wat heeft werving & selectie te maken met detachering of niet?quote:Op vrijdag 21 september 2012 19:48 schreef rapelsen het volgende:
Ga via "werving en selectie" bij een bedrijf werken. Detacheren heeft bij mij nooit de voorkeur.
Er zijn ook detacheerders waar je 4 jaar op dezelfde plek zit, 5 dagen per week. In dat geval valt het leren kennen van verschillende bedrijven erg tegen. En dan kan die plek nog steeds aan de andere kant van het land zijn.quote:Op vrijdag 21 september 2012 19:38 schreef WRH het volgende:
Een voordeel dat ik vele jaren later pas ontdekte, was dat ik door aan het begin van mijn arbeidsleven in detachering te gaan, ik in verhoudingsgewijs korte tijd wel heel veel werkervaring opdeed.
meer bedrijven van binnen gezien, op meerdere plekken en functies gezeten en juist die ruime ervaring werd als heel waardevol gezien, daar werd indertijd anders tegen aan gekeken dan jobhoppers.
Het heeft er wel voor gezorgd dat ik daarna eigenlijk totaal niet zou kunnen aarden in loondienst, want de gedachte aan hele lange tijd bij een zelfde werkgever blijven en dan dus ook echt op dezelfde werklocatie of functie blijven maakte mij heel onrustig. dus zelfstandig geworden daarna.
het hangt er dus van af hoe je zelf in elkaar steekt. de ruime gevarieerde werkervaring en hoeveelheid bedrijven die je ziet kunnen gewoon heel waardevol voor je cv blijken, maar als je niet echt van afwisseling houdt moet je dit niet doen natuurlijk.
Nadeel kan inderdaad zijn dat je daarnaartoe gaat waar je baas je naartoe stuurt en ja, dat kan best de andere kant van het land zijn.
ik persoonlijk vond dat nooit zo'n spannend issue, want je hebt 1 groot voordeel: je weet vooraf al dat het tijdelijk is en dat het weer stopt dus ja, hoe zwaar hang je daaraan.
Het taaltje gaat ook een beetje tegenstaan. Er wordt gesproken over 'we gaan jantje bij klant X inzetten' alsof het een boormachine of een draaibank is.quote:Op vrijdag 21 september 2012 20:05 schreef Wokkel het volgende:
Het voordeel is dat je goed verdient, het nadeel is dat er een hele backoffice nog beter aan je verdient.
Op een gegeven moment krijg je dan een hekel aan de directeur en zijn people/field/sales managers die vegeteren op jouw uurtje-factuurtje(s).
Een detacheringsbureau plaats mensen meestal via detachering of via werving en selectie bij een bedrijf. Bij werving en selectie betaalt het bedrijf dan een bepaald bedrag aan het detacheringsbureau en de werknemer komt dan in dienst bij dat bedrijf.quote:Op vrijdag 21 september 2012 20:00 schreef WRH het volgende:
[..]
wat heeft werving & selectie te maken met detachering of niet?
Ik ook. Wat vond je van Quantumtheorie? Ik ben gedetacheerd en dat bevalt prima. Het gezeik van het bedrijf waar je werkt is niet jouw pakkie an, en het gezeik van het detacheringsbureau kan je lang je heen laten gaan. Je werkt toch op een andere plek. Tip: stel hoge looneisen; ze verdienen zat aan jou.quote:Op vrijdag 21 september 2012 18:21 schreef jolletje het volgende:
Sinds kort ben ik afgestudeerd natuurkundige (WO).
In principe kan je alles afspreken met elkaar, als beide partijen het er mee eens zijn en het wettelijk is toegestaan.quote:Op zaterdag 22 september 2012 02:54 schreef jolletje het volgende:
Kan je niet gewoon een maximale straal vanaf je woonplaats afspreken dan? Dat zou voor mij in ieder geval een vereiste zijn.
Dat kan je dus wel vergeten. Detachering = daar waar het werk is én waar er grof aan je wordt verdiend. Dat kan op een boorplatform zijn, maar ook bij de putten in Noord Oost Groningen.quote:Op zaterdag 22 september 2012 02:54 schreef jolletje het volgende:
Kan je niet gewoon een maximale straal vanaf je woonplaats afspreken dan? Dat zou voor mij in ieder geval een vereiste zijn.
Rechtspositioneel is detachering geheel anders dan via een uitzendbureau. Verder ben ik het met je eens, iemand anders verdient er grof aan. Maar zelf heb ik nog nooit zoveel "aanwezigheidspremie" gevangen als nu. En ik hoefde niet te solliciteren; ik werd gevraagd.quote:Op zaterdag 22 september 2012 09:42 schreef quo_ het volgende:
Eerst maar even de kritische en ietwat cynische benadering.
Detachering is de legale en wat deftiger variant op gebied van ronselpraktijken en koppelbazerij. Mensen met minder kwalificaties dan jijzelf zetten je in als koopwaar en strijken de grootste marge op.
Voor de hoger opgeleiden klinkt detachering net even wat beter maar in feite zit je rechtspositioneel op hetzelfde niveau als de vmbo-er die via uitzendbureaus werkt.
Leg eens uitquote:Op zaterdag 22 september 2012 11:34 schreef Devv het volgende:
Nadelen:
• Je wordt de bitch van de detacheerder.
Dan krijg ik toch het idee dat je je hebt laten naaien. Factor 1,5 in mijn geval en dan moeten de detacheerder de pensioenpremie ook betalen.quote:Op zaterdag 22 september 2012 15:01 schreef sjorsie1982 het volgende:
- Ze verdienen goud over jouw rug. Ik heb een keer een faktuur gezien en voor mij rekenen ze met een faktor 5. Mijn maandsalaris keer 5 werd gefaktureerd elke maand
Dat snap ik niet. ALs het salaris marktconform is hoe kan ik mij dan laten naaien als zij 5x mijn salaris faktureren? Eerder is het bedrijf, waar ik geplaatst ben is genaaid.quote:Op zaterdag 22 september 2012 17:19 schreef blomke het volgende:
[..]
Dan krijg ik toch het idee dat je je hebt laten naaien. Factor 1,5 in mijn geval en dan moeten de detacheerder de pensioenpremie ook betalen.
En die uren invullen: dat moest ik ook in menig "gewone" baan. Uren waren facturen. Zijn wel ergere dingen in/aan het werk. Op het kantoor van de detacheerder kom ik 3x per jaar, waarvan 1x voor een personeelsfeest.
Dat lijkt me sterk want de totale werkgeverslasten voor jouw arbeid zijn al gauw 1,3x je bruto maandelijkse salaris.quote:Op zaterdag 22 september 2012 17:19 schreef blomke het volgende:
[..]
Dan krijg ik toch het idee dat je je hebt laten naaien. Factor 1,5 in mijn geval en dan moeten de detacheerder de pensioenpremie ook betalen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |