Lekker krokant met die stukjes eierschaal . En je krijgt nog calcium binnen ook, verantwoord voedsel dus!quote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:52 schreef Studeur het volgende:
Kwam een heel goed filmpje tegen laatst over hoe je snel een pizza maakt. Ik vind dit zelf de beste manier:
Heheheh, die van de fruit salade is ook echt goed.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:52 schreef Studeur het volgende:
Kwam een heel goed filmpje tegen laatst over hoe je snel een pizza maakt. Ik vind dit zelf de beste manier:
Jep, herkenbaarquote:Op woensdag 20 februari 2013 17:39 schreef naomi25 het volgende:
Na lang wachten heb ik eindelijk mijn oven en pizzasteen.
Vandaag de pizza premiere.
Heb recept 2, 1 gebruikt uit de OP gebruikt met de koude rijs.
Gisteren begonnen met het deeg maken. Zag er prima uit, net als op de plaatjes in het forum.
Het vormen ging lastiger. Probeerde mijn knokkels te gebruiken en legde daar het deeg op om het langzaam uit te rekken. Bij de eerste ging het redelijk. Bij de tweede kwamen overal grote gaten. Deeg weer overnieuw bij elkaar gedaan en proberen te vormen maar ging hetzelfde.
Had ook wat moeite om de pizza op de steen te krijgen. (heb nog een schieter) Heb hem nu met maismeel eronder van een plank op de steen proberen te krijgen. Hierdoor werd hij erg vervormt. De pizza smaakte opzich goed maar was niet erg krokant, zoals ik wel had verwacht met de steen. In het midden waar het deeg doorschijnend dun was brak het toen ik de pizza eruit wilde halen.
En daarna.. Ravage in de keuken en een huis dat blauw stond van de rook in de keuken..
Wel eerst uitgebreid laten ontdooien, uitlekken en droogdeppen...quote:Op woensdag 27 februari 2013 01:06 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
Ik heb nog flink wat garnalen in de diepvries liggen, denk dat ik dat morgen eens als beleg ga proberen
Speaking of which; kan je rauw gehakt op de pizza doen, of kan je het beter eerst bakken?quote:Op woensdag 27 februari 2013 10:31 schreef Eben12 het volgende:
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
Ik heb het andersom, ik hou echt wel van vlees, maar zou eigenlijk geen vlees weten wat het goed doet wanneer het liggend op een pizza kort verhit wordt. Terwijl inktvis, garnalen etc het uitstekend doen op een pizza.quote:Op woensdag 27 februari 2013 10:31 schreef Eben12 het volgende:
Pizza en vis heb ik altijd een raar gevoel bij, lekker veel vlees gaat er beter in
Nee is geen probleem, ik vond het alleen zo opvallend dat ik me afvroeg of jij dat ook had. En omdat je het in YT filmpjes en pizzeria's niet ziet. Het deeg draaiend in de lucht gooien is er echt niet bij zo. Maar goed, je kunt de elasticiteit van het deeg dus blijkbaar zelf bepalen door het uit de koelkast nog een keer op te bollen, en dan zo lang wachten tot het precies de juiste elasticiteit heeft. Maar zoals nu is ook goed, het resultaat was in elk geval prima!quote:@kuifje_fok: ja, deeg kan dan idd vrij slap zijn, op zich alleen maar makkelijk om te vormen, maar je moet dan wel het deeg aan alle kanten ondersteunen als het uitgerekt is. Als je dat vervelend vindt, dan moet je misschien toch opnieuw opbollen na nacht koelkast. Of je laat het bulkrijzen nachts. Dus dan kneed je, zet het geheel een nacht im de koelkast. Dan dag erop eruit, verdelen en opbollen. Moet je wel deeg langer de tijd geven om weer te rijzen. Dan heeft het ook meer tijd om te ontspannen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |