abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119382486
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Het gehalte aan eiwitten, die door het kneden gluten vormen, dát is zeer slecht in de meeste supermarktbloem.
is soezie frans krokant of soezie surprima plus daarvoor beter? zag dat jij die soorten ook al eerder had genoemt (ben ff topic's terug aan het bladeren voor inspiratie )

quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
En elastisch is trouwens denk ik een verkeerd woord om te beschrijven wat je zoekt in een goed gekneed/ontwikkeld pizzadeeg. Want dan zou je de pizza nooit tot een schijf kunnen uitrekken, dan schiet ie steeds terug. Je wil meer een soort samenhang, of nou ja, dat is ook niet helemaal dekkend voor wat ik ermee bedoel :P. Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
dat is ook wat ik bedoel met elasticiteit. uittrekbaar zonder te scheuren.
dat lukte vroeger nooit met supermarktbloem. daardoor kregen we een vrij dikke bodem die ook nog eens niet luchtig werd :{
pi_119382508

Van gisteren.
Hij was weer super lekker.
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 13:55:20 #45
91830 MaximusTG
pi_119382514
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
pi_119382638
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
^O^
dan ga ik dat eens proberen. zaterdag bezoek wat pizza wil komen eten dus deze week nog maar ff een proefpizza maken.
  maandag 19 november 2012 @ 14:16:51 #47
389471 Die_Weisse_Rose
Es lebe die Freiheit!
pi_119383215
Ziet er lekker uit wie gaat er eentje voor mij maken? :D
Wir leben in einer Welt voller Mauern, und diese Mauern müssen von Männern mit Gewehren Beschützt werden. Und wer soll das tun, Sie?
  † In Memoriam † maandag 19 november 2012 @ 14:33:31 #48
91830 MaximusTG
pi_119383845
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #16

Hint hint :*
pi_119392868
Ik wil zelf ook een keer pizza maken met de bloem van Soezie. Welke is meer aan te raden, frans krokant of surprima plus?

Trouwens maximum, bedankt voor de tip met de basilicum. Hij lijkt zich langzaam weer te herstellen nadat ik stukken eraf geknipt had.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 01:06:22 #50
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119414178
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:26 schreef Gripper het volgende:
Voor de eerste keer pizza's gemaakt met Soezie (frans krokant) bloem. Fantastisch spul, wat een lekkere luchtige korst!

[ afbeelding ]
Wat doe je qua recept? Wat op het pak staat of gebruik je het recept van MaximusTG en vervang je zijn bloem met deze?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119416548
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 01:06 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Wat doe je qua recept? Wat op het pak staat of gebruik je het recept van MaximusTG en vervang je zijn bloem met deze?
een iets vereenvoudigde versie van een van de vele Maximusrecepten inderdaad:

400 gram Soezie bloem met 360 gram water, 6-7 gram zout en een zakje instant gist (opgelost in een drupje lauw water). Dit wordt heel nat deeg, eerst een half uurtje op een warme plek totdat er bubbels komen, en dan nog 120 gram bloem erbij voor de hoofdrijs.

Op het pak staan alleen broodrecepten, dus daar heb ik niets mee gedaan.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 09:16:03 #52
91830 MaximusTG
pi_119416753
En ik gebruik gewoon dezelfde bloem, al noem ik dat niet expliciet in mn PDF (dacht ik). Eerst die sponsorship deal met Soezie maar eens regelen. :+
pi_119416991
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
En ik gebruik gewoon dezelfde bloem, al noem ik dat niet expliciet in mn PDF (dacht ik). Eerst die sponsorship deal met Soezie maar eens regelen. :+
Kun je al op rekening kopen bij Welkoop? ;)
Ik werk in Ede vlakbij het DC, misschien eens vragen of een van de heftruckchauffeurs een pallet Soezie naast de vrachtwagen wil laten vallen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 09:55:29 #54
91830 MaximusTG
pi_119417409
Haha, och, zoveel koop ik ook weer niet hoor. Vaak 2*2,5 kg. Is toch goed voor bijna 40 pizza's!
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 10:35:34 #55
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119418214
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
En ik gebruik gewoon dezelfde bloem, al noem ik dat niet expliciet in mn PDF (dacht ik).
Is dat niet verneukeratief?
Die "Frans Krokant" variant zitten toevoegingen in die het anders maken dan standaard meel. Het is eigenlijk bedoeld voor Ciabatta e.d.. Dat krijg je met standaard bloem, welk eiwit gehalte ook, nooit op die manier voor elkaar lijkt me.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119418258
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
'speciaal pizzadeeg'? Je bedoelt de vaak genoemde 'tipo 00' bloem?
Grmbl, uiteraard ja. Bloem, niet deeg. :)

quote:
Je wil dat je het ver uit kan rekken, zonder te scheuren.
Ja, dat kan ik momenteel nog niet echt soms. ;( Tijd om wat te gaan experimenteren met bloem dus volgende keer. :9

[ Bericht 4% gewijzigd door LintuxCx op 20-11-2012 11:14:36 ]
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 10:47:55 #57
91830 MaximusTG
pi_119418469
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:35 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Is dat niet verneukeratief?
Die "Frans Krokant" variant zitten toevoegingen in die het anders maken dan standaard meel. Het is eigenlijk bedoeld voor Ciabatta e.d.. Dat krijg je met standaard bloem, welk eiwit gehalte ook, nooit op die manier voor elkaar lijkt me.
Ach jawel joh, dr zit amper wat extra in die bloem, heb al wel vaker andere bloem gebruikt, maar deze kan ik nu eenmaal makkelijkste aankomen hier. Die surprima hebben ze bijna nooit bij mijn welkoop. En verder zou ik dan via Internet moeten bestellen. Geen molen dichtbij.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 10:53:50 #58
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119418627
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ach jawel joh, dr zit amper wat extra in die bloem, heb al wel vaker andere bloem gebruikt, maar deze kan ik nu eenmaal makkelijkste aankomen hier. Die surprima hebben ze bijna nooit bij mijn welkoop. En verder zou ik dan via Internet moeten bestellen. Geen molen dichtbij.
Als jij in je pdf het niet vermeld kan ik met normaal eiwitrijk bloem klooien wat ik wil. Net zo min je met normaal witbrood deeg geen knapperig ciabatta brood krijgt. Dus even vermelden was wel zo makkelijk/eerlijk.

Op de site van soezie worden 2 webshops voorgesteld. De ene heeft enkel de normale bloem, de andere webshop dut het gans niet.
Ik moet 20 minuten rijden voor het eerste verkooppunt (Welkoop). Dus wil wel graag weten of ik er goed aan doe en hoe het allemaal verschil maakt. Ben al een aardig tijdje bezig met diverse broodsoorten. En als er iets enorm verschil maakt is het wel het type bloem en de combinatie toevoegingen/verbeteraars.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 11:07:22 #59
91830 MaximusTG
pi_119418925
Ho ho, gaan we nu excuses zoeken waarom het je niet lukt en dan zeggen dat ik niet eerlijk ben?? Er staat geen specifieke bloem genoemd omdat het een recept is voor bloem met een hoog gluten/eiwitgehalte. Bv dus die Frans Krokant. Maar het kan ook prima met andere bloem. En dat heb ik ook vaak genoeg gedaan. Net zoals dat ik ook wel eens ciabatta gemaakt heb van andere bloem. Ciabatta zit em vooral in het hele natte deeg.
Welke bloem heb je tot nu toe gebruikt dan en in welk opzicht viel die tegen?
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 11:20:07 #60
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119419198
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 11:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ho ho, gaan we nu excuses zoeken waarom het je niet lukt en dan zeggen dat ik niet eerlijk ben?? Er staat geen specifieke bloem genoemd omdat het een recept is voor bloem met een hoog gluten/eiwitgehalte. Bv dus die Frans Krokant. Maar het kan ook prima met andere bloem. En dat heb ik ook vaak genoeg gedaan. Net zoals dat ik ook wel eens ciabatta gemaakt heb van andere bloem. Ciabatta zit em vooral in het hele natte deeg.
Welke bloem heb je tot nu toe gebruikt dan en in welk opzicht viel die tegen?
Resultaten zullen altijd verschillen. Anders had het voor die fabrikanten geen zin al die varianten aan te bieden natuurlijk.
Ik gebruik zelf Bio Tarwebloem van Koopmans. Bloem met hoog eiwit is hier slecht verkrijgbaar in de winkels.
Met die bloem krijg ik het niet zoals die extreem brosse/knapperige als ik hier voorbij zie komen.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 12:15:28 #61
91830 MaximusTG
pi_119421099
Ja, uiteraard! Maar dat neemt niet weg dat je met mijn recepten iig een lekkere pizza met een mooi gerezen rand moet kunnen bakken.. Als je goeie bloem gebruikt tenminste.
Ik heb het net ff nagekeken en ik noem ook frans krokant, surprima, surfina.. Of een andere bloem met een hoog glutenpercentage in mn pdf..

