende:
Kwam een heel goed filmpje tegen laatst over hoe je snel een pizza maakt. Ik vind dit zelf de beste manier:

Lekker krokant met die stukjes eierschaal :9. En je krijgt nog calcium binnen ook, verantwoord voedsel dus!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 19 februari 2013 @ 22:58:15 #252
66083 Platina
78th Element
pi_123097638
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:52 schreef Studeur het volgende:
Kwam een heel goed filmpje tegen laatst over hoe je snel een pizza maakt. Ik vind dit zelf de beste manier:

Heheheh, die van de fruit salade is ook echt goed.
pi_123125121
Na lang wachten heb ik eindelijk mijn oven en pizzasteen.

Vandaag de pizza premiere.
Heb recept 2, 1 gebruikt uit de OP gebruikt met de koude rijs.
Gisteren begonnen met het deeg maken. Zag er prima uit, net als op de plaatjes in het forum.
Het vormen ging lastiger. Probeerde mijn knokkels te gebruiken en legde daar het deeg op om het langzaam uit te rekken. Bij de eerste ging het redelijk. Bij de tweede kwamen overal grote gaten. Deeg weer overnieuw bij elkaar gedaan en proberen te vormen maar ging hetzelfde.

Had ook wat moeite om de pizza op de steen te krijgen. (heb nog een schieter) Heb hem nu met maismeel eronder van een plank op de steen proberen te krijgen. Hierdoor werd hij erg vervormt. De pizza smaakte opzich goed maar was niet erg krokant, zoals ik wel had verwacht met de steen. In het midden waar het deeg doorschijnend dun was brak het toen ik de pizza eruit wilde halen.

En daarna.. Ravage in de keuken en een huis dat blauw stond van de rook in de keuken..
pi_123132695
quote:
6s.gif Op woensdag 20 februari 2013 17:39 schreef naomi25 het volgende:
Na lang wachten heb ik eindelijk mijn oven en pizzasteen.

Vandaag de pizza premiere.
Heb recept 2, 1 gebruikt uit de OP gebruikt met de koude rijs.
Gisteren begonnen met het deeg maken. Zag er prima uit, net als op de plaatjes in het forum.
Het vormen ging lastiger. Probeerde mijn knokkels te gebruiken en legde daar het deeg op om het langzaam uit te rekken. Bij de eerste ging het redelijk. Bij de tweede kwamen overal grote gaten. Deeg weer overnieuw bij elkaar gedaan en proberen te vormen maar ging hetzelfde.

Had ook wat moeite om de pizza op de steen te krijgen. (heb nog een schieter) Heb hem nu met maismeel eronder van een plank op de steen proberen te krijgen. Hierdoor werd hij erg vervormt. De pizza smaakte opzich goed maar was niet erg krokant, zoals ik wel had verwacht met de steen. In het midden waar het deeg doorschijnend dun was brak het toen ik de pizza eruit wilde halen.

En daarna.. Ravage in de keuken en een huis dat blauw stond van de rook in de keuken..
Jep, herkenbaar :)
Uiteindelijk mislukken er steeds minder, en worden ze steeds beter, vallen er minder vaak gaten in, en krijg je m in zn geheel van de steen af. Bij een dunne bodem (doorschijnende plekjes) is het nog belangrijker om zo min mogelijk nat beleg erop te doen, anders blijft het op die plek zompig.

De hele keuken moeten schoonmaken na afloop is ook wel herkenbaar. Ik wil eigenlijk i.p.v. al die superresultaten die iedereen hier post wel eens zien hoe je keuken er na een pizzabak sessie uitziet _O-
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 20 februari 2013 @ 21:54:37 #255
91830 MaximusTG
pi_123138297
Als je pizza niet in 1 keer van de steen komt is er iets niet goed. Dan is ie idd gaan lekken zeg maar. Van die hele vliesachtige stukjes wil je eigenlijk niet, je wil wel dat je deeg zo dun kan worden, maar zo dun moet je het niet maken.
Qua krokantheid, daar is de temperatuur van invloed op, de hoeveelheid saus, toppings en kaas.
  † In Memoriam † maandag 25 februari 2013 @ 18:41:39 #256
91830 MaximusTG
pi_123335436
:9~
  woensdag 27 februari 2013 @ 01:06:26 #258
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_123395892
Zojuist ook weer deeg gemaakt voor pizza's. 3 bakjes in de diepvries gedaan en 1tje in de koelkast voor morgen :)

