abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 10:42:52 #251
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_122022002
Rottdog is dit misschien iets voor jou?

http://www.avl.nl/topmenu(...)t-overgangsklachten/
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  vrijdag 25 januari 2013 @ 12:43:00 #252
3542 Gia
User under construction
pi_122025872
Herkenbaar, Rottdog. Had hetzelfde gevoel bij al die lieve en goedbedoelde opmerkingen. Ik laat het maar over me heen komen. Die bewondering komt vooral doordat zij geen idee hebben wat we precies hebben doorstaan, alleen dat het heftig is. Iedereen die kanker krijgt, vecht voor zijn leven. Denk dat dat een soort overlevingsinstinct is. En inderdaad, je moet wel, hebt geen keuze.

Ik heb me nu ook aangemeld als vrijwilliger bij 'de samenloop voor hoop'. Misschien kan ik daarmee anderen helpen. Vragen beantwoorden die mensen mogelijk hebben.
Hopelijk hebben we mooi weer.
De kaarsenceremonie, 's avonds, is erg indrukwekkend.
Eens kijken of ik een foto van de website kan kopiëren, met mijn tablet:




Gelukt. Al die lichtjes zijn allemaal kaarsjes.
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 13:14:03 #253
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_122027014
Wat indrukwekkend Gia Ik moet nu nog even niet denken aan extra activiteiten dan een beetje wat in huis aanrommelen.
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 14:28:00 #254
34726 Fratz
Max
pi_122029882
Wat een mooie foto Gia!

Ik ga zometeen aan het werk :) Mijn collega is hier en ik ga hem met wat stukken helpen.
Heb er zin in om nuttig bezig te zijn!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  vrijdag 25 januari 2013 @ 15:53:13 #255
3542 Gia
User under construction
pi_122033337
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 13:14 schreef Slaapmeisje het volgende:
Wat indrukwekkend Gia Ik moet nu nog even niet denken aan extra activiteiten dan een beetje wat in huis aanrommelen.
Snap ik, slaapmeisje. Ik voel me eigenlijk pas sinds begin december wat fitter, maar heb nog gauw spierpijn, als ik wat gedaan heb, bijvoorbeeld, dweilen. Je moet echt weer helemaal die kracht opbouwen.

Afgelopen maandag was het een jaar geleden dat ik de eerste kuur kreeg.
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 20:56:21 #256
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_122046016
Dat is ook zo Gia. Ik ben gewoon erg ongeduldig van aard. Mijn autootje stond al dik een week onder een dik pak sneeuw en ik was al sinds de chemo van vorige week dinsdag niet meer naar buiten geweest. Ik besloot vandaag om mijn auto ijsvrij te maken, maar kwam niet verder dan het sneeuw eraf vegen. Helemaal verkleumd en buiten adem kwam ik weer binnen :D Ik heb de rest van de middag besteed aan het uitmesten van oude mapjes op mijn laptop. Was iets rustiger en beter te doen ;)
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 08:15:40 #257
240917 Mula
pi_122245099
Ik was jullie kwijt! :o

Bij het teruglezen zag ik dit:

quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 22:45 schreef Rottdog het volgende:
Tja hoe ist, ben kankermoe dat ten eerste wil niet meer horen hoe geweldig ik het heb doorstaan. Zo positief en zo stoer, ga maar door met alle leuke complimenten het enige wat ik nu denk is van " ja hallo ik had/heb geen keus duuuhhhh" . Wil het graag achter me laten, wil gewoon weer mezelf zijn. Klinkt erg down maar zo voel ik me nu ook wel een beetje mijn nachtrust is kut, ben erg stram en fladder er wat aan af s' nachts damn opvliegers.


Dit is eigenlijk precies hoe het met mij gaat, dus dat scheelt weer tikken. ;) ik ben klaar met behandelingen (op de pillen/injecties na) en het is nu dus weer tijd voor opbouwen. En dat wil ik helemaal niet. Ik wil gewoon weer Mula 1.0 zijn en niet continu te hoeven updaten vanaf versie 0.1. De laatste 5x Herceptin is er zo enorm ingehakt. Mijn conditie was (en is) prut en ik ben ineens verschrikkelijk wazig in mijn hoofd. Haal afspraken door elkaar en zit me serieus al sinds begin januari af te vragen waarom ie-der-een in dit topic ineens gestopt is met schrijven. Heb er gewoon nooit bij nagedacht dat het topic gewoon uit mijn actieve topics lijstje is verdwenen. Heb ik weer...fiets min of meer door de chemo heen en wordt uiteindelijk gevloerd door de Herceptin. :')

Slikken de meiden die aan de hormoontherapie zitten er ook nog iets bij aan voedingssupplementen? Ik neem me al tijden voor om me daar eens in te verdiepen, maar geen puf tot nu toe. Wat ik er van begrijp vallen heel veel dingen ook af omdat ze iets met je oestrogeenlevels doen.

