tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 07:40 |
AMSTELVEEN - De aloude afhaalchinezen maken een opmerkelijke comeback dankzij de economische crisis. De achter de bekende klapluiken gemaakte porties babi pangang, saté en foe yong hai vliegen weer over de toonbank sinds de meeste Nederlanders de broekriem moeten aanhalen. „De wachtruimtes bij de afhaalrestaurants zitten weer vol”, zo stelt directeur Li Ping Lin van de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers vast. Een groot deel van de 2200 Chinese restaurants in ons land kampte de afgelopen jaren met een dramatische daling van de omzet. De branche had veel last van concurrentie van andere wereldkeukens en de consument leek uitgekeken op de aloude oosterse lekkernijen. „De mensen waarderen de kwaliteit en hoeveelheid die ze voor relatief weinig geld krijgen”, constateert Lin. ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 07:51 |
Waarom afhalen als laten bezorgen gratis is? | |
AldoTheApache | donderdag 8 november 2012 @ 07:53 |
omdat je dan gewoon een warme hap meeneemt ipv die kleffe thuisbezorgde zooit | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 07:55 |
? het spul wat je afhaalt bij een Chinees is op precies dezelfde wijze verpakt als dat je het zou laten bezorgen. Enige verschil is dat je niet zelf door weer en wind hoeft om je voedsel te halen, en je kan per iDeal betalen ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 8 november 2012 @ 08:02 |
Omdat onze Chinees niet bezorgt ![]() | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:03 |
Dat dus. Bij mij in de buurt zitten twee Chinezen en die bezorgen allebei niet. En ik heb het idee dat zij ook beter zijn dan de "bezorg" Chinees. En dat je meer krijgt ook nog eens. | |
controlaltdelete | donderdag 8 november 2012 @ 08:11 |
Ik vertrouw die keuken van de chinees niet zo qua hygiene. Bovendien gemiddeld betaal je bij de chinees ook zo'n 15 ¤ dan laat ik liever voor dat geld een maaltijd van de Indier bezorgen. Ik lees dat er Chinese restaurants zijn die niet bezorgen? Best vreemd, hier (randstad) bezorgt haast elk restaurant. | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:15 |
Bij mij in de buurt zitten drie Chinezen, een daarvan kan je niet eens afhalen, dus die bezorgt niet. De andere twee kan je zowel afhalen of laten bezorgen. Het eten is nog van dezelfde kwaliteit als toen ze nog niet bezorgden. Maar door concurrentie moeten ze wel een bezorgservice leveren, want mensen laten het nou eenmaal liever thuis bezorgen. Ik snap ook niet hoe je kan zeggen dat de pure afhaalchinezen bij jou in de buurt "beter zijn dan de "bezorg" Chinees" als er bij jou in de buurt geen ""bezorg" Chinees" zit. ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:16 |
Ik denk dat dat inderdaad de crux is, die provinciaaltjes kunnen niet omgaan met vernieuwing en snappen niet dat bezorgen makkelijker is ![]() | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:17 |
Een Chinees in de buurt, daar bedoel ik mee: eentje die op loopafstand zit. Als ik wil laten bezorgen dan zjin er wel 100 die dat doen in mijn buurt, alleen zitten die wat verder weg. Waarom zou ik trouwens laten bezorgen als ik binnen 10 minuten heen en weer ben, lopend? | |
Die_Hofstadtgruppe | donderdag 8 november 2012 @ 08:18 |
Ik denk eerder omdat veel chinezen nu wel bezorgen ze weer populairder worden. Ik zie het aan mezelf. | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:20 |
Ik heb altijd zoiets van: hij moet op meerdere adressen bezorgen, dus het eten zit langer in de verpakking en koelt misschien al een beetje af onderweg. Dan haal ik het liever. Overigens: als ik echt goedkoop wil eten, dan haal ik niet bij de Chinees... voor echt goedkoop eten maak ik zelf wel wat. | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:21 |
Omdat je dan sowieso die 10 minuten uitspaart, plus eventuele wachttijd bij de Chinees binnen. Kan je die tijd weer aan belangrijkere zaken besteden. Laten bezorgen = gemak. Je hebt de bezorgrevolutie duidelijk gemist ![]() | |
controlaltdelete | donderdag 8 november 2012 @ 08:21 |
De chinees waar ik wel eens bestel die zit paar minuten lopen van me vandaan. De keren dat ik eten bestelde heb ik het evengoed laten bezorgen ![]() | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:23 |
Als ik thuis zit heb ik niets belangrijks te doen ![]() | |
Ushina | donderdag 8 november 2012 @ 08:24 |
het is al heel wat dat we een chinees hebben, laat staan dat ze ook nog langs de deur komen. de enige italiaan die we hier hebben is al spannend genoeg. ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:25 |
Ja het eten gaat echt enorm afkoelen voor die hooguit 10 minuten transporttijd in een warmtebox achterop een brommer. Ik denk dat je eten harder afkoelt als jij er met je plastic zak eten met 5°C buitentemperatuur 10 minuten over straat mee loopt. | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:27 |
Wat ik al zei: ik haal het gewoon liever, dan heb ik het meteen en ik ben er nog even uit. Als jij het liever laat bezorgen, prima toch? En van die 5 minuten (10 minuten is heen en weer) zal het niet afkoelen, het zit tenslotte in een bakje. | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 08:27 |
Wat heeft bezorgen met vernieuwing te maken en waarom zou ik niet even de straat over steken om mijn bami te bestellen ? Over steken gesproken. Je tong steekt uit je mond. ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:28 |
De grap is dus dat als je het zelf gaat halen er uiteindelijk evenveel tijd zit tussen moment van bestellen en daadwerkelijk je eten op tafel hebben staan. Alleen heb je het dan misschien minder snel door, omdat je niks doet met de tijd die je uitspaart, je zei immers al dat je geen belangrijke zaken te doen hebt. | |
controlaltdelete | donderdag 8 november 2012 @ 08:28 |
Jeetje als ik dat allemaal lees heeft het leven in een 'grote' stad weer zo zijn voordelen. Als je online eten wil bestellen krijg je tientallen verschillende restaurants die eten bezorgen ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:29 |
Precies, dus waarom zou het eten bij een bezorger die het vervoert in een warmtebox wel afkoelen, die stelling poneerde jij namelijk. | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:30 |
Ik haal het gewoon liever zelf, wat is daar zo moeilijk aan? En ik hoef niet persé tijd te besparen, even een loopje vind ik fijner dan zitten te wachten op je eten. | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 08:30 |
Ik wil niet veel zeggen. Ik ben bijvoorbeeld van de generatie dat de bakker, stoomservice, olieman, scharensliep, groentenboer etc langs de deur kwam. Weet je wat de echte revolutie was ? De SRV-man. Supermarkt aan huis. Je moet je eerst in de geschiedenis verdiepen voordat je meepraat over het heden. ![]() | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 08:31 |
![]() ![]() | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:31 |
Ben je zelf bezorger of zo dat je zo een fan bent van het laten bezorgen? Bij mij is het wel eens gebeurt dat het afgekoeld was ja, met pizza trouwens, en die pizza was zeker een half uur of langer onderweg, ja dan koelt het wel af he? | |
controlaltdelete | donderdag 8 november 2012 @ 08:32 |
De SRV-man ![]() | |
Luigi | donderdag 8 november 2012 @ 08:33 |
Ik krijg wel zin in Chinees van dit topic. ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:33 |
Omdat jij met de stelling kwam: "En ik heb het idee dat zij ook beter zijn dan de "bezorg" Chinees. En dat je meer krijgt ook nog eens." Wat gewoonweg niet klopt. Ik vergelijk hierbij de service van de twee Chinezen hier zoals het "vroeger" was (nog niet bezorgen), en nu (optie om gratis te laten bezorgen). En zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het voedsel is niet naar beneden gegaan. Enige verschil is dat je geen gratis kroepoek aan de bar kan gaan zitten eten terwijl je op je bestelling wacht als je laat bezorgen, overigens krijg je bij je bestelling wel gewoon gratis een zakje kroepoek erbij. | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:34 |
Nee hoor, ik snap alleen niet waarom je jezelf zo fanatiek afzet tegen eten laten bezorgen. Duidelijk van de oude stempel. | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:35 |
Je zegt het correct: ik heb het "idee" dat het beter is, niet gestaafd verder. Nogmaals, ik haal het liever omdat ik er dan even uit ben, vind ik leuker dan thuis zitten wachten. En kroepoek lust ik niet. | |
controlaltdelete | donderdag 8 november 2012 @ 08:36 |
Nou echt gezellig vind ik dat wachten bij de Chinees ook niet, dan zit ik liever thuis en doe mijn dingen terwijl het eten thuis wordt bezorgd. | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 08:36 |
Ik zet me er niet tegen af, ik vind het gewoon fijner om het zelf te halen. Wat is daar zo moeilijk aan? Als ik trek heb in patat ga ik ook naar de snackbar, dat laat ik ook niet bezorgen. | |
Hagelkaas | donderdag 8 november 2012 @ 08:36 |
Hier in Amsterdam zijn de bezorgchinezen niet veel soeps. Afhalen vind ik vaak ook niks. Er zijn veel betere Thaise restaurantjes die vaak net zo goedkoop zijn (10 euro voor rijst met een curry met kip en groenten). Maar ook daarvan zijn de bezorgrestaurants vaak drie keer niks. Ik fiets liever tien minuutjes voor mijn vaste adresjes (Bird of Baan Pong ![]() | |
kip-kerrie | donderdag 8 november 2012 @ 08:36 |
Dit. | |
controlaltdelete | donderdag 8 november 2012 @ 08:40 |
Of de Indier, India Express is een aanrader, heel erg lekker, goede recensies good food en niet van die zuinige porties. | |
Luigi | donderdag 8 november 2012 @ 08:41 |
Ik vind wachten bij de Chinees altijd wel grappig. Zeker bij ons in het dorp, kom je nog eens iemand tegen, praatje maken met de uitbaters, biertje d'r bij, wat kroepoek snacken... | |
polariteit | donderdag 8 november 2012 @ 08:41 |
Afhaalchinezen ruleren ![]() lekkel lekkel. Wij hebben drie chinezen in het dorp, 2 die bezorgen en 1 die dat niet doet. Die laatste heeft verreweg het lekkerste voer, een open keuken en is op 500 mtr afstand van mijn huis. Het is dus niet moeilijk om te raden waar mijn afhaalchinees vandaan komt. shoarma of pizza bestel ik altijd telefonisch en ga het zelf ophalen. Heb ik het ook stukken sneller dan als ik het laat bezorgen. Dan heb ik overigens ook geen last van die reteirritante puberende puistige turkjes op hun stinkscooter waar je altijd moet vragen of je je wisselgeld nog krijgt na afrekenen ![]() Overigens ook al voor dat bericht uit de krant, een goede afhaalchinees heeft het altijd druk. | |
Lienekien | donderdag 8 november 2012 @ 08:43 |
Chinees: te veel, te vet, te zout en te vaak opnieuw opgewarmd. Als hier gehaald moet worden, gaan we naar de Indiër. Die bezorgt niet, dus je moet wel. | |
Die_Hofstadtgruppe | donderdag 8 november 2012 @ 08:51 |
Twee knaak vijftig in de Random Runner. | |
FutureFairytale | donderdag 8 november 2012 @ 09:35 |
Logisch, Chinees blijft lekker ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 8 november 2012 @ 10:04 |
De beste tenten doen meestal niet aan bezorging. Bovendien zijn de bezorgers meestal te lui om even wat borden uit de kast te pakken en het fatsoenlijk op te dienen. Als ik dan toch aan het werk moet kan ik net zo goed zelf gaan halen. Leuk nieuws verder. Niks mis met een goeie chinees en in bijna elk boerengat zit er wel eentje. Ik vind het een leuk stukje Nederlandse eetcultuur waar ik ook persoonlijk aan gehecht ben. | |
Thorical | donderdag 8 november 2012 @ 12:09 |
Bij afhalen krijg een stuk kroepoek en neem je een biertje om de kroepoek mee weg te spoelen. | |
Mirjam | donderdag 8 november 2012 @ 12:10 |
Hier enkel in het centrum, en die komt dan ook op de fiets ![]() | |
DarkAccountant | donderdag 8 november 2012 @ 12:12 |
Ja dat was toen de auto en de benzine niks kostten. | |
ChronoVisor | donderdag 8 november 2012 @ 12:16 |
Vanavond naar eens langs de chinanees gaan. ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 8 november 2012 @ 12:27 |
Ze hebben het zo al druk genoeg, blijkbaar... wat me wel verbaast, is dat ze niet eens een website hebben, anno 2012. Maar het eten is heerlijk, vers en goed van kwaliteit, dus tja, zo nu en dan spring je dan toch maar in de auto ![]() We hebben hier overigens wel Chinezen die bezorgen, maar die vind ik zelf minder lekker, dus dan is de keus makkelijk gemaakt. | |
Pietverdriet | donderdag 8 november 2012 @ 12:36 |
Veel te veel behangplakselsaus, koolhydraten en vlees en veel te weinig groenten. | |
Pietverdriet | donderdag 8 november 2012 @ 12:37 |
Magere Heijn belde, je bent 120 jaar te laat me doodgaan | |
Weltschmerz | donderdag 8 november 2012 @ 12:42 |
Dus als de porder een keer niet langskomt blijf jij de hele dag in je nest liggen en post je niet? | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 12:45 |
En een touwtje door de brievenbus met papiertje erboven. 'Als ik nog niet thuis ben, het geld ligt op tafel.' ![]() | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 12:46 |
Is de soep zeker koud voordat ie bij jou is. ![]() | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 12:49 |
Albert Hein belde. Hij zocht een manager zonder gevoel voor humor. Tevens inzetbaar als oppas, om op de kleintjes te letten. ![]() | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 12:50 |
Er ligt als een postduif in m'n nest. Wat is een porder trouwens ? ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 8 november 2012 @ 12:51 |
Een wekker zonder elektronica of uurwerk. | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 12:52 |
Die noemen we hier spiegel. ![]() | |
Karina | donderdag 8 november 2012 @ 13:22 |
![]() | |
Pietverdriet | donderdag 8 november 2012 @ 13:46 |
De VARA belde, ze zoeken iemand die oprecht grappig is LOL | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 13:46 |
![]() ![]() | |
Rev- | donderdag 8 november 2012 @ 15:59 |
Ideal + thuisbezorgd + 20% kortingscode ![]() Overigens kun je hier in 020 tot 1u snachts nog eten bestellen als je wilt, zelfs Sushi ![]() | |
Rickocum | donderdag 8 november 2012 @ 17:26 |
Wtf kwaliteit en goedkoop? ![]() Voor 2,70 haal je nog een veel grotere bak bami vd supermarkt dan voor 8 -9 euro aan een simpele bak bami bij de chinees... Mag je overigens ook uitkijken dat je geen buikgriep krijgt | |
DarkAccountant | donderdag 8 november 2012 @ 17:30 |
Moet je bij een ander chineesje gaan. | |
Weltschmerz | donderdag 8 november 2012 @ 18:08 |
De bak bami is toch altijd maar 3 euro of zo? Dan moet je de vork afwassen voordat je er gaatjes mee gaat prikken.
| |
miss_dynastie | donderdag 8 november 2012 @ 18:12 |
Jep, voor 9 euro krijg je er ook een gerecht bij ![]() | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 19:39 |
Hier gaat de shoarmatent om 23.00 uur dicht omdat er al een half uur geen klant meer is geweest. ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 8 november 2012 @ 20:12 |
De Chinees weet ik niet zo, maar pizza en shoarma en dergelijke wordt hier nog tot 2 uur s nachts bezorgd en afhalen lukt tot een uur of 6 wel, in het weekend nog wel later. Als het nog later wordt dan kom je bij tenten die alweer open zijn, maar meestal overlapt dat elkaar wel. Er was ooit wel een nachtchinees, maar ik weet niet of die nog bestaat. | |
tong80 | donderdag 8 november 2012 @ 20:37 |
Ik woon in een stadje met 12000 inwoners. Ik woon in het centrum en dacht op een zondagavond, ik heb lekkere trek even een broodje halen. Gordijnen dicht. Terwijl ik dus in het centrum woon is er verder geen eetgelegenheid open op dat tijdsstip. De Chinezen gaan om 21.30 uur dicht, de cafetaria's nog eerder. ![]() | |
Resistor | donderdag 8 november 2012 @ 21:09 |
Je moet wel een goede Chinees in de buurt hebben. Hier in het dorp valt er 1 in de categorie 'vetsmelter', en de ander heeft alleen lekkere loempia's. Dan maar 7km of 10km voor een betere of een goede in een andere stad/dorp. En ja, het is nog heet als het op tafel staat. En qua eten in het restaurant zelf is de 'redelijke afhaler' weer beter als je er gaat eten. Het is gewoon voer voor als ik honger heb, het hoeft echt geen culinair verantwoord hoogstandje te zijn. | |
Red_85 | donderdag 8 november 2012 @ 22:04 |
Mijn afhaalchinees aan het einde van de straat, roerbakt t voor mn neus. Alles vers. Fucking lekker en gezond. Bezorgen doet ie ook maar ik vind het gewoon tof om te kijken hoe die mensen dat doen. Heb ik mn loopie / fietsritje wel voor over. | |
Red_85 | donderdag 8 november 2012 @ 22:07 |
Dit had NL echt kunnen zijn zonder al dat maffe volk en rare mensen wat er in de afgelopen jaren is bijgekomen. Niemand vertrouwt elkasr meer terwijl we vroegah gewoon eerlijk waren op dit niveau. | |
MaximusTG | donderdag 8 november 2012 @ 23:36 |
Zei je wat Geert? | |
NutKees | vrijdag 9 november 2012 @ 10:48 |
De afhaalchinezen hier zijn niet best: erg vet, zoet en zout, niet vers, weinig groenten. Ik maak het liever zelf, maar moet toegeven dat het eens per jaar toch wel lekker is. | |
Luigi | vrijdag 9 november 2012 @ 11:06 |
Vies kan soms heel lekker zijn. | |
Basp1 | vrijdag 9 november 2012 @ 11:14 |
Tjaptjoi bestellen dan heb je geen last van te weinig groente, maar afhankelijk van de kok kan idd de saus wel eens wat te dik zijn. | |
BasEnAad | vrijdag 9 november 2012 @ 11:25 |
Chinees eten afhaal is doorgaans gewoon niet lekker. Veel te zout, vet, zoet, drapperige saus en veel te veel smaakversterkers. Meestal ben ik na Chinees eten misselijk. En goedkoop is het ook al niet. Ik ga dan liever uit eten bij een restaurant, dan krijg je nog een gebalanceerd vers gerecht. | |
Weltschmerz | vrijdag 9 november 2012 @ 11:28 |
Half 10 is wel erg vroeg. 10 uur vind ik een normaal tijdstip dat de keuken dicht is, evt met wat uitloop. Maar in Groningen is alles wel laat. Nee, maar het moet wel voldoen. Ik ben er toch min of meer groot geworden en dan weet je hoe het moet smaken. Een Chinees die door de ondergrens zakt is altijd een grote teleurstelling. Ik haal meestal bij een Vietnamees die een Aziatisch restaurant wil zijn waar Chinezen komen eten, maar dat lukt niet helemaal en hij doet Nederlandse Chinees er een beetje bij. Aan de voorkant is het echt een restaurant, en als je wil afhalen moet je de achterdeur weten te vinden want die staat op een kier maar is niet als afhaalplek herkenbaar. Een beejte een identiteitscrisis dus, maar daar heeft de keuken totaal geen last van en zowel de Nederlandse chineesgerechten als de overige Aziatische zijn uitstekend. | |