Die bio tarwebloem heb ik geen ervaring mee, maar als dat net zo is als de gewone, maar dan biologisch denk ik niet dat het veel beter is. Bij Ekoplaza hebben ze denk ik wel iets dat je kan gebruiken.

Maar wat bedoel je met extreem bros/knapperig? Dat er veel luchtbellen in zitten?
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 12:25:42 #62
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119421405
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, uiteraard! Maar dat neemt niet weg dat je met mijn recepten iig een lekkere pizza met een mooi gerezen rand moet kunnen bakken.. Als je goeie bloem gebruikt tenminste.
Ik heb het net ff nagekeken en ik noem ook frans krokant, surprima, surfina.. Of een andere bloem met een hoog glutenpercentage in mn pdf..

Die bio tarwebloem heb ik geen ervaring mee, maar als dat net zo is als de gewone, maar dan biologisch denk ik niet dat het veel beter is. Bij Ekoplaza hebben ze denk ik wel iets dat je kan gebruiken.

Maar wat bedoel je met extreem bros/knapperig? Dat er veel luchtbellen in zitten?
Die Bio Tarwe heeft 12% eiwit. Een gehalte wat gewone niet snel haalt.
En bros/knapperig is inderdaad luchtbellen. De mijne rijzen wel iets aan de randjes maar het blijft gewoon een blop compact meel.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 12:29:19 #63
91830 MaximusTG
pi_119421489
En dan gebruik je recept 1 uit mijn PDF met gist?

Of ie echt 12% heeft is niet helemaal duidelijk, want er staat 100 gram bereid product.
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 12:35:55 #64
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119421676
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 12:29 schreef MaximusTG het volgende:
En dan gebruik je recept 1 uit mijn PDF met gist?

Of ie echt 12% heeft is niet helemaal duidelijk, want er staat 100 gram bereid product.
Een nacht in de koelkast doe ik niet. Ik meende dat dat hetzelfde is als rijzen buiten de koelkast, maar dan vertraagt om meer smaak te krijgen.
Als het 12% bereid product is, is het percentage eiwit van het pure bloem zelfs nog groter.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 12:40:38 #65
91830 MaximusTG
pi_119421836
Dat weet je niet, want je weet niet welk recept ze volgen voor dat bereide product. Je weet niet wat ze erbij doen. Dat kunnen ook andere eiwitten zijn dan die in bloem die gluten vormen.
Maar waarschijnlijk laat je het deeg niet genoeg rijzen. Doe je het wel in aan bakje (liefst rond) en laat je het daar na opbollen en rijzen tot het verdubbeld is (of iig in die richting)?
Het is de lucht in die belletjes in je deeg icm vocht dat stoom wordt dat voor je gerezen rand moet zorgen. Het kan ook dat je de belletjes kapot maakt door bv het deeg niet voorzichtig genoeg te behandelen. Rol je je deeg uit? Dat vermindert bv ook al hoe je deeg rijst.
Probeer anders eens recept 3 uit mn PDF. Die met wat meer gist en honing. Dat geeft een mooi fluffy deeg. Als je het toch niet in de koelkast zet.

Ik zal die bloem voor de gein eens proberen morgen. (met recept 3 dan denk ik).
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 13:52:16 #66
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119424419
Ik ben benieuwd.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † dinsdag 20 november 2012 @ 16:40:19 #67
91830 MaximusTG
pi_119430515
De buit is iig binnen..