Ik heb nog flink wat garnalen in de diepvries liggen, denk dat ik dat morgen eens als beleg ga proberen :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_123398924
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 01:06 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
Ik heb nog flink wat garnalen in de diepvries liggen, denk dat ik dat morgen eens als beleg ga proberen :)
Wel eerst uitgebreid laten ontdooien, uitlekken en droogdeppen...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_123401389
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
pi_123401412
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 10:31 schreef Eben12 het volgende:
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
Speaking of which; kan je rauw gehakt op de pizza doen, of kan je het beter eerst bakken?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † woensdag 27 februari 2013 @ 10:53:07 #262
91830 MaximusTG
pi_123402070
Beter eerst bakken. Ook vanwege vocht en vet wat er dan uitgaat.
Wat wel lekker is met gehakt is om het in een kom te doen; Wat peper en zout, worcestershiresauce. Beetje mengen. Dan kleine "plukjes" gehakt er van maken. Die in wat boter kort bruin bakken. En dan die op de pizza doen.
pi_123402340
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 10:31 schreef Eben12 het volgende:
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
Ik heb het andersom, ik hou echt wel van vlees, maar zou eigenlijk geen vlees weten wat het goed doet wanneer het liggend op een pizza kort verhit wordt. Terwijl inktvis, garnalen etc het uitstekend doen op een pizza.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123428423
@MaximusTG

Wat een geweldige pizza, alleen er naar kijken is een lust voor het oog :9.

Heb je het recept voor het deeg ergens staan?

[ Bericht 4% gewijzigd door samara op 27-02-2013 21:17:52 ( ) ]
  † In Memoriam † woensdag 27 februari 2013 @ 21:29:06 #265
91830 MaximusTG
pi_123429496
Bedankt voor het compliment! Ja, zo ben ik er ook best trots op hoor, als ze zo mooi worden.
Recept had je al gevonden zie ik; tenminste, het staat er ongeveer. Het is receptformule 3, maar dan de helft, en maal 1.2. Heb het nl onlangs verminderd in de PDF, was teveel voor 28 cm pizza's. Maar iets teveel verminderd, zeker voor die 30 cm vormen waar ik mee aan het uittesten was.

Dus dit is 306 gram bloem, 210 gram water, iets minder dan een teaspoon gist, iets minder dan een teaspoon zout. Heb de honing eruit gelaten.
Had bij deze het voordeeg van 210 gram bloem, al het water en de gist de dag ervoor al gemengd, en in de koelkast gezet. Toen s'ochtends eruit. Dus die fermenteerde langer dan de 5 uur in de PDF.
Dan op gegeven moment rest bloem erbij en zout, ff mengen en laten staan voor kwartiertje. Kneden. Rijzen. Verdelen en opbollen, weer rijzen, dan vormen en bakken.
pi_123430548
Bedankt voor je extra info/uitleg. Hoop dat het gaat lukken om zulke pizza's te maken.
  † In Memoriam † vrijdag 1 maart 2013 @ 15:28:37 #267
91830 MaximusTG
pi_123502661
Gisteren met Spaanse droge worst en gorgonzola een pizza belegd. Lekker combinatie. Maar iets te nat voor op een pizza screen. Van het weekend nog een testje doen, nog iets meer deeg.
pi_123515643
Resultaat van vanavond:


Iets meer deeg zodat ik het niet zover hoefde uit te rekken, en vooral: niet meer opbollen na de rijs. Hierdoor is het veel makkelijker uit te rekken. Het deeg blijft ook veel luchtiger, en ik denk dat het daardoor ook beter bruint.

mmmm...

Wat me wel opvalt is dat het deeg wel erg slap is. Niet dat het scheurt of zo, maar ik denk als ik met mijn handen voorzichtig de helft optil, de andere helft gewoon blijft liggen.
pi_123541791
Dus, als ik het goed begrijp kan je je deeg na het kneden direct in de koelkast doen en daar laten rijzen voor een nacht, maar door 'm eerst warm te laten rijzen en dan in de koelkast krijg je meer smaak?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_123543607
(was dat in reactie op mijn post?)

Wat ik doe:
kneden, opbollen, in een bakje, direct in de koelkast, volgende dag uit de koelkast, op temperatuur laten komen, voorzichtig uit het bakje halen, en zonder opnieuw opbollen en rijzen meteen gebruiken.