tong80 | vrijdag 9 november 2012 @ 14:51 |
Studentenstad hè. Paar keer geweest. Naar de VERA en Simplon met vrienden van me The Nozems. Peter Weening en Maak van de Boegies waren de gastheren. Ik woon in Gelderland, maar was op advies van weer iemand anders al in 1986 lid geworden van het VERA-krantje. Ik zag dat ze overal als eerste bij waren. En om on topic te blijven. Maak at met ons mee. ![]() | |
Luigi | vrijdag 9 november 2012 @ 15:12 |
![]() ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 9 november 2012 @ 15:18 |
En geen sluitingstijden he, daardoor schuift alles op naar een later tijdstip, het piekuur, het kliekjesuur, het snackuur, het ochtenduur. Van welke Chinees? | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 15:23 |
Tjaptjoi is ook te weinig groente en meestal vooral komkommer en paprika. Ik verdraag geen paprika | |
Gripper | vrijdag 9 november 2012 @ 16:33 |
Onze Tjiptjap zit altijd zo vol met groenten dat de saus eruit stroomt. Komkommer, wortel, prei, veeeeeeel tauge, bamboescheuten, paprika, pepertje... En als de kip per ongeluik een keer op is, krijg je zonder meerprijs ossenhaas-TT Ik klaag niet! Sowieso hebben we een prima dorpschinees. ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 9 november 2012 @ 16:34 |
Aan tjaptjoi proef je heel snel of het een goede of slechte Chinees is. Die is bij een slechte meteen heel droevig en bij een goede heerlijk. Andere gerechten kunnen nog wel eens wat maskeren. | |
tjoptjop | vrijdag 9 november 2012 @ 16:36 |
tjaptjoi, tjiptjap... dan kan tjoptjop niet ontbreken natuurlijk ![]() Hier in de omgeving zie ik ook weer een revival van de oldskool Chinees. De afgelopen 5-10 zijn er veel omgebouwd tot woktoko, maar daar komen een aantal weer van terug blijkbaar ![]() | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 16:37 |
Ja, dat wokken is echt helemaal uit merk ik. | |
tjoptjop | vrijdag 9 november 2012 @ 16:38 |
1x gegeten bij zo'n all-in-one tent. Kon me niet echt bekoren | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 16:38 |
Die wokrage is volledig aan mij voorbij gegaan | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 16:39 |
Vroeger kwamen we er wel vaak, laatst zijn we nog een keer gegaan, op zich wel grappig, maar niet je van het. En vroeger zat die tent hélemaal vol, nu zat nog niet eens een derde vol. | |
BasEnAad | vrijdag 9 november 2012 @ 16:43 |
Iedereen kan het thuis ook, zonder veel moeite. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 16:44 |
Vrijwel niemand kan thuis wokken, branders hebben te weinig vermogen. | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 16:45 |
Ik haal thuis geen verse sushi en gegrilde sateetjes uit de koelkast | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 16:46 |
Nergens eet ik betere sate dan thuis. | |
tjoptjop | vrijdag 9 november 2012 @ 16:49 |
Tja, het vermogen van een thuiswokbrander staat natuurlijk in schril contrast met die de Chinezen gebruiken. Die hebben bijkans zoiets in de keuken staan Maar goed, kleine porties en je kunt er best iets prima's mee maken. | |
Weltschmerz | vrijdag 9 november 2012 @ 16:59 |
Volgens mij ook. Als de olie begint te roken, waarom zou je het dan nog verder moeten opstoken? | |
HeatWave | vrijdag 9 november 2012 @ 17:00 |
De ouderwetse nederlandse chinees sla ik over, maar er zit een goeie surinamer bij mij in de buurt en daar bestel ik voor 10,50 echt een bak voer waar ik makkelijk 2 dagen van kan eten. En dan dus geen babi pangang ![]() | |
Karina | vrijdag 9 november 2012 @ 17:01 |
Bij zo een wokding ben ik ook nog nooit geweest, ik ben niet zo wild van restaurants met een buffet e.d. als ik uit eten ga, wat ik eigenlijk nooit meer doe ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 17:01 |
Omdat het te snel afkoelt. Het idee van roerbakken is dat hetgeen wat je bakt een stoomfilm om zich heen krijgt, zoals een druppel water op een hete kachel of pan. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 17:01 |
Jaloers is, ach, wat verlang ik soms naar de bijlmer | |
Karina | vrijdag 9 november 2012 @ 17:02 |
Bij mij in de buurt zit een toko, daar haal ik soms wel eens wat. Bak rijst of mie, wat je wil en dan kun je zelf er wat zooi bij kiezen, groenten en vlees. | |
tjoptjop | vrijdag 9 november 2012 @ 17:02 |
De spullen die je erin gooit koelt dat dunne plaatstaal natuurlijk best rap af, | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 17:02 |
Jep, armoede vermomt als schijnluxe. | |
Weltschmerz | vrijdag 9 november 2012 @ 17:03 |
Maar dat hangt toch van de hoeveelheid af? | |
Karina | vrijdag 9 november 2012 @ 17:16 |
PLUS: een buffet vind ik vies, iedereen zit maar in die bakken te graaien. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 18:31 |
En het staat er uren lauwwarm te wezen | |
tjoptjop | vrijdag 9 november 2012 @ 18:43 |
Of kinderen die iets pakken en het van hun moeder terug moeten leggen. wtf ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 18:50 |
Kinderen die staan te spelen met het salade buffet en moeders die daar niets van zeggen. | |
Karina | vrijdag 9 november 2012 @ 18:50 |
Ook dat, ik heb jaren geleden vaak in de RAI gewerkt, de buffetten daar werden ook al uren van te voren neergezet. Valt me mee dat er nooit iemand ziek is geworden. | |
uniekhoorn | vrijdag 9 november 2012 @ 18:51 |
Wokken ![]() Chinees buffet ![]() | |
tjoptjop | vrijdag 9 november 2012 @ 18:53 |
kickje OUD ![]() In Las Vegas ben ik wel een keertje bij een tof buffet geweest. Dat was echt gigantisch groot en divers. Plus een enorme omloopsnelheid dus weinig lag lang te verpieteren. Ondanks dat het eten niet heel bijzonder was toch tof om eens meegemaakt te hebben. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 november 2012 @ 18:54 |
En die stank van stierenpis van de branders van de rechauds | |
Karina | vrijdag 9 november 2012 @ 19:08 |
Daar heb je in ieder geval geen last van als je afhaalt ![]() | |
WammesWaggel | zondag 11 november 2012 @ 10:13 |
Omdat de meeste Fokkers liever contact hebben met het charmante Chineze meisje achter de toonbank dan de Noord-Afrikaanse bezorger? | |
Pietverdriet | zondag 11 november 2012 @ 10:28 |
Maizena | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 november 2012 @ 12:28 |
ja chineze chicks ![]() ![]() | |
bl_henkie2 | zondag 11 november 2012 @ 14:20 |
chineze chicks geboren en getogen in NL = Nederlandse meiden met het lichaam van een chineze chick ![]() | |
Zigger | zondag 11 november 2012 @ 20:58 |
Eens in de zoveel maanden trap ik er weer in en haal chinees. Op verschillende plekken. Man, man, man, wat een rotzooi. Het is echt zelden dat ik ergens fatsoenlijke chinees krijg. Het meeste staat stijf van de ve-tsin (word ik hyper van), smaakt allemaal hetzelfde, gewoon niet lekker. En goedkoop? Ik had de 2 jaar oude prijslijst van een chinees in de buurt, de nieuwe prijslijst was 20% duurder (alles). Ben zo 20-25 euro kwijt en daar kan ik 2x van eten. | |
Blue_Panther_Ninja | zondag 11 november 2012 @ 21:08 |
![]() | |
Life2.0 | zondag 11 november 2012 @ 21:09 |
Ik ben bekend die bij indo's hier, krijg je toch net wat meer. en vers | |
Life2.0 | zondag 11 november 2012 @ 21:10 |
goed punt | |
Blue_Panther_Ninja | zondag 11 november 2012 @ 22:23 |
Mogen langs komen voor dates ![]() | |