Deeg gestart. Gebruik nu de '1 dag' methode uit mn PDF. Eerste deel deeg is gemengd (gelijke hoeveelheid bloem + water + wat gist). Dat moet nu 5 uur staan. Maar ik laat het 3 uur staan en zet het daarna in de koelkast. Dan morgenochtend rest doen, kan ik em smiddags bakken.

[ Bericht 51% gewijzigd door MaximusTG op 20-11-2012 18:05:47 ]
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 13:22:03 #68
91830 MaximusTG
pi_119461787
Nou, het is gelukt hoor, en die Biotarwe valt niet eens tegen. Goed alternatief.


Deeg maken volgens receptformule 2 in mijn PDF.


'Voor'deeg + rest bloem en gist, zout en honing. Daarna kneden


Geknede deeg, en na 1,5 uur


Deeg op bebloemd blad, tot bal gevormd. Daarna in twee verdeeld in in bakjes


Deeg in bakje, en een uur later, gerezen


Deeg uit bakje, en uitgerekt tot pizza.

Gebakken pizza;



Met tomatensaus, champignon, salami en basilicum

en pizza 2:


[ Bericht 5% gewijzigd door MaximusTG op 21-11-2012 13:42:29 ]
pi_119475271
Geen kaas deze keer?
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 19:47:19 #70
91830 MaximusTG
pi_119476942
Och ja, dit was puur om te laten zien dat je niet per se Frans Krokant nodig hebt om een mooie pizza met een luchtige rand te maken. Dacht, keertje zonder kaas proberen. Smaakte goed hoor :).
pi_119477817
Ik had een keer in Italie een pizza marinara besteld en keek stomverbaasd uit mijn ogen toen de pizza kwam en ik zag geen kaas op erop. :P Tot dat moment dacht ik elke pizza kaas zou hebben. Maar het was wel erg lekker. :P
pi_119483449
Bij Da Michele in Napels hebben we een margarita gehad, tomaat, mozzarella en basilicum. Goddelijk en eenvoudig! Maar als je dat hier doet is het toch niet hetzelfde. De smaak van de tomaten en de mozzarella is gewoon anders.
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 21:53:06 #73
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119483458
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 13:22 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, het is gelukt hoor, en die Biotarwe valt niet eens tegen. Goed alternatief.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg maken volgens receptformule 2 in mijn PDF.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
'Voor'deeg + rest bloem en gist, zout en honing. Daarna kneden

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Geknede deeg, en na 1,5 uur

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg op bebloemd blad, tot bal gevormd. Daarna in twee verdeeld in in bakjes

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg in bakje, en een uur later, gerezen

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Deeg uit bakje, en uitgerekt tot pizza.

Gebakken pizza;

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Met tomatensaus, champignon, salami en basilicum

en pizza 2:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Ziet er gewoon geweldig uit dus. Super van je.
Maar eens je recept uitprinten en inlijsten.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119487142
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 21:53 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Ziet er gewoon geweldig uit dus. Super van je.
Maar eens je recept uitprinten en inlijsten.
En t ligt niet alleen aan maximus' gouden handjes, want ik gebruik zijn recept ook, en krijg net zulke mooie korst. :)