In tegenstelling tot rottdog, gaat het met mijn oedeem erg goed. Mijn arm werd aldoor enorm dik omdat mijn kous niet meer strak genoeg zat. Het ding zakte aldoor af. Ik heb een nieuwe gekregen en sindsdien gaat het prima met de arm. Bij de laatste meting was de ene arm op sommige plekken iets dikker dan de andere, maar inhoudsgewijs waren links en rechts gelijk!

Hoe staat het met jullie haar Gia en Rottdog? Mijne is een ramp. Er blijft aan de voorkant een rare slag inzitten. Het zit echt helemaal nergens naar.
  woensdag 30 januari 2013 @ 10:52:23 #258
3542 Gia
User under construction
pi_122248025
Hey Mula. Denk dat we allemaal een beetje in een winterdipje zitten en ondersteboven door het overlijden van Loeder. Hoe snel kan het gaan.

Mijn haar heb ik in december laten knippen in een pittig modelletje, en een kleurspoelinkje erin. Daardoor is de ergste donzigheid eraf en iets handelbaarder.
Ik moet het 's morgens nat maken, kammen, in model douwen en dan uitkammen als het droog is. En dan zit het best leuk. Krijg veel complimenten.
Ook veel mensen die zeggen dat ik het zo kort moet houden 'want het staat zo leuk'.
Nou, ik wil het toch iets langer, bobline of zo. In elk geval zo lang dat ik ze op een staartje kan doen met warm weer. Kort herinnert me steeds aan die kanker.

Mijn voeten worden nog niet echt beter. Er zijn dagen dat het goed te hebben is, maar ook doet het soms erg pijn. Ook mijn vingers zijn iets gevoellozer. Denk door de kou. Ik heb soms moeite met dingen oppakken.

Conditioneel gaat het goed. Heb veel energie, maar doe soms teveel en dan krijg ik weer spierpijn. Het oedeem wordt echt minder. De borst voelt al veel soepeler, dankzij het tapen en het bandagevest.

Ik gebruik bij de hormoontabletten geen voedingssupplementen, maar ik eet wel gezond.

@slaapmeisje, volgende week de laatste loodjes. Veel sterkte.
  † In Memoriam † donderdag 31 januari 2013 @ 22:15:14 #259
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_122320130
Vandaag met mijn moeder mee geweest naar haar 11e bestraling. De assistente en radioloog waren heel aardig en vertelden me heel goed wat ze nu precies met dat grote apparaat deden en hoe de stralen straks gaan. Ik vond het alleen wel een beetje gênant voor mijn moeder, die ligt daar met ontbloot bovenlijf in een hele ongemakkelijke en vooral oncharmante houding terwijl er om haar heen 2 vreemde mensen rondlopen die aan d'r lijf sjorren. Gelukkig kent mijn moeder geen gêne wat dat betreft, maar omdat ik het nog niet eerder had gezien vond ik het wel zielig voor d'r.
Nadeel van de bestraling zijn de aanvallen van vermoeidheid, die ze niet aan voelt komen. Ze kan het ene moment met mijn vader wat boodschapjes doen en nergens last van hebben, 10 minuten later kan ze doodop zijn.

De hormoonpillen die ze slikt zijn een aanslag op haar lijf. Ze heeft de hele dag door spierpijn van top tot teen, en dan geen spierpijn die je hebt van een middagje sporten. Ze had al een andere hormoonpil geprobeerd, maar dat was een nog zwaardere variant. Ze heeft nu in overleg met de oncoloog besloten om even 6 weken te stoppen met die pillen. Twee weken geleden heeft ze haar laatste pil gehad, en ze heeft nu nog die zwarte spierpijn. Zelf wil mijn moeder die pillen niet meer, aangezien het niet duidelijk is of de bijwerkingen van tijdelijke aard zijn. Eerst de bestralingen uitzitten en dan gaan ze kijken hoe dit aan te pakken.