ikhouvannoodles | zondag 11 november 2012 @ 23:55 |
Ik snap niet waarom men tijdens economische moeillijke tijden afhaal chinees eten. Zelf koken is nog steeds goedkoper. | |
Lienekien | zondag 11 november 2012 @ 23:58 |
Crisis betekent niet dat iedereen maar met moeite het eind van de maand haalt. | |
mark_dabomb | maandag 12 november 2012 @ 11:11 |
bij ons gooien ze altijd een flesje vloeibare rooksmaak in de tjap tjoi lijkt het wel. Toch smaakt het best ![]() | |
PKRChamp | dinsdag 13 november 2012 @ 03:16 |
Vieze goedkope bende is het chinees voedsel. Ik vond het juist een goede zaak dat ze op hun retour waren omdat ik hoopte dat de kwaliteit en de orginaliteit zou toe nemen. Niets is minder waar en de gierige Nederlander gaat weer massaal terug naar de chinees om eten te halen die de chinees zelf nog niet eens aan de hond zou voeren. | |
Gutz | dinsdag 13 november 2012 @ 03:29 |
Bird! ![]() | |
Luxuria | dinsdag 13 november 2012 @ 10:27 |
Dit ![]() ![]() ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 13 november 2012 @ 14:48 |
Misschien werkt het eerder andersom. In economisch goede tijden moet altijd alles nieuw en anders, dan moet er per se achter de allerlaatste trend worden aangelopen. | |
dribbel79 | woensdag 14 november 2012 @ 10:47 |
dit + alle argumenten hierboven (kwaliteit, temperatuur etc.) + het is nog leuker ook...rijst koken + wat groenten snijden en in de soja woksaus mikken, boehoe | |
Pietverdriet | woensdag 14 november 2012 @ 10:55 |
Nederland zou gewoon weer aan het dieet van onze grootouders moeten, AGV, gezond en van eigen bodem. | |
Weltschmerz | woensdag 14 november 2012 @ 10:59 |
In de tijd van onze grootouders was Indië nog eigen bodem. | |
Pietverdriet | woensdag 14 november 2012 @ 11:02 |
Natuurlijk, daar kwam de foelie vandaan voor het stoofvlees. | |
Gripper | woensdag 14 november 2012 @ 12:23 |
Nou, ik had er gisteren zo'n trek van na dit topic dat ik chinees heb gehaald. combinatiegerechtje met tjap tjoi, babi pangang en 2 stokjes saté voor 10 ¤. Kunnen we vanavond nog een keer van opscheppen. ![]() | |
dribbel79 | woensdag 14 november 2012 @ 13:07 |
agv? aardappelen, groenten, vruit? | |
MaximusTG | woensdag 14 november 2012 @ 13:58 |
VVVVlees | |
Selestha | woensdag 14 november 2012 @ 13:58 |
Aardappelen, groenten, vlees.. Dat je dat niet eens weet.. | |
dribbel79 | woensdag 14 november 2012 @ 16:12 |
dudes...serieus? | |
Karina | woensdag 14 november 2012 @ 16:40 |
ALS ik zelf "chinees" maak, koop ik van die woknoedels, saus en groente, bijelkaar in de pan, beetje roeren en zo en klaar is kees. En dan heb ik de volgende dag ook nog wat ![]() ![]() | |
Just-Maurice | donderdag 15 november 2012 @ 11:59 |
Dat vroegen wij (Just Eat) ons ook af. Is het verband met de economische crisis echt onderzocht of wordt hier alleen de suggestie gewekt door dhr. Lin en een Chinees uit Leiden (http://eversstaatop.538.nl/fragmenten/comeback-afhaalchinees/), dat men grote porties krijgt voor weinig geld, dé reden is om Chinees af te halen of te bezorgen. Wij hadden namelijk een paar dagen voor dit bericht een vraag gesteld, wat nu écht jouw favoriete eten is? Daar kwam als antwoord Chinees uit: http://www.justeat.nl/blo(...)-economische-crisis/ - Dus hoe kijken jullie hier tegenaan? Wat is de echte reden om Chinees te bestellen? Heeft het inderdaad te maken met de economische crisis of komt het misschien wel door sites, zoals JustEat.nl. Wat de reden ook is, het is wel duidelijk dat de Chinees een comeback maakt. | |
NutKees | donderdag 15 november 2012 @ 14:36 |
Vet en zoet hè, zit in de genen. Zelf ben ik ook dol op Aziatisch eten, maar maak het altijd zelf. Ik sta overigens nog meer versteld van het bestaansrecht van Amerikaanse Fastfood ketens... |