Of je meer smaak krijgt door het deeg niet direct in de koelkast te doen weet ik niet.
  † In Memoriam † zaterdag 2 maart 2013 @ 19:44:20 #271
91830 MaximusTG
pi_123546032
Nee, zo werkt het niet. En als je deeg in de koelkast zet nadat het al warm gerezen is, dan rijst het alsnog verder vrij hard. Omdat het dan ook nog warm is natuurlijk. Is niet meteen afgekoeld. Verder prima pizza zo te zien, misschien volgende keer halve slag draaien halverwege?
@kuifje_fok: ja, deeg kan dan idd vrij slap zijn, op zich alleen maar makkelijk om te vormen, maar je moet dan wel het deeg aan alle kanten ondersteunen als het uitgerekt is. Als je dat vervelend vindt, dan moet je misschien toch opnieuw opbollen na nacht koelkast. Of je laat het bulkrijzen nachts. Dus dan kneed je, zet het geheel een nacht im de koelkast. Dan dag erop eruit, verdelen en opbollen. Moet je wel deeg langer de tijd geven om weer te rijzen. Dan heeft het ook meer tijd om te ontspannen.
pi_123550600
quote:
@kuifje_fok: ja, deeg kan dan idd vrij slap zijn, op zich alleen maar makkelijk om te vormen, maar je moet dan wel het deeg aan alle kanten ondersteunen als het uitgerekt is. Als je dat vervelend vindt, dan moet je misschien toch opnieuw opbollen na nacht koelkast. Of je laat het bulkrijzen nachts. Dus dan kneed je, zet het geheel een nacht im de koelkast. Dan dag erop eruit, verdelen en opbollen. Moet je wel deeg langer de tijd geven om weer te rijzen. Dan heeft het ook meer tijd om te ontspannen.
Nee is geen probleem, ik vond het alleen zo opvallend dat ik me afvroeg of jij dat ook had. En omdat je het in YT filmpjes en pizzeria's niet ziet. Het deeg draaiend in de lucht gooien is er echt niet bij zo. Maar goed, je kunt de elasticiteit van het deeg dus blijkbaar zelf bepalen door het uit de koelkast nog een keer op te bollen, en dan zo lang wachten tot het precies de juiste elasticiteit heeft. Maar zoals nu is ook goed, het resultaat was in elk geval prima!

Dank je wel voor de tips en je fotos!
  † In Memoriam † zaterdag 2 maart 2013 @ 21:49:49 #273
91830 MaximusTG
pi_123551363
Graag gedaan! Altijd leuk om een mede pizzagek te helpen. En je kan op sommige vragen nu eenmaal geen eenduidig antwoord geven. Omdat je zoveel variabelen hebt. Als je met je deeg wil kunnen gooien zou je de hoeveelheid water juist weer kunnen verlagen. Als je bv die website van varasano leest, hij noemt ook dat zijn pizzadeeg normaal niet om mee te gooien is, te 'slap'.
Hij maakt soms voor pizzaparties een paar bollen stijver deeg voor de show.
Bij mij is het soms ook heel slap, is ook net afhankelijk van hoe ver het gerezen is. Als ik meerdere pizza's maak, dan zijn de laatste twee toch soms al weer een stuk meer gerezen dan de eerste, en dan is het idd lastiger om ze te vormen. Maar je ziet ook wel eens filmpjes van een manier om de pizza te vormen waarbij ze twee handen "in" de pizza leggen en al draaiend tegen de rand duwen en zo de pizza uitrekken.
Dat kan ik thuis niet doen, omdat ik een geribbeld aanrecht heb. Dat is te stroef. Maar heb nu wel een kopshouten snijplank. Misschien daar eens op proberen.
pi_123551872
Wat ik ook wel eens geprobeerd heb, als het deeg moeilijk te bewerken was, is het voorzichtig uit te rollen met een deegroller (! vloeken in de kerk natuurlijk!) tot ongeveer de halve grootte. Dan is het deeg nog zo dik dat je er de lucht niet te erg uitgedrukt hebt, en heb je wel een mooie egale pannekoek om verder uit te rekken tot de volledige grootte.
  † In Memoriam † zaterdag 2 maart 2013 @ 22:06:03 #275
91830 MaximusTG
pi_123552022
Wat ik doe is gewoon met de platte hand uitdrukken tot een dikke plak. Dan is ie qua omtrek zeker al de helft van wat ie moet worden, en dan verder uitrekken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')