Haar haren groeien wel als een tierelier! Ze stond in de Hans Anders om haar bril op te halen maar die bril zat een beetje rottig met die pruik. Ze is nogal een kletsmajoor en de dame van de Hans Anders kent haar nu wel een beetje en mijn moeder voelt zich daar wel op haar gemak. Toen trok ze zo haar pruik af om haar bril goed te doen :D. Had ze nog niet eerder gedaan en ik vond haar echt heel stoer O+. Het is nog een beetje babyhaar maar dat korte kan ze best goed hebben :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † donderdag 31 januari 2013 @ 22:16:19 #260
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_122320210
Jeetje ik lees het nu pas van Loedertje :{.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 11:40:25 #261
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_122458484
Even snel tussen mijn enorm lange dingen regelen/afhandelen lijstje van vandaag door. Heb nu nog maar 70% van mijn normale gezichtsvermogen door de chemo. Autorijden kan eigenlijk niet, maar mijn man heeft gisteren een kuitblessure opgelopen waardoor ik vandaag toch zelf kindlief naar school moest brengen, van de bso moet halen. Ik heb vanmorgen bloed laten prikken in ziekenhuis, vanmiddag nog afspraak met de oncopleeg, dan door naar een schadeherstelbedrijf want mijn autootje is gisteren op de snelweg geraakt door iets. Dan nog manlief naar fysio brengen en krukken halen bij de thuiszorg. Anders nog iets vergeten? O ja, nog 3 wassen draaien, puinzooi opruimen en boodschappen doen. Morgen mijn laatste chemo. Ik kan niet wachten tot het infuus erin zit zodat ik eindelijk kan herstellen en opbouwen.

Skaai :D Nu snap ik van wie ik dat enorm lieve kaartje heb gekregen die onlangs in de post zat. Kan niet anders dan van jouw moeder zijn. Ze refereerde aan jouw echte naam en die wist ik niet meer hihi. En nu ik jouw update lees kan het niet missen.

Woensdag ga ik naar de crematie van de nicht van mijn man. Zij is helaas overleden aan de gevolgen van borstkanker. Ze mocht maar 59 jaar worden. Pfff heftig, maar ik moet er heen van mezelf. Ik kende haar ook al 14 jaar en het was een superlief mens.
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 16:10:46 #262
34726 Fratz
Max
pi_122467409
Gecondoleerd Slaapmeisje.

@ Skaai: ja, in het begin is het best gênant, daar zo halfnaakt liggen. Ik vond het de ene keer vervelender dan de andere keer. Ik had een keertje een hele jonge verpleger (laborant, whatever) die doodleuk aan mij ging vragen of ik het weekend "nog leuk op stap was geweest of een terrasje had gepakt". Dat vond ik zo ongepast, ik lag daar met een kale kop en al die strepen op mijn lijf.. :N Als ik nu bestraald word (tegen de pijn) is het meestal maar een keer, ik blijf het niet leuk vinden. Ook de foto die gemaakt wordt bij de ct scan voor in het dossier vind ik niet echt tof, maar so be it!

@ Mula: Heb nu dus ook hormoontherapie en geen chemo meer en ik neem zo'n multivitaminencomplex. Ik heb de indruk dat het helpt maar goed het kan natuurlijk ook iets psychologisch zijn :P

@ Slaapmeisje: morgen voor jou de laatste chemo!! *O* *O* *O* Heerlijk zo'n mijlpaal!

@ Gia en Rottdog: een knuffel voor jullie! :* :* :*

Oh ja, en natuurlijk een knuffel voor alle lurkers, gewoon, omdat het kan O+
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 4 februari 2013 @ 16:54:07 #263
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_122469226
Jeetje Slaapmeisje wat heftig lijkt me dat die begrafenis. Gecondoleerd. XXX
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 22:13:00 #264
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_122487641
Fratz :W Ja joh ik heb er gewoon echt zin in morgen. Kan niet wachten om dat infuus erin geprikt te krijgen. Dan is het vast gebeurd, kan ik niet meer terug en alleen maar vooruit. Hupsakee erin met dat ding, ben er klaar voor!

Vivi het is heel erg confronterend. Had het zelf nog niet eens door totdat het jongere nichtje van manlief ineens de vraag stelde: "Tante Slaapmeis, hoe is het nou dat .... is overleden aan dezelfde ziekte als waar jij aan lijdt?" Knal boem, tja toen kwam het besef wel. :{
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 09:20:31 #265
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_122497518
Yeah voor je laatste chemokuurt, Slaapmeisje *O*

Vanmiddag heb ik een afspraak staan met mijn oncoloog ben benieuwd.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 09:53:09 #266
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_122498281
Succes vandaag met de laatste Slaapmeisje! :*
***
pi_122498765
Heel veel succes vandaag Slaapmeisje!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 10:12:31 #268
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_122498829
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 09:20 schreef Rottdog het volgende:
Yeah voor je laatste chemokuurt, Slaapmeisje *O*

Vanmiddag heb ik een afspraak staan met mijn oncoloog ben benieuwd.
Is het voor een nacontrole?
***
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 12:39:00 #269
34726 Fratz
Max
pi_122503299
Meh. Ben nu bij radiotherapie.
Ze gaan mijn hoofd tien keer bestralen en ik ga dus weer kaal worden. Hier word ik niet vrolijk van.
Nou ja, ik denk maar zo, voor Slaapmeisje is vandaag in elk geval wel een superdag! :)
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 16:03:59 #270
3542 Gia
User under construction
pi_122511487
He, gatsie, Fratz. Weer bestralen. Heb met je te doen. En dan toch weer eerst aan anderen denken. Je bent een kanjer.