Wel belangrijk om op te bollen, en daarn nog even te laten rijzen. Sinds ik dat doe wordt de korst luchtiger, maar net zo belangrijk: steviger, er vallen geen gaten meer in tijdens het vormen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 23:30:42 #75
91830 MaximusTG
pi_119489234
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 21:53 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Ziet er gewoon geweldig uit dus. Super van je.
Maar eens je recept uitprinten en inlijsten.
Ja, jij moet dus ook, met Bio Tarwe, een mooie pizza kunnen maken.
Overigens zie ik net dat ik wel de suggestie in mn PDF bij receptformule 1, die een nacht de koelkast gaat, om er wat extra gist bij te doen en dan niet de koelkast in te doen weg heb gehaald in de meest recente versie. Dan kan je beter receptformule 2 gebruiken. Al zit daar ook wel flink wat wachttijd in. Je kan alsnog wel receptformule 1 doen zonder koelkastrijs, maar dan dus zeker wel wat meer gist, en gewoon goed het volume van het deeg in de gaten houden. Als er geen lucht in het deeg zit wordt kan ie ook niet goed rijzen in de oven.
  † In Memoriam † donderdag 22 november 2012 @ 00:06:09 #76
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119490717
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:30 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, jij moet dus ook, met Bio Tarwe, een mooie pizza kunnen maken.
Overigens zie ik net dat ik wel de suggestie in mn PDF bij receptformule 1, die een nacht de koelkast gaat, om er wat extra gist bij te doen en dan niet de koelkast in te doen weg heb gehaald in de meest recente versie. Dan kan je beter receptformule 2 gebruiken. Al zit daar ook wel flink wat wachttijd in. Je kan alsnog wel receptformule 1 doen zonder koelkastrijs, maar dan dus zeker wel wat meer gist, en gewoon goed het volume van het deeg in de gaten houden. Als er geen lucht in het deeg zit wordt kan ie ook niet goed rijzen in de oven.
Ik pak gewoon je recept met 1 nacht rijzen. Even goed aanpakken. Is voor de smaak ook wel bevorderlijk.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119545357
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.





pi_119546134
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Super mooi! Wij moeten ook echt weer pizza volgende week. Heb nog een heel lekker geroosterd paprika sausje, eens even denken wat er nog meer op komt dan.
pi_119546746
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
de welkoop heeft hier geen soezie frans krokant, surprima plus... best lastig nog om aan goed bloem te komen.
koopmans bio heeft de supermarkt hier ook niet...

welkoop kan wel soezie frans krokant bestellen. maar alleen per 4 en dan moet ik alle 4 de pakken afnemen... dat is me toch nog net iets teveel in 1x.
nog mensen in groningen die opzoek zijn naar goede bloem?

[ Bericht 13% gewijzigd door loecje op 24-11-2012 13:28:35 ]
  vrijdag 23 november 2012 @ 20:16:45 #80
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119550626
Wat maken jullie toch mooie pizza's.. Wil ook wel weer maar ik faal steeds :')

Bestel bij pizzaria sowieso altijd zonder kaas, ben niet van de gesmolten spul, al het andere erop is veel lekkerder, kaas maskeert de smaak meer dan dat het versterkt. Vind ik dan in dit geval
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † zaterdag 24 november 2012 @ 18:41:48 #81
91830 MaximusTG
pi_119578209
Joh, dat kan jij toch heus wel. Ik raad aan om, als je nog wat moeite ermee hebt om receptformule 2 van mijn PDF te maken. Doe je lekker morgen op zondag. Duurt 8 uur, maar je kan eventueel nog wel een uurtje van die eerste 5, en een half uurtje van de eerste van de twee keer 1,5 uur snoepen. Omdat je dat niet opgebold in de koelkast zet blijft het deeg wat "steviger" en makkelijker handelbaar.
Geeft echt mooi vormbaar deeg.
Let wel op, ik heb pas die hoeveelheden wat verminderd, was iets teveel voor 28 cm. Maar dr staat nog in de tekst (405 gram). Dat klopt dus niet. Je mengt alle bloem met alle gist, en haalt daar vervolgens net zoveel gram als het totale water vanaf om met het water te mengen. Dat staat 5 uur, en dan de rest van de bloem, het zout en de honing (hoeft niet per se, maar geeft mooie bruining en is wat voedsel voor de gist). Je kan ook na 3 uur rijzen snachts in de koelkast zetten en dan verder met de 2x 1,5 uur.
  zondag 25 november 2012 @ 21:54:21 #82
296595 foodlover
live and learn
pi_119619045
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
pi_119628001
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 21:54 schreef foodlover het volgende:

[..]

Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
Bedankt :) Ik ben idd erg tevreden. Tot nu toe het beste resultaat met het goedkoopste bloem.
pi_119637456
Vandaag weer een lunchpizza. Het deeg was na twee dagen rijzen in de koelkast wel moeilijker om te vormen maar qua smaak was er een echte verbetering.

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')