Slaapmeisje: en nu vooruit!

Allemaal heel veel sterkte en ik bid voor een zonnige lente voor ons allemaal.
  woensdag 6 februari 2013 @ 00:03:22 #271
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_122537083
Zaten we eerst aan de buitenkant gaan we nu naar binnen volgende week dinsdag een darmonderzoek. Dit ivm die ontsteking die telkens opstak bij mijn laatste 3 chemo's. Over mijn eierestokken is nog niets bekend daar hoor ik dan binnenkort meer over. Ze hebben in het umcg het protocol aangepast wat betreft de hormonen om in de overgang te komen weet nog niet of ik daar in aanmerking voor kom ivm depressies die ik eerder heb gehad.

Fratz getsie :* het zal je eens een beetje mee zitten.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 23:04:34 #272
34726 Fratz
Max
pi_122620317
Maar weer even een update over wat me weer eens te wachten staat. (Meh).
Vandaag begonnen met de eerste van tien bestralingen. Ze bestralen mijn hele hoofd. Er zijn toch weer twee plekken in mijn hersenvliezen die 'opvlammen' dus dat willen ze aanpakken. Mijn haar gaat dus weer uitvallen en ik kan vergeetachtig worden en concentratie problemen krijgen.
Mijn tumormarkers zijn ook gestegen. Kan zijn omdat ik een nieuwe hormoontherapie heb gekregen (duurt ff voordat het aanslaat) maar kan ook andere redenen hebben. Dus worden er weer andere onderzoeken gedaan. Binnenkort weer een longfoto, een botscan en een echo bovenbuik/lever/nieren/blaas. Dokter wilde eigenlijk een mri ipv een botscan maar ik keek zo zielig dat ze nu eerst maar een botscan laat doen.
Oh ja, als klap op de vuurpijl had ik ook nog bloed in mijn urine. Dat kan iets onschuldigs zijn, maar in mijn geval dus ook iets heel ernstigs. -zucht-

Eigenlijk had ik ook allemaal positieve dingen te melden (eindelijk een laptop van mijn werk gekregen na een jaar zeuren, een voorstel aan mijn manager gedaan waar ze super enthousiast van werd, weer een studie oppakken, en, last but not least, aanwezig geweest bij de pretecho van mijn broer en zijn vrouw en mijn nichtje gezien!) maar van al die ziekenhuis afspraken in mijn agenda en weer een heleboel onzekerheid word ik gewoon niet vrolijk..
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  † In Memoriam † vrijdag 8 februari 2013 @ 12:10:40 #273
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_122633415
Fratz helaas kunnen in dit geval al die mooie en positieve dingen het niet winnen van de onzekerheid. Hoe gaat een botscan eigenlijk in zijn werk? Is dat met contrastvloeistof? Ik hoop voor jou dat de bestralingen mee zullen vallen. De eerste zit er in ieder geval op. Jakkes weet even niet wat ik moet zeggen, alleen maar dat ik enorm met je meeleef en hoop dat je in ieder geval wat meer duidelijkheid krijgt en dat veel van je onzekerheden onschuldig van aard blijken te zijn en je je kunt focussen op je bestralingen. En natuurlijk dat je tumormarkers weer gaan dalen omdat de hormoontherapie gewoon als een tierelier aan gaat slaan! :*
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  vrijdag 8 februari 2013 @ 13:06:48 #274
3542 Gia
User under construction
pi_122635276
He, wat een nare berichten allemaal, Fratz. Snap best dat je er niet gerust op bent.
Slaapmeisje, gaat het een beetje?
Rottdog, sterkte met dat onderzoek. Is het een sigmoidoscopie? Die heb ik vorig jaar april gehad.
  † In Memoriam † dinsdag 12 februari 2013 @ 10:34:39 #275
34726 Fratz
Max
pi_122781264
Vandaag al elf uur geslapen, voel me desondanks nog steeds een wrak. Schoonmoeder komt rond twaalf uur, ik blijf er nog maar even in denk ik..